TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Despre pacat si mantuire/Hula impotriva Duhului Sfant Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Turcu Ovidiu a scris:

...Daca Dumnezeu nu iti iarta pacatul asta inseamna ca pacatul tau e mai puternic decat sacrificiul lui Isus, adica a murit degeaba.

Daca pui asa problema inseamna ca tu chiar sustii faptul ca Iisus a murit degeaba. Pentru ca sunt multi oameni ale caror pacate nu sunt iertate si le va aduce moartea. Inseamna ca pacatele lor sunt mai puternice decat jertfa lui Iisus. Asta dupa logica ta!
Biblia zice:"El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre; si nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale intregei lumi." (1Ioan.2:2) Asta inseamna ca toti oamenii sunt iertati? Nici vorba; desi jertfa Lui este mai puternica decat pacatele intregei lumi! Asa si cu cei care savarsesc un pacat de neiertat!

Daca pacatu asta iti este neiertat atunci tu nu poti fi ca si Isus (1 ioan 4:17) si nu poti fi la fel de neprihanit (fara pacat) ca si Dumnezeu (2 corinteni 5:21),...

Asa este! De aceea nu putem sa fim crestini cu numele, iar cu viata sa traim cum ne place!
...atunci Biblia (Dumnezeu) ar minti.

Ce te face sa ajungi la aceasta concluzie?

Isus le vorbea fariseilor acolo.
In mod direct da, dar in mod indirect vorbeste tuturor celor care nu se feresc de " aluatul fariseilor", adica sunt din aceeasi framantatura, chiar daca nu fac parte din partida fariseilor.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (25/08/09 11:26)

25/08/09 11:24

Marylove
membru

Inregistat: 27/06/12
Care este pedeapsa pt hula impotriva duhului Sfant? (pocaitul pierde mantuirea?)

27/06/12 15:26

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
De principiu, da. Dar noi incercam sa aflam ce este hula impotriva Duhului Sfant.

27/06/12 15:47

Marylove
membru

Pai este scris clar: este un pacat de neiertat. Singur Isus o spune. da, este adevarat ca sangele Lui ne curateste de orice pacat, insa aici domnul Isus face o specificare, exceptie daca doriti... (Matei 12:32 Oricine va vorbi împotriva Fiului omului va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.) Observati: nici in veacul acesta, nici viitor... E limpede!

27/06/12 21:18

Old
Moderator

Marylove a scris:

Observati: nici in veacul acesta, nici viitor... E limpede!

Asa e. E limpede, asta. Insa nu-i chiar asa de limpede care-i pacatul acela.

27/06/12 23:15

Marylove
membru

domnul Isus a si spus - exemplu: atunci cand asumi lucrarile duhului Sfant satanei sau invinovatesti sau faci aluzii etc., cand este clar ca duhul sfant face miniuni, iar noi spunem sau intuim ca minunile astea e fac cu puterea diavolului...
Acum ca am scris, imi apare intrebarea: cum sa deosebim ca cineva scoate duhuri rele sau vindeca cu puterea diavolului sau a duhului sfant? E simplu: dupa roade (Matei 7:15-23) + ( 1 Ioan 4:1-3)

Ultima modificare de Marylove (28/06/12 15:04)

28/06/12 15:01

Old
Moderator

E simplu nu?
E asa cum zici.
Dar e totusi...complicat. :D

28/06/12 15:06

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Si cum iti dai seama ca Duhul Sfant este Cel Care face minunile? Pe acest forum avem multe discutii despre lucrari pe care unii le pun pe seama Duhului Sfant iar altii pe seama demonilor.

Ce faci cand nu ai acces la viata respectivului exorcist sau vindecator?

28/06/12 15:47

Marylove
membru

spune un exemplu si o sa incerc sa inteleg mai bine intrebarea...merci

28/06/12 15:58

Marylove
membru

Parerea mea este urmatoarea:

1. Atunci cand ne intalnim cu astfel de situatii, mai bine sa ne abtinem de a cataloga pe cineva sau ceva, spunem simplu ca nu imi este inca descoperit cu privire la tine sau la acest caz de aceea ma abtin. Dumnezeu ne-a dat posibilitatea sa avem o relatie cu El, si anume rugandu-ne si intrebandu-L, El neaparat ne va raspunde referitor la o situatie sau alta.

