TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Isus Hristos Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 8
Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07
Ce pot spune:  stii foarte multe despre istorie si horus si inchizitie si alte lucruri.  La ce iti ajuta?

26/04/07 23:16

filip
membru

Inregistat: 27/04/05

black_prince a scris:

ati citit cumva "cartea sufletului vesnic"  a vechilor egipteni? a fost scrisa cu 3000 de ani inaite de hristos

ÃŽmi pare interesant felul în care îţi începi discursul. Bănuiala mea este că poate fi considerată o întrebare retorică, deşi poate tu nu ai intenţionat acest lucru. Majoritatea celor care postează pe aici nu se ocupă cu citirea tuturor cărţilor care sunt scrise în lume, ci doar cu cele care li se par relevante pentru apropierea lor de Dumnezeu.

Ţi-aş pune şi eu o întrebare: ai citit ce s-a scris la acest topic despre Hristos? Şi o a doua întrebare: ai citit Biblia?

black_prince a scris:

am ajuns la concluzia ca religia crestina este FABRICATA.de ce?va voi spunein cele ce urmeaza.exista f multe similitudini intre viata lui Isus si cea a lui Horus un zeu important din cultul soarelui.Astfel:

Raţionamentul tău este greşti prin îngustimea lui. ÃŽn primul rând că orice „religie” este „fabricată”, adică întemeiată de cineva. Deci nu ai adus nimic nou în afirmaţia cu privire la fabricaţie. Nu văd de ce s-ar îngrijora cineva de acest lucru. Scrierea cuvântului „FABRICATĂ” cu litere mari constituie doar o distragere a atenţiei - voluntară sau nu -> poate o să ne lămureşti - de la adevărata acuză care o aduci la adresa creştinismului şi a lui Hristos, şi anume că este o religie întemeiată de altcineva decât cei care pretind că au întemeiat-o.

Fac o paranteză aici pentru a prezenta care este, în opinia mea, scopul unei astfel de discreditări: negarea autorităţii divine care stă în spatele creştinismului. Problema nu este faptul că există întemeietori de religii, ci faptul că există una singură întemeată de Dumnezeu. Dacă se reuşeşte discreditarea acesteia, atunci nimeni nu va mai putea fi sigur de autoritatea din spatele unei religii.
   Toate celelalte religii sunt întemeiate indirect cu sprijinul lui Satan. Iudeo-Creştinismul este întemeiat cu sprijinul unic al lui Dumnezeu, şi mai ales prin implicarea directă a Sa prin persoana lui Isus Hristos.

Deci, atacul similar cu cel din grădina Edenului, intervine cu întrebarea „oare cu adevărat?” pe care o pui tu, black-prince în acest moment. Nu ştiu dacă eşti conştient cui îi faci jocul prin exprimarea îndoielilor tale, oarecum justificate de altfel, însă în felul în care le afirmi: ca încredinţări ale tale itvorâte din „certitudini” istorice.

Pun certitudini în ghilimele pentru că:
- cartea de care vorbeşti are la urma urmei tot atâta valabilitate istorică, cât are şi Biblia, dacă nu cu mult mai puţină: - nu există nimeni în viaţă care să poată certifica conţinutul ei, respectiv autenticitatea ei, prin faptul că ar fi fost martor ocular la scrierea ei;
- există probabil o mână de oameni, care din diverse interese ar fi putut să o falsifice în multe privinţe:  existenţă, conţinut, datare istorică.

ÃŽn ceea ce priveşte asemănările cu Isus. Mulţi oameni se aseamănă în multe privinţe între ei în lume. Care-i deci problema? Ţi se pare ceva intenţionat?

ÃŽnsă dacă tu decizi că este intenţionat, nu înţeleg de ce priveşti o singură alternativă în această ecuaţie:
- întemeietorii creştinismului au copiat o religie păgână pe care au vrut să o falsifice.
   Pentru că mai există o alternativă:
- Satana a copiat viaţa şi morala lui Dumnezeu pe care le-a amestecat într-o carte cu scopul de a crea confuzie între Dumnezeu şi om.
   Cred că dacă ai privi cu un ochi cu adevărat critic, sceptic şi doritor de adevăr, ar trebui să iei în considerare şi varianta a doua. Ori tu nu o faci. Prin urmare dă-mi voie să te suspectez de rea intenţie, iar nu de o dorinţă sinceră de a ne face pe noi să ne punem întrebări cu privire la ceea ce credem.

