TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinism practicant sau cu juma' de norma!?/Coruptia in "Biserica" Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5
scrabble
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 02/01/10

zambezi a scris:

Nu este nevoie neaparata de putere (bogatie, faima), pentru a fi corupt, privind coruptia ca pe ceva care se abate de la morala. Coruptia este in primul rand o "deficienta" la nivelul mintii, a felului de a gandi. Despre Dumnezeu se stie ca este atotputernic, dar nu poate dovedi nimeni ca este si corupt. Daca ar fi sa continui cu analogia ta, atunci un SO in care utilizatorul nu are drepturi de acces la core, nu este la fel de supus atacurilor virusilor informatici ca unul la care acest lucru este permis. Virusii vor putea doar sa infecteze documente locale fara sa ajunga la programele vitale. Pur si simplu vorbim de lucruri total diferite ... ca mentalitate.

Sigur, nu toate persoanele in pozitii de autoritate sunt corupte, insa eu n-am spus asta, ci am spus ca predispozitia la coruptie este direct proportionala cu importanta functiei, cu numarul de oameni "in subordine", cu puterile conferite de autoritate.

Dumnezeu nu are cum sa fie corupt prin definitie, asa ca nu stiu de ce l-ai adus in discutie, atata timp cat discutam despre o organizatie omeneasca, failibila.

Continuarea ta la analogia mea nu are sens. Nu conteaza mecanismele de aparare pe care le are SO, vorbim aici de gradul de expunere la virusi, care este direct proportional cu popularitatea SO.


02/01/10 21:31

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07
Coruptia este o alegere. Nimeni nu se naste cu gena coruptiei, dar poate alege sau nu sa devina corupt.

Omul a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu, are posibilitatea de a discerne intre bine si rau, de alegere a drumului pe care vrea sa-l parcurga. Nu inteleg de ce te deranjeaza sa pomenesc de Dumnezeu din moment ce vorbim despre un lucru posibil omului: alegerea de a fi sau nu corupt.

Conteaza si mecanismele de aparare pe care le are un SO. De ce crezi ca marile companii nu folosesc Windows pentru serverele lor? Nu au bani? (Apropos de popularitatea SO, in lumea serverelor care detin date cu adevarat valoroase, deci care se merita a fi sparte, Windows nu e majoritar ;) )


02/01/10 23:27

   
scrabble
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 02/01/10

zambezi a scris:

Coruptia este o alegere. Nimeni nu se naste cu gena coruptiei, dar poate alege sau nu sa devina corupt. Omul a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu, are posibilitatea de a discerne intre bine si rau, de alegere a drumului pe care vrea sa-l parcurga.


Sigur ca da. Dar hai sa ne gandim la coruptie ca la orice alta crima. O crima este compusa din cateva elemente, anume oportunitate, mijloace si motivatie.

Cand un mare grup de oameni te pune sef peste ei, esti inzestrat cu puteri mai mari decat ei, tocmai pentru ca si-au pus increderea in tine ca-i vei calauzi in atingerea scopurilor grupului si pentru ca e nevoie de puteri sporite pentru a conduce si rezolva conflictele care apar mai devreme sau mai tarziu in acel grup, printre altele.

Apare astfel oportunitatea de a deveni o persoana corupta. Cel din varful ierarhiei realizeaza ca pozitia pe care o are este un instrument cu adevarat puternic, dar in acelasi timp realizeaza ca acea pozitie poate fi folosita pentru ducerea la indeplinire si a altor planuri decat cele ale grupului pe care-l conduce (foloase personale etc.). Cu alte cuvinte dispune si de mijloacele necesare pentru a infaptui un act de coruptie.

Ce lipseste din poza? Vointa. Pentru oportunitate si mijloace trebuie sa muncesti din greu, sa ajungi in varful ierarhiei sau macar pe undeva pe la jumatate. Dar pentru vointa, e nevoie doar de schimbarea pozitiei unui intrerupator undeva in minte. Treaba asta n-are de-a face decat cu principiile persoanei, cu felul in care a fost educata, cu conceptia sa despre viata.

Un om slab cedeaza tentatiei. Un om normal rezista mai mult. Un om puternic poate nu va fi doborat niciodata. Dar stim ca pe lumea asta sunt putini oameni puternici si multi oameni slabi.

