TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Cand el/ea nu e din acelasi jug Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 7
Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Femeile sunt precum merele neculese. Cele mai bune sunt in varful pomului. Majoritatea barbatilor nu vor sa se intinda dupa cele bune fiindca se tem sa nu cada si sa se raneasca. Prefera, in schimb, merele cazute pe jos, care nu sunt la fel de bune, dar usor de luat. Merele din varful pomului se gandesc ca este ceva in neregula cu ele, cand, de fapt, sunt extraordinare. Trebuie numai sa astepte sa apara barbatul potrivit, care sa fie suficient de curajos sa urce pana in varful pomului.

30/01/06 21:41

Site web  
doitili
membru

Inregistat: 23/10/05
Eu am văzut atât de mulţi tineri, care şi-au nenorocit viaţa de credinţă, pentru că au petrecut foarte mult timp cu persoane nepotrivite pentru ei. Şi când spun că au avut relaţii nepotrivite, mă refer la faptul că au devenit foarte intimi din punct de vedere emoţional şi uneori au devenit foarte intimi chiar şi din punct de vedere fizic, cu nişte persoane nepotrivite pentru ei.
    Dacă tu crezi că o asemenea legătură nepotrivită nu te va afecta din punct de vedere spiritual, eşti foarte nechibzuit şi nebun. O astfel de legătură nepotrivită te va afecta profund din punct de vedere spiritual.
    Niciodată nu am văzut o fată spirituală care să-şi petreacă mult timp cu un bărbat nespiritual, într-un sens intim al cuvântului "relaţie", iar fata respectivă să nu fie secătuită, şi chiar distrusă, din punct de vedere spiritual.
    Am văzut mulţi bărbaţi creştini sau femei creştine, care au devenit foarte intimi şi prietenoşi cu cineva care a fost mai puţin spiritual decât ei sau deloc spiritual; şi în relaţia aceasta, aceşti creştini s-au destrămat din punct de vedere spiritual.
    Dacă se dezvoltă o relaţie de intimitate între o creştină şi un necreştin, creştina nu îl va influenţa pe necreştin, ci se va întâmpla invers; necreştinul o va influenţa pe creştină şi ea va deveni din ce în ce mai puţin spirituală.

Foarte rar s-a întâmplat să văd că o persoană creştină este prietenă cu altă persoană de sex opus necreştină şi cel creştin să-l conducă pe necreştin la Hristos.
    De foarte multe ori am văzut ocazii în care cel necredincios pare că vrea să vină la Hristos, dar nu de dragul lui Hristos, ci de dragul fetei credincioase.

Ultima modificare de doitili (01/02/06 23:25)

01/02/06 23:24

anda82
membru

Inregistat: 26/01/06
eu nu am prezentat situatia clara,dar cu siguranta nu voi ramane cu cineva care nu IL iubeste peDumnezeu,si nici  nu ma voi casatori cu un baiat care nu stie de Domnul,spuneam doar ca......nu mai spun nimic,poate la final

01/02/06 23:38

doitili
membru

imi cer scuze daca te-ai simtit 'atacata' dar nu am scris asta sa te 'atac' pe tine ci doar pt ca erau niste ganduri legate de subiect

01/02/06 23:45

Larisa
membru

Nu e ciudat cum tipa care canta in cor acum nu mai da pe la repetitii pentru ca are un prieten? Nu e ciudat cand cel care mergea in fiecare duminica in misiune numai merge pentru ca are o prietena? Lucrurile astea ar trebui sa ne dea de gandit. Cand relatia te indeparteaza de Dumnezeu incetul cu incetul atunci trebuie luate masuri drastice.

02/02/06 00:25

Site web  
ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05
da asa este, eu ma rog Dlui sa-mi dea o sotie care sa-mi fie ajutor si in slujire, si nu sa ma trezesc ca incetul cu incetul ma opresc din a sluji Dlui.
adevarul este ca stiu destule cazuri in care tineri care erau implicati in lucrarea Dlui, dupa ce s-au casatorit, sau si inainte  s-au plafonat si au intrat in randurile celor care "consuma Biserica", sau nici nu se mai prea ostenesc sa vina la bise.....

02/02/06 00:45

doitili
membru

Dacă un băiat are o mamă evlavioasă, atunci este o şansă foarte mare ca acest băiat să-şi dorească o soţie la fel de evlavioasă, pentru că acest băiat a văzut evlavia exemplificată în mama lui şi vrea ca şi soţia lui să fie tot aşa.

02/02/06 00:54

ionelcim
membru

si asta este un defect "profesional"?

02/02/06 01:28

doitili
membru

daca tu vrei s-o iei asa e problema ta

02/02/06 01:34

Larisa
membru

In general se zice ca bajetii se casatoresc cu mamele lor si fetele cu tatii lor, dar daca acestia nu au fost un exemplu bun s-ar putea ca lucrurile sa se schimbe in bine. Cui i-ar conveni sa i se aminteasca in fiecare zi ca seamana cu soacra ei?

