TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/TANAR si CRESTIN ?/E cineva de aici doar crestin? Moderat de feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5
nascutinvingator
membru

Inregistat: 25/03/06

Aruah a scris:

Eu sunt crestina adevarata si atat...adica incerc si eu sa fiu, perfecta nu-s.
Dar, intr-o discutie cu cineva despre confesiunea mea religioasa sunt practic obligata sa ma localizez undeva in spatiul confesional crestin. atunci spun ca sunt penticostala.
Cat despre cuvantul 'pocait', zicea cineva mai sus ca este o porecla data neoprotestantilor. Si eu zic la fel, rau este ca de multe ori cei care nu cunosc cum trebuie termenul de 'pocait' il intrebuinteaza in mod peiorativ si isi exprima dispretul prin acest cuvant. Insa, neoprotestantii se denumesc singuri 'pocaiti' si sunt foarte mandrii, ei chiar se prezinta singuri ca fiind pocaiti. Bunicii mei sunt incredibili de mandri cand spun cuiva ca ei sunt pocaiti iar eu sunt incredibili de mirata si cateodata invidioasa pe evlavia asta a lor. Eu incep prin a spune ca sunt crestina, apoi neoprotestanta, apoi penticostala si la urma sunt pocaita (depinde de nivelul de intelegere al celui cu care vorbesc :) )

Ce-i dom'le rau ca suntem pocaiti, daca cultura majoritatii de la noi din tara numai prin cuvantul asta le permite sa ne delimiteze de ortodocsi si catolici, asta e, suportam. (mai rau e cand ii baga si pe Martorii lui Iehova in aceeasi categorie si asta asa nu-mi place.. )

Frumos ce spui tu dar e o problema , daca esti 'crestin adevarat' de ce ai nevoie sa fii si penticostala?.Toti pretind ca sunt crestini adevarati si ortodocsii si catolici si protestantii si neoprotestantii, dar atunci de ce nu se multumesc cu a fi doar crestin si in acelasi timp vor sa fie si altceva.Nmeni nu poate sluji la doi stapani.La inceput nu au fost confesiuni a fost Biserica, cand in Corint au aparut germenii primelor confesiuni Pavel a luat o pozitie extrem de dura pentru ca cei se alipeau de partide practic se indepartau de Biserica si deci  de Hristos.Confesiunile desii au ambalaj crestin sunt foarte departe de Biserica despre care citim in Noul Testament, asa ca nimeni nu poate fii simultan crestin adevarat si membrul unei confesiuni.Ori esti una ori alta.

12/10/06 12:56

Site web  
Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Uite eu m-am confruntat cu urmatoarea intrebare: "Tu ce esti?" Daca le zic ca sunt crestina ei vor ceva mai mult. Ei vor un nume si atunci le zic numele bisericii pe care o frecventez. Nu cred ca e gresit pentru ca traim intr-o lume in care oamenii te identifica dupa etichete, oamenii vor un nume, o porecla ceva ca sa te poate indentifica mai usor. E ca si cand la sate oamenii sunt cunoscuti dupa poreclele lor si mai putin dupa numele de familie. Poti sa fii crestin adevarat si chiar e indicat sa te indentifici un o confesiune. Altfel ai fi ca un carbune care nu va arde niciodata pentru ca nu a fost pus in foc!

13/10/06 06:09

Site web  
rubenK2
membru

Inregistat: 15/09/06
Biserica(Religia) e locul in care trebuie sa fii ca sa cresti spiritual,sa te maturizezi,sa-L lauzi pe Dumnezeu! "Crestin adevarat" este o stare pe care o ai atunci cand esti mantuit si il asculti pe Dumnezeu! Baptist,Penticostal,Ortodox,Catolic,CDE,etc.etc. sunt doar niste religii,fiecare cu doctrina putin diferita in unele chestii. Daca esti un crestin adevarat TREBUIE sa mergi la o biserica(penticostala,baptista,etc.) Care e cea mai buna? Cea care pe tine te apropie cel mai mult de Dumnezeu ;)

