TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Ţinuta in biserică Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 15
daniel
membru

Inregistat: 01/03/08
irlanda poate nu erau de la biserica baietii ;)

13/09/09 22:10

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08
Si atunci, ce cautau, sau de ce erau lasati sa joace fotbal in timpul serviciului divin?

Ultima modificare de irlanda (13/09/09 22:12)

13/09/09 22:12

daniel
membru

Nu mai zic nimic ca s-ar putea sa gresesc :D :D

13/09/09 22:19

cami
membru

Inregistat: 17/07/07
Eu am o nelamurire ..
Am observat ca in Bisericile penticostale, cam toate fetele [incepand de pe la 10 ani sau chiar mai mici, depinde], poarta ceva pe cap [o banderola, cordeluta, bentita, ceva acolo].
Nu inteleg treaba asta. Biblia zice ca femeile sa nu se roage cu capul descoperit, nu fetele .. eu cred ca e totusi o diferenta.

Stiu ca s-a mai dezbatut problema asta, dar as vrea daca se poate, sa-mi spuneti cam ce credeti si voi. Unele surori, sau chiar si frati mai in varsta din Biserica, se potiocnesc in asta .. si nu mai stiu ce sa fac . Eu sunt incredintata ca a nu purta batic la Biserica nu e pacat, ptr. fete. Asta e doar incredintarea mea si nu fac din ea o regula. Plus de asta, o chestie din aia chiar nu acopera podoaba capilara .. e cam acelasi lucru ca se afla sau nu pe cap ... Dar nu as vrea sa fiu nici pricina de poticnire ... Voi cum ati proceda intr-o astfel de situatie ? V-ati supune Bisericii [nu stiu daca e chiar o regula in Biserica] ?

Ultima modificare de cami (19/09/09 14:23)

19/09/09 14:18

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Ori faci cum se face in biserica aia ori o schimbi.

19/09/09 14:28

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07
cami, te informez ca nu in toate bisericile penticostale este asa ;). Din pacate, daca ai decis sa frecventezi o biserica in care se poarta batic, cel mai intelept este sa te supui si tu. Este imposibil sa schimbi obiceiul in astfel de biserici deoarece ei de o viata fac asa, is convinsi ca asa e bine si nu vor sa schimbe nimic. Se simt siguri in codul lor de legi iar daca incalca cumva una din reguli li se pare ca fac pacat din aceasta cauza nici nu vor sa-si puna mintea la contributie. In ciuda tuturor lucrurilor cred caci este posibil ca o biserica care tine la purtarea baticului sau mai stiu eu ce legi omenesti, poate fi spirituala deoarece spiritualul nu tine de forma ci de substanta. O femeie care ALEGE sa poarte batic nu este cu nimic mai putin libera decat una care alege sa nu poarte. Intrebare: cate aleg sa o faca si nu li se impune?

19/09/09 15:02

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

cami a scris:

Voi cum ati proceda intr-o astfel de situatie ? V-ati supune Bisericii [nu stiu daca e chiar o regula in Biserica] ?

Ar trebui sa porti, clar. Trebuie sa te supui regulilor Bisericii. Am vazut ca intr-o parte a tarii baticul se poarta din usa casei. Ei bine, asta mi se pare foarte...exagerat.

Baticul ar trebui sa fie un simbol al supunerii, dar uneori simbolurile pe care le purtam sunt departe de a ilustra realitatea.

Ultima modificare de MRU (19/09/09 15:32)

19/09/09 15:32

cami
membru

april a scris:

Ori faci cum se face in biserica aia ori o schimbi.
Mda. Scurt si la subiect. Dar te-ai gandit si la posibilitatea ca nici daca vreau, nu o pot schimba :) ? In fine.
dodo a scris:

