|
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Sword a scris:
Judecata unei muzici dupa sentimentele noastre se numeste preferinta Irlanda si duce mai degraba inspre gustul personal decat inspre intelegerea spirituala in general. |
Este adevarat,dupa sentimente nu-i corect spus,numai ca n-am stiut si nu stiu nici acum cum sa numesc aceea compatibilitate pe care eu o vad absolut necesara intre o muzica inspirata de Duhul Sfant si launtrul nostru. Si nu-i vorba de sentimente aici. Daca nu exista aceasta compatibilitate intre muzica pe care o ascult si ce se petrece in launtrul meu ,e clar ca inspiratia Duhovniceasca e inexistanta.
|
|
14/10/08 10:10
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
irlanda a scris:
Eu una depistez de cine e inspirata o muzica dupa ceea ce simt in launtrul meu. Daca e inspirata de acelasi Duh care este si in mine,ma cerceteaza acea muzica. Dar daca nu simt decat repulsie si dezgust pentru indrazneala unora de a aduce Domnului o astfel de "lauda si inchinare",bineinteles ca aceea muzica nu are nici o legatura cu sfintenia Lui Dumnezeu. Nu se poate ca o muzica inspirata de Duhul Sfant sa nu cerceteze inimile ,si sa nu simti clar ca acolo e prezent Duhul Domnului. Si la fel ,nu se poate sa nu se simta influentele demonice pe care le are muzica virgula care n-ar fi trebuit niciodata sa fie asociata cu Dumnezeu. ... Sant considerati niste ingraditi la minte,niste habotnici si niste retardati cei care spun asta despre "mirifica si inaltatoarea" muzica rock . |
irlanda..poate tu ai ceva in plus fata de noi..vre-un simt aparte ) ...si ai dreptate daca pentru tine reprtezinta muzica draceasca atunci nu asculta..ai sa pacatuiesti...daca nu-ti respecti incredintarea pacatuiesti..dece nu vrei sa accepti ca tine de incredintare?...ma mira faptul ca navighezi pe internet...ca sti vorba aceea...internetul e dracul gol...eh uite ca unele lucruri ti se par ok pentruca tu le accepti iar alte lucruri ti se par dracesti pentruca nu le accepti...dar regula nu se face dupa accepturile tale...eventual o regula a ta dar nu una universala...iti fondezi afirmatiile doar dupa ideile si principiile tale si asta e cam 0 atata timp cat sustii atat de hotarata un lucru.
am citit ceva despre energie negativa..despre agresivitate...aoleo...mai faza e ca omul are un grad de agresivitate in el care daca nu-l descarci cumva o sa te preseze tot mai mult si vei razbugni in agresivitate...daca tot o tineti cu ritmurile agresive tin sa va zic ca d.p.d.v. psihic ascultarea muzicii rock reprezinta o descarcare de agresivitate ci nu o incarcare cum sustin unii ca au citit prin documentare apetisante "antirock"...stiu ca nu veti crede...dar uite...luati-va uns ac de box...si incepeti sa-l loviti...si descarcati-va energia si veti vedea ca ve veti simti mai usori...mai lejeri dupa aceasta...asta e doar sa combat faza cu agresivitatea ritmurilor...e o prostie.
si irlanda...daca inspiratia Duhovniceasca nu exista pentru tine dece e absolut necesar ca noi sa actionam la fel, ca noi sa simtim la fel...eu nu vad asa pocainta...nu vad o biserica asemenea unui grup de roboti setati sa faca anumite actiuni...nus tiu daca ai intalnit termenii "unitate in diversitate" ...poate i-ai intalnit dar cert este ca nu simpatizezi cu ei, poate ar fi preferabil pentru tine "unitate in tipare"
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
14/10/08 14:53
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
irlanda a scris:
Multi. Dar nu se tine cont. Sant considerati niste ingraditi la minte,niste habotnici si niste retardati cei care spun asta despre "mirifica si inaltatoarea" muzica rock . |
Pfoai..multi spun si invers.ca muzica rock poate fi influentata de Duhul Sfant
|
|
14/10/08 15:51
|
|
lorre
membru
|
|
kornel1u a scris:
acest rock iti poate da roada Duhului (dragostea, bucuria, pacea, bunatatea, rabdarea sfintilor, facerea d bn, credinciosia, blandetea si infranarea poftelor). eu nu cred k muzik rock iti poate da aceasta. in final, dc asc rock? k un raspuns, in primul rand pt mn, e: asta ii place firii pamantesti sa asculte. |
doar ca tu nu crezi ca muzica rock iti poate da Roada Duhului asta nu-nseamna ca e neaparat asa.Asa pot zice si eu ca muzica populara e ceea ce firea vrea sa asculte binenteles ca nu cred asta,dar ziceam ca si io pot trece dintr-o extrema in alta. Si sa-ti raspund..De ce ascult rock? Pentru ca asa ma inchin eu si IL laud pe DUMNEZEU.Ma simt in legatura cu EL. tu de ce asculti ce asculti?
