|
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Matei 12:31 "De aceea vă spun: Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată."
Cand se vorbeste de hula nu se categoriseste. Nu se vorbeste de mantuiti sau nu, ci de oameni. In context se zice ca daca vor huli pe Fiul li se va ierta, dar daca vor huli pe Duhul nu li se va ierta. Nu am nicio ora de teologie, dar am mai multe de romana. Ceea ce pot eu deduce din context e urmatorul lucru. Oamenii hulesc ceea ce cunosc. Despre Isus se stie atat de mult! Nu ai auzit pe nimeni zicand ca nu crede in Duhul Sfant, nu ai auzit pe nimeni negand existenta Lui. Pentru ca nu il cunosc! Dar despre Isus? Auzim in fiecare zi!
Cine ajunge sa Il cunoasca pe Duhul? Doar un om mantuit. Deci, da, si oamenii mantuiti cad.
P.S. Stiu ca multi nu sunt de acord, dar subliniez: e doar ceea ce cred eu.
Ultima modificare de anomis (19/06/09 22:28)
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
19/06/09 22:21
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
Fariseii erau cei care au hulit, in context. Ei nu erau mantuiti. Ba mai rau...
|
|
19/06/09 22:48
|
|
folia
membru
Inregistat: 20/06/09
|
|
Sincer, cate pareri sunt!!!!!! Eu mai zic odata si eu cred ca am cazut si sunt sigura ca SI acuma fug cand ma sperie unele din cuvintele pocaitilor astea cum ca gata ai palito si ca nu e cale de scapare !!!!!!!! OAre Dumnezeu cum ne inghite asa?!?!? Cand taiam orice speranta cuiva , ce inseamna ASTA ca daca unul care a gresit si greseste , eu mana sus gata tre sa fii robul cui zice ca nu , ca gata nu se poate ca tu esti constient si ca gata, gata nu se mai poate daca tu ai gresit si gresesti inca poi pa !!!!!! poi hai sa va dau si eu un sfat : ziceti-va voua asta inainte sa o ziceti altora!!!! pt ca altii au alt sistem de a intelege sau de a pricepe poate !!!!! mmmmmmmmmm Poi nu zice biblia ca :Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului ci mai bine ca el sa se intoarca de la faptele lui '? Sincer acuma mie imi vine sa urlu cand aud ca nu poti face asa ca tre sa FIE ASA SAU ASA sau DOAR ASA CA daca nu mori?!?!?!
Voi ati observat vreodata cati crestini foarte fricosi sunt?!!?!??! cati crestini carora le e frica de oare cum e daca nu fac asa sau asa , sau daca vorbesc despre cutare lucru ----aloooooo trezitiva , sa ne trezim!!!!! din cauza asta , din punct de vedere psihologic au atatea probleme unii dintre ei , se inchid in sine si nu vb despre cei macina . Pe de alta parte tre sa iasa pe undeva la iveala orice problema pe care o au , adica: frecventati si voi chaturile de crestini sa vedeti ce dezinhibati sunt acolo crestinii cand prind curaj.Asta nu e decat o explozie a constrangerilor si a spuselor ca nu e voe cutare sau cutare . Sa vedeti cum e sa fii constrans -- e normal si logic ca daca dumnezeu e dragoste el ne da voe sa fim liberi:
sa fim liberi intrun mod frumos sau asa schingiuiti cu sufletul plin de fricA. Ca vai ce fac ?oarei bine?! oare ce crede fratele ?!?!? Vor iesi odata la iveala constrangerile astea cumva , ca asta nui viata poa sa spuna oricine nui viata asta!!!
Eu cred ca crestinii ar trebui sa aiba mare grija la ce spun , si cred din ce in ce mai mult ca ' viata si moaRTEA stau in puterea limbii.
