|
|
|
helios
membru
Inregistat: 12/11/06
|
|
roadele Duhului Sfint este o obligatie sau este ceva natural ce trebuie sa aiba fiecare crestin?
_______________________________________ Soarele apune, dar niciodata nu dispare, chiar daca uneori e dincolo de nori!
|
|
26/11/06 21:59
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Interesant ca sunt 9 , dar ca sunt prezentate ca o singura roada :
" Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. ÃŽmpotriva acestor lucruri nu este lege. "( Galateni 5: 22,23 )
P.S. Mi se pare un subiect interesant, dar nu prea am inteles exprimarea ta, helios...poate reformulezi.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
26/11/06 22:22
|
|
helios
membru
|
|
Adica fiecare credincios trebuie sa aiba aceste roade. Adica cind a avut loc nasterea din nou, credinciosul, trebuie sa se staruie sa aiba aceste roade. Ori daca acel cineva este nascut din nou le are pe toate aceste roade. Adica este ceva natural ca sa le aiba. Cum vedeti aceasta? Si de ce asa vedeti?
_______________________________________ Soarele apune, dar niciodata nu dispare, chiar daca uneori e dincolo de nori!
|
|
26/11/06 23:58
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Cred ca daca mergem un pic mai jos a versetu 24 din Galateni 5 gasim scris: "cei ce SUNT ai lui Hristos Isus, si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu PATIMMILE SI POFTELE EI." Ei bine, daca mergem inapoi la versetul 16 as folosi versiune King James care zice: "umblati carmuiti de Duhul si NU VETI implini poftele firii pamantesti." Atunci cand Duhul Sfant locuieste in tine tu nu mai vrei sa faci lucrurile descrise in versetele 19-21. As vrea sa cred ca atunci cand cineva devine copilul lui Dumnezeu incepe sa lucreze la aceste roade sau le cere de la Dumnezeu daca nu le are.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
27/11/06 02:54
|
|
helios
membru
|
|
De multe ori cei ce intilnesc in biserica pe noii convertiti (sau pe cei ce frecventeaza mai des biserica) le spun ne citind biblia ca:"Trebuie sa aduceti/faceti roade!" Ei nici nu stiu daca acea persoana e convertita si discuta cu ea pote intr-o limba ciudata (sa aduc roada ). Cel care s-a convertit cu adevarat va face automat acele roade care sunt descrise in Gal.5, si aceasta nu pentru ca el este nu stiu cine. Aceste roade nu sunt ale lui, ci sunt roadele Duhului Sfit (Asa spune si titlul ROADELE DUHULUI SFINT). Si daca acea persoana are pe Duhul Sfint ca si sfatuitor, pedagog; atunci roadele Duhului Sfint se vor vedea in el, de si nu sunt ale lui, ci ale Duhului care este in el. As putea spune ca omul este ca o sticla, si cu cit sticla este curata, cu atit ceea ce este dupa ea se vede. Tocmai asa si cel credincios daca are o viata corespuzatoare voii lui Dz. se vad acele roade ale Dumhului. Multi se staruie, se autoflageleaza (si la sensul direct si la figurat).... ca sa se vada in ei roadele Duhului in ei, insa calea este mult mai simpla cum isi inchipuie ei.
Ultima modificare de helios (29/11/06 06:36)
|
|
29/11/06 06:26
|
|
dodo86
membru
 Inregistat: 14/02/07
|
|
Haideti sa aprofundam putin 
" Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea...."Galateni 5:22 "...dar cea mai mare dintre ele este dragostea" 1Corinteni 13:13 Este oare Dragostea un rod de importanta vitala? Nu suntem oare prea plini de daruri dar lipsiti de dragoste? Sunt oare in bisericile noastre "crestini" fara dragoste?
