TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Spalarea picioarelor Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

summer a scris:

Imi vine greu sa cred ca unii vin murdari la cina si trebuie "lustruiti" bine :)

Daca vin curati de ce ii mai spalati? :D

02/09/11 16:05

summer
membru

Inregistat: 24/06/11
Pentru ca acest gest nu este doar fizic.Tine de dorinta de a implini ce scrie in Biblie si a urma exemplul Domnului Isus.Sa inteleg ca tu nu esti de acord cu aceasta practica?

02/09/11 16:14

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

summer a scris:

Sincera sa fiu pana sa citesc acest subiect nici nu m-am gandit ca sunt biserici in care acest act se considera nesemnificativ.

La mine a fost exact invers : pana sa citesc acest subiect nu stiam ca sunt biserici unde se practica asa ceva.

02/09/11 21:42

dhannyella
membru

Inregistat: 06/06/09
subscriu la ce ai zis tu april ,nici eu nu inteleg [inca] cum se practica asta,adica cum se deruleaza totul :D

"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]

02/09/11 21:47

april
admin forum

Eu am scris ca nu stiam ca se practica. Cu intelesul este alta poveste...

Mie una mi-ar fi foarte neplacut sa dau picioarele cuiva sa mi le spele, facand abstractie de faptul ca nu vad cum m-as "descurca" fara ... ciorapi.

02/09/11 21:48

dhannyella
membru

Inregistat: 06/06/09
cat despre ce am scris eu...e si ceea ce ai zis tu,pt ca si eu am aflat numai de pe forum si apoi am cotinuat cu ceea ce nu inteleg :d [in fine] :)

"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]

02/09/11 22:49

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

dhannyella a scris:

adica cum se deruleaza totul

Citeste Ioan 13.

april a scris:

Mie una mi-ar fi foarte neplacut sa dau picioarele cuiva sa mi le spele

Intr-adevar, si mie imi este mai neplacut sa mi se spele picioarele(mai ales cand sint persoane nu prea apropiate) decat sa le spal. Si cand spun neplacut, ma refer la o anume jena pe care o gasesc normala intr-o astfel de situatie.

Dar, avand in vedere ca sint constienta ca atunci cand las pe cineva sa-mi spele picioarele, implinesc o porunca a Domnului, ma ajuta sa suport si sa accept jena si discomfortul pe care le simt in momentul respectiv.

De regula, implinirea poruncilor Domnului aduce intr-un fel sau altul neplacere/discomfort persoanelor noastre.

april a scris:

facand abstractie de faptul ca nu vad cum m-as "descurca" fara ... ciorapi.

Spalarea se face separat. Adica barbatii cu barbati si femeile cu femei. Nu vad de ce nu te-ai decurca.

02/09/11 23:24

april
admin forum

irlanda a scris:

De regula, implinirea poruncilor Domnului aduce intr-un fel sau altul neplacere/discomfort persoanelor noastre.

Da ? De ce ?

irlanda a scris:

Spalarea se face separat. Adica barbatii cu barbati si femeile cu femei. Nu vad de ce nu te-ai decurca.

Se spala picioarele cu ciorapi ( nu sosete )in ele sau ar trebui sa fie dati jos ? ca nu as putea umbla numai desculta, cu sosete sau iegari ....Si nu sunt ironica. Am mai intrebat o data pe cineva si mi s-a sus ca se poarta iegari, nu ciorapi, in momentul acela.

03/09/11 10:32

summer
membru

Fiecare poarta ce vrea.Chiar daca ai ciorapi nu e mare lucru sa ii dai jos, mai ales ca esti doar intre surori.Chiar sunt curioasa april din ce cult faci parte.Nu trebuie sa-mi spui daca nu vrei.

03/09/11 16:19

april
admin forum

Deci spalarea nu se face acolo unde a avut loc cina, ci in alta parte ? Inainte sau dupa cina ?

In afara de o parte a penticostalilor mai practica si altii spalarea picioarelor ?

03/09/11 16:26

Roxana
membru

Eu am vazut ceva la ortodocsi, pe timpul cand frecventam biserica si se practica inaintea Pastelui parca, iar preotii isi spalau unii altora picioarele.

