TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Despre pacat si mantuire/Hula impotriva Duhului Sfant Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 5 6 7 8
Marylove
membru

Inregistat: 27/06/12
Archangel,

dupa ce ne pocaim ce se intampla? de aia ti-am dat versetele din evrei ca sa imi explici tu ce se intampla, caci tu afirmi ca putem sa pacatuim si sa facem ce vrem si apoi ne pocaim si sangele Lui ne curata iar si iar pana murim...si asta de orice pacat ...

A pacatui cu voia, adica tu stii adevarul, tu stii ca nu e bine asta si ca faci pacat, insa tu continui sa il faci...

Hula imp Duhului Sfant am explicat chiar la inceputul comentariilor mele in aceasta tema, nu inteleg pentru ce trebuie sa alergam ca veverita intr-o roata...?

Ultima modificare de Marylove (04/07/12 15:30)

04/07/12 15:29

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10

Oblio a scris:

LE: Nu as considera totusi, ca cel ce a hulit impotriva Duhului Sfant nu mai are sanse la Mantuire. Omul trebuie sa plateasca dar nu neaparat numai dupa moarte. Cel ce s-ar intoarce, cred ca ar putea primi de la Dumnezeu sansa sa plateasca in aceasta viata.

Marylove a scris:

Eu am gasit rapuspunsul in Cuvant, nu ca asa consider sau nu, si anume:

1 Ioan 5:16 –Dacă vede cineva pe fratele său făcînd un păcat care nu duce la moarte, să se roage; şi Dumnezeu îi va da viaţa, anume acelor care
n-au făcut un păcat care duce la moarte. Este un păcat care DUCE
LA MOARTE; nu-i zic să se roage pentru acela.

Marcu 3:29 – dar ORICINE va huli impotriva Duhului Sfint nu va căpăta  niciodată iertare,ci este vinovat de un păcat VEŞNIC.

Aici cred ca nu ai inteles bine ce am zis...
Vorbeam de cel ce se intoarce de la calea sa, de la vietuirea in neascultare si necredinta, cel ce s-ar pocai si ar deveni credincios, nu de un credincios care cade si ajunge sa huleasca.

Oblio a scris:

[u]Orice lucrare ...

Marylove a scris:

Ai grija ce si cum scrii...parerea ta poate si conteaza pt o dezbatere...insa tu spui o parere pur a ta poate bazata pe spusele altcuiva, si nicidecum a domnului...asa ca poti face o teza de licenta poate, insa nu convingi pe nimeni cu asa vorbe ce nu se bazeaza pe versete.. :)

Nu pretind ca vad totul prin Duhul Domnului si nimeni nu poate spune ca a invatat sau stie totul. Dar daca ai gasit ceva in textul citat care nu pare sa aiba acoperire biblica citeaza separat ideile la care ar trebui sa pun trimiteri? Sau tot ce am scris in acel pasaj este nebiblic?
Asa cum ai spus si tu , Biblia trebuie inteleasa in duh, daca nu ai gasit repere biblice pentru ce am scris, poate pot oferi eu si tu doar le accepti sau nu.
  Legat de tezele de licenta... nu prea cred ca m-as pricepe, nu am studii superioare, deci, nu stiu cum se face una. :)

Oblio a scris:

[u] sa-si vina in fire .

Marylove a scris:

si ce inseamna fire?! fiti atenti cum va exprimati.

Asa e, nu-i scris clar sensul dar eu zic ca se subantelege... in acest caz nu vorbesc de firea decazuta ci de firea care oglindeste in noi asemanarea cu Dumnezeu. Adica folosirea capacitatii de a judeca/rationa si inima cea buna pe care le-a dat Dumnezeu in dar omului pentru a avea cu ce-L descoperi pe El si Calea Sa.

Marylove a scris:

Insa pacatul hulei impotriva duhului sfant, chiar de s-a pocait, nu i se va ierta si isi va pierde mantuirea definitiv. Asa zice domnul, nu eu.

Old a scris:

Ai putea, rogu-te sa indici unde spune domnul(sic) ca nu se iarta acest pacat chiar daca s-a pocait?

Old, aici ea iti replica cu trei versete, iar ultimul dintre ele arata tocmai ca cel care a hulit din necredinta si nestiinta (Pavel) ajunge sa se pocaiasca, ce mai vrei. :D

Marylove, sa nu spui ca Pavel va ajunge in iad!:rolleyes:
Cred ca pentru impartasirea Adevarului ajuta putina umilinta si smerenie in atitudini, iar tie (poate pentru ca ti-ai pierdut rabdarea) ti-au scapat cateva replici aruncate cam de sus (nu pentru mine vorbesc). Sper ca nu te supara atentionarea mea asa cum nici eu nu m-am suparat cand ai facut-o.

