TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Ţinuta in biserică Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15
CatalinD
membru

Inregistat: 02/03/07
Nu scrie nicaieri in aceste versete ca femeia isi necinsteste sotul, dar totusi esti neinduplecat, ca si cum ar scrie asa ceva. Bineinteles ca nu imi poti arata acele versete, pentru ca nu exista, caci in ele scrie despre barbat si femeie, nu despre sot si femeie, sau sotie.

La ultimul tau paragraf de mai sus, ce sa-ti mai spun... Poate chiar confunzi cele ce am scris, si anume ca despre ordinea in creatie se foloseste Pavel in explicatiile din cap 11, iar nu despre faptul ca sotia este ajutor potrivit pentru sot. Dar le rastalmacesti poate neintentionat, sper. Si daca toata intelegerea ta despre sot ca si conducator al familiei si sotie ca si ajutor potrivit se rezuma la a sta unul cu telecomanda in mana si celalalt sa mature prin casa, nu descrii deloc o familie in Hristos.

Mai bine incheiem discutia. Cele scrise mai sus raman si pentru altii, care vor putea judeca ei insisi bazanduse pe ce este scris in Cuvant, si nu pe incredintari nescrise dar de nezdruncinat. Domnul sa ne dea fiecaruia intelepciunea de care avem nevoie.

"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

06/01/10 08:52

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

CatalinD a scris:

Nu scrie nicaieri in aceste versete ca femeia isi necinsteste sotul, dar totusi esti neinduplecat, ca si cum ar scrie asa ceva. Bineinteles ca nu imi poti arata acele versete, pentru ca nu exista, caci in ele scrie despre barbat si femeie, nu despre sot si femeie, sau sotie.

Desigur aici vorbeste apostolul in contextul tinutei in biserica. Acelasi apostol, cu aceleasi cuvinte vorbeste in contextul familie mai clar daca asta vrei." Nevestelor, fiti supuse barbatilor vostri ca Domnului;  caci barbatul este capul nevestei,..." Efeseni 5:22-23

Si daca toata intelegerea ta despre sot ca si conducator al familiei si sotie ca si ajutor potrivit se rezuma la a sta unul cu telecomanda in mana si celalalt sa mature prin casa, nu descrii deloc o familie in Hristos.
Nu este asta intelegerea mea, ci am dedus din afirmatiile tale ca asta este intelegerea ta.(Si ti-eti place metoda de a intelege prin deductie)

Mai bine incheiem discutia.

Daca doresti poti sa o consideri incheiata; din partea ta. Banuiesc ca nu te consideri si capul meu ca sa-mi spui ce sa fac, sau ba da? :rolleyes:

Dat fiind faptul ca acesta este un subiect mult prea important si mult prea putin discutat fara prejudecati sectare, cred ca ar trebui sa ramana subiect deschis.

As face o paranteza la tinuta in biserica cu o experienta recenta.
Am fost de rev in Italia cu ceva prieteni ai mei. Ne-am intalnit acolo cu alte cunostinte din Romania pentru ca prietenii italieni pe care ii am locuiau mult prea departe de locul unde am fost. Desigur in vre-o 5 zile cat am stat m-am intalnit cu multi oameni, pentru ca nu suport sa stau inchis in camera de hotel. Nu-i genul meu. Si pentru ca ai mei (ortodocsii) n-au biserica romana acolo, cel putin in zona unde am fost, am mers la doua biserici de pocaiti, sa ma intalnesc si cu alti romani, sa vorbim, sa vad locuri, etc.
Inainte de a merge in prima dintre biserici am fost avertizat ca ei sunt foarte "legalisti". Treaba lor!
Am ajuns acolo si ce sa vezi / Chiar asa era, pe jumatate: femeile legate cu basma sau batic, neaparat trebuia sa aiba oarecum colt in spate. Inca am intrebat: daca si-ar lua batic in forma de cerc cum ar avea colt? :D, cu fuste lungi toate! Cu pantaloni? Doamne fereste!
Am zis , pe jumatate legalisti pentru ca m-am uitat cum s-au imbracat barbatii. Cu costum ultima moda, sau care au vrut cu jeans, nu era nici o problema. Cred ca era ok si daca as fi mers cu costumul de ski. Stii de ce? Pentru ca barbatu-i capul. Femeia trebuie supusa si sa asculte de barbat! Ne-am intalnit cu unii si in alt context decat biserica. Unul a venit cu sotia lui unde eram. N-am sesizat cum era imbracat el, dar ea? Cu niste pantaloni de strada, cu talie joasa, cand s-a aplecat i se vedea tot ce poarta pe ea in sus si in jos, si cu vedere la...partea din spate. Deeee... atunci nu era la biserica; la biserica era imbrobodita de ziceai ca-i Baba-Dochia.
N-am judecat-o prea aspru, stii de ce? Pentru ca era, cred, o refulare la legalismul la care era supusa...

