|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 ... 8 |
|
lancelot
membru
Inregistat: 03/10/06
|
|
no comments
_______________________________________ touche monsieur pussycat !
|
|
06/10/06 10:52
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
promit solemn că ăsta e ultimul comentariu pe care îl mai fac cu tine
- fiul(orice fiu al Lui Dumnezeu are deja salvarea, numele lui e deja scris în Cartea Vieţii indiferent de modul în care trăieşte înainte de a ÃŽl accepta pe Isus. Dumnezeu cunoaşte viitorul, să nu uităm asta.) De obicei el este comparat cu tânărul care e din familie de creştini, dar care e nevoit/obligat de părinţi să ducă o viaţă curată (falsă, dar morală în ochii celorlalţi) ... şi care odată văzut matur se răscoală împotriva a tot( familie, biserică,etc)
-la un moment dat nu mai suportă păcatul şi Duhul Domnul lucrează la inima Lui, rezultatul fiind întoarcerea lui la Dumnezeu.
Nu vreau să generalizez spunând că fiul risipitor este doar "pocăitul" ... la fel de bine poate fi şi un om care nu a avut nici o tangenţă cu biserica. Am cunoscut şi cunosc prea multe persoane care au fost botezate, care spuneau că sunt creştini, activi şi în biserică (unul chiar predica, asta până când a aflat că va fi tată, mama e o fată stricată, cei doi nefiind căsătoriţi) care au ajuns jos de tot. Puteţi să îmi spuneţi că ei doar "au căzut" ? Mă îndoiesc ... de aceea nu voi accepta niciodată explicaţii de genu ..." mi se pare mie că nu ai dreptate, eu cred altceva, deci sigur eu ştiu ce e bine şi tu greşeşti."
ÃŽmi pare rău că nu ştiti să aveţi viziuni de ansamblu a stării de fapt.
Ultima modificare de Seraphim (06/10/06 10:57)
|
|
06/10/06 10:56
|
|
lancelot
membru
|
|
Seraphim a scris:
Am cunoscut şi cunosc prea multe persoane care au fost botezate, care spuneau că sunt creştini, activi şi în biserică (unul chiar predica, asta până când a aflat că va fi tată, mama e o fată stricată, cei doi nefiind căsătoriţi) care au ajuns jos de tot. Puteţi să îmi spuneţi că ei doar "au căzut" ? |
Dear Seraphim,
In cazul asta unde anume cataloghezi tu persoana respectiva ? Vreau sa aud parerea ta pls.
|
|
06/10/06 11:04
|
|
eusunt10
membru
Inregistat: 04/10/06
|
|
Seraphim a scris:
fiul(orice fiu al Lui Dumnezeu are deja salvarea, numele lui e deja scris în Cartea Vieţii indiferent de modul în care trăieşte înainte de a ÃŽl accepta pe Isus. |
hai sa ne uitam o secunda la detaliile care construiesc ansamblul:
odata scris numele in cartea vietii poate fi sters
Rev 22:19 And if any man shall take away from the words of the book of this prophecy, God shall take away his part out of the book of life, and out of the holy city, and from the things which are written in this book.
traducerea cornilescu sare peste "cartea vietii"
desi in
Rev 3:5 Cel ce va birui, va fi îmbracat astfel în haine albe. Nu-i voi sterge nicidecum numele din cartea vietii, si voi marturisi numele lui înaintea Tatalui Meu si înaintea îngerilor Lui.â€
ce zici?
Ultima modificare de eusunt10 (06/10/06 11:13)
_______________________________________ "The beating will stop when morals improves..."
|
|
06/10/06 11:13
|
|
lancelot
membru
|
|
Zic ca Dzeu a inventat guma de sters sau PIC-ul imptriva cernelii )
|
|
06/10/06 11:16
|
|
eusunt10
membru
|
|
seraphim nu ne lasa in "intuneric" daca ai ceva argumente te rog...
_______________________________________ "The beating will stop when morals improves..."
|
|
06/10/06 21:21
|
|
Kevin Levrone
membru
Inregistat: 24/04/05
|
|
eusunt10 a scris:
non-dusmanule
interpretarea data de tine pildei fiului risipitor este intradevar cea mai raspandita (accespt ca se poate folosi si pentru intoarcerea unui om) dar hai sa ne uitam la ceva fapte:
- fiul (era fiu deja) il cunostea pe tatal - pacatosii sunt orice altceva - pleaca pentru ca vrea sa se distreze - asta este imaginea 1/1 a "tanarului crestin care s-a plictisit la biserica - unde ii mergea prea bine dar el nu cunostea <<lumea>>" - da cu nasul de mizerie pe care la inceput o confunda cu placerea si cu libertatea - "pauza s-a terminat... capul la fund" (pentru cine stie bancul) - traducere: pacatul isi arata adevarata fata de unde rezulta starea deplorabila DE CADERE - LIPSA a ceva ce avea inainte (backsliding) -iar la final o superba decizie de a reinoda relatia cu Tatal ... etc...