Ultima modificare de lorre_diana (14/10/08 15:55)
|
|
14/10/08 15:53
|
|
mariana29
membru
Inregistat: 13/03/08
|
|
nu shtiu exact la ce tip de rock va referiti cei care ascultati eock crestini ziceti niste nume de fromatii rock crestine...sa stim totusi despre ce vorbim...pt ca cu unele formatii eu sunt de acord....sunt mai multe tipuri de rock....dinala mai lent altu mai tare....depinde de la formatie si de la cantec la cantec...
|
|
14/10/08 16:18
|
|
irlanda
membru
|
|
gabi_aron a scris:
irlanda..poate tu ai ceva in plus fata de noi..vre-un simt aparte ) ... |
Ma dezgusta ironia ta...
gabi_aron a scris:
daca nu-ti respecti incredintarea pacatuiesti..dece nu vrei sa accepti ca tine de incredintare? |
Incredintarea fiecaruia trebuie sa fie conform voii Lui. Sa presupunem,prin absurd, ca incredintarea mea in privinta muzicii se va dovedi in cele din urma gresita.Ce-am avut de pierdut? Poate doar simpatia voastra ,lucru neimportant dealtfel. Si nu cred ca Domnul ma va trage la raspundere ca n-am acceptat rock-ul "crestin". Dar daca incredintarea ta se va dovedi gresita?
gabi_aron a scris:
...ma mira faptul ca navighezi pe internet... |
Da? Atunci o sa te mire si daca iti spun ca am doua maini, doua picioare, vorbesc graiul omanesc... etc? Nu te mai mira ,apartin speciei umane. Am si un martor de pe forum, care m-a vazut.Poate confirma ca sint om.
gabi_aron a scris:
internetul e dracul gol.. |
Dint toate trebuie luat ce este bun.Si sant multe bunatati pe internet.
gabi_aron a scris:
eh uite ca unele lucruri ti se par ok pentruca tu le accepti iar alte lucruri ti se par dracesti pentruca nu le accepti.. |
Atata timp cat nu intra in contradicitie cu voia Domnului totul e ok.
gabi_aron a scris:
dar regula nu se face dupa accepturile tale...eventual o regula a ta dar nu una universala...iti fondezi afirmatiile doar dupa ideile si principiile tale si asta e cam 0 atata timp cat sustii atat de hotarata un lucru. |
Afirmatiile si regulile mele sant fondate dupa ceea ce numesc eu voia Domnului.Voie pe care o inteleg din cum l-am perceput eu pe Dumnezeu. Si sant convinsa ca L-am perceput cat se poate de veridic.
gabi_aron a scris:
daca inspiratia Duhovniceasca nu exista pentru tine dece e absolut necesar ca noi sa actionam la fel, ca noi sa simtim la fel. |
Pentru ca eu nu cred ca doar eu simt asa. Cred ca sant in acelasi asentiment cu Domnul.
gabi_aron a scris:
poate ar fi preferabil pentru tine "unitate in tipare" |
Nu pentru mine e valabil "unitate in Duh si adevar".
mariana29 a scris:
nu shtiu exact la ce tip de rock va referiti |
La un gen de rock "crestin".
lore_diana a scris:
De ce ascult rock? Pentru ca asa ma inchin eu si IL laud pe DUMNEZEU.Ma simt in legatura cu EL. |
Trebuie sa-ti fie si primita inchinarea. Cat priveste legatura de care spui e ireala.
