|
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Unul dintre cele mai dureroase aspecte ale sufeinţeieste singurãtatea pe care aceasta o implicã. Cei din jur pot sã ne încurajeze şi sã ne ofere sprijin, dar nimeni nu poate parcuge drumul spre Moria în locul nostru. Singuratatea este mancarea care ne invata sa rabdam, sa cunoastem oamenii si pe noi insine. In singuratate auzi Cerul cel mai aproape.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
22/08/08 16:49
|
|
anca4j
membru
Inregistat: 24/01/05
|
|
In singuratate am invatat ca Dumnezeu e cel ce ma inelege cel mai bine si mi-a ramas aproape! In singuratate am descoperit cum sunt, si asta in liniste...fara a fi influentata de parerea celorlalti, doar eu si Dumnezeu.
|
|
23/08/08 11:52
|
|
Corina
membru
Inregistat: 02/04/05
|
|
Am citit o parte din mesajele de pe aici...e interesant. Cred ca singuratatea nu tine de varsta neaparat. spre exemplu la 20,21 de ani nu aveam asemenea ganduri, si le-am avut mai tarziu, apoi s-a schimabat contextul si nu am mai simtit singuratate in nici un fel, apoi mai tarziu, au aparut iar...e vorba de ocupatie noastra, de oamenii din jurul nostru, de felul in care gandim. Nu poate nimeni sa stabileasca varsta casatoriei, sau cum ar trebui sa te simti la o anumita varsta. Am cunoscut multe fete anul trecut care s-au casatorit peste 35 de ani si sunt f. binecuvantate, si ce a fost mai greu decat singuratea in sine, a fost curiozitatea si comentariile celor din jur. Si una dintre fete avea chiar probleme grave de sanatate, nu credeam ca ea vreodata se va casatori, dar iata ca nu a fost cum am gadit noi fiinte slabe si limitate. Sa nu fiti descurajate fetelor si baietilor singuri, Dumnezeu nu e o schema pe care a trasat-o x sa y prin experienta lor proprie, si daca nu ti se intampla ca acelei persoane "nu esti pe calea cea buna". Asa cum a creiat o varietate infinta in creatie asa a creiat o varietata infinta in ceea ce priveste destinele noastre. trebuie sa ne incredem in credinciosia Lui, indiferent daca intelegem sau nu si indiferent ce spun cei din jur, trebuie sa ne incredem in Domnul.
_______________________________________ sug pula
|
|
29/08/08 14:15
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
Fiecare are parerea lui despre singuratate, si toti suntem asa diferiti ca nu stiu daca ne putem vreodata pune de acord asupra unui subiect asa de delicat. E intr-adevar greu sa nu ai prieteni, oameni care sa te inteleaga si pe care sa-i intelegi sau sa ajungi la o anumita varsta si sa simti acut lipsa unui partener de viata. S-a mai zis vorba ca Dumnezeu nu ne-a lasat pe pamant ca sa fim singuri. Si intr-adevar, nici Domnul Isus nu era izolat de oameni... Acum, eu, ca o persoana care am simtit si simt singuratatea uneori ca ma doboara, recunosc ca cei fara prieteni au si ei o vina: fie ca nu stiu sa se apropie de oameni, fie sunt timizi... Dar aici e vina si a celor din biserici si grupuri crestine care nu ii baga de multe ori in seama pe cei mai retrasi si nu stiu sa se apropie de ei... de aceea unii pleaca din biserici si cad de la credinta.
|
|
26/11/08 22:02
|
|
nikku
membru
|
|
Si... ai mai ramas cu vreunul? 
|
|
27/11/08 14:42
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
nu ... mamaaaaaaaaa miaaaaaaaaa... ce rau am iesit ... sau e de bine ....
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
27/11/08 15:10
|
|
nikku
membru
|
|
Scuze, dar chiar nu am inteles ce ai zis. Sunt total confuz 
|
|
27/11/08 15:18
|
|
giany
membru
|
|
deci am ramas fara prieteni ... si nu stiu daca e de rau...