Din pacate, daca ai decis sa frecventezi o biserica in care se poarta batic, cel mai intelept este sa te supui si tu.
Am ales asa ptr. ca nu am avut si nu am alte optinui. Asa ma gandeam si eu, sa port si eu ca sa nu se poticneasca unele persoane in mine. Insa eu nu ii vad rostul la bentita aia pe cap, sincer. Cand vad cate una in fusta cu o idee mai scurta decat in mod normal, dar care are totusi o amarata de cordeluta pe cap, ma gandesc ca aia e pusa doar asa, fara vreo incredintare persoanala .Dar daca o fata se imbraca cat se poate de decent, daar ii lipseste in schimb ceva de pe cap, repede se va "trezi" cineva care nu are altceva mai bun de facut, decat sa comenteze ...
dodo a scris:

Intrebare: cate aleg sa o faca si nu li se impune?
Foarte putine. Am intalnit in Biserica fete [deloc putine] care poarta doar ptr. ca nu vor sa starneasca discutii si barfe, pur si simplu nu au alte alternative.
MRU a scris:

Trebuie sa te supui regulilor BisericiI.
Stiu .. asta aveam de gand sa fac, dar nu mi se pare corect ...

19/09/09 17:09

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

cami a scris:

Dar te-ai gandit si la posibilitatea ca nici daca vreau, nu o pot schimba :) ?

Cum sa nu poti schimba ?

Cine te poate impiedica sa porti ceva pe cap intr-o biserica unde se poarta ?

19/09/09 18:20

cami
membru

april a scris:

Cum sa nu poti schimba ?
Asa bine. In localitatea mea, mai sunt doar doua Biserici baptiste-dintre care una este maghiara- si una penticostala. La cea baptista romana nu ma mai duc din motive personale. Asa ca, nu am alte optiuni ;) . Daca ar fi mai multe Bserici protestante in oras, crede-ma, ca mi-as cauta una in care sa ma sint cu adevarat bine, dar asa ...
april a scris:

Cine te poate impiedica sa porti ceva pe cap intr-o biserica unde se poarta ?
Nu ai inteles ce am spus.
Nimeni nu ma poate impiedica sa port ceva pe cap in Biserica asta ptr. ca mai toate surorile poarta. Ideea era ca eu nu vad rostul unei cordelute sau al unei bentite pe cap la fete. Rolul baticului il inteleg, dar de cel al banderolelor [care practic nu exista ptr. ca nu acopera capul cu mai nimic], da-mi voie sa ma indoiesc ...

Pavel zice in Biblie ca ptr. fetele fecioare nu are nicio porunca ...

Oare tinerele necasatorite ce sunt atunci ?!

Si cu incredintarea cum ramane totusi ? O ingropam ?

Ultima modificare de cami (19/09/09 19:03)

19/09/09 19:01

daniel
membru

cami a scris:

Si cu incredintarea cum ramane totusi ? O ingropam ?
[printre multe altele]Efeseni 4: 1. Va sfatuiesc dar eu, cel intemnitat pentru Domnul, sa va purtati intr'un chip vrednic de chemarea, pe care ati primit-o,

2. cu toata smerenia si blandeta, cu indelunga rabdare; ingaduiti-va unii pe altii in dragoste,

3. si cautati sa pastrati unirea Duhului, prin legatura pacii.
MRU a scris:

Baticul ar trebui sa fie un simbol al supunerii, dar uneori simbolurile pe care le purtam sunt departe de a ilustra realitatea.
Totusi, a purta batic, chiar daca nu iti place, nu e un motiv de supunere ? :)

19/09/09 20:46

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08
x

Ultima modificare de FiicaDeRege (30/11/11 10:46)

11/12/09 21:48

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

cami a scris:

MRU a scris:

Trebuie sa te supui regulilor BisericiI.
Stiu .. asta aveam de gand sa fac, dar nu mi se pare corect ...

Daca biserica ar avea regulile dupa cum crede fiecare, atunci ar fi haos; de aceea multe reguli tin cont de majoritate in cazul in care nu este expresa Biblia. Daca nu poate fi teocratie, atunci e democratie!

