|
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
stiti dragilor ... aici nu cred ca mai e valabila vorba:" daca voi nu ma vreti eu va vreau!!!" ... am stat si m-am gandit si eu la unii cunoscuti si tot incerc sa ii aduc mai aproape de TATA ... se pare insa ca ei nu vor si atunci revenim :" daca voi nu ma vreti ... EU de ce sa va vreau???!!! "
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
01/02/08 12:48
|
|
bornagain
membru
Inregistat: 03/05/07
|
|
si daca mergem cum o astfel de mentalitate ca cea pe care tu o adopti cu ce suntem mai diferiti decat " cei din lume" ? Hristos nu a spus ca va fi usor sa castigam suflete pentru El, dimpotriva.. vom fi batjocoriti, ocarati, batuti, dar se merita pentru El.
cred ca sunt multe feluri de evanghelizare.. nu trebuie neaparat sa-ti iei Biblia si sa mergi sa predici. prin viata ta , tu poti fi o marturie si poti castiga suflete, evanghelizarea nu inseamna defapt sa faci neaparat ceva anume, poti fi slujitor oriunde si prin multe moduri.. prin a da un pahar cu apa eu cred ca poti face mai multe decat prin a predica Evanghelia9 in multe cazuri, acum nu generalizez) .. este Evanghelia pe care o traiesti tu si cea pe care o predici, dar va fi mult mai usor ptr. cei care nu-L cunosc pe D-zeu, ptr. ca vor vedea Evanghelia in tine, traita de tine .
e trist sa vezi ca nu este pasiune pentru a castiga suflete ptr. Domnul.. dar problema e ca vietile noastre sunt "vai si amar".. ne complacem in mediocritate si pacat pentru ca nu vrem sa fim autentici in fata Lui si ptr. El, mai bine vrem sa fim acceptati de lume, si atunci e evident ca daca nu avem o relatie sanatoasa cu D-zeu, nu o sa ne mai fie gandul la evanghelizare.
Ultima modificare de razvy16_bornagain (03/02/08 13:49)
_______________________________________ "God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper
|
|
03/02/08 13:48
|
|
monday_73
membru
Inregistat: 19/01/08
|
|
eu incerc sa le spun oamenilor despre Domnul, dar aproape nimeni nu ma ia in seama...si uneori, sunt blocata de intrebarile lor. de exemplu, (a fost o discutie care a deviat de la subiect) i-am spus cuiva ca noi nu suntem marionete (cum credea cineva), de aceea Domnul ne-a lasat sa alegem daca vrem sa-L ascultam sau nu, iar Adam si Eva nu au vrut sa-L asculte pe Domnul si de aceea au pacatuit, iar pacatul a intrat in lume. si la afirmatia asta, cineva m-a intrebat:" daca aia a fost alegerea lui adam si eva... de ce trag eu ponoasele? nu mi se pare cinstit." ce sa zic?
Ultima modificare de monday_73 (03/02/08 15:06)
"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)
|
|
03/02/08 15:05
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Un posibil răspuns:
Pentru că Dumnezeu le-a dat libertăţi tuturor oamenilor, nu numai unora. Şi aceste libertăţi unii şi le manifestă iresponsabil sau voit împotriva altora.
Satan doreşte ca Domnul să intervină, şi să ia liberul arbitru oamenilor, pentru a-L face să distrugă ceea ce a dorit El de la început: o adorare sinceră şi liberă a fiinţei Sale, de către alte fiinţe care aleg, nu sunt nişte roboţei.
Prin urmare Satan strică anumiţi oameni în aşa hal, şi ei produc atâta rău, încât până şi copii Lui Dumnezeu vor ajunge să spună: "Până când, Stăpâne, Tu, care eşti sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?" (Apoc. 6:10)
Iar despre cei care se plâng că trag ponoasele pentru păcatul lui Adam şi Eva, eu i-aş întreba: asta e singura lor vină în viaţă? Sigur, numai din acestă cauză nu pot ei să fie într-o stare plăcută înaintea lui Dumnezeu? Ăsta este singurul motiv pentru care Dumnezeu i-ar respinge?
