|
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Ce discutie ... cibernetica
... intre 2 tineri crestini cibernetici cumva ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
25/12/06 23:32
|
|
edisor
membru
Inregistat: 30/12/06
|
|
Fratilor, iubiti evreii? Haideti sa cunoastem cat mai mult despre ei, parerea lor despre Domnul Isus si sa-L vestim. Dar mare atentie: la fel ca si in cazul crestinilor ortodocsi, ne trebuie multa delicatete.Nu vom spune Domnul Isus, ci Mesia, nu-i vom incrimina pentru moartea Domnului etc. Trebuie multa diplomatie si o cunoastere buna a mentalitatii lor. Eu am gasit un site unde sunt si evrei si neevrei si majoritatea au nevoie sa li se vesteasca cuvantul. Oameni foarte destepti si un site civilizat.Va invit si pe voi, dar va rog fierbinte, intai sa-i cunoasteti bine, si apoi postati, pentru ca se greseste foarte usor si toata lucrarea se duce pe rapa. Si daca va lansati intr-o discutie spirituala, rugati-va inainte. www.romania-israel.com
|
|
30/12/06 22:14
|
|
hunter
membru
Inregistat: 14/08/06
|
|
Ii iubesc pe evrei cel putin in aceeasi masura in care il iubesc si pe prietenul meu Archangel. Si recunosc ca ne trebuie la toti diplomatie. Si dragoste.
Ultima modificare de hunter (07/01/07 01:27)
|
|
07/01/07 01:26
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Hunter, de ce nu ii iubesti pe evrei?
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
24/01/07 23:58
|
|
barbu
membru
Inregistat: 25/01/07
|
|
+Archangel+ a scris:
Hunter, de ce nu ii iubesti pe evrei? :D |
"iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti....!!"
nu despre asta vorbim aici?
|
|
25/01/07 15:25
|
|
edisor
membru
Inregistat: 30/12/06
|
|
Doar atat, fratilor? Era o provocare!
|
|
07/03/07 23:40
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
nu stiu la ce se face referire.
Ultima modificare de giany_v (14/08/07 12:03)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
19/06/07 14:25
|
|
ElaGabri
membru
Inregistat: 19/07/07
|
|
Eu am ajuns asa crestina, dupa niste discutii pe net si la telefon:).. Culmea, acum acel baiat imi e iubit... De multe ori mi-a vorbit Domnul prin el, dar eu eram incapatanata, nu vroiam sa-I aud Glasul. Am si eu astfel de discutii, si am partasie on-line cu tineri din alte localitati in special. Discut si cu necrestini despre Domnul, dar inca nu i-am invitat la biserica, pentru ca m-ar refuza. Doar le-am dat citate din Biblie, le-am spus despre Domnul, despre cat de minunat lucreaza, iar ca exemplu clar m-am dat pe mine... Stiindu-ma cum eram inainte.. 8-|.. Si i-am atras cu ce stiu ca le place, sau cu ce inclinatii au. Sincer ii inteleg pe cei care evita discutiile, pentru ca nici eu nu intelegeam inainte sa Il primesc pe Domnul Isus in viata mea.
|
|
24/08/07 18:36
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
poti sa fii tanar crestin cibernetic... probabil ca de aici se poate naste in viata noastra curajul de a vesti evanghelia celorlalti...
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
30/03/08 12:45
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
A fi un tânăr creştin cu adevărat implică timp dedicat relaţiei cu Domnul.
Acuma să vedem ce înseamnă cuvântul "cibernetic":
CIBERNÉTIC, -Ă, cibernetici, -ce, s.f., adj. 1. S.f. Ştiinţă care are ca obiect studiul matematic al legăturilor, comenzilor şi controlului în sistemele tehnice şi în organismele vii din punctul de vedere al analogiilor lor formale. 2. Adj. Care aparţine ciberneticii (1), privitor la cibernetică. – Din fr. cybernétique.
Deci a fi tânăr cibernetic înseamnă defapt a petrece timp în faţa calculatorului, a intra într-o lume virtuală, a fi pasionat de tot ceea ce ţine de calculatoare, internet, telecomunicaţii.
Eu consider că se poate şi una şi alta, atâta timp cât se păstrează un echilibru între cele două, şi nu alocăm cibernetismului mai mult timp decât Domnului... Totul e chestie de a şti să îţi organizezi timpul.