ÃŽn ceea ce mă priveşte nici unul din argumentele tale nu mă face să mă îndoiesc de creştinism, ci mă face să cred că tu vii să-mi prezinţi o nouă religie, bazată pe încredinţări de-ale tale proprii, pe îndoieli de-ale tale fără răspuns şi voit creatoare de confuzii (Mesaje de genul „daca tot ce e prezentat in codul lui da vinci e adevarat? e si asta o posibilitate” - fără argumente).

Apoi, în ceea ce si spus sunt câteva inadvertenţe:
- „horus infatisat cu un miel .isus infatisat cu un miel pe umar” - Hristos ESTE mielul, nu-l are pe umăr. Nu confunda ceea ce scrie în Biblie cu picturile de pe pereţii unor clădiri. (Revin la întrebarea cu citirea Bibliei).

- „horus a spus ca el este calea adevarul si viata.isus a spus ca el este calea, adevarul si viata.” - Nu vezi o deosebire aici?

Fac o paranteză.
   Acuma despre similitudini am mai spus mai sus că există un plan organizat pentru crearea de astfel de asemănări între Isus şi alţi falşi mesia. Ei bine, Biblia ne-a avertizat deja cu privire la astfel de încercări: „Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi. Ei vor face semne şi minuni, ca să înşele, dacă ar fi cu putinţă, şi pe cei aleşi. Păziţi-vă; iată că vi le-am spus toate dinainte.” Marcu 13: 22, 23.

Isus Hristos m-a avertizat în privinţa acestor oameni. Şi te avertizează şi pe tine, dacă vrei să-L crezi.

Mai fac o paranteză.
black_prince a scris:

l-au omorat pe galileo galilei pt ca a sustinut ca pamantul invarte.

Am impresia că despre moartea lui Galilei nu eşti prea bine informat. El a fost judecat de Inchiziţie, dar nu a fost condamnat la moarte. Dacă ai auzit celebrul dicton „E pur si muove” ar trebui să ştii de ce. El a primit arest la domiciliu pentru tot restul vieţii sale.
Sursa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Galileo_galilei
   "After a period with the friendly Ascanio Piccolomini (the Archbishop of Siena), Galileo was allowed to return to his villa at Arcetri near Florence, where he spent the remainder of his life under house arrest, going blind and dying from natural causes on January 8, 1642."
   "După o perioadă cu prietenosul Ascanio Piccoomini (Arhiepiscopul Sienei) lui Galileo i s-a permis să se întoarcă la villa sa din Arcetri, lângă Florenţa, unde şi-a petrecut restul vieţii în arest la domiciliu, ajungând să orbească şi murind din cauze naturale la 8 ianuarie 1642."

Deci, ar fi de remarcat că dacă cineva nu este destul de bine informat din punct de vedere istoric asupra unor lucruri, acela s-ar putea să fii chiar tu. Faptul că ai citit câteva cărţi despre Inchiziţie şi catolicism nu te face expert în alte domenii din istorie.

black_prince a scris:

lipsa oricaror date despre cei doi intre varsta de 12 si 30 de ani

Văd că te frământă tare mult acest lucru. Poţi să-mi spui ce cantitate de date istorice există despre Isus PÂNĂ la vârsta de 12 ani? De ce lipsa de informaţii despre acea perioadă din viaţa Lui nu te preocupă, dar despre segmentul 12-30 eşti foarte îngrijorat?

Ultima modificare de Filip. (27/04/07 09:26)

27/04/07 09:17

Site web  
Dana
membru

Inregistat: 04/01/07

black_prince a scris:

1.de ce nu te intereseaza?eu cred ca esti unilaterala.nu vrei sa studiezi si alte religii?sa le studiezi doar, nu sa fii de-acord cu ele.
2.parerea mea e ca trebuie sa te uiti la biserica in sens spiritual si s-o privesti si ca institutie ai carei angajati dupa cum vezi in ultima vreme ne cam dezamagesc(vezi scandalul cu copilul staretului si al maicutei).tb sa faci diferenta intre cele doua ipostaze ale bisericii.

1.Religia mea(credinta in Dumnezeu si in Fiul Sau,Mantuitorul lumii)  imi satisface spiritul (si nu sunt absolut deloc curioasa sa cunosc "alta"religii).

