TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Ţinuta in biserică Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 15
giany
membru

Inregistat: 18/05/07
razi tu archie dar nu e rasul tau ... nu ma cunosti ... :)

p.s. de vreme ce recunosc o calitate iti dai seama ca daca apreciez o calitate si imi place ce vad ori am asa ceva ori imi insusesc... sunt doar un pic mai versat ... :)

09/05/08 14:45

albertina
membru

Inregistat: 12/11/06
Ma gandeam zilele trecute la de ce se pun atatea legi in biserica cu privire la cum sa ne imbracam... si raspunsul meu este; pt ca liderii bisericilor nu mai traiesc prin credinta, pu si simplu lipseste credinta. Acolo unde lipseste credinta ca Dz poate calauzi un om in toate, apare legea.

21/07/08 22:49

celine
membru

Inregistat: 26/05/08
eu mereu m'am imbracat mai ciudat.. uneori am facut'o si in biserica pentru a testa un lucru.. am o teorie: omul nu se va schimba pana nu va fi motivat sa o faca, si nu de catre oamenii ci prin relatia cu Dumnezeu, invatand treptat cerintele lui, sa se schimbe.. de la comportament pana la vestimentatie.. pana nu va simti sa i s'a vorbi, nu se va schimba pentru ca asa o spun altii. noi oamenii nu avem atata influenta asupra altora, pe cat visam ca avem. numai Dumnezeu schimba.. conservatorismul in biserici a dat gres, nu numai o data... pocainta e un proces ce are loc in timp. sa ii lasam timp..

22/07/08 08:36

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
ce inseamna ciudat?

22/07/08 13:20

celine
membru

stil rock. haine negre, fard negru, oja neagra... din cauza stilului muzical pe care il ascultam. asa am crescut. mi'a trecut intre timp.

22/07/08 18:43

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Foarte tare! :)
Cred ca faceau infarct surorile mai invarsta. :D

22/07/08 20:41

celine
membru

faceau ei toti, dar ii tinea Domnul :))

22/07/08 20:46

lorre
membru

Inregistat: 07/10/06
tare di tat :))

22/07/08 20:56

fluflu
membru

ai zis ca MEREU te imbracai ciudat.apoi ai zis ca a trecut stilul acela cu ...totul negru.ce sa inteleg?

Ultima modificare de fluflu (22/07/08 22:10)

22/07/08 22:00

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
ca este stil ciudat si in verde daca te imbraci :D :D

Ultima modificare de OLD TRAIAN (22/07/08 22:07)

22/07/08 22:00

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Iata un verset din Scriptura care ne certifica importanta sfinteniei in imbracaminte in locasul Domnului, inca din cee mai vechi timpuri:
(ceea ce este si mai interesant e faptul ca acest verset face parte din acelasi capitol in care Dumnezeu i S-a aratat lui Moise si i-a transmis cele Zece Porunci):

-"Sa nu te sui la altarul Meu pe trepte, ca sa nu ti se descopere goliciunea inaintea lui"-Exod 20, 26

Asadar, pentru cei care nu se opresc la ideea de trepte etc versetul evidenteaza clar ca Dumnezeu doreste ca daca ingerii si heruvimii in prezenta lui Dumnezeu isi acopera truipurile si fetele lor cu trei pereci de aripi, cu atat mai mult omul pacatos are "obligatia" de a se prezenta in fata Celui care iarta totul, intr-o imbracaminte care sa reprezinte , simbolic vorbind, slava de dinaintea caderii in pacat.

23/07/08 12:13

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Uşor la faza cu goliciunea. Că Dumnezeu te vede şi prin haine. Şi vezi că în versetul citat "lui" e cu "l" mic. Nu e vorba de Domnul. Iar motivul pentru care se acoperă îngerii nu este legat de faptul că Dumnezeu nu îi suportă altfel, ci viceversa. Nu e nevoie de o interpretare forţată pentru a cere ceva bun. Sperietura cu bau-bau ajută doar la copii. Dar după aceea, devine dezamăgire şi este privită ca înşelăciune.