Iar cu privire la răspândirea evangheliei pe net... păi se poate În timp ce alţii pe YahooMessenger trimit mass-uri de genul: "apasă 1 dacă mă iubeşti, 2 dacă mă placi, 3 dacă vrei să ieşi cu mine" etc.etc., noi putem să trimitem ca mass câte un verset biblic, sau câte o meditaţie care poate cerceta inimile. Între sutele de utilizatori care primesc mesajele noastre sigur se găsesc câţiva care le vor citi, şi pot astfel să fie cercetaţi.
Ultima modificare de benny (07/07/08 22:27)
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
07/07/08 22:26
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Ptr. mine forumul asta si alte lucruri cibernetice sunt doar o picatura fata de realitate. Nu cred ca se realizeaza mare lucru in domeniul evanghelizarii, dar este destul de util ptr. cei evanghelizati deja. Este pana la urma un mod de exprimare(slab fata de contact direct), dar este cum sa zic, ca un fel de inlocuitor de ulei de lampa....arde si el, da nu da lumina prea buna. Ii buna ideea lui Arch cu mersu pe forumuri atee, sataniste...etc. Eu am fost pe-acol si am fost banat, ca cica le distorsionam ideologiile. Am fost pe huburi crestin ortodoxe operator..dar am picat din functie odata cand am luat partea neoprotestantilor...in fine. Chiar am putea face experienta asta Arcule si sa vezi cate chestii is de invatat si impartasit P.S. Ca sa nu se inteleaga ceva gresit vreau sa va spun ca gasesc forumul asta ca cel mai bun si complex in domeniul crestin de la noi. Si eu nu fac gratuitati in laude.
Ultima modificare de Sword (07/07/08 22:58)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
07/07/08 22:55
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
De acord cu tine Sword. Si mie mi se pare TanarCrestin cel mai bun si complex forum. Aici poti si socializa dar poate fi si un spatiu al ideilor.
In ce priveste evanghelizarea cibernetica deja sunt un membru cu vechime al ADS-ului. Am incercat sa ma inscriu si pe BSR dar, din motive tehnice, nu am reusit. Si, oricum, la ce nivel se poarta discutiile pe BSR nu-mi pare rau. Am mai fost membru si pe un forum ortodox (SchitulDarvari) dar "talibanii" de acolo au inchis singurul subiect unde postam (era tocmai despre cultele neo-protestante) ceea ce echivala cu un ban subtil asa ca nu i-am mai deranjat.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
08/07/08 09:05
|
|
Sword
membru
|
|
Deci pana la urma nu avem prea multe de impartasit.. Dar totusi dupa ce am postat filmul despre "lumina sfanta" pe youtube si am iscat multe comentarii pana la urma m-am imprietenit cu un tip cu care ma contraziceam, iar acum vorbim multe pe mess. Din multe rele ne mai alegem si cu unele bune. Nu tot timpul se prind pesti cand mergem la pescuit, dar cateodata mai sare cate ceva
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
08/07/08 22:13
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
Si mie mi se pare un forum interesant si complex. Si sunt persoane interesate si de domeniul spiritual, pe langa viata cotidiana. Am fost si pe alte forumuri - un forum adventist, unde am ramas cu un gust amar, si un forum protestant parca, unde am fsot impresionat intr-un mod nu foarte placut). Nu mai aveam de gand sa activez pe vreun forum, pana cand am aflat de la Archanghel ca intra pe acest forum. Si intr-o zi, cand aveam chef de vorba, am zis sa intru si eu sa vad pe ce forum sta el. Si mi-a placut, si forumul, si oamenii Imi pare bine ca v-am cunoscut!
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
09/07/08 00:17
|
|
The_sense_of_life
membru
Inregistat: 25/05/08
|
|
Si mie imi place forumul asta... Consider ca poti sa te exprimi liber si sa gasesti raspunsuri la unele intrebari care te framanta...
_______________________________________ "Cu nici un chip n-am sa te las, nicidecum n-am sa te parasesc"
|
|
09/07/08 20:03
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
da, ok, dar cam deviaţi de la subiect... aici se vorbeşte despre tânărul creştin cibernetic, nu despre forumul nostru scump şi drag
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
09/07/08 22:27
|
|
Sword
membru
|
|
corect
|
|
11/07/08 23:00
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Cred ca poate fi destul de greu sa evanghelizezi pe net, pentru ca nu stii niciodata daca omul cu care vorbesti, te ia in serios sau nu.
