|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 |
|
deea
membru
Inregistat: 25/08/07
|
|
scuze nu vroiam nici eu sa va jignesc:( credeam ca v_atzi dar seama deja ca nu sunt creshtina:)) shi scuza_ma ca pun sh in loc de s si tz in loc de t da asha se citeshte draga:)
shi scutitzi_ma de texte de astea cu 'daca ai fi creshtina nu ai avea nevoie de dovezi' ca voi suntetzi mari creshtini pt ca speratzi ca o sa va ajute dumnezeu:)) ca nu suntetzi in stare sa iubitzi ceva[ nici macar un zeu] fara sa vretzi ceva de la el
|
|
25/08/07 16:57
|
|
bathor
membru
|
|
|
25/08/07 16:58
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
bathor si sytria, va rog sa scrieti corect ca sa puteti fi intelesi mai bine.
Nu se accepta limbajul de mirc, gen "shi", "k", etc.
Multumesc.
Apoi nu mai postati mesaje consecutive. Aveti optiunea de a va modifica mesajul anterior.
Cat despre continutul mesajelor voastre, ati putea fi si aici mai atenti.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
25/08/07 21:13
|
|
Joseph7
membru
 Inregistat: 02/03/07
|
|
sytria a scris:
shi scutitzi_ma de texte de astea cu 'daca ai fi creshtina nu ai avea nevoie de dovezi' ca voi suntetzi mari creshtini pt ca speratzi ca o sa va ajute dumnezeu:)) ca nu suntetzi in stare sa iubitzi ceva[ nici macar un zeu] fara sa vretzi ceva de la el |
Off topic.
Sytria, dar tu ce zeu iubesti si nu astepti nimic de la el?
Eu il iubesc pe Domnul Isus Cristos pentru ca este Creatorul meu si al intregului univers. Il iubesc pentru ca dintr-un om fara speranta a facut un om plin de nadejde prin care se foloseste uneori sa aduca poate un zambet sau o incurajare la altii care trec si ei prin probleme. Il iubesc pentru ca m-a iubit asa de mult ca a lasat slava Sa cereasca, S-a coborat aici jos pe pamant si apoi a luat toate pacatele mele asupra Lui si a platit cu viata Lui pentru ele, pentru ca si eu sa fiu impacat cu Dumnezeu. Il iubesc pe Dumnezeu pentru ca astept ceva de la El? Cred ca as fi obraznic sa ii impun lui Dumnezeu sa faca El ceva pentru mine pentru ca asa vreau eu. Totusi, El m-a facut copilul Lui si nu este lucru mai minunat decat sa stii ca Cineva acolo Sus ma iubeste si vegheaza asupra sufletului meu.
_______________________________________ Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.
|
|
27/08/07 01:59
|
|
CatalinD
membru
|
|
sytria a scris:
shi scutitzi_ma de texte de astea cu 'daca ai fi creshtina nu ai avea nevoie de dovezi' ca voi suntetzi mari creshtini pt ca speratzi ca o sa va ajute dumnezeu ) ca nu suntetzi in stare sa iubitzi ceva[ nici macar un zeu] fara sa vretzi ceva de la el |
Probabil esti sanatoasa si iar probabil doresti sa fii si in continuare. Si mai cred ca iti convine atunci cand esti infometata, ca ai ce manca. Si mai cred si ca iti place sa respiri aer curat, sa bei apa limpede. Toate aceste cateva lucruri de care te folosesti zilnic, consideri ca ti se cuvin. Adica Dumnezeu, care le-a creat si ti le ofera in fiecare zi chiar daca tie nu-ti pasa de El si voia Lui cu tine, te indestuleaza cu toate acestea si probabil multe altele, si tu cu siguranta te infrupţi de fiecare data din ele, pentru ca ti se cuvine - nu-i asa? Poate ca a sosit clipa ca sa afli ca Dumnezeu nu ne este dator cu nimic, si daca primim prin grija Lui hrana la timp si toate celelalte binecuvantari si daruri, este pentru ca El este bun si darnic, si peste toate acestea, neschimbator. Iar daca este cineva dator, intotdeauna omul ii datoreaza lui Dumnezeu multumire si respect pentru ca a fost creat, si odata cu el si toate lucrurile trebuincioase de care omul sa se bucure de tot ce primeste din mâna Domnului. Din pacate, la multi oameni este mare vitejia cand profita de binecuvantarile lui Dumnezeu in timp ce-l ofenseaza prin necredinta, in primul rand, iar Dumnezeu îi îngăduie răbdător si nu-si retrage binecuvantarile. Observi macar acum, cum Dumnezeu se comporta ca Dumnezeu, si nu ca un om? Deoarece indelunga rabdare a lui Dumnezeu este mantuire pentru multi, deaceea Dumnezeu, singurul care este bun, nu-si retrage (inca) bunavointa de deasupra ta, asteptind ca dragostea Lui sa te convinga ca rostul vietii tale este sa traiesti primind si multumind, in siguranta si nadejdea unei fericiri nesfarsite in prezenta Izvorului a tot ceea ce este bun.
