TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Muzica/Rock vs Crestinism Moderat de +Archangel+  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 11
irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

lore_diana a scris:

asa ca nu inseamna ca daca o trupa de rock este si satanista atunci toate trupele rock sunt sataniste..!!

Crezi ca numai satanistii sau trupele sataniste nu-s pe placul Domnului?

12/10/08 21:27

[anda]
membru

Inregistat: 09/09/08
vrei sa spui ca o mel rock care este despre Dumnezeu e draceasca????

rockul e doar un gen de muzica si atat!!!!

12/10/08 21:28

irlanda
membru

Ca se pronunta numele lui Dumnezeu in versurile lor ,asta nu o face Dumnezeiasca.

12/10/08 21:46

lorre
membru

Inregistat: 07/10/06
nici n-am zis asta,dar asa pot trece si eu in cealalta extrema si sa zic altcumva.
atunci ce le face "crestine" pe celelalte cantari?

12/10/08 21:58

[anda]
membru

ce fel de muzica asculti tu irlanda???ce formatii???doar curiozitate:)

12/10/08 22:02

irlanda
membru

lore_diana a scris:

Atitudinea,scopul cu care se aduc inaintea Domnului, si efectul pe care il au in inima auditoriului.

anda a scris:

ce fel de muzica asculti tu irlanda???ce formatii???doar curiozitate:)

Nu-mi sta in fire sa satisfac curiosii. ;)

Ultima modificare de irlanda (12/10/08 22:05)

12/10/08 22:02

[anda]
membru

pai uite...din cap nu dau cand asc rock crestin sincer!!!!si cat despre efect...spune-mi tu crezi ca e unul negativ???de fapt care e parerea ta despre atitudine scop si efect ul muzicii rock???

12/10/08 22:07

irlanda
membru

Daca chiar te intereseaza ,poti sa citesti pe paginile anterioare.
N-am chef sa ma mai repet. ;)

12/10/08 22:08

kornel1u
membru

Inregistat: 06/09/08
am citit mesaje kre sustin si care combat genul rock "crestin". ce incredintare aveti? sincer...e bn sa asc muzik rock "crestin" sau nu? mentionez, INDIFERENT DAK ASC SAU NU! kre e incredintarea ta? dak incredintarea ta este k nu e pb sa asc rock, ce cauti pe forum sa incurajezi rock-ul spunand k e ok dak asc? nu stii k asa poti deveni o pricina d cadere pt cineva care este un vas mai slab? dc vrei sa ii creezi o oportunitate d cadere? eu cred k acest form ar trebui sa fie cu argumente impotriva rock-ului, iar cei carora le place rock, sa isi pastreze pt ei argumentele!!!!!!

Ultima modificare de kornel1u (13/10/08 01:47)

13/10/08 01:45

kornel1u
membru

lorre_diana a scris:

nici n-am zis asta,dar asa pot trece si eu in cealalta extrema si sa zic altcumva.

desi pe un topic cu subiect rock, k raspuns pt tine lorre_diana.
poate sa nu fie gen rock, sa fie cu ritm mai lent, dar ceea ce le deosebeste pe cele crestine d cele necrestine e in PRIMUL RAND sursa d inspiratie a cantarii. dak o cantare e insuflata d Duhul Sfant, ea va contine atat versuri in care sa il includa pe Dumnezeu cat si o muzicalitate dumnezeiasca si are putere d a schimba vieti. dak e inspirata d fire, se cunoaste dupa roade (acestea lipsesc).

vreau sa imi zica cineva dak e adevarat k acest rock iti poate da roada Duhului (dragostea, bucuria, pacea, bunatatea, rabdarea sfintilor, facerea d bn, credinciosia, blandetea si infranarea poftelor). eu nu cred k muzik rock iti poate da aceasta. in final, dc asc rock?
k un raspuns, in primul rand pt mn, e: asta ii place firii pamantesti sa asculte.

13/10/08 01:58

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

kornel1u a scris:

muzicalitate dumnezeiasca

Explica-mi si mie termenul acesta.

kornel1u a scris:

vreau sa imi zica cineva dak e adevarat k acest rock iti poate da roada Duhului

Poate vreo muzica sa iti dea roada Duhului?

P.S. Incearca sa nu mai folosesti limbaj de mirc.

13/10/08 09:41

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Ca muzica influenteaza psihicul si functiile organismului este clar si deja studiat de multi. Probabil la asta se referea Korneliu cand pomenea de roade. Fiindca o muzica agresiva ascultata la maxim si des poate sa creeze un strop de agresivitate in noi. Sau sa ne sustina in agresivitatea noastra. O muzica linistita cu un mesaj ziditor va face invers. Ne va calma, inspira, invata...etc. Nu pune muzica de nici un fel roadele Duhului in noi, dar contribuie la starea noastra.

