|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 8 |
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
"De aceea, vă spun: Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată. " ( Ev. dupa Matei 12: 31)
Despre ce poate fi vorba aici?
Ca pe de alta parte stim ca " sângele lui Isus Cristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat. " (1 Ioan 1:7b)
Ce poate fi hula impotriva Duhului Sfant, de nu poate fi iertata?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
17/09/06 16:48
|
|
gheorghe viorel
membru
Inregistat: 17/08/06
|
|
april acest subiect este foarte delicat si foarte putin se vorbeste despre el de la amvoane sau la tot felul de conferinte,poate ca este mentionat doar in Evanghelia dupa Matei.
eu cred ca un om care nu a fost nascut din noa nu poate sa huleasca impotriva DUHULUI SFINT Ex.
29 Cu cât mai aspră pedeapsă credeţi că va lua cel ce va călca în picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pângări sângele legământului, cu care a fost sfinţit, şi va batjocori pe Duhul harului?
|
|
18/09/06 01:06
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Eu cred ca multi nu vorbesc despre acest lucru de la amvoane pentru ca nici ei nu stiu despre ce este vorba.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
19/09/06 06:49
|
|
CSmin
membru
Inregistat: 02/10/06
|
|
Ce e neclar? Ce inseamna cuvantul hula? Priviti contextul... Eu cred ca a defaima, a dezonora... daca e bine, a lupta impotriva, a ura lucrarea Lui, poate in anumite cazuri a ignora... etc.
|
|
02/10/06 18:34
|
|
eusunt10
membru
Inregistat: 04/10/06
|
|
cu tot respectul CSmin sunt aspecte (mai multe) de luat in seama. Ex: daca il injuri pe D-zeu, te scoti iar daca-i zici una de Duhul Sfant arzi? parca nu e corect...
am auzit o super predica a unui american traznit care zicea printre altele ca numai faptul ca iti pui intrebarea: oare l-am am comsi-o ? este dovada ca... nu.
_______________________________________ "The beating will stop when morals improves..."
|
|
05/10/06 20:52
|
|
gheorghe viorel
membru
Inregistat: 17/08/06
|
|
CSmin a scris:
Ce e neclar? Ce inseamna cuvantul hula? Priviti contextul... Eu cred ca a defaima, a dezonora... daca e bine, a lupta impotriva, a ura lucrarea Lui, poate in anumite cazuri a ignora... etc. |
oare oameni care fac astfel de lucruri nu mai au sanse la mintuire?
|
|
05/10/06 20:53
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
|
05/10/06 21:07
|
|
eusunt10
membru
|
|
mai clar sera... bineinteles ca da sau ca nu?
_______________________________________ "The beating will stop when morals improves..."
|
|
05/10/06 21:28
|
|
Ste.fan
membru
|
|
Oricine poate fi salvat! Dilema asta o aveam şi eu, dar am stat şi m-am gândit la oamenii care au trăit înainte de potop, cărora Domnul Isus le-a vestit Evanghelia în timpul "vizitei" în locuinţa morţilor.
ps: îţi recomand şi un dicţionar.
BINEÃŽNŢELÉS adv. Desigur, fireşte. – Bine + înţeles (după fr. bien entendu).
Ultima modificare de Seraphim (06/10/06 10:05)
|
|
05/10/06 21:35
|
|
eusunt10
membru
|
|
m-ai pierdut sefu... ai mila de ashtia mai nescolitzii si raspunde la intrebare pe romaneste
|
|
05/10/06 21:45
|
|
Ste.fan
membru
|
|
urmează sfatul pe care ţi l-am dat ... Biblia, cărţi, etc ...
ps: de ce mi te-ai adresat cu şefu? faptul că sunt moderator nu îmi acordă nici un privilegiu când vine vorba de discuţii ...
|
|
05/10/06 21:48
|
|
eusunt10
membru
|
|
pai daca ai baga ochiu si ai vedea imaginea din avatar ai intelege... apropos de carti 
daca nu iti vine la indemana spune-mi si iti explic in privat
zi omule decazutii au o sansa sau nu? ca sa ma linistesc si sa vorbim de celelale subiecte la care esti in urma cu raspunsurile 
|
|
05/10/06 21:52
|
|
eusunt10
membru
|
|
prima parte se referea la PS-ul tau... in caz ca nu era clar 
|
|
05/10/06 21:53
|
|
Ste.fan
membru
|
|
Nu ştiu sigur la ce categorie te referi când spui decăzuţi!
