TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Ţinuta in biserică Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 10 11 12 13 14 15
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Fetelor, sunteti la o barfa mica? ;)

09/03/10 09:06

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
suntem la subiect draga. Subiectul fiind tinuta in biserica.

09/03/10 11:13

+Archangel+
Moderator

Bine, tu! Dar n-ati vrea sa vorbiti despre cum ar trebui sa fie tinuta in biserica si nu despre cum se imbraca una sau alta si ce fac ele pe la toaleta sau ce butoni are amicul?

09/03/10 15:42

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
Tinuta nu tine numai de haine. Si daca nu m'ar deranja ceva nu as cataloga acel ceva ca iesit din comun sau nepotrivit nu? Daca vorbim despre tinuta o facem subiectiv si cum titlul este : tinuta in biserici si la fel cum unii fac o mare chestie din blugi/neblugi mie impopotonarea la barbati de parca merg la nunta mi se pare deranjanta. Asta intrand in compozitia termenului : tinuta, care inseamna si comportament etc. Nu cred ca e prea frumos sa vii imbracat asa si aproape tot timpul sa te preocupe altceva decat biserica. Asta e parerea mea despre o anumita tinuta care se "practica" de unii. Din : cum nu ar trebui sa fie, reiese simplu, prin eliminare, cum ar trebui sa fie.

Ultima modificare de edi.theraven (09/03/10 15:54)

09/03/10 15:48

Site web  
RainSong
membru

+Archangel+ a scris:

Bine, tu! Dar n-ati vrea sa vorbiti despre cum ar trebui sa fie tinuta in biserica si nu despre cum se imbraca una sau alta si ce fac ele pe la toaleta sau ce butoni are amicul?

sunt 2 variante de a discuta la subiect:
1. sa ii dai exemplu negativ pe altii si sa lasi lumea sa traga concluziile de "asa nu"
2. sa spui care ar fi uniforma standard de bise, ceea ce s-a zic: sa fii curat, decent, nici prea strans sau larg, nici prea lung sau scurt si cu ochii spre amvon.
  Nu vad unde am gresit. A fost ceva de 4 posturi si toti am avut dreptate, deci tu acuma discuti cu niste copii inteligenti, "noi vrem respect" :D ;) [acuma serios vorbind nu stiu ce nu-ti convine, in topic ne-am incadrat, cu degetul nu am aratat nume sau persoane exacte, am dat pilde bune la altii de ce nu trebe sa faca, am atras atentia la fudulie, la parada de paste etc]

ps: haha ,sunt in acelasi gand cu edi

Ultima modificare de RainSong (09/03/10 15:53)

09/03/10 15:52

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08
Lasati-l mai si pe el sa se simta moderator...

09/03/10 15:56

+Archangel+
Moderator

edi.theraven a scris:

mie impopotonarea la barbati de parca merg la nunta mi se pare deranjanta.

Nu era suficient sa zici numai atat?

edi.theraven a scris:

Din : cum nu ar trebui sa fie, reiese simplu, prin eliminare, cum ar trebui sa fie.

Nu intotdeauna. Ar putea reiesi, mai degraba, ca esti un nemultumit.

RainSong a scris:

acuma serios vorbind nu stiu ce nu-ti convine, in topic ne-am incadrat, cu degetul nu am aratat nume sau persoane exacte, am dat pilde bune la altii de ce nu trebe sa faca, am atras atentia la fudulie, la parada de paste etc

Mama, ce descriere! Mai ca te-as propune diaconita responsabila cu vestimentatia! :D Acum serios vorbind mie mi s-a parut ca discutia aduce un pic a barfa in sensul ca nu se vorbeste despre cum ar trebui sa fie vestimentatia ci despre cum se imbraca fetele sau baietii de la biserica unde merge persoana respectiva. Chiar daca nu se fac nominalizari totusi se vorbeste despre niste persoane reale care ar putea fi relativ usor de recunoscut de catre cineva care ar frecventa biserica despre care se vorbeste.

Daca am suparat pe cineva imi cer scuze! :)

09/03/10 16:12

edi.theraven
membru

Citeste si mai sus si o sa vezi de ce am explicat in detalui. Daca eu sunt nemultumit de ceva in legatura cu tinuta la o discutie despre tinuta si tu nu esti multumit de nemultumirea mea inseamna ca esti de acord cu tinuta descrisa de mine. In asta consta si discutia, diverse pareri analizate din care poate reiesi ce nu e bine, din asta reiesind fara indoiala, ce este bine.

le : stiu, poate o sa sterg comentariul.