P.S gabi_aron si Archangel va rog sa faceti un minim de efort, sa lasati la o parte ironia si sa vorbiti ca de la oameni la oameni. Nu spun ca de la crestini la crestini ,ca e totusi o treapta prea inalta de multe ori pentru unii dintre noi.
Ultima modificare de irlanda (14/10/08 18:55)
|
|
14/10/08 18:52
|
|
lorre
membru
|
|
mariana ..eu ascult Hillsong[nu stiu daca intra neaparat la rock],12stones,skillet,fireflight,jeremy camp,barlowgirls,Kutless si lista poate continua
|
|
14/10/08 21:29
|
|
gabi
membru
|
|
irlanda a scris:
P.S gabi_aron si Archangel va rog sa faceti un minim de efort, sa lasati la o parte ironia si sa vorbiti ca de la oameni la oameni. Nu spun ca de la crestini la crestini ,ca e totusi o treapta prea inalta de multe ori pentru unii dintre noi. |
deci mai colega...tu vezi ce faci?...ne ceri sa lasam ironia si ne iei subtil cu ultima fraza...aoleo frate prefer s-o zic pe fata si sa fiu criticat de toti decat s-o fac subtil si sa am pretentii de la cei din jur...imi pare rau dar nu am sa renunt la ironie...mai ales dupa asta...acesta e stilul meu de a ma exprima si daca eu cred ca asa trebuie sa vorbesc liber hai sa fie o regula universala..ca parca asa zicea cineva mai sus...nu?...ti-as raspunde si la mesajul in sine dar nu am timp acum...scuze
a si ca tot se intreba ce fel de rock...daca rock-ul e al dracului nu cred ca se pune problema sa fie bun si rau..iar daca e si bun e clar...nu e rock-ul in sine opera dracului ci doar unele parti...asa cum si mzica populara poate sa fie creatia dracului dar nu e o regula generala.
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
14/10/08 21:58
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
gabi, am constatat ca e imposibil sa porti o discutie in contradictoriu cu o persoana care e sigura ca intelege perfect voia si gusturile Domnului. O asemenea pretentie de infailibilitate doar la papi mai gasesti.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
14/10/08 23:25
|
|
lorre
membru
|
|
irlanda a scris:
Cat priveste legatura de care spui e ireala. |
bine ca esti tu atotstiutoare si-mi spui
+Archangel+ a scris:
am constatat ca e imposibil sa porti o discutie in contradictoriu cu o persoana care e sigura ca intelege perfect voia si gusturile Domnului. O asemenea pretentie de infailibilitate doar la papi mai gasesti. |
subscriu
Ultima modificare de lorre_diana (16/10/08 21:38)
|
|
16/10/08 21:37
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Hai sa lasam certurile inutile si sa ne vedem de muzica rock. Eu am ascultat cam toate genurile posibile de muzica si crestina si necrestina. In ceea ce priveste rock-ul crestin...Hillsong nu poate fi considerat satanic deloc...ii chiar bun(dupa parerea mea), pe cand am ascultat gen hard, black, doom crestin...sa fim seriosi grohaiturile alea nu au nimic duhovnicesc in ele. Cat de "crestina" s-ar pretinde, sonoritatile alea sunt dereglante si urate. Pe cand D-zeu pune linistea in sufletul omului si pacea Lui. Muzica in general este un lucru recunoscut ca "modeleaza" sufletul nostru. Nu in totalitate, dar participa la starea noastra generala. Asa ca nu pot zice ca rock-ul ala turbat gen black metal "crestin" lucreaza in folosul nostru. Stiti cum mi-am dat eu seama de multe ori cum este o muzica buna sau alta rea? Ia incercati sa va rugati dupa ce ascultati mult timp un anume stil. Veti vedea clar unde este de folos si unde nu. Sau altceva...incercati sa va rugati chiar in timp ce canta o anume muzica...si veti vedea foarte simplu si practic rezultatul..
