|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 6 |
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Biblia este cartea de baza a crestinismului, sau cel putin ar trebui sa fie. Daca Ea nu ar fi adevarata, atunci tot ceea ce credem noi nu ar avea suport.
Dar Ea este adevarata. Sunt foarte multe dovezi in acest sens: istorice, arheologice, stiintifice, etc...
V-as invita sa discutam aici despre acestea. Biblia este adevarata! Haideti sa "dovedim" altora acest lucru!
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
14/06/06 08:01
|
|
T-pop
membru
Inregistat: 20/01/06
|
|
Pai in primul rand faptul ca a fost scrisa de peste 40 de autori diferiti, din timpuri diferite, clase sociale diferite, locuri diferite si totusi au numitor comun, se completeaza fara a se contrazice, ar reprezenta un prim argument. Mai las loc si altora ...
_______________________________________ "The more I study science, the more I believe in God." Albert Einstein
|
|
14/06/06 10:34
|
|
negru_iluminat
membru
Inregistat: 12/06/06
|
|
Biblia a fost scrisa de 40 de autori diferiti sau revizuita de tot atatia? e o mare diferenta.
ca sa ajungem totusi la un punct comun...eu nu neg datele istorice din Biblie. Nu neg existenta lui Isus. Spun insa ca nu se poate stabili nici o relatie intre acestea si divinitate, care o fi ea. Din cate stiu io ideea de baza in crestinism este sa crezi, nu sa vezi. Daca nu ma insel, un anume domn apostol (nu-i mai retin numele) a fost "criticat" in Biblie pentru ca i-a cerut dovezi lui Isus dupa reinvierea acestuia cu privire la "realitatea" sa. Scena cu pestele si painea (sau vin) , u kno. Atunci daca Dumnezeu vrea sa-l crezi fara sa ai dovezi, de ce ar lasa astfel de dovezi in lumea reala? Daca ar vrea sa fie atat de usor, sunt sigur ca ar reusi in cateva minute sa convinga intreaga planeta dincolo de orice indoiala de existenta sa. Faptul ca nu o face este un lucru esential in crestinism. Deci simplul fapt ca voi, si altii, cautati dovezi cand ele nu ar trebui sa existe, mi se pare o greseala. Din punctul vostru de vedere, nu al meu.
|
|
14/06/06 13:39
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
Domnule Iluminat,pentru ca sunt dator sa te respect nu ti-am dat ban ... Totusi,cu filozofi ca voi,care umplu capul oamenilor(tinerilor,ca ei sunt atrasi de chestii d'astea) cu tot felul de tampenii e cam greu sa convigi lumea intreaga in doar cateva minute. In plus,sa stii ca nu asta e problema. Cei mantuiti sunt "alesi",ei nu sunt oameni luati la intamplare, care spun ca cred in Dumnezeu,in Isus si in faptul ca el a inviat. E o mare diferenta intre crestini si intre Fii Lui Dumnezeu.
Cat despre dovezi, eu nu am nevoie de ele ca sa cred ...
ps:de unde stii ca nu exista viata dupa moarte? ai dovezi? 
Ultima modificare de Seraphim (14/06/06 14:50)
|
|
14/06/06 14:49
|
|
negru_iluminat
membru
|
|
ps:de unde stii ca nu exista viata dupa moarte? ai dovezi? |
dar tu ai dovezi ca nu exista in vaci verzi de 10 tone in centrul pamantului?(vorba unui user de pe bsr) ma indreptateste asta sa cred ca totusi exista?
|
|
14/06/06 15:11
|
|
Ste.fan
membru
|
|
si totusi...de ce crezi ca nu exista... ar putea foarte bine sa existe o viata dupa moarte...
ai dat cu banu'?
