|
|
|
albertina
membru
Inregistat: 12/11/06
|
|
Irlanda...
Stiu, biblia zice sa ne rugam in chip cuviincios,la americani cuviincios inseamna a te imbraca la blugi si tricou, la romani, fusta si la sanius si la volei. No acuma americanul merge in iad ca nu-i cuviincios din punctul romanilor de vedere... Fiecare om care este calauzit de Duhul si este matur spiritual se va imbraca cuviincios( si cuviincios nu inseamna neaparat fusta pana la pamant si batic) Crede-ma, nimeni si nimic nu poate sa faca schimbare in om, decat Dumnezeu, oricat de mult ar incerca oamenii prin lege. Cred ca ajunge lumea sa credea ca legea schimba un om, tocmai din motivul ca nu se predica prin biserici dorinta de a capata mai mult din caracterul lui Dumnezeu, dar se vb despre cum tre sa ne imbracam, sa nu ne machiem... Cum zice Petru..." Ar trebui sa ne hranim deja cu hrana tare, dar am ramas la lapte..." si am auzit zilele trecute pe cineva din grupul nostru de rugaciune zicand ceva despre legalismul asta: " Nu se impiedica, de machiaj, de pantaloni decat acei oameni care nu stiu sa priveasca lumea prin ochii lui Hristos." Si avea dreptate, stim prea mult sa judecam si de-atata judecata nu mai avem timp sa lucram la schimbarea omului din interior... Nu se schimba tinerii pt ca se lucreaza la schimbarea exteriorului si nu la schimbarea interiorului... nu de geaba Isus spune: " voi mai gasi Eu credinta? " ca femei in fuste lungi si baticuri va gasi( 1, 2, 10) dar oameni plini de credinta mai greu...
_______________________________________ Nu astepta sa nu mai vezi nici o cale de iesire ca sa privesti in sus!!!
|
|
26/07/08 00:10
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
nu sunteti cumva off-topic?
|
|
26/07/08 12:08
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
lorre_diana a scris:
nu sunteti cumva off-topic? |
nu, lorre, că se discută despre îmbrăcăminte 
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
26/07/08 12:16
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
albertina a scris:
Legea e facuta pt cei fara Dumnezeu... |
Legea a fost data pentru toti oamenii.
albertina a scris:
daca are legea mai mare influienta asupra omului decat jertfa LUI Hristos, am ajuns la un crestinism de nimic( daca pot sa-i zic crestinism). |
Nu cred ca trebuie facuta o delimitare a influentei ,intre jertfa Domnului si Legea Domnului.Legea Domnului ,este voia Domnului.
albertina a scris:
Eu nu-s impotriva oranduielii, dar sunt impotriva legii... |
Asta e problema crestinatatii,fug de legi si limite ca nu cumva sa se pomeneasca niste "ingraditi" care nu-si pot manifesta libertatile cugetului in voie.
albertina a scris:
...la americani cuviincios inseamna a te imbraca la blugi si tricou, la romani, fusta si la sanius si la volei. No acuma americanul merge in iad ca nu-i cuviincios din punctul romanilor de vedere... |
Se vede foarte clar in ce stadiu de degradare spirituala a ajuns America. Si noi romanii,in loc sa nu facem ce-au facut ei,tanjim tot mai mult dupa modelul lor si sant un exemplu demn de urmat pentru multi care vor sa-si amageasca constiinta
albertina a scris:
Ar trebui sa ne hranim deja cu hrana tare, dar am ramas la lapte |
La lapte au ramas cei pentru care sa fi liber si sa traiesti in har inseamna sa nu se mai faca nici o diferenta intre ei si lume.
albertina a scris:
stim prea mult sa judecam si de-atata judecata nu mai avem timp sa lucram la schimbarea omului din interior... |
Cercetam, nu judecam.
|
|
26/07/08 17:25
|
|
albertina
membru
Inregistat: 12/11/06
|
|
irlanda a scris:
Legea a fost data pentru toti oamenii. |
Eu am zis ca legea este facuta pt cei cei necredinciosi, nu a fost facuta pt ei... Mai citeste odata versetul dat de Arhangel 1 TIm 1:9
Nu cred ca trebuie facuta o delimitare a influentei ,intre jertfa Domnului si Legea Domnului.Legea Domnului ,este voia Domnului. | Romani 10: 4 Cristos este sfarsitul legii Gal 2: 16 Omul e socotit neprihanit nu prin FAPTELE LEGII, ci NUMAI prin credinta. Gal 2: 21 Daca neprihanirea se capata prin lege, degeaba a murit Hristos Gal 3: 10 caci toti acei ce se bizuiesc pe faptele legii sunt sub blestem... Gal 3: 12 Legea nu se intemeiaza pe CREDINTA... Evrei 7: 19 Legea n-a facut nimic desavarsit... Deci nu eu fac delimitare intre LEGE si HRISTOS... Cuvantul lui Dumnezeu arata asta clar, ca legea si harul nau ce cauta impreuna...