02/02/06 01:45

Site web  
anda82
membru

Inregistat: 26/01/06
nu esti tu responsabila de faptul cum m-am simtit eu.sincer,m-am simtit dar nu e  nici o problema,imi rezolv simtamintele repede  fiindca uneori  inseala.spuneam doar ca e o chestie mai complicata,  eu am prezentat  doar concluzia  aici,dar inca sunt de parere ca la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinta,indiferent de raspunsul LUI,si cu orice pret ma lupt sa fiu pe placul LUI in toate,

02/02/06 23:28

daria
membru

Inregistat: 25/01/06
anda, nu vreau sa te intristezi si de aceea iti pot spune ca intradevar daca stai aproape de Dumnezeu toate le vei primii pe deasupra. Eu am niste prieteni foarte dragi mie in care numai ea a fost crestina si acum sunt amindoi, dar numai prin Mila si puterea Domnului, el a devenit un om a lui Dumnezeu, asa ca roaga-te fara incetare si dumnezeu poate face minuni, El nu este limitat ca si noi.
O zi binecuvintata!

16/02/06 14:19

valentina
membru

Inregistat: 04/03/06

Larisa a scris:

Femeile sunt precum merele neculese. Cele mai bune sunt in varful pomului. Majoritatea barbatilor nu vor sa se intinda dupa cele bune fiindca se tem sa nu cada si sa se raneasca. Prefera, in schimb, merele cazute pe jos, care nu sunt la fel de bune, dar usor de luat. Merele din varful pomului se gandesc ca este ceva in neregula cu ele, cand, de fapt, sunt extraordinare. Trebuie numai sa astepte sa apara barbatul potrivit, care sa fie suficient de curajos sa urce pana in varful pomului.

Wow, Larisa! Ce mult imi place cum ai spus-o! M-au intarit mult cuvintele tale! God bless U in every single day! :)

10/03/06 14:47

Cris Cristi
membru

Inregistat: 22/02/06
Sper ca fetele sunt acele mere ...si nu femeile ;)

Ultima modificare de Cris Cristi (10/03/06 21:27)

10/03/06 21:13

Tristan
membru

Inregistat: 10/10/05
Nu am mai scris de ceva vreme pe aici ... destul de multa vreme... Imi pare bine cand vad ca fiecare din noi are un punct d evedere pe care vrea sa-l impartaseasca.... dar imi pare rau cand vad de multe ori sunt diametral opuse... si ca tindem mereu sa ne deosebim de ceilalti... sa ne tinema la distanta... Sa spunem noi suntem asa sau asa.... voi sunteti asa sau asa.... Si atunci fiecare nesocoteste pe celalalt si vrea sa isi impuna punctul de vedere.... Sunt sigur ca ne-am pierdut pe undeva pe drum.... Cand zic noi... ma refer la specia umana.... Ne-am indepartat prea mult de acel Adam si acea Eva... si totusi tindem sa spunem ca omul este asa sau asa....
   Dumnezeu a facut pe om ... de parte femeiasca si barbateasca... si nu baptist sau ortodox... penticostal sau catolic... etc... Parte femeiasca si parte barbateasca...

16/03/06 16:02

ionelcim
membru

tristan, faptul ca oamenii sunt diferiti este o realitate, iar in ce priveste subiectul care ar tre sa se discute aici, biblia imparte oamenii in 2 categorii: credinciosi si necredinciosi, este drept ca nu penticostali sau ortodocsi, baptisti sau catolici, insa realitatea trebuie acceptata, si decizile trebuie luate corect.
ce legatura poate fi intre un credincios si un necredincios? sau ce leg poate fi intre intuneric si luminta?, sau ce leg poate fi intre Dumnezeu si Satana?
nu poate fi nici o legatura, si asta este realitatea.

16/03/06 16:21

redgreeneyes
membru

Inregistat: 27/12/05
"Indragostitul este un om care gaseste un carbune incins si il pune in buzunar, crezand ca e diamant." Alphonse Karr

27/04/06 11:57

GabiB
membru

Inregistat: 09/07/05
Pot sa zic si eu ce inteleg ca imi spune Dumnezeu cu privire la subiectul acesta? 2 Corinteni 6:14  Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?

De aici inteleg ca nu trebuie sa ajungem in relatii chiar asa stranse, in casatorii cu cei care nu sunt cu adevarat crestini.Si sunt de parere ca inainte sa luam o decizie, sa Il intrebam pe Dumnezeu in post si rugaciune si sa fim gata sa ascultam si sa implinim voia Lui.

24/05/06 10:57

Site web  
valentina
membru

Inregistat: 04/03/06

marijuana a scris:

Pot sa zic si eu ce inteleg ca imi spune Dumnezeu cu privire la subiectul acesta? 2 Corinteni 6:14  Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?

De aici inteleg ca nu trebuie sa ajungem in relatii chiar asa stranse, in casatorii cu cei care nu sunt cu adevarat crestini.Si sunt de parere ca inainte sa luam o decizie, sa Il intrebam pe Dumnezeu in post si rugaciune si sa fim gata sa ascultam si sa implinim voia Lui.

Amin!

24/05/06 11:23

eli4adi
membru

Inregistat: 03/06/06
sant de acord cu tine Fyn .D-zeu va binecuvanta o relatie care-l va onora pe EL.Posibil sa mearga relatia,dar este mai rar.......nu va riscati.

10/06/06 22:32

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (25/09/10 18:29)

09/01/07 18:46

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (25/09/10 18:29)

09/01/07 19:17

Larisa
membru

"Cine are urechi de auzit sa vada" zicea un proverb parafrazat.

10/01/07 06:19

Site web  
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05

Magdy a scris:

Am o fetita de 7 luni...

:( Sotul tau merita cateva luni de spitalizare ...

10/01/07 11:29

blue_soul
membru

Inregistat: 09/10/06
bv ma!femeia e disperata si tu vi cu sfaturi de 2 bani!

10/01/07 15:38

Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 7    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la