Ultima modificare de mereu-tanar (13/12/09 23:14)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

13/12/09 23:14

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
1 Corinteni 7:25 Cât despre fecioare, n-am o poruncă din partea Domnului. Le dau însă un sfat, ca unul care am căpătat de la Domnul harul să fiu vrednic de crezare.
Te referi la ce a zis Pavel aici?
Daca nu e nici o porunca pentru fecioare... atunci n-ar nega poruncile Lui Hristos si fecioare sunt imune, poate sa faca ce le plac. Totusi sunt de parere ca se refera la casatorie, daca citim tot capitolul, vedem clar ca se refera... n-am nici o porunca, adica faca ce vrea... n-am porunca sa nu se casatoreasca si nici porunta sa se casatoreasca, se dovadeste in versetele urmatoarea.

Acum.
1 Corinteni 11:4 Orice bărbat, care se roagă sau proroceşte cu capul acoperit, îşi necinsteşte Capul său.
Cred, cand Pavel s-a referit la orice barbat... s-a referit la orice fel, adica fie casatorit, fie tanar... fie vaduv.. fie ce o fi.
Mai mult de atat, se dovadeste in capitol ca se refera la barbat si femeie in general, ca sex.
Fecioarele si feciori nu-s bagati in special acolo ci se refera clar la barbat si femeie in caz feminin si masculin.

In fine... sunt si alte dovezi clare. Daca citim cu atentie si nu scoatem din context, nu scoatem dupa placul nostru... atunci va fi clar. ;)

14/12/09 10:31

emanuel
membru

livu2day a scris:

Mai mult de atat, se dovadeste in capitol ca se refera la barbat si femeie in general, ca sex.

Unde se dovedeste? Dar trebuie sa dai alta dovada decat in locul la care te-ai referit explicit si care dovedeste contrariul. Pentru ca asa cum zici tu, trebuie sa nu scoatem din context. Asa este corect sa intelegem Biblia. In cazul acesta incepe sa afirme ca capul femeii este sotul ei, apoi zice: trebuie sa se acopere pentru a nu-si necinsti capul, adica , luat in context:sotul, si asta este afirmata in mod clar.

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

14/12/09 22:31

livu2day
membru

Daca citesti si cred ca esti destul de destept sa vezi si tu. ;)
Uite-te, totul ce vorbeste e in general. Despre femeie si barbat, arata cum a randuit Dumnezeu in toate. Da pilde din natura, de la inceput si de la fiecare.

Arata randuiala Lui Dumnezeu. Dumnezeu > Hristos > Barbatul > Femeia. Daca nu are barbat, femeie trebuie sa fie supusa Lui Hristos, ca barbatul ei, sa fie supusa Lui Dumnezeu. La fel cum barbatul isi dovedeste supunerea prin capul descoperit, astfel arata ca nu-L nesocoteste pe Domnul, pe Dumnezeu.

Inca ceva... nu e nevoie sa dovadesc nimic, aici nu vine nimeni sa invete ceva nou ci vine fiecare la dezbateri si sa-si apere parerea lor si comfortul lor Biblic. Asa e normal la dezbateri, inca n-am vazut dezbateri, certuri, in care sa vina persoana aceea din contra si sa zica; "ai dreptate, ma pocaiesc".
E dovedit oricate dovezi si cat de clar ar fi, fiecare vede cum doreste. ;)
De aceea nu am de dovedit nimic, pot sa aduc traduceri din greaca si multe altele dar nu e nevoie pentru asa ceva, fiindca tot nu va ajuta... recommand singura metoda e rugaciunea smerita care cu lepedare de sine incerci sa citesti Cuvantul dupa cum Il descopera Dumnezeu.

15/12/09 01:16

emanuel
membru

livu2day a scris:

Daca citesti si cred ca esti destul de destept sa vezi si tu. ;)
Uite-te, totul ce vorbeste e in general. Despre femeie si barbat, arata cum a randuit Dumnezeu in toate. Da pilde din natura, de la inceput si de la fiecare.

Am citet si vezi ce-am inteles! Asa scrie Biblia. Sper sa nu ma trimiti la esplicatiile nustiucui, ca mai tare ma incurci.