...parerea mea...:D

13/10/06 08:19

Site web  
nascutinvingator
membru

Larisa a scris:

Uite eu m-am confruntat cu urmatoarea intrebare: "Tu ce esti?" Daca le zic ca sunt crestina ei vor ceva mai mult. Ei vor un nume si atunci le zic numele bisericii pe care o frecventez. Nu cred ca e gresit pentru ca traim intr-o lume in care oamenii te identifica dupa etichete, oamenii vor un nume, o porecla ceva ca sa te poate indentifica mai usor. E ca si cand la sate oamenii sunt cunoscuti dupa poreclele lor si mai putin dupa numele de familie. Poti sa fii crestin adevarat si chiar e indicat sa te indentifici un o confesiune. Altfel ai fi ca un carbune care nu va arde niciodata pentru ca nu a fost pus in foc!

Sa inteleg ca tu te-ai atasat de o confesiune numai pentru a fi pe placul oamenilor? pentru a te putea cataloga ei mai usor? Atunci cum ramane cu ascultarea de Hristos? El vrea ca cei mantuiti sa faca parte din Trupul Sau din Biserica pe care El a zidit-o si pentru care s-a sacrificat si nu din religiile oamenilor.
Daca esti crestin adevarat si vrei sa arzi pt Hristos fa-o in Biserica Sa nu in bisericile oamenilor.

13/10/06 13:36

Site web  
nascutinvingator
membru

rubenK2 a scris:

Biserica(Religia) e locul in care trebuie sa fii ca sa cresti spiritual,sa te maturizezi,sa-L lauzi pe Dumnezeu! "Crestin adevarat" este o stare pe care o ai atunci cand esti mantuit si il asculti pe Dumnezeu! Baptist,Penticostal,Ortodox,Catolic,CDE,etc.etc. sunt doar niste religii,fiecare cu doctrina putin diferita in unele chestii. Daca esti un crestin adevarat TREBUIE sa mergi la o biserica(penticostala,baptista,etc.) Care e cea mai buna? Cea care pe tine te apropie cel mai mult de Dumnezeu ;)

...parerea mea...:D

Cum te poate apropia de Dumnezeu un sistem religios care e diferit de ceeace Dumnezeu a intentionat sa fie Biserica.Religiile nu pot decat sa te transforme
intr-un fariseu , niciodata nu te vor apropia de Dumnezeu.Un crestin adevarat trebuie sa mearga la Biserica Lui Hristos nu la biserica oamenilor.

Ultima modificare de nascutinvingator (13/10/06 13:40)

13/10/06 13:40

Site web  
eusunt10
membru

Inregistat: 04/10/06
... pentru toti care mi-au dus lipsa sau nu :) hello again (traducere speciala pentru nascutinvingaor: buna ziua din nou :))

apropos de mesajul de mai sus: in final s-a facut lumina si in capul meu dar ca sa nu gresesc te rog sa ne spui (doresc sincer sa stiu) care este "Biserica Lui Hristos" - unde crezi ca se afla si cum se poate identifica azi?

16/10/06 09:34

nascutinvingator
membru

eusunt10 a scris:

... pentru toti care mi-au dus lipsa sau nu :) hello again (traducere speciala pentru nascutinvingaor: buna ziua din nou :))

apropos de mesajul de mai sus: in final s-a facut lumina si in capul meu dar ca sa nu gresesc te rog sa ne spui (doresc sincer sa stiu) care este "Biserica Lui Hristos" - unde crezi ca se afla si cum se poate identifica azi?

bine ai revenit, ma plictisisem fara tine :)