Prin urmare, e la mintea cocosului ca multi oameni in pozitii de conducere au sucombat acestui flagel al coruptiei. Dupa cum zice si proverbul, nu exista padure fara uscaturi. Acolo unde avem multi oameni in functii de conducere, avem si multi oameni corupti in functii de conducere. Unde avem putini oameni in functii de conducere, avem putini oameni corupti in functii de conducere.

Prin urmare, organizatiile mari sunt mai susceptibile de coruptie in randurile lor decat organizatiile mici.

Desigur, marimea unei organizatii nu este singurul criteriu de estimare a coruptiei din interiorul sau. Insa nu trebuie sa pierdem acest criteriu din vedere cand comparam organizatii mari cu organizatii mai mici, cum ar fi Biserica Ortodoxa cu alte culte crestine, slab reprezentate in Romania. Departe de mine gandul de a lua apararea BOR, o organizatie pe care o critic mereu. Insa sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului si sa ne dam seama ca o parte din coruptia din interiorul BOR are de-a face cu marimea, puterea si influenta institutiei. Ganditi-va ca Presedintele a depus juramantul fata de tara in prezenta conducatorului BOR, intr-un stat care se vrea a fi laic. Daca nici asta nu e influenta, atunci nimic nu e.

Orice cult crestin aflat azi in Romania, daca ar ajunge la cota de influenta a BOR, s-ar comporta in cele mai multe privinte la fel. Am vedea la televizor aceleasi reportaje cu clerici  si conducatori ce dovedesc un comportament incompatibil cu a fi membru al clerului sau a avea functie de conducere.

Este o realitate a vietii, care s-a intamplat mereu si se va intampla mreu. Cei mici vor sustine intotdeauna ca nu vor face ca cei mari cand vor ajunge in varf, dar deja seamana a discurs politic, a promisiuni de campanie electorala.


zambezi a scris:

Nu inteleg de ce te deranjeaza sa pomenesc de Dumnezeu din moment ce vorbim despre un lucru posibil omului: alegerea de a fi sau nu corupt.
M-ai inteles gresit, nu am spus nicaieri ca m-a deranjat faptul ca ai adus in discutie pe Dumnezeu. Eu am spus ca o organizatie, cu cat este mai mare, cu atat este mai susceptibila coruptiei. Tu ai vrut sa-mi infirmi argumentul, aducand ca exemplu pe Dumnezeu, care este incomensurabil, infinit de mare si in acelasi timp nu este corupt. Ai uitat, insa, ca acesta este un truism, din moment ce Dumnezeu, prin definitie, este perfect, deci nu este si nici nu poate fi corupt. Asadar, argumentul tau nu era de fapt un argument, de-aia am zis ca nu-i vad sensul.


zambezi a scris:

Conteaza si mecanismele de aparare pe care le are un SO.
Desigur, n-am spus nicaieri ca popularitatea este singura masura de determinarie a vulnerabilitatii fata de virusi.


zambezi a scris:

De ce crezi ca marile companii nu folosesc Windows pentru serverele lor? Nu au bani?
Dar sunt doua piete diferite, utilizatorii casnici nu si-ar face niciodata treaba cu un sistem de operare pentru servere. De-aia exista segmentarea asta intre piete.

Eu vorbeam de ce se intampla in interiorul aceleiasi piete, anume piata pentru desktop PC, unde batalia se da intre Apple OS X si Microsoft Windows.

Ultima modificare de scrabble (03/01/10 01:13)


03/01/10 01:10

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

scrabble a scris:


Este o realitate a vietii, care s-a intamplat mereu si se va intampla mreu. Cei mici vor sustine intotdeauna ca nu vor face ca cei mari cand vor ajunge in varf, dar deja seamana a discurs politic, a promisiuni de campanie electorala.


Aceasta afirmatie a ta seamana cu un banc spus tocmai de Traian Basescu.

Zicea asa: Merg la Dumnezeu Obama , Medvedev si Basescu, fiecare cu cate o intrebare, la care primesc raspuns:

Obama: Doamne, cand se va sfarsi criza economica mondiala?
Dumnezeu: Nu in mandatul tau!