2.Poate nu ai inteles (scuze ca nu ti-am spus de la inceput ),sunt neoprotestanta,deci nu am treaba cu institutia pe care ai mentionat-o (iar cu ce se intampla in cadrul ei ,nici atat).

27/04/07 09:40

black_prince
membru

Inregistat: 25/04/07
ceea ce am studiat,FARA SA FIU INDOCTRINAT DE NICI O RELIGIE, mi-a demonstrat ca si crestinismul este o religie pagana la fel ca si cultul soarelui,intru-cat exista foarte multe asemanari intre crestinism si aceasta religie.

am luat in aceasta discutie comparatia dintre crestinism si cultul soarelui dar puteam sa iau la fel de bine comparatia dintre crestinism si hinduism sau crestinism si vechea religie persana,etc.sunt in total vreo aproximativ 40.NU EXAGEREZ.atatia ma numarat eu.ALTII SUSTIN CA SUNT MAI MULT DE 50  krishna-fiul lui d-zeu din religia hindusa s-a nascut tot dintr-o fecioara.zoroastru din religia persana s-a nascut tot dintr-o fecioara.botezul ca si ritual a fost practicat cu 3000 de ani inainte de hristos.si horus a fost botezat de catre anup.

poate vei spune ca zoroastru este un zeu satanic.

CONCLUZIE FINALA(sper sa nu suferiti un soc):

povestea lui isus este o reeditare a povestii lui horus.

mai toate credintele antice aveau cate un fiu al lui d-zeu.

toti spun ca se vor intoarce peste o mie de ani. va dati seama ce inghesuiala va fi pe cer atunci?

----------------------------------------------------------------------------
Mentionez ca am fost nascut crestin.dar nu am crezut in cuvintele :"CREDE SI NU CERCETA".sunt o persoana prea rationala.

27/04/07 09:43

filip
membru

Inregistat: 27/04/05

black_prince a scris:

Şi lasă-mă să înţeleg: demonstraţia e că... ăăăăăăăăăăăăă.... "pentru că zici tu"!

Hm, am sperat în ceva senzaţii tari, dar nu prea e nimic şocant aici.

27/04/07 10:23

Site web  
CatalinD
membru

black_prince a scris:

mai toate credintele antice aveau cate un fiu al lui d-zeu.

Ca sa fie mai clar, crestinismul, de la numele lui Cristos, care are ca temelie Evanghelia - Vestea buna - ne spune ca Isus Hristos, 100% om si 100% Dumnezeu in acelasi timp (nu ma intreba cum e posibil ca nu stiu sa raspund) a murit in locul meu pentru pacatele mele, deoarece setul de reguli lasat de Dumnezeu nu puteam sa le implinesc.
     Exista vre-o asemanare cu horus sau altcineva? A mai murit vre-un "Dumnezeu" pentru oameni?
     Ca fii si fiice au toti, si zei sau oameni...

"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

27/04/07 10:34

black_prince
membru

pt filip

am citit biblia cand aveam 15 ani.DA AM CITIT-O.

tu ai spus

"Satana a copiat viaţa şi morala lui Dumnezeu pe care le-a amestecat într-o carte cu scopul de a crea confuzie între Dumnezeu şi om."

omologul lui satana  din "cultul soarelui" este SET, deci si ei aveau un "satana".
ceea ce spui tu ca celelate religii sunt ale satanei nu prea cred pt ca si in celelate religii exista o varianta a lui.deci pana la urma un baiat bun si un baiat rau.e simplu.

Cu privire la moartea lui Galileo Galilei exista mai multe variante istorice.Ai dreptate.Unii istoric sustin ca a fost executat de inchizitie .Si avand in vedere atrocitatile comise de inchizitie in numele credintei poate mi-a fost mai usor sa-i cred pe acestia.
Adevarul e undeva la mijloc.

citeste te rog ce am scris inainte.

NU VREAU SA CREEZ NICI O RELIGIE.IMI PUN DOAR NISTE INTREBARI.ASA CUM TU CREZI CU ARDOARE IN  ISUS,LA FEL CREDEAU SI VECHII EGIPTENI IN HORUS HINDUSII IN KRISHNA,PERSII IN ZOROASTRU.

pt dana

as fii curios sa stiu mai multe despre religia neoprotestanta care este tot crestina nu-i asa.cu ce se deosebeste de ortodoxie si catolicism?

da-mi te rog un mail la gantran1@yahoo.com

pt joseph7

asa cum biblia este pt crestinism cartea de baza,asa era si pt cultul soarelui "cartea sufletului vesnic".eu pot sa te intreb cine l-a vazut pe isus?si nu ajungem nicaieri.
pe budha cine l-a vazut?sunt doar scrieri despre toti.