Ultima modificare de edi.theraven (09/03/10 16:21)

09/03/10 16:19

Site web  
+Archangel+
Moderator

edi.theraven a scris:

Daca eu sunt nemultumit de ceva in legatura cu tinuta la o discutie despre tinuta si tu nu esti multumit de nemultumirea mea inseamna ca esti de acord cu tinuta descrisa de mine.

Pierzi esenta. Nemultumirea mea nu este nemultumirea ta ci faptul ca atasezi nemultumirea ta de cineva anume. In rest, sunt total de acord cu tine.

09/03/10 16:31

Si totusi exista iubire
membru

Inregistat: 11/09/09
Tinuta este importanta in tot locul...arata respectul atat fata de noi, cat si fata de ceilalti...si mai ales in biserica, unde ne aratam respectul fata de Dumnezeu...
A ne imbraca decent  oriunde ar trebui sa fie ceva intrat in reflex, nu o grija separata....grijile mari pentru suflet, caci el merge mai departe...

15/03/10 22:21

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Sunt de acord cu ce zici!

si...iti invidiez semnatura. :)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

15/03/10 22:25

RainSong
membru

Si totusi exista iubire a scris:

A ne imbraca decent  oriunde ar trebui sa fie ceva intrat in reflex, nu o grija separata....grijile mari pentru suflet, caci el merge mai departe...

dar vezi, la noi astia neoprotestanti alta este ordinea in ceea ce priveste chestia cu imbracatul [bine, hai sa-i zicem traditie, ca si noi avem traditii :x]. Banuiesc ca tu esti orto. La noi este de la sine inteles faza cu decenta pe oriunde mergem, dar la biserica deja e vorba de alta tinuta .

Eu ma inspaimant gandindu-ma la vremurile imediat urmatoare in care voi merge cu tramvaiul si pe jos la bise, mai ales cand e putin vant fusta se ridica asa pe picior in sus, fetele trebuie sa stie cum, cred ca se electrizeaza de la ciorapi. Imi schimb confesiunea sa pot merge in pantaloni ca nu mai stiu cum sa trag de ea in jos :)) Acuma glumesc dar ma ingrijoreaza faza.

11/05/10 14:52

edi.theraven
membru

Dar exista si blugi pentru fete......

11/05/10 14:58

Site web  
+Archangel+
Moderator

RainSong a scris:

dar la biserica deja e vorba de alta tinuta .

S-a introdus uniforma la voi? :D

RainSong a scris:

Imi schimb confesiunea sa pot merge in pantaloni ca nu mai stiu cum sa trag de ea in jos :)) Acuma glumesc dar ma ingrijoreaza faza.

Nu trebuie sa schimbi confesiunea ci doar fusta. Cu una mai lunga. O sa vezi ca nu se mai duce in sus. Ai incredere in gravitatie. ;)

11/05/10 15:11

edi.theraven
membru

Atitudinea si piosenia tine de traditie........hmm.

11/05/10 17:12

Site web  
RainSong
membru

edi.theraven a scris:

Dar exista si blugi pentru fete......

Stiu, si ii folosesc, dar nu la bise, desi visez sa pot merge in blugi la orice serviciu. Oricum, iarna cred ca voi merge in pantaloni, am avut dureri de reumatism si nu vreau sa ajung la pat.
   Intra tu intro biserica mare din tm duminica seara imbracat in trening sa vezi cum o sa te simti. Acolo toata lumea e la 4 ace, o sa fie suficient de ciudat ca eu am numai fuste din alea sifonabile si bluze, nu camasa si fusta de matase cu tocuri.

+Archangel+ a scris:

Nu trebuie sa schimbi confesiunea ci doar fusta. Cu una mai lunga. O sa vezi ca nu se mai duce in sus. Ai incredere in gravitatie. ;)

hai mai, fustele mele sunt putin sub genunchi, deci suficient de lungi. Nu-mi permit sa folosesc mai mult material :))
   Ma pusesem sa merg la scoala la poza cu profii in fusta, am facut cale intoarsa ca se ridica foarte tare, am bagat-o in geanta.