|
|
14/06/06 15:16
|
|
negru_iluminat
membru
|
|
nu cred ca exista pentru ca stiu de cum a aparut aceasta idee. daca te uiti la originea multor lucruri, in contextul respectiv, te prinzi de veridicitatea lor. omul a inventat (pt inceput) viata dupa moarte pentru ca ii era frica ca se va termina totul (sau nu putea concepe ce-i aia "nimic"...depinde cat de avansate erau cugetarile sale). vedea ca un mort mort nu mai este la fel de "viu" cu unul viu, logic. si diferenta care era? avea tot atatea maini, organe. si-a imaginat ceea ce stim noi azi sub numele de "suflet". care poate circula unde fizicul nu poate. apoi, aceasta idee a fost alterata, pentru control. astfel, daca nu respectai legile grupului (pesterii, probabil) aveai de suferit. daca faceai in schimb ce ti se spune, aveai parte de fericire vesnica. nu uitati ca acum mii de ani preotii erau SINGURII care aveau acces la astfel de informatii, singurii care puteau intelege si transmite mai departe ce vor zeii de la oameni. aceasta idee o fost si mai alterata de crestinism, adusa chiar in prim plan. chiar denigrata sub orice critica. astfel, e suficient sa te duci la un preot, ca-ti va ierta orice pacat. (in evul mediu se cereau bani pt asta -> susrsa principala de venit a Bisericii...de unda a aparut si miscarea numita "Reforma"...uh, asa ii zice, nu? sper ca n-am uitat) poate unii din voi sunteti crestini "puri". cu voi nu are nimeni nimic, va respectam ca nu cadeti in aceeasi plasa ca restul masei de oameni. nu voi faceti obiectul "campaniei" noastre "anticrestine", precum nici crestinismul in sine. noi suntem impotriva Bisericii, care a stricat si modificat aceasta religie dupa propriile interese, si impotriva libertatii depline. (promise chiar de dumnezeu) poate voi va considerati liberi, fiind crestini. eu si altii suntem de alte religii. noi nu suntem liberi. noi suntem asupriti cu orice ocazie. credeti-ma.
|
|
14/06/06 15:30
|
|
april
admin forum
|
|
Haideti sa revenim la Biblie .
Daca Biblia este adevarata, atunci exista Dumnezeu, exista viata dupa moarte, e adevarat tot ceea ce noi, crestinii, credem...Nu?
Biblia a fost scrisa de 40 de autori diferiti, pe parcursul a cca. 2000 de ani. Cu toate acestea, exista unitate in toate cartile Ei. Noi credem in aceasta unitate deoarece autorii au fost inspirati de Dumnezeu. Altfel nu aveau de unde sa stie lucruri care s-au intamplat dupa ce ei au murit, sau lucruri despre care nu se stia nimic la vremea respectiva.
Stie cineva mai multe despre Manuscrisele de la Marea Moarta?
Ultima modificare de april (14/06/06 17:21)
|
|
14/06/06 17:20
|
|
Ste.fan
membru
|
|
Cum vă explicaţi că evenimentul ''potop'' se regăseşte în mituri pe toate continentele,şi culmea e că povestea e cam aceeaşi: un om, ales de divinitate contruieşte o barcă (care are diferite forme in acele mituri,adică nu are aceeaşi formă în toate), salvează o parte din animale,după care repopulează pământul ... Miturile sunt reprezentate pe periţii peşterilor,asta înseamnă că nu a putut avea loc o comunicare între autorii lucrărilor ... ?
|
|
14/06/06 18:55
|
|
negru_iluminat
membru
|
|
nu, asta inseamna ca o religie a preluat de la cele anteriore anumite elemente. am zis asta in alt loc. tot asa cum crestinimsul a "imprumtat" si sarbatori mai vechi, gen solstitiu. potopul se poate sa fii existat in regiunea mediteraneana, intrucat diverse religii de aici (nu din toata lumea) contin acest mit. poate niste inundatii devastatoare, cine stie. realizezi totusi ca arca lui noe este un lucru imposibil sa fii existat exact asa cum este descrisa. a luat noe cu el si bacteriile vechi de milione de ani, mai vechi ca orice vietuitoare actuala? cu bolile genetice ce s-a intamplat? a blestemat ulterior dumnezeu pamantul cu asa ceva, daca pe atunci nu erau? ce motiv ar fi avut s-o faca? de ce nu este mentionat acest lucru? doar de la adam membrii aceleiasi familii se reproduceau intre ei. explicatia este simpla: in acele timpuri oamenii nu aveau cunostiinte nici depsre genetica, nici despre bacterii, asa k normal nu aveau de unde le mentiona.