03/09/11 17:11

summer
membru

La noi se face dupa cina in alta incapere.

03/09/11 19:01

irlanda
membru

april a scris:

Da ? De ce ?

"Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa ca nu puteti face tot ce voiti."(Gal.5:7)

Pentru ca firescul din noi niciodata nu se va simti bine atunci cand cautam sa umblam in neprihanire/sa implinim poruncile Domnului.

april a scris:

Se spala picioarele cu ciorapi ( nu sosete )in ele sau ar trebui sa fie dati jos ? ca nu as putea umbla numai desculta, cu sosete sau iegari ....

Nu-i o regula. Fiecare face cum ii vine mai usor/bine. In afara de vara cand nu folosesc dresurile, cand practic spalarea picioarelor si am dresul pe mine(nu folosesc nici iegari si nici sosete), intr-un mod foarte discret :D (nu-i musai sa-ti pui poalele-n cap) imi dau dresul jos si problema-i rezolvata.

04/09/11 00:10

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Cred ca barbatilor le e mult mai simplu cu spalarea picioarelor; dar uneori e mai complicat pentru ca sunt mai orgoliosi. :D

04/09/11 19:24

summer
membru

Pai mai lasati la o parte orgoliul....macar la cina :)

Ultima modificare de summer (04/09/11 22:21)

04/09/11 22:20

april
admin forum

summer a scris:

La noi se face dupa cina in alta incapere.

De ce dupa si nu inainte ?

05/09/11 00:27

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

irlanda a scris:

dhannyella a scris:

adica cum se deruleaza totul

Citeste Ioan 13.

Ioan 13:4 S-a sculat de la masa, S-a dezbracat de hainele Lui, a luat un stergar si S-a incins cu el.

Aoleu!

april a scris:

In afara de o parte a penticostalilor mai practica si altii spalarea picioarelor ?

La noi mai sunt adventistii. La nivel mondial exista biserici din toate confesiunile care practica spalarea picioarelor.

05/09/11 10:08

summer
membru

april a scris:

De ce dupa si nu inainte ?

Asta cred ca tine mai mult de organizare.

05/09/11 16:35

april
admin forum

Pai daca voiati s-o faceti exact ca Domnul Isus ar fi trebuit s-o faceti inainte de cina, nu dupa.

05/09/11 19:37

summer
membru

Poate sunt unii care fac cum ai spus tu.Eu cred ca e important s-o faci, nu cand.

05/09/11 19:52

Dismas
membru

Inregistat: 23/03/12

april a scris:

La noi (la catolici) se face asta o dată pe an, când se adună toţi preoţii la episcop. Atunci se descalţă şi episcopul le spală picioarele. Dacă e prea bătrân (episcopii sunt mai bătrâni, de regulă) e ajutat de câţiva mai tineri ca să ducă această muncă la bun sfârşit.

23/03/12 19:29

emma_mada
membru

Inregistat: 20/10/10

Dismas a scris:

La noi (la catolici) se face asta o dată pe an, când se adună toţi preoţii la episcop

Adica spalarea picioarelor se practica doar intre preoti, nu si intre ceilalti membri ai bisericii, nu?

"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

23/03/12 20:08

Dismas
membru

Numai între preoţi.

23/03/12 20:40

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Dismas a scris:

...La noi (la catolici) se face asta o dată pe an, când se adună toţi preoţii la episcop. Atunci se descalţă şi episcopul le spală picioarele. Dacă e prea bătrân (episcopii sunt mai bătrâni, de regulă) e ajutat de câţiva mai tineri ca să ducă această muncă la bun sfârşit.

Si pe episcop il spala cineva sau el ramane asa?

24/03/12 11:51

Dismas
membru

Old a scris:

Si pe episcop il spala cineva sau el ramane asa?

Episcopul spală picioarele celor lui următori, dar nu şi invers. Pesemne că acest lucru e din cauză că, din relatarea episodului biblic, înţelegem că Isus a spălat picioarele apostolilor, dar nu şi invers.

24/03/12 13:57

Pagini:  1 2 3 4 5    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la