TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Despre pacat si mantuire/Hula impotriva Duhului Sfant Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Daca pacatul care duce la moarte ar fi fost unul singur, si anume hula impotriva Duhului Sfant, de ce nu i-a spus pe nume? Sau poate Ioan considera ca mai multe pacate duc la moarte? Si ce fel de moarte? Spirituala sau trupeasca?

02/07/12 16:40

Marylove
membru

Inregistat: 27/06/12

+Archangel+ a scris:

Daca pacatul care duce la moarte ar fi fost unul singur, si anume hula impotriva Duhului Sfant, de ce nu i-a spus pe nume? Sau poate Ioan considera ca mai multe pacate duc la moarte? Si ce fel de moarte? Spirituala sau trupeasca?

fii atent cand citesti, pentru ca aici scrie ca daca te rogi pt cineva si pacatele lui ca domnul sa il cerceteze si ca el sa se pocaiasca, atunci dumnezeu poate sa iti asculte rugaciunea, si daca acel cineva se va pocai atunci ii sunt iertate pacatele, insa in cazul in care acel cineva a hulit impotriva duhului sfant atunci acele rugaciuni cu siguranta nu vor fi ascultate, pentru ca este un pacat care duce in iad.

Ultima modificare de Marylove (02/07/12 17:25)

02/07/12 17:24

+Archangel+
Moderator

Atunci raman ultimele doua intrebari. Ioan se refera la o moarte trupeasca sau la una spirituala?

03/07/12 09:30

Marylove
membru

+Archangel+ a scris:

Atunci raman ultimele doua intrebari. Ioan se refera la o moarte trupeasca sau la una spirituala?

spirituala, insa nu e exclusa su cea trupeasca (observam Anania si Safira au ispitit pe duhul Sfant si au murit trupeste impreuna cu spiritual s- si asta nu e hula)

03/07/12 13:02

+Archangel+
Moderator

Si pe ce baze ai facut aceste diferente? Una este sa mori din cauza unui pacat si alta este sa ajungi in Iad.

03/07/12 13:22

Marylove
membru

OK mai scriu o data, daca doresti :)

1 Ioan 5:16 –Dacă vede cineva pe fratele său făcînd un păcat care nu duce la moarte, să se roage; şi Dumnezeu îi va da viaţa, anume acelor care
n-au făcut un păcat care duce la moarte. Este un păcat care DUCE
LA MOARTE; nu-i zic să se roage pentru acela.

(e logic ca moartea spirituala, moarte=iad) de fapt nici nu se pune problema ca cea fizica sau spirituala, insa stim cazuri ca si cea spirituala este impreunata cu cea fizica (cazul mai sus)

P.S.: in caz ca te simti cu musca pe caciula si incerci sa te justifici, asta nu schimba Cuvantul lui dumnezeu. trebuie sa ne abtinem sa catalogam vreun om sau vreo situatie, mai bine pui in categoria "nu stiu", "domnul va descoperi"

03/07/12 17:22

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Orice lucrare indreptata impotriva (lucrarilor) Duhului Sfant este hula. Cel ce a initiat, instigat si ispitit precum si cel ce a ales sa huleasca se numesc deopotriva hulitori iar hula lor nu va fi iertata in sensul ca nu va scapa nejudecata. Doar ca omul prin care se lucreaza hula "maine" poate "sa moara" fata de calea sa, deci din fiu al pierzarii sa devina fiu al Tatalui prin credinta in Hristos. Dar hula ramane si cineva trebuie sa plateasca pentru ea. Daca faptuitorul "a murit", adica nu mai exista pentru ca el a renascut in Hristos, ramane cel care a initiat, instigat si ispitit... duhul necurat.