Ultima modificare de dodo86 (16/07/07 03:47)
_______________________________________ Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este! Paul Tillich
|
|
03/03/07 14:28
|
|
mihaella
+
 Inregistat: 04/07/07
|
|
Orice credincios la care dragostea nu-i principala trasatura de caracter, nu-i credincios.Adevaratul credincios nu trebuie sa aiba numai lumina in cap ci si foc in inima! Un adevarat crestin trebuie sa faca un singur lucru: sa iubeasca.Dragostea il va inspira apoi sa faca totdeauna cele drepte si placute inaintea lui Dumnezeu. Cine va putea rezista dragostei, daca si Dumnezeu ii e supus?
Mai presus de toate sa aveti o dragoste fierbinte unii pentru altii,caci dragostea acopera o sumedenie de pacate."1Petru 4:8
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
24/07/07 02:03
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
"Pomul dupa roade se cunoaste" si as putea completa si omul care umbla dupa Duhul va avea roadele Lui. Roadele Duhului vinj in mod natural si spontan in viata celui umplut de El. Nu trebuie sa ne chinuim sa aducem roada. De fapt cine se chinuieste sa aduca roada s-ar putea sa nasca din acea fortare proprie mai degraba roade ale firii asemanatoare celor ale Duhului. Ce ziceti? Fiindca sunt unii cu multa rabdare desi nu umbla cu D-zeu. Altii isi gasesc o stare asemanatoare pacii prin yoga. Caut pe Duhul am roada,Caut roade se poate sa nu-L gasesc pe Duhul. Fiindca roadele sunt rezultatul prezentei Lui in noi si nu radacina. Cu alte cuvinte Duhul aduce roada si nu roadele aduc Duhul. Sper ca se intelege ce am vrut sa zic.
Ultima modificare de Sword (26/02/08 14:54)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
26/02/08 14:48
|
|
the_stranger
membru
 Inregistat: 15/01/08
|
|
helios a scris:
roadele Duhului Sfint este o obligatie sau este ceva natural ce trebuie sa aiba fiecare crestin? |
Părerea mea e că roada Duhului Sfânt este ceva natural.....
În timp ce citeam mesajele voastre mi-am adus aminte o comparaţie pe care cineva a facut-o cu o anumită ocazie despre roada Duhului Sfânt.El spunea că ar trebui să privim la pomii care aduc roadă si vom avea o parte din răspuns.Cu toţii ştim că primăvara ei fac frunze,iar după ceva timp,la vremea potrivită,ei aduc roadă...cu condiţia ca albinele să fi polimerizat pomii.
Vedeti....pomii nu se străduie să aducă roadă..ci ea vine natural,dar cu o condiţie:florile trebuie polimerizate mai întâi.
Ce mai putem învăţa?pomii aduc un singur fel de roada...ori roada buna ori roada rea.Din punctul acesta de vedere noi ne asemănăm cu pomii....fie aducem roada pe care o realizează Duhul Sfânt,fie aducem roadele îtunericului.
_______________________________________ Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....
|
|
17/03/08 18:31
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
un lucru pe care Domnul mi l-a descoperit zilele acestea citind cartea Galateni... exact despre roada Duhului... roadele Duhului Sfant nu cred ca sunt puse la intamplare acolo... eu cred ca daca nu ai dragoste nu poti avea bucurie... fara dragoste si bucurie nu poti avea pace... fara dragoste, bucurie si pace nu poti avea indelunga rabdare... si roadele Duhului Sfant continua ... ... deci... trebuie sa fim plini de Duhul ca sa avem si darurile acestuia 
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
30/03/08 22:10
|
|
saved
membru
Inregistat: 11/07/08
|
|
Ceva natural. Credinciosul ca "pom roditor" cu cat va creste mai mult cu atat va aduce roada mai multa. Sau alfel daca vreti va face ca roada sa se coaca sa fie mai evidenta..
|
|
11/07/08 22:07
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Pai, roada e tocmai o dovada a faptului ca e un crestin veritabil.
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
11/07/08 22:11
|
|
saved
membru
Inregistat: 11/07/08
|
|
De acord. Sper sa revin cu ceva mai detaliat ca si pe mine ma intereseaza subiectul asta.