Ultima modificare de OLD TRAIAN (06/01/10 13:57)

06/01/10 13:15

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
polooradea, tu cum te imbraci cand mergi la biserica?

25/01/10 11:11

polooradea
Exclus

Inregistat: 07/09/09
depinde la care biserica ma duc. si la care program te referi? tineret, duminica?

25/01/10 13:45

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
aaa... duminica.

25/01/10 17:53

Tiana
membru

Inregistat: 25/01/10
salut! nici nu m-am gandit ca ma pot duce la biserica in adidasi,incredibil!sunt mantuita de 4 ani dar de atunci si pana acum tot tmpul am avut in mintea mea ca trebuie sa ma mbrac cu ce am eu mai bun doar merg in casa Domnului!Imi aduc aminte prima data cand am constientizat de ce nu e bine sa port haine scurte,mulate sau transparente am venit acasa si am bagat foarfeca in toate hainele mele iar pe parcurs mi-am putut face o garderoba decenta.Parerea mea este ca imi pot da seama de relatia unei anumite persoane cu Dumnezeu si dupa felul cum se imbraca.

27/01/10 14:29

polooradea
Exclus

Tiana a scris:

Parerea mea este ca imi pot da seama de relatia unei anumite persoane cu Dumnezeu si dupa felul cum se imbraca.

dupa cum se imbraca in biserica sau in mod obisnuit?

27/01/10 14:33

Tiana
membru

da ma refeream si la cum se imbraca la biserica si la cum se imbraca zi de zi.Relatia cu Dumnezeu e zi de zi nu doar cand vii la biserica.

27/01/10 14:42

polooradea
Exclus

deci hainele iti arata relatia lui cu Dumnezeu?

27/01/10 14:45

Old
Moderator

polooradea a scris:

Relatia cu Dumnezeu a unei persoane e un lucru complex, dar si hainele pot fi un indiciu spre realitatea nevazuta!

27/01/10 14:50

Tiana
membru

pot sa imi dau seama si dupa felul cum se imbraca,asta am spus.daca o fata vine la biserica cu o fusta scurta,cu decolteu mult prea adanc haine mulate ce iti spune tie asta despre relatia ei cu Dumnezeu?daca un baiat vine la biserica sau merge pe strada este aceeasi chestie, (esti crestin oriunde te duci) cu un ticou cu gaurele si bermude de plaja asta imi spune multe depre relatia lui cu Dumnezeu.

27/01/10 14:52

polooradea
Exclus

OLD TRAIAN a scris:

polooradea a scris:

Relatia cu Dumnezeu a unei persoane e un lucru complex, dar si hainele pot fi un indiciu spre realitatea nevazuta!

si hainele pot fi. insa nu intotdeauna

27/01/10 14:53

Tiana
membru

trebuie sa intelegem ca noi trebuie sa fim o lumina si un exemplu pt cei care nu il cunosc pe Dumnezeu.iar ce este in tine trebuie sa se vad.

27/01/10 14:56

Tiana
membru

si asa e , nu intodeauna,pt ca poti deasemenea sa te imbraci ok decent si totusi tu sa nu fii ok n inima ta.

27/01/10 15:02

Old
Moderator

Partea asta e buna, dar nu si opusul, adica daca te imbraci indecent, nu inseamna ca in inima e sfintenie.

