|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 11 |
|
blackmetal
membru
Inregistat: 09/02/07
|
|
Multa lume asculta Rock, chiar si eu. Cum ar fi sa opresc Lordi sau Cradle of Filth si sa dau drumu la Corul Bisericii Agape. Probabil parintzii mei ar fi dat buzna in camera sa vada dak mai sunt normal la cap sau nu.
Rockul este in general asociat cu satanismul sau partea intunecata a lumii. Rockeri cu plete pana la brau, cu bratzari cu tzepi, fardatzi, imbracatzi in latex sau piele cu bocani imenshi... urla in "timpanul" unui microfon versuri pe care nici el nu cred ca le stie la cat de oracaite sunt, in fatza unui public numeros care urla, da din cap shi saluta( \m/ ).
Ajung in Iad daca ascult rock ? De exemplu, in momentu de fatza ascult piesa Lordi - Devil is a Loser. Cum sa nu stiti pe Lordi, au castigat Eurovision acu catziva ani cu piesa Hard Rock Hallelujah. Artistii aia imbracati in costume de demoni ... anyway, sa revenim la discutie. Ascult Lordi - Devil is a Loser evident ca face mijto de Diavol. Imi scuzati limbajul. Iata cateva versuri:
The devil is a loser and he's my bitch For better or for worse and you don't care which The devil is a loser and he's my bitch Runnin' into trouble you skitch He's my bitch
E rau dak ascult asa ceva? Sau, cat de crestin vi se pare asta:
"Archangel, Dark Angel Lend me thy light Through Death's veil 'Til we have Heaven in sight!"
Pareri va rog. Am 17 ani, incercati sa fiti sinceri pt ca sunt foarte influentabil
|
|
09/02/07 05:49
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Hehe. Uite că dau de tine şi pe aici. De obicei nu prea intru pe la topicul de muzică. Dar, văzând ce-ai postat în altă parte, m-ai făcut curios să văd ce ai scris şi în rest.
O primă observaţie e legată de faptul că muzica rock creştină e tratată la alt topic. S-ar putea să ţi se ceară să postezi acolo. Dar, tu vorbeşti de fapt de ascultarea unor compoziţii cu caracter necreştin. Nu ştiu dacă am mai văzut discutat acest lucru. S-ar putea să ai deci succes în a deschide un topic pe această temă.
Bun, gata cu observaţiile administrative.
Fratele meu, pentru mine tu reprezinţi o provocare de a-ţi răspunde cu Scriptura, şi de a face pe învăţătorul cu tine. Dar tu eşti cu mult mai mult.
ÃŽn general apar pe aici mulţi care vin să semene zâzanie sau să se dea tari în Scripturi. Eu cam mă consider în ultima categorie. Dar apar şi mulţi care chiar au nevoie de Dumnezeu şi de sprijinul lui. Poate mă înşel, dar din declaraţia ta de final tu te-ai cam încadra în această categorie.
Ce pot să-ţi spun, decât că Isus a venit în primul rând pentru rebelii, nemulţumiţii şi nenorociţii lumii acesteia. Şi cred că El te-a călăuzit prin periplurile tale pe internet să ajungi într-un loc unde să îţi petreci timpul cunoscându-l pe El, prin alţi faliţi care au eşuat în încercările lor de a se apropia de El prin persoanele din anturajul lor imediat. Sper să te simţi ca făcând parte din ceva plăcut lui Dumnezeu, aici. (Chiar, vezi că e un topic unde poţi scrie cum ai ajuns pe aici. Şi să vezi cum au ajuns şi alţii.)
Acuma revenind în final la părerile care le-ai cerut despre ca asculţi. Un test simplu dacă vrei să ştii când ceea ce faci este greşit sau nu în ochii lui Dumnezeu, este să te întrebi dacă Isus ar face acel lucru.
Probabil că concluzia ta va fi că El nu ar asculta muzica (în special versurile) pe care le asculţi tu. El nu l-a batjocorit nici măcar pe Satana. Şi nu a vrut nimic din ce Tatăl i-a dat lui Satan până la o vreme. Deci nu cred că o să-L auzi pe Isus fredonând încetişor în timp ce ascultă că diavolul este târfa Lui, sau să ceară lumină de la ÃŽngerul ÃŽntunericului.
Acuma nu fi disperat dacă asculţi aşa ceva. Nimeni nu-i perfect. Sunt oameni care de ani de zile se luptă cu tot felul de păcate în viaţa lor, care reuşesc să biruiască sau care recidivează din nou. Dar este o vreme pentru toate. Şi dacă vrei să te apropii de Dumnezeu El nu te respinge, ci te ajută să-ţi revii. ÃŽn pilda samariteanului milostiv, Cel care a fost dispreţuit de oameni s-a aplecat şi l-a ajutat pe cel rănit şi care avea probabil trupul plin de noroi şi gura umplută cu ţărână. ÃŽn vremea de acum Dumnezeu este încă dragoste.
Hai că m-am ambalat prea mult. Deja mă văd în rolul cavalerului pe cal alb care te aduce pe calea cea dreaptă. Ori tu ai nevoie de fapt de Isus şi de Duhul Sfânt să te ajute în aceste momente. Poate îţi zic alţii alte lucruri care să te ajute. Că io prea mă dau în stambă. Pace ţie!