2. Am sa caut pe acest forum aceste discutii...este un lucru groaznic si sa ne pazeasca Domnul de asa ceva (sa hulim impotriva Duhului Sfant).

3. Foarte mult conteaza care este situatia. Sa luam un exemplu - pe un vindecator, se verifica dupa roade si anume nu doar ce face (ca a vindecat pe cineva care avea dureri de cap), insa si cum o face: vorbeste conform Cuvantului sau nu; crede in Isus ca unicul Mantuitor si domn si ca a inviat sau nu; il slaveste pe dumnezeu sau cauta slava lui proprie; aduce cu minunile lui mangaiere, preintampinare, zidire, corectare - putini ii accepta pt ca ei nu intoteauna spun ca ne asteapta bucurie si placere; va demonstra aceste roade in general: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor; apoi nu mai vorbim de remunerare: accepta sau nu bani sau orice alt lucru material si nu numai material....sirul e mare.

Ultima modificare de Marylove (28/06/12 17:16)

28/06/12 17:11

Marylove
membru

Vin sa mentionez ca, am citit ce s-a scris aici. Un moment important: cineva scrie ca hula impotriva Duhului Sfant e atribiuirea lucrarii Lui, satanei si vice-versa! Deci anume vice-versa nu scrie nicaieri, adica atribuirea lucrarii satanei Duhului Sfant. Nu aDaugati nimic de la voi, va rog!

29/06/12 09:12

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
argumenteaza

le : prezentarea ta a fost foarte textuala. Daca exista un singur pacat care nu mai poate fi iertat si acela este hula impotriva Duhului Sfant iata e zice autorul epistolei catre Evrei

"Căci, dacă păcătuim cu voia, după ce am primit cunoştinţa adevărului, nu mai rămâne nicio jertfă pentru păcate,
    ci doar o aşteptare înfricoşată a judecăţii şi văpaia unui foc care va mistui pe cei răzvrătiţi."

Isus spune, precunsocutul pasaj "    De aceea vă spun: orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată."

Daca nu va fi iertata, asta presupune ca mantuirea, Sangele lui Hristos nu mai are niciun efect asupra lui nu? Eu cred ca subiecul este ceva mai larg, fiindca daca a respinge lucrarea Duhului Sfant in afara aduce moarte cu atat mai mult poate aduce moartea respingerea Sa inlauntrul nostru.

"Luaţi seama, dar, fraţilor, ca niciunul dintre voi să n-aibă o inimă rea şi necredincioasă, care să vă despartă de Dumnezeul cel Viu."

Si "    Cine va cădea peste piatra aceasta va fi zdrobit de ea; iar pe acela peste care va cădea ea, îl va spulbera.”

Si Petru zice "Ei se lovesc de ea, pentru că n-au crezut Cuvântul, şi la aceasta sunt rânduiţi." Asadar necredinta il transforma pe Isus dintr'un turn de scapare intr'o pricina de poticnire. Tot EL spune "fericit cel ce nu se poticneste in/de Mine". Adica abia acum ceea ce spune autorul "Evreilor" ca ei nu mai pot fi adusi iarasi la mantuire, pentru ca il rastignesc iarasi pe Hristos. Asta nu inseamna ca "prima rastignire" a fost fara folos pentru ei? Mai mult, Duhul Sfant fiind arvuna cui? Celor mantuiti.

Eu cred, deci, ca subiectul aceste trebuie tratat putin mai 'pe larg'.

Ultima modificare de edi.theraven (29/06/12 09:48)

29/06/12 09:15

Site web  
Marylove
membru

edi.theraven,

daca o tratezi si din punctul asta de vedere atunci e simplu ca si mai sus urmeaza logica: un pocait daca huleste impotriva duhului sfant, chiar daca se pocaieste, nu ii va fi iertat acest pacat si el va raspunde pentru el, ca si pentru toate pacatele de care nu se va pocai pana va muri...intelegi? doar si pentru acele pacate o sa raspunzi si nu iti vor fi iertate, corect?