Eu am simtit-o fizic, eu fug mai bine decat sa stiu ca un pocait imi zice ceva care baga frica in mine si gata cu asta 28 de ani de santaj sentimental mi-au ajuns - poti sa o dai in sus si in jos , in cuvintele in care nu se simte intelegerea sufleteasca si apropiere, ci doar ti se tranteste in fata ca as atre sa fie,poa sa ploua cu susu in jos ca nu cred ca e de de la Dumnezeu ---e doar o opinie personala si cu asta basta ---Vad asta zilnic prea mult. Plus ca si eu cred ca o fac uneori ca nu sunt Sfanta dar zic asta ca nu cred ca e bine. ((((( Unii sunt foarte sensibili si au o inima mare sunt necredinciosi dar poa sai supere ceva urat rau de tot si atunci fug . Eu am vazut asta si e grav:PPPPPPPPPPPPPPP Poate ne va zice Domnul :te-a durut limba sa vorbesti cu un glas frumos?!?!? :PPPP
Ultima modificare de folia (23/06/09 01:11)
|
|
21/06/09 00:15
|
|
folia
membru
|
|
desi topicul e Duhul Sfant, eu una am si problema asta , imi trece prin cap uneori oare hulesc ca fac cutare sau cutare si iar traiesc in frica , si asta decand am auzit o predica cum ca hula e si nepasare sau mai stiu eu ce zicea, ca daca esti disgratios sau nepasator ---- si sa va zic cum am inceput cu gandurile astea - fumam si ma mustra constiinta de cand am ascultat predica aia ca ma gandeam , numi respect corpul dar tot fumez , ma gandeam e hula impotriva Duhului ca mie imi trece prin cap asta si tot nu ma las de fumat, inesemna ca nu respect duhul sfant , si asa traiesti in frica si in neliniste , cand defapt eu iubesc Duhul Sfant dar uram gandurile pe care le aveam imi dadeau o enorma neliniste. iar unii stim ca uneori dureaza ceva sa ne apropiem de duhul sfant , la mine cel putin asa a fost, am fost cercetata pana sa stiu ce inseamna Duhul Sfant .Si uite asa imi faceam mai multe probleme crezand oare ma cerceteaza Duhul Sfant si eu tot fumez si nici nu ma pot lasa si tot asa . Iubeam Duhul Sfant sil iubesc pentru ca nu am cunoscut ceva asa de placut si atat de intelegator; si care a fost botezat in duhul sfant stie despre ce vorbesc; clar nu voiam sal supar dar voiam sa si fumez in prostia mea . Nu voiam nici sa ma las de fumat - ma rog un cerc nelinitit si vicios.
dar biblia zice un lucru: Nimeni nu poa sa zica Isus este fiul lui Dumnezeu decat prin Duhul Sfant Si va dati seama ca in motive de spaima ma incercam pe mine insami si ziceam cu voce tare sau in gand versetul asta. Asa de tonti suntem! ))))))) aia ce inseamna ?!?!! Poi cam taie orice teorie de mai sus in privinta asta
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
|
|
21/06/09 00:55
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Ce mai vreti mai mult de atat? Cred ca cele de mai sus sunt clar scrise.
|
|
21/06/09 22:36
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Crezi ca Pavel a venit prin teleportare la Stefan? Stia el ce se inampla acolo, e chestie de bun simt chiar. |
Daca crezi ca e vorba de bun simt, atunci cred ca ar trebui sa ai bunul simt sa citesti intai ce afirmi, nu sa afirmi din amintiri si presupuneri. Scuze ca sunt direct, dar tu ai atribuit chestia cu bunul simt; si inca nici macar nu era la locul ei.
Cand Stefan a fost invinuit de blasfemie , lucrul acesta a avut loc in urma unor polemici in cateva sinagogi(Fapte 6:9-11) Unii dintre acestia, care au pierdut polemica l-au acuzau pe Stefan de blasfemie, apoi tot ei au provocat multimile si liderii iudei care l-au dus(pe Stefan) in Sanhedrin. Acolo(in Sinedriu) il gasim pe un tanar (Saul) care se pare, era un ucenic al liderilor mai insemnati, el pazea hainele, dar si-a dat si votul. De aici lasa impresia ca nu era un membru cu drepturi depline al Soborului, dar se tinea cont si de parerea lui.