|
|
14/06/06 19:26
|
|
Ste.fan
membru
|
|
|
14/06/06 19:31
|
|
negru_iluminat
membru
|
|
am citit pana acu http://www.answersingenesis.org/tj/v17/i1/events.asp
credeam ca va fi ceva mai serios...dovezile *sa acceptam* ca exista, desi mi se pare tot cam specualtie...faza aia cu seamana 99,9% uita de faptul ca omul seamana in proportie de 99% cu un cimpanzeu. si undeva destul de mult (peste 50-70%) cu un soarece. (eu am invatat asta in cls a 9-a la biologie...daca nu ma credeti, va caut si pe net vreo sursa)
de asemenea, dintr-un motiv sau altu ei nu iau in considera decat ce ar fi conform Bibliei. Se ajunge la concluzia ca vreo 50 de indivizi ar fi fost suficienti, ceea ce aconduce evident la potop sau adam si eva. teoria evolutionista nu afirma ca peste tot in lume din maimute au iesit oameni. ci dintr-o zona restransa a africii, unde conditiile au dus la acest lucru. de acolo s-au raspandit ulterior in restul lumii. dovezile prezentate pe acel site pot sustine la fel de bine si aceasta teorie. nu mai mentionez ideea ca daca ne asemanam asa bine, de ce sa insemne ca toti ne tragem din eva, si nu din celula mea primordiala?
inca o intrebare...unde anume in istorie s-a rupt firul intre oameni si dumnezeu? daca adam, noe, etc erau toti atat de constienti de existenta Sa, cum au aparut toate celelate religii? de nu credeau toti oamenii in dumnezeu?
|
|
14/06/06 20:00
|
|
Ste.fan
membru
|
|
negru_iluminat a scris:
inca o intrebare...unde anume in istorie s-a rupt firul intre oameni si dumnezeu? |
nicioadata 
|
|
14/06/06 20:16
|
|
T-pop
membru
|
|
negru_iluminat a scris:
Biblia a fost scrisa de 40 de autori diferiti sau revizuita de tot atatia |
Din ceea ce spui imi dau seama ca nu esti in tema cu modul de transcriere si de multiplicare a manuscriselor, de rigurozitatea si atentia de care se dadea dovada ca sa nu apara erori, pana acolo ca se contorizau cuvinte, paragrafe, etc., iar transcrierile erau reverificate si confruntate cu originalul. Nici vorba de revizuire. Manuscrisele gasite in pesterile de la Marea Moarta se deosebesc de versiunile actuale prin prea putine lucruri, si acestea neesentiale in ce priveste sensul general.
_______________________________________ "The more I study science, the more I believe in God." Albert Einstein
|
|
14/06/06 23:59
|
|
T-pop
membru
|
|
Imi pun problema ca atatia oameni cred teoriile lui Einstein, inclusiv relativitatea, care nu e verificabila la nivel palpabil (adica de exemplu sa calatoresti o vreme cu viteza apropiata de a luminii si timpul sa treaca pentru tine mai incet decat pentru cei de acasa), dar ignora afirmatia acestuia: "Ceea ce vad ma face sa cred ca Dumnezeu exista, iar ceea ce nu pot vedea ma convinge de asta", doar pentru ca nu e "stiintifica". Intr-adevar, Einstein avea o alta perceptie despre dumnezeu, nu cea crestina (era panteist) dar si-a dat seama ca este ceva si dincolo de realitatea aparenta.
|
|
15/06/06 00:08
|
|
negru_iluminat
membru
|
|
teoria lui einstein a fost verificata
am vazut pe aici undeva un alt topic, care mi-a dat de inteles inca ceva, dar, recunosc nu sunt foarte in tema cu originile vechiului testament. anume autori. cei originali, nu ulteriori. cine sunt ei, cum au fost selectati, si pe ce anume criiteri. nu puteau fi oare alese criteriile de mai mari bisericesti pentru a sustine o "anumita" versiune, preferata de ei? exista sau nu sansa asta?
as aprecia aceste informatii, si-mi cer scuze daca am vorbit despre ceva fara a fi in cunostiinta de cauza.
|
|
15/06/06 00:29
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
În Biblie există date istorice care pot fi şi sunt confirmate de descoperirile arheologice. Asta nu ar face-o în sine să fie Cuvântul lui Dumnezeu.