Un om care a trăit toată viaţa în păcat, da poate fi mântuit! Un om care a trăit o viaţă morală, da poate fi mântuit! Un om care a trăit o viaţă falsă da poate fi mântuit! Un om care a făcut "baie" da poate fi mântuit!
altceva?
|
|
05/10/06 21:55
|
|
eusunt10
membru
|
|
nu e nici una de mai sus 
decazut: un om care a cunoscut pe Isus, poate chiar si botezul si totusi la un moment dat cade la starea lui veche (decizia lui \ nu conteaza din ce motive)
pe astia ii stii?
|
|
05/10/06 22:12
|
|
Ste.fan
membru
|
|
Omul de care vorbesti tu,nu a existat, nu exista si nici nu va exista!
1 Timotei 1:20 Din numărul lor sunt Imeneu şi Alexandru, pe care i-am dat pe mâna Satanei, ca să se înveţe să nu hulească.
Ultima modificare de Seraphim (05/10/06 22:21)
|
|
05/10/06 22:21
|
|
eusunt10
membru
|
|
tragic dar exista, eu cunosc o gramada (nu glumesc de loc) oameni care l-au ales pe Isus s-au rugat rugaciunea, au primit botezul au stat in biserica luni, unii ani, si apoi au cazut.
imi pare rau dar daca vrei sa vorbim de "a da pe mana satanei" trebuie sa deschizi un alt subiect...
1 tim - contextul nici nu seamna si nici nu rasare... nu intotdeauna merge sa ii dai cu "find" prin biblie cuvintele isi modifica mult intelesul in functie de context:
orice text scos din context este un pretext...
dar si asa "sa invete" inseamna ca si ei ar putea da corigenta si sa fie restaurati... asa ca nu VAD legatura
|
|
05/10/06 22:28
|
|
lancelot
membru
Inregistat: 03/10/06
|
|
Seraphim a scris:
Omul de care vorbesti tu,nu a existat, nu exista si nici nu va exista!
|
Seraphim, cu tot respectul, insa traiesti o fantezie omule ! Am vazut oameni care au trecut prin asta, si mai mult, din pacate, subscriu si eu aici. Nu exista "All the way saved". Corecteaza-ma daca ma insel, poate am visat eu ca i-am dat cu piciorul lui Dzeu....
_______________________________________ touche monsieur pussycat !
|
|
06/10/06 09:52
|
|
eusunt10
membru
|
|
Sir L ...Esti nebun de legat --- people people we have a live one!
nu cred ca matrix a inteles poate marturia mea personala o sa-l ajute
aveam doar 17 ani cand cand m-am intors la D-zeu. desi crescut printre crestini aveam pacat si nu putin
Isus in mine s-a nascut pe D-zeu l-am cunoscut viata eu aveam din nou ...dar pastor nu...
O vreme-deatunci a trecut vreo 2-3 ani si un minut din nou alcolul eu iubeam desi crestin eu imi spuneam
cantam in fata whorship good eram stimat si cunoscut si botezat si inganfat si far de pastor si turbat
ii multumesc lui D-zeu ca-atunci cand decazutu: EU am hotarat sa ma intorc ma astepta...
Stii mister Seraphim ce-i trist? Desi sunt viu si forumis Desi vreu bine la popor EU NU EXIST...
... sau cel putin asa cred unii lol
Ultima modificare de eusunt10 (06/10/06 21:16)
|
|
06/10/06 10:06
|
|
Ste.fan
membru
|
|
adică ... tu spui că poţi să cazi şi să te ridici de câte ori vrei, ca mai apoi să te baţi cu pumnul în piept că eşti creştin? mă cam îndoiesc ... Dacă un om e creştin, el poate păcătui, poate face greşeli, dar nu cade.
