|
|
|
brightsky
membru
Inregistat: 01/07/05
|
|
eu am gasit urmatoarele statistici : religia ... ortodoxa - 86,6 % romano-catolici 4,7 % reformata 3,2 % pnticostala 1,5 % greco-catolica 0,9 % baptista 0.6% adventista de ziua a 7-a 0,4 % musulmana 0,3 % unitariana 0,3 % alte religii 0,4 %
_______________________________________ I have seen Jesus, for He is in everything I touch!
|
|
18/10/07 14:33
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Astea or fi pentru Romania ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
18/10/07 17:26
|
|
florin arad
membru
Inregistat: 29/06/07
|
|
brightsky a scris:
eu am gasit urmatoarele statistici : religia ... ortodoxa - 86,6 % romano-catolici 4,7 % reformata 3,2 % pnticostala 1,5 % greco-catolica 0,9 % baptista 0.6% adventista de ziua a 7-a 0,4 % musulmana 0,3 % unitariana 0,3 % alte religii 0,4 % |
Nu vreau sa te contrazic findca habar nu am, dar mi se par destul de dubioase.
_______________________________________ Pentru ca nimanui nu ii pasa cand sunt trist, am hotarat sa fiu fericit.
|
|
18/10/07 19:53
|
|
brightsky
membru
Inregistat: 01/07/05
|
|
da sunt pentru Romania ..si sunt destul de adevarate..
_______________________________________ I have seen Jesus, for He is in everything I touch!
|
|
18/10/07 22:37
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
florin arad a scris:
As dori, daca nu va e cu suparare sa-mi spuna cineva ,care este (in procente)numarul crestinilor pe pamant.Si daca se poate si a celorlalte religii. Multumesc. |
El voia statistica pentru tot pamantul .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
18/10/07 22:47
|
|
white_bird
membru
Inregistat: 20/07/07
|
|
Mondial: Statistici in numere Statistici in percentuala
Ultima modificare de white_bird (14/01/08 20:05)
|
|
12/01/08 02:03
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
mototey a scris:
statisticile tot statistici raman . . . ele se schimba pe zi ce trece (mai mult sau mai putin) ... noi ar trebui sa fim cei care sa inceapa sa schimbe lumea ... daca nu noi , atunci cine??? ... schimbarea trebuie sa inceapa din inima noastra, intai sa se produca o schimbare in viata noastra ... sa Ii fim devotati lui Dumnezeu in totalitate ... la Dumnezeu nu merge cu jumatati de masura pentru ca in Biblie este scris clar ca nu putem sluji la doi stapani: si lui Dumnezeu si lui mamona(adica diavolului) ... noi trebuie sa fim cu o dorinta mai arzatoare pentru a-L lauda pe Domnul ... pe calea credintei nu exista stagnare ... nu poti sa ramai pe loc ... fie te ridici , fie cobori ... ii o cantare care imi place mult: "Te ridici, sau cobori?/ te intreb de 2 ori/ te ridici sau cobori" ... daca privim tinta la capetenia ostirii noastre care este Domnul Isus ar trebui sa fim plini de bucurie si cu sigurantza nu ni se va umplea fata de rusine atunci cand cei din jurul nostru vor incerca sa faca misto de noi , sa se rada de noi sau chiar sa ne batjocoreasca(Psalmul 34:5 "Cand iti intorci privirile spre cer te luminezi de bucurie si nu ti se umple fata de rusine" ... ce ar trebui sa facem noi? raspunsul vine in versetul 8 din psalmnul 32 : " Gustati si vedeti ce bun este Domnul..." ... Domnul Isus ne indeamna sa fim sfinti pt ca si El este sfant ... Domnul sa ne ajute sa fim sare si lumina in lume ... incepand in familia noastra , prietenii nostrii , vecinii nostrii si continuand cu toti ceilalti cu care intram in contact zilnic ... Domnul sa ne ajute sa Ii fim devotati lui in totalitate ... sa nu fim crestini doar cu numele, sau doar trecut in registrul unei biserici, indiferent de confesiune... AMIN! |
Ultima modificare de mototey (21/08/08 04:19)
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
14/01/08 15:47
|
|
charisma
membru
Inregistat: 14/01/08
|
|
DA!eu sunt doar crestina-si atat.ma duc la o biserica charismatica,care nu pune accent pe religie deloc.acesta a fost unul dintre motivele pentru care am ales-o.am crescut intr-o biserica ortodoxa care mi-a distrus credinta in Dumnezeu.noroc ca mi-am revenit si,cu ajutorul lui Dumnezeu,am devenit crestina. eu cred ca important e sa fi crestin,nu sa fi religios.unele religii chiar distrug credinta.putem doar sa ne uitam,intr-o zi,pe strada si sa vedem comportamentul adolescentilor. majoritatea celor care spun ca sunt credinciosi merg o data pe saptamana la biserica si se roaga seara.dar asta nu e credinta,e traditie!si aici nu ma refer la pocaiti . pentru mine,pocainta nu inseamna a purta batic pe cap si fusta lunga,inseamna a-ti parea rau de pacatele facute si a te intoarce la Dumnezeu.