Ultima modificare de CatalinD (27/08/07 10:19)
_______________________________________ "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28
|
|
27/08/07 10:14
|
|
deea
membru
|
|
si totusi nu ai raspuns la c am zis eu....vrei sa zici ca tuh in numeroasele tale rugaciuni nu ii ceri nimic si doar ii multumesti nu?bineinteles...ca acuma iti permiti...pana una alta ai si net ceea ce arata ceva...dar daca ai ajunge in strada fara nimic ori l-ai uri ori te-ai ruga DOAR sa iti dea bani 
|
|
27/08/07 12:21
|
|
deea
membru
|
|
Sytria, dar tu ce zeu iubesti si nu astepti nimic de la el?
Eu il iubesc pe Domnul Isus Cristos pentru ca este Creatorul meu si al intregului univers. Il iubesc pentru ca dintr-un om fara speranta a facut un om plin de nadejde prin care se foloseste uneori sa aduca poate un zambet sau o incurajare la altii care trec si ei prin probleme. Il iubesc pentru ca m-a iubit asa de mult ca a lasat slava Sa cereasca, S-a coborat aici jos pe pamant si apoi a luat toate pacatele mele asupra Lui si a platit cu viata Lui pentru ele, pentru ca si eu sa fiu impacat cu Dumnezeu. Il iubesc pe Dumnezeu pentru ca astept ceva de la El? Cred ca as fi obraznic sa ii impun lui Dumnezeu sa faca El ceva pentru mine pentru ca asa vreau eu. Totusi, El m-a facut copilul Lui si nu este lucru mai minunat decat sa stii ca Cineva acolo Sus ma iubeste si vegheaza asupra sufletului meu
din nou ce ziceam si mai sus...cand o sa ajungi in strada[desi probabil n-o sa se intample] o sa vezi cat de mare e dragostea ta pentru dumnezeu
|
|
27/08/07 12:23
|
|
april
admin forum
|
|
sytria, te rog sa inveti sa citezi corect mesajele altora.
BBCode: activ : http://www.tanarcrestin.net/forum/help.php#bbcode [img] tag: activ Smilies: activ
Si in loc sa ne ataci, mai bine ai scrie la subiect .
|
|
27/08/07 12:30
|
|
deea
membru
|
|
nu atac...doar incerc sa va explic ca va numiti credinciosi de parca vreun om ar merita sa-i ceara ceva LUI ...si asta e problema in ziua de azi...DOAR se cere.... si nu citez dau copy-paste :-j
|
|
27/08/07 12:34
|
|
april
admin forum
|
|
Pai citeaza. ca altfel nu stim care sunt cuvintele celorlalti si care ale tale.
|
|
27/08/07 12:52
|
|
CatalinD
membru
|
|
sytria a scris:
nu atac...doar incerc sa va explic ca va numiti credinciosi de parca vreun om ar merita sa-i ceara ceva LUI ...si asta e problema in ziua de azi...DOAR se cere.... si nu citez dau copy-paste :-j |
"Astfel au fost sfârşite cerurile şi pământul şi toată oştirea lor." (Geneza 2:1)
Ale Domnului sunt tot ce exista, tot ceea ce El insusi a creat. Omul nu are nimic, si de aceea nu are ce sa-I dea lui Dumnezeu. Si Domnul insusi doreste sa daruiasca tot ceea ce ii este necesar fapturii Sale create in dragoste, dupa chipul si asemanarea Sa. De aceea, nu se poate sa fie altfel decat ca cel ce nu are (omul) sa ceara celui ce are totul (Domnului), pentru că "ce lucru ai pe care să nu-l fi primit? Şi dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca şi cum nu l-ai fi primit?" (1 Corinteni 4:7). Ale Domnului sunt toate, si noi venim in lume fara nimic, si plecam deasemenea fara nimic. Si da, cum spui si tu, nu exista om care sa merite sa-I ceara ceva Domnului - dar stii ceva? Domnul ne asculta nu pentru meritele noastre, pentru ca nu avem asa ceva, ci pentru meritele Domnului Isus care ne-a iubit si Si-a dat viata pentru ca ne-a iubit. Si mai mult, Domnul Isus daruieste atatea si atatea lucruri si binecuvantari si celor care il necistesc, si celor care nu au credinta, pentru ca Dumnezeu nu doar l-a creat pe om, ci l-a si iubit, si inca atat de mult incat a suferit moarte de cruce. Si daca este ceva ce omul poate sa-I dea lui Dumnezeu, aceea este ascultarea de El - credinta. Iti dai seama ca Dumnezeul dragostei, care face daruri bune celor ce-L necinstesc, cu cat mai mult va darui El tot ce are celor ce-l cinstesc crezindu-L pe cuvant?