Pace si har..
|
|
12/07/08 15:35
|
|
pesciolino
membru
Inregistat: 23/07/08
|
|
A doua cea mai importanta porunca lasata de Domnul nostru Isus este: sa ne iubim aproapele... DRAGOSTEA cred ca le cuprinde pe toate celelalte,consider ca pocainta fara DRAGOSTE este egala cu...omul fara Dumnezeu,daca respectam aceasta porunca,implinim toata legea..."...Dragosrea deci este implinirea legii"Romani.13:10 .Dumnezeu sa ne ajute sa iubim chiar si pe cei ce ne urasc!...e greu...dar noi suntem fii de Dumnezeu...EL ESTE DRAGOSTE!!!
_______________________________________ Stelele,cerul...tot univrsul sunt ale Tatalui meu...si eu ii sunt mostenitor!
|
|
26/07/08 02:11
|
|
redgreeneyes
membru
Inregistat: 27/12/05
|
|
romanescu a scris:
" Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. "( Galateni 5: 22,23 ) cred ca aproape toti crestini cunosc acest verset dar din pacate nu se vede in biserici si daca nu se vede inseamna ca nu este Duhul Sfant eu am cunoscut oameni din missiunea crestina kwasizabantu in ei poate vedea orcine ca au pe Duhul Sfant cu un om din trezire nu o sa poti niciodata sa te certi se vede pe fata lor pacea ce o au in ei asa as vrea sa traiesc si io |
dece o singura roada? simplu, pt ca daca lipseste una din cele enumerate si le ai pe restul inseamna ca nu ai dat roada de loc. deci toate impreuna marturisesc despre tine daca ai Duhul Sfant.
Sunt multi care zic ca au Duhul Sfant dar se inseala amarnic, mare pacat pt ei pt ca orice pacat le este iertat dar hula impotriva Duhului Sfant nu! (Matei 12:31)
|
|
05/10/08 00:17
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
redgreeneyes a scris:
.Sunt multi care zic ca au Duhul Sfant dar se inseala amarnic, mare pacat pt ei pt ca orice pacat le este iertat dar hula impotriva Duhului Sfant nu! (Matei 12:31) |
In contextul despre hula impotriva Duhului Sfant nu lipsa Roadei Duhului era condamnabila atat cat negarea lucrarii evidente a Duhului.
Lipsa roadei poate arata lipsa credintei dar nu numai.
Poate omul este bolnav si nu mai poate munci, deci nu mai are rezultate. "daca unul a cazut de-odata intr-o greseala..." este evidenta caderea dar omul nu trebuie anatemizat ci mai degraba ridicat cu blandete.
Lipsa rodei in cazul unui pom poate arata ca este destul de tanar. Nu insemna ca este plop daca nu a facut mere imediat. Si daca ajunge la vremea cand este normal sa aduca roade, cred ca Dumnezeu ii acorda sansa mai mult decat i-am acorda noi, adesea. "Sunt 3 ani de cand caut rod..."
Ultima modificare de mereu-tanar (05/10/08 00:42)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
05/10/08 00:41
|
|
paulus
membru
Inregistat: 24/10/08
|
|
Roada Duhului Sfant ,o putem zugravi ca o ciorchina cu noua(9) boabe(roade),care isi trag seva din Duhul Sfant. Duhul sfant este cel care rodeste in si prin omul credincios,roada din Galateni 5,nu este produsa de omul credincios,ci este produsa de Duhul Sfant,si manifestata prin omul credincios,si acum problema spinoasa....daca omul asculta de Duhul Sfant ,se va vedea roada din belsug, dar daca refuza sa asculte de Duhul,ascultand de firea pamanteasca(influentata de satan),atunci nu vom vedea nici urma de roada Duhului Sfant ,ci vom vedea roada firii pamantesti.Omul in relatia lui cu Dumnezeu,nu este un robot,ci are dreptul sa aleaga de cine sa asculte,si acum priviti consecintele ascultarii noastre: 1.cei care decid sa asculte de indemnurile firii pamantesti=moarte !(Rom.8/6a) 2. cei care decid sa asculte de indemnurile Duhului Sfant=viata+pace !(Rom.8/6b) ..noi trebuie sa decidem in fiecare zi,in fiecare clipa,de cine ascultam......