23/07/08 12:22

Site web  
celine
membru

fluflu a scris:

ai zis ca MEREU te imbracai ciudat.apoi ai zis ca a trecut stilul acela cu ...totul negru.ce sa inteleg?

intelegi ce vrei.. si ca sa te ajut, zilele astea mi'am cumparat o fusta galbena... ;)

23/07/08 13:33

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08

celine a scris:

intelegi ce vrei.. si ca sa te ajut, zilele astea mi'am cumparat o fusta galbena... ;)

si eu si prin asta nu inseamna ca ma imbrac ciudat :)

Ultima modificare de felyy (23/07/08 13:55)

23/07/08 13:54

celine
membru

ok, atunci sa zicem ca o mare parte din oameni, cand vad pe strada emo kids isi fac cruce si ii considera ciudati si de neinteles. si sa vezi o persoana zilnic imbracata in negru din cap pana in picioare poate fi [din nou] considerat ciudat. la asta ma refeream. mai nou sunt o ciudata pentru cei care ma vad imbracata in galben si nu le vine sa creada... presupun ca ar trebui sa ne oprim aici cu definirea lucrurilor ciudate ;)

23/07/08 14:02

fluflu
membru

eh,vroiam doar sa vad ce intelegi tu prin ciudat.dar,de fapt ,nu e nimic ciudat.a fost probabil,acum nu mai este.multi au tendinta sa se  creada ciudati,ca sa para ca sunt ei mai speciali,sau ce stiu eu,nu zic ca e cazul tau,si cand colo sunt cat se poate de normali.
deci,sa repet:acum te mai imbraci in ngreu,iti faci unghiile negre, te fardezi cu negru?si apari/apareai asa si la biserica?

23/07/08 15:23

celine
membru

nu.

23/07/08 15:32

fluflu
membru

dar acum cum te imbraci la biserica? :D
si chiar apareai asa intr-o biserica?imi vine greu a crede, de aceea insist :)

23/07/08 15:35

celine
membru

dap. in cea mai conservatoare posibila.  acum nu merg la biserica... sunt in cautare de biserica, m'am mutat. imi pare rau ca iti vine greu a crede ...

23/07/08 16:14

redgreeneyes
membru

Inregistat: 27/12/05

albertina a scris:

Ma gandeam zilele trecute la de ce se pun atatea legi in biserica cu privire la cum sa ne imbracam... si raspunsul meu este; pt ca liderii bisericilor nu mai traiesc prin credinta, pu si simplu lipseste credinta. Acolo unde lipseste credinta ca Dz poate calauzi un om in toate, apare legea.

Amin. subscriu.

25/07/08 17:45

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08
Oare la ce-o mai fi dat Dumnezeu cele 10 porunci ?

Ca doar ne putem lasa calauziti ,nu?

Calauziti putem fi si de Duhul Sfant dar si de alt fel de duh.

25/07/08 17:51

albertina
membru

irlanda a scris:

Ca doar ne putem lasa calauziti ,nu?

Calauziti putem fi si de Duhul Sfant dar si de alt fel de duh.

Legea a fost data pt ca poporul nu mai putea fi tinut in frau( la noi legea a fost bagata din lipsa de credinta si din teama, si unde e teama nu e Hristos)... Poporul Israel a uitat de tot de Acel care i-a scos din Egipt... Tocmai de asta a fost data legea ca omul nu mai putea fi calauzit, erau niste razvratiti. Daca poporul Israel era sa fi stat aproape de Dumnezeu nu era sa fi aparut legea. Acuma acei care intra in biserica isi pun viata in mana lui Dumnezeu, El e in ei si ei in EL, sa vezi ce frumos schimba Dumnezeu, oricat de ravratit ai fi...
   De asta moare Hristos si legea nu mai are valoare, pt ca sa realizeze omul cat de mare putere are jertfa lui Hristos. Mai multa putere are Harul decat legea, de nu ar fi asa, degeaba ar mai fi murit Hristos. Am intalnit oameni schimbati de lege si am intalnit oameni schimbati prin Har. oamneii schimbati prin har, rezista oriunde ar merge, cei schimbati de lege, cum pleaca acolo unde este mai mult har e vai de ei si asta nu pt ca acolo e Har, dar pt ca au fost obisnuiti sa traiasca prin lege si daca nu e lege inseamna ca nu tre sa se supuna lui Dumnezeu...