Ultima modificare de _filip_ (09/02/07 09:09)
|
|
09/02/07 09:03
|
|
monica
membru
Inregistat: 16/03/05
|
|
In primul rand, bine ai venit pe TC. Lordi mi se par o formatie comerciala care incearca sa socheze si sa atraga atentia prin muzica lor si, mai ales, prin aspectul lor. Nu inseamna ca, daca o trupa are niste versuri gen "devil is loser" sunt crestini sau au un mesaj pozitiv in cantecele lor. Hard Rock Hallelujah este o piesa inchinata rockului, de exemplu. Faptul ca au castigat la Eurovision dovedeste ca europenii cauta senzationalul si nu neaparat calitatea. Mie, sincer, Lordi nu mi se par relevanti nici pentru cultura europeana-la modul general vorbind si nici pentru mine, ca ascultator de rock. Din pacate pentru noi, suntem influentati de ceea ce ascultam si vedem. Altfel spus, o muzica trista, depresiva te face sa devii trist, un film de groaza vazut zilnic te poate marca intr-un mod negativ si poti sa ajungi dependent de senzatiile pe care ti le procura vizionarea lui, etc. Eu cred ca trebuie sa selectam toate informatiile pe care le primim zilnic si ca ar trebui sa nu ne mai lasam manipulati de toate prostiile pe care ni le baga sub nas mijloacele de comunicare actuale. In adolescenta ascultam si eu tot felul de rock, la un moment dat, tot pe la 17 ani, ascultam un rock efectiv depresiv care bineinteles m-a influentat atunci in mod negativ. Pana cand la un moment dat am spus stop, pentru ca muzica aceea ma impingea direct spre depresie. E usor sa te ia valul, sa fii tentat sa alegi calea cea mai usoara, dar sansa noastra o reprezinta Isus care si-a dat viata pentru noi, ca sa nu mai fim robiti de pacate sau de lucrurile care ne inconjoara, ci liberi, in partasie cu El.
Ultima modificare de monica (09/02/07 10:06)
|
|
09/02/07 09:09
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
Iti recomnd un documentar :CrossTV - They Sold Their Souls 4 Rock'n'roll. Are 4 parti si e cam lung. Dupa ce l-am vazut nu am ascultat rock cateva zile(zic rock crestin, cel necrestin nici nu intra in discutie). Se pare ca trebuie sa ma uit din nou
Daca nu reusesti sa faci rost de el si esti interesat, da-mi un mail si te ajut eu.
|
|
09/02/07 10:01
|
|
blackmetal
membru
|
|
Sunt un mare mancator de filme horror. De exemplu, cel mai mult mi-a placut Van Helsing(ucigas de vampir). Te incarci cu adrenalina cand vezi scene de genu: ii suge sangele lu` una sau cand bubuie corpul vampirului cand i se infige un tzarush in inima.
Dar acum nu vorbim de filme. Cand ascult rock, practic simt ritmul. Versurile nu prea conteaza. Am nishte tricouri cu trupe rock, in special Cradle Of Filth(cautati pe google poze cu ei), 2 bratzari cu tzepi la mana, si la gat un medialion (il puteti vede la adresa aceasta http://bestial.ro/product.php?prod=609). Un preot daca m-ar vedea s-ar inchina si cu dreapta si cu stanga. As dori sa discut de mai multe chestii. Exemplu: cum sa intri in Rai, dak te duci la biliard, te lingi cu prietena ta, bei o bere, fumezi, shi injuri ca ratezi ultima bila. Sau ce este Raiul? Un loc unde toata lumea se duce la biserica, tzine post, rugaciune? Cat de interesat ar putea fi asta? Daca este asa, parerea mea, ca o sa fie o plictiseala toatala. Dar cum ar fi dak ai ajunge in Iad? Acolo sigur nu te plictisesti.
|
|
09/02/07 14:47
|
|
jezzy
membru
Inregistat: 13/03/06
|
|
Tu chiar ai nevoie de ajutor!
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
09/02/07 14:52
|
|
Ste.fan
membru
|
|
Ok )
Raiu' : nu e un loc unde ajungi daca mergi la biserica si "esti baiat bun" toata viata. De fapt, nici nu poti fi, oricat te-ai stradui, tot o sa calci stramb odata si odata.Din cauza asta cineva a murit pentru pacatele noastre. E vorba de Isus Hristos. Poate suna "fantastic", dar e adevarat. Cel de care isi bat joc oamenii, care este injurat si insultat de toti a venit si a murit pentru ei. Nu a murit doar pentru pocaiti, sau pentru baietii buni. El a murit pentru toti! Chiar si pentru noi 2. Chiar si pentru tine ... Tare mi-as dori sa il cunosti. Sa ai o relatie personala cu el. Totul s-ar schimba ...
Iadul : nu ai vrea sa ajungi acolo, pentru ca "nu o sa te plictisesti". Si nu pentru ca o sa faci baie in smoala. Nicaieri in Biblie nu scrie de asa ceva. E doar foc vesnic. Tare distractiv o fi sa arzi continuu ... Nu inteleg cum poti fi fericit acolo, asa cum canta rockerii (nu am nimic cu ei, dar ei fac asta. nu stiu alte genurii de muzica care sa spuna pe fata lucrul asta).
Pentru ca tot e vorba de rock aici, am si eu o intrebare: de ce cand cei de pe scena canta de iad, de predarea sufletului lui Satan, audienta e "in flacari" si ii venereaza prin manifestarea lor? In fond, nu e un lucru rau ceea ce fac? Cam cat creier are Merlin Manson cand il injura pe Dumnezeu, cand spune ca uratul si grotescul e de fapt frumos? Eu stiu ca individul are o problema cu capu', dar inca ma minunez. Poate stii tu sa imi raspunzi.