Ultima modificare de paulus (26/10/08 01:02)
|
|
26/10/08 01:00
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
april a scris:
" Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. "( Galateni 5: 22,23 |
Sau una: dragostea si restul sunt calitatile ei?!
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
06/06/09 11:53
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
livu2day a scris:
Galateni 6:7 Nu vă înşelaţi: "Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit." Ce seamănă omul, aceea va şi secera. Galateni 6:8 Cine seamănă în firea lui pământească, va secera din firea pământească putrezirea; dar cine seamănă în Duhul, va secera din Duhul viaţa veşnică.
Asta se refera la altceva decat la ce credem noi. Imediat o sa scriu la ce anume.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (23/06/09 21:21)
|
|
23/06/09 21:18
|
|
emanuel
membru
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
livu2day a scris:
Galateni 6:8 Cine seamănă în firea lui pământească, va secera din firea pământească putrezirea; dar cine seamănă în Duhul, va secera din Duhul viaţa veşnică.
Asta se refera la altceva decat la ce credem noi. Imediat o sa scriu la ce anume. |
Deci, spune-ne ce crezi, ca sa stim ca se refera la altceva decat ne spui. 
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
23/06/09 21:35
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Versetul acesta e cuprins intre alte doua care i dau sensul pe care Pavel l-a menit prin Duhul. Nu exista verset care sa spuna despre semanat si cules si sa se refere la pacat si greseli.
Promit ca maine voi da tot contextul cu explicatie ca acuma nu mai am timp sa stau. Promit.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (23/06/09 23:04)
|
|
23/06/09 22:28
|
|
emanuel
membru
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Versetul acesta e cuprins intre alte doua care i dau sensul pe care Pavel l-a menit prin Duhul. Nu exista verset care sa spuna despre semanat si cules si sa se refere la pacat si greseli. |
Asta se refera la altceva decat la ce credem noi. |
Deci, asa cum ai spus mai sus, este invers decat crezi; adica exista! Vezi ca nu vorbeste doar de semanat, ci vorbeste si de seceris; si nu vorbeste despre un seceris oarecare, ci despre sfarsitul veacului cum zice Domnul Isus. Unul culege moartea(putrezirea), iar altul culege viata vesnica!
|
|
23/06/09 23:00
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Am mai scris despre asta, dar... ca sa seceri viata vesnica trebuie sa o ai in tine prima data. Secerisul e ACUM, in viata asta. De aia zice Pavel mai departe:
Gal 6:9 Sa nu obosim în facerea binelui; caci la vremea potrivita, vom secera, daca nu vom cadea de oboseala. Gal 6:10 Asa dar, cît avem prilej, sa facem bine la toti, si mai ales fratilor în credinta.
|
|
07/07/09 11:58
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Am mai scris despre asta, dar... ca sa seceri viata vesnica trebuie sa o ai in tine prima data. Secerisul e ACUM, in viata asta. De aia zice Pavel mai departe:
|
Biblia zice: "... secerisul, este sfarsitul veacului; seceratorii, sunt ingerii". (Mat.13:39)
Gal 6:9 Sa nu obosim în facerea binelui; caci la vremea potrivita, vom secera, daca nu vom cadea de oboseala. Gal 6:10 Asa dar, cît avem prilej, sa facem bine la toti, si mai ales fratilor în credinta. |
E cam... ghiveci in ideile tale. Versetele acestea chiar daca se refera la seceris, nu se refera la a secera viata vesnica, ci la o anumita rasplatire, dupa cum zicea si Domnul Iisus: "... strangeti-va comori in cer..."
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
07/07/09 12:48
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
|
07/07/09 13:08
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|