Arata randuiala Lui Dumnezeu. Dumnezeu > Hristos > Barbatul > Femeia. Daca nu are barbat, femeie trebuie sa fie supusa Lui Hristos, ca barbatul ei, sa fie supusa Lui Dumnezeu. La fel cum barbatul isi dovedeste supunerea prin capul descoperit, astfel arata ca nu-L nesocoteste pe Domnul, pe Dumnezeu.
E o exceptie asta, femeia care nu are barbat, iar tu ai zis ca sunt lucrurile asa in general, nu in particular. Deci in general, nu au barbat fetele. Ori ele sunt sub autoritatea parintilor. Mergand mai departe pe logica ta, ele (fetele) trebuie sa poarte basma ca sa nu-si necinsteasca parintii. Dar nu tot timpul , numai cand se roaga.
Cum sa-i necinsteasca?

Inca ceva... nu e nevoie sa dovadesc nimic, aici nu vine nimeni sa invete ceva nou ci vine fiecare la dezbateri si sa-si apere parerea lor si comfortul lor Biblic. Asa e normal la dezbateri, inca n-am vazut dezbateri, certuri, in care sa vina persoana aceea din contra si sa zica; "ai dreptate, ma pocaiesc".
Ba dimpotriva, eu cred ca la dezbateri fiecare  si dovedeste ce afirma, pentru ca noi nu discutam doar ca sa avem treaba, ci sa putem invata cate ceva. Asta inseamna studiu, discutii, confruntare(de ce nu?), binenteles in limite rezonabile.

E dovedit oricate dovezi si cat de clar ar fi, fiecare vede cum doreste. ;)

Daca dovada e clara, si rezonabila, atunci se poate accepta. Nu cred ca ar trebui sa fim prea mandri sa nu acceptam nimic, ca si cum am sti totul. NUmai ca nu trebuie sa fortezi biblia sa spuna ce spune biserica ta, ci mai degraba sa lamuresti biserica din care faci parte sa creada asa cum este scris.

De aceea nu am de dovedit nimic, pot sa aduc traduceri din greaca si multe altele dar nu e nevoie pentru asa ceva, fiindca tot nu va ajuta...
Daca dovezile sunt clare, va ajuta; daca sunt neclare te incurca mai tare si pe tine.

Recommand singura metoda e rugaciunea smerita care cu lepedare de sine incerci sa citesti Cuvantul dupa cum Il descopera Dumnezeu.
Sunt de acord cu aceasta afirmatie, dar lepadare de sine insemna inclusiv sa fi gata sa renunti la ce ai crezut tu pana acuma, pentru ca asa ai fost invatat, iar acum tii cu strasnicie, chiar daca nu ai suficiente dovezi.

04/01/10 20:28

CatalinD
membru

Inregistat: 02/03/07
Puteti afla de la link-urile de mai jos explicatii despre cum apostolul Pavel, in 1 Corinteni 11, foloseste ordinea din creatia lui Dumnezeu pentru a ne face sa intelegem de ce femeia (orice femeie din creatie, nu doar cea maritata) trebuie sa-si acopere capul atunci cand se roaga, iar barbatul (orice barbat din creatie) nu trebuie sa-si acopere capul.

Deasemenea, eu am aflat un alt lucru uimitor, despre părul lung al femeii care creste in mod liber, dat de Dumenzeu fiecarei femei ca o glorie personala. Versetul din 1 Corinteni 11.15 in Biblia cu traducere litera spune asa: “Dar dacă o femeie are părul lung, este glorie pentru ea; pentru că părul lung îi este dat drept voal.” Traducerea Cornilescu, care este o traducere litera, spune ca este “o podoabă”, traducerea ortodoxă spune ca este “o cinste”, iar versiunea engleza King James spune “But if a woman have long hair, it is a glory to her”. Despre acest subiect puteti asculta in al doilea fisier audio de pe la secventa 0:42:42.