27/01/10 15:30

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
am vorbit la filosofie o chestie interesanta: ca la noi, romanii ,nu prea se face deosebirea cu imbracamintea cand mergi in diferite parti. Si zicea profa de opera, ca in strainatate oamenii se imbraca elegant ,nimeni nu merge cu blugi si adidasi [bun ,se referea mai ales la opera din austria unde merg numai aristocrati etc] pe cand la noi se merge oricum.
    Si asta poate fi un argument pentru a te imbraca la biserica altfel decat in adidasii de toate zilele si blugii de iesit afara, dar societatea de azi nu percepe diferenta si tot noi picam de ciudati.
   Eu am patit ca la serviciul de revel m-am dus cu pantaloni [nu erau chiar blugi ,ci erau negri si nu aratam chiar venita de pe strada dar nici foarte elegant] si ma intreaba o fata: "si venit direct imbracata pentru revel cu tinerii?". M-am simtit cam frustrata din cauza mentalitatii, eu ma imbracasem asa ca era ger afara si mersesem pe jos - in schimb ea era super eleganta, cu un costum de nu stiu care foarte subtire, eu nu port costume niciodata.
   Apropo, la evanghelizare eu merg cu pantaloni, numai in cazuri exceptionale cand merg cu masina si nu-mi gasesc niste blugi ok iau fusta, sau cand e vremea frumoasa.
   Si cu tot respectul fata de biserica, ca si cladire si loc unde te intalnesti oficial cu Dumnezeu, macar iarna ar trebui sa nu se uite nimeni ciudat la tine cand iti iei pantaloni .. eu chiar am probleme cu inghetatul si nimeni nu-mi plateste medicamentele cand nu-mi mai simt genunchii.
   Si ultima chestie: n-am auzit pe nimeni vorbind impotriva fetelor care se imbraca foarte stramt, ceea ce nu mi se pare normal ca in biserica sa-ti iei o fusta care crapa pe tine .. si e plin de ele.

16/02/10 12:11

Old
Moderator

RainSong a scris:

Si cu tot respectul fata de biserica, ca si cladire si loc unde te intalnesti oficial cu Dumnezeu, macar iarna ar trebui sa nu se uite nimeni ciudat la tine cand iti iei pantaloni .. eu chiar am probleme cu inghetatul si nimeni nu-mi plateste medicamentele cand nu-mi mai simt genunchii.

Asta chiar este o problema uriasa! E o reminiscenta a unor conceptii gresite din trecut, cum ca pantalonii ar fi haina barbateasca; de aici vine problema. De asta trebuie rochie sau fusta!

Eu cred ca la biserica trebuie o tinuta eleganta, chiar sobra!
Nu ar trebui sa se faca o limitare, dar sa fie asa o eticheta. Daca cineva nu reuseste, sau n-ar posibilitatea sa vina cu tinuta eleganta, sa nu fie problema daca tinuta este de bun simt. Nu ar trebui nici tinuta extravaganta pentru a nu fi ofensati cei ce nu-si permit.

Dar uite o solutie: daca e mai frig iti iei izmene si apoi fusta, ca sa fie OK. :D :D :D
Problemele la genunchi nu le prea simti acum, ci mai tarziu. Reumatismul se aduna si o sa te loveasca atunci cand imunitatea ti-e mai slaba!

Si ultima chestie: n-am auzit pe nimeni vorbind impotriva fetelor care se imbraca foarte stramt, ceea ce nu mi se pare normal ca in biserica sa-ti iei o fusta care crapa pe tine .. si e plin de ele.
Pai fustele sunt de cand erau mai mici, si acuma ce sa faca daca n-au bani sa-si cumpere altele? :D Daca cineva comenteaza trebuie sa si dea solutia. :D :D :D

A'ma serios: :) Hainele sunt ca sa acopere, nu sa descopere. O fusta stramta nu se largeste, si daca-i scurta nu se lungeste oricat ai trage de ea sa se intinda. :)

Ultima modificare de OLD TRAIAN (16/02/10 12:40)

16/02/10 12:39

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
N-as da voie sa vina fetele/femeile cu fuste stramte sau orice fel de haina stramta. La biserica nu trebuie sa fie show de moda unde se exprima corpul si tot feluri de prosti, trebuie cuviincios, simplu si smerit.
La fel si cu barbati... nu-mi place nici barbati care port prea stramt. Cand am fost in misiune imi povestea un frate caci cand s-a pocait... el cu strictete alegea hainele sa nu fie prea stramte si care sa arate... si fratele dupa peste 30 de ani in misiune... are inca o mare ravna pentru Domnul. [nu doar la imbracaminte ci sa urmeze pe Hristos cu lepadare de sine... m-am bucurat sa vad asa ceva si te indragostezi sa vezi dupa 30 de ani sa tot vezi persoane care mai practica si incearca pocainta, mai incearca sa faca voia Lui DUmnezeu nu dupa firea si placul/comfortul lor..]