Medvedev: Doamne, cand va fi Rusia din nou cea mai mare putere mondiala?
Dumnezeu: Nu in mandatul tau!

Basescu: Doamne, cand voi putea elimina coruptia?
Dumnezeu: Nu in mandatul  Meu!

Cam asa inteleg din ce spui tu; ca coruptia este o normalitate care nu poate fi inlaturata!

Eu cred ca nu este evitata de multi necredinciosi !
Totusi cand unii credinciosi se intampla sa cada in capcana coruptiei e un accident. Regula este ca cei credinciosi, de jos sau de sus, nu sunt coruptibili!

Si revenind la banc, eu cred ca in mandatulu lui Dumnezeu va fi inlaturata coruptia din lumea intreaga!

Ultima modificare de mereu-tanar (03/01/10 10:38)


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

03/01/10 10:36

   
scrabble
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 02/01/10

mereu-tanar a scris:

Cam asa inteleg din ce spui tu; ca coruptia este o normalitate care nu poate fi inlaturata!
Pai asta am si vrut sa spun. Poate fi cel mult limitata ca fenomen, dar niciodata scoasa din sistem, pentru ca atata timp cat va exista omenirea vor exista si oameni slabi, coruptibili sau de-a dreptul fara scrupule. Si tocmai pentru ca nu poate fi eliminata, acolo unde sunt mai multi oameni, va fi si mai multa coruptie. E aritmetica simpla.


mereu-tanar a scris:

Eu cred ca nu este evitata de multi necredinciosi !
Sunt dispus sa accept ca o persoana care se hotaraste sa urmeze cel putin cele 10 porunci, daca nu si alte invataturi crestine, are o bariera in plus de trecut in caz ca se hotaraste sa devina corupt.


mereu-tanar a scris:

Totusi cand unii credinciosi se intampla sa cada in capcana coruptiei e un accident.
Pai nu zicea cineva mai sus, ca a deveni corupt e o alegere pe care o faci sau nu? Daca ai cedat tentatiei, nu mai poate fi ceva accidental, pentru ca implica vointa.


mereu-tanar a scris:

Regula este ca cei credinciosi, de jos sau de sus, nu sunt coruptibili!
Da, daca ar exista oameni care isi pastreaza coloana vertebrala de la inceput pana la sfarsit. Dar stim cu totii ca pana si cei mai credinciosi pacatuiesc.


mereu-tanar a scris:

Si revenind la banc, eu cred ca in mandatulu lui Dumnezeu va fi inlaturata coruptia din lumea intreaga!
Eu sunt de parere ca daca va exista un mandat al lui Dumnezeu, nu coruptia va fi inlaturata, ci coruptii, prin trimiterea lor in Iad. Sau nu am dreptate?

03/01/10 11:19

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07

scrabble a scris:


Pai nu zicea cineva mai sus, ca a deveni corupt e o alegere pe care o faci sau nu? Daca ai cedat tentatiei, nu mai poate fi ceva accidental, pentru ca implica vointa.

Sa nu exageram. Daca ai cedat tentatiei nu implica faptul ca nu a putut fi un accident. Doar despre comiterea repetata a unei aceleasi greseli (recunoscuta ca atare) in mod identic cu prima data, se poate afirma destul de sigur ca nu a fost un accident. Sa nu ne lansam in acuzatii nefondate. Contextul in care s-a produs greseala nu poate fi neglijat.

Ultima modificare de zambezi (03/01/10 13:18)


03/01/10 13:16

   
scrabble
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 02/01/10

zambezi a scris:


scrabble a scris:


Pai nu zicea cineva mai sus, ca a deveni corupt e o alegere pe care o faci sau nu? Daca ai cedat tentatiei, nu mai poate fi ceva accidental, pentru ca implica vointa.

Sa nu exageram. Daca ai cedat tentatiei nu implica faptul ca nu a putut fi un accident. Doar despre comiterea repetata a unei aceleasi greseli (recunoscuta ca atare) in mod identic cu prima data, se poate afirma destul de sigur ca nu a fost un accident. Sa nu ne lansam in acuzatii nefondate. Contextul in care s-a produs greseala nu poate fi neglijat.
I stand corrected.