Cat despre preotul, care s-ar inchina "si cu dreapta si cu stanga" ... ma indoiesc ca chiar face asta. Un semn cu mana, nu prea seamana a inchinare pentru mine. Tu ce zici?
Cam atat am de spus, Filip, ai cuvantul
|
|
09/02/07 15:08
|
|
blackmetal
membru
|
|
Bine v-am gasit. Scuze Monica, ca am uitat sa va salut primirea.
jezzy fara suparare, dar mai bine taceai.
Manson este marele preot asa zisei The Church Of Satan din Anglia. Ala chiar s-ar distra in Iad. Dumnezeu ar trebui sa-l trimita in Rai, pt ca acolo ar fi pt el pedeapsa.
La biserica nu ma mai duc de cativa ani. Am fost baiat de altar multa vreme, prea multa. Itzi fredonez Slujba de Inviere in acelash timp cu popa. Biserica este la 30 de m de mine. Practic vine ea peste mine-n casa.
Era o gluma faza cu inchinarea... simbolistica... adik in seamn de uimire.
Iisus a facut gestul acesta cu ce scop? Nu este Dumnezeu, atotstiutor, atotvazator, atotputernic, omniprezent? Daca stie ce se va intampla. Cati in Iad, cati in Rai. Stie deja cifrele, si cine care cum pe unde se duce... ce mai are rost viatza? Pfoa, nu raspunde... ca stiu deja ce vrei sa`mi spui "Necunoscute sunt caile Domnului". Mi s-a mai zis... si din cate vad eu, nu e nimeni in stare sa zica cineva calumea.
|
|
09/02/07 15:18
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Vorbest de predestinare, deci. Este un topic despre asta la "Predesintare sau liber-arbitru"(sau asa ceva) si o sa vezi la ce concluzie am ajuns noi. Exista si predestinare si liber-arbitru. Eu unul aleg sa traiesc in paradoxul asta - sunt oarecum constient de faptul ca Dumnezeu imi stie caile, dar ma simt si liber datorita liber-arbitrului pe care il am. E greu? da... Oricum, sa stii ca nu o sa reusim noi sa gasim raspunsul la intrebarile astea privitoare la libertatea noastra, pentru ca de mii de ani si filosofii, si teologii si oamenii de stiinta incearca sa gaseasca un raspuns...
Las topicul asta deschis atata timp cat se discuta civilizat, fara conflicte intre rockeri si nonrockeri. Multumesc anticipat pentru intelegere!
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
09/02/07 15:27
|
|
Ste.fan
membru
|
|
blackmetal a scris:
Nu este Dumnezeu, atotstiutor, atotvazator, atotputernic, omniprezent? Daca stie ce se va intampla. Cati in Iad, cati in Rai. Stie deja cifrele, si cine care cum pe unde se duce... ce mai are rost viatza? |
Pai are. De unde stii ca tu nu trebuie sa mergi in Rai? Non-combat = iad in mod sigur. Pe pamant chiar, nu poti face nimic fara sa te lupti cu viata
Ultima modificare de seraphim (09/02/07 16:22)
|
|
09/02/07 16:18
|
|
blackmetal
membru
|
|
dar nu ar putea sa`mi zica dumnezeu .. unde ma duc? adik ... in momentu de fatza ...
Ultima modificare de blackmetal (09/02/07 16:37)
|
|
09/02/07 16:36
|
|
Ste.fan
membru
|
|
Ce farmec ar mai avea prajitura daca ai sti dinainte ce gust are? :p
|
|
09/02/07 16:40
|
|
T-pop
membru
Inregistat: 20/01/06
|
|
Ce mi se pare interesant e ca unii aleg sa o ia inspre iad din simpul motiv ca e mai simplu. Adica nu trebuie sa faci chiar nimic pentru a ajunge acolo. Ca Manson se va distra acolo e ca si cum ai afirma faptul ca Bruno se distra de cei care il prajau pe rug.
_______________________________________ "The more I study science, the more I believe in God." Albert Einstein
|
|
10/02/07 15:49
|
|
blackmetal
membru
|
|
si cum ramane cu "calea cea lunga si cu chinuri" ? parca e calea cea scurta si ushoara...
|
|
15/02/07 17:02
|
|
me_4_your_body
membru
Inregistat: 22/02/07
|
|
uuuuu, fratii mei, in loc sa va dati cum parerea despre chestii care va sperie sau le respingeti pentru ca nu sunt de nasul vostru, sau pentru ca mamicuta voastra imbrobodita in batic v-a spus ca pletosii "e rai si violatori", mai bine ati face un bine cuiva, conform normelor crestine. adica fapte nu discutii in van. sunt sigur ca va puteti gasii o mie de explicatii si motivatii, de la cum ca nu aveti cu ce, pana la "pe masura puterior noastre", pana la mizerii de genul ca" e necesara si o astfel de...",. so....ce va zgandara pe voi probelma rock-ului. pana alta oamenii aia sunt mai adevarati decat habotniciile voastre prefacute. Mesajul lor nu e nici satanist, nici gresit....reflecta o optica pusa in capul lor tot de..ups...Domnul. Asa ca mai usor cu...Diavol i-a facut...bla bla, cu astea asta mai reusiti sa impresionati vreo mamaica calcata in picioare de vre-un roacker grabit...in rest apa de ploaie. deci...lookul- vi se pare nasol si exprima aplecare loc catre diavol....pai care e treba?! pletele?! dragii mei crestini tunsulici, daca nu stiati...treaba cu barbatul tuns, femeia cu cosite v-a fost indusa de parintii indoctrinati de comunism, care impunea treaba asta din motive de uniformizare si din motive de prevenirea paduchilor, pentru ca parintii vostrii bagati la bloc primeau sapun cu ratia. mai priviti putin in istorie si ganditi-va.