13/10/08 10:16

[anda]
membru

mie nu-mi provoca agresivitate deloc

13/10/08 14:12

kornel1u
membru

muzicalitate dumnezeiasca, poate nu e un termen perfect, ma refer la o muzik inspirata d Duhul Sfant. cat despre ce m-ai mai intrebat, a raspuns Sword.

scuze pentru limbaj d mirc, m-am obisnuit asa de la ym.

PS: multumesc Sword

Ultima modificare de kornel1u (13/10/08 14:13)

13/10/08 14:12

kornel1u
membru

[anda] a scris:

mie nu-mi provoca agresivitate deloc

nu e vorba numai de tine, ci de toti cei care asculta acest gen. pentru altii sigur e problema!
repet: cine vrea totusi sa asculte genul acesta, de ce nu asculta si sa nu aduk argumente pro care ar influenta negativ pe altii?
ce incercati sa faceti? prin argumentele voaste, sa va convingeti ca este bn sa asculti rock, lucru d care nici voi nu sunteti siguri k e bine?
spuneti-mi si mie, k sa stiu, dak sunteti convinsi k e bn, dc mai dati argumente pro? pastrati pt voi

13/10/08 15:10

crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08
muzica rock in general ... are un fel de sintrom de fiecare data cand o asculti nu poti sa stai linistita... si din cauza asta majoritatea care asculta rock ii vezi .. comportandu-se ciudat chiar agresivi  ... sigur nu vezi un om care asculta rock linistit si bland .. cel putin nu am intalmit asa om...!!! :D

Ultima modificare de crisstina (13/10/08 15:59)

13/10/08 15:59

+Archangel+
Moderator

kornel1u a scris:

muzicalitate dumnezeiasca, poate nu e un termen perfect, ma refer la o muzik inspirata d Duhul Sfant.

Sa te intreb pe ce baze determini daca o muzica e sau nu inspirata de Duhul Sfant? Mi-e cam teama.

kornel1u a scris:

nu e vorba numai de tine, ci de toti cei care asculta acest gen. pentru altii sigur e problema!
repet: cine vrea totusi sa asculte genul acesta, de ce nu asculta si sa nu aduk argumente pro care ar influenta negativ pe altii?

Pentru unii e problema un pahar de vin, pentru altii e recomandat. Ce facem?
Asa cum nimeni nu e obligat sa bea vin, la fel, nimeni nu e obligat sa asculte rock. Sau orice alt stil de muzica. Sunt si crestini care cred ca orice fel de muzica este de la Satan.

kornel1u a scris:

lucru d care nici voi nu sunteti siguri k e bine?

Eu zic sa lasi manipularea la o parte.

kornel1u a scris:

spuneti-mi si mie, k sa stiu, dak sunteti convinsi k e bn, dc mai dati argumente pro?

Dupa logica ta ar trebui sa desfiintam si apologetica.

kornel1u a scris:

scuze pentru limbaj d mirc, m-am obisnuit asa de la ym.

Nicio problema. Orice invat are si dezvat. Si acum e timpul sa reinveti sa scrii romaneste.

13/10/08 16:25

[anda]
membru

crisstina a scris:

... sigur nu vezi un om care asculta rock linistit si bland .. cel putin nu am intalmit asa om...!!! :D

unul care asculta numai rock si nimic altceva poate ca nu e asa linistit dar cred ca majoritatea de aici asculta si altceva in afar de rock..eu  ascult de toate in afar de manele (ca mai nou cica sunt si manele crestine pe piata).si mai sunt si oamenii aia "emo"care sunt atat de "tristi" si de "blanzi" cel putin asa par care nu stiu ce muzica ascult ei de ii pun in starea aia...apropo exista vre-un topic despre persoanele emo??m-am uitat dar nu am vazut..:)

13/10/08 16:29

kornel1u
membru

archangel, nu cred k ai inteles exact ce am vrut sa zic...in fine...fiecare face ce vrea. nici prin gand nu mi-a trecut macar sa incerc sa manipulez. fiecare e responsabil d consecintele a ceea ce a scris.

13/10/08 19:05

lorre
membru

Inregistat: 07/10/06

irlanda a scris:

lore_diana a scris:

Atitudinea,scopul cu care se aduc inaintea Domnului, si efectul pe care il au in inima auditoriului.

Ok,si cine spune ca cei care canta rock nu au un scop si o atitudine buna + un efect considerabil in inima auditoriului ?
Ca si unu' care canta o cantare din harfe poate avea o atitudine gresita nu doar unu care canta rock..
de la om la om..:rolleyes:

13/10/08 21:25

irlanda
membru

Archangel a scris:

Sa te intreb pe ce baze determini daca o muzica e sau nu inspirata de Duhul Sfant?