Si fii atenta, tu spui " LEGEA Domnului este Voia Domnului" Eu nu cred ca Dumnezeu da vreo porunca in lege referitor cum sa ne imbracam, plus ca nu vad nici o porunca de la Dumnezeu ca fiecare biserica tre sa puna legi si oamenii sa se teama de lege si nu de Dumnezeu...
Asta e problema crestinatatii,fug de legi si limite ca nu cumva sa se pomeneasca niste "ingraditi" care nu-si pot manifesta libertatile cugetului in voie. |
Eu nu sunt de-acord cu tine... Nu e asta problema crestinatatii... am zis si mai sus.. problema crestinatatii e lipsa de credinta. Eu nu traiesc sub lege, dar traiesc sub Har... crede-ma merg la bis imbracata cuviincios si nu mai pot de bucurie ca e Har si nu e lege... experiente cu Dumnezeu de tot felul, si o dorinta de a-L avea mereu alaturi cum nu am avut vreodata... Si am trait si in biserica plina de legea, acolo mintea-mi era doar la lege si nu la Hristos( cum si in ziua de azi mai sunt asa tineri pe-acolo)
Se vede foarte clar in ce stadiu de degradare spirituala a ajuns America. Si noi romanii,in loc sa nu facem ce-au facut ei,tanjim tot mai mult dupa modelul lor si sant un exemplu demn de urmat pentru multi care vor sa-si amageasca constiinta
| Aici, nu stiu de unde ti se vede tie asa clar cum a ajuns america... daca nu ai fost aici intr-o bis de americani ar fi mai bine sa nu te pronunti. Eu merg la o bis de americani si sunt zeci de biserici romane pe langa, dar zic cu durere in inima, ca atatea divorturi si atata ura si despartiri de biserici nu am vazut la cei din biserica mea... Lumea vb ceea ce nu stie si va da socoteala pt asta... Deci sa-l lasam pe Dumnezeu sa puna etichete... Ca america a fost binecuvantata de Dumnezeu atatea ani, tocmai pt ca a stat aproape de Dumnezeu( necatand la faptul ca au imbracat pantaloni si purtat bijuterii)
La lapte au ramas cei pentru care sa fi liber si sa traiesti in har inseamna sa nu se mai faca nici o diferenta intre ei si lume. | daca vrei sa vezi diferenta dintre Lume si oameni care il au pe Dunezeu nu spala numai vasul pe dinafara... dar daca asa crezi ca ar fi facut Hristos asa faceti... dar sa nu va treziti ca pleaca lumea de la voi, tocmai pt ca asteapta vada HAR care schimba fiecare detaliu si nu lege care sfarma fiecare dorinta de a-L cauta pe Hristos... Isus cand a intrat la Zacheu nu i-a pus repede legi... scoate banii si da-i, dezbraca-te de haina asta si etc... nop ... Isus a stiu ca e sufucienta prezenta LUI acolo si schimbarea se va petrece... deci , oricat de mult ai vrrea sa-mi ararti ca legea e buna, nu ai versete care sustin asta( si cand zic lege nu ma refer la alea 10 porunci). Legea e facuta pt cei necredinciosi si daca e o biserica plina de necrestini, atunci sa fie lege... dar Dumnezeu nu mai e acolo...
_______________________________________ Nu astepta sa nu mai vezi nici o cale de iesire ca sa privesti in sus!!!
|
|
26/07/08 18:27
|
|
just_4_jesus
membru
Inregistat: 14/08/08
|
|
cam exagerati. voi va certati, in loc sa va spuneti parerea[cum cere topicu`]
_______________________________________ I belong to Jesus..
|
|
17/09/08 15:52
|
|
mariposa4dios
membru
Inregistat: 24/11/08
|
|
Salut.. La biserica la care mergeam inainte..biserica unde am crescut, mergeam in blugi, in fusta, in ce vroiam eu sa ma duc.Nu era nici o problema si nici eu nu vad asta o problema.Am intalnit persoane care Duminica merg la biserica cu batic si fusta si in timpul saptamanii comportamentul lor nu e deloc unul ca si un copil al LUI DUMNEZEU.Asta mie mi se pare fatarnicie, si sunt de parere ca daca tu te duci altfel decat esti inaintea Lui...si ca atitudine nu numai ca si imbracaminte, asa se numeste.Dumnezeu este peste tot si prezenta Lui e peste tot.Mergi pe strada si El e acolo....stai cu prietenii si El e acolo...eu cred ca pentru El conteaza atitudinea ta in viata ta de zi cu zi ... sa fie constanta...sau progresiva...degeaba iei costum pe tine cu cravata sau fusta pana in pamant cand tu in timpul saptamanii nici nu iti aduci aminte de Dumnezeu.ATITUDINEA si RAPORTAREA noastra fata de Dumnezeu trebuie sa fie ceva...la ordinea zilei...nu numai Duminica......
