TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Ţinuta in biserică Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 15
giany
membru

Inregistat: 18/05/07
miha ... as spune ceva ... sa spun ... sa nu spun ??? asta-i intrebarea !!!

27/11/08 18:02

mariposa4dios
membru

Inregistat: 24/11/08
Il consider pe Dumnezeu Tata, un tata are autoritate , putere, dragoste...Dumnezeu este pentru mine si a fost ceea ce tatal meu adevarat nu a fost.De aceea poate m-am apropiat altfel de Dumnezeu.Pentru mine, imaginea TATALUI, este trasata dragoste, fericire, mila, o autoritate si o putere in dragoste.Eu nu mi-l pot imagina pe Dumnezeu sumbru si incruntat.De aceea cand merg inaintea Lui sunt asa cum sunt.Tocmai pentru ca e..aproape de inima mea.E in inima mea.Cand mergi la o intalnire cu un om important...folosesti haine locuri si imprejurimi speciale, elevate;folosesti un vocabular mai sombru , mai ...academic.Eu cand merg inaintea Lui Dumnezeu nu pot fi asa...sunt doar eu...simpla...asa cum sunt de luni pana sambata...

27/11/08 18:33

mariposa4dios
membru

Inregistat: 24/11/08
...in fata tatalui tau te imbraci si esti...asa cum te vede zi de zi...si cum te-a vazut inca de mic...de cand erai in pantecele mamei tale...inima ta are valoare...nu hainele..El asta cauta la tine, la mine...INIMA.Si apoi poti purta fusta, sau costum si cei din jurul tau sa nu il vada in tine pe Cristos.Atunci unde mai e diferenta pe care ar trebui sa o facem??

27/11/08 18:36

nikku
membru

Inregistat: 26/11/08
Mariposa4dios, la fel ca tine ar trebui sa se poarte toti si toate. Daca in viata de zi cu zi te imbraci decent, nu vad de ce la biserica sa te duci altfel.
Toti de aici insa avem ceva cu dualismul asta, fatarnicia asta: la biserica "sfinti" , acasa "demoni"...

27/11/08 19:00

giany
membru

bai nikku ... io te-as ruga ... nu generaliza ... vezi tu ... io nu ma simt ...

27/11/08 19:29

nikku
membru

Inregistat: 26/11/08
Giany, tinuta aia specificata de tine pe pagina urmatoare e ok din punctul meu de vedere... asta daca nu ai peste 60 ani si vii asa la biserica :)

27/11/08 19:34

giany
membru

deci sa inteleg ca hainele mele de duminica sunt pantalonii trei sferturi ... :):D:)... si inca ceva e pe pagina anterioara ... asta daca nu cumva ai facut tu fro schema woooooodoo si vii din viitor :):):)

Ultima modificare de giany (27/11/08 19:53)

27/11/08 19:44

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

livu2day a scris:

Daca ne imbracam diferit cand ne rugam singuri e vorba ca nu avem la cine sa fim lumina pentru, nu?

Corect. Deci esti de acord ca nu ne imbracam pentru Dumnezeu ci pentru oameni.

mihaella a scris:

Într-o oarecare masura ai dreptate, suntem în prezenţa lui D-zeu tot timpul dar aşa am fost educată, aceasta este concepţia mea.

E in regula. Pot intelege acest lucru. Dar trebuie prezentat ca atare nu ca asa vrea Domnul sa aparem in fata Lui. :)

28/11/08 09:52

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Cand eram pe la inceputurile crestinismului in viata mea vorbeam cu fratii penticostali care ma invatau ca noaptea sa ma culc cu pijama. Ca nu se cade sa ma rog Domnului in pielea goala :) Deci este rusinos ca in fata Celui care ne-a creeat sa stam asa cum ne-a creeat. Ca doar El se uita la pijamale. Atunci ma intreb: Oare ce model de pijamale accepta? Daca ale mele nu-i plac? Sunt putin ironic ca sa arat stupiditatea ideii asteia. Bineinteles ca in afara patului mergem dupa cum cere cultura. Ca daca am trai in Hawaii clar ca nu m-ar jena sa merg in pantaloni scurti la biserica. Dar m-ar jena sa merg in costum imbrobodit pana-n gat.

28/11/08 12:58

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08

+Archangel+ a scris:

Corect. Deci esti de acord ca nu ne imbracam pentru Dumnezeu ci pentru oameni.

Apo cand facem anumite lucruri pentru oameni nu facem pentru Dumnezeu? Cand te braci sau aranjezi intrun anumit fel, faci ca sa fi o lumina dar o lumina inseamna sa fi la tot numa nu jumate lumina si jumate intuneric.
Trebuie sa fi o lumina pentru dragostea, sfantenia, pacea, harul, bunatatea, puterea, slava si tot ce este Dumnezeu. Acestea sa exprima inauntru si afara.
Putem gasi contre tot timpu, de aceea trebuie sa gasim equilibriu sa nu folosim ce este in lume peste limita sa aratam a-lui intuneric.