Păi dacă asta e singura lor problemă, atunci se pot considera extrem de fericiţi! Problema lui Adam şi Eva a fost deja rezolvată de Isus! Prin urmare, cei care se plâng că ar trage ponoase de pe urma păcatului lui Adam şi Eva în mod particular, îi anunţ că problema respectivă a fost deja rezolvată cu vreo două mii de ani în urmă. Pot să treacă mai departe, la alte probleme. Iar dacă nu mai au altele, să-L aştepte liniştiţi pe Domnul. Şi să se bucure că, dacă asta era ultima lor nemulţumire, tocmai au aflat că nu mai au nici o problemă.
Ultima modificare de Filip. (03/02/08 21:55)
|
|
03/02/08 21:54
|
|
monday_73
membru
Inregistat: 19/01/08
|
|
Iti multumesc mult, Filip. Serios.
"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)
|
|
03/02/08 23:12
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Ah, şi am uitat! Am mai vrut să scriu ceva. O pildă:
Dacă un copil minor are părinţi care fac datorii la bancă, vine banca şi vrea să le vândă tot ce au, iar copilul îşi pierde astfel orice moştenire. Judecătorul dă sentinţa dreaptă, iar apoi zice: "plătesc eu tot"!
Ce să facă acel copil? Să continue să zică: "Da' ce vină am eu că părinţii mei au fost nechibzuiţi?" Sau să zică pur şi simplu un "mulţumesc frumos, domnule judecător, primesc darul dumenavoastră!", şi să-şi continue cu viaţa lui de la un punct din care nu mai are datorii faţă de nimeni?...
|
|
04/02/08 11:01
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Dupa parerea mea cred ca cea mai performanta evanghelizare este de 1 la 1, partasie, studiu, rugaciune...cat mai mult timp posibil petrecut cu cei evanghelizati si nu in ultimul rand acordarea de prietenie si incredere. Este mult mai greu sa constientizeze cineva ca la el se refera cel care arunca cu "plasa" decat cel caruia i se ofera carligul. Daca plasa are si gaurile prea mari.....
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
15/02/08 22:56
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Ai plastifiat putin vestirea evangheliei,comparata cu pescuitul. Sigur metoda 1 la 1 cum zici este destul de eficienta. Dar eu cred ca cea mai importanta metoda este sa facem cumva. O metoda 'mai putin eficienta' daca o aplicam este mai buna decat o metoda perfecta care ramane teorie. Sigur este bine sa fim cat mai eficienti, si daca anumite metode ni se par mai bune, ok. Totusi pana la urma rezultatele, intr-un fel nu sunt in mana noastra. Asta nu inseamna ca nu depind si de noi, dar Unul seamana, altul uda , dar Dumnezeu face sa creasca.(vorba apostolului Pavel)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
16/02/08 23:06
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
Domnul ne ajuta sigur, el vrea mult mai mult decat noi ca cei din jur sa fie mantuiti...deci tre sa facem noi ceva in afara de "Doamne-ajuta"
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
30/03/08 08:41
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
exact ... bine spus gabi... Dumnezeu abia asteapta sa ne punem la dispozitia lui, ca mai apoi sa ne poata folosi... cu siguranta El ne va deschide usi in calea evanghelizarii... avem atatea oportunitati de a-i evangheliza pe ceilalti, de nici macar nu ne putem inchipui... daca facem naveta:pe tren, pe autobuz/microbuz/ocazie , sau daca chiar ai masina, pe oamenii pe care ii iei la ocazie... oricum... doar dorinta trebuie sa fie pentru a vesti evanghelia 
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
30/03/08 12:21
|
|
Sword
membru
|
|
O chestie observata de mine. Fiecare om are felul lui de a fi si/sau actiona. Deci este destul de complicat si am observat de multe ori este fara folos sa imitam "metodele" celorlalti. Cred ca fiecare are un fel de a vorbi sau actiona care in unele situatii dau roade mult mai bine decat altii in aceleasi circumstante si invers. Ideea ar fi: "Cum Doamne ma poti folosi pe mine sa duc vestea?", si nu "Ajuta-ma Doamne sa procedez si eu ca cutare"
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
01/07/08 23:07
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Acum, fiind vorba de evanghelizare... Cred ca uneori e mai usor sa incepi cu metode testate de altii. Spun asta in sensul ca, atat timp cat ai doua maini si doua picioare, poti sa mergi sa vizitezi pe cineva drag tie, necrestin, sa ii vb. chiar daca asta au mai facut-o si altii. Cred ca nu e vorba neaparat de a face ca si cutare pentru ca ar da rezultate, ci pentru ca e mai usor sa faci asta, stiind ca au mai facut-o si ceilalti.
