|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 5 |
|
crestin-adevarat
membru
Inregistat: 05/09/06
|
|
e cineva de aici doar crestin?
Ma refer daca e doar crestin,nu penticostal,pocait sau mai stiu eu ce?
|
|
05/09/06 13:46
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
|
05/09/06 14:14
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
Eu ştiam că pocăit = creştin... mă înşel?
|
|
05/09/06 20:37
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Nu neaparat. Si asta o stie toata lumea. Din pacate, datorita multor uscaturi, numele de pocait poate fi foarte compromitator de multe ori. Eu prefer sa ma numesc crestin, si incerc sa fiu unul autentic. Asta si pentru ca sunt ecumenic in gandire si pentru ca nu-mi plac delimitarile astea, baptisti, crestini dupa evanghelie, penticostali, etc.
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
06/09/06 00:38
|
|
Ste.fan
membru
|
|
Sunt de acord cu tine la faza cu delimitările... mi se par absurde, dar am observat că chestiile astea chiar conteză la fraţii din biserici...(mă refer la fraţii mai în vârstă aici)...
Creştini sunt toţi românii (legal vorbind) ... doar unii sunt creştini autentici ... tot nu văd de ce "pocăit" ar putea fi compromiţător...
|
|
06/09/06 00:54
|
|
sunshine
membru
Inregistat: 10/04/06
|
|
Pentru ca deobicei pocait este asemanat cu sectant, in general prin bucuresti daca zici pocait o sa te ia lumea cu martorii lui Iehova sau mormoni sau cine stie ce alte secte. Asa ca mai bine ma limitez la crestin, daca se cer detalii folosesc una din delimitari si eventual dupa zic pocait da nu inainte sa explic ce-nseamna.
|
|
06/09/06 09:04
|
|
vaxaly
membru
Inregistat: 28/03/05
|
|
CREŞTÃN, -Ă, creştini, -e, adj., s.m. şi f. I. Adj. Care aparţine creştinismului, privitor la creştinism. II. S.m. şi f. 1. Adept al creştinismului. 2. (Pop.) Persoană, om, individ. – Lat. christianus.
CREŞTINÃSM s.n. Ansamblul religiilor la baza cărora se află credinţa în persoana şi învăţăturile lui Iisus Cristos.
ma incadrez.
totusi e rau sa fii crestin si sa apartii unei dominatiuni? Sunt CRESTIN dar ca orietare penti. Nu vad o greseala in asta desi stiu clar ca religia ucide si ca Isus Salveaza.
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
06/09/06 11:35
|
|
gfod
membru
|
|
Probabil ca ii ca si cum ai spune "sunt de dreapta" si te intreaba in ce partid esti, mai exact. "sunt ppcd-ist"... Ii important sa stii ca esti de dreapta, si asta reprezinta o orientare in gandire,o filosofie sociala, etc.
|
|
06/09/06 17:50
|
|
gfod
membru
|
|
Nu vreau sa te dezamagesc. Pentur mine ecumenism inseamna deschidere si lipsa prejudecatilor fata de celelalte confesiuni/denominatiuni crestine.(cu exceptia adventistilor). Adica merg fara probleme la catolici, ortodocsi, etc., si chiar cred ca aia sinceri care sunt infometati dupa Dumnezeu sunt mantuiti. In ce priveste doctrina, nu-mi place sa ma compromit sau sa afirm chestii cu care nu sunt de acord. Chiar nu stiu ce zice Ecumenismul, dar imi place ecumenismul. Sper ca m-am facut inteles.
|
|
05/10/06 23:18
|
|
eusunt10
membru
Inregistat: 04/10/06
|
|
gfod ... inainte de imi dea astia ban (mai bine mi-ar da bani:)) zi-mi si mie la ce biserica mergi, si daca mergi la vreuna, si si mie ce zice patorul tau de hai sa le numim <<excursiile>> tale pe la alte biserici?
I wish you no harm.
_______________________________________ "The beating will stop when morals improves..."
|
|
06/10/06 09:24
|
|
nascutinvingator
membru
Inregistat: 25/03/06
|
|
crestin-adevarat a scris:
Ma refer daca e doar crestin,nu penticostal,pocait sau mai stiu eu ce? |
da, eu sunt doar crestin
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
07/10/06 10:55
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
Seraphim a scris:
Eu ştiam că pocăit = creştin... mă înşel? |
Te inseli, pocait e porecla generala data celor ce apartin de una din denominatiunile baptist, penticostal,crestin dupa evanghelie sau adventist de ziua saptea.Aceste deniominatiuni desi se reclama a fi crestine sunt mult diferite de modelul bisericii primare asa cum il regasim in paginile Noului Testament asa ca pretentia lor ca sunt Biserica de la inceput e falsa. Deci crestinul este adeptul crestinismului ,pocaitul este adeptul unei din denominatiunile sus numite, ortodoxul este adeptul bisericii ortodoxe..s.a.m.d.
Ultima modificare de nascutinvingator (07/10/06 11:01)
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
07/10/06 10:58
|
|
eusunt10
membru
|
|
nascutinvingator a scris:
da, eu sunt doar crestin |
mai sa fie si cine te-a crestinizat pe tine... sau te-ai nascut asa ?