Biserica Lui Hristos se afla in toata lumea, la noi in tara in principalele orase si in cateva sate din Dolj si Arges.
Biserica adevarata se poate identifica prin comparatie cu Biserica Noului Testament.Elementele de indentificare ar fi: crezul, calea mantuirii, modul de inchinare;organizarea;denumirea;modul de viata al membrilor.Fiecare pot fii detaliate dar cred ca nu-i locul aici.
Daca vrei sa aflii mai multe te invit la conferinta Bisericilor Lui Hristos din Romania care va avea loc intre 10-21 Oct 2006 la cladirea Bisericii din Bucuresti ,Soseaua Mihai Bravu , nu stiu nr. dar e chiar vizavi de statia de metrou Mihai Bravu.
O sa vin si eu vineri si daca apari pe acolo iti ofer posibilitatea sa dai cola aia cu care te tot lauzi :)

16/10/06 13:53

Site web  
eusunt10
membru

la voi e traba cu botezul ? :)

17/10/06 07:55

nascutinvingator
membru

eusunt10 a scris:

la voi e traba cu botezul ? :)

Nu stiu ce vrei sa zici cu asta dar daca vrei sa vezi care-i treaba cu botezul ia Biblia si studiaza si apoi compara cu ce fac denominatiunile in privinta asta si cu ce facem noi.
P.S. sa nu-mi raspunzi aici despre botez ci la unul din topicurile cu specific :) multumita April?

Ultima modificare de nascutinvingator (17/10/06 22:46)

17/10/06 21:29

Site web  
eusunt10
membru

guys am un plan:

http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 7414#17414

19/10/06 09:41

quiproquo
membru

Inregistat: 28/11/06
''depinde de nivelul de intelegere alcelui cu care vorbesc''  versus  ''MAI RAU E CIND ii baga si pe martorii lui Iehova in aceeasi categorie....''
Suna a scurtcircuit,nu crezi?

28/11/06 19:43

giani
membru

Inregistat: 05/12/06

Aruah a scris:

Eu sunt crestina adevarata si atat...adica incerc si eu sa fiu, perfecta nu-s.
Dar, intr-o discutie cu cineva despre confesiunea mea religioasa sunt practic obligata sa ma localizez undeva in spatiul confesional crestin. atunci spun ca sunt penticostala.
Cat despre cuvantul 'pocait', zicea cineva mai sus ca este o porecla data neoprotestantilor. Si eu zic la fel, rau este ca de multe ori cei care nu cunosc cum trebuie termenul de 'pocait' il intrebuinteaza in mod peiorativ si isi exprima dispretul prin acest cuvant. Insa, neoprotestantii se denumesc singuri 'pocaiti' si sunt foarte mandrii, ei chiar se prezinta singuri ca fiind pocaiti. Bunicii mei sunt incredibili de mandri cand spun cuiva ca ei sunt pocaiti iar eu sunt incredibili de mirata si cateodata invidioasa pe evlavia asta a lor. Eu incep prin a spune ca sunt crestina, apoi neoprotestanta, apoi penticostala si la urma sunt pocaita (depinde de nivelul de intelegere al celui cu care vorbesc :) )

Ce-i dom'le rau ca suntem pocaiti, daca cultura majoritatii de la noi din tara numai prin cuvantul asta le permite sa ne delimiteze de ortodocsi si catolici, asta e, suportam. (mai rau e cand ii baga si pe Martorii lui Iehova in aceeasi categorie si asta asa nu-mi place.. )

v-a fost vreodata rusine ca sunteti crestini, sau pocaiti?

05/12/06 14:33

quiproquo
membru

Inregistat: 28/11/06
daca Hristos gindea asa,nu mai intra in casa vamesului...
Cine va da dreptul sa selectati cine are si cine nu are dreptul la un anume lucru?Va credeti calificati sa o faceti?(cei care o faceti).Ca sa lamurim,nu apar Martorii..Pt mine toate confesiunile sunt o apa si un pamint.