Personal consider ca adevaratul om hulitor este acela care, desi cunoaste Adevarul, alege sa amageeasca, sa aduca orbire si ratacire altora. Dar de hulit se poate huli si din propria impietrire, din sentimente de razbunare cand vezi in Dumnezeu un dumnezeu nedrept, sau din orbire. Acesti oameni, desi in aparenta sunt tot hulitori, in realitate pot fi doar victime ale slabiciunilor si a "celui" ce abia asteapta sa profite de pe urma firii lor insufletindu-i si incurajandu-i la hula. Pentru a nu se interpreta gresit la ce ma refer, dau un exemplu concret:

Daca un adept al satanismului din zilele noastre, dupa ce a hulit prin modul in care a servit lui satan ca fiu al sau, ajunge totusi sa se intoarca, sa-si vina in fire si regreta calea pe care apucase, mai mult, doreste chiar sa devina copil al lui Hristos? Va ajunge el in iad datorita pacatelor/hulelor sale care duc acolo?

Daca s-a intors de la calea sa si s-a alaturat lui Hristos, nu a murit el fata de pacat? Mai este numit el hulitor sau a iesit de sub judecata si i s-au sters toate odata cu nasterea cea noua intru Hristos? Oare nu mai poate intra el in fagaduinta Evangheliei daca a murit fata de omul cel vechi rob al firii?

Eu cred ca cel ce a hulit si s-a intors nu a fost niciodata cu adevarat un hulitor, ci era dintre fiii pusi deoparte pentru Imparatie mai dinainte de a se fi nascut, chiar daca un timp a fost lasat sa rataceasca si sa invedereze lucrarea amagitorului. Dumnezeu are planurile Sale, noi nu stim de va fi salvare sau nu in dreptul cuiva care huleste aflandu-se in acel moment in slujba lui satan si, este adevarat, nu putem cere iertarea acelor actiuni la care se face partas, dar putem nutri speranta ca acela sa fie dintre cei amagiti ce se vor intoarce intr-o zi lasand astfel toata lucrarea si vina faptelor sale asupra "tapului" trimis in pustie.

Se intelege ca cel ce va fi dovedit in ziua Judecatii drept fiu si lucrator al "Hulitorului cel vechi", s-a facut partas la plata cuvenita acestuia si nu va fi iertat in veac. Dar harul credintei poate mantui pacatosul chiar daca pentru unele fapte de neiertat cineva tot va plati. Mielul va judeca in cer faptele celor ce nu au marturisit pe Hristos, dar daca El (Cel de care Duhul Sfant asculta) a socotit pe cineva neprihanit prin credinta, atunci totul a fost sters in dreptul acestuia. Daca din cotra, Fiul nu poate marturisi pentru el, atunci ramane sub judecata, iar Duhul datator de Viata nu va putea trece peste pacatele aducatoare de moarte.
Isus in Matei 12:36,37 spune:
Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor pe care-l vor fi rostit. Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, şi din cuvintele tale vei fi osândit.

Adica ceea ce marturisesti fie te mantuieste  fie te osandeste. Credinta in Isus te face fiu al Imparatiei iar hula te vadeste fiu al lui satan. Dar daca hulitorul se mai poate intoarce, hula in sine ramane si osandeste pe cel ce sa folosit de ea ca sa amageasca.

Ultima modificare de Oblio (03/07/12 19:18)

03/07/12 19:15

Marylove
membru

Oblio a scris:

Orice lucrare indreptata impotriva (lucrarilor) Duhului Sfant este hula. Cel ce a initiat, instigat si ispitit precum si cel ce a ales sa huleasca se numesc deopotriva hulitori iar hula lor nu va fi iertata in sensul ca nu va scapa nejudecata. Doar ca omul prin care se lucreaza hula "maine" poate "sa moara" fata de calea sa, deci din fiu al pierzarii sa devina fiu al Tatalui prin credinta in Hristos. Dar hula ramane si cineva trebuie sa plateasca pentru ea. Daca faptuitorul "a murit", adica nu mai exista pentru ca el a renascut in Hristos, ramane cel care a initiat, instigat si ispitit... duhul necurat.