28/11/08 14:32

crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08

nikku a scris:

Toti de aici insa avem ceva cu dualismul asta, fatarnicia asta: la biserica "sfinti" , acasa "demoni"...

nu toti is asa ... dar foarte multe persoane au doua fete(ma enerveaza chestia asta): la biserica posteaza ca "sfinti" dar in realitate adica inafara biserici is vai si amar de ei ,is total  opusi de ceea ce posteaza  in biserica

28/11/08 21:26

livu2day
membru

Nu te supara Cristina, daca ne rugam si avem incredere o sa nea Domnul prieteni si persoane ca Ionatan. Asa ca am rabdare si sper ca intro zi sa am un prieten adevarat in Domnul.
Oricum e mai bine asa, la biserica si etc dai pace din dragoste, la un pahar de vorbe si afara nimic. Pentru ca nnu vrei sa ai o relatie cu oricine, trebuie sa fie o influenta bun sau ceva de de la Domnul ;)
Cand pierd sau sa intimpla ceva ma gandesc "their loss". :D

28/11/08 21:47

crisstina
membru

da inteleg ce zici tu Liviu ... eu ma refeream la fetele de "sfinti " pe care le afiseaza unii in biserici chiar daca ei in realitate nu is asa (cunosc astfel de persoane)... normal oricine isi doreste un priten adevarat in Domnul care sa aiba o influenta buna asupra ta...

28/11/08 21:57

livu2day
membru

Ahhh scuza ca am inteles gresit.
Cunosc si eu asa fel de persoane dar nu e bine sa judecam, e treba lor. Daca tot ne uitam la ei ajungem cu ura, nu putem judeca ca nu cunostem inima lor :D
Lasa ca rasplata lor e la sfarsit si la fel si a noastra ;)

28/11/08 22:05

crisstina
membru

NU am ajuns la judecata dar cand mai iti zice ca trebuie  sa fii asa si asa si in viata respectivei persoane nu se vede aplicat ceea ce zice .Numa Domnul ii poate schimba pe acei oameni :D si nu tin ura pe respectivele persoane care au o tinuta foarte stricta la biserica nu zic ca nu ii bine si asta intr-o oarecare parte dar in momentul in care are doua fete ... undeva nu ii bine...

28/11/08 22:14

livu2day
membru

Dap 90% din oameni au 2 fete pentru multe motive. Intunericul si lumina Lui, e naspa rau dar e periculos, uni ai mai mult intuneric sau mai multa lumina. Pe mine ma facut sa astept nustiu vreo 6+ luni pina sa fac botezul... si am avut multe experiente cu "oameni a-Lui Dumnezeu" dar Domnul mia dat o lectie valoroasa.
As zice dar e foarte personala, pot sa o zic dar nu sunt inca comod sa zic la ca oricine sa vada, daca vrei iti zic prin mesaje sau ceva :D
Oricum daca as fi dupa mine i-as forta pe oameni sa faca bine si sa mearga dupa calea Lui dar Domnul stie mai bine, asa ca nu ma ingrijorez. Singuru lucru adevarat care putem face e rugaciunea pentru ei ;)

28/11/08 22:25

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Tinuta "fatarnica" poate aparea din doua motivve: din vina lor sau a liderilor bisericii. Adica poate ca persoanele se imbraca intr-un anume fel doar in biserica fiindca asa le cere "religia" sau poate persoanele doar se dau ele insele religioase. Este o diferenta. Fiindca unii n-ar fi fatarnici daca nu asa ar cere-o altii. Cei cu adevarati fatarnici sunt cei carora nu le pretinde nimeni sa fie altfeli decat sunt in realitate, dar totusi se prefac a fi altfel

28/11/08 22:26

simple
membru

Inregistat: 19/10/05
Parerea mea este ca nu trebuie "sa fi mai sfant ca papa".Sa explic: Eu mergeam la doua biserici fiindca una avea programul dimineata iar cealalta seara...si nu vroiam sa stau acasa.Si in prima oamenii se imbraca simplu, tinerii merg ingrijiti dar in blugi la biserica.In prima duminica m-am dus cu fusta lunga asa ca la mine la biserica...la care toata lumea sa uitat lung la mine.Pentru ei eram poate fatarnica si doaream sa ies in evidenta.Dupamasa merg la o biserica penticostala...acolo merg in fusta si cand toti isi pun batic...imi pun si eu, ca nu e capatul lumii.
Cred ca atunci cand mergi intr-o biserica trebuie sa respecti convingerile celor care merg acolo si sa nu fi piatra de poticnire pentru nimeni.Fiindca da, Dumnezeu se uita la inima...dar ceilalti se uita la tine.

15/12/08 13:22

maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09
Cand mergi la biserica trebuie sa te imbraci decent.Trebuie sa fii curat si ingrijit.Asa e cum spune si simple trebuie sa respecti convingerile celor care merg in acea biserica, daca te duci in vizita in alta biserica , atunci cand esti invitat sau din alte motive.
Legat de tinuta oamenilor in biserica mi-a placut ce am citit in cartea Pe sub Poduri, de Mike Yankoski.Cum am privi noi un boschetar , un om al strazii daca ar veni in biserica duminica dimineata sau chiar in ziua in care se ia Cina,  atunci bisericile sunt mai pline decat de obicei? Cred ca ar fi pentru multi dintre noi  test dificil de trecut.