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
27/11/08 15:28
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
si cum ti-e singuratatea, giany ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
27/11/08 18:59
|
|
nikku
membru
|
|
Foarte benefica, cred, de-abia acum incepe sa isi concentreze fortele pentru ceea ce conteaza cu adevarat...
|
|
27/11/08 19:03
|
|
giany
membru
|
|
april a scris:
si cum ti-e singuratatea, giany ? |
cu EL alaturi ... io nu as numi-o singuratate ... faza e alta ...: de ce pica toti oamenii ... recunosc ... ii testez ... nu pot sa accept un om ca prieten numai dupa ce stiu ca este prieten si indeplineste niste conditii ... destul de putin cer ... dar se pare ca e prea mult pentru oameni ... in special nu vreau sa fiu mintit ... si pana acum parca unu sau doi au trecut cu brio ... nu imi programez ceva capcane ... dar in timpul in care il petrecem se scapa cu ceva ... si imi dau seama si spun pas ... 
nikku ... ne cunoastem cumva??? sincer ... de unde ai scos parerea aia ... no offence pls!!!
|
|
27/11/08 19:26
|
|
nikku
membru
|
|
Nu cred ca ne cunoastem... dar inseamna ca am ghicit bine, nu?
|
|
27/11/08 19:30
|
|
giany
membru
|
|
nu ... faza asta e mai demult in colimatoriu ... asea ca te-ai inselat cu vreo 8 - 9 ani ... atunci am inceput ... 
|
|
27/11/08 19:33
|
|
nikku
membru
|
|
Atunci ai inceput cu "testele"? Mai dar activ mai esti pe aici, unde ma duc de tine dau...
|
|
27/11/08 19:39
|
|
giany
membru
|
|
nu mai ... atunci a inceput EL testele cu mine ... chestia cu prietenii ... hmmm.... cred ca e veche si asta ... dar no ... nu tin minte cand a inceput ... cred ca doar se intampla sa calce pe bec si ... cam atata ...
|
|
27/11/08 19:41
|
|
lexxx
membru
Inregistat: 06/09/06
|
|
singuratatea despre care vorbeam eu nu e aceea ca nu ai prieteni ca nu iti plac, sau ca sa ai timp pentru Domnul si cazuri din astea. eu vorbesc despre situatia in care nu ai prieteni pt ca toti te resping, cel putin cei apropiati ca varsta, si asta nu e deloc faina sau constructiva cum am citit prin discutie. nu e deloc fain sa mergi la scoala si sa fi lasat intrun colt. nu e fain sa mergi la biserica si sa nu reusesti sa legi cu nimeni, sa mergi la intalniri de tineret crestin si tot sa vezi ca nu reusesti sa iti faci nici un prieten. nu e fain sa vezi ca de ziua ta nimeni nici nu te baga in seama, sau cand e un eveniment la biserica sa nu sti nimic, ca nimeni nu tea anuntat pe cand ceilalti toti au pe cineva. Cum e cand sunt sarbatori si vezi oameni intalninuse iar tu nu ai pe nimeni, cand vezi poze pe hi5 cu tineri fiecare cu prieteni lor, ce iasa prin oras, stau impreuna iar tu nu ai pe nimeni? ce este bine sau contructiv in asta? e vina celorlalti? categoric nu, e doar vina mea, si celor ca mine, dar lucurl asta nu ma ajuta cu nimic daca il stiu ca tot nu ma pot schimba si nu pot indrepta situatia. si cum e cand de ani si ani te rogi la dumenzeu pt ajutor si nu e nici o schimbare, si speri si speri dar dupa ani si ani tot iti pierzi nadejdea si credinta in El, si in plus ajungi sa te compori urat si cu Dumnezeu, sa cartesti impotriva lui, si atunci chiar ca nu mai ai pe nimeni, nimeni nu iti e prieten, nimeni nu te ajuta, nici chiar dumnezeu. si la toate se adauga depresie si disperare, si cand citesti biblia nici nu mai crezi cu inima ca Dumnezeu e asa cum scrie acolo, chiar daca crezi asta cu mintea. ce este bun in toate astea? nici macar un lucru, iar cei dintre voi care incercati sa scoateti latura pozitiva nu aveti habar depre ce vorbiti.