Ultima modificare de CatalinD (27/08/07 14:41)
_______________________________________ "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28
|
|
27/08/07 14:40
|
|
bathor
membru
|
|
mai...voi nu puteti sa dati dovezi solide decat din carti ji de astea mam saturat sa tot aud...nici nu le mia citesc cand vad ca la sfarsit are numele nuj cui...ji eu daca stau un an pe un munte ji zic ca am slujit pe dumnezeu si o sa scriu o carte o sa luati in considerare ceea ce zic pt ca eu un an am stat pe un munte ji lam slujit pe dumnezeu..cand eu as putea sa stau pe un munte ji sa scriu o carte in cateva zile ji restu sa am distrez...dar voi nu ati sti asta...asa ca daca vreti sa dati dovezi..lasati cartile fratilor...vrem dovezi solide
|
|
27/08/07 15:45
|
|
deea
membru
|
|
nu are ce sa-i dea dumnezeu...ai dreptate...poate doar sa multumeasca...dar ar fi ceva daca in rugaciuni ar fi doar multumire si lauda...dar e si cerere...si stiti asta
Ultima modificare de sytria (27/08/07 16:00)
|
|
27/08/07 16:00
|
|
CatalinD
membru
|
|
Daca ceri Domnului, recunosti ca esti nimic, ca nu ai nimic, si ca depinzi in totul de El. Si de fapt acesta este adevarul - ca recunoastem sau nu. Multumirea si lauda I se cuvine din plin, pentru ceea ce este El - Creatorul universului - precum si pentru ceea ce face El - nu oboseste daruind (pe cand noi obosim atat de repede multumind ...).
Sa inteleg ca ti se pare nepotrivit a-i cere Domnului? El insusi ne zice sa-i cerem orice, in numele lui Isus. Si mai mult decat atat, copiii Lui sunt mostenitori impreuna cu Domnul Isus - deci Dumnezeu ne daruieste tot ce are, El, care deja S-a dat pe Sine insusi acum 2000 de ani.
"Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună moştenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El." (Romani 8:17)
Ultima modificare de CatalinD (27/08/07 16:33)
|
|
27/08/07 16:29
|
|
deea
membru
|
|
daca i-am cere sanatate,pace si chestii de genu ar fi bine....dar oamenii vor bani,case lucruri nefolositoare
|
|
27/08/07 17:36
|
|
april
admin forum
|
|
Iar eu vreau sa discutati la subiect. Este asa de greu ?
|
|
27/08/07 17:47
|
|
Joseph7
membru
|
|
sytria a scris:
din nou ce ziceam si mai sus...cand o sa ajungi in strada[desi probabil n-o sa se intample] o sa vezi cat de mare e dragostea ta pentru dumnezeu |
De ce as ajunge eu in strada?
Cunosti tu viata mea in detaliu ca sa spui ca nu am avut "motive" sa ma supar pe Dumnezeu (vorbind din perspectiva omului)? Cunosti tu ce decizii am luat ca sa ma judeci tu pe mine? Parca ne acuzai pe noi in alta parte ca judecam? Tu ce faci acum? Nu ma judeci pe mine? Faptul ca ne pui pe noi crestinii intr-o categorie de oameni care se numesc "crestini" numai ca sa ceara ceva de la Dumnezeu nu inseamna ca ne judeci?
Hai sa iti spun eu de ce sunt crestin. Deschide bine ochii ca nu mai vreau sa repet. Sunt crestin pentru ca eu cred in ceea ce a facut Domnul Isus Cristos la cruce. Si anume, a acceptat pacatele mele asupra lui (si nu numai ale mele ci ale intregii omeniri), a acceptat sa fie tintuit pe o cruce si sa plateasca pentru aceste pacate (plata pacatului este moartea, dar darul fara plata este mantuirea), iar a treia zi a inviat din morti. Mai departe, prin Duhul sau cel Sfant m-a convins de pacatele mele si mi-a dat credinta in El, m-a impacat cu Dumnezeu.