_______________________________________ "The beating will stop when morals improves..."
|
|
07/10/06 11:39
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
eusunt10 a scris:
mai sa fie si cine te-a crestinizat pe tine... sau te-ai nascut asa ? |
De aproape 2000 de ani "crestinizarea" autentica se produce cam asa: unul care este deja crestin le impartaseste si altora vestea buna iar cei care cred si aleg nefortati sa devina crestini sunt botezati(Matei 28:19-20;Marcu 16:15-16;Fapte 2:37-41;Galateni 3:26-27...etc),nimeni nu se naste crestin si nimeni nu poate deveni crestin prin alta metode desii multi pretind asta. La crestinizarea mea au contribuit mai multe persoane si cateva zeci de carti ,dar cel care m-a botezat se numeste H...M... pe data de 16.11.1999. Dar tu,daca esti crestin poti sa spui cand si cum ai devenit urmasul lui Hristos?
Ultima modificare de nascutinvingator (07/10/06 13:43)
|
|
07/10/06 13:42
|
|
gfod
membru
|
|
De ce m-ar impiedica pastorul meu sa merg la alte biserici? Ar trebui sa fie destul de ingust sa creada ca numai in ograda lui este mantuirea(care este numai de la Dumnezeu), nu? Si faptul ca-i tatal meu nu are asa mare importanta in contextul asta...
|
|
08/10/06 21:43
|
|
eusunt10
membru
|
|
nascutinvingator a scris:
La crestinizarea mea au contribuit mai multe persoane si cateva zeci de carti ,dar cel care m-a botezat se numeste H...M... pe data de 16.11.1999. Dar tu,daca esti crestin poti sa spui cand si cum ai devenit urmasul lui Hristos? |
Data: iunie '94 Loctie: Lunca Bradului (mures)
unii zic ca apa de multe la 10 dimineata e rece... pe mine ma cam figea 
|
|
09/10/06 08:36
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
eusunt10 a scris:
Data: iunie '94 Loctie: Lunca Bradului (mures)
unii zic ca apa de multe la 10 dimineata e rece... pe mine ma cam figea  |
Daca nu sunt prea indiscret cu ce botez ai fost botezat?...cu cel practicat de (neo)protestanti sau altul?
|
|
09/10/06 09:06
|
|
Ste.fan
membru
|
|
eusunt10 ... care-i problema ta? crezi că dacă cineva nu împărtăşeşte aceeaşi părere trebuie să îi sari în cap?
ÃŽn legătură cu bisericile, opinia ta e mai mult decât falsă! De ce ? Simplu ... faptul că merge şi la alte biserici nu înseamnă că nu e creştin. Ce s-ar fi întâmplat dacă primii creştini ar fost "dedicaţi" bisericii? Unde scrie în Biblie că nu e corect să vizitezi şi alte biserici?
Nu mai trage concluzii pripite, crezând că sunt şi cele corecte. Pari prea sigur pe tine şi asta o observă toţi. ÃŽn ultimile zile am primit plângeri la adresa ta! Comentează mesajele celorlalţi şi nu persoana. Scuze dacă am fost prea dur, dar asta e datoria mea, să îi fac atenţi pe cei care calcă greşit... îţi mulţumesc pentru înţelegere.
Ultima modificare de Seraphim (09/10/06 09:12)
|
|
09/10/06 09:11
|
|
eusunt10
membru
|
|
simplu in numele tatalui al fiului si al duhului sfant... pastorul respectiv era de la o biserica independenta.
dar tu?
|
|
09/10/06 09:11
|
|
Ste.fan
membru
|
|
biserică independentă? ce mai e şi asta?
|
|
09/10/06 09:13
|
|
eusunt10
membru
|
|
hello again 
o struto-camila afiliata mai nou la Agape Timisoara...
incurcate mai sunt cate o data caile Domnului nu merg la ei si nici nu sunt de acord cu inclinatia lor harismatica din ultima vreme... in plus ne desprat 425 de km - dar ... acolo s-a intamplat.
ma bucur ca ai renutat la "liniste".
|
|
09/10/06 09:54
|
|
Aruah
membru
Inregistat: 19/08/06
|
|
Eu sunt crestina adevarata si atat...adica incerc si eu sa fiu, perfecta nu-s. Dar, intr-o discutie cu cineva despre confesiunea mea religioasa sunt practic obligata sa ma localizez undeva in spatiul confesional crestin. atunci spun ca sunt penticostala. Cat despre cuvantul 'pocait', zicea cineva mai sus ca este o porecla data neoprotestantilor. Si eu zic la fel, rau este ca de multe ori cei care nu cunosc cum trebuie termenul de 'pocait' il intrebuinteaza in mod peiorativ si isi exprima dispretul prin acest cuvant. Insa, neoprotestantii se denumesc singuri 'pocaiti' si sunt foarte mandrii, ei chiar se prezinta singuri ca fiind pocaiti. Bunicii mei sunt incredibili de mandri cand spun cuiva ca ei sunt pocaiti iar eu sunt incredibili de mirata si cateodata invidioasa pe evlavia asta a lor. Eu incep prin a spune ca sunt crestina, apoi neoprotestanta, apoi penticostala si la urma sunt pocaita (depinde de nivelul de intelegere al celui cu care vorbesc )
Ce-i dom'le rau ca suntem pocaiti, daca cultura majoritatii de la noi din tara numai prin cuvantul asta le permite sa ne delimiteze de ortodocsi si catolici, asta e, suportam. (mai rau e cand ii baga si pe Martorii lui Iehova in aceeasi categorie si asta asa nu-mi place.. )
Ultima modificare de Aruah (11/10/06 00:18)
_______________________________________ deocamdata nu stiu..
|
|
11/10/06 00:18
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|