Nu scrie ca acel care huleste va arde in gheena, ci ca nu ii va fi iertat acest pacat niciodata.

Ultima modificare de Marylove (29/06/12 10:36)

29/06/12 10:34

edi.theraven
membru

Pai si plata pacatului care e? Nimic intinat nu va intra in Imparatia Mea, spune Domnul. Eu cred ca din punctul asta este mult mai complexa problema.

29/06/12 10:37

Site web  
Marylove
membru

vrei sa iti explic legamantul cu Isus? OK :)

ai fost nascut pacatos, ai primit cine stie ce mostenire de la parintii parintilor s.a.m.d. atunci cand realizezi ce viata ai si vii la El, El iti curata toate pacatele, absolut toate pacatele, fara exceptie, esti NOU...iata dupa legamant deja e problema pocaintei tale...de care pacate nu te pocaiesti si nu te indrepti si nu ceri ca sa fii umplut cu duh sfant si ca El sa te ajute sa nu mai pacatuieri, de acele vei raspunde; toti vom fi judecati, insa la scaune diferite: unii isi vor primi rasplata, deci arata ca vor fi nivele in Imparatia lui dumnezeu! sau poate crezi ca odata pocait nu mai faci pacate?

De aceea, oricine mănâncă pâinea aceasta sau bea paharul Domnului în chip nevrednic, va fi vinovat de trupul şi sângele Domnului. Fiecare să se cerceteze, dar, pe sine însuşi, şi aşa să mănânce din pâinea aceasta şi să bea din paharul acesta. Căci cine mănâncă şi bea îşi mănâncă şi bea osânda lui însuşi, dacă nu deosebeşte trupul Domnului. Din pricina aceasta sunt între voi mulţi neputincioşi şi bolnavi, şi nu puţini dorm. Dacă ne-am judeca singuri, n-am fi judecaţi. Dar, când suntem judecaţi, suntem pedepsiţi de Domnul, ca să nu fim osândiţi odată cu lumea. (1 Corinteni 11:27-32)

29/06/12 10:51

Marylove
membru

Versetul de mai sus, daca cineva, dupa ce a incheiat legamant cu Domnul Isus, alege sa traiasca mai departe in pacat, Dumnezeu va interveni in viaţa lui cu neputinta tocmai ca sa-l indemne la pocainta. In caz, ca nu realizeaza ca pacatuieste si nu se pocaieste, urmeaza boala sau boli si daca nici atunci nu se pocaieste, atunci moare fizic. ("adormiti" anume aceasta inseamna ca si in 1Cor15) Iar aceasta anume ca sa fie pedepsit de Dumnezeu acum ca sa nu fie judecat odata cu lumea, adica nu piarda mantuirea. Insa lumea cunoastem va fi condamnata la iazul cu foc dupa ce va fi judecata. In acelasi context, cei care au incheiat legamant cu Domnul si aleg sa traiasca in pacat, adica cu voia, nu reusesc să trăiască prea mult astfel, pentru ca in viata lor neputinta, apoi boala si daca nu se opresc – moartea fizica.

29/06/12 10:59

Marylove
membru

Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup. (2 Corinteni 5:10)

29/06/12 11:00

edi.theraven
membru

"vrei sa iti explic legamantul cu Isus? OK :)" trebuia sa imi astepti raspunsul pentru ca el ar fi fost nu :)

29/06/12 11:22

Site web  
Marylove
membru

edi.theraven a scris:

Pai si plata pacatului care e? Nimic intinat nu va intra in Imparatia Mea, spune Domnul. Eu cred ca din punctul asta este mult mai complexa problema.

m-ai intrebat si ti-am raspuns ;)

29/06/12 12:48

edi.theraven
membru

mi se pare mie sau tu zici ca daca esti nascut din nou si manduit orice ai face ramai mereu mantuit?