bratari si tepi?! idem.
haine de piele?! pai cand va aducea mos gerila ghetutze de piele si va bucurati de mama focului cum era?! ca macar un picior de vaca tot era hacuit sa va imbracati voi. poate treningul de supraelastic e o varianta oK? ups, asta, ca sa fie facut polueaza, tocmai raiul asta de pamant, pe care il vreti curat.
versurile?! care e problema, nu mai aveti loc de lamentari din pricina versurilor care indeamna la rau?! pai ipocrizia babelor habotnice si smechereala semibarbosilor de pe la seminar nu va agaseaza? o aud intr-o zi pe o tipa, dragutza de altfel, ca pe ea a ales-o Domnul ca sa duca cuvantul lui mai Departe. Mai a dracu' tupeista, zau?! cei drept si noi am fi ales-o sa ne-o duca mai departe cu vreo 20 de cm...da tipa nu se lasa usor. Cum o fi inteles ea si altii de teapa ei ca asta e menire ei...pai lasa, de dus cuvantul se ocupa si popii, nu e cazul sa se auto-instituie in functii d-astea apostolice. oare de unde tupeul si arogantza seminaristilor si a popilor mai tineri (sau ipocrizia si fixismul alora mai batrani), din moment ce 90% din ei sunt practicanti ai unor ritualuri si nu simt credinta decat declarativ si emfatizator....bleah.
e zgomotoasa?! chestie de gust. la fel de inestetica mi se pare o baba sau un tanar domn, imbracati cuminte (a se citi sters) care in numele Domnului (si iar ajungem la autoproclamare) se uita scarbiti de imaginea mea. cel putin stiu sigur ca sunt mai spalat ca ei ( si nu la creieri). Pai asta nu tine tot de inestetica? si n-am nimic de impartit cu ei. N-am refuzat niciodata sa stau de vorba cu un crestin curat si luminos prin credinta, dar cei doi neuroni ai lui, in multe cazuri au generat spasme care s-au tradus printr-un refuz, pentru ca runt rocker.....bleah
am dat odata peste o baba pentru ca eram nervos, si treaba asta m-a amuzat. deci mi-au trebut nervii. deci baba, prin simpla prezenta a facut un bine, in spriritul crestin - incasand-o. in loc sa fie mandra ca a fost pusa in cea mai pura ipostaza crestina, a inceptul sa ma afuriseasca. pai asa a invatat ea, dupa o viata de facut cruci si matanii?!....bleah
un tanar ortodox mi-a spus ca gresesc, mediul in care traies eu fiind unul de desfranati. eu cred ca e mai cinstit sa te porti liber, in masura in care nu aduci mari prejudicii celorlalti (sau CFR-ului cand te duci la mare). asta spun, pentru ca tanarul de care vorbesc, mi-a fost si coleg de camera. cred ca raul lui asupra mea a fost mai mare. omul, traind dupa reguli pe care le simte ca proprii dupa cat i-au fost bagate pe gat nu traia in desfrau (zice el). dar se masturba in baie cate o ora, de plesnea vezica in mine, sa ajung la blocaj renal, nu alta. pai asta nu e un pacat ce-mi facea el mie? i-am spus sa-si ia o femeie, da cica nu poate ca nu e insurat...bleah
voi discutati aici despre extreme : ba rock crestin ) ) ) ba rock satanic ) ) ). optica nu se creaza din extreme. atunci cand vrei sa calculezi o medie (deci un punct de vedere echilibrat in cazul vostru), valorile EXTREME SE INDEPARTEAZA, si din restul se face media. vorbiti deci ca sa va aflati in treba...si sa va justificati poate voua unele frustrari.
de ars in iad pe treaba asta......mai copii, v-a traumatizat duhovnicul cu iadul asta, si prin atitudinea de crestini falsi il aduceti pe pamant.....bleah
pa! long life for metal!!!!!!!