Tot in al doilea fisier, care este continuarea primului, de la secventa 0:50:37, am aflat cu si mai multa uimire 3 motive pentru care se cuvine ca surorile sa isi acopere capul in adunare, si poate ca cele mai multe surori care procedau asa nu cunosteau de ce faceau asta, ci doar se supuneau urmand exemplul celorlalte. Dar Domnul vrea ca sa-I stim gandurile cu privire la voia Sa. Astfel, cele 3 motive aflate sunt :
1. In adunare, sa se vada doar gloria Domnului, nu si gloria personala a femeii – părul lung - care trebuie acoperit atunci.
2. Din acelasi motiv, sa nu se vada in adunare gloria barbatului, care este femeia (orice femeie din creatie, nu doar cea maritata).
3. Din cauza ingerilor. Ingerii pot vedea respectata ordinea lui Dumnezeu in creatie doar in adunare, unde “doresc sa priveasca de aproape”. (1 Petru 1.12)

File1 14.5 Mb
File2 13.3 Mb

Domnul sa binecuvinteze pe cei ce caută voia Lui si prin aceste explicatii cu Cuvântul a Cuvântului Său.

Ultima modificare de CatalinD (05/01/10 10:54)

"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

05/01/10 10:50

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

CatalinD a scris:

. Din acelasi motiv, sa nu se vada in adunare gloria barbatului, care este femeia (orice femeie din creatie, nu doar cea maritata).

Ai si versete care sa sustina ca orice femeie ca gen, nu doar cea maritata?

05/01/10 11:35

CatalinD
membru

La 1 Cor 11.3 se vorbeste despre Capul "oricarui" barbat, apoi se spune ca barbatul este capul femeii. Nu este o exprimare explicita aici referitor la femeie, dar contextul este despre oricare barbat. Iar "oricare barbat", carei femei sa fie cap, avand in vedere ca in "oricare barbat" intra si casatoritii si necasatoritii? De aceea se intelege ca, bazandu-se pe ordinea creatiei, este vorba despre barbat ca specie respectiv femeie ca specie, daca putem spune asa.

La versetul 5 se precizeaza si mai exact despre cine este vorba, si anume despre "orice femeie", care atunci cand se roaga, isi necinsteste capul. Cred ca se intelege usor ca si in acest verset, "orice femeie" se refera intradevar la orice femeie, sau folosind expresia de mai sus, femeia ca si specie.

Si nu in ultimul rand, daca Dumnezeu dorea sa detalieze o anumita submultime, si cred ca referirea ta este la femeile casatorite, Duhul n-ar fi uitat sa-l inspire pe Pavel sa se adreseze cu exactitate doar "nevestelor", cum a facut-o dealtfel atunci cand Dumnezeu le-a avut in vedere doar pe acestea.

"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

05/01/10 13:04

livu2day
membru

mereu-tanar a scris:

Am citet si vezi ce-am inteles! Asa scrie Biblia. Sper sa nu ma trimiti la esplicatiile nustiucui, ca mai tare ma incurci.

Daca nu pot sa ma exprim bine in romana, daca scriu gresit... da dovada de un crestin adevarat in Hristos si arata ingaduinta. ;)
Pocaieste-te.

Daca nu ma exprim bine, nu inseamna ca sunt prost si daca as fi prost, ar trebui sa sprijinesti slabiciunele mele ca orice madular in Trupul Domnului Isus face. :)

Se vede cat de serios iei in considerare discutia. Daca n-ai inteles, fi om in primul rand si dupa aia copil a Lui Dumnezeu.. zi ca n-ai inteles sau ceva, nu-ti batejoc de mine dar oricum poti sa-ti batijoc. Treaba ta. ;)

Discuti pentru ca n-ai treaba, precis sunt lucruri care sunt mai roditoare decat sa ne mancam unii pe alti pe un forum, zic ca asa e si cu mine. [apropo nu raspund la ce-ai zis fiindca de cand am venit pe forum n-am vazut nici unul de pe forum sa aiba lepedare de sine si sa accepte ceva care nu-i pe comfortul lui ;), am intrat crezant ca s-a schimbat dar se vede ca oameni se schimb doar dupa comfort. :)]

Ultima modificare de livu2day (05/01/10 14:49)

05/01/10 14:48

Old
Moderator

CatalinD a scris:

La 1 Cor 11.3 se vorbeste despre Capul "oricarui" barbat,...
da, este Hristos.