03/01/10 13:57

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

scrabble a scris:

Eu sunt de parere ca daca va exista un mandat al lui Dumnezeu, nu coruptia va fi inlaturata, ci coruptii, prin trimiterea lor in Iad. Sau nu am dreptate?


Pai exista un mandat al lui Dumnezeu, si e permanent! In acest mandat va fi inlaturata coruptia.
Scopul primordial este inlaturarea coruptiei. Daca si coruptii se vor tine cu ambele maini de corutie, Dumnezeu nu le va taia mainile ca sa-i bage in rai. Daca nu se pot dezlipi de coruptie, si nici nu-si taie singuri mainile, atunci, desigur, cand Dumnezeu va eradica coruptia, ei vor fi aruncati odata cu coruptia, nu pentru ca Dumnezeu vrea sa-i arunce , ci pentru ca ei se tin de coruptie! Nu doar in iad, ci chiar in iazul de foc!


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

03/01/10 23:42

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
ce vad eu ca si caz de coruptie in biserica: suna un distribuitor de carti/materiale/cadouri crestine la pastor sa-i ceara permisiunea sa vina cu stand la biserica unde pastoreste.
   Ajunge acolo si la sfarsit distribuitorul merge la pastor sa-l cheme sa-si ia vreo carte, ceva. Si pastorul ia o carte, 2, 3, si inca din alea mai groase si mai scumpe, si asa ajunge la vreo 60-100 lei [pe care distribuitorul si-i scoate mai greu, profitul nu-i asa bun fiind si cheltuieli de drum].
   Si acuma va intrebati unde-i coruptia. Pai la pastor ca putea ori sa plateasca (,) cartile ori sa refuze, ca distribuitorul ii ofera asa, ca un fel de spaga, ca sa-l primeasca si data viitoare daca o mai fi ceva, ca altfel nu-l mai lasa - de parca ar fi holul lui de acasa si nu al bisericii.
   Vorbeam cu un distribuitor si l-am intrebat de ce le ofera carti si zicea ca nu poate altfel, pastorii asteapta. Spunea ca dintre toate bisericile pe unde a fost un singur nene pastor nu a acceptat niciodata nimic si era si dintr-un orasel mic si prapadit unde nu sunt librarii crestine. In rest, in multe orase unde a fost erau si librarii crestine mari dar la magazin nu le primesti pe gratis si na ..

[poate voua nu vi se pare nimic legat de coruptie, dar eu si cand ma gandeam sa dau la medicina aveam de gand sa-mi promit sa nu accept nici ciocolata, ca si aia nu o dai la medic ca nu vor copii tai sa o manance, ci "ca sa-ti lasi loc de buna ziua" si sa te bage medicul in seama. Macar de le-ar creste glicemia :x]


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

03/03/10 21:19

   
Sword
membru

Locatie: Hunedoara Romania
Inregistat: 01/02/08
RAin....cam dura...da ai dreptate. Majoritatea profita, si daca vreunu n-o face, fa aici un topic separat si spune-o-: "X, n-o face". As vrea sa stiu cati nu-s corupti din tara noastra. Nu doar dintre doctori sau altii, ci dintre cei ce se pretind crestini.

Ultima modificare de Sword (03/03/10 21:40)


_______________________________________
Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.

03/03/10 21:39

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
n-am fost dura mai, doar animam povestioara. Aici la topic si pe forum se ramane la chestii generale, nu putem sa le zicem pe nume, nu-i frumos.
  Oricum, distribuitorul mi-a spus ca nu trebe sa fiu socata, cei care iau carti sunt oamenii din pastori, nu crestinii din pastori.

Ultima modificare de RainSong (03/03/10 21:50)


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

03/03/10 21:49

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

Sword a scris:

RAin....cam dura...da ai dreptate. Majoritatea profita, si daca vreunu n-o face, fa aici un topic separat si spune-o-: "X, n-o face". As vrea sa stiu cati nu-s corupti din tara noastra. Nu doar dintre doctori sau altii, ci dintre cei ce se pretind crestini.


Eu am mers la o biserica, ce-i drept destul de mare. Un nene cu stand de carti, cu cativa ani in urma nu avea autorizatie nici firma, nimic, dar vindea in curtea bisericii. Pastorii ii dadeau voie. Am vazut cand pastorul principal cauta ceva cari. A luat din alea mai groase, ca nu prea citea el brosurele, dar a platit cartea ca orice alt muritor. Nici nu se punea problema unei gratuitati.