|
|
22/02/07 14:46
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
mai "me_4_your_body"..acest forum este pentru crestini...nu te simti in plus?...daca n-ai altceva de facut pe aici decat sa ne bagi pe gat "romane" cu aberatiile tale ar trebui sa-ti iei jucariile si sa te cari unde iti gasesti locul...daca ai nelamuriri in legatura cu crestii intraba-ne si te vom lamurii cat vom fi in stare...dar prin ce ai scris tu ai dat dovada de nesimtire si proasta educatie...si mai vrei sa nu fi caracterizat in anumite feluri de oamenii din jur?hm
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
22/02/07 17:14
|
|
dodo86
membru
Inregistat: 14/02/07
|
|
me_4_your_body a scris:
mai bine ati face un bine cuiva, conform normelor crestine. adica fapte nu discutii in vant. |
me_4_your_body a scris:
arogantza seminaristilor si a popilor mai tineri (sau ipocrizia si fixismul alora mai batrani), din moment ce 90% din ei sunt practicanti ai unor ritualuri si nu simt credinta decat declarativ si emfatizator....bleah. |
me_4_your_body a scris:
v-a traumatizat duhovnicul cu iadul asta, si prin atitudinea de crestini falsi il aduceti pe pamant.....bleah. |
M-am amuzat mult citind tot mesajul tau deoarece cam aceleasi lucruri gandeam si eu despre crestini. Te consider simpatic si cu gustul humorului. Am crescut intr-o familie de pocaiti dar totusi am avut o perioada de viata traita departe de Dumnezeu. Am un trecut de drogat si de ’’ratat’’.Totusi de 2 ani slujesc lui Dumnezeu in Duh si Adevar(imi dau toate silintele) si iti spun ca nu exista drog sau realitate care sa-mi fi dat sau sa-mi poata da atata liniste, bucurie si pace cat mi-a dat Domnul Isus. Este adevarat ca sunt crestini de toate culorile(tu consideri doar 10% crestini adevarati). Am sa-ti pun o intrebare: Atunci cand vei ajunge la judecata inaintea lui Dumnezeu, vei putea tu spune ca nu ai putut sa traiesti o viata placuta Lui din cauza celor 90% de crestini falsi? Te asigur ca nu te va justifica cu nimic, de aceea te indemn sa iei exemplu de la acel 10% pe care tu l-ai cunoscut. Incearca sa nu mai ai prejudecati fata de nimeni(nu judecati pentru a nu fi judecati). Te pun pe lista mea de rugaciune daca imi permiti.. Dumnezeu sa te binecuvinteze...
_______________________________________ Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este! Paul Tillich
|
|
22/02/07 18:31
|
|
me_4_your_body
membru
Inregistat: 22/02/07
|
|
dodo 86 iti merge minte si imi placi! te salut! incerc sa nu judec prea des, uneori insa simt nevoia ca lucrurile sa mai fie echilibrate si pe pamant... treaba cu prejudecatile...e complicata, pentru ca asa ceva se itampla din pacate prea des intr-o discutie de genul acesteia, fiecare tinand la punctul sau de vedere prea mult, nefiind dispus sa cedeze nici o secunda , nici un strop. citeam, cred pe "sfaturi ortodoxe", un documentar al unui tip, fost 'rocker" si acum "pe drumul cel drept"....care in tineretze cantase rock..... ma enerveaza la culme modul in care acel site si tipul respectiv argumenteaza. debiteaza o mie de tampenii, ii spurca pe negrii, le face curve pe admiratoare, retardati pe niste tipi foarte talentati, si care au muncit imens pentru a ajunge la tehnica instrumentala respectiva, oricine are o creasta in cap e indracit, semnul pentru pace e considerat blasfemie, ca fiind o cruce intoarsa cu bratele rupte, cand originea simbolului e alta...spunea ca vroia sa fie ca vedetele rock...n-a reusit pentru ca nu avea talentul necesar si apoi s-a apucat sa-i scuipe....baga rahaturile cu rulatul invers al melodiilor.....te doare capul!!!!! cum unii rockeri ratati strica imaginea, asa si tipul din exemplu...sau cine stie ce alt fel de habotnic... E vorba deci de extremele care nu prea trebuie luate in calcul. Nu vreau sa judec dar uneori te mai si apuca atunci cand esti judecat (inca nu am reusit sa-mi insusesc treaba cu obrazul celalalt, inca sunt adeptul "muta-i fatza din loc"). La treba cu judecata, corect....oricum sunt alte capete de acuzare mai inportante, cu asta cred ca as rezolva-o pe cautiune sau munca in folosul Raiului. . Eu am loc pe lumea asta destul si chiar ma amuza diversitatea (cu bune si cu rele). Cand se trece la incrancenari....hmm. oricum e clar, neuronii iti functioneaza frumos.
Draga Gabi underscore Aron. Underscor la capitolul IQ, asta unde scor = functii motorii si vegetative normale. deci tu, ca sa iti explic, ar veni ca esti sub. Ups, iar am fost nesimtit, pros crescutul de mine, oare unde-mi e pedanta si eleganta stilului. Asa e, am crescut prost, adica cu vreo 15Kg numai in ultimul an. Sa inteleg ca nu-mi este locul alacuri de tine pe un site cu acces public? auu, cata lipsa de empatie, mr. evlavie. Da stiu am scris mult pentru un post (nu post de inteligenta, priveste-te in oglinda acum ca sa intelegi ce e ala, ci post in sensul de text pus pe forum). ochii tai probabil ca incepusera sa dea erori cu mult inaintea scoartei cerebrale. sa inteleg ca esti adeptul tipului "scurt si al obiect"?! fosta ta prietena ce parere are de acest mod de a fi? iar am fost nesimtit ! discrediteaza-ma te rog, fa-ma praf, sterge cu mine pe jos ca am avut iar o parere diferita de a ta! uite asta e intrebarea mea (ca sa nu fiu off topic) - cum se face ca tipul "crestin" de om se grabeste sa catalogheze rockul ca fiind "rau" JUDECANDU-L numai dupa periferia genului, dupa trupe si manifestari izolate si extreme?! cum este posibil sa pui etichete cand nici nu ai contact cu mediul respectiv, nu il doresti si il analizezi dupa franturi (si alea dispersate)? cred ca ar fi mai indreptatit sa-l vorbeasca de rau (pe master RocK) careva care s-a indepartat de genul asta muzical fara resentimente sau in urma unui eveniment traumatizant. apoi imi strang jucariile si te las intru credinta care te-a invatat sa alungi oamenii care nu-ti impartasesc ideile. (crestinismul??? cred ca tu cauti alt forum, de alta religie...). Intr-o maniera asemanatoare cu a ta am scris si eu un "roman", si te-ai enervat. so....mai mult avem pareri (indoielnice de pe acum) decat certitudini, nu?!