Adica ceea ce marturisesti fie te mantuieste  fie te osandeste. Credinta in Isus te face fiu al Imparatiei iar hula te vadeste fiu al lui satan. Dar daca hulitorul se mai poate intoarce, hula in sine ramane si osandeste pe cel ce sa folosit de ea ca sa amageasca.

Ai grija ce si cum scrii...parerea ta poate si conteaza pt o dezbatere...insa tu spui o parere pur a ta poate bazata pe spusele altcuiva, si nicidecum a domnului...asa ca poti face o teza de licenta poate, insa nu convingi pe nimeni cu asa vorbe ce nu se bazeaza pe versete.. :)

Ultima modificare de Marylove (03/07/12 19:37)

03/07/12 19:26

Marylove
membru

Oblio a scris:

[u] sa-si vina in fire .

si ce inseamna fire?! fiti atenti cum va exprimati.

Ultima modificare de Marylove (03/07/12 19:52)

03/07/12 19:39

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Marylove a scris:

... Este un păcat care DUCE

Eu asa avea o alta intrebare: care pacat duce la viata?

Discutia e foarte interesanta.
Ce as dori sa-ti recomand este ceea ce este cunoscut in forumul acesta(poate nu stii). In general nu se posteaza consecutiv. Daca vrei sa completezi mesajul precedent ai optiunea: "modificati".

03/07/12 19:43

Marylove
membru

Old, am inteles, imi cer scuze pt consecutivitatea mesajelor.

Eu am scris mai sus si am explicat parca destul de bine. Insa ma repet :)
Orice pacat care nu duce la moarte si de care cel care l-a facut s-a pocait, se iarta. Insa pacatul hulei impotriva duhului sfant, chiar de s-a pocait, nu i se va ierta si isi va pierde mantuirea definitiv. Asa zice domnul, nu eu.

O persoana mi-a spus ca, cunoaste o persoana care a hulit impotriva duhului sfant, insa ea nu isi da seama pana in prezent ca a hulit, insa viata acestei persoane e total schimbata: e in depresie, derutat, vine la biserica, se roaga, insa este alt om.

Ultima modificare de Marylove (03/07/12 20:01)

03/07/12 19:58

Old
Moderator

Marylove a scris:

Insa pacatul hulei impotriva duhului sfant, chiar de s-a pocait, nu i se va ierta si isi va pierde mantuirea definitiv. Asa zice domnul, nu eu.

Ai putea, rogu-te sa indici unde spune domnul(sic) ca nu se iarta acest pacat chiar daca s-a pocait?

03/07/12 21:28

Marylove
membru

oare de 3 ori trebuie sa dau unul si acelasi verset? ;)

1 Ioan 5:16 –Dacă vede cineva pe fratele său făcînd un păcat care nu duce la moarte, să se roage; şi Dumnezeu îi va da viaţa, anume acelor care
n-au făcut un păcat care duce la moarte. Este un păcat care DUCE

si

Matei 12:32 Oricine va vorbi împotriva Fiului omului va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.

Insa, mai este si

1Timotei 1:12 Mulţumesc lui Hristos Isus, Domnul nostru, care m-a întărit, că m-a socotit vrednic de încredere şi m-a pus în slujba Lui,13 măcar că mai înainte eram un hulitor, un prigonitor şi batjocoritor. Dar am căpătat îndurare, pentru că lucram din neştiinţă, în necredinţă! (cat nu am stiut despre hula si adevarul ni se iarta, odata ce ne pocaim, iar din moment ce am citit si inteles, deja e raspunderea noastra)

Ultima modificare de Marylove (03/07/12 21:47)

03/07/12 21:42

Old
Moderator

Am vazut ca ai pus de 3 ori, dar n-ai raspuns la ce te-am intrebat. Daca ai raspunde ai putea sa intelegi si tu la ce se refera .

De asta te-am intrebat : unde scrie ca nu i se iarta chiar daca s-a pocait
Accentul intrebarii mele cade pe ce am scris cu verde. Unde scrie negru pe alb ca chiar daca s-a pocait nu i se iarta?