Daca sunt si din astia corupti pe ici pe colo, nu putem sa aruncam vina asupra tuturor. Dimpotriva, ar fi cinstit sa le acordam tuturor prezumtia de nevinovatie, iar daca unul calca stramb, sa spunem x este corupt.

Este imoral sa aruncam vinovatia coruptiei asupra tuturor, si apoi sa dorim sa stim cati nu-s coprupti.
Nu ei trebuie sa aduca argumente ca nu-s corupti, pentru ca odata ce pornim cu prezumtia de vinovatie, oricate argumente se aduc, nu-s destule, vei zice; pe ascuns poate tot mai gresesc ei.

Pe cei pe care ii acuzi, cu numele trebuie sa probezi vinovatia cu fapte, data ora. Altfel te faci judecatorul aproapelui si nici macar n-ai aflat procurorul care sa-i acuze onest.

Ultima modificare de mereu-tanar (03/03/10 22:00)


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

03/03/10 21:57

   
Sword
membru

Locatie: Hunedoara Romania
Inregistat: 01/02/08
Cel mai bine ii sa nu judeci de loc. DAr daca cineva vede o tampenie si tace se face vinovat de tampenia ptr. care tace. Asa ca nu trebuie sa spuna nimeni nimic, si toti sa taca. "Imparatia se extinde si creste vazand cu ochii....Popoarele se vor pocaii cu milioanele"....Vi se pare cunoscut? Fiti putin mai atenti la minciunile prorocilor....si mult mai atenti la implinirea proorociilor lor....

Ultima modificare de Sword (03/03/10 22:08)


_______________________________________
Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.

03/03/10 22:08

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
x

Ultima modificare de RainSong (04/03/10 13:35)


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

03/03/10 22:10

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Mi se pare mie, sau vezi in negru toata slujirea din biserici?

_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

03/03/10 22:10

   
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
O fi doliu :D

_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

03/03/10 22:21

Site web  
Sword
membru

Locatie: Hunedoara Romania
Inregistat: 01/02/08
Eu?

_______________________________________
Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.

04/03/10 05:16

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

RainSong a scris:

...
ps :citind iar mesajul tau, mereu-tanar, am inceput sa banuiesc ca vorbeai cu sword. Asa-i?
[daca-i asa imi editez mesajul si imi condamn blonzimea]

Vorbeam cu Sword. NU vazusem acest mesaj al tau pentru ca era in partea de jos a paginii.


Sword a scris:

Cel mai bine ii sa nu judeci de loc. DAr daca cineva vede o tampenie si tace se face vinovat de tampenia ptr. care tace.
Cred ca trebuie sa ne ferim de extreme. E o diferenta intre condamnarea generala si cea specifica.

Asa ca nu trebuie sa spuna nimeni nimic, si toti sa taca. "Imparatia se extinde si creste vazand cu ochii....Popoarele se vor pocaii cu milioanele"....Vi se pare cunoscut? Fiti putin mai atenti la minciunile prorocilor....si mult mai atenti la implinirea proorociilor lor....

Hai ca m-ai pierdut de-a binelea. NU pricep defel legatura.

Ultima modificare de mereu-tanar (04/03/10 05:43)


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

04/03/10 05:34

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

RainSong a scris:

ce vad eu ca si caz de coruptie in biserica: suna un distribuitor de carti/materiale/cadouri crestine la pastor sa-i ceara permisiunea sa vina cu stand la biserica unde pastoreste.
   Ajunge acolo si la sfarsit distribuitorul merge la pastor sa-l cheme sa-si ia vreo carte, ceva. Si pastorul ia o carte, 2, 3, si inca din alea mai groase si mai scumpe, si asa ajunge la vreo 60-100 lei [pe care distribuitorul si-i scoate mai greu, profitul nu-i asa bun fiind si cheltuieli de drum].

Nu vad unde-i coruptia in acest caz. Distribuitorul l-a invitat sa-si ia vreo carte ceva, pastorul a raspuns invitatiei. Cel mai bine ar fi ca pe viitor distribuitorul sa stabileasca dinainte conditiile in care poate vinde intr-o biserica si astfel se evita asemenea situatii jenante.