... apoi se spune ca barbatul este capul femeii. Nu este o exprimare explicita aici referitor la femeie, dar contextul este despre oricare barbat.

OK am inteles. Pe noi ne interesa aici despre femeie! Si cred ca este un subiect mult prea important ca sa mergem pe deductie. Trebuie sa gasim acele versete care vorbesc explicit.

Altfel, cand vorbeste despre barbati se vor gasi unii care sa spuna ca de fapt vorbeste despre femei.

Iar "oricare barbat", carei femei sa fie cap, avand in vedere ca in "oricare barbat" intra si casatoritii si necasatoritii?
Nu. Altfel cei necasatoriti , la care femei sa fie cap? La cele necasatorite pe care sa le duca cu vrajeala? :D :D ; ca de ascultat , pe astia tot nu-i asculta nimeni.

De aceea se intelege ca, bazandu-se pe ordinea creatiei, este vorba despre barbat ca specie respectiv femeie ca specie, daca putem spune asa.
Poti spune si asa. Atat barbatii cat si femeile sunt specii...rare. Mai ales cei de treaba, sunt specii pe cale de disparitie. :D :D Aici am inteles ca vrei sa vorbesti de femei si barbati ca sex sau ca gen, ori in limbaj mai arhaic, asa cum era pe vremea mea ;) zici parte barbateasca si parte femeiasca, asta am inteles, dar ideea ta ca acolo in versetele alea de care ai zis nu vorbeste special despre femeia casatorita, apoi tocmai tu ziceai de context. Contextul nu-ti serveste pentru a deduce, ci pentru a vedea o alta precizare cu privire la acelasi caz.

La versetul 5 se precizeaza si mai exact despre cine este vorba, si anume despre "orice femeie", care atunci cand se roaga, isi necinsteste capul. Cred ca se intelege usor ca si in acest verset, "orice femeie" se refera intradevar la orice femeie, sau folosind expresia de mai sus, femeia ca si specie.

Scuze daca trebuie un ortodox sa te invete cum sa citezi Biblia. Adica sa nu omiti,(sa nu scoti) nimic. Tomai versetul acesta ce l-ai citat, spus corect in Biblia folosita de majoritatea evanghelicilor din Romania zice: "Dimpotriva, orice femeie, care se roaga sau prooroceste cu capul desvalit, isi necinsteste capul ei...", nu zice  cum spui tu:isi necinsteste capul. Care este capul ei? verset.3 partea a doua"...ca barbatul este capul femeii..." deci nu e vorba aici de specie, ci e vorba de femeia casatorita.

Si nu in ultimul rand, daca Dumnezeu dorea sa detalieze o anumita submultime, si cred ca referirea ta este la femeile casatorite, Duhul n-ar fi uitat sa-l inspire pe Pavel sa se adreseze cu exactitate doar "nevestelor",
Pai tocmai ca a facut-o in mod explicit, dar tu omiti partea din verset care nu se potriveste interpretarii tale!

Ba mai mult, cu 2 versete mai jos spune ca femeia este slava barbatului, asta ce inseamna? ca la cei necasatoriti daca vor sa nu fie lipsiti de slava trebuie neaparat sa aiba o ...prietena?, sau mai multe ca sa aiba mai multa slava?

Pai vezi ca se refera la femeile maritate, nu la fete?

Inca ceva: Daca ai citit posturile mele la acest subiect ai putut constata ca nu sunt impotriva esarfelor, basmalelor, baticurilor, etc., dar de sustinut sus si tare nu pot decat ceea ce Biblia sustine.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (05/01/10 15:20)

05/01/10 15:08

CatalinD
membru

Pentru mine este clar ca se refera la "partea barbateasca" si "partea femeiasca", daca e mai sugestiv asa. Eu nu sunt in stare sa explic mai bine decat ce se intelege si ce se deduce din Cuvant. Insa ca s-ar referi la casatorie, cu nici un chip nu vad nici ca s-ar spune, nici ca s-ar deduce cat de putin.