Există chiar şi unele minuni care au lăsat urme confirmate arheologic, dar oamenii încearcă să le atribuie cauze naturale şi, chiar dacă prezintă modele strâmbe refuză să le atribuie divinităţii, preferând să creadă că într-o zi vor găsi ei totuşi explicaţia "reală" pentru ce s-a întâmplat.
Există profeţii împlinite dar, cine acceptă probabilitatea aceea infimă ca universul să fi luat naştere din nimic iar noi să fi apărut dintr-o piatră electrizată, n-au nici o problemă în a crede că profeţiile împlinite sunt doar jocul hazardului.
Aşa că rămâne valabilă zicala: "Dacă vrei să crezi, am o mie de dovezi!"
Şi dacă mi se permite aş aminti aici o parabolă a lui Isus, pe care creştinii în general o cunosc: Luca 16: 19. "Era un om bogat, care se îmbrăca în porfiră şi in subţire; şi în fiecare zi ducea o viaţă plină de veselie şi strălucire. 20. La uşa lui, zăcea un sărac, numit Lazăr, plin de bube. 21. Şi dorea mult să se sature cu fărâmiturile, care cădeau de la masa bogatului; până şi câinii veneau şi-i lingeau bubele. 22. Cu vremea săracul a murit; şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul, şi l-au îngropat. 23. Pe când era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam, şi pe Lazăr în sânul lui, 24. şi a strigat: "Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine, şi trimite pe Lazăr să-şi înmoaie vârful degetului în apă, şi să-mi răcorească limba; căci grozav sunt chinuit în văpaia aceasta." 25. "Fiule", i-a răspuns Avraam, "adu-ţi aminte că, în viaţa ta, tu ţi-ai luat lucrurile bune, şi Lazăr şi-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu eşti chinuit. 26. Pe lângă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar avea să treacă de aici la voi, sau de acolo la noi, să nu poată." 27. Bogatul a zis: "Rogu-te dar, părinte Avraame, să trimiţi pe Lazăr în casa tatălui meu; 28. căci am cinci fraţi, şi să le adeverească aceste lucruri, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin." 29. Avraam a răspuns: "Au pe Moise şi pe prooroci; să asculte de ei." 30. "Nu, părinte Avraame", a zis el; "ci dacă se va duce la ei cineva din morţi, se vor pocăi." 31. Şi Avraam i-a răspuns: "Dacă nu ascultă pe Moise şi pe prooroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi."
Ultima modificare de Lupea_Filip (15/06/06 08:49)
|
|
15/06/06 08:47
|
|
april
admin forum
|
|
negru_iluminat a scris:
as aprecia aceste informatii, si-mi cer scuze daca am vorbit despre ceva fara a fi in cunostiinta de cauza. |
Se pare ca negru_iluminat manifesta un interes sincer si doreste sa stie mai multe. Asa ca poate incepi cu cele o mie de dovezi, Filip .
Cred ca-s de fapt mai mult de o mie: am citit ca in Biblie sunt 6408 de versete care contin profetii, dintre care s-au implinit pana acum 3268. Mi se pare o probabilitate extraordinar de mica ca aceste "impliniri" sa fie pur intamplatoare. Mai ales ca intre unele profetii si implinirea lor a trecut un timp extrem de lung. Sunt profetii despre Israel, despre marile Imperii ale lumii antice, despre Mesia, zilele din urma ale pamantului... ultimele urmand sa se implineasca.
|
|
15/06/06 12:56
|
|
negru_iluminat
membru
|
|
eu mai degraba ma refeream la date tehnice despre aparitia bibliei. nu va faceti altfel de iluzii :P
|
|
15/06/06 13:02
|
|
april
admin forum
|
|
Nu e vorba de iluzii. 
|
|
15/06/06 15:30
|
|
T-pop
membru
|
|
negru iluminat a scris:
teoria lui einstein a fost verificata |
numai matematic
|
|
15/06/06 16:20
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Ar fi simplu (deşi nu ştiu cât de acceptat pe forum) să băgăm copy-paste la greu din diverse cărţi care aduc dovezi în sprijinul veridicităţii Bibliei, a faptului că ea este Cuvântul lui Dumnezeu, asupra autorilor etc. Mie însă mi-e lene.