Citeam mai demult o povestioara despre un copil, care statea intr-un carucior. Se pocaise si desi nu putea merge sa duca evanghelia, a hotarat sa faca ceva. Statea zilnic la geam si arunca versete.
Conteaza sa faci ceva.
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
02/07/08 07:35
|
|
Sword
membru
|
|
Da. Problema la de-astia ca mine este ca am incercat si variantele altora si nu a mers. Asa ca am redevenit eu . Merge mai incet, adevarat, dar nu prea ratez ocaziile de a comunica ceva cand este un moment prielnic.
|
|
02/07/08 22:27
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
am gasit un articol: "Cum sa il marturisesc pe Domnul" este un studiu personal pentru fiecare crestin care vrea sa prezinte Dragostea lui Dumnezeu celor ce nu Il cunosc. Acesta prezinta 8 modalitati eficiente si experimentate, dovedindu-se astfel atat de util. "Mărturisirea de la amvon ţine de cadrul organizat, înfrăţit cu celebrarea şi evenimentul. Însă de partea cealaltă, mărturisirea personală, înseamnă implicarea şi manifestarea mea, potrivit Bibliei, sub conducerea Duhului Sfânt. Toţi ar trebui să fim mărturisitori. Versurile unei cântări spun atât de frumos: Toţi ar trebui să ştim, Toţi ar trebui să ştim, Cine-I Isus… Da, însă pentru aceasta Toţi ar trebui să mărturisim Miracolul Salvării." - fragment din studiu. "Cum sa il marturisesc pe Domnul" se trimite gratuit prin e-mail. Ne puteti scrie la agentiacp@gmail.com
sursa:http://evenimentcrestin.blogspot.com/
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
21/07/08 16:27
|
|
simona
membru
|
|
Planuim sa demaram un proiect destul de ...frumos si funny, dar si crestin, cu tinerii din biserica noastra. Sa mergem cu tinerii pe strada, sa cantam-comuna e nici prea mare, nici prea mica, si sa vorbim cu tinerii de pe strada. Cred ca e o chestie constructiva, mai ales pentu aceia dintre voi, care locuiesc in orice loc care nu e oras. Nu stiu... E un mod de a evangheliza. Daca ei nu vin la noi, mergem noi la ei, ca sa zic asa. Cred ca e si asta o metoda de evanghelizare... Daca singuri ne e greu, in grup ne sustinem unul pe altul. 
|
|
24/08/08 21:43
|
|
Sword
membru
|
|
Singuri in evanghelizare nici nu-i prea indicat. Isus a trimis ucenicii in grupuri. Bravo voua! Si sper sa fie roditor ce faceti.
|
|
25/08/08 08:52
|
|
simona
membru
|
|
Amin! 
|
|
25/08/08 09:27
|
|
mototey
membru
|
|
cheia marilor succese in evanghelizari este rugaciunea... pentru ca Dumnezeu sa lucreze la inima celor care nu Il cunosc in mod personal, noi trebuie sa staruim in post si rugaciune... si sunt sigur ca Dumnezeu va lucra mai mult decat ne asteptam noi...