|
|
15/12/08 22:46
|
|
nikku
membru
|
|
lexxx, e foarte greu ca un om care nu a fost intr-o situatie cel putin asemanatoare sa te inteleaga... Cum sa intelegi pe cineva daca nu ai mers pe calea lui macar o zi? E foarte usor sa incurajezi pe cineva atunci cand tu esti multumit de starea ta, cand tie ti-e bine; ii arunci un citat, un verset si gata, te duci pe drumul tau si spui ca ti-ai facut datoria de crestin, de om. Dar nu este chiar asa penru ca un om singur nu are nevoie de o incurajare de moment. Un singur impuls nu este de ajuns sa il scoata din starea aceea, cel mult ii da o stare temporara de bine pana la urmatoarea cadere. Trebuie sa te tii de om, sa-l incurajezi mereu, sa nu te faci ca il intelegi total si sa-i dai sfaturi de om atoatestiutor, sa il lasi sa se explice, sa nu-l lovesti cu sfaturi gen "singuratatea e buna pentru ca....." atunci cand nu are nevoie, desi poate sunt perfect adevarate... Nu ati observat cum in perioada sarbatorilor multi se simt si mai singuri decat de obicei? Cand vezi atata "efervescenta" peste tot tu sa stai singur si trist ca un condamnat?
Ultima modificare de nikku (16/12/08 19:16)
|
|
16/12/08 15:07
|
|
Joseph7
membru
 Inregistat: 02/03/07
|
|
lexxx, ca unul care am trecut pe acolo pentru mai multi ani, stiu ca nu este usor. Dar, daca nutresti sentimente de autocompatimire si constant iti umpli mintea cu gandurile pe care le mentionezi mai sus, nu vei putea iesi niciodata din stare in care te afli. Vreau sa iti spun un lucru care l-am inteles si eu mai greu: oricum ai fi, Dumnezeu te iubeste. A dat pe Domnul Isus pentru mantuirea ta si a mea. Nu a promis, asa cum credeam eu, ca toti de la biserica ar trebui sa se intereseze de mine, desi ar fi fost frumos si incurajator. Nu a promis ca eu voi avea o gramada de prieteni si o familie in care sa ma simt ca acasa. Dar a promis ca imi va fi lumina pe cale. Cred ca problema cea mai mare este la nivelul mintii tale. Trebuie sa accepti situatia in care te afli, sa incerci sa nu dai vina pe Dumnezeu, si sa doresti schimbari in viata ta. Ceea ce m-a ajutat pe mine, si efectiv era o lupta la nivelul mintii, a fost sa repet in mintea mea fraza "Domnul Isus ma iubeste si pe mine" atunci cand eram asaltat de ganduri negre. Iti inteleg durerea si nu pot face mai mult pentru tine decat sa ma rog. Totul depinde de tine si de dorinta ta de a iesi din groapa in care te afli. Priveste in sus si uita de noroiul din groapa.
_______________________________________ Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.
|
|
17/12/08 08:36
|
|
black-panther
membru
Inregistat: 18/10/05
|
|
lexxx am sa fiu mai pragmatic. cred ca ar trebui sa incerci sa afli de ce esti respins. oamenii in general taxeaza rau si elemente pe care nu le poti schimba in viata ta precum fizicul, capacitatile intelectuale, nivelul material etc...
insa exista si domenii in care ai spatiu larg de manevra si frumusetea acelor segmente tine in mare parte de tine.
Oricat de mult te-ar respinge pt motive neintemeiate, daca stii sa cultivi valori in fiinta ta s-ar putea sa nu te accepte doar de frica de a nu fi exclusi si ei din grupul din care fac parte, dar vei avea cel putin respectul lor si asta te va ridica si va veni vremea cand te vor aprecia la justa ta valoare.