Privind din alt punct de vedere de ce coruptia este doar din partea pastorului? Si distribuitorul vine cu gandul ca va beneficia de un spatiu moca si un vad foarte bun din care numai el va avea de castigat. In lumea reala peste tot unde te duci si vrei sa faci o afacere platesti chirie pentru spatiul unde te desfasori. Nu iti convine acest lucru si pastorul e un nenorocit care se gandeste numai la bani (de parca distribuitorul da cartile pe gratis) poti apela la canalele obisnuite de distributie (librariile).


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

04/03/10 09:08

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

+Archangel+ a scris:

Nu vad unde-i coruptia in acest caz. Distribuitorul l-a invitat sa-si ia vreo carte ceva, pastorul a raspuns invitatiei. Cel mai bine ar fi ca pe viitor distribuitorul sa stabileasca dinainte conditiile in care poate vinde intr-o biserica si astfel se evita asemenea situatii jenante.
Privind din alt punct de vedere de ce coruptia este doar din partea pastorului? Si distribuitorul vine cu gandul ca va beneficia de un spatiu moca si un vad foarte bun din care numai el va avea de castigat ..

hai mai ,nu-mi zi tu mie ca pastorul nu se prinde ca asta-i un fel de mita, nu invitatie de buna-voie. O fi prima oara invitatie, dar a 2-a, 3-a, deja e obraz gros sa iei. Nu poa sa-l sune si sa-i spuna: "dar sa stiti ca eu nu va ofer nimic pentru bucata aia din hol. nu va dau carti cum va dau altii." Ma repet: nu-i holul pastorului de acasa.
    Daca privesti din alt punct de vedere, membrii bisericii beneficiaza de pe urma faptului ca distribuitorul vine. Cum ziceam, nu peste tot sunt librarii crestine si niste oameni ca mama si tata [sau mai batrani] nu dau comanda pe net la nu stiu ce librarie, iti spun eu. Normal ca distribuitorul nu da cartile pe gratis pentru ca nici el nu le primeste pe gratis.
Acuma bagam si in biserici chirie, nu-i suficient de scumpa aia de la festivaluri/conferinte?


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

04/03/10 10:21

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

RainSong a scris:

hai mai ,nu-mi zi tu mie ca pastorul nu se prinde ca asta-i un fel de mita, nu invitatie de buna-voie.

Daca e mita si nu e invitatie de buna-voie inseamna ca de fapt e o relatie intre doi smecheri si fiecare incearca sa-l faca pe celalalt si, prin urmare, amandoi sunt la fel de corupti.


RainSong a scris:

Nu poa sa-l sune si sa-i spuna: "dar sa stiti ca eu nu va ofer nimic pentru bucata aia din hol. nu va dau carti cum va dau altii." Ma repet: nu-i holul pastorului de acasa.

Dar poate sa-l sune si sa-i spuna: "As dori sa vand niste carti la dumneavoastra in biserica. In cazul in care acceptati as dori sa stiu care sunt conditiile in care o pot face."
Nu este holul pastorului de acasa dar este un hol pentru care el raspunde. Ca asa ar putea sa vina oricine sa vanda orice.


RainSong a scris:

Daca privesti din alt punct de vedere, membrii bisericii beneficiaza de pe urma faptului ca distribuitorul vine.

Membrii bisericii beneficiaza de pe urma faptului ca participa la serviciul divin. Biserica nu este mall. Faptul ca cineva este acceptat sa faca o afacere in incinta bisericii este un privilegiu nu un drept. Departe de mine sa zic ca nu ar trebui sa vanda cineva ceva in cadrul unei biserici dar nu cred ca ar tebui sa ne revolte faptul ca acel cineva trebuie sa si plateasca pentru a putea face asta.


RainSong a scris:

Acuma bagam si in biserici chirie, nu-i suficient de scumpa aia de la festivaluri/conferinte?