De aici apare Pavel la Dtefan. Nu prin teleportare,nu merge mereu sa vada miracolele facute de ucenici, ci Stefan este 'teleportat' de cei ce il acuza, si apare in fata lui Pavel(Saul pe atunci). As recomanda sa observi ca nici macar cei ce-l judeca si condamna pe Stefan, adica membrii Sinedriului, nu hulesc impotriva Duhului Sfant, ci ei decid, conform scripturii pe baza probelor cu martori. Daca ei stiau ca martorii sunt falsi, nu stim . Totusi despre Saul stim ca nu avea cunostinta ca acestia ar fi martori falsi, deoarece asa cum scrie el mai tarziu, "slujesc lui Dumnezeu cu un cuget curat", ne arata ca el a dat votul impotriva lui Stefan pe baza a ceea ce spunea Legea.
Deci nu a hulit!
Totusi este recomandat sa mai citesti si tu Biblia, nu doar sa polemizezi fara sa stii ce scrie cartea!
folia a scris:
dar biblia zice un lucru: Nimeni nu poa sa zica Isus este fiul lui Dumnezeu decat prin Duhul Sfant Si va dati seama ca in motive de spaima ma incercam pe mine insami si ziceam cu voce tare sau in gand versetul asta. aia ce inseamna ?!?!! Poi cam taie orice teorie de mai sus in privinta asta
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) |
Asa ai rezolvat o intelegere biblica, ca si cum ai zice ca s-a taiat maioneza, si nu mai ai cum s-o dregi. Vezi ca ai spus ce ti-ai amintit din verset, iar interpretarea este discutabila, asa ca nu ai rezolvat inca problema. Biblia zice ce "Isus este Domnul' , nu Isus este Fiul lui Dumnezeu, si este o diferenta.
Asa de tonti suntem! ))))))) |
Asta nu stiu. 
Ultima modificare de OLD TRAIAN (22/06/09 09:27)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
22/06/09 09:15
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Atunci tu poti sa ramai cu gandul ca ai hulit si ca poate ai pus-o. Eu, si sper si altii care citesc, stiu sigur si cred ce spune biblia cand spune ca toate pacatele imi sunt iertate. Si aici intra TOATE. Cristos a facut asta posibil, nu eu. El ma tine in starea de neprihanire inantea lui Dumnezeu. Eu sunt neprihanit. Ba mai mult, eu sunt neprihanit asa cum e Dumnezeu de neprihanit.
|
|
22/06/09 22:55
|
|
folia
membru
|
|
Sunt de acord cu Turcu Ovidiu si in alte cuvinte :desi avem ochi nu vedem , suntem orbi si chiori !!!!!!!!! Cred ca suntem orbi de mandria noastra , aia ca uneori credem cai bine doar intrun fel sau intrun mod care ne este bine impus acolo in minte fe de mediu fie de educatie fie de mai stiu eu ce .
In biblie sunt toate raspunsurile si fiecare -putem percepem altfel informatia ---
exista un cantare misto pentru asta : Open the eyes of my heart Lord..
Pace
Ultima modificare de folia (22/06/09 23:44)
|
|
22/06/09 23:42
|
|
maryus
membru
Inregistat: 19/02/09
|
|
folia a scris:
, aia ca uneori credem cai bine doar intrun fel sau intrun mod care ne este bine impus acolo in minte fe de mediu fie de educatie fie de mai stiu eu ce . |
niciodata nu se va ajunge la un numitor comun ...din pacate ca totusi daca asa e intelegerea fiecaruia...eu am o parere voi alta,dani alta si fiecare la randul lui
_______________________________________ crede-ma ca te cred !!!
|
|
22/06/09 23:48
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
De ce nu "april", mersi.
Sa fie in nestiinta...
Exista vreo conditie? Nu stiam ca jertfa si iertarea vin cu conditii. Eu stiu ca toate pacatele is iertate. Nu?
|
|
08/07/09 20:07
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
In contextul in Isus a spus ce a spus despre hula, El era acuzat ca scoate dracii cu puterea celui rau.. El o facea cu puterea Duhului Sfant.Toate Minunile le facea cu aceeasi putere.Si probabil in zilele noastre e inca valabil. N-am vazut minuni foarte mari facute in biserica dar cateva am vazut: Oameni care au scapat de fumat dupa zeci de ani, brusc , prin punerea mainilor peste capul lor, oameni care au scapat de un duh de curvie in acelasi mod si la fel de brusc, oameni cu suflete ranite vindecate.. Acestea le-am vazut personal cu ochii mei si se refera la persoane apropiate. Nu am vazut lucrari mai mari ale Duhului Sfant dar cred ca daca biserica se va apropia de Dumnezeu mai mult , vom vedea.