11/05/10 20:56

edi.theraven
membru

Nu merg la Biserica in trening. De fapt nu port trening. Merg in blugi, camasa, tricou. Dar mi se pare mult spus ca (numai) fusta asigura piosenie si tinunta smerita.

11/05/10 21:01

Site web  
RainSong
membru

edi.theraven a scris:

Nu merg la Biserica in trening. De fapt nu port trening. Merg in blugi, camasa, tricou. Dar mi se pare mult spus ca (numai) fusta asigura piosenie si tinunta smerita.

nu edi, nu sugeram ca ai merge in trening :P
    Faceam o comparatie - o fata in blugh la bise ar fi ca un baiat in trening la bise, asa m-am gandit eu la echivalenta. Faza cu fusta e o traditie care ar trebui sparta, dar inca tine. Nu ma deranjeaza fusta in sine ci numai in moment de vant ,frig, sau cand nu sunt cu masina :))

11/05/10 21:04

edi.theraven
membru

Mie imi place, la o fata, rochia. Fusta nu imi place de nici o culoare. Dar sunt deja offtopic si o sa intervina april, deci ma opresc aici :D (Ma refer, intre fusta + orice, si rochie, prefer rochia. Nu am nimic impotriva blugilor, insa).

Ultima modificare de edi.theraven (11/05/10 21:09)

11/05/10 21:07

Site web  
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

RainSong a scris:

... Nu ma deranjeaza fusta in sine ci numai in moment de vant ,frig, sau cand nu sunt cu masina :))

Adica tot timpul? ;)

Ultima modificare de mereu-tanar (12/05/10 00:08)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

12/05/10 00:08

+Archangel+
Moderator

RainSong a scris:

Nu-mi permit sa folosesc mai mult material :))

Ah... pacatosul de mine. Si eu care imi judecam surorile ca au fustele si camasile cam scurte. Deh, criza asta (spirituala :D).

12/05/10 08:51

dhannyella
membru

Inregistat: 06/06/09
Apropo de pantaloni la fete...am auzit un caz in care pastorul(defapt era in practica acolo) a vazut de la amvon ca a venit o tipa cu pantaloni si i-a zis asa de fata cu toata lumea sa mearga acasa si sa vina cu o fusta...voi fetelor ce faceati?mai mergeati la biserica respectiva?

Ps:acuma cei doi sunt casatoriti  :D...caile Domnului...

Ultima modificare de dhannyella (24/06/10 19:19)

"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]

24/06/10 19:18

edi.theraven
membru

Cred ca dupa ce si'au dat seama, toate s'au ofticat ca nu au venit ele in pantaloni :D

24/06/10 19:21

Site web  
RainSong
membru

dhannyella a scris:

Apropo de pantaloni la fete...am auzit un caz in care pastorul(defapt era in practica acolo) a vazut de la amvon ca a venit o tipa cu pantaloni si i-a zis asa de fata cu toata lumea sa mearga acasa si sa vina cu o fusta...voi fetelor ce faceati?mai mergeati la biserica respectiva?

I-as fi zis: "Asta ti-a vorbit Domnul sa predici acuma seara? Dar din ce carte?" si as fi plecat. Dupaia, l-as fi asteptat dupa bise si i-as fi zis ca-i nesimtit si daca el in asta vede pocainta, apai mi mila de ce a ajuns crestinismul si i-as fi cerut o demonstratie ca se cere fusta in Biblie. Sau as mai fi venit o data la bise, dar tot in pantaloni.

[in prima faza am fost mirata citind, trebe sa ai ceva tupeu si sa fi putin obraz gros sa faci din astea de fata cu toti, as fi inteles o abordare dupa biserica in privat. Dar nu ma mai uimeste nimic, am mai auzit eu oameni din astia, o tanti nu a vrut sa se roage la ora de rugaciune ca alta de langa ea avea pantaloni, venise saraca direct de la lucru. Ma inspaimanta prostia, poate cand ajunge prostia la cer si Domnul e satul se va intampla o minuni in mintea lor, pana atunci asteptam si ne rugam sa fie si ei luminati si noi sa avem putere de abtinere ..]

24/06/10 22:17

zambezi
membru

Inregistat: 19/09/07
eu nu m-as fi dus la biserica daca as fi stiut ca exista oameni care s-ar poticni in felul meu de a ma imbraca.

24/06/10 22:38

Pagini: 1 ... 10 11 12 13 14 15    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la