comments pls |
Cred ca ceea ce vroia pe Isus sa spuna prin aceasta pilda merge mult mai adanc.Cred ca tatal celor 2 reprezinta pe D-zeu iar cei doi fii : cel care ramane acasa cu tatal reprezinta pe Israel iar celalt care pleaca prin lume suntem noi neamurile. Asa vad eu lucrurile.
|
|
07/10/06 13:36
|
|
gheorghe viorel
membru
Inregistat: 17/08/06
|
|
m-am bucurat foarte mult cind s-a deschis acest subiect si trageam nadejde ca voi afla parerea altora despre HULA IMPOTRIVA DUHULUI SFINT dar citind mesajele de mai sus am fost foarte dezamagit pentru-ca am constatat ca sa scris despre orice numai despre subiect nu
Ultima modificare de gheorghe viorel (07/10/06 20:02)
|
|
07/10/06 19:47
|
|
gheorghe viorel
membru
|
|
Seraphim a scris:
bineinteles. |
31 De aceea vă spun: Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată
daca aici scrie ca nu se iarta oare va fi iertata?
|
|
07/10/06 20:01
|
|
Kevin Levrone
membru
|
|
Eu cred ca este necredinta si faptul ca nu lasi Duhul Sfant sa lucreze la inima si in viata ta.
|
|
07/10/06 21:14
|
|
eusunt10
membru
|
|
aproape kevin, e mai mult decat atat, e un stil de viata care il repuga pe D-zeu, da si necredinta, da si inchidere fata de DS... insa cu siguranta nu este o fapta singulara.
|
|
07/10/06 22:37
|
|
CSmin
membru
Inregistat: 02/10/06
|
|
Mi-am dat si eu seama ca am gresit...(din discutiile cu un presbiter) Hula impotriva Duhului Sfant... Sa proorocesti in numele Lui si sa fi mincinos... eu o consider hula,dar ignoranta... nu. Am gresit. Cat despre iertare scrie in Biblie ca nu se iarta pacatul asta... Si cred ca putem noi filozofa mult si bine dar cel ce da iertarea este Dumnezeu asa ca nu este treaba noastra asta , ci noi trebuie doar sa ne ferim sa hulim. Nu? Si atunci nu o sa avem probleme.Vedeti Un fel de ignoranta a avut si fiul risipitor fata de munca tatalui, dar nu l-a hulit..., fapt pt care a fost iertat si primit de tatal lui...
Ultima modificare de CSmin (18/10/06 12:08)
|
|
18/10/06 12:03
|
|
CSmin
membru
Inregistat: 02/10/06
|
|
auzi... apropo de predicatorul cazut de care spuneai... Am auzit un caz, de un misionar care era foarte bun. Asta pana intr-o zi cand s-a dus cu o sora intr-o calatorie... in fine. S-a intamplat ce s-a intamplat si el si-a facut marturisirea in plina biserica, si a fost pus deoparte. Asa a stat 20 si ceva de ani... Simplu privitor, ascultator, nu cred ca mai era membru. Eu cred ca inclusiv faptul ca devine ascultator (adica respecta punerea deoparte si nu mai predica si nu isi mai face "slujba") ci doar se pocaieste, vine dintr-o inima sicera si doritoare de apropierea de D-zeu. Si 20 si ceva de ani inseamna mult pt ca un om sa vada de cate ori s-a dat cina si sa aiba un sentiment de remuscare 12 ori pe an, timp de 20 si de ani. Nu vreau sa va starnesc mila. Puneti-va in pielea lui. Numai o pocainta sincera l-a facut sa ramana acolo. Si dupa... i-au dat inapoi drepturile. Dar era un om schimbat. ------------------------------------- Priviti partea cu curvarul din Corint... nu este cam asemanatoare? Este dreptul omului de pocainta pe care il lasa D-zeu.
|
|
18/10/06 12:20
|
|
eusunt10
membru
|
|
CSmin a scris:
Sa proorocesti in numele Lui si sa fi mincinos... eu o consider hula,dar ignoranta... nu. |
genul ala de minciuna poate intra la capitolul Hula. ma gandesc direct la anania si safira... au mintit dar cadrul in care au facut-o l-a determinat pe Petru sa zica: act5:4 ...N'ai mintit pe oameni, ci pe Dumnezeu. iar in 5:9 Cum de v'ati înteles între voi sa ispititi pe Duhul Domnului?
iar rezultatul a fost moartea la plic instant... pentru o minciuna pe care nu au mai avut a doua sansa sa o recunuasca sa se intoarca etc...
|
|
19/10/06 07:49
|
|
gheorghe viorel
membru
|
|
am citit postarile de mai sus cu privire la ce inseamna hula impotriva DUHULUI SFINT OK. daca eu am o,, inima rea si necredincioasa,,si am facut lucrurile de mai sus inseamna ca am hulit .
odata hula infaptuita inseamna ca nu mai am iertare .