|
|
31/08/08 13:16
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
Amin! degeaba avem tot felul de planuri, daca nu staruim in rugaciune. ea e primul pas pe care trebuie sa il facem atunci cand dorim sa facem ceva pentru Dumnezeu. avem nevoie de El, de calauzirea Lui, de pricepere, de intelepciune de la El. dorim schimbare in ceilalti, dar schimbarea trebuie sa inceapa cu noi. daca incredintam totul in mana Lui atunci vom vedea ce lucruri marete poate face Dumnezeu prin noi
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
04/09/08 23:06
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
anomis a scris:
Planuim sa demaram un proiect destul de ...frumos si funny, dar si crestin, cu tinerii din biserica noastra. Sa mergem cu tinerii pe strada, sa cantam-comuna e nici prea mare, nici prea mica, si sa vorbim cu tinerii de pe strada. Cred ca e o chestie constructiva, mai ales pentu aceia dintre voi, care locuiesc in orice loc care nu e oras. Nu stiu... E un mod de a evangheliza. Daca ei nu vin la noi, mergem noi la ei, ca sa zic asa. Cred ca e si asta o metoda de evanghelizare... Daca singuri ne e greu, in grup ne sustinem unul pe altul.  |
Prozelitism pe fata.Mi-ar place sa luati niste amenzii, sincer.Dar nu cred ca veti lua ca veti fi ajutati  Si de ce cu tinerii si nu cu toti?A, ei aduc banul greu???
Ultima modificare de bairstow (04/09/08 23:17)
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
04/09/08 23:15
|
|
mototey
membru
|
|
tamarta4jc a scris:
Amin! degeaba avem tot felul de planuri, daca nu staruim in rugaciune. ea e primul pas pe care trebuie sa il facem atunci cand dorim sa facem ceva pentru Dumnezeu. avem nevoie de El, de calauzirea Lui, de pricepere, de intelepciune de la El. dorim schimbare in ceilalti, dar schimbarea trebuie sa inceapa cu noi. daca incredintam totul in mana Lui atunci vom vedea ce lucruri marete poate face Dumnezeu prin noi |
Amin!
|
|
04/09/08 23:23
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
bairstow a scris:
Prozelitism pe fata. |
PROZELITÍSM s. n. 1. zel în a face prozeliţi. 2. devotament fanatic faţă de o religie, ideologie, doctrină. 1 Corinteni 4:10 Noi suntem nebuni pentru Hristos: voi, înţelepţi în Hristos! Noi, slabi: voi, tari! Voi, puşi în cinste: noi, dispreţuiţi.
bairstow a scris:
Mi-ar place sa luati niste amenzii, sincer. |
Şi de ce să ia amendă?Democraţie e valabilă doar pentru marşurile homosexuale?
bairstow a scris:
Si de ce cu tinerii si nu cu toti?A, ei aduc banul greu??? |
Asta e altă problemă.Dacă cei mai bătrâni au uitat care e rolul lor,tinerii intră în acţiune.Dacă într-adevăr cred în ceva sau mai bine spus în Cineva,nu le va fi ruşine să spună pe stradă,să strige de la fereastră. 
Later edit:cât despre bani...hai să nu ne băgăm.Că la mine la biserică s-a uitat de dărnicie,sau de contribuţie la proiecte de genul.
Ultima modificare de Andreea (04/09/08 23:34)
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
04/09/08 23:32
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
Marsurile homosexuale sunt legale daca sunt aprobate.Oricum statul e aservit puterii banului.Ce a ce vrei sa faci e prozelitism pe fata.Mai documenteazate  Cat despre batranii ei nu au parte de viata in Iisus?
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
04/09/08 23:40
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
bairstow a scris:
Ceea ce vrei sa faci e prozelitism pe fata.Mai documenteaza-te  |
Hm...merci de sfat. 
bairstow a scris:
Cat despre batranii ei nu au parte de viata in Iisus? |
Ba da.Doar că ei nu mai au energia necesară să stea în stradă şi să cânte sau na...Unii sunt căldicei,buni pentru iad.Alţii însă îşi dau silinţa.Vorbesc cu vecinii,dau sfaturi înţelepte din Biblie celor mai tineri.
Ce înţelegi tu,Bairstow,prin prozelitism? 
Ultima modificare de Andreea (04/09/08 23:46)
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
04/09/08 23:46
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|