Ultima modificare de maria_t (28/01/09 09:49)

28/01/09 01:06

belinda
membru

Inregistat: 13/11/08
intotdeauna parintii mei miau spus ca atunci cand ma duc la biserica sa ma imbrac in asa fel incat sa nu fiu o pricina de poticnire pentru frati...
apoi daca fratii vin sau merg la biserica doar pentru a se uita cum sa imbracat x sau y apai pot spune ca aia nu e biserica din moment ce ei fac acest lucru....e ok,da, trebuie sa te imbraci mai frumos mai elegant...dar pentru cine faci asta?..ca sa se uite si sa te admire fratele de la orga sau faci asta pentru Dumnezeu?...este adevarat El nu se uita la imbracamintea ta ci la inima ta...dar cred ca El tiar reprosa daca ai merge in fusta mini la biserica.. :D ....si din ce cauza?...pentru ca nu vei putea sa lasi pe fratele sa se roage!! :D. stiu ca suna ciudat dar astia sun oamenii...si tu daca poti schimba ceva ...atunci schimba...fa in asa fel incat sa nu te acuze pe tine ca ei nu se pot ruga din cauza ta ci spunele tu ca ei ar trebui sa fie mai credinciosi.. :D ... sper ca ati inteles ceva... :D ...

"Mandria omului va fi smerita si trufia oamenilor va fi plecata;numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea"(Isaia 2:17)...

20/03/09 16:47

lorre
membru

Inregistat: 07/10/06
daca te imbraci cu hainele cele mai bune duminica,atunci cand mergi la biserica nu inseamna ca esti fatarnic.pur si simplu te imbraci cu ce ai mai bun.

27/03/09 17:12

giany
membru

lorre a scris:

daca te imbraci cu hainele cele mai bune duminica,atunci cand mergi la biserica nu inseamna ca esti fatarnic.pur si simplu te imbraci cu ce ai mai bun.

nu stiam eu de ce nu intra cersetorii in biserici ... :D:D:D ... ei au haine doar de luni pana vineri ... sambata e inventar la ţoale ... vede el ca nu are haine de duminica si e inchis pentru ei la biserica ... hai pe bune ... !!! :D:D:D ... mai stau si ei pe la porti ...

io sunt tare curios cu ce ochi (doar cu unul dech) ii privesc mai marii bisericilor pe cei cu hainele vai de mama lor ... rupte ... nespalate ... vechi ... si mai mult de atat ... primite de pomana ... dech ... biserica nu prea e a lor sau invers ... iar nu inteleg nik ...

Ultima modificare de giany (27/03/09 17:35)

27/03/09 17:34

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
sa va explic dezavantajele de a purta fusta la biserica: am iesit pana afara sa merg la baie si pe drum am luat un pahar de apa .Cand sa dau sa cobor scarile ,vine un vant care da sa-mi ridice fusta. In fata la ceva distanta erau baietii la fotbal, asa ca am apucat ce am putut cu mainile, timp in care apa din pahar s-a varsat pe fusta. M-am dus la baie sa incerc sa o usuc [era super larga ,in clin/clos si se intinde in toate partile si tot acopera toate] ,o intrat o tanti si am renuntat la idee dupa care m-am intorc in biserica.
Vedeti ,daca aveam pantaloni nu eram in bucluc. Fustele stramte nu-s bune ,cele largi ti le ia vantul .. ce sa mai zic ca de multe ori patesc sa se ridice pe drum ,in dreptul genunchilor si tra sa trag de ea in jos sa stea.

13/09/09 21:25

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08
Suna amuzant RainSong :D
belinda a scris:

intotdeauna parintii mei miau spus ca atunci cand ma duc la biserica sa ma imbrac in asa fel incat sa nu fiu o pricina de poticnire pentru frati...
Exact, atat si punct :)
simple a scris:

In prima duminica m-am dus cu fusta lunga asa ca la mine la biserica...la care toata lumea sa uitat lung la mine.
Se poate mai rau ;)...eu cand mergeam in blugi si tricou ceilalti era la costum sau invers, la aceeasi biserica.  Dupa ce am vorbit cu cineva mai vechi mi-a zis cand se poarta sport/elgant  ;))

Ultima modificare de daniel (13/09/09 22:09)

13/09/09 21:59

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

RainSong a scris:

In fata la ceva distanta erau baietii la fotbal...

Ma intreb si eu, ce cautau baietii la fotbal in timpul serviciului divin? :rolleyes: Sau acum mai nou, am auzit ca exista pauze in timpul serviciului divin, si baietii aia erau intr-o astfel de apuza, ca deh...sa nu amorteasca oamenii pe scaune...

13/09/09 22:06

Pagini: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 15    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la