05/12/06 19:05

CatalinD
membru

Inregistat: 02/03/07
Crestini sunt toti urmasii lui Hristos, care este "cel intai nascut intre mai multi frati", deci toti cei nascuti din nou din Dumnezeu, din voia lui Dumnezeu, prin credinta in jertfa rascumparatoare a Domnului Isus.
   Sa nu confundam cu "crestinismul de nume", adica de exemplu cu toti locuitorii Romaniei, care este o tara crestina - de nume -  si implicit toti sunt crestini de nume.

Legat de denominatiuni si denumirile lor, eu gandesc ca, pe linga frumosul nume de "Isus Hristos" si de "copil al lui Dumnezeu", orice alta denumire paleste si suna urat - chiar am gasit exprimari prin net de genul "sunt mandru ca sunt adventist", care mi-a sunat urat in urechi. Hai sa fie mandru ca este al Domnului Isus, ca este mantuit, ca este preaiubitul Domnului si sfant prin meritele Domnului Isus... dar adventist sau orice alt nume dat de oameni... Si apoi de ce sa fii mandru, mandria este un pacat. Trebuie sa ne laudam doar cu meritele Domnului Isus, asa este drept si asa suntem invatati de Cuvant.
   Totusi, stiu ca autoritatile in primul rand trebuie sa autorizeze adunarile, si pentru aceasta trebuie sa fie inscrise cu un nume. Insa parerea mea este ca noi cei rascumparati de Domnul suntem crestini, cetateni ai cerului si mostenitori ai lui Dumnezeu impreuna cu Domnul Isus. Si suntem crestini pentru ca El a murit pentru noi si nu pentru ca suntem nu stiu ce nume de denominatiune.

"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

26/03/07 11:21

ElaGabri
membru

Inregistat: 19/07/07
Nu neaparat te-ar aproapia de Dumnezeu biserica... Dar daca nu cunosti prea multe, si vrei sa stii, te ajuta mult. Mai ales partasia cu crestini. Eu sunt crestina, apartin cultului baptist.
Cat despre intrebarea lui giani, nu mi-a fost niciodata rusine, nici nu ar avea de ce sa imi fie..

24/08/07 18:29

Dorothy
membru

Inregistat: 26/09/07
Buna tuturor. Imi place discutia vostra. Eu sunt doar crestina. Si nu apartin de nici o denomitiune. daca ma intreaba cineva "bine, dar totusi ce esti?", eu raspund: "nu am nici un nume. Sunt crestina, urmasa a Domnului Isus". Totusi cred ca in fiecare adunare sunt crestini adevarati, indiferent sunt ei ortodocsi, adventisti, baptisti, sau penticostali. Si inca ceva: adunarea nostra nu e inregistrata si prin harul Domnului mergem inainte, indiferent de problemile care le-am avut.

29/09/07 20:25

zambezi
membru

Inregistat: 19/09/07

Dorothy a scris:

Buna tuturor. Imi place discutia vostra. Eu sunt doar crestina. Si nu apartin de nici o denomitiune. daca ma intreaba cineva "bine, dar totusi ce esti?", eu raspund: "nu am nici un nume. Sunt crestina, urmasa a Domnului Isus".

Bine, bine, dar Biblia pe care o ai, de ce denominaţie a fost publicată, îngrijită, tradusă?

29/09/07 20:55

Dorothy
membru

zambezi a scris:

Bine, bine, dar Biblia pe care o ai, de ce denominaţie a fost publicată, îngrijită, tradusă?

tu pe care o folosesti? Folosim traducerea lui Cornilescu din 1932. Recent am procurat o Biblie cu traducere literala noua, din Bucuresti, 2001

29/09/07 23:16

zambezi
membru

Inregistat: 19/09/07

Dorothy a scris:

tu pe care o folosesti? Folosim traducerea lui Cornilescu din 1932. Recent am procurat o Biblie cu traducere literala noua, din Bucuresti, 2001

Nu e tocmai răspunsul pe care l-am aşteptat. Dar nu e nici o problemă.

