TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Isus Hristos Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8
Dana
membru

Inregistat: 04/01/07

black_prince a scris:

pt dana
aceasta carte de baza a crestinismului a fost scrisa tot de oameni.

Da,am totala incredere in Biblie deoarece:

2timotei 3:16,17 Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire,pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.

27/04/07 14:18

CatalinD
membru

Inregistat: 02/03/07
De fapt ce inseamna a crede in Dumnezeu, daca nu a-L crede pe Dumnezeu pe cuvânt, si Cuvântul Lui ni L-a lăsat scris în Biblie, de către Duhul Sfânt, prin oameni.

Iar a crede doar unele lucruri scrise in Biblie, din diferite motive, chiar si ca a fost scrisa de oameni care mai si gresesc, aceasta nu mai este credinta. Pentru că a crede ca exista un Dumnezeu Atotputernic dar care nu poate să-şi păstreze Cuvantul Său nealterat, sau chiar să nu poată să-şi transmită Cuvântul... este un nonsens, adică un Dumnezeu care nu este atotputernic si depinde si el de altcineva sau alte evenimente.

"Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd." (Evrei 11:1)

"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

27/04/07 15:34

CatalinD
membru

alt gand...

Si credinta nu se obtine prin logica sau intelepciune omeneasca, pentru că:
(1 Corinteni 3:19) înţelepciunea lumii acesteia este o nebunie înaintea lui Dumnezeu. De aceea este scris: „El prinde pe cei înţelepţi în viclenia lor.”
   Credinta se primeste in dar tot de la Dumnezeu, daca o ceri dintr-o inima sincera, si ea vine in urma auzirii.
Romani 10:17 "credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos." adica Biblia.

"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

27/04/07 15:40

black_prince
membru

Inregistat: 25/04/07
pt dana

daca esti de-acord cu tot ce scrie in biblie atunci inseamna ca esti de-acord si cu faptul ca femeia trebuie sa fie supusa barbatului.corect?

astept raspunsul tau

27/04/07 15:46

black_prince
membru

pt catalind

nu pot crede ca d-zeu a scris o carte care contine pe langa invataturi valoroase si mesaje misogine:

in biblie scrie ca femeia tb sa fie supusa barbatului.de ce?

27/04/07 15:48

Dana
membru

black_prince a scris:

pt dana

daca esti de-acord cu tot ce scrie in biblie atunci inseamna ca esti de-acord si cu faptul ca femeia trebuie sa fie supusa barbatului.corect?

astept raspunsul tau

Fara indoiala,cred.Problema e cum intelegi supunerea.

27/04/07 15:52

CatalinD
membru

Efeseni 5:24 Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile.

Este la fel de valoros si acest verset, nu este misogin. Cere intre soti o relatie ca intre Hristos si Biserica. Hristos ingrijeste Biserica in toate, iar Biserica asculta de Hristos in toate. Hristos este capul bisericii, tot asa barbatul este capul femeii. Hristos are raspunderea bisericii, iar barbatul raspunderea pentru sotie.

Nu inteleg ce ti se pare rău in aceasta relatie Hristos-Biserica si sot-sotie. Explica te rog.

27/04/07 15:54

black_prince
membru

pt dana

tu cum intelegi aceasta supunere?

eu stii cum o inteleg?la modul ca femeia trebuie sa asculte de barbat si sa nu-i iasa din cuvant,sa faca tot ce-i spune barbatul.

te rog raspunde.

pt catalind

"Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile."
adica trebuie sa faca tot ce spune barbatul nu-i asa.daca nu e asa explica-mi si mie in ce consta aceasta supunere.

de ce femeia tb sa fie supusa barbatului ?barbatul si femeia nu sunt egali?

27/04/07 16:24

CatalinD
membru

.
   Sunt responsabilitati diferit lasate de Dumnezeu. Sotia este ajutorul sotului, iar sotul este conducatorul. Sunt egali inaintea Domnului, cu responsabilitati diferite.
   Cred ca intelegi gresit aceasta supunere. Aceasta supunere este "in Domnul" adica nu inseamna sa asculte impotriva voii Domnului.

(Coloseni 3:18) Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri, cum se cuvine în Domnul.

Adica daca sotul cere sotiei sa fure, de exemplu, faptul ca ea nu il asculta furind, nu inseamna ca nu ii este supusa in Domnul.

Sper ca acum iti este mai clar cum este cu supunerea sotiei fata de sot =).

27/04/07 16:46

Dana
membru

Black_prince ,ti-a raspuns Catalin.Subscriu la ce ti-a scris el.

27/04/07 17:25

Joseph7
membru

black_prince a scris:

asa cum biblia este pt crestinism cartea de baza,asa era si pt cultul soarelui "cartea sufletului vesnic".eu pot sa te intreb cine l-a vazut pe isus?si nu ajungem nicaieri.
pe budha cine l-a vazut?sunt doar scrieri despre toti.