Ultima modificare de Oblio (04/07/12 21:03)

04/07/12 20:57

Marylove
membru

Inregistat: 27/06/12
Eu imi cer iertare, dar nu mai intru sa comentez ca nu am avut intentia sa conving pe cineva...invers, am avut cateva intrebari dupa ce am citit toate discutiile de aici, apoi am citit Cuvantul si rationalizat singura... acum ramane lumea care citeste toate discutiile astea sa gaseasca adevarul singuri... inclusiv sa judece si ceea ce zici Oblio ca eu nu am aratat cumva aroganta...
dumnezeu e MARE! Va las cu El!

04/07/12 22:53

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
@ Oblio,

Pavel a fost un hulitor; o spune chiar el, dar nu zice ca a hulit impotriva Duhului Sfant. Blasfemia pe care o recunoaste el e altceva.

@ Marylove, nu-i cazul sa te superi ;  de ce sa-ti iei jucariile sa pleci?
Prezenta ta pe forum este benefica si pentru tine si pentru noi ceilalti, dar nu-si au rost supararile.

Marylove a scris:

Arhanghel, merci oricum pentru explicatia personala insa asta nu schimba sensul. domnul Isus a spalat orice pacat pana a ne pocai, dupa pocainta noastra noi trebuie sa crestem si nu sa degradam, spritual. Toate pacatele sunt iertate, intr-adevar, insa este o exceptie, iar asta nu spun eu ci domnul si nu cautati indreptatire, este un pacat grav si domnul spune clar, caci da si exemplu si mai spune ca e de moarte si evident spirituala, caci nu suntem in VT. Si eu nici nu interpretez, ci spun ceea ce scrie cu alte cuvinte, iata aici citesc negru pe alb, iar voi faceti filosofii..

Ai adus aici ceva interesant in discutie. Ai zis ca Domnul ne iarta toate pacatele ce le-am facut inainte de a ne pocai.

Vezi? E un adevar ca ne-am pocait.

In ce priveste hula impotriva Duhului Sfant stii ca Domnul Iisus o atribuie unor oameni acre nu s-au pocait nicioadata. Asta nu-ti spune nimic? Refuzul lor de a se pocai dus pana acolo ca lucrarile evidente ale Duhului Sfant le atribuie domnului dracilor, desi Domnul le-a demontat acea teorie cand a spus ca este impotriva logicii: "o casa dezbinata impotriva ei insasi nu dainuieste", era logica propusa de Domnul. Ei au refuzat si aceasta si au continuat sa spuna: "cu domnul dracilor scoate dracii". E ilogic, dar ei asta au sustinut pentru ca nu voiau sa se pocaiasca.

Pune aceasta atitudine a lor in paralel cu afirmatia lui Gamaliel, care cu respect fata de propria-i constiinta a zis: "daca lucrarea aceasta este de la oameni se va nimici singura, dar daca este de la Dumnezeu, n-o veti putea nimici. Sa nu ne trezim luptand impotriva lui Dumnezeu". Aceasta afirmatie arata ca Gamaliel avea o reverenta fata de Dumnezeu si nu avea cum sa huleasca impotriva Duhului Sfant.

La fel un crestin autentic al zilelor noastre nu este in pericolul de a huli impotriva Duhului Sfant. Daca se intampla sa greseasca se poate ridica si este iertat.

Hula impotriva Duhului Sfant este o permanenta razvratire fata de chemarea la pocainta.

04/07/12 23:26

valeriu
membru

Inregistat: 02/01/11
Toată Biblia, din scoarţă în scoarţă, ne arată un singur traseu: de la „pomul vieţii” (Geneza 2:9), la „pomul vieţii” (Apocalipsa 22:14). Ce avem noi de făcut este să înţelegem cât se poate de corect ce înseamnă acest pom al vieţii şi putem afla cercetând cu atenţie Scripturile. Orice subiect am discuta, dacă intrăm în miezul lui, ajungem la tema centrală a Bibliei. Aşa este şi cu hula împotriva Duhului Sfânt. Fără să luăm amănunţit fiecare aspect nu este uşor să înţelegem diferenţa dintre cele două feluri de păcate, cele care duc la moarte şi cele care nu duc la moarte şi despre ce moarte este vorba.
Ce înseamnă să huleşti ştim bine cu toţii, dar ce este Duhul Sfânt (după caz „duh sfânt”) ştim? Revin şi la întrebarea pe care am mai pus-o: de ce este mai grav păcatul împotriva Duhului Sfânt decât cel împotriva Fiului?