29/06/12 13:13

Site web  
Marylove
membru

edi.theraven a scris:

mi se pare mie sau tu zici ca daca esti nascut din nou si manduit orice ai face ramai mereu mantuit?

ei...bineinteles ca pierzi mantuirea! e alta tema :)

29/06/12 13:29

edi.theraven
membru

atunci inseamna ca ai cam iesit din ea.

29/06/12 13:48

Site web  
Marylove
membru

fie si asa

29/06/12 14:00

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Păcatul împotriva Tatălui şi/sau Fiului = necredinţa, îndoiala faţă de cuvantul Evangheliei, ignorarea adevărului şi a căii ce da viaţă, împietrirea inimii faţă de dragostea şi grija Divină care se sarguieşte pentru mantuirea tuturor oamenilor.

Hula împotriva Duhului Sfant = afront, surpare, batjocorire, etc, atitudini/acţiuni îndreptate împotriva lucrărilor Duhul Tatălui şi Fiului  ce înfăptuieşte sfinţirea, mantuirea şi menţinerea în bună oranduială a întregii creaţii.

Cu alte cuvinte, poţi întoarce spatele Tatălui şi Mantuitorului tău şi totuşi să rămai în iubirea Lor (precum fiul risipitor în timpul rătăcirilor sale) dar, nu poţi să te interpui (prin atitudinea şi acţiunile tale) ca împotrivitor la lucrarea Duhului Tatălui şi Fiului fără a suferi consecinţe. Extrapoland puţin, Duhul Sfant este şi Puterea Divină prin care toate se ţin iar conform legilor fizicii orice forţă ce interactioneaza cu o alta va da nastere unei reactiuni.
Duhul care animă hulitorul să lucreze/acţioneze împotriva lucrării Duhului lui Dumnezeu nu poate fi decat cel al Împotrivitorului. Omul ce îl manifestă (numit şi hulitor) nu are doar o atitudine de pasivitate în faţa lucrării lui Dumnezeu ci acţiunile sale păgubesc (surpă) astfel că i se atribuie cuvintele... "nici voi nu intraţi nici pe alţii nu-i lăsaţi"

Este una să nu răspunzi chemării de aţi însuşi caracterul lui Dumnezeu şi cu totul alta să lucrezi ca împotrivitor, defăimător blasfemiator al  Lui.

Sper să nu fi greşit ceva. Dacă cei cu mai multă lumină poat adăuga sau îndrepta ceva la ce am scris, rog să o facă deoarece înţelegerea corectă a acestui verset este de mare importanţă.

LE: Nu as considera totusi, ca cel ce a hulit impotriva Duhului Sfant nu mai are sanse la Mantuire. Omul trebuie sa plateasca dar nu neaparat numai dupa moarte. Cel ce s-ar intoarce, cred ca ar putea primi de la Dumnezeu sansa sa plateasca in aceasta viata.

Ultima modificare de Oblio (01/07/12 08:06)

30/06/12 16:47

Marylove
membru

Oblio a scris:

LE: Nu as considera totusi, ca cel ce a hulit impotriva Duhului Sfant nu mai are sanse la Mantuire. Omul trebuie sa plateasca dar nu neaparat numai dupa moarte. Cel ce s-ar intoarce, cred ca ar putea primi de la Dumnezeu sansa sa plateasca in aceasta viata.

Eu am gasit rapuspunsul in Cuvant, nu ca asa consider sau nu, si anume:

1 Ioan 5:16 –Dacă vede cineva pe fratele său făcînd un păcat care nu duce la moarte, să se roage; şi Dumnezeu îi va da viaţa, anume acelor care
n-au făcut un păcat care duce la moarte. Este un păcat care DUCE
LA MOARTE; nu-i zic să se roage pentru acela.

Marcu 3:29 – dar ORICINE va huli impotriva Duhului Sfint nu va căpăta  niciodată iertare,ci este vinovat de un păcat VEŞNIC.

02/07/12 09:11

Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la