|
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Am tot citit despre roadele Duhului Sfant , stiu care sunt, le simt..multe dintre ele le-am simtit ca pe o slefuire, clar nu au venit de la mine, cred ca fiecare in parte a venit dupa vreo suparare,care aparent parea ceva fara final, de fapt se intampla pentru mine, in favoarea mea.Stiu ca daca lipseste una dintre ele lipsesc toate.Este adevarat? Si aici dau un exemplu...am rabdare, iert, sunt blanda cu anumite persoane, insa cu copilul meu si el este singurul unde nu reusesc sa ma slefuiesc asa cum trebuie .De multe ori reuseste sa scoata din mine exact ce nu trebuie.Asta inseamna ca nu le am pe toate?
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
15/10/10 14:31
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Cine le are pe toate? Cu copilul este cel mai greu fiindca-i toata ziua langa tine.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
15/10/10 14:53
|
|
Roxana
membru
|
|
Trebuie sa gasesc o cale sa reusesc sa dau roade si aici 
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
15/10/10 15:00
|
|
Roxana
membru
|
|
numai eu gasesc ca sunt 10 roade?
|
|
05/12/10 10:32
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
ROXANA82 a scris:
Am tot citit despre roadele Duhului Sfant , ...Stiu ca daca lipseste una dintre ele lipsesc toate.Este adevarat?... |
ROXANA82 a scris:
numai eu gasesc ca sunt 10 roade? |
Daca te referi la Galateni cap.5, cred ca nu intamplator se spune roada, (la singular), pentru ca acele virtuti spirituale ce o compun, sa functioneze unitar.
Care ar fi a 10-a?
Ultima modificare de emanuel (06/12/10 00:14)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
06/12/10 00:10
|
|
Roxana
membru
|
|
Galateni 5 v 22 " iar roada Duhului este iubire,bucurie,pace,indelunga-rabdare,bunatate,facere de bine,credinciosie,blandete,infranare,curatie;impotriva unora ca acestea nu este lege." 10 
|
|
06/12/10 08:33
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Aha. A zecea de care zici e curatie.
Intr-adevar asa apare in traducerea Sf.Sinod.
In traducerea Cornilescu nu apare. Am cautat in graba in alte traduceri ce le-am avut la indemana si nu apare. Nu apare in traduceri romanesti, nici macar in prima traducere ortodoxa(1688-Cantacuzino), nici in traduceri de limba engleza, si nici intr-o traducere greaca ce o am .(ii zice greaca Koine)
Probabil versiunea ce o ai traduce ultima dintre caracterele roadei Duhului: autocontrolul, prin doua cuvinte ce se completeaza: infranare si curatie.
Ultima modificare de emanuel (06/12/10 08:59)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
06/12/10 08:58
|
|
Roxana
membru
|
|
Da, ai dreptate, m-am mai uitat si eu in alte traduceri si nua pare a zecea  Probabil infranarea si curatia cum ai spus si tu la un loc formeaza autocontrolul.
|
|
06/12/10 12:41
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Desi este o singura roada a Duhului, asa cum s-a spus cu mai multe caracteristici, poate ca o anumita caracteristica a rodei Duhulkui s afie dominanta in viata cuiva?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
02/06/13 22:44
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|