_______________________________________ www.lifestoryes.webs.com
|
|
27/11/08 12:26
|
|
crisstina
membru
 Inregistat: 10/03/08
|
|
mariposa4dios a scris:
.Am intalnit persoane care Duminica merg la biserica cu batic si fusta si in timpul saptamanii comportamentul lor nu e deloc unul ca si un copil al LUI DUMNEZEU..... |
si eu am intalnit astfel de persoane... si mai ales tipul de persoane care tin foarte mult la batic si fusta dar in realitate comportamentul si atutudinea este diferita de cea pe care trebe sa fie la un crestin... Eu una nu ma poticnesc in batic,fiecare face cum considera,eu merg de exemplu in pantaloni la grupul de misiune ... consider ca trebe sa fi imbarcat decent sa nu atragi priviri... si... Pocainta nu sta in batic si fusta!!!
_______________________________________ Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna,un zambet la fiecare lacrima,o binecuvantare la fiecare pas si un raspuns la fiecare intrebare!!!
|
|
27/11/08 15:11
|
|
mihaella
+
 Inregistat: 04/07/07
|
|
Fetelor, dacă sunteţi chemate la un interviu foarte important cu un domn prestigios, veţi merge in jeansi, tenişi si tricou cu Mc Donald? Nu cred.
La fel de stupid mi se pare să mergi în blugi la biserică. Te prezinţi in faţa Împăratului Împăraţilor şi Domn al Domnilor,vi sa-I aduci laudă şi închinare.. nu sunteţi la picnic.  Trebuie să ne îmbrăcăm conform ocaziei.
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
27/11/08 15:23
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
da... si EL o sa spuna ... ce bine ca te-ai imbracat frumos ... si ai haine alese ... ce mai conteaza ca ai inima plina de rautatzi si capul plin de ganduri necurate ... bine ca esti tu curat si bine-mbracat ...
iou am fost la o biserica de penti ... eram in pantaloni trei sferturi si tricou si adidasi ... sport ... si am vb cu pastorul la el in birou ... nu mi-a dat de inteles cum ca as fi imbracat necuvenit ... mi-a placut chestia asta ...
Ultima modificare de giany (27/11/08 15:48)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
27/11/08 15:41
|
|
crisstina
membru
 Inregistat: 10/03/08
|
|
giany a scris:
da... si EL o sa spuna ... ce bine ca te-ai imbracat frumos ... si ai haine alese ... ce mai conteaza ca ai inima plina de rautatzi si capul plin de ganduri necurate ... bine ca esti tu curat si bine-mbracat ... ... |
exact giany Domnul nu se uita la imbarcaminte ci la suflet poti fi imbracat nu stiu cat de bine daca dupa haine este un om rau,un suflet gol
_______________________________________ Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna,un zambet la fiecare lacrima,o binecuvantare la fiecare pas si un raspuns la fiecare intrebare!!!
|
|
27/11/08 15:51
|
|
giany
membru
|
|
mai ... ciudat este ca pastorul a ramas cumva impresionat la cele ce am discutat cu el ... si era f atent cand ii spuneam ceea ce aveam sa ii spun ... mai mult am vorbit eu ... decat pastorul ... vreo 2 ore am vb cu pastorul ...
Ultima modificare de giany (27/11/08 15:58)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
27/11/08 15:57
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
Interesant ce spui Giany, dar daca iti facea vreo observatie pastorul asupra vestimentatiei nu cred ca te mai prindea vreodata pe acolo, nu? Pastorul poate sa iti spuna ceva mai direct atunci cand te cunoaste mai bine si stie ce fel de om esti. Crisstina, faptul ca esti bun si sfant la interior se vede neaparat si la exterior, reciproca insa nu e valabila!
|
|
27/11/08 16:07
|
|
giany
membru
|
|
nu ma cunosti ... cred ca daca imi atragea atentia ... ii replicam ... si nu ma sperii eu asea usor ... tre mai mult ... si nu se vede la exterior daca esti bun si sfant ... nu e obligatoriu ... 
|
|
27/11/08 16:12
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
dar faza cu blugii ati auzit-o?...cica nu e voie sa porti blugi in unele biserici deoarece ei au fost proiectati la inceputuri pentru vacarii americani...si...cum poti veni cu haine de vacar inaintea lui Dumnezeu? ...buf..."prosti dar multi"...scuzati citatul dar e foarte adevarat, luati ideea nu cuvantul "prost" in sine.