Ultima modificare de Sword (17/10/08 10:38)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
17/10/08 10:37
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
irlanda a scris:
Sant considerati niste ingraditi la minte,niste habotnici si niste retardati cei care spun asta despre "mirifica si inaltatoarea" muzica rock. |
pfiu..cate complimente am primit in dimineata asta
Irlanda, intr-un fel iti inteleg atitudinea asta a ta. Am fost si eu candva asa si poate chiar si mai rau. Criticam acest gen de muzica, dar si pe cei care asculta rock. dar totul s-a schimbat intr-o seara cand,eu,impreuna cu 2 prieteni am facut "greseala" sa invitam la o conferinta organizata de noi, o trupa rock- "Nolklon" . ascultasem o singura melodie de a lor si era o varianta mai slow si ni s-a parut ok. Cand i-am auzit ce fel canta am vorbit cu pastorul sa nu-i mai puna..am stat pe scaun, chinuindu-ma sa nu plec[pentru ca era oarecum sa plec eu daca fac parte din organizatori], dar pana la urma tot am plecat.. i-am criticat in mintea mea.. dar la sfarsit am vorbit cu Vali Balcan[vaxaly de pe forum] si am vazut ca nu e chiar atat de negru dracu pe cat credeam.mi-a placut discutia cu el si m-a facut sa privesc lucrurile altfel. Petrica Bistran, Dani si Robert au dormit la mine. in acea seara totul s-a schimbat in mintea mea. am dat jos acea bariera pe care o pusesem. pentru ca asta este, Irlanda.Mi-am impus si iti impui sa ai o anumita parere despre rock. eu acum ascult, desi, recunosc, nu orice tip de rock, pentru ca unele melodii chiar ca mi se par deplasate. dar sunt formatii rock crestine pe care te poti inchina, pe care iti poti inchide ochii si te poti ruga Domnului. nu mai generaliza. nu ii baga in aceeasi oala pe cei de la Hillsong cu cei de la Disciple..
si daca tu chiar consideri ca e un asa mare pacat ca ascultam rock. atunci lasa ca asta sa fie doar pacatul nostru, pentru ca, criticand faci mai multe decat facem noi ascultand. parerile se pot spune si alfel, nu doar aruncand cu pietre in ceilalti si considerandu-i inferiori tie
Ultima modificare de tamarta4jc (17/10/08 11:01)
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
17/10/08 10:57
|
|
gabi
membru
|
|
Sword a scris:
Ia incercati sa va rugati dupa ce ascultati mult timp un anume stil. Veti vedea clar unde este de folos si unde nu. Sau altceva...incercati sa va rugati chiar in timp ce canta o anume muzica...si veti vedea foarte simplu si practic rezultatul.. |
eh...sa-ti spun ceva... 1.asculta hillsong si te vei putea ruga si dupa si in timpul melodiei..dar sti dece?..pentruca muzicalitatea piesei este de asa maniera....multe game minore care iti ating coardele sensibile , crescendo pe anumite parti ale melodiei...urmariti si veti vedea ca 90% sunt asa...de aceea nu ascult hillsong..mi se pare ca sunt manipulat de acea muzica...dus fortat intr-o stare de spirit care nu ti-o ofera decat muzicalitatea....nu si versurile. In schimb ascult unele balade rock care au niste versuri superbe...si de obicei rock-ul are versuri faine....cititi doar lirica unei piese si veti vedea ca e arta...nu la toate binenteles, trebuie sa-l selectezi. 2. nu totdeauna asculti muzica pentru a te inchina...de multe ori asculti muzica din placere, pentru relaxare sau chiar si din plictiseala...de exemplu la mine muzica e cel mai mare hobby, ascult, practic si poate pe viitor (asta e o mare dorinta a mea) voi si crea...zilnic ascult zeci de piese si crede-ma ca daca era muzica dracului eram deja demult prin lume.
|
|
17/10/08 11:38
|
|
lorre
membru
|
|
mda..tami are dreptate.
|
|
17/10/08 18:20
|
|
levi's
membru
Inregistat: 09/12/08
|
|
marta stiu acea seara cu trupa Nolklon.. cred k earam singurul din sala care era incantat de ceea ce auzea.. probabil k unii nici nu mai ascultau versurile, se impiedicau de prejudecatile pe cere le aveau referitoare la muzica rock, la stilul trupei.. Richard Wurmbrand spunea: “nu judeca pe nimeni pana nu ai umblat cel putin o mila in incaltamintea lui..”