LE: iti recomand o carte: Imaginea de ansamblu de Ben Carson
Ultima modificare de black-panther (17/12/08 22:29)
_______________________________________ Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!
|
|
17/12/08 22:26
|
|
lexxx
membru
|
|
nikku a scris:
lexxx, e foarte greu ca un om care nu a fost intr-o situatie cel putin asemanatoare sa te inteleaga... Cum sa intelegi pe cineva daca nu ai mers pe calea lui macar o zi? E foarte usor sa incurajezi pe cineva atunci cand tu esti multumit de starea ta, cand tie ti-e bine; ii arunci un citat, un verset si gata, te duci pe drumul tau si spui ca ti-ai facut datoria de crestin, de om. Dar nu este chiar asa penru ca un om singur nu are nevoie de o incurajare de moment. Un singur impuls nu este de ajuns sa il scoata din starea aceea, cel mult ii da o stare temporara de bine pana la urmatoarea cadere. Trebuie sa te tii de om, sa-l incurajezi mereu, sa nu te faci ca il intelegi total si sa-i dai sfaturi de om atoatestiutor, sa il lasi sa se explice, sa nu-l lovesti cu sfaturi gen "singuratatea e buna pentru ca....." atunci cand nu are nevoie, desi poate sunt perfect adevarate... Nu ati observat cum in perioada sarbatorilor multi se simt si mai singuri decat de obicei? Cand vezi atata "efervescenta" peste tot tu sa stai singur si trist ca un condamnat? |
ai prefecta dreptate
|
|
19/12/08 16:12
|
|
lexxx
membru
|
|
Joseph7 a scris:
lexxx, ca unul care am trecut pe acolo pentru mai multi ani, stiu ca nu este usor. Dar, daca nutresti sentimente de autocompatimire si constant iti umpli mintea cu gandurile pe care le mentionezi mai sus, nu vei putea iesi niciodata din stare in care te afli. Vreau sa iti spun un lucru care l-am inteles si eu mai greu: oricum ai fi, Dumnezeu te iubeste. A dat pe Domnul Isus pentru mantuirea ta si a mea. Nu a promis, asa cum credeam eu, ca toti de la biserica ar trebui sa se intereseze de mine, desi ar fi fost frumos si incurajator. Nu a promis ca eu voi avea o gramada de prieteni si o familie in care sa ma simt ca acasa. Dar a promis ca imi va fi lumina pe cale. Cred ca problema cea mai mare este la nivelul mintii tale. Trebuie sa accepti situatia in care te afli, sa incerci sa nu dai vina pe Dumnezeu, si sa doresti schimbari in viata ta. Ceea ce m-a ajutat pe mine, si efectiv era o lupta la nivelul mintii, a fost sa repet in mintea mea fraza "Domnul Isus ma iubeste si pe mine" atunci cand eram asaltat de ganduri negre. Iti inteleg durerea si nu pot face mai mult pentru tine decat sa ma rog. Totul depinde de tine si de dorinta ta de a iesi din groapa in care te afli. Priveste in sus si uita de noroiul din groapa. |
da ce crezi ca eu am asa ganduri ca nu am ce face? crezi ca mie imi place sa am asa ganduri? crezi ca in asemenea situati, si cand te simti asa rau poti sa te gandesti la floricele si la curcubeu?
nu cere nimeni ca toti de la bise sa se intereseze de mine, unul ar fi de ajuns, nu cere nimeni ca sa am o gramada de prieteni, unul doi imi sunt de ajuns
la nivelul minti? sa sti ca de 10 ani cand sunt in situatia asta am acceptat situatia. este o p[erioada lunga cand nu faci altceva dacat sa te lupti cu dumnezeu, dar pana la urma te "imblanzesti", pierzi speranta si nu mai ai chef de trait, accepti situatia cum e fara sa mai speri sau sa crezi ceva, ca devine numai sperante mincinoase. da crezi ca daca accepti situatia si doresti sa mergi inainte se schimba ceva? nu tot singur ramai. daca dumnezeu nu intervine tot la fel de dureroasa ramane situatia, chiar daca o accepti daca doresti, nu te alegi decat cu dorinte neimplinite. eu nu mai dau vina pe dumnezeu, faza aia am terminato
multumesc mult pentru safturi si incurajare, dar eu nu mai cred ca totul depinde de mine, eu cel putin le-am incercat pe toate
|
|
19/12/08 16:22
|
|
lexxx
membru
|
|
black-panther a scris:
lexxx am sa fiu mai pragmatic. cred ca ar trebui sa incerci sa afli de ce esti respins. oamenii in general taxeaza rau si elemente pe care nu le poti schimba in viata ta precum fizicul, capacitatile intelectuale, nivelul material etc...
insa exista si domenii in care ai spatiu larg de manevra si frumusetea acelor segmente tine in mare parte de tine.