_______________________________________ "I`ll never know how much it costed to see my sins upon the cross"
|
|
14/01/08 23:31
|
|
mototey
membru
|
|
atata timp cat credem in Hristos suntem crestini(doar cu numele) ... tara noastra este una din cele mai crestine tari din Europa ... spunem/afirmam ca suntem crestini... pai atunci sa-l urmam pe cel in care noi credem, adica pe Domnul Isus Hristos... sa urmam exemplul Lui ... AMIN!
|
|
30/03/08 12:32
|
|
StefanAndrei
membru
Inregistat: 02/06/08
|
|
crestin-adevarat a scris:
e cineva de aici doar crestin?
Ma refer daca e doar crestin,nu penticostal,pocait sau mai stiu eu ce? |
Nu exista "doar crestin", fiecare individ se inscrie pe o linie confesionala, in functie de convingerile care le are vizavi de crestinism.
|
|
05/06/08 14:59
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Pe langa asta...e nevoie totusi de partasie (vezi Fapte) Dar eu cunosc persoane doar crestine...adica botezate, dar neinscrisi pe vreo lista de membrii.
|
|
05/06/08 15:06
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Ca religie Romania este crestina. Confesiuni sunt multe. Vad des confuzia asta intre religie, cult, credinta. Religie-Crestinism, Cult-Ortodox, Penticostal...etc..etc.. Credinta este personala, iar a crestinilor este(sau asa ar fi bine) in Hristos. Deci se spune bine ca suntem popor crestin. Dar ca toti cred in Isus nu se mai spune bine...
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
05/06/08 15:36
|
|
StefanAndrei
membru
|
|
RELÍGIE, religii, s.f. 1. Sistem de credinţe (dogme) şi de practici (rituri) privind sentimentul divinităţii şi care îi uneşte, în aceeaşi comunitate spirituală şi morală, pe toţi cei care aderă la acest sistem; totalitatea instituţiilor şi organizaţiilor corespunzătoare; confesiune, credinţă. ♦ Fig. Crez, cult. 2. Disciplină predată în şcoală, având ca scop educarea şi instruirea elevilor în spiritul religiei (1) date. – Din fr. religion, lat. religio, -onis, germ. Religion
Eu cred ca toti oamenii au o religie, religie urmata ca urmare a unui crez/credinte. Ca e bun sau rau, ca se identifica mai mult sau mai putin cu un cult oficial, ca sunt sau nu inscrisi pe undeva, asta este partea a doua.
Cand spui "ca religie Romania este crestina" cred ca o faci in sensul reductionist al termenului, nu?
|
|
05/06/08 16:30
|
|
bornagain
membru
Inregistat: 03/05/07
|
|
pe site-ul http://www.adherents.com/ puteti gasii o statistica interesanta, dar nu stiu cit de verificate sunt informatiile astea.
_______________________________________ "God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper
|
|
05/06/08 18:10
|
|
Sword
membru
|
|
Am facut-o in sensul diferentei dintre a crede in Isus, Budha sau altii si a adera la acel cult...fiindca sensul strict al cuvintelor nu sunt sinonime. Cand spun "cred"...sunt credincios. Dar obiectul credintei este diferit. Deci...Cred in D-zeu, In Mantuitorul Isus si am aderat la cutare cult. Mi se pare gresita ideea "eu nu renunt la credinta mea stramoseasca", asociind asta cu un cult. Fiindca poti sa apartii altui cult si sa iti pastrezi credinta in Isus Hristos. Da....am spus-o intr-un mod reductionist strict la termenii de baza.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
05/06/08 22:07
|
|
StefanAndrei
membru
|
|
Din pacate, realitatea multiconfesionala arata ca aceasta "credinta in Isus Hristos" nu este una singura.
|
|
06/06/08 10:26
|
|
Sword
membru
|
|
adica?
|
|
06/06/08 10:29
|
|
mototey
membru
|
|
StefanAndrei a scris:
Din pacate, realitatea multiconfesionala arata ca aceasta "credinta in Isus Hristos" nu este una singura. |
te referi la faptul ca si multe din celelalte religii Il recunosc pe Isus Hristos?... dar nu ca fiind Fiul lui Dumnezeu, ci... un simplu prooroc?
|
|
21/08/08 04:21
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
M-am confruntat de multe ori cu treaba asta. La şcoala primară şi generală strigau după mine pocăita. Era o emblema pe care acum aş purta-o cu drag pentru ceea ce înseamnă pentru mine, dar care atunci mă făcea să plec capul de ruşine. Când am mai crescut, ca să evit acele batjocoriri spuneam că sunt creştină. Dacă spui că eşti creştin nu îşi mai bate nimeni joc de tine.
