|
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Norkis a scris:
atitudinea in sine devine o hula, o defaimare si o discreditare la adresa lui Dumnezeu. |
Dar daca nu stie ca atitudinea sa e gresita? De ce anume va fi vinovat?
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
24/07/08 10:51
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
anomis a scris:
Dar daca nu stie ca atitudinea sa e gresita? De ce anume va fi vinovat? |
cred ca asta se aplica persoanelor care sunt constiente ca atitudinea lor este una necorespunzatoare, nicidecum persoanelor care nu stiu/nu sunt informate [mai mult sau mai putin] de faptul ca atitudinea lor este una gresita . nu poti acuza un om ca fiind vinovat de ceva ce el, habar nu are ca e gresit .
Ultima modificare de flory (24/07/08 10:56)
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
24/07/08 10:55
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Anomis draga, orice om este constient de lupta a raului si a binelui in lume; unii oameni vr fi in ceruri fara sa fi fst vreodata religiosi- ei nu au frecventat slujbee bisericesti nici nu au facut poate botezul; insa printr-o vietuire frumoasa, in care ascultau de indemnurile constiintei si a inimii, in care au vizitat pe cei bolnavi, au avut mila de cei gresiti etc(in ceruri vor spune: Dar, Doamne, cand am facut noi toate astea Tie?!);
Ei bine, oamenii care isi impietresc constiinta sunt clar oamenii care fac ceea ce nu ar dori ca altii sa le faca lor; nu te teme; un traficant de fiinte umane nu ar dori ca fiica lui sa fie umilita in nu stiu ce tara, sau unui corupt nu i-ar conveni sa i se fure din bani asa cum face el cu banii statului etc. i stiu ca exista un Dumnezeu si un Duh Sfant , dar nu doresc sa Il cunoasca. E o mica-mare diferenta, draga mea anomis.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
24/07/08 11:00
|
|
simona
membru
|
|
Norkis a scris:
ei nu au frecventat slujbee bisericesti nici nu au facut poate botezul; insa printr-o vietuire frumoasa, in care ascultau de indemnurile constiintei si a inimii, in care au vizitat pe cei bolnavi, au avut mila de cei gresiti etc(in ceruri vor spune: Dar, Doamne, cand am facut noi toate astea Tie?!); |
Adica, spui tu, oameni care nu L-au primit pe Isus, ci au dus o viata frumoasa, nu?
Marcu 16:16 Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit. Nu am gasit nici un subsol, care sa spuna:"Dar, daca totusi, veti fi buni, veti vizita bolnavii, etc, Domnul se va mai.. gandi."
Faceam o referire la poporul evreu, cand spuneam ca nu stiau ca atitudinea lor era gresita. A fost nevoie de o atitudine gresita, ca noi sa putem fi salvati. 
Ultima modificare de anomis (24/07/08 11:11)
|
|
24/07/08 11:08
|
|
Norkis
membru
|
|
Draga mea, vor fi multi mantuiti din ranul aborigenilor, care nu au auzit de Isus, dar au trait in concordanta cu indemnurile Duhului sfant si au crezut ca exista un Zeu al binelui; vor fi multi mantuiti care nu au fost niciodata religiosi dar erau gata sa isi dea viata pentru oameni.
|
|
24/07/08 11:13
|
|
simona
membru
|
|
Imi pare rau, dar nu pot fi de acord cu tine.
A fi religios, nu e echivalent cu a fi mantuit, sau cu a fi crestin.
Crestinii vor zice Matei 25:37 Atunci cei neprihăniţi Îi vor răspunde: ,Doamne, când Te-am văzut noi flămând, şi Ţi-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ţi sete, şi Ţi-am dat de ai băut? , pentru ca ei vor sti ca au facut asta din dragoste pentru Cel pe care L-au ales sa il urmezeu, nu din instinct. Sau din umanitate.