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
08/07/09 20:14
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Fariseii Il acuzau pe Isus. Dar Isus le vorbeste doar fariseilor cand spune despre hula.
Matei 12:31 "De aceea vă spun: Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului (Sfânt) nu le va fi iertată."
In original, cuvantul 'Sfant' nu exista. Este adaugat la propunerea unor 'teologi' pentru a da un inteles "mai clar" dar gresit. Tot contextul se refera la un lucru foarte simplu.
Mai clar: Isus le da fariseilor exact lucrul cu care se mandreau ei: LEGEA. I-a terminat cu Legea. Aici, Isus le da Lege pura, ca sa vada ce aiuriti sunt si ce necredinta stupida au, si tot nu isi deschid ochii si inima.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (08/07/09 20:33)
|
|
08/07/09 20:24
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Nu doar Domnul Isus vorbeste despre hula.
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
08/07/09 21:19
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
|
08/07/09 21:22
|
|
adriana
membru
|
|
Daca vede cineva pe fratele sau savarsind un pacat care nu duce la moarte, sa se roage; si Dumnezeu ii va da viata, pentru ceice n'au savarsit un pacat care duce la moarte. Este un pacat care duce la moarte; nu-i zic sa se roage pentru pacatul acela. (1Ioan.5:16)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
08/07/09 21:28
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Crezi ca un Crestin poate sa pacatuiasca de moarte? (in 1 Ioan se refera la moarte spirituala)
|
|
08/07/09 21:31
|
|
adriana
membru
|
|
Conteaza ce spune Biblia.
|
|
08/07/09 23:02
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Conteaza ce spune biblia! Dar ia biblia in serios, nu literal!
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (09/07/09 09:59)
|
|
09/07/09 09:58
|
|
adriana
membru
|
|
húlă (húle), s.f. – 1. Calomnie, ponegrire. – 2. Blasfemie, ocară. – 3. (Adj.) Mizerabil. Sl. chula (Miklosich, Slaw. Elem., 51; Cihac, II, 144; DAR; Conev 101), cf. bg. hul, sb., slov. hula, rus. chula. – Der. hulnic, adj. (înv., defăimător); huli, vb. (a calomnia, a ponegri; a blasfemia; a dispreţui), din sl. chuliti; hulitură, s.f. (înv., defăimare; înv., persecutare); hulenie, s.f. (înv., blasfemie); hulitor, adj. (calomniator); huligan, s.m. (om zdravăn, golan, derbedeu), primul sens prin confuzie cu găligan iar al doilea, împrumutat cu cuvîntul, din rus. chuligan; huliganism, s.n. (tulburare a ordinii şi moralei publice). Sursa: DEX
Cred ca un copil al lui Dumnezeu ar trebui sa se preocupe mai mult de cum sa-L cinsteasca pe Dumnezeu cu viata sa si mai putin de comportamente rusinoase asa cum este hula.
Turcu Ovidiu a scris:
Crezi ca un Crestin poate sa pacatuiasca de moarte? (in 1 Ioan se refera la moarte spirituala) |
Crezi ca un crestin poate sa huleasca?
Teoretic: cineva care are Duhul lui Dumnezeu nu poate calomnia Duhul lui Dumnezeu. Practic nu stiu.
Ultima modificare de MRU (09/07/09 12:52)
|
|
09/07/09 12:46
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Da. Teoretic nu poate pentru ca asa spune biblia. Atunci practic, nu poate sa huleasca, iar Dumnezeu nu ii ia in seama pacatul.
|
|
09/07/09 13:28
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
mikhael a scris:
Pacatul ala de moarte de care pomeneste Ioan e hula impotriva Duhului Sfant , ala e singurul pacat care nu se iarta: Matei 12:31,32 ; Marcu 3:29 ; Luca 12:10... "Oricui va vorbi impotriva Fiului Omului i se va ierta dar oricui va hului impotriva Duhului Sfant nu i se va ierta" Intr-adevar, unii din cei ce cad de la credinta fac asta:hulesc lucrarea Duhului Sfant, dar nu numai ei fac asta. O fac si oamenii din lume . |
Daca Dumnezeu nu iti iarta pacatul asta inseamna ca pacatul tau e mai puternic decat sacrificiul lui Isus, adica a murit degeaba. Daca pacatu asta iti este neiertat atunci tu nu poti fi ca si Isus (1 ioan 4:17) si nu poti fi la fel de neprihanit (fara pacat) ca si Dumnezeu (2 corinteni 5:21), atunci Biblia (Dumnezeu) ar minti.