Oricat de mult te-ar respinge pt motive neintemeiate, daca stii sa cultivi valori in fiinta ta s-ar putea sa nu te accepte doar de frica de a nu fi exclusi si ei din grupul din care fac parte, dar vei avea cel putin respectul lor si asta te va ridica si va veni vremea cand te vor aprecia la justa ta valoare.
LE: iti recomand o carte: Imaginea de ansamblu de Ben Carson |
probabil pt ca nu sunt destul de simpatic si vorbaret si distractiv, nu stiu
|
|
19/12/08 16:24
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Lexx ce sa zic... pot sa zic ca am avut sau tot mai aceeleas probleme, eu zic de la mine ca intotdeauna o sa fie singuratatea aceea. Dar nu inteleg cum pot sa zici ca Domnul nu iti vorbeste, El iti vorbeste sau sa atinge de tine cand randuieste El. Ce sa zic ca El vorbeste tot timpul, ca El te ajute si Il simti tot timpul, nicidecum dar trebuie sa lupti si sa dovedesti ca vrei. In primu rand poate El iti vorbeste dar nu Il asculti sau putem sa lu-am exemplu pe Iov... ai citit cartea din Biblie a-lui Iov?
De singuritatea dejeaba ceri la Domnul prieteni sau astepti ca ei sa te inteleaga caci ei adica persoanele poate gandesc la fel despre tine sau mai mult gandesc ca te tii pe sus (asa a fost cu mine, eram mai timid si de astea si toti credea ca ma tin cel mai mare si tare). De singuratatea ce sa zic am ajuns in gropi tot feluri prosti din cauza aia, am zis ca nu este Dumnezeu, am dat vina daca era Dumnezeu era diferit. Eram intrun colt singur cu nervous break-down nustiu cum sa zice aia, la tinerete sa ai nervous break-down nustiu daca e normal, poate tu treci prin lucruri mai grele dar daca vrei sa vorbesti ID meu e ca ID-ul de pe TC forum, dai add si o sa fiu prieten daca vrei in Domnul ca Ionatan si David.
Domnul nu ne raspunde intotdeauna, e un Dumnezeu a taceri adica rabdare e o dovada a credintei, poate fi o incercare. Dumnezeu a taceri poate ca sunt oribiti sau nu vrem sa ascultam ce sa ne zice, sa intimpla de multe ori. Domnul raspunde mai mult de cit putem o sa intelegem noi ca fiinte mici, cine suntem noi sa cerem dreptate cand nu suntem drepti noi ca El nici pe 1%. Rugaciunea si Biblia e raspunsul, daca nu primesti raspunsul staruieste si primesti raspunsul ca Domnul e ca un parinte cand un copil staruieste ceva bun si zice nu, tot te ti de ei pina iti acel bun. Dar Domnul e mai ceva decit o mama sau tata. In fine putem vorbi pe messenger daca vrei despre lucrurile astea.
Apropo, pace voua. Am revenit la forum pentru ca nu puteam sa nu raspund sau sa incerc sa ajut, o sa fiu mai retras. Asa ca mai vorbim noi.
Ultima modificare de livu2day (19/12/08 18:00)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
19/12/08 17:59
|
|
black-panther
membru
Inregistat: 18/10/05
|
|
lexxx a scris:
... probabil pt ca nu sunt destul de simpatic si vorbaret si distractiv, nu stiu |
nu e musai sa fii vorbaret, dar sa comunici e neaparat necesar. nici mascarici nu e bine sa fii, dar macar cu putin simt al umorului astfel incat sa nu fii catalogat drept posac.
_______________________________________ Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!
|
|
21/12/08 12:58
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|