03/07/12 22:19

Marylove
membru

Old a scris:

Am vazut ca ai pus de 3 ori, dar n-ai raspuns la ce te-am intrebat. Daca ai raspunde ai putea sa intelegi si tu la ce se refera .

De asta te-am intrebat : unde scrie ca nu i se iarta chiar daca s-a pocait
Accentul intrebarii mele cade pe ce am scris cu verde. Unde scrie negru pe alb ca chiar daca s-a pocait nu i se iarta?

vad ca te enervezi pe loc gol :) nu ar trebui.

daca omul sta si cauta nod in papura numai ca sa se justifice si sta si rationalizeaza si aduce fel de fel de impotriviri domnului, nu altui om, atunci...
nu scrie negru pe alb, insa daca tu citesti Biblia numai negru pe alb atunci eu nu mai am ce comenta. imi cer scuze ...

Ultima modificare de Marylove (03/07/12 22:27)

03/07/12 22:25

Old
Moderator

Marylove a scris:

vad ca te enervezi pe loc gol :) nu ar trebui.

Sa inteleg ca vrei sa ma insulti prin faptul ca-mi atribui ce nu ma caracterizeaza? Zici ca m-am enervat fara sa stii daca-i asa sau nu. Sau vrei sa faci bascalie de zici ca ma enervez pe loc gol? Nu imi place aceasta atitudine. Imi place sa fiu contrat daca cel care ma contreaza are argumente. De obicei, cand argumentele se epuizeaza se recurge la insulte.

Marylove a scris:

daca omul sta si cauta nod in papura numai ca sa se justifice si sta si rationalizeaza si aduce fel de fel de impotriviri domnului, nu altui om, atunci...

Daca te intreb unde scrie asa cum ai zis aduc impotriviri Domnului? Eu cred ca aduc impotriviri doar ideilor nebiblice. Pana una alta, te-am intrebat unde scrie in Biblie ceea ce te-am intrebat. Atat doar. Puteam ulterior sa continuam sa vedem impreuna cum se identifica pacatul respectiv.

Marylove a scris:

nu scrie negru pe alb,
Aici ai spus adevarul.

Marylove a scris:

insa daca tu citesti Biblia numai negru pe alb atunci eu nu mai am ce comenta. imi cer scuze ...

Eu asa citesc Biblia: negru pe alb. ce nu scrie eu nu pot sa citesc; iar pentru asta n-ai de ce sa-ti ceri scuze.

Daca ai avea putintica rabdare ai vedea ca este folositor sa citesti si tu Biblia doar in ce spune, adica negru pe alb.

03/07/12 22:46

Marylove
membru

eu nu te-am atacat si nici nu am avut nici cea mai mica intentie sa te insult. imi cer scuze daca ai primit asa :)

negru pe alb se citeste evident, insa biblia nu este o poveste. inainte sa ma pocaiesc o citeam exact asa, ca pe o istorie. acum avand duhul sfant, vad si inteleg lucruri miraculoase, perfecte.

03/07/12 23:05

Old
Moderator

Marylove a scris:

eu nu te-am atacat si nici nu am avut nici cea mai mica intentie sa te insult. imi cer scuze daca ai primit asa :)

Nu am primit asa, ci am respins asa. :D Scuzele sunt acceptate pentru ca vreau sa discutam pe ce zice Biblia.

Marylove a scris:

negru pe alb se citeste evident, insa biblia nu este o poveste. inainte sa ma pocaiesc o citeam exact asa, ca pe o istorie. acum avand duhul sfant, vad si inteleg lucruri miraculoase, perfecte.

E si istorie si trebuie citita si ca istorie.
Intrebarea mea "unde scrie ca nu este iertat cel care a hulit impotriva Duhului sfant chiar daca se pocaieste" era o intrebare retorica pentru ca nu scrie nici unde. Daca nu scrie in slova ca nu este iertat cel care s-a pocait, avand Duhul Sfant nici atat nu putem intelege. Iar daca Biblia nu se intelege cum scrie, atunci cum se intelege? Cum nu scrie?