Isus le vorbea fariseilor acolo.
|
|
09/08/09 15:03
|
|
Dorina
membru
Inregistat: 10/05/09
|
|
Sa hulesti Duhul Sfant inseamna sa respingi in mod grosolan pe Singurul care iti poate da pocainta si mantuirea. Hula este continua si deliberata respingere a marturiei Duhului Sfant pentru Hristos, Cuvantul Sau si lucrarea de osandire a pacatului. (ioan 16:7-11) Sunt mai multe faze ale acestei respingeri:
1 Intristarea Duhului Sfant Efes 4:30 Daca se persista in ea se ajunge la 2 Impotrivirea Fapte 7:51, care poate duce la 3 Stingerea Duhului 1Tes 5:19. Ea aduce apoi la 4 Impietrirea inimii Evrei 3 : 8-13 Cand aceasta impietrire a inimii ajunge la o anumita intensitate, stiuta numai de Dumnezeu, Duhul nu se va mai stradui sa conduca acea persoana la pocainta . Aici este zona in care omul huleste Duhul Sfant, impietrindu-si total inima si respingand orice sansa de a fi mantuit.
Pentru cei care sunt ingrijorati ca au facut un pacat de neiertat, chiar dorinta lor de iertare si pocainta pentru acel pacat e dovada a nesavarsirii pacatului de neiertat. Daca in inima omului exista dorinta de a se pocai, e clar ca Duhul Sfant nu l-a parasit, caci El e cel ce da pocainta.
_______________________________________ Lucrurile dupa care alergi in viata nu te merita.
|
|
10/08/09 10:09
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Duhul Sfant se poate intrista. In Efeseni 4:30 spune ca Duhul Sfant se intristeaza, si mai sus da niste exemple. Daca mergi intr-un loc in care pacatuiesti tu intristezi Duhul Sfant. Daca Duhul poate pleca de la noi atunci nu s-ar mai intrista, dar El e in noi tot timpul de aceea se intristeaza.
Eph 4:30 Să nu întristaţi Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu, întru Care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării.
pecetluiţi = sphragizō - a pune un sigiliu, a sigila, securitate fata de Satan, lucrurile sigilate sunt ascunse in secret (suntem ascunsi in Cristos)
Duhul poate fi intristat pentru ca El e in tine si atunci cand pacatuiesti, altfel ar pleca atunci cand vede ca vine o intristare pentru El.
Act 7:51 Voi cei tari în cerbice şi netăiaţi împrejur la inimă şi la urechi, voi pururea staţi împotriva Duhului Sfânt, precum Şi părinţii voştri, aşa şi voi! Act 7:52 Pe care dintre prooroci nu l-au prigonit părinţii voştri? Şi au ucis pe cei ce au vestit mai dinainte sosirea Celui Drept, ai Cărui vânzători şi ucigaşi v-aţi făcut voi acum,
Stefan le vorbea oamenilor necrestini si a ajuns sa fie ucis la urma. Acei oameni nu doar au stat impotriva Duhului dar l-au si ucis pe Stefan. Stefan predica Evanghelia, moartea si invierea lui Isus, si in cuvantarea lui se repeta un lucru: esecul constant a lui Israel de a intra in odihna lui Dumnezeu, culminand cu respingerea lui Isus.
Stefan le vorbea necredinciosilor de aceea avea sprijinul complet al Duhului Sfant care convingea lumea de acolo de pacat - necredinta in Isus. Lumea se impotrivea Duhului.