Eu una depistez de cine e inspirata o muzica dupa ceea ce simt in launtrul meu.
Daca e inspirata de acelasi Duh care este si in mine,ma cerceteaza acea muzica.
Dar daca nu simt decat repulsie si dezgust pentru indrazneala unora de a aduce Domnului o astfel de "lauda si inchinare",bineinteles ca aceea muzica nu are nici o legatura cu sfintenia Lui Dumnezeu.
Nu se poate ca o muzica  inspirata de Duhul Sfant sa nu cerceteze inimile ,si sa nu simti clar ca acolo e prezent Duhul Domnului.
Si la fel ,nu se poate sa nu se simta influentele demonice pe care le are muzica virgula care n-ar fi trebuit niciodata sa fie asociata cu Dumnezeu.

lore_diana a scris:

Ok,si cine spune ca cei care canta rock nu au un scop si o atitudine buna + un efect considerabil in inima auditoriului ?

Multi.
Dar nu se tine cont.
Sant considerati niste ingraditi la minte,niste habotnici si niste retardati cei care spun asta despre "mirifica si inaltatoarea" muzica rock .

Ultima modificare de irlanda (13/10/08 22:37)

13/10/08 22:06

+Archangel+
Moderator

irlanda a scris:

Eu una depistez de cine e inspirata o muzica dupa ceea ce simt in launtrul meu.

Deci dupa sentimente. E bine dar nu suficient.

irlanda a scris:

Daca e inspirata de acelasi Duh care este si in mine,ma cerceteaza acea muzica.

Nu neaparat. O singura persoana nu se poate identifica cu toate subiectele abordate in muzica.

irlanda a scris:

Dar daca nu simt decat repulsie si dezgust pentru indrazneala unora de a aduce Domnului o astfel de "lauda si inchinare",bineinteles ca aceea muzica nu are nici o legatura cu sfintenia Lui Dumnezeu.

Romani 14:
2  Unul crede că poate să mănânce de toate, pe când altul, care este slab, nu mănâncă decât verdeţuri.
3  Cine mănâncă, să nu dispreţuiască pe cine nu mănâncă; şi cine nu mănâncă, să nu judece pe cine mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit.
4  Cine eşti tu, care judeci pe robul altuia? Dacă stă în picioare sau cade, este treaba stăpânului său; totuşi, va sta în picioare, căci Domnul are putere să-l întărească pentru ca să stea.
14  Eu ştiu şi sunt încredinţat în Domnul Isus, că nimic nu este necurat în sine, şi că un lucru nu este necurat decât pentru cel ce crede că este necurat.

irlanda a scris:

Nu se poate ca o muzica  inspirata de Duhul Sfant sa nu cerceteze inimile ,si sa nu simti clar ca acolo e prezent Duhul Domnului.

Depinde cui vrea sa se adreseze Domnul.

irlanda a scris:

Multi.
Dar nu se tine cont.
Sant considerati niste ingraditi la minte,niste habotnici si niste retardati cei care spun asta despre "mirifica si inaltatoarea" muzica rock.

Eu nu i-as numi chiar asa. Sunt imaturi sau, pur si simplu, ignoranti.

14/10/08 00:54

irlanda
membru

Archangel a scris:

Deci dupa sentimente. E bine dar nu suficient.

Ba este arhi suficient.
Dupa tine, ce-ar mai trebui ca sa fie suficient?

Archangel a scris:

Nu neaparat. O singura persoana nu se poate identifica cu toate subiectele abordate in muzica.

Nu era vorba de persoana, ci de Duhul Sfant care este in persoana.
Si cand o muzica are inspiratie duhovniceasca,normal ca se face o unire in duh.

Archangel a scris:

Depinde cui vrea sa se adreseze Domnul.

Domnul se adreseaza oricui are inima deschisa.

Archangel a scris:

Eu nu i-as numi chiar asa. Sunt imaturi sau, pur si simplu, ignoranti.

Tot aia e...

14/10/08 01:53

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Judecata unei muzici dupa sentimentele noastre se numeste preferinta Irlanda si duce mai degraba inspre gustul personal decat inspre intelegerea spirituala in general. Unii ar spune ca o muzica linistita este mai "duhovniceasca" fiindca asa "simte" el. De fapt asta-i place persoanei, nu neaparat fiindca ar fi inspirata de Duh. Ca este si muzica "linistitoare" cu mesaje rele. Dar as putea spune ca nu doar mesajul textual are importanta in muzica ci si instrumentatia. Si o muzica foarte agresiva cu tonuri grave...etc, poate sa ne dea senzatia psihica de, deprimare, agitatie si altele.

14/10/08 07:20

+Archangel+
Moderator

Corect, Sword.

14/10/08 08:33

Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 11    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la