Ultima modificare de anomis (24/07/08 11:20)
|
|
24/07/08 11:14
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
Norkis a scris:
Draga mea, vor fi multi mantuiti din ranul aborigenilor, care nu au auzit de Isus, dar au trait in concordanta cu indemnurile Duhului sfant si au crezut ca exista un Zeu al binelui; vor fi multi mantuiti care nu au fost niciodata religiosi dar erau gata sa isi dea viata pentru oameni. |
Nu cred ca Domnul Isus va veni pentru a doua oara, inainte ca fiecare om de pe pamant sa afle despre El si despre salvarea prin mantuire .De ce crezi ca se fac tot felul de "calatorii" misinare ?ca sa se afle despre Dumnezeu .Dumnezeu doreste ca toata lumea sa fie mantuita, si cum altfel ar fi posibil lucrul acesta, daca nu oferinduli-se tuturor oamenilor sanse egale in a gusta din plin din bunatatea si dindragostea nemarginita a Sa .
Ultima modificare de flory (24/07/08 11:24)
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
24/07/08 11:18
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Norkis a scris:
vor fi multi mantuiti care nu au fost niciodata religiosi dar erau gata sa isi dea viata pentru oameni. |
Din pacate vad ca asta e trendul lumii in care traim...sa faci fapte bune dar sa-l excluzi pe Domnul Isus din viata ta...mi se pare foarte trist...
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
24/07/08 11:20
|
|
Norkis
membru
|
|
credinta bate religia; soldatul roman care a veni la Isus pt ca robul lui sa fie vindecat, despre el Isus spune ca nu a intalnici niciunde credinta atat de mare ca a lui(soldatul nu era religios, ci avea credinta); insa fariseii erau religiosi dar fara credinta; in orice caz, prin exemplul Mantuitorului care mergea Sabat de Sabat la templu, predica, se inchina etc este la lumina zilei ca El a dorit sa ne dea exemplul personal pt ca increderea noastra in Dumnezeu sa mearga manain mana cu religia.
Anomis, nu vreau sa treci printr-un moment extrem in care sa sacifice pt tine oameni care nu te cunosc si nicinu sunt pocaiti.
In orice caz, eu de multe ori am ramas stupefiata de dorinta oamenilor blamati in socitetate (fie pt ca aveau f multi bani, fie ca nu aveau) de a intra in biserica, insa nu au intrat t ca Biserca nu e pregatita sa ii primeasca; pt ca vazand atitudinea multor credinciosi prefacui, s-ar descuraja si si-ar pierde mantuirea; credinciosii aceia ar fi o priicina de poticnire. Dumnezeu pastreaza multi oameni in afara bisericii si c par a fi pierduti, in ideea de a-si salva sufletul; ei in zilele din urma oricum vor lua atitudine ptt Dumnezeu in timp ce multi credinciosi isi vor vinde fratii.
|
|
24/07/08 11:22
|
|
simona
membru
|
|
Norkis a scris:
Isus spune ca nu a intalnici niciunde credinta atat de mare ca a lui |
Si asta l-a dus in cer? As vrea sa facem o diferenta intre incredere, credinta si credinciosie. Scrie ca dupa ce Isus i-a vindecat robul, L-a mai urmat? Nu.
Norkis a scris:
Anomis, nu vreau sa treci printr-un moment extrem in care sa sacifice pt tine oameni care nu te cunosc si nicinu sunt pocaiti |
Nu inteleg relevanta acestei paranteze.
Norkis, o iei pe langa subiect. Te intreb, o data pentru totdeauna: exista mantuire fara Isus Christos?
|
|
24/07/08 11:29
|
|
Norkis
membru
|
|
Nu exista mantuire fara Cistos. Insa Cristos se poate manifesta i viata necunoscatorilor de Dumnezeu prin constiinta. Ti-o spun din proprie experienta.Cazul Chinei: este permisa propovaduirea Evangheliei acolo, sau in Iran? Nu. Asta inseamna ca miioane de oameni care mor anual acolo mor nemantuiti.Nu.Unde oamenii nu pot propovadui, propovadueste Duhul Sfant.