Cand intretinerea unei biserici va fi gratuita atunci vom putea spune ca nu e cazul sa percepem chirii. Dar cat timp tu te bucuri de avantajele oferite de un loc ce ii costa bani pe altii nu cred ca este un lucru necuviincios sa ti se ceara sa participi la intretinerea acelui loc.
Festivalurile/conferintele nu sunt suficient de scumpe ci sunt ieftine lucru care se reflecta si in calitatea acestora. Organizarea unui eveniment costa foarte multi bani iar pentru a pastra pretul biletului in niste limite multi sunt nevoiti sa faca rabaturi. Cand vom scapa de aceasta mentalitatea de milogi vom reusi sa facem si noi niste conferinte si concerte de calitate.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

04/03/10 10:44

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

+Archangel+ a scris:

.. "As dori sa vand niste carti la dumneavoastra in biserica. In cazul in care acceptati as dori sa stiu care sunt conditiile in care o pot face." Nu este holul pastorului de acasa dar este un hol pentru care el raspunde. Ca asa ar putea sa vina oricine sa vanda orice .. Cand intretinerea unei biserici ..

   pai cam asa spune cand suna, pastorul nu-i cere chirie si nu-i pune conditii. Dar se simte ca se asteapta si el la vreo carte ceva.
   Bun, pastorii raspund pentru holul ala, dar nici ei nu primesc pe oricine, decat daca se stiu.
   Legat de intretinere: ca puna ala masa, ca nu o pune, in coridor tot se lasa becurile aprinse [venind vorba de becuri, eu am o obsesie pentru becurile ce ard aiurea si una dintre institutiile care practica asta e biserica, prea multa lumina].
   In rest ai dreptate ;) [in afara de asemanarea bisericii cu mall-ul si beneficiul cu slujba, ai tras-o de par :P ]
ps: daca s-ar percepe chirie cand mergi la bise nu s-ar mai duce nimeni, nu-i profit.

Ultima modificare de RainSong (04/03/10 13:43)


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

04/03/10 13:43

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

RainSong a scris:

pai cam asa spune cand suna, pastorul nu-i cere chirie si nu-i pune conditii. Dar se simte ca se asteapta si el la vreo carte ceva.

Astea sunt metehne balcanice. Daca distribuitorul doreste neaparat sa ii faca un cadou pastorului cel mai bine ar sa ii daruiasca chiar el o carte si nu sa-l lase pe pastor sa aleaga sau sa-i spuna exact cate carti isi poate alege.


RainSong a scris:

Bun, pastorii raspund pentru holul ala, dar nici ei nu primesc pe oricine, decat daca se stiu.

Asta nu suna un pic a capitalism de cumetrie?


RainSong a scris:

Legat de intretinere: ca puna ala masa, ca nu o pune, in coridor tot se lasa becurile aprinse

Nu e vorba ca beneficiaza neaparat de becuri. Beneficiaza si de un spatiu (ia incearca sa vezi cat de usor gasesti pe cineva sa-ti puna la dispozitie un spatiu gratis cu sau fara becuri) si, cel mai important, de un vad bun.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

04/03/10 15:03

   
Si totusi exista iubire
membru

Locatie: romania, giurgiu
Inregistat: 11/09/09
,,Nu judecati ca sa nu fiti judecati''...nu e bine ce fac,dar nu ii putem judeca noi...
daca sunt slujitori ai Domnului in Casa Lui( urmasi ai Apostolilor) si nu merg pe calea lui Dumnezeu ,,isi vor lua plata lor''...ca fiecare dintre noi, de altfel...


si mai cred ca nu ar trebui adusi bani in Casa Domnului...nu ar trebui sa se vanda si sa se cumpere nimic acolo...e loc de rugaciune, nu de comert...de aia exista piete si locuri special amenajate...ca doar nu ne rugam in piata?!
Iisus a trantit marfa negustorilor care faceau negot pe scarile templului...

Ultima modificare de Si totusi exista iubire (15/03/10 22:24)


_______________________________________
,,Împarte, Doamne, cu mine durerea Din lacrima care Te strigă''

15/03/10 22:11

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

Si totusi exista iubire a scris:

si mai cred ca nu ar trebui adusi bani in Casa Domnului...

Sa inteleg ca esti impotriva colectei.


Si totusi exista iubire a scris:

ca doar nu ne rugam in piata?!

Din pacate, nu!


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

16/03/10 08:34

   
Pagini:  1 2 3 4 5    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net