27/04/07 10:42

black_prince
membru

pt catalin_d

si horus a fost crucificat tot intre doi hoti ca si isus si a inviat tot a treia zi.

deci?????????

27/04/07 10:44

black_prince
membru

pt filip

eu am prezentat o similitudine intre viata lui isus din biblie si viata lui horus din cartea e. te rog citeste tot si nu printre randuri.

sau cel mai bine studiaza singur alte religii si apoi mai vorbim.

27/04/07 10:48

CatalinD
membru

Si daca crezi in horus, ai nastere din nou din Dumnezeu? Incepi sa nu-ti mai placa de tine si de ceea ce faceai pina atunci? Incepi sa iubesti pe altii pentru ca Dumnezeu te-a iubit atat de mult, si nu doar pentru a intoarce iubire pentru iubire si bine pentru bine? Stii pe cineva transformat astfel prin acea credinta?
     Eu stiu cu singuranta oameni nascuti din nou, si nu pentru ca spun eu ci pentru ca i-am cunoscut si inainte de a fi transformati prin credinţă in oameni in care acum locuieste Dumnezeu.
     Ca sa fiu mai clar, de exemplu tineri care iubeau discoteca, nu mai doresc aceasta pe care acum o inteleg ca fiind desertaciune, o simt ca pe o muzica care zgarie pe creier... Pacatul care inainte era nativ, acum se mai produce accidental si nu ca o practica, si il doare cand se intimpla.
     Poti spune acelasi lucru despre ceea ce ai afirmat mai sus? Pentru că credinţe sunt multe, dar una singura este vie, pentru ca este in Dumnezeul viu şi adevărat, care îţi răspunde prin fapte inclusiv prin cei în care locuieşte.

Ultima modificare de CatalinD (27/04/07 11:00)

"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

27/04/07 10:57

black_prince
membru

pt CatalinD

am spus ca m-am nascut crestin...

poti sa-mi explici de ce e o desertaciune sa te duci la discoteca ?daca mie imi place e alegerea mea si nici o religie nu-mi poate spune ce sa fac si ce sa nu fac.

27/04/07 11:23

CatalinD
membru

Desertaciune cred ca se refera la ceva care este fara de folos, fara nici un castig. Cartea Eclesiastul din Biblie se exprima mult si clar despre desertaciune, dar nu numai aceasta.
   Dar Domnul vrea sa avem folos, si El isi pune problema aceasta a noastra, ca nu avem folos:

"Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu." (Romani 3:23)

27/04/07 11:35

CatalinD
membru

black_prince a scris:

poti sa-mi explici de ce e o desertaciune sa te duci la discoteca ?daca mie imi place e alegerea mea si nici o religie nu-mi poate spune ce sa fac si ce sa nu fac.

Doar cateva motive:
1. Nu-ti foloseste la nimic care sa-ti asigure crestere spirituala; Nu-L vei cunoaste nici mai mult nici mai bine pe cel care doreste sa-ti petreci vesnicia alaturi de El;
2. Nu iti tine mintea conectata la lucrurile ceresti, si te conecteaza la pamint, ceea ce nu iti este de folos pentru vesnicie;
3. Iti consuma timp si energie pentru ca sa poti studia Cuvantul fiind odihnit;
4. Nu poti fi o binecuvantare pentru alti oameni si nici acei oameni pentru tine din cauza conjuncturii in ansamblu;
5. Nu este o atitudine de respect fata de Dumnezeu. Modelul este Isus Hristos.
6. Nu cunosti bucuria ce vine din pacea primita de la Domnul Isus. "Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte." (Ioan 14:27) Orice poti simti cand vii de la discoteca, numai pace nu.

Ultima modificare de CatalinD (27/04/07 11:48)

27/04/07 11:44

Dana
membru

black_prince a scris:

1.poti sa-mi explici de ce e o desertaciune sa te duci la discoteca ?
2.daca mie imi place e alegerea mea si nici o religie nu-mi poate spune ce sa fac si ce sa nu fac.