Şi ca să-ţi răspund la întrebare, eu folosesc Biblia aprobată de cultul creştin (recunoscut/înregistrat) din care fac parte. Pentru că, recunosc, nu-mi permit (în sensul că este un lucru care mă depăşeşte) să studiez toate traducerile Bibliei şi să trag concluzia care e cea mai aproape de adevăr. Plus, în afară de asta, mai sunt şi vreo 30 de evanghelii diferite şi nenumărate alte scrieri ce se vor insuflate de Dumnezeu.

În loc de concluzie: Rolul unei biserici e foarte mare, cel puţin în păstrarea mesajului care i-a fost dat să-l trimită peste ani. Apropos care este Crezul tău?

Ultima modificare de zambezi (30/09/07 01:55)

30/09/07 01:54

Dorothy
membru

zambezi a scris:

Nu e tocmai răspunsul pe care l-am aşteptat. Dar nu e nici o problemă.

Şi ca să-ţi răspund la întrebare, eu folosesc Biblia aprobată de cultul creştin (recunoscut/înregistrat) din care fac parte. Pentru că, recunosc, nu-mi permit (în sensul că este un lucru care mă depăşeşte) să studiez toate traducerile Bibliei şi să trag concluzia care e cea mai aproape de adevăr. Plus, în afară de asta, mai sunt şi vreo 30 de evanghelii diferite şi nenumărate alte scrieri ce se vor insuflate de Dumnezeu.

În loc de concluzie: Rolul unei biserici e foarte mare, cel puţin în păstrarea mesajului care i-a fost dat să-l trimită peste ani. Apropos care este Crezul tău?

sunt de acord cu tine ca rolul bisericii e f. mare. Si de aceea, cred ca cu toate ereziile din jur, mesajul salvarii prin singele Domnului Isis Cristos, aramas neschimbat. Dar, cum am mai spus, nu depinde de ce cult depinzi, principalul e sa ai nasterea din nou si lucrul acesta sa-l arati in viata ta.
Cit despre crezul meu, vrei sal scriu aici?

30/09/07 15:21

Judith
membru

Inregistat: 27/09/07
Dragii mosului,

Cand ma confrunt cu probleme de prejudecata si generalizare injusta, prefer sa raspund ca pe Dumnezeu il iubesc, si nu religia, aceasta din urma fiind un mijloc si nu un scop. apoi, fiind catolica, e clar ca imi este dat sa aud tot felul de acuzatii politice, ierarhice etc.

Nu ca as fugi de aceste probleme, dar sunt impotriva generalizarii si de parere ca actul de credinta este o cautare si o decizie mai mult individuala, decat colectiva. Vreau sa spun ca pana ce credinta nu devine personala, traire intima si decizie de viata, ea poate fi pierduta la orice obstacol.

...poate am fost un pic haotica in exprimare... vedeti si voi

30/09/07 17:11

florin arad
membru

Inregistat: 29/06/07
Religia ne desparte de multe ori pe noi oamenii, doar credinta ne poate uni.

07/10/07 20:35

Site web  
gabitza17
membru

Inregistat: 08/10/07
cred ca crestn inseamna pocait,adica cel care este mantuit si are un suflet viu.Asta este parerea mea acuma nu stiu spunetiva si voi o parere.

08/10/07 16:11

florin arad
membru

Toti cei care cred in Dumnezeu si in Isus Cristos si traiesc dupa invataturile Noului Testament sunt crestini.Asta nu inseamna ca toti vor fi mantuiti sau vor avea viata vesnica.

08/10/07 21:35

Site web  
florin arad
membru

As dori, daca nu va e cu suparare sa-mi spuna cineva ,care este (in procente)numarul crestinilor pe pamant.Si daca se poate si a celorlalte religii.
Multumesc.

18/10/07 10:47

Site web  
Pagini:  1 2 3 4 5    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la