Incredearea este incredintare, care provine din credinta ca un Dumnezeu atortputernic vegheaza peste toti.
|
|
24/07/08 11:35
|
|
simona
membru
|
|
Da-mi si mie cateva exemple de propovaduiri ale Duhului, daca esti draguta. 
|
|
24/07/08 11:41
|
|
Norkis
membru
|
|
Nu sunt draguta. Daca ai constiinta le vei detecta.
|
|
24/07/08 11:43
|
|
simona
membru
|
|
Deci... Duhul a venit si ti-a zis tie personal: Isus a murit la cruce pentru tine? Eu am mers la biserica, si de acolo am aflat, si am fost cercetata de Duhul. Dar, nu am auzit... o voce interioara care sa faca asta. Iarta-mi ironia, dar... there is no other way.
|
|
24/07/08 11:50
|
|
Norkis
membru
|
|
Inca nu iti accept iroia. Norkis,
|
|
24/07/08 12:02
|
|
simona
membru
|
|
Sa o citesti, cand vei avea mintea la rece. Vei intelege tonul meu. 
|
|
24/07/08 12:06
|
|
KoJack
membru
Inregistat: 29/02/08
|
|
Matei 12:24 Când au auzit Fariseii lucrul acesta, au zis: "Omul acesta nu scoate dracii decât cu Beelzebul, domnul dracilor!" Matei 12:31,32 De aceea vă spun: Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată. Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.
Isus Hristos zicea atunci ca daca aduce cineva o hula impotriva Duhului Sfant ... nu i se va ierta fapta, Isus zicea asa caci fariseii ziceau despre El ca are un duh necurat, deci ei au adus o hula impotriva Duhului Sfant !!!
_______________________________________ Semnat...
KJ.
|
|
03/01/09 20:04
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
Bine punctat KOJACK. Isus se adreseaza celor de față, nu nouă. Era un raspuns direct la acțiunea directă de atunci. Noi avem toate păcatele iertate. Hula aceasta e reprezentată de atitudinea si vorbele fariseilor de atunci, care erau prezenți acolo. După vorbele lui Isus ne dăm seama de gradul exagerat al autoîndreptățirii manifestat de fariseii și cărturarii din acel moment. Erau irecuperabili, chiar și înaintea umor manifestări miraculoase ei nu au crezut, chiar dacă au auzit ei nu au crezut. Cristos a ridicat Legea, la care țineau așa de mult fariseii și cărturarii, la adevăratul ei statut ca să arate că nimeni nu poate fi neprihănit prin Lege. Ei s-au făcut vinovați de acest păcat SUB DISPENSAȚIA LUI MOISE! și nu a Noului Legământ! Ei erau legaliștii Elită. Vezi Numeri 15:30-31, Numeri 35:31 și 1 Sam 2:25.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (18/06/09 14:03)
|
|
18/06/09 14:00
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Bine punctat KOJACK. Isus se adreseaza celor de față, nu nouă. Era un raspuns direct la acțiunea directă de atunci. Noi avem toate păcatele iertate. Hula aceasta e reprezentată de atitudinea si vorbele fariseilor de atunci, care erau prezenți acolo. După vorbele lui Isus ne dăm seama de gradul exagerat al autoîndreptățirii manifestat de fariseii și cărturarii din acel moment. Erau irecuperabili, chiar și înaintea umor manifestări miraculoase ei nu au crezut, chiar dacă au auzit ei nu au crezut. Cristos a ridicat Legea, la care țineau așa de mult fariseii și cărturarii, la adevăratul ei statut ca să arate că nimeni nu poate fi neprihănit prin Lege. Ei s-au făcut vinovați de acest păcat SUB DISPENSAȚIA LUI MOISE! și nu a Noului Legământ! Ei erau legaliștii Elită. Vezi Numeri 15:30-31, Numeri 35:31 și 1 Sam 2:25. |
Isus s-a adresat atunci celor ce huleau impotriva Duhului Sfant, si la fel se adreseaza astazi celor ce hulesc impotriva Duhului Sfant.