Ultima modificare de levi's (09/12/08 19:28)
_______________________________________ Jesus My Lord, Is The Rock...!
|
|
09/12/08 19:27
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Sword a scris:
Hai sa lasam certurile inutile si sa ne vedem de muzica rock. Eu am ascultat cam toate genurile posibile de muzica si crestina si necrestina. In ceea ce priveste rock-ul crestin...Hillsong nu poate fi considerat satanic deloc...ii chiar bun(dupa parerea mea), pe cand am ascultat gen hard, black, doom crestin...sa fim seriosi grohaiturile alea nu au nimic duhovnicesc in ele. Cat de "crestina" s-ar pretinde, sonoritatile alea sunt dereglante si urate. Pe cand D-zeu pune linistea in sufletul omului si pacea Lui. Muzica in general este un lucru recunoscut ca "modeleaza" sufletul nostru. Nu in totalitate, dar participa la starea noastra generala. Asa ca nu pot zice ca rock-ul ala turbat gen black metal "crestin" lucreaza in folosul nostru. Stiti cum mi-am dat eu seama de multe ori cum este o muzica buna sau alta rea? Ia incercati sa va rugati dupa ce ascultati mult timp un anume stil. Veti vedea clar unde este de folos si unde nu. Sau altceva...incercati sa va rugati chiar in timp ce canta o anume muzica...si veti vedea foarte simplu si practic rezultatul.. |
Correct si foarte bine spus, mai ales partea care zice cum ne putem ruga dupa.
Ultima modificare de livu2day (09/12/08 19:53)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
09/12/08 19:52
|
|
gabi
membru
|
|
bai faza cu rugaciunea e chiar proasta pentruca totul depinde de starea indusa de muzicalitate, iar daca eu iti dau o piesa satanica cu muzicalitate duioasa ce zici?
|
|
09/12/08 21:32
|
|
irlanda
membru
|
|
levi's a scris:
Richard Wurmbrand spunea: “nu judeca pe nimeni pana nu ai umblat cel putin o mila in incaltamintea lui..” |
Nu se judeca persoanele,se judeca ce fac ele. Se judeca atitudinea pe care o au inaintea Domnului cand pretind ca vin sa i se inchine. Si referitor la citatul tau care apartine lui Wurmbrand,nu-l judeci pe el, daca n-ai umblat in incaltarile lui,dar am tot dreptul sa judec daca incaltarile sant potrivite, sau daca drumul pe care merge e cel bun.
|
|
09/12/08 22:03
|
|
gabi
membru
|
|
irlanda a scris:
Se judeca atitudinea pe care o au inaintea Domnului cand pretind ca vin sa i se inchine. |
da, dar nu esti tu in masura sa judeci inchinarea lor..ce cauti tu intre ei si Dumnezeu, chiar nu te simti in plus acolo?....chiar nu observi ca e ceva strict intre ei si DUmnezeu? dece trebuie sa fi si tu prezenta acolo ca sa judeci, tu supravegheaza-ti inchinarea ta sa nu cumva sa te departezi de DUmnezeu judecand unde nu te pune nimeni s-o faci...relatia cu DUmnezeu e personala si fara "judecatori"
|
|
09/12/08 22:09
|
|
irlanda
membru
|
|
Atata timp cat isi spun crestini si pretind ca se inchina Dumnezeului caruia si eu ma inchin ,si prin lucrarea de ratacire pe care o fac cu atata impertinenta,aduca atata paguba si stricaciune ,am tot dreptul sa-mi exprim dezaprobarea categorica fata de o astfel de "inchinare" si atitudine.
|
|
09/12/08 22:16
|
|
gabi
membru
|
|
si cine iti da acest drept?
|
|
09/12/08 23:36
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
[Nu pot sa cred ca ati reinceput. ]
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
09/12/08 23:38
|
|
gabi
membru
|
|
[pai na, simteam ca ma ramolesc fara activitate ) ]
|
|
09/12/08 23:38
|
|
irlanda
membru
|
|
gabi_aron a scris:
si cine iti da acest drept? |
Nepotrivirea , discrepanta si antagonismul dintre ce numesc rap-eri si rock-eri inchinare, fata de ce inseamna si pretinde adevarata inchinare inaintea Domnului.
|
|
10/12/08 00:10
|
|
gabi
membru
|
|
aha...si logic, urmeaza intrebarea "care este adevarata inchinare?" argumentat biblic dar fara scoateri din context si inghesuire de versete care se refera la altceva.
|
|
10/12/08 00:12
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|