iti e greu cu tine? observam "pluralul academic", desi nu cred ca ti-a cerut nimeni sa vorbesti in numele lor. nu sunt aberatii...sunt niste pareri scrise de mine, si asta, pe undeva ar insemna ca si eu sunt o aberatie....mai crestinel...stai linistit, te tratezi si ai sa vezi ca lumea e mai frumoasa. doar nu ti-a zguduit credinta o aberatie incat sa raspunzi in doi peri. (trag de text ca sa-l lungesc). sa inteleg ca ar trebui sa observ fina nuanta stilistica intre "a caracteriza" si "a judeca" ? nu e prea fina, dar pentru tine am sa consider chestia asta un moment de glorie. Sau este jocul semantic in care te refugiezi ori de cate ori incerci sa-ti motivezi propriile alunecari? buna crestere presupune menajarea neconditionata a celor din jur? si poate si atunci cand esti provocat?! pai atunci la ce bun acest topic? unilateralitate? ne inchidem in templul si in casta noastra si nu ne mai intereseaza nimic altceva. Oi fi eu fara bun simtz, dar nici orizonturile tale......nu sunt pe masura arogantei cu care ne tratam reciproc cu ocazia acestui subiect de discutie. Pentru ca sunt un domn, eu te salut si cand mai cresti bem o bere impreuna, pe care o soarbem dintr-o inghititura, ca atunci cand ti-a crescut sufletul ca ai pus un mesaj "dur" ,scurt si la obiect! toata stima mr. Gabi underscore Aron.
|
|
22/02/07 21:13
|
|
negru_iluminat
membru
Inregistat: 12/06/06
|
|
fara suparare...
Dar ma amuz urmarind aici indoctrinarea unui tanar confuz. Bravos, tot asa. Blackmetal..sfatul meu e sa cauti sfaturi in alta parte..mai nepartinitoare. Si cere sfaturi legate de scoala, de sanatate..nu de muzica sau credinta..alea ti le alegi tu, d-aia ti-a dat si dzeu libertate. Crezi ca se bucura dzeu sa te vada pe caile lui doar pentru ca te-au pacalit unii cand erai confuz? O sa stie ca ai fost influentat, doar vede si le stie toate, nu? Tot ce faci trebuie sa vina de la tine, pana si satanistul de mine stie asta.
Si nu-ti fa griji, ce asculti tu acolo nu e rock satanic, e muzica pentru ingerasi fata de ce mai exista.
PS. Bagati mai multe d-alea cu "dumnezeu te iubeste", sunt cele mai eficiente. Apoi un pic de frica de iad, n-aveti cum da gres facand apel la sentimente din astea.
Totusi un apel la ratiune n-ar strica nici el.
Sper sa nu va suparati pe mine...dar v-a cam luat valul.
|
|
22/02/07 22:46
|
|
dodo86
membru
Inregistat: 14/02/07
|
|
me_4_your_body a scris:
citeam, cred pe "sfaturi ortodoxe", un documentar al unui tip, fost 'rocker" si acum "pe drumul cel drept"....care in tineretze cantase rock..... ma enerveaza la culme modul in care acel site si tipul respectiv argumenteaza. debiteaza o mie de tampenii, ii spurca pe negrii, le face curve pe admiratoare, retardati pe niste tipi foarte talentati, si care au muncit imens pentru a ajunge la tehnica instrumentala respectiva, oricine are o creasta in cap e indracit, semnul pentru pace e considerat blasfemie, ca fiind o cruce intoarsa cu bratele rupte, cand originea simbolului e alta...spunea ca vroia sa fie ca vedetele rock...n-a reusit pentru ca nu avea talentul necesar si apoi s-a apucat sa-i scuipe....baga rahaturile cu rulatul invers al melodiilor.....te doare capul!!!!! cum unii rockeri ratati strica imaginea, asa si tipul din exemplu...sau cine stie ce alt fel de habotnic... E vorba deci de extremele care nu prea trebuie luate in calcul. Nu vreau sa judec dar uneori te mai si apuca atunci cand esti judecat (inca nu am reusit sa-mi insusesc treaba cu obrazul celalalt, inca sunt adeptul "muta-i fatza din loc") |
Da…. Inteleg ca astepti sa spun si eu ceea ce gandesc despre lumea rockului.
Pentru a intelege ceea ce voi spune, trebuie sa te pui putin in perspectiva mea. Eu imi dau toate silintele pentru a strange Cuvantul lui Dumnezeu in inima mea ca sa nu pacatuiesc impotriva lui Dumnezeu care a dat pe singurul sau Fiu sa moara in locul meu. Eu sunt vrednic de moarte, totusi Domnul Isus a murit in locul meu. Inainte de toate trebuie sa precizez ca eu iubesc pacatosii (drogatii, curvarii, cei lacomi, mincinosii, ipocritii, inchinatorii la idoli,...etc), dar URASC PACATUL(viciile, curvia, lacomia, minciuna, ipocrizia, idolatria.....etc).