Acum nu îmi mai e ruşine să spun că sunt creştina, că sunt recent botezată-şi văd nişte ochi mari şi miraţi, după care urmează întrebarea la ce biserică merg-că îl urmez pe Isus Christos. Ţin neapărat să îi rostesc numele pentru că de fiecare dată când o fac văd cum persoana din faţa mea schimbă feţe-feţe. Şi apoi, încerc să explic cum văd eu lucrurile. Că toată Romania bubuie de creştini. Dar că mulţi nu ştiu ce înseamnă cu adevărat. Înseamnă a Îl urma pe Christos. A vrea să fii ca El, să îi slujeşti.
Ultima modificare de anomis (10/04/09 10:24)
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
10/04/09 10:18
|
|
Ovi I.
membru
Inregistat: 04/05/09
|
|
Desi am fost nascut si merg intro biserica penticostala, eu, ma cred crestin.
Nu sunt adeptul teoriei ca numai penticostalii vor fi mantuiti, si nici ca penticostalismul e calea cea mai dreapta 
|
|
04/05/09 01:49
|
|
Dorina
membru
Inregistat: 10/05/09
|
|
crestin-adevarat a scris:
e cineva de aici doar crestin?
Ma refer daca e doar crestin,nu penticostal,pocait sau mai stiu eu ce? |
Omeneste vorbind, deoarece crestinismul s-a impartit de vreo 1700 de ani in ramuri si ramurele, nu poti fi doar crestin, caci in ziua de azi nu mai exista, ca nume, "Biserica ( doar) crestina". Iar crestinul care nu face parte din nici o biserica , deci fara partasie frateasca, nu e crestin serios ci, poate, liber cugetator sau crestin speriat sau militant anti-crestinism, caci nu putem crede ca e singurul neprihanit de pe pamant. Pana si cei ce nu vor sa faca parte din vreun cult se numesc totusi in vreun fel (crestini-dizidenti, pocaiti, penticostali fara cult, etc.) In fata lui Dumnezeu, insa, toti suntem doar copii ai Lui...Chiar si cuvantul "crestin" e un cuvant omenesc, un nume dat de oameni celor ce Il urmeaza pe Isus Hristos.
_______________________________________ Lucrurile dupa care alergi in viata nu te merita.
|
|
10/05/09 23:03
|
|
wioman08
membru
Inregistat: 30/06/09
|
|
Da!poti fi crestin si doar atat.Culturile crestine au distrus crestinismul,bunul Dumnezeu nu a obligat si nu obliga pe nimeni sa indeplineasca diverse ritualuri.Te intreb eu,daca El ar fi vrut asta, nu crezi ca ar fi avut puterea sa faca toate aceste"obiceiuri",eu cred ca aici este greseala,oameni nu au facut alteceva decat sa nege ,direct sau indirect puterea lui Dumnezeu. "Cel ce ma va cauta din toata inima ma va gasi" ,cheia e la voi ,cautatil in inima voastra si il veti gasi."Lata este calea ,care duce la pieire si multi sunt cei ce merg pe ea,ingusta e calea care duce la mantuire si putini sunt cei ce o afla"."Majoritari" nu vor intra in imparatia cerurilor ,ma refer aici la cultele, care au cei mai multi membri ,nu o spun eu ci biblia.Dumnezeu se lasa gasit ,daca il cautam cu adevarat ,indiferent de apartenenta religioasa.Acum nu mai avem decat un singur lucru sfant BIBLIA-credinta,nadejdea si dragostea. Cautati pe Dumnezeu la voi ,nu la oameni si il veti gasi si el va fi cu voi. AMIN
|
|
30/06/09 12:27
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Asa e! Evanghelia (Vestea Buna) e doar UNA, cum spune si Pavel!
|
|
30/06/09 12:37
|
|
gogol
membru
Inregistat: 22/07/09
|
|
Dorothy a scris:
zambezi a scris:
Bine, bine, dar Biblia pe care o ai, de ce denominaţie a fost publicată, îngrijită, tradusă? |
tu pe care o folosesti? Folosim traducerea lui Cornilescu din 1932. Recent am procurat o Biblie cu traducere literala noua, din Bucuresti, 2001 |
Despre ce traducere e vorba? Ma refer la cea din 2001.
|
|
31/07/09 01:08
|
|
aurelian177
membru
Inregistat: 30/07/09
|
|
Vreau sa sa fiu crestin...si cu ajutorul lui Dumnezeu reusesc(recunosc ca Adventistii de ziua a 7-a ma atrag cel mai mult dar multe alte lucruri bune poti afla si la alte confesiuni..daca e in conformitate cu Biblia:) ).A fi pocait inseamna a fi cu Dumnezeu...si deci cine iti poate sta impotriva?Ei care iti spun pocait nu stiu ca defapt este un cuvant de lauda...cum de altfel nici eu nu stiam nu demult.
|
|
10/08/09 17:39
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|