Multimi de oameni L-au vazut pe Domnul Isus.  Mai mult, a avut si 12 ucenici care au umblat alaturi de El pentru 3 ani si jumatate.  Acesti ucenici au scris despre ceea ce a facut El cat timp a fost in lume si ce va urma sa faca.  Daca citesti si in cartile tale de istorie, probabil ai sa gasesti ca si ele spun despre acest Isus in care noi ne-am pus nadejdea.   

Horus asta al tau, a inviat din morti?  L-a vazut cineva dupa moarte?

Ultima modificare de Joseph7 (27/04/07 18:06)

27/04/07 18:05

black_prince
membru

pt joshep7

in primul rand nu e horus al meu.era o comparatie din motive pur stiintifice atat.

in al doilea rand am scris despre asta,dar mai scriu odata pt tine asemanarile dintre viata lui isus si viata lui horus,krishna(din religia hindusa),zoroastru(vechea religie persana) seamana foarte mult.studiaza te rog.

si daca chiar vrei sa stii si horus a avut 12prieteni asa cum a avut isus 12 apostoli .si da a inviat chiar atreia zi.si da a fost botezat de catre Anup asa cum isus a fost botezat de ioan.

mai vrei sa-ti mai spun???

deci tu stii ca biblia a fost scrisa de ucenicii lui isus care pana la urma erau tot oameni.

pt dana si catalind

dar in viata de zi cu zi ce se intampla e femeia egala barbatului.nu prea cred.este cuvantul "supusa".nu scrie nimic de responsabilitati.

27/04/07 18:34

black_prince
membru

si aceasta supunere cum se cuvine in Domnul ,tot supunere se numeste.
catalind a scris
"Sotia este ajutorul sotului, iar sotul este conducatorul."
asta cu sotul e conducatorul contravine principiilor mele cum adica? femeia trebuie condusa?sau familia trebuie condusa de sot?
asta e misogin si sunt sigur ca majoritatii femeilor nu le place.
lumea s-a trezit. femeia poate fi independenta poate reusi in viata prin forte proprii.eu sunt barbat si stiu ca in general femeilor nu le place sa fie conduse.

trageti voi o concluzie

27/04/07 19:02

Joseph7
membru

black_prince a scris:

pt joshep7

in primul rand nu e horus al meu.era o comparatie din motive pur stiintifice atat.

in al doilea rand am scris despre asta,dar mai scriu odata pt tine asemanarile dintre viata lui isus si viata lui horus,krishna(din religia hindusa),zoroastru(vechea religie persana) seamana foarte mult.studiaza te rog.

si daca chiar vrei sa stii si horus a avut 12prieteni asa cum a avut isus 12 apostoli .si da a inviat chiar atreia zi.si da a fost botezat de catre Anup asa cum isus a fost botezat de ioan.

E tare stiintifica comparatia ta cand consideram ca vorbesti despre religia egipteana.  Si cum zici tu, sunt asemanari dar sunt si diferente.  De ce nu vorbesti si de diferentele dintre cele doua religii?

Si poti sa mi-i numesti pe acesti prieteni a lui Horus?  Unde pot gasi si eu informatiile pe care mi le citezi cu atata siguranta?

Si Horus asta a fost zeu sau om?  Ce a fost el de fapt?  Ce a facut el?  Cum a afectat lumea noastra?  Vad ca crestinismul inca mai exista pe pamant dupa doua mii de ani.  Ce s-a intamplat cu Horus?  De ce a murit religia lui?

Dar sti ce, eu cred ca noi suntem off-topic.  Noi ar trebui sa vorbim despre Domnul Isus Cristos, nu despre Horus.

Ce stii tu despre Domnul Isus Cristos?  Nu ai vrea sa ne spui in detaliu?  Daca nu crezi si nu stii nimic despre El, atunci am impresia ca esti la subiectul gresit.

Ultima modificare de Joseph7 (28/04/07 01:51)

28/04/07 01:42

black_prince
membru

acste informatii despre vechea religie egipteana le gasesti in "book of vivigying soul forever"--cartea sufletului vesnic.

am mai citit diverse carti de religie hindusa poveste lui krishna fiul lui d-zeu la ei, era nascut tot dintr-o fecioara.

deci povestea lui isus e asemanatoare cu cea a lui horus,a lui krishna din religia hindusa,a lui zoroastru din vechea religie persana

stii care e diferenta fundamentala dintre cele doua religii:

ei credeau ca apropierea de zei se realizeaza cu totul altfel decat prin biserica,moschei si altele
era o religie a ritualurilor.

credeau ca in timpul actului sexual mai precis in timpul orgasmului mintea se elibereaza de orice gand si il poti vedea pe d-zeu.
asa credeau ei ca se realizeaza comuniunea om-d-zeu.

alte religii vechi considerau ca acesta comuniune om - d-zeu se realizeaza prin meditatie atingandu-se prin meditatie starea de nirvana.