05/07/12 08:24

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

Marylove a scris:

dupa ce ne pocaim ce se intampla? de aia ti-am dat versetele din evrei ca sa imi explici tu ce se intampla, caci tu afirmi ca putem sa pacatuim si sa facem ce vrem si apoi ne pocaim si sangele Lui ne curata iar si iar pana murim...si asta de orice pacat ...

Eu nu afirm ca putem sa facem ce vrem. Mai degraba afirm ce spune Pavel in Romani 6.

La versetele din Evrei eu iti aduc versetul din 1 Ioan 1:
8 Daca zicem ca n-avem pacat, ne inselam singuri, si adevarul nu este in noi. 
9 Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curete de orice nelegiuire. 
10 Daca zicem ca n-am pacatuit, Il facem mincinos, si Cuvantul Lui nu este in noi.

De pacatuit vom pacatui si dupa ce ne pocaim iar sangele Lui ne va curata iar si iar pana vom muri.

Marylove a scris:

A pacatui cu voia, adica tu stii adevarul, tu stii ca nu e bine asta si ca faci pacat, insa tu continui sa il faci...

Raspunsurile tale sunt foarte bune in plan teoretic. Dar pe crestin practica il omoara. De cate ori trebuie sa faci un pacat pentru a pierde mantuirea?

Marylove a scris:

Hula imp Duhului Sfant am explicat chiar la inceputul comentariilor mele in aceasta tema, nu inteleg pentru ce trebuie sa alergam ca veverita intr-o roata...?

Am inteles ca hula este un pacat de neiertat si sunt de acord cu aceasta pentru ca scrie in Biblie. Eu incerc sa aflu in ce consta aceasta hula exact. Este aceasta hula doar o atribuire a lucrarii Duhului Sfant demonilor? Poate fi considerata hula daca faci acest lucru in mod inconstient sau pentru ca nu ai toate informatiile? Pentru ca hula este de neiertat ar trebui sa fim retinuti in a afirma daca o lucrare sau alta este inspirata de Duhul Sfant sau nu?

05/07/12 09:29

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08

Marylove a scris:

Archangel,

""Căci, dacă păcătuim cu voia, după ce am primit cunoştinţa adevărului, nu mai rămâne nici o jertfă pentru păcate,ci doar o aşteptare înfricoşată a judecăţii, şi văpaia unui foc, care va mistui pe cei răzvrătiţi."" Evrei 10 :26,27

Eu cred vorbele de ocara sunt suficiente pentru a huli impotriva Duhului Sfant, nu musai sa faci ceva fapte/pacate/nelegiuri.

Ultima modificare de Roxana (06/07/12 06:53)

06/07/12 06:36

+Archangel+
Moderator

Ce fel de vorbe de ocara?

06/07/12 09:13

Roxana
membru

Venite dintr-o inima impietrita; care se impotriveste cu desavarsire pocaintei si transformarii realizate de Duhul Sfant.

Ultima modificare de Roxana (06/07/12 18:47)

06/07/12 18:47

+Archangel+
Moderator

Vorbesti de o inima care L-a primit pe Domnul Isus sau de una care nu-L cunoaste?

09/07/12 10:28

Roxana
membru

De una care nu-L cunoaste, dar nu este vorba de impotrivire,  cred ca marea majoritate a crestinilor s-au impotrivit la un moment dat din nestiinta.Crestinii,si fac referire aici la cei profunzi/autentici doar intristeaza cateodata Duhul Sfant, parerea mea.
Cred ca echivalarea lucrarilor Mantuitorului( facute prin Duhul Sfant), Satanei si duhurilor rele pot intra la hula.

09/07/12 11:45

+Archangel+
Moderator

Si asta doar in cazul lucrarilor Domnului Isus sau poate fi extrapolata si asupra lucrarilor savarsite de oameni?

09/07/12 12:30

Roxana
membru

Da, poate fi extrapolata si asupra lucrarilor savarsite de oameni.

09/07/12 12:40

+Archangel+
Moderator

Si atunci este bine sa contestam anumite lucrari care din punctul nostru de vedere ar avea origine demonica sau ar trebui sa ne abtinem de teama sa nu ne trezim ca hulim impotriva Duhului Sfant?

09/07/12 13:30

Roxana
membru

Pai ..cred ca noi stim , cu ajutorul Domnului sa discernem care sunt lucrarile Domnului si care ale duhurilor rautatii.

09/07/12 13:40

+Archangel+
Moderator

Esti sigura? Chiar pe acest forum avem un subiect dedicat batutului din palme.

09/07/12 14:26

Pagini: 1 ... 5 6 7 8    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la