Ideea e ca cel care huleste impotriva Duhului Sfant nu se pocaieste; deci nu are cum sa fie iertat.

03/07/12 23:23

valeriu
membru

Inregistat: 02/01/11
De ce este mai grav păcatul (hula) împotriva Duhului Sfânt decât cel împotriva Fiului?  Nu sunt învăţătorul nimănui, după cum am fost judecat greşit în alt subiect, doar doresc să zidim împreună, de aceea las întrebarea deschisă.

Păcatele, nu au fost împărţite degeaba în cele două categorii: care duc la moarte şi care nu duc la moarte. Nici astăzi nu suntem scutiţi şi aceste păcate pândesc pe creştini şi acum. Desigur, nici un păcat nu duce la viaţă, însă nu orice păcat este atât de grav încât să ne şteargă numele din „cartea vieţii”. Cartea vieţii sau pomul vieţii este opusul „celor scrişi pe pământ” (Ieremia 17:13).
Eu cred (părerea mea personală din ceea ce înţeleg din Biblie), că moartea celui ce face un păcat care duce la moarte este moartea literală, fie că este vorba de prima moarte, adică cea moştenită de la Adam sau poate fi moartea a doua.

04/07/12 02:03

Marylove
membru

Old a scris:

Marylove a scris:

Nu am primit asa, ci am respins asa. :D Scuzele sunt acceptate pentru ca vreau sa discutam pe ce zice Biblia.

Marylove a scris:

E si istorie si trebuie citita si ca istorie.
Intrebarea mea "unde scrie ca nu este iertat cel care a hulit impotriva Duhului sfant chiar daca se pocaieste" era o intrebare retorica pentru ca nu scrie nici unde. Daca nu scrie in slova ca nu este iertat cel care s-a pocait, avand Duhul Sfant nici atat nu putem intelege. Iar daca Biblia nu se intelege cum scrie, atunci cum se intelege? Cum nu scrie?

Ideea e ca cel care huleste impotriva Duhului Sfant nu se pocaieste; deci nu are cum sa fie iertat.

Foarte stranii declaratii!

In primul rand, eu numai din biblie am adus versete si daca zici ca spun nebiblic, ai grija ca suntem exact in tema care te priveste.

Prea tare spui ca nu e asa, ci e altfel. Eu zic ca asa mie domnul mi-a descoperit pana acum si din cele 2 versete este foarte clar ca nu este iertat pacatul, iar eu nu vreau sa iti tin lectii in mai multe domenii daca nu e clar. Tu poti sa te tii si sa te linistesti cu faptul ca, chiar daca hulesti la stanga si dreapta, totusi nu e hula pt ca iti dai seama ca jignesti nu doar duhul sfant, ci si omul, si te pocaiesti si domnul te iarta, atunci este strict treaba ta (nu am zis exact despre tine, ci la general un exemplu).

Numai bine!

valeriu a scris:

De ce este mai grav păcatul (hula) împotriva Duhului Sfânt decât cel împotriva Fiului?  Nu sunt învăţătorul nimănui, după cum am fost judecat greşit în alt subiect, doar doresc să zidim împreună, de aceea las întrebarea deschisă.

Păcatele, nu au fost împărţite degeaba în cele două categorii: care duc la moarte şi care nu duc la moarte. Nici astăzi nu suntem scutiţi şi aceste păcate pândesc pe creştini şi acum. Desigur, nici un păcat nu duce la viaţă, însă nu orice păcat este atât de grav încât să ne şteargă numele din „cartea vieţii”. Cartea vieţii sau pomul vieţii este opusul „celor scrişi pe pământ” (Ieremia 17:13).
Eu cred (părerea mea personală din ceea ce înţeleg din Biblie), că moartea celui ce face un păcat care duce la moarte este moartea literală, fie că este vorba de prima moarte, adică cea moştenită de la Adam sau poate fi moartea a doua.