Stiu sigur ca unele persoane de aici evanghelizeaza pe site-uri necrestine, si asta ma bucura foarte mult. Toata aprecierea din partea mea, si cu siguranta Dumnezeu va rasplati efortul lor.
Ultima modificare de anomis (12/07/08 08:39)
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
12/07/08 08:39
|
|
The_sense_of_life
membru
Inregistat: 25/05/08
|
|
ok ok... eu consider ca nu prea poti evangheliza p net... in fine, exista si exceptii:D
_______________________________________ "Cu nici un chip n-am sa te las, nicidecum n-am sa te parasesc"
|
|
14/07/08 22:31
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
eusunt10 a scris:
- cat de productiva este "evabghelizarea pe net"? a dat pana acum ceva roade? v-ati rugat cu cineva? v-ati intalnit cu cineva dupa o discutie pe net sa vina macar la bisercia? |
Eusunt, in primul rand doresc sa iti spun ca apreciez foarte mult avatarul tau. Imi place mult.
Ok. Evanghelizarea pe net? Este foarte necesara. Noi nu trebuie sa venim doar cu plangerile noastre priviind "stricaciunea" adusa de noua tehnologie. Cum o spunea si managerul-sef al Coca-Cola Co., in loc de probleme, trebuie sa aducem solutii. Evanghelizarea prin intermediul netului este necesara si ireversibila.
Cat despre efect, iata, cunosc un caz: un tanar ramas paralizat in unui accident banal, si-a gasit reculegerea pe un site crestin cu predici si muzica crestina; am ajuns in situatia in care tocmai el ma incuraja cand eram deceptionata. Este un om extraordinar si Dumnezeu sa-i poarte de grija!
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
22/09/08 17:47
|
|
Sword
membru
|
|
Si eu am cunoscut oameni cu probleme si recunosc ca este un instrument foarte util celor "prinsi" in casa. Dar pe de alta parte celor ce nu au probleme fizice le creeaza. Fiindca se stie clar ca orice lucru din organismul nostru daca nu este folosit se atrofiaza. De aici rezulta oameni slabi si bolnavi fizic. Memorie tot mai slaba....etc. Si pe de alta parte cei obisnuiti cu netul au tot mai putin timp de a evangheliza cu gura, de a purta discutii cu lumea de afara casei...Nu sunt negativist ci incerc sa fiu cat mai realist. Pe net suntem megasupertari...afara...
Ultima modificare de Sword (22/09/08 20:02)
|
|
22/09/08 20:01
|
|
[anda]
membru
Inregistat: 09/09/08
|
|
eusunt10 a scris:
Am tot cautat un subiect unde sa ma lipesc... cu gandul ce urmeaza:
- cat de productiva este "evabghelizarea pe net"? a dat pana acum ceva roade? v-ati rugat cu cineva? v-ati intalnit cu cineva dupa o discutie pe net sa vina macar la biserica |
eu m-am intors la Dumnezeu dupa o discutie cu un prieten crestin pe ym..deci cred ca da, da roade
|
|
21/10/08 11:19
|
|
saved
membru
Inregistat: 11/07/08
|
|
Si eu tot pe net am auzit de Hristos..
Dupa 2 ani de zile de la convertire primesc salar de misionar si activez in 3 sate(in doua sate sunt lider spiritual in lucrarea cu copii si intr-un sat evanghelizare). Plus fac parte din bordul de conducere a unei biserici.. Tot in timpul asta m-am botezat si m-am si casatorit cu o sotie superba..
Si eram un gunoi al societatii. Un om plin de ura, egoism, viclenie,...etc tot ce a fost mai rau am facut. Dumnezeu este Cel care spala oameni murdari si scoate mirosul de iad din ei..
Evanghelizati fratilor si prin mijloacele multimedia, prin rugaciune, folositi resursele materiale, spirituale, iubiti-L pe Dumnezeu cu toata puterea voastra, cu tot ce aveti, caci daca voi ve-ti tacea pietrele vor striga..
|
|
23/12/08 21:24
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|