Dar aş fi trecut poate peste lene şi m-aş fi străduit, dacă nu aş avea în vedere ce am scris în mesajul meu anterior. Aşa că eu unul n-o să mă bag în prezentarea celor "o mie" de dovezi.
Dacă cuiva nu-i este suficientă Biblia pentru a o crede, atunci nu-i vor fi suficiente şi niciodată clare şi complete nici alte materiale adiacente ei. Prin urmare, why bother?
Dar dacă cuiva îi surâde "sportul" ăsta al aducerii de dovezi, din partea mea îi urez SUPCES! Numai să nu rămână cu un gust amar la urmă...
Ultima modificare de Lupea_Filip (15/06/06 17:23)
|
|
15/06/06 17:22
|
|
glasul in pustie
membru
Inregistat: 13/06/06
|
|
...revin  Dle negru_iluminat, vad ca dta crezi ca a existat Isus. Crezi ca a inviat după moarte? (da/nu si de ce)
Ultima modificare de glasul in pustie (15/06/06 18:19)
_______________________________________ ...gandeste simplu... Mantuitorul s-a nascut intr-o iesle...
|
|
15/06/06 18:17
|
|
negru_iluminat
membru
|
|
"cred" e mult spus. sa zicem mai degraba ca accept asta ca o posibilitate destul de mare. Biblia, ca orice mit, are un sambure de adevar.
nu cred ca a inviat, pentru simplul motiv ca nu este posibil fizic. putem sa speculam mai departe, sa zicem ca de fapt nu murise, ci intrase intr-o stare asemanatoare si etc. desigur, sunt speculatii, dar daca cu adevarat a "inviat" eu trebuie sa consider si teoria aia.
lupea_filip. nimeni nu poate demonstra ca Biblia este cuvantul lui Dumnezeu. ar nega toata esenta crestinismului. (cel putin) isus a spus, daca nu ma insel, nu sa cauti dovezi, ci sa-l crezi. sa cauti dovezi nu inseamna cum scria in alta "sa-l cauti". acea "cautare" este mai degraba o experienta spirituala, interioara, nicidecum arheologica. sau cel putin asa am inteles eu partea asta.
sper ca nu sunt deplasat ca incerc sa va explic tocmai voua crestinismul, este oarecum chiar ironic...dar poate n-am inteles eu ceva, si m-as bucura sa ma iluminati. stiu de asemenea (de prin alte locuri unde m-am bagat nu ca musca-n lapte, ci chiar ca dracu-n paradis) ca exista anumite reguli in a interpreta Biblia...anume ca doar un preot are voie s-o faca...in fine, imi cer scuze daca ofenesez cu ceva, nu asta e intentia mea
|
|
15/06/06 18:51
|
|
glasul in pustie
membru
Inregistat: 13/06/06
|
|
Cred că Biblia se explica prin ea insăşi. Nu cred că vei reuşi vreodată sa o crezi daca nu o citeşti mai intâi cu inima şi apoi cu mintea. Poti sa crezi că Isus a inviat in urma citirii Bibliei cu sufletul, cu dorinţa de a găsi adevarul şi poţi să crezi in urma dovezilor de tot felul(stiiţifice, medicale etc.). Dovezile stiinţifice VIN în ajutorul Bibliei şi o susţin. Stiinta poate dovedi că Biblia este adevărata. Stiinta te pune sub semnul intrebarii atunci cand o nu crezi, cand nu esti influientat, patruns de mesajul ei. Sunt curios: unde scrie in Biblie(vreau sa stiu exact), unde spune Isus sa nu cautam dovezi.
_______________________________________ ...gandeste simplu... Mantuitorul s-a nascut intr-o iesle...
|
|
15/06/06 22:18
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|