Asta poti sa intrebi pe Domnul si el o sa iti raspunda. Insa, putem sa deducem, daca citim Biblia prin duhul.

daca consideri ca e moarte fizica, atunci nu ai decat :) Nu am auzit sa fi murit cineva fizic cand o fi hulit duhul sfant ;)

Ultima modificare de Marylove (04/07/12 10:19)

04/07/12 08:35

+Archangel+
Moderator

Marylove a scris:

P.S.: in caz ca te simti cu musca pe caciula si incerci sa te justifici, asta nu schimba Cuvantul lui dumnezeu.

Nici macar n-am caciula. E prea cald. Intr-adevar, Cuvantul lui Dumnezeu nu se schimba, doar interpretarile noastre.

Marylove a scris:

(e logic ca moartea spirituala, moarte=iad) de fapt nici nu se pune problema ca cea fizica sau spirituala, insa stim cazuri ca si cea spirituala este impreunata cu cea fizica (cazul mai sus)

Dupa cum ziceam mai sus interpretarea noastra poate afecta sensul Cuvantului lui Dumnezeu. Nu mi-ai explicat de ce este logic ca la moartea spirituala se refera si n-ai explicat procedeul prin care ai ajuns la aceasta concluzie. Ai alaturat doua versete care nu au nicio legatura explicita ci, cel mult, implicita. Dar aceasta legatura trebuie fundamentata prin alte versete. Daca este o parere personala o pot accepta dar trebuie sa o mentionezi ca fiind astfel.

Ca un comentariu la versetul din 1 Ioan as vrea sa mentionez ca acolo se refera la un pacat de moarte si nu la pacatul de moarte (trebuie sa recunosc ca nu stiu daca in original e articol nehotarat sau hotarat dar putem afla). Ceea ce implica ca sunt mai multe pacate care duc la moarte si nu doar unul. Daca moartea aceasta este una spirituala (adica destinatie iad) atunci se pare ca exista pacate care nu pot fi acoperite de sangele Domnului Isus. Si ajungem astfel la o alta intrebare. Sangele Domnului Isus este suficient pentru a acoperi toate pacatele? Dar asta e un alt subiect.

Marylove a scris:

trebuie sa ne abtinem sa catalogam vreun om sau vreo situatie, mai bine pui in categoria "nu stiu", "domnul va descoperi"

Amin.

04/07/12 10:02

Marylove
membru

Marcu 3:28 Adevărat vă spun că toate păcatele şi toate hulele pe care le vor rosti oamenii li se vor ierta;
29 dar oricine va huli împotriva Duhului Sfânt nu va căpăta iertare în veac: ci este vinovat de un păcat veşnic.”
30 Aceasta pentru că ei ziceau: „Are un duh necurat.” (nu va capata iertare Niciodata - implica faptul ca el traieste inca)

Luca 12:10 Şi oricui va vorbi împotriva Fiului omului i se va ierta; dar oricui va huli împotriva Duhului Sfânt nu i se va ierta.
11 Când vă vor duce înaintea sinagogilor, înaintea dregătorilor şi înaintea stăpânirilor, să nu vă îngrijoraţi cum veţi răspunde pentru apărarea voastră, nici ce veţi vorbi;
12 căci Duhul Sfânt vă va învăţa chiar în ceasul acela ce va trebui să vorbiţi.” (la fel, el inca traieste)

1Petru 4:8 Mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o SUMEdENIE de păcate. (nu TOATE pacatele)