In rugaciunile mele, da, ii cer: protectie si putere pentru atunci cand vine o incercare sa Ii raman credincios. Ii cer sa imi dea o inima smerita, sa imi dea mai multa credinta ca sa fiu placut inaintea Lui. Mai departe, ma rog pentru cei nemantuiti, pentru cei ce sunt implicati in vreo lucrare de a duce Cuvantul Sau mai departe. Ma rog pentru cazuri speciale, pentru cei dragi care sunt bolnavi sau in vreo nevoie, ma rog pentru alti frati si surori care la fel trec prin probleme. Ma rog si pentru mine daca trec prin anumite incercari. Bine-nteles, nu uit sa ii multumesc pentru tot ce a facut, face si va face in viata mea. In toate aceste cereri, sunt constient ca Dumnezeu stie cu mult mai bine ce este bine pentru mine. De aceea, daca anumite lucruri nu se intampla asa cum am cerut eu (si incerc pe cat posibil sa evit sa ii spun cu obraznicie ca eu vreau un anumit lucru si trebuie sa mi-l dea) nu incetez sa fiu multumitor pentru felul cum tine El lucrurile in control in viata mea. Daca aceste rugaciuni ti se par anormale pentru un crestin, te rog sa citesti Biblia (Cuvantul lui Dumnezeu) si sa imi arati versete unde spune sa nu te rogi pentru aceste lucruri. Poti sa incepi cu rugaciunea Tatal nostru. Daca nu o stii, o scriu eu pentru tine.
_______________________________________ Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.
|
|
28/08/07 03:31
|
|
Joseph7
membru
|
|
bathor a scris:
mai...voi nu puteti sa dati dovezi solide decat din carti ji de astea mam saturat sa tot aud...nici nu le mia citesc cand vad ca la sfarsit are numele nuj cui...ji eu daca stau un an pe un munte ji zic ca am slujit pe dumnezeu si o sa scriu o carte o sa luati in considerare ceea ce zic pt ca eu un an am stat pe un munte ji lam slujit pe dumnezeu..cand eu as putea sa stau pe un munte ji sa scriu o carte in cateva zile ji restu sa am distrez...dar voi nu ati sti asta...asa ca daca vreti sa dati dovezi..lasati cartile fratilor...vrem dovezi solide |
Tu ce dovezi solide vrei sa ne dai? De fapt, stai asa, ca am impresia ca tu nu ai absolut nici o dovada pentru ceea ce crezi. De fapt, tu ce crezi, ca inca nu stiu?
Eu nu stiu ce dumnezeu slujesti tu, dar nu avea nici o grija: nu voi citi cartea ta. Eu nu citesc orice apare pe "piata" crestina. In primul rand, ceea ce citesc trebuie sa fie in conformitate cu Biblia.
|
|
28/08/07 03:34
|
|
Joseph7
membru
|
|
sytria a scris:
nu are ce sa-i dea dumnezeu...ai dreptate...poate doar sa multumeasca...dar ar fi ceva daca in rugaciuni ar fi doar multumire si lauda...dar e si cerere...si stiti asta |
Vad ca tie iti place sa ne critici. De ce nu ne spui tu cui dumnezeu te inchini, in cine crezi, si cum il lauzi si ii multumesti tu? Daca nu ai ce spune, te-as ruga sa incetezi cu critica asta fara de folos. Multumesc.
sytria a scris:
daca i-am cere sanatate,pace si chestii de genu ar fi bine....dar oamenii vor bani,case lucruri nefolositoare |
Nu inteleg de ce crezi ca toti crestinii sunt asa. Eu unul nu cer niciodata lucruri materiale, ca bani, case si alte lucruri de genul asta.
Vad ca tu cunosti foarte multe despre felul cum se roaga crestinii si mai ales felul cum ar trebuii ei sa se roage. Poate ne inveti tu putin mai multe despre Domnul Isus Cristos si ce ar trebui sa credem si cum ar trebui sa ne rugam.