1.Desertaciune e orice faci ,zici,gandesti fara sa urmaresti voia lui Dumnezeu ci voia ta.(Asta din perspectiva omului nascut din nou )
2.Religia nu-ti spune ce sa faci , dar constiinta ta ,da.

27/04/07 11:56

black_prince
membru

pt dana,

voia lui d-zeu?stii cum cred eu ca este?ce e frumos si lui d-zeu ii place.
constiinta iti spune ce sa faci asa este si daca mie imi place sa merg la discoteca care e problema?vei spune ca am constiinta posedata de satana?

pt catalind

de unde stii tu ce simt eu cand  vin de la discoteca?

27/04/07 12:04

CatalinD
membru

Ok, nu stiu ce simti tu cand vii de la discoteca. Ce simti?

27/04/07 12:10

Dana
membru

black_prince a scris:

pt dana,
voia lui d-zeu?stii cum cred eu ca este?ce e frumos si lui d-zeu ii place.
constiinta iti spune ce sa faci asa este si daca mie imi place sa merg la discoteca care e problema?vei spune ca am constiinta posedata de satana?

Persoana centrala e Isus Hristos!Crezi ca Lui ii place discoteca?Ii place ce se petrece acolo?NU!!!
Constiinta ta e problema ta!Tu stii mai bine cui sjujesti!

27/04/07 12:11

black_prince
membru

pt dana
indoctrinarea si-a facut opera cu tine

incercati sa priviti din afara.de ce nu-i place lui d-zeu ce se intampla acolo?pt ca ce se intampla acolo contravine invataturilor bibliei.corect.
dar ce se intampla acolo ne place celor care ne ducem la discoteca ca altfel nu ne-am mai duce.

pt catalind
o stare de beatitudine dupa dans si bautura.

27/04/07 12:19

CatalinD
membru

black_prince a scris:

...daca mie imi place sa merg la discoteca care e problema?

"Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată." (Eclesiastul 11:9)

Dumnezeu vrea sa stii, satana nu vrea sa stii si sugereaza orice altceva decat responsabilitate.

27/04/07 12:21

Dana
membru

black_prince,ai intrat pe un forum crestin ...de ce?

27/04/07 12:24

CatalinD
membru

black_prince a scris:

o stare de beatitudine dupa dans si bautura.

Ma gandeam sincer ca, chiar nu stiu ce simti. Dar acest raspuns al tau il stiam. De la prabusire la extaz, toata gama de senzatii se simt, numai pacea lui Dumnezeu nu.

27/04/07 12:24

black_prince
membru

Da, toata gama de senzatii.pt ca in viata zic eu ca e bine sa le incerci pe toate ,dar in mod echilibrat fara excese si daca vreau sa incerc ceva atunci incerc, fara sa ma gandesc la nimic ,fara sa fiu constrans de nimic ,fara sa-mi fie frica de nimic si fara sa ma simt vinovat de nimic .ASTA CRED CA INSEAMNA ADEVARATA PACE.

27/04/07 13:55

black_prince
membru

pt dana

am intrat aici pt a va expune alt punct de vedere cu privire la religia crestina,doar asta e topic-ul. CRESTINISMUL.

P.S.trebuie sa cercetezi tot ceea ce gasesti si sa nu ai incredere in nimic in afara de tine insuti.

27/04/07 13:59

Dana
membru

black_prince a scris:

pt dana
P.S.trebuie sa cercetezi tot ceea ce gasesti si sa nu ai incredere in nimic in afara de tine insuti.

Eu am deplina incredere in Domnul meu Isus Hristos!In mine nu am incredere pentru ca :

Ieremia 17:9,10  "Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca?"Eu, Domnul, cercetez inima, si cerc rarunchii, ca sa rasplatesc fiecaruia dupa purtare lui, dupa rodul faptelor lui."

27/04/07 14:05

black_prince
membru

pt dana

te rog sa-mi spui daca tu esti de-acord in intregime cu ceea ce e scris in biblie.

"Eu, Domnul, cercetez inima, si cerc rarunchii, ca sa rasplatesc fiecaruia dupa purtare lui, dupa rodul faptelor lui."

de ce trebuie sa fie rasplatit fiecare dupa purtarea si dupa faptele lui?pt ca asa scrie in biblie? .aceasta carte de baza a crestinismului a fost scrisa tot de oameni.

27/04/07 14:15

Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 8    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la