Joh 16:8 Şi cînd va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata. Joh 16:9 În ce priveşte păcatul: fiindcă ei nu cred în Mine;
Duhul convinge un necredincios de necredinta in Isus. De aceea vezi lumea necredincioasa ca se emotioneaza cand le spui despre iertarea si lucrarea lui Isus.
1Th 5:19 Duhul să nu-l stingeţi.
Daca modul tau de a trai este in pacat, atunci Duhul se va stinge, nu se va pierde. Curvarul din 1 Corinteni a stins Duhul dar tot mantuit a fost, pecetluit cu Duhul. De aceea, mai jos si inainte de versetul asta, spune sa multumim si sa ne bucuram, ca apoi sa continue:
1Th 5:23 Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuş pe deplin; şi: duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos. 1Th 5:24 Celce v'a chemat este credincios, şi va face lucrul acesta.
Evrei 3:8-13
Cartea Evrei a fost scrisa ca sa arate vesnicia si perfectiunea lucrarii lui Isus fata de jertfele animalelor. Isus ne-a dat odihna in toate domeniile, aici si constiinta. Pavel foloseste exemplele din Vechiul Testament care sunt pe intelesul Evreilor. El isi sustine un punct de vedere: odihna lui Cristos prin Cristos.
Evreii se intorceau la Lege si la jertfele animalelor pentru pacatele lor. Atunci cand faci asta ai cazut din Har (Galateni 5:4) Nimeni nu ne poate desparti de Dumnezeu (Romani 8), iar Pavel le vorbeste Evreilor necrestini aici. O inima necredincioasa si rea te desparte de Dumnezeu, esti necrestin.
De aceea spune mai incolo despre ce a facut Isus si ce ofera El fata de jertfele animalelor:
Heb 5:9 Şi după ce a fost făcut desăvîrşit, S'a făcut pentru toţi cei ce-l ascultă, urzitorul unei mîntuiri vecinice. Heb 7:24 Dar El, fiindcă ramîne „în veac”, are o preoţie, care nu poate trece dela unul la altul. Heb 7:25 De aceea şi poate să mîntuiască în chip desăvîrşit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentrucă traieşte pururea ca să mijlocească pentru ei.
|
|
10/08/09 10:58
|
|
belinda
membru
Inregistat: 13/11/08
|
|
Hula impotriva Duhului Sfant
Hula impotriva Duhului Sfant este continua si deliberata respingere a marturiei Duhului Sfant pentru Hristos,Cuvantul Sau si lucrarea Sa de osandire a pacatului. Cel care respinge si se opune glasului Duhului se indeparteaza pe sine de singura forta care il poate conduce catre dobandirea iertarii. Procesul care duce la hula impotriva Duhului Sfant este urmatorul: 1)intristarea Duhului Sfant(Efes.4:30),daca se persista in ea,aduce impotrivirea fata de Duhul(fapte:7:51) 2)impotitrivirea fata de Duhul poate duce la stingerea Duhului(I Tes.5:19) 3)stingerea Duhului aduce apoi impietrirea inimii(Evr.3:8-13) 4)impietrirea inimii conduce la numirea binelui rau si la rau-bine(Rom.1:28) Cand aceasta impietrire a inimii atinge o anumita intesitate constatata numai de Dumnezeu,Duhul nu Se va mai stradui sa conduca acea persoana la pocainta.
Ps:unele exemple din Biblie au fost date si de Turcu Ovidiu...sper ca nu se va supara:)
Ultima modificare de belinda (18/08/09 13:49)
_______________________________________ "Mandria omului va fi smerita si trufia oamenilor va fi plecata;numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea"(Isaia 2:17)...
|
|
18/08/09 13:45
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Nu se supara nimeni dar acelasi text apare putin mai sus si fiecare verset l-am disecat, ca sa vezi ca nu le poti pune impreuna ca sa spui ca Duhul poate fi hulit. Hula e un act al fariseilor, si nu e continua si deliberata respingere a marturiei Duhului Sfant pentru Hristos cu privire la Crestin ci a necrestin si necredincios. Prima parte din text e corecta, inainte de versete, pentru ca e vorba de un nemantuit. Un mantuit are Duhul in el indiferent de situatie, de aia se intristeaza, ca daca ar putea, s-ar duce de la noi sa nu se intristeze.
|
|
18/08/09 15:45
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|