cat despre ce Duh suntem calauziti... Odata ce ne nastem din nou se incepe o schimbare in noi, o schimbare care are loc treptat. Schimbarea asta in noi o face Duhul Sfant si daca un om il cauta pe Dumnezeu si-L lasa sa lucreze in EL, omul nu poate fi calauzit decat de un singur Duh si acesta-i Duhul Sfant... Dupa mine si din cate vad eu in Scriptura, oamenii crestini care il au pe Hristos nu au nevoie de lege... De lege au nev cei care nu stiu cum e sa traiesti prin HAR...

Ultima modificare de albertina (25/07/08 19:07)

25/07/08 19:04

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

albertina a scris:

Legea a fost data pt ca poporul nu mai putea fi tinut in frau( la noi legea a fost bagata din lipsa de credinta si din teama, si unde e teama nu e Hristos)...

La noi legea ,restrictiile,oranduielile sant date tot de-aia ca credinciosii din ziua de azi nu mai pot fi tinuti in frau la capitolul vestimentatie.
Dar, din pacate ,sant putine bisericile care mai au curaj sa spuna tinerilor sa vina imbracati decent si smerit la biserica.

Biserica este confundata cu o sala unde se prezinta moda.Te simti si complexat daca esti mai modest imbracat.

albertina a scris:

cat despre ce Duh suntem calauziti... Odata ce ne nastem din nou se incepe o schimbare in noi, o schimbare care are loc treptat. Schimbarea asta in noi o face Duhul Sfant si daca un om il cauta pe Dumnezeu si-L lasa sa lucreze in EL, omul nu poate fi calauzit decat de un singur Duh si acesta-i Duhul Sfant...

In Luca 9:54,55 si in Matei 16:23(sper sa nu gresesc) acolo Domnul ii avertizeaz pe ucenicii Lui sa aibe grija ca pot fi calauziti si de un duh strain.
Trebuie sa fim cu bagare de seama cat trebuie sa ne bazam pe propria calauzire.Ne putem insela de calauzirea pe care o avem ca nefiind de la Domnul, ci din propria noastra dorinta.

25/07/08 21:47

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

irlanda a scris:

Iar ne intoarcem la Biblie, saracuta:

1 Timotei 1:9   
caci stim ca Legea nu este facuta pentru cel neprihanit, ci pentru cei faradelege si nesupusi, pentru cei nelegiuiti si pacatosi, pentru cei fara evlavie, necurati, pentru ucigatorii de tata si ucigatorii de mama, pentru ucigatorii de oameni,

25/07/08 23:11

albertina
membru

+Archangel+ a scris:

Iar ne intoarcem la Biblie, saracuta:

1 Timotei 1:9   
caci stim ca Legea nu este facuta pentru cel neprihanit, ci pentru cei faradelege si nesupusi, pentru cei nelegiuiti si pacatosi, pentru cei fara evlavie, necurati, pentru ucigatorii de tata si ucigatorii de mama, pentru ucigatorii de oameni,

Asa este... ce bine ai scos in evidenta ceea ce spuneam si eu... Legea e facuta pt cei fara Dumnezeu... Si Irlanda, ai comentat numai ceea ce t-o placut tie din ceea ce am scris eu... Ma repet, pt tine: daca are legea mai mare influienta asupra omului decat jertfa LUI Hristos, am ajuns la un crestinism de nimic( daca pot sa-i zic crestinism).
Eu nu-s impotriva oranduielii, dar sunt impotriva legii... Legea a fost distrusa de Hristos, si cei care mai traiesc dupa legi cauta sa placa oamenilor si nu lui Dumnezeu... Si nu vin tinerii imbracati smerit si decent la biserica tocmai din cauza ca e lege, ca daca ar fi har si ar fi invatat tanarul sa-L iubeasca pe Dumnezeu si cum sa i se puna la dispozie, ai vedea schimbare fara legi...Ai vedea schimbare pe care o face Dumnezeu, nu schimbare pe care o fac oamenii( care nu tine mult)...

25/07/08 23:46

Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 15    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la