daca astazi ma caiesc de pacatul meu sunt iertat?
as vrea argumente biblice va multumesc.
|
|
20/10/06 12:57
|
|
eusunt10
membru
|
|
pai ai sau nu ai?.... 
printre cele scrise la inceput am zis si parerea unui tip cu multa experienta care spune: daca iti pui sincer intrebarea daca ai hulit sau nu inseamna ca NU.
cool... nu-i asa?
|
|
20/10/06 13:01
|
|
gheorghe viorel
membru
|
|
CSmin a scris:
Si cred ca putem noi filozofa mult si bine dar cel ce da iertarea este Dumnezeu asa ca nu este treaba noastra asta , ci noi trebuie doar sa ne ferim sa hulim. . |
in privinta filozofiilor ai dreptate
<< ci noi trebuie doar sa ne ferim sa hulim. >>
vrei sa explici
|
|
20/10/06 13:09
|
|
gheorghe viorel
membru
|
|
eusunt10 a scris:
pai ai sau nu ai?....  |
adica?
|
|
20/10/06 13:11
|
|
eusunt10
membru
|
|
pai crezi ca ai hulit sau nu...? esti sigur sau nu daca pacatul facut (oricare ar fi el) este sau nu hula. si in fine te intereseaza asta?
verifica si linkul de mai jos... astept si acolo posturile tale.
http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 7509#17509
|
|
20/10/06 13:21
|
|
gheorghe viorel
membru
|
|
eusunt10 a scris:
si in fine te intereseaza asta? |
sunt foarte interesat
,,pai crezi ca ai hulit sau nu...?,,
asta ma intrb si eu
daca ne uitam pe postarile de mai sus se intelege ca facind lucrurile care eu leam numit ,,o inima rea si necredincioasa,, este hula dar totusi unii dintre ei adica din cazurile date mai sus sau cait si au fost iertati
eu nu vreau sa neg ca au fost iertati si cu siguranta au fost iertati daca siau recunoscut pacatul si l-au marturisit
tutusi eu nu cred ca au hulit
|
|
22/10/06 14:47
|
|
Kevin Levrone
membru
|
|
Ce ziceti? Hula imp. Duhului Sfant are legatura cu Evrei 6?
|
|
22/10/06 15:32
|
|
gheorghe viorel
membru
|
|
Kevin Levrone a scris:
Ce ziceti? Hula imp. Duhului Sfant are legatura cu Evrei 6? |
da cred ca ar fi o explicatie
|
|
23/10/06 19:42
|
|
lidyutz
membru
Inregistat: 13/11/06
|
|
gheorghe viorel , daca te mai intereseaza subiectul despre hula, click http://www.crestin.org/content/Video/Vi ... aspx?Id=98 !
|
|
13/11/06 02:36
|
|
gicuvali
membru
Inregistat: 05/03/07
|
|
Referitor la hula impotriva duhului sfant cred ca este vorba numai despre actiuni negative,deci cuvinte rele si defaimatoare la adresa lui.Si asta cred ca se aplica numai la necrestini.Un crestin real adevarat si credincios in fapte si cuvinte in nici un caz nu este capabil si nu se pune problema sa aduca sau sa roasteasca cuvinte defaimatoare la adresa duhului sfant.
|
|
05/03/07 22:02
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Matei 12:
24. Când au auzit Fariseii lucrul acesta, au zis: "Omul acesta nu scoate dracii decât cu Beelzebul, domnul dracilor!" 25. Isus, care le cunoştea gândurile, le-a zis: "Orice împărăţie dezbinată împotriva ei însăşi, este pustiită; şi orice cetate sau casă, dezbinată împotriva ei însăşi, nu poate dăinui. 26. Dacă Satana scoate afară pe Satana, este dezbinat; deci, cum poate dăinui împărăţia lui? 27. Şi dacă Eu scot afară dracii cu ajutorul lui Beelzebul, fiii voştri cu cine-i scot? De aceea ei vor fi judecătorii voştri. 28. Dar dacă Eu scot afară dracii cu Duhul lui Dumnezeu, atunci ÃŽmpărăţia lui Dumnezeu a venit peste voi. 29. Sau, cum poate cineva să intre în casa celui tare, şi să-i jefuiască gospodăria, dacă n-a legat mai întâi pe cel tare? Numai atunci îi va jefui casa. 30. Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea, şi cine nu strânge cu Mine, risipeşte. 31. De aceea vă spun: Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată. 32. Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor. 33. Ori faceţi pomul bun şi rodul lui bun, ori faceţi pomul rău şi rodul lui rău: căci pomul se cunoaşte după rodul lui. 34. Pui de năpârci, cum aţi putea voi să spuneţi lucruri bune, când voi sunteţi răi? Căci din prisosul inimii vorbeşte gura. 35. Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui; dar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui. 36. Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit. 37. Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, şi din cuvintele tale vei fi osândit."
|
|
06/03/07 22:52
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|