|
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
summer a scris:
Imi vine greu sa cred ca unii vin murdari la cina si trebuie "lustruiti" bine  |
Daca vin curati de ce ii mai spalati? 
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
02/09/11 16:05
|
|
summer
membru
Inregistat: 24/06/11
|
|
Pentru ca acest gest nu este doar fizic.Tine de dorinta de a implini ce scrie in Biblie si a urma exemplul Domnului Isus.Sa inteleg ca tu nu esti de acord cu aceasta practica?
_______________________________________ always smile
|
|
02/09/11 16:14
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
summer a scris:
Sincera sa fiu pana sa citesc acest subiect nici nu m-am gandit ca sunt biserici in care acest act se considera nesemnificativ. |
La mine a fost exact invers : pana sa citesc acest subiect nu stiam ca sunt biserici unde se practica asa ceva.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
02/09/11 21:42
|
|
dhannyella
membru
Inregistat: 06/06/09
|
|
subscriu la ce ai zis tu april ,nici eu nu inteleg [inca] cum se practica asta,adica cum se deruleaza totul 
_______________________________________ "Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]
|
|
02/09/11 21:47
|
|
april
admin forum
|
|
Eu am scris ca nu stiam ca se practica. Cu intelesul este alta poveste...
Mie una mi-ar fi foarte neplacut sa dau picioarele cuiva sa mi le spele, facand abstractie de faptul ca nu vad cum m-as "descurca" fara ... ciorapi.
|
|
02/09/11 21:48
|
|
dhannyella
membru
Inregistat: 06/06/09
|
|
cat despre ce am scris eu...e si ceea ce ai zis tu,pt ca si eu am aflat numai de pe forum si apoi am cotinuat cu ceea ce nu inteleg :d [in fine] 
_______________________________________ "Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]
|
|
02/09/11 22:49
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
dhannyella a scris:
adica cum se deruleaza totul |
Citeste Ioan 13.
april a scris:
Mie una mi-ar fi foarte neplacut sa dau picioarele cuiva sa mi le spele |
Intr-adevar, si mie imi este mai neplacut sa mi se spele picioarele(mai ales cand sint persoane nu prea apropiate) decat sa le spal. Si cand spun neplacut, ma refer la o anume jena pe care o gasesc normala intr-o astfel de situatie.
Dar, avand in vedere ca sint constienta ca atunci cand las pe cineva sa-mi spele picioarele, implinesc o porunca a Domnului, ma ajuta sa suport si sa accept jena si discomfortul pe care le simt in momentul respectiv.
De regula, implinirea poruncilor Domnului aduce intr-un fel sau altul neplacere/discomfort persoanelor noastre.
april a scris:
facand abstractie de faptul ca nu vad cum m-as "descurca" fara ... ciorapi. |
Spalarea se face separat. Adica barbatii cu barbati si femeile cu femei. Nu vad de ce nu te-ai decurca.
|
|
02/09/11 23:24
|
|
april
admin forum
|
|
irlanda a scris:
De regula, implinirea poruncilor Domnului aduce intr-un fel sau altul neplacere/discomfort persoanelor noastre. |
Da ? De ce ?
irlanda a scris:
Spalarea se face separat. Adica barbatii cu barbati si femeile cu femei. Nu vad de ce nu te-ai decurca. |
Se spala picioarele cu ciorapi ( nu sosete )in ele sau ar trebui sa fie dati jos ? ca nu as putea umbla numai desculta, cu sosete sau iegari ....Si nu sunt ironica. Am mai intrebat o data pe cineva si mi s-a sus ca se poarta iegari, nu ciorapi, in momentul acela.
|
|
03/09/11 10:32
|
|
summer
membru
|
|
Fiecare poarta ce vrea.Chiar daca ai ciorapi nu e mare lucru sa ii dai jos, mai ales ca esti doar intre surori.Chiar sunt curioasa april din ce cult faci parte.Nu trebuie sa-mi spui daca nu vrei.
|
|
03/09/11 16:19
|
|
april
admin forum
|
|
Deci spalarea nu se face acolo unde a avut loc cina, ci in alta parte ? Inainte sau dupa cina ?
In afara de o parte a penticostalilor mai practica si altii spalarea picioarelor ?
|
|
03/09/11 16:26
|
|
Roxana
membru
|
|
Eu am vazut ceva la ortodocsi, pe timpul cand frecventam biserica si se practica inaintea Pastelui parca, iar preotii isi spalau unii altora picioarele.