si eu merg la biserica cum ma simt mai bine...uneori mer in pantaloni de training deoarece e nevoie sa fiu cat mai lejer la tobe...si e fain ca nimeni nu are obiectii...fiecare dupa cum ii e stilul si dupa cum se simte bine ....bine...daca esti nesimtit si mergi indecent ti se atrage atentia dar intre limite fiecare are libertatea sa mearga cum vrea 
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
27/11/08 16:34
|
|
nikku
membru
|
|
Mai Giany, dar daca nu se vede la exterior unde se vede? Ca prima impresie conteaza pe oriunde... si e foarte greu de schimbat.
|
|
27/11/08 16:47
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
giany...se cam vede si al exterior...ca aspectul exterior este oglinda interiorului......daca o fata e simpla, smerita si inteligenta nu se imbraca astel unei tate...si nici o tata nu se imbraca simplu si cu stil (asta a fost un mic exemplu )
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
27/11/08 16:53
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
mihaella a scris:
Fetelor, dacă sunteţi chemate la un interviu foarte important cu un domn prestigios, veţi merge in jeansi, tenişi si tricou cu Mc Donald? Nu cred.
La fel de stupid mi se pare să mergi în blugi la biserică. Te prezinţi in faţa Împăratului Împăraţilor şi Domn al Domnilor,vi sa-I aduci laudă şi închinare.. nu sunteţi la picnic.  Trebuie să ne îmbrăcăm conform ocaziei. |
mihaella, tu cand te duci la biserica te intalnesti cu Seful tau sau cu Tatal tau? Cand te rogi, de fiecare data iti iei hainele de "duminica"? Daca luam in considerare faptul ca nu te intalnesti cu Dumnezeu ci ca traiesti cu El ma intreb cum fac baie astfel de persoane!
Si biserica nu este ocazie sau loc de intalnire cu Dumnezeu ci cu ceilalti frati si surori. Ar fi va si amar daca ne-am intalni cu Dumnezeu numai la biserica.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
27/11/08 17:00
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
La Biserica sa imbraca intrun asa fel sa fiti o lumina pentru Lumina care este Isus Hristos. Daca ne imbracam diferit cand ne rugam singuri e vorba ca nu avem la cine sa fim lumina pentru, nu? Edit; As vrea sa zic oriunde ai merge in fata oamenilor sa fiti o lumina asta inseamna la fapte, cum arati si etc.
Ultima modificare de livu2day (27/11/08 17:27)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
27/11/08 17:23
|
|
mihaella
+
|
|
+Archangel+ a scris:
mihaella, tu cand te duci la biserica te intalnesti cu Seful tau sau cu Tatal tau? |
Îmi este Tată, îmi este şi Stăpân. Şi nu am de gând să ofer mai multă cinste unui om decât lui Dumnezeu : prin vorbire, purtare, îmbrăcăminte. Ideea e că nu-mi permit sa vin în Casa Domnului aşa cum merg la piaţă. Atât. Într-o oarecare masura ai dreptate, suntem în prezenţa lui D-zeu tot timpul dar aşa am fost educată, aceasta este concepţia mea.
gabi_aron a scris:
.buf..."prosti dar multi". |
O singură obiecţie : nu am mai auzit niciodată această teorie şi dacă tot îi consideri "proşti", bine, dar mulţi nu sunt. Balanţa înclină spre cealaltă extremă. Se propagă extravaganţa, tendinţele libertine , orice , numai idei de-astea "învechite" nu . 
Ultima modificare de mihaella (27/11/08 17:33)
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
27/11/08 17:31
|
|
nikku
membru
|
|
Sa stiti ca sunt fete care vin la adunari in pantaloni si, la intrare, mai pe ascuns, mai la vedere, trag fusta lunga din geanta/sacosa si o imbraca. La fel si cu baticul pe cap, dar cred ca pe-asta o stiti...
|
|
27/11/08 17:40
|
|
giany
membru
|
|
sa le taiem capul ...   
|
|
27/11/08 17:54
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
nikku a scris:
Sa stiti ca sunt fete care vin la adunari in pantaloni si, la intrare, mai pe ascuns, mai la vedere, trag fusta lunga din geanta/sacosa si o imbraca. La fel si cu baticul pe cap, dar cred ca pe-asta o stiti... |
Foarte comic, adevarul asa e. Sunt multi care e doar dupa cum arata si etc, adica pubilicitatea sau reclama daca sunt crestini sau sunt nustiu ce... Dar inauntru dejeaba, oricum fata de Domnul te sa fim equilibri. Daca mergem dupa cum a fost El nu avem probleme la astea nu?
Ultima modificare de livu2day (27/11/08 17:56)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
27/11/08 17:55
|
|
mihaella
+
|
|
Gianina , Gianina.. ar trebui aplicată sentinţa în mod echitabil. La fete pt batic , la băieţi pt gândurile mârşave. :P
|
|
27/11/08 17:55
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|