Eu înţeleg prin cădere că acel om e la fel, dacă nu mai rău decât un necreştin. Deci, deduc de aici că el nu a fost niciodată creştin autentic, ci doar un individ care a trăit o viaţă morală(pentru un timp) din cauza intereselor pe care le avea, pentru că asta ar însemna să nege puterea Lui Dumnezeu şi nu există om care să ştie cât de puternic este El şi să stea nepăsător, să îşi permită "căderi" ...
Repet, un creştin greşeşte,păcătuieşte, dar nu este înfrânt niciodată ... el ştie ce are de făcut atunci când comite un păcat, nu se dă bătut ...
|
|
06/10/06 10:16
|
|
eusunt10
membru
|
|
Seraphim a scris:
Eu înţeleg prin cădere că acel om e la fel, dacă nu mai rău decât un necreştin. Deci, deduc de aici că el nu a fost niciodată creştin autentic, ci doar un individ care a trăit o viaţă morală(pentru un timp) ... |
Deducere gresita din o gramada de puncte de vedre.. se numesc si premize
e usor sa zici nu a fost crestin... e mai greu cand respectivul iti scrie poezi pe forum 
trezestete Seraphim am trait-o e marturia mea... nu o deductie
|
|
06/10/06 10:21
|
|
eusunt10
membru
|
|
si nu... nu merge la infinit sa tot cazi sa te tot ridici... penru ca nu ne tine pe noi, pacatul te leaga la un moment dat... insa dragostea lui D-zeu e intotdeauna acolo.
|
|
06/10/06 10:22
|
|
lancelot
membru
Inregistat: 03/10/06
|
|
Seraphim....tocmai ti-ai facut dusmani in cer ) Sper sa nu te-ndoaie asa rau David sau Solomon cand vei da nas in nas cu ei. Hai sa-ti explic doc. cum sta treaba Faptul ca esti crestin si ca...nah, mai gresesti, pacatuiesti INSA faptul ca ai o relatie stransa cu Dzeu, te ajuta sa judeci pacatul respectiv si te pui right cu Dzeu. INSA cand alegi de buna voie sa il excluzi pe Dzeu din viata ta, sa te intorci la modul vechi in care traiai, ai terminat-o cu Dzeu.Spune-mi o faza, daca fiul rispitor, nu se intorcea din nou la tatal....care era finalul lui. Este exact imaginea unui decazut care se intoarce inapoi la Dzeu !!! Inca ceva, nu vorbi in necunostiinta de cauza, mai ales in fata celor care au trecut prin asa ceva. Poate ca in asemenea momente e timpul sa spui....PAS
God Bless
_______________________________________ touche monsieur pussycat !
|
|
06/10/06 10:26
|
|
Ste.fan
membru
|
|
fiul risipitor nu e creştinul căzut, el e păcătosul salvat. El dintotdeauna a plănuit să plece şi să ducă o viaţă plină de distracţie. Reîntoarcerea lui nu e decât rezultatul stării deplorabile în care a ajuns(nici nu avea ce mânca)...
oricum, nu am de gând să mă cer cu voi pe forum. nu am nici timp, nici nervii necesari. doar nu suntem duşmani ... sau suntem? :p Fiecare are dreptul la părerea lui. Eu nu mă iau după experienţele altora ci după ce înţeleg din Biblie. Cum spune şi gfod, sunt şi eu om ...
|
|
06/10/06 10:33
|
|
eusunt10
membru
|
|
non-dusmanule
interpretarea data de tine pildei fiului risipitor este intradevar cea mai raspandita (accespt ca se poate folosi si pentru intoarcerea unui om) dar hai sa ne uitam la ceva fapte:
- fiul (era fiu deja) il cunostea pe tatal - pacatosii sunt orice altceva - pleaca pentru ca vrea sa se distreze - asta este imaginea 1/1 a "tanarului crestin care s-a plictisit la biserica - unde ii mergea prea bine dar el nu cunostea <<lumea>>" - da cu nasul de mizerie pe care la inceput o confunda cu placerea si cu libertatea - "pauza s-a terminat... capul la fund" (pentru cine stie bancul) - traducere: pacatul isi arata adevarata fata de unde rezulta starea deplorabila DE CADERE - LIPSA a ceva ce avea inainte (backsliding) -iar la final o superba decizie de a reinoda relatia cu Tatal ... etc...
comments pls
|
|
06/10/06 10:42
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|