Si faptul ca ai vrea sa faci deosebire intre planul lui Dumnezeu de atunci si cel de acum este pentru ca nu cunosti bine scripturile. Si nu vreau sa arunc o acuza fara acoperire, dar nici in timpul Vechiului Testament oameni nu erau socotiti neprihaniti prin Lege ci prin credinta. Ex. Avraam a crezut pe Dumnezeu si aceasta i-a fost socotita ca neprihanire. David zice: Ferice de cel cu pacatul acoperit. (adica de cel iertat), asta inseamna ca nu este prin fapte ci prin har.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (18/06/09 16:35)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
18/06/09 16:34
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Hai sa taiem unpic cate unpic din Biblie... ca nu a vorbit despre noi ci de ei; asa ar dori Ovidiu ca sa poate sa dovedeasca doctrina lui fara nici un defect.. ca El stie mai bine decat Dumnezeu. Daca zici ca Cuvantul e asa cum zic; ar semnifica ca nu orice Cuvant care iesa din gura Lui Dumnezeu ar fi viu si lucrator; adica doar unele. Ar semnifica ca nu tot ce iesa din Gura Lui Dumnezeu... ar fiu viu si ar pute'a sa lucreze in noi sa ne schimba.
Chiar ar fi doar o parte din Biblie pentru noi? Chiar suntem noi mai buni si nu ne afecteaza?
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
18/06/09 18:02
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Dupa gandirea voastra, chiar si Pavel ar fi vinovat de hula pentru ca a asistat la miracolele facute de ucenici si totusi a asistat si la uciderea lui Stefan, clar ca a refuzat harul si totusi a facut o multime de fapte ~bune dupa Lege~ dar de niciun folos (era fariseu fruntas). S-a facut el vinovat de hula care e de neiertat? Dupa voi, da. Din fericire, adevarul e altul. Vestea Buna, de fapt, in context inseamna Prea Buna Ca Sa Fie Adevarata.
|
|
18/06/09 23:45
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Dupa gandirea voastra, chiar si Pavel ar fi vinovat de hula pentru ca a asistat la miracolele facute de ucenici si totusi a asistat si la uciderea lui Stefan, clar ca a refuzat harul si totusi a facut o multime de fapte ~bune dupa Lege~ dar de niciun folos (era fariseu fruntas). S-a facut el vinovat de hula care e de neiertat? Dupa voi, da. Din fericire, adevarul e altul. Vestea Buna, de fapt, in context inseamna Prea Buna Ca Sa Fie Adevarata. |
Se pare ca nu ai cu cine sa polemizezi si atunci gandesti in locul altora, de fapt te asezi in locul lui Dumnezeu sustinand ca tu cunosti gandurile altora si nu cred ca e prea buna aceasta atitudine.
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
18/06/09 23:48
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
E o problema expusa direct si clar, cea cu Pavel. Sa o discutam. Imi cer scuze pentru ca te-am facut sa te simti rau. Nu a fost intentia mea.
|
|
18/06/09 23:52
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Dupa gandirea voastra, chiar si Pavel ar fi vinovat de hula pentru ca a asistat la miracolele facute de ucenici si totusi a asistat si la uciderea lui Stefan, clar ca a refuzat harul si totusi a facut o multime de fapte ~bune dupa Lege~ dar de niciun folos (era fariseu fruntas). S-a facut el vinovat de hula care e de neiertat? Dupa voi, da. Din fericire, adevarul e altul. Vestea Buna, de fapt, in context inseamna Prea Buna Ca Sa Fie Adevarata. |
De unde ai scos-o asta cu "a asistat la miracolele facute de ucenici..."?
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
18/06/09 23:58
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Crezi ca Pavel a venit prin teleportare la Stefan? Stia el ce se inampla acolo, e chestie de bun simt chiar.
|
|
19/06/09 00:08
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|