08/03/10 17:09

RainSong
membru

livu2day a scris:

La biserica nu trebuie sa fie show de moda

Aoleu, vine Pastele si cred ca ma duc in alte parti unde-i plina lumea de fitze, numa' cucoane din astea cu costume care mai de care si o palarie din aia sa vezi cine's ele, mai vreo brosa stralucitoare, niste toace batatoare in creier cand merg etc
   Iar voi avea discutii cu mama, eu nu suport gandirea: "vine Pastele, mergi sa-ti cumperi si tu o fusta mai de Doamne ajuta sau o bluza mai eleganta, ba mai bine amandoua". Tot aceleasi haine de acum 1 an port, n-am mai crescut considerabil :P [sa precizez ca pantofii implinesc peste 3 saptamani 3 ani? Si n-am de gand sa-mi iau altii ca mi lene]. Mi se pare aiurea ca daca e Paste sau Craciun, hopa, sari cu o tinuta noua sau cu ceva extraordinar, sa fii la inaltimea celorlalti.
   Eu cred ca Pavel, pe la Corinteni, le vorbea de tinuta cucoanelor astora ce se afiseaza ele asa cu bani, nu mie ca port aceeasi bluza primita de la cineva de acum 2 ani si fusta luata de la second [glumesc ,nu am doar o bluza, am prea multe sa apuc sa le port pe toate, dar majoritatea sunt ori second ori primite ori nu asa scumpe].

08/03/10 19:18

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
Daca as zice ceva de hainele scumpe si machiajele la fel de costisitoare/stridente (ma rog, machiajele nu costa cat hainele, dar mie unul  nu imi plac) s'ar zice ca zic asta din invidie fata de cei ce au bani de haine. Ba chiar ca i'as judeca, asa ca ma abtin.

08/03/10 19:22

Site web  
RainSong
membru

edi.theraven a scris:

Daca as zice ceva de hainele scumpe si machiajele la fel de costisitoare/stridente (ma rog, machiajele nu costa cat hainele, dar mie unul  nu imi plac) s'ar zice ca zic asta din invidie fata de cei ce au bani de haine. Ba chiar ca i'as judeca, asa ca ma abtin.

zi ma, ca si eu mai sus tot de ei am zis si nu mi-a dat nimeni cu oua in cap.
  Oricum, la biserica aia ma simt ciudat, poate ma opreste cineva vreodata sa-mi dea bani sa-mi cumpar si eu vreo rochie si tocuri ca toate dom'soarele de acolo :)))

08/03/10 19:25

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
Fiindca aici nu barfim : mie impopotonarea la barbati de parca merg la nunta mi se pare deranjanta.

Ultima modificare de edi.theraven (09/03/10 16:22)

08/03/10 19:27

Site web  
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Si e pocait?

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

08/03/10 19:30

RainSong
membru

isi cauta si el vreo gagica ma'. Dar tot nu-i nimic daca nu are mertan, imi pare rau, tipa lui nu o sa poata umbla cu tramvaiul ,asta-i clar.
  Eu baieti din astia n-am vazut - oare pentru ca nu ma uit dupa baieti? :D :))
  In schimb fete sunt cu duzina, numai fitze pe ele, fac coada la baie sa se rimeleze si sa nu cumva sa nu aiba gloss pe buze "fata ,dar cum imi sta parul, fata?" "vai fata, arati bine. Uite cum imi sta mine ,nu mai stiu ce sa ii fac". - ah ce rea sunt azi :x

Ultima modificare de RainSong (08/03/10 19:35)

08/03/10 19:35

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Un lucru e sigur: ce-si cauta aia gaseste. Petic dupa sac. ;)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

08/03/10 19:38

Pagini: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la