cele doua posibilitati nu convin bisericii pt si-ar putea pierde clientii

cat priveste intrebarile tale cu privire la horus si cum a afectat lumea
sa stii ca horus nu a avut un motor de promovare asa de puternic cum a fost imparatul constantin cel mare care nici macar nu afost crestin.l-au botezat crestin pe patul de moarte cand nu a mai avut nimic de comentat.

daca te intorci cu fata la istorie vei afla ca foarte multi pagani au fost omorati in acele vremuri din cauza credintei lor la ordinul lui constantin.

bine si daca te uiti la istoria imperiului roman in timpul imparatului nero vei vedea ca foarte multi crestini au fost omorati pt credinta lor.

nu aprob nici una dintre variante,consider ca fiecare e liber sa creada ceea ce vrea si nu trebuie nici macar judecat pt asta.

de ce a luat amploare crestinismul ca religie  si de ce se stie atat de multe despre isus?
pt ca a avut motoare de promovare pe care religiile politeiste nu le-au avut .

vechii egipteni aveau o cu totul alta parere despre femeie si atributiile
ei in cadrul vietii spirituale.astfel femeile erau de cel mai multe ori mari preotese in templele zeilor.

28/04/07 09:06

Dana
membru

black_prince a scris:

de ce a luat amploare crestinismul ca religie  si de ce se stie atat de multe despre isus?
pt ca a avut motoare de promovare pe care religiile politeiste nu le-au avut

Nu este absolut deloc vorba despre "motoare de promovare".Este vorba de ADEVARATUL DUMNEZEU.Simplu fapt ca Scriptura a ajuns la noi,ar trebui sa te faca sa te apleci cu mai mult interes asupra ei.ADEVARUL dainuieste,pe cand minciunile se pierd in negura vremurilor!

Deci , daca ai intrebari despre Domnul Isus Hristos...

28/04/07 19:16

black_prince
membru

pt dana

care d-zeu?allah?budha?..vezi tu doar in epoca noastra sunt 3 d-zei principali.

poti spune ca d-zeu din religia crestina este cel adevarat?asa poate sustine si un musulman ca allah e d-zeul adevarat si un budist ca budha e d-zeul adevarat.atunci poti spune de aceste religii(islamul si budismul) ca sunt minciuni?

28/04/07 21:53

black_prince
membru

pt dana

tu negi un adevar istoric care il recunoaste si biserica.adica vrei sa spui ca imparatul constantin nu a promovat crestinismul?

si totul a inceput spune o poveste intr-o noapte cand imparatul constantin a avut un vis.in vis i se spunea ca sub semnul crucii va invinge.(urma o batalie).

cam slaba povestea.(parere proprie)

l-a promovat pt apune capat luptelor dintre pagani si crestini ,lupte ce amenintau securitatea imperiului roman .(parere proprie)

28/04/07 22:01

CatalinD
membru

.
   Credinta in Isus Hristos ca Fiu al singurului Dumnezeu viu si adevarat, singurul, nu se obtine prin logica, rationamente sau intelepciune umana, ci  "...aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu." (Efeseni 2:8)
   Iar "credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos." (Romani 10:17)

30/04/07 09:19

bathor
membru

Inregistat: 25/08/07
mah...voi tot il laudati atata...dar il cunoajteti?...jtiti ceva dsp el?jtiti cumva daca e adevarata ce se spune despre el?...daca imi va spune cnv cum mai cheama pe dumnezeu...atunci eu am sa cred ca ceea ce zice e adevarat ji am sa ma uit peste postarile lui...deci astept numele lui dumnezeu...ca sa demonstrati lumii ca este adevarat ceea ce se zice dsp el.,..

25/08/07 12:55

deea
membru

bathor nu fi rau :)) o sa itzi iei ban pt satanism shi te mai shi reclama la politzie pe urma

25/08/07 13:11

justdoit
membru

Inregistat: 27/07/07
Numale Lui: Dumnezeu (pt ca nu exista un alt dumnezeu)

25/08/07 16:34

deea
membru

greshit=)) shi e 'numele' nu 'numale' [nu ai dovezi k exista  makr asta :)) ]

25/08/07 16:38

dora27
membru

Inregistat: 14/08/07
Sytria.....in loc sa te iei de justdoit pentru ca a gresit o litera ar fi mai bine sa te uiti la tine.......ca vad ca tu nu stii sa scrii romaneste!!! (imi pare rau ca trebuie sa iti fac acesta observatie, cu toate ca esti concetateanca cu mine). Iar daca ar fi o crestina si ai crede in Dumnezeu....nu ti-ar mai trebui dovezi ca El exista!!! (scuze .....nu vreau sa te jignesc ...de aceea ma opresc aici)

25/08/07 16:48

bathor
membru

justdoit a scris:

Numale Lui: Dumnezeu (pt ca nu exista un alt dumnezeu)

wa omule nu am zis ca sunt mia multi..dar are el un nume...daca o sa ziceti care e atunci aveti cea mai buna dovada...ca numia cel care il cunosc ii jtiu numele...ji voi cum nu jtiti spuneti ji voi ca sa va aflati in treaba...

25/08/07 16:55

Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la