Arhanghel, merci oricum pentru explicatia personala insa asta nu schimba sensul. domnul Isus a spalat orice pacat pana a ne pocai, dupa pocainta noastra noi trebuie sa crestem si nu sa degradam, spritual. Toate pacatele sunt iertate, intr-adevar, insa este o exceptie, iar asta nu spun eu ci domnul si nu cautati indreptatire, este un pacat grav si domnul spune clar, caci da si exemplu si mai spune ca e de moarte si evident spirituala, caci nu suntem in VT. Si eu nici nu interpretez, ci spun ceea ce scrie cu alte cuvinte, iata aici citesc negru pe alb, iar voi faceti filosofii..

pana intr-atat, explica aceste versete:

Evrei 6;4-6: "Caci cei ce au fost luminati odata, si au gustat darul ceresc, si s-au facut partasi Duhului Sfant, si au gustat Cuvantul cel bun al lui Dumnezeu si puterile veacului viitor -si care totusi au cazut, este cu neputinta sa fie innoiti iarasi, si adusi la pocainta, fiindca ei rastignesc din nou pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu, si-L dau sa fie batjocorit."

Evrei 10;26-29: "Caci, daca pacatuim cu voia, dupa ce am primit cunostinta adevarului, nu mai ramane nici o jertfa pentru pacate,ci doar o asteptare infricosata a judecatii, si vapaia unui foc, care va mistui pe cei razvratiti. Cine a calcat Legea lui Moise, este omorat fara mila, pe marturia a doi sau trei martori. Cu cat mai aspra pedeapsa credeti ca va lua cel ce va calca in picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pangari sangele legamantului, cu care a fost sfintit, si va batjocori pe Duhul harului?"

Ultima modificare de Marylove (04/07/12 13:29)

04/07/12 10:19

valeriu
membru

Inregistat: 02/01/11

Marylove a scris:

daca consideri ca e moarte fizica, atunci nu ai decat :) Nu am auzit sa fi murit cineva fizic cand o fi hulit duhul sfant ;)

Da, momentan trebuie să-ţi dau dreptate (pentru că nu ştiu de ce unii mor în accidente stupide, iar alţii supravieţuiesc în mod miraculos), dar sunt sigur că nici tu nu ai văzut un astfel de păcătos să fie răsplătit cu minunatul dar – viaţa veşnică. Ştim că Isus Hristos nu s-a jertfit pentru ca omenirea  să câştige această viaţă de 70 sau 80 de ani, ci pentru aceea pe care Biblia o numeşte „adevărata viaţă”. Nu este acelaşi lucru să moară cineva dar să aibă parte de viaţă în „veacul viitor” sau să moară (chiar sătul de zile)  dar fără nici un drept la înviere. Cred că mi-ai înţeles părerea, eventual pot reveni cu un exemplu dacă va fi nevoie.

04/07/12 13:29

Marylove
membru

Valeriu, putin sunt confuza prin afirmatiile tale, te rog exemplifica. merci!

04/07/12 13:33

+Archangel+
Moderator

Marylove a scris:

Arhanghel, nu te ascunde dupa deget.

Sunt prea voluminos pentru a reusi o asemenea performanta.

Marylove a scris:

domnul Isus a spalat orice pacat pana a ne pocai

Poate n-am inteles bine. Numai pana a ne pocai? Si dupa ce ne pocaim ce facem cu pacatele?

Marylove a scris:

Si eu nici nu interpretez, ci spun ceea ce scrie cu alte cuvinte, iata aici citesc negru pe alb, iar voi faceti filosofii..

Nu facem filosofii. Doar incercam sa intelegem.

Marylove a scris:

Evrei 10;26-29: "Caci, daca pacatuim cu voia

Ce inseamna a pacatui cu voia? De exemplu, daca am mintit si am facut asta cu premeditare ma asteapta iadul? Sau, pentru tine, a pacatui cu voia este hula impotriva Duhului Sfant? Ca altfel nu inteleg de ce ai pune acest verset pentru sustinerea punctului tau de vedere.

Inca o data, noi nu spunem ca hula impotriva Duhului Sfant poate fi iertata. Doar incercam sa aflam ce inseamna exact aceasta hula.

04/07/12 13:43

Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la