Ultima modificare de Joseph7 (28/08/07 03:38)
|
|
28/08/07 03:35
|
|
justdoit
membru
Inregistat: 27/07/07
|
|
dupa cate imi aduc eu aminte EL ne-a invatat cum sa ne rugam... si printre altele ne-a incurajat sa ne cerem si painea cea de toate zilele.... deci, s-a gandit si la trupurile noastre materiale, nu doar la cele spirituale... si nu e rau sa cerem...desigur, cu intelepciune
Ultima modificare de justdoit (28/08/07 09:26)
_______________________________________ "Tot ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic"-Friedrich Nietzsche
|
|
28/08/07 09:21
|
|
sytri
membru
Inregistat: 18/08/07
|
|
"fericiti cei saraci cu duhul"...
acum explicati-mi va rog ce intelegeti prin "saraci cu duhul"...
*nu ma confundati cu "sytria"... si doar i-am zis sa nu-si mai faca conturi cu numele asta...
Ultima modificare de sytri (28/08/07 11:54)
_______________________________________ Azi??? ...doar o poarta spre maine
|
|
28/08/07 11:52
|
|
CatalinD
membru
|
|
sytri a scris:
acum explicati-mi va rog ce intelegeti prin "saraci cu duhul"... |
Spus mai pe scurt, acei "saraci cu duhul" despre care Domnul Isus a spus ca sunt "fericiti ... fiindca a lor este imparatia cerurilor" sunt acei oameni "saraci" in pareri bune despre ei insisi, care sunt constienti ca sunt nimic si nu au nimic, si ca Dumnezeu este totul si are totul. Saracia cu duhul se refera la smerire, la o lipsa de ganduri inalte despre persoana proprie. Spre deosebire, "bogatul" in duh ar fi o persoana cu o multime de pareri bune despre el insusi (bogat in pareri bune).
|
|
28/08/07 12:14
|
|
CatalinD
membru
|
|
sytri a scris:
acum explicati-mi va rog ce intelegeti prin "saraci cu duhul"... |
Si un alt raspuns preluat dintr-o carte:
Unui student care întreabă cine sunt cei săraci cu duhul
Fericiţi cei săraci cu duhul, fiindcă a lor este împărăţia Cerurilor, a zis Domnul Hristos. Pe tine te descumpăneşte acest lucru. Descumpănirea ta vine din faptul că încurci debilitatea mintală a oamenilor slab dezvoltaţi cu sărăcia pe care o laudă Hristos. Sărăcia duhovnicească, altfel spus frângerea inimii, este o însuşire a celor mai bune minţi pe care le-a avut lumea. Este conştiinţa nimicniciei proprii înaintea măririi lui Dumnezeu, conştiinţa murdăriei proprii înaintea curăţiei lui Dumnezeu, conştiinţa deplinei atârnări proprii de nemărginita putere a Domnului. Împăratul David a grăit despre sine: eu vierme sunt, şi nu om - iar împăratul David nu era debil mintal, ci a fost o minte bogată şi genială. Fiul lui, preaînţeleptul Solomon, a scris: nădăjduieşte către Domnul cu toată inima ta, şi pe înţelegerea ta să nu te bizui. Asta înseamnă a fi sărac cu duhul, şi anume a te încredinţa întreg lui Dumnezeu, iar în sine a nu crede. Fericit este cel care e în stare a mărturisi fără făţărnicie: “Puterea mea este neputincioasă, înţelegerea mea nevolnică, voinţa mea şovăielnică – Doamne, ajută-mi!”. Sărac cu duhul este sfântul care, precum apostolul Pavel, poate să spună: eu de nimic nu ştiu, fără numai de Hristos! Sărac cu duhul e savantul care, precum Newton, recunoaşte că neştiinţa sa este nemărginit mai mare decât ştiinţa sa. Sărăcia cu duhul este antipodul desăvârşit al trufiei şi laudei de sine. De prosteasca, foarte prosteasca trufie şi de pierzătoarea laudă de sine a vrut Hristos să ne păzească atunci când i-a lăudat pe cei săraci cu duhul. Pace ţie şi bucurie de la Domnul!
Ultima modificare de CatalinD (28/08/07 12:22)
|
|
28/08/07 12:21
|
|
deea
membru
|
|
cum spui tuh joseph e foarte frumos...si daca chiar asha e,te felicit...si inca o data rog sa imi fie sters contul si o sa intru cu alta adresa de mail si alt nume.
|
|
28/08/07 12:56
|
|
CatalinD
membru
|
|
sytria a scris:
...si inca o data rog sa imi fie sters contul si o sa intru cu alta adresa de mail si alt nume. |
Cred ca April poate sa-ti schimbe direct denumirea userului fara sa te inscrii cu alt user, si astfel sa-ti pastrezi si ceea ce ai postat pina acum... Sa-i comunici si care sa fie noul user cand o rogi...
|
|
28/08/07 13:08
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|