Prin orice fac, fie ca vorbesc, cant, gandesc...etc incerc sa-i dau slava lui Dumnezeu(nu tot timpul reusesc). Cant la pian de 8 ani si muzica o traiesc. Pentru mine muzica este un mod de inchinare minunat. Nu consider muzica in sine pacat. Ceea ce da valoare sau devaloreaza muzica(din punct de vedere spiritual deoarece este singurul filtru prin care trec muzica) este muzicistul. Eu dedic cu dragoste toata muzica mea lui Dumnezeu.De pilda in Vechiul Testament era un baiat David care cand canta la harfa duhurile rele fugeau. Nu era muzica in sine care punea pe fuga duhurile rele, ci aceasta se intampla datorita faptului ca Dumnezeu iubea inima lui David, o inima aleasa si sincera. Sunt sigur ca atunci cand voi asculta muzica rock facuta de un muzicist rock care va iubi cu toata inima pe Dumnezeu si ii va dedica muzica sa Lui, eu voi fi zidit spiritual chiar daca mie nu imi place extraordinar acest stil de muzica (poate acesta vei fi chiar tu atunci cand te vei decide sa-ti platesti cautiunea ’’ La treba cu judecata, corect....oricum sunt alte capete de acuzare mai inportante, cu asta cred ca as rezolva-o pe cautiune sau munca in folosul Raiului’’). Atat timp cat orice fel de muzica nu ii da glorie lui Dumnezeu nu o ascult si nu o aprob.
Cat despre lookul unei persoane, eu nu judec niciodata persoana dupa aspectul exterior(chiar daca cum ai zis si tu cate o data prejudecatile astea dau busna...). Eu in postura de crestin incerc sa nu fiu pricina de poticnire pentru nimeni si astfel ma imbrac intr-un mod ’’decent’’(teren foarte alunecos, te rog sa nu imi dai replica pentru fraza asta )
p.s. nu mi-ai dat inca autorizatia sa ma rog pentru tine...(te vei gandi: nu fi ipocrit ca ai facuto deja...; ai dreptate... )
Ultima modificare de dodo86 (23/02/07 00:01)
_______________________________________ Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este! Paul Tillich
|
|
22/02/07 23:35
|
|
Ste.fan
membru
|
|
negru_iluminat a scris:
fara suparare...
Dar ma amuz urmarind aici indoctrinarea unui tanar confuz. Bravos, tot asa. Blackmetal..sfatul meu e sa cauti sfaturi in alta parte..mai nepartinitoare. Si cere sfaturi legate de scoala, de sanatate..nu de muzica sau credinta..alea ti le alegi tu, d-aia ti-a dat si dzeu libertate. Crezi ca se bucura dzeu sa te vada pe caile lui doar pentru ca te-au pacalit unii cand erai confuz? O sa stie ca ai fost influentat, doar vede si le stie toate, nu? Tot ce faci trebuie sa vina de la tine, pana si satanistul de mine stie asta.
Si nu-ti fa griji, ce asculti tu acolo nu e rock satanic, e muzica pentru ingerasi fata de ce mai exista.
PS. Bagati mai multe d-alea cu "dumnezeu te iubeste", sunt cele mai eficiente. Apoi un pic de frica de iad, n-aveti cum da gres facand apel la sentimente din astea.
Totusi un apel la ratiune n-ar strica nici el.
Sper sa nu va suparati pe mine...dar v-a cam luat valul. |
Imi pare rau ca nu citesti nimic din ce se scrie pe forum. Nu te judec, si te rog sa iei asta ca din partea unui prieten , nu din partea unuia care vrea sa iti bage pe gat o credinta: esti departe de realitate! Abtine-te in a face afirmatii aiurea. Daca tu nu traiesti ceea ce vorbim noi aici(pe cand noi da), e si normal sa vorbesti pe langa.
Nu stiu de unde ai ideea asta, ca aici incercam sa bagam pe gat anumite chestii. Eu cel putin, si ceilalti cred, nu dorim asa ceva. Teoretic e si imposibil. E nevoie de mai mult pentru ca cineva sa Il cunoasca pe Dumnezeu. Nu vrem "inca un pocait", noi vrem crestini adevarati! Pe astia nu ii fabrica nimeni, ci doar cu ajutorul lui Dumnezeu un om poate descoperi viata impreuna cu El. Stiu ca nu ai inteles nimic din ce am scris aici. Te rog, nu te aventura in a afirma lucruri pe care nu le stii ... Multumesc.
|
|
23/02/07 08:37
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
me_4_your_body a scris:
Draga Gabi underscore Aron. Underscor la capitolul IQ, asta unde scor = functii motorii si vegetative normale. deci tu, ca sa iti explic, ar veni ca esti sub. Ups, iar am fost nesimtit, pros crescutul de mine, oare unde-mi e pedanta si eleganta stilului. Asa e, am crescut prost, adica cu vreo 15Kg numai in ultimul an. Sa inteleg ca nu-mi este locul alacuri de tine pe un site cu acces public? auu, cata lipsa de empatie, mr. evlavie. Da stiu am scris mult pentru un post (nu post de inteligenta, priveste-te in oglinda acum ca sa intelegi ce e ala, ci post in sensul de text pus pe forum). ochii tai probabil ca incepusera sa dea erori cu mult inaintea scoartei cerebrale. sa inteleg ca esti adeptul tipului "scurt si al obiect"?! fosta ta prietena ce parere are de acest mod de a fi? iar am fost nesimtit ! discrediteaza-ma te rog, fa-ma praf, sterge cu mine pe jos ca am avut iar o parere diferita de a ta! uite asta e intrebarea mea (ca sa nu fiu off topic) - cum se face ca tipul "crestin" de om se grabeste sa catalogheze rockul ca fiind "rau" JUDECANDU-L numai dupa periferia genului, dupa trupe si manifestari izolate si extreme?! cum este posibil sa pui etichete cand nici nu ai contact cu mediul respectiv, nu il doresti si il analizezi dupa franturi (si alea dispersate)? cred ca ar fi mai indreptatit sa-l vorbeasca de rau (pe master RocK) careva care s-a indepartat de genul asta muzical fara resentimente sau in urma unui eveniment traumatizant. apoi imi strang jucariile si te las intru credinta care te-a invatat sa alungi oamenii care nu-ti impartasesc ideile. (crestinismul??? cred ca tu cauti alt forum, de alta religie...). Intr-o maniera asemanatoare cu a ta am scris si eu un "roman", si te-ai enervat. so....mai mult avem pareri (indoielnice de pe acum) decat certitudini, nu?!