Explicatia cu versetul 5 completat, referitor la faptul ca isi necinsteste capul ei, mie personal mi se pare copilaresc sa intelegi ca si-ar necinsti capul fizic, cand textul si contextul vorbesc despre o ordine bine stabilita: Dumnezeu - Hristos - barbat - femeie. Capul fizic, ca dealtfel si alte madulare sau intreg trupul,  si-l pot necinsti atat barbatii cat si femeile altfel decat neacoperindu-si parul cand se roaga.

Mi se pare tare sucit modul in care intelegi Cuvantul care spune ca femeia este slava barbatului. Dumnezeu spune acest lucru, si uite ce sucit se poate intelege, ca cel necasatorit nu are slava, sau altfel ca trebuie sa aibe o prietena ca sa aibe slava. Chiar nu se observa ca Dumnezeu nu spune nici una, nici alta? As gandi mai degraba ca este o doza de umor adaugata de tine aici, pentru ca altfel ar fi trist ca sa adaugam ceva la ceea ce spune Dumnezeu.

EDIT:
Mi-am adus aminte de Cuvantul care spune ca femeia este ajutor potrivit pentru barbat. Asa este in cadrul casatoriei femeia pentru barbat, si nu slava a lui. Iar cel necasatorit, intradevar, nu are ajutor potrivit. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-si faca o prietena, ci sa se casatoreasca.

Ultima modificare de CatalinD (05/01/10 16:38)

05/01/10 16:27

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08
Nenea OLD, arunca o privire si pe aici.

05/01/10 16:38

Old
Moderator

CatalinD a scris:

Pentru mine este clar ca se refera la "partea barbateasca" si "partea femeiasca", daca e mai sugestiv asa. Eu nu sunt in stare sa explic mai bine decat ce se intelege si ce se deduce din Cuvant. Insa ca s-ar referi la casatorie, cu nici un chip nu vad nici ca s-ar spune, nici ca s-ar deduce cat de putin.
Nu se refera la casatorie. Nu se deduce si nici nu se afirma asta. Se refera la femeia casatorita nu la casatorie.

Eu nu sunt in stare sa explic mai bine decat ce se intelege si ce se deduce din Cuvant
Tocmai asta spuneam, ca nu trebuie sa explici nici bine nici rau ce se deduce; ci trebuie sa intelegi ce se afirma direct sau indirect! Cand e vorba de lucruri vitale, deductia nu-i tocmai o metoda potrivita de a interpreta Biblia.

Explicatia cu versetul 5 completat, referitor la faptul ca isi necinsteste capul ei, mie personal mi se pare copilaresc sa intelegi ca si-ar necinsti capul fizic,...
se pare ca tu te faci ca nu intelegi ce am spus. Nu am spus ca-si necinsteste capul fizic, sau pe intelesul tau: nu am spus ca pe o parte se tunde putin cu foarfeca de tuns oi iar pe cealalta parte isi lasa parul putin mai mare si nu il spala cateva luni sa se unga bine, si se vopseste pe par  pe o parte cu albastri iar pe lata cu verde si in frunte isi pune neaparat o floare mov lipita cu prenandez! Am spus ca-si necinsteste sotul!, si am pus versetu biblic care spune ca sotu e capul ei.

Mi se pare tare sucit modul in care intelegi Cuvantul care spune ca femeia este slava barbatului.
mie mi se pare sucit modul in care tu intelegi ce am spus.

Mi-am adus aminte de Cuvantul care spune ca femeia este ajutor potrivit pentru barbat. Asa este in cadrul casatoriei femeia pentru barbat, si nu slava a lui.
Adica barbatul tine casa, iar ea il ajuta! Ea matura, aspira, spala, calca, face mancare, schimba pampersii la copii si-i spala la ...dos, iar el sta pe canapea sa nu se deplaseze din loc, citeste ziarul, tine telecomanda sa nu deschida cineva la programe ce nu-i voie, verifica daca e buna mancarea, daca-i desctul de curat in casa, anunta sotia daca plange vre-un puradel... Asta intelegi tu a fi ordinea creatiei?

05/01/10 17:32

Pagini: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 15    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la