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
03/09/11 17:11
|
|
summer
membru
|
|
La noi se face dupa cina in alta incapere.
|
|
03/09/11 19:01
|
|
irlanda
membru
|
|
april a scris:
Da ? De ce ? |
"Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa ca nu puteti face tot ce voiti."(Gal.5:7)
Pentru ca firescul din noi niciodata nu se va simti bine atunci cand cautam sa umblam in neprihanire/sa implinim poruncile Domnului.
april a scris:
Se spala picioarele cu ciorapi ( nu sosete )in ele sau ar trebui sa fie dati jos ? ca nu as putea umbla numai desculta, cu sosete sau iegari .... |
Nu-i o regula. Fiecare face cum ii vine mai usor/bine. In afara de vara cand nu folosesc dresurile, cand practic spalarea picioarelor si am dresul pe mine(nu folosesc nici iegari si nici sosete), intr-un mod foarte discret (nu-i musai sa-ti pui poalele-n cap) imi dau dresul jos si problema-i rezolvata.
|
|
04/09/11 00:10
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Cred ca barbatilor le e mult mai simplu cu spalarea picioarelor; dar uneori e mai complicat pentru ca sunt mai orgoliosi. 
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
04/09/11 19:24
|
|
summer
membru
|
|
Pai mai lasati la o parte orgoliul....macar la cina 
Ultima modificare de summer (04/09/11 22:21)
|
|
04/09/11 22:20
|
|
april
admin forum
|
|
summer a scris:
La noi se face dupa cina in alta incapere. |
De ce dupa si nu inainte ?
|
|
05/09/11 00:27
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
irlanda a scris:
dhannyella a scris:
adica cum se deruleaza totul |
Citeste Ioan 13. |
Ioan 13:4 S-a sculat de la masa, S-a dezbracat de hainele Lui, a luat un stergar si S-a incins cu el.
Aoleu!
april a scris:
In afara de o parte a penticostalilor mai practica si altii spalarea picioarelor ? |
La noi mai sunt adventistii. La nivel mondial exista biserici din toate confesiunile care practica spalarea picioarelor.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
05/09/11 10:08
|
|
summer
membru
|
|
april a scris:
De ce dupa si nu inainte ? |
Asta cred ca tine mai mult de organizare.
|
|
05/09/11 16:35
|
|
april
admin forum
|
|
Pai daca voiati s-o faceti exact ca Domnul Isus ar fi trebuit s-o faceti inainte de cina, nu dupa.
|
|
05/09/11 19:37
|
|
summer
membru
|
|
Poate sunt unii care fac cum ai spus tu.Eu cred ca e important s-o faci, nu cand.
|
|
05/09/11 19:52
|
|
Dismas
membru
Inregistat: 23/03/12
|
|
april a scris:
In afara de o parte a penticostalilor mai practica si altii spalarea picioarelor ? |
La noi (la catolici) se face asta o dată pe an, când se adună toţi preoţii la episcop. Atunci se descalţă şi episcopul le spală picioarele. Dacă e prea bătrân (episcopii sunt mai bătrâni, de regulă) e ajutat de câţiva mai tineri ca să ducă această muncă la bun sfârşit.
_______________________________________ "Îmi place Cristos al vostru. Mai puţin îmi plac creştinii voştri. Ce puţin seamănă creştinii voştri cu Cristos !" (Mahatma Gandhi)
|
|
23/03/12 19:29
|
|
emma_mada
membru
Inregistat: 20/10/10
|
|
Dismas a scris:
La noi (la catolici) se face asta o dată pe an, când se adună toţi preoţii la episcop |
Adica spalarea picioarelor se practica doar intre preoti, nu si intre ceilalti membri ai bisericii, nu?
_______________________________________ "Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18
|
|
23/03/12 20:08
|
|
Dismas
membru
|
|
Numai între preoţi.
_______________________________________ "Îmi place Cristos al vostru. Mai puţin îmi plac creştinii voştri. Ce puţin seamănă creştinii voştri cu Cristos !" (Mahatma Gandhi)
|
|
23/03/12 20:40
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Dismas a scris:
...La noi (la catolici) se face asta o dată pe an, când se adună toţi preoţii la episcop. Atunci se descalţă şi episcopul le spală picioarele. Dacă e prea bătrân (episcopii sunt mai bătrâni, de regulă) e ajutat de câţiva mai tineri ca să ducă această muncă la bun sfârşit. |
Si pe episcop il spala cineva sau el ramane asa?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
24/03/12 11:51
|
|
Dismas
membru
|
|
Old a scris:
Si pe episcop il spala cineva sau el ramane asa? |
Episcopul spală picioarele celor lui următori, dar nu şi invers. Pesemne că acest lucru e din cauză că, din relatarea episodului biblic, înţelegem că Isus a spălat picioarele apostolilor, dar nu şi invers.
|
|
24/03/12 13:57
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|