iti e greu cu tine? observam "pluralul academic", desi nu cred ca ti-a cerut nimeni sa vorbesti in numele lor. nu sunt aberatii...sunt niste pareri scrise de mine, si asta, pe undeva ar insemna ca si eu sunt o aberatie....mai crestinel...stai linistit, te tratezi si ai sa vezi ca lumea e mai frumoasa. doar nu ti-a zguduit credinta o aberatie incat sa raspunzi in doi peri. (trag de text ca sa-l lungesc). sa inteleg ca ar trebui sa observ fina nuanta stilistica intre "a caracteriza" si "a judeca" ? nu e prea fina, dar pentru tine am sa consider chestia asta un moment de glorie. Sau este jocul semantic in care te refugiezi ori de cate ori incerci sa-ti motivezi propriile alunecari? buna crestere presupune menajarea neconditionata a celor din jur? si poate si atunci cand esti provocat?! pai atunci la ce bun acest topic? unilateralitate? ne inchidem in templul si in casta noastra si nu ne mai intereseaza nimic altceva. Oi fi eu fara bun simtz, dar nici orizonturile tale......nu sunt pe masura arogantei cu care ne tratam reciproc cu ocazia acestui subiect de discutie. Pentru ca sunt un domn, eu te salut si cand mai cresti bem o bere impreuna, pe care o soarbem dintr-o inghititura, ca atunci cand ti-a crescut sufletul ca ai pus un mesaj "dur" ,scurt si la obiect! toata stima mr. Gabi underscore Aron. |
hai ca vad ca incepem sa ne intelegem ...nu o sa sterg cu tine pe jos ti-am zis in primul post ce am avut de zis si n-am zis-o pentru ca esti rock-er... ci din simplul motiv ca ai cam scris niste lucruri nashpa pe acol cum ar fi cel cu cei 2 neuroni ai crestinului ..."cum este posibil sa pui etichete cand nici nu ai contact cu mediul respectiv, nu il doresti si il analizezi dupa franturi?"- este una din intrebarile prin care vrei sa pari mare intelept dar spui despre crestini multe aberatii (asta nu inseamna ca tu esti o aberatie) etichetandu-i fara a intra in contact cu mediul lor ci analizand doar franturi. nu am nimic cu muzica ce o asculti...si eu ascult tot rock si am luptat mult sa apar rock-ul de loviturile primite din partea fixistilor...deci nu etichetez rock-ul in nici un fel.nu m-ai inervat deloc (cred ca te-am dezamagit cu asta) si nici nu mi-au zguduit credinta aberatiile tale."Pentru ca sunt un domn, eu te salut si cand mai cresti bem o bere impreuna, pe care o soarbem dintr-o inghititura,"-daca chiar ai fi un domn nu ar trebui sa zici tu asta ci sa astepti sa zica mai intai cei din jur...dar nu stiu daca ai vreo sansa la felul tau de a comunica.poate cand "mai cresc" ne vom intalni...dar nu la o bere ci poate la o discutie despre crestini..sa te lamuresti ca nu au doar 2 neuroni. nu mi-a sarit tandura ca mi-ai zis "Gabi underscore Aron" chiar daca acesta a fost scopul ...poti sa imi spui tot asa daca te satisface ca sa te bucuri si tu ca ai realizat ceva frumos...bravo, good boy. PS- scuze gfod ca am cam fost off topic
Ultima modificare de gabi_aron (23/02/07 15:29)
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
23/02/07 15:21
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Bere! Tipule, cand ne intalnim? Cand trec eu prin bucuresti, ma duci in cel mai tare local pentru domni rafinati(ca noi, bineinteles) si vorbim despre politica, economie, arta, cultura, filosofie, ce vrei! Sa vorbim despre crestinism are rost? Nu cred... mai degraba, te invit pana atunci sa faci abstractie de toti pocaitii nefericiti pe care i-ai intalnit pana acum, de toti frustratii, resentimentarii si sa iei tu asa frumos in mana Biblia, mai un Pateric, mai un Steinhardt, o Simone Weil, un Thomas a Kempis, un C.S.Lewis(A grief observed, cartea in care-i el suparat pe Dumnezeu), chiar un Plesu sau Patapievici si, fara prejudecati, sa iei in serios crestinimsul asta. Ca pana la urma, daca au fost atatia oameni inteligenti si geniali care au avut credinta(si asta-i un dar, un dat) si care au fost sinceri in practicarea crestinimului lor, inseamna ca poate nu-i chiar de luat in deradere o chestie de-asta. De ce sa-ti risipesti tu finul intelect cu bigoti si ipocriti? Calea, Adevarul si Viata sunt numai Unul si te invit sa-L descoperi. Deci, pana la berea noastra, Doamne-ajuta!
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
24/02/07 14:07
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|