TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Divortul la crestini Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 18
Dorina
membru

Inregistat: 10/05/09

livu2day a scris:

Amin!! AMin!!
Nu e pacat sa te divortezi daca n-ai de ales.
Insa e pacat sa te reinsori.

Ma gandesc la versetul care zice ca vaduvele tinere sa se casatoreasca si sa aiba copii. Aici nu e vorba de o vaduva, dar pericolul este acelasi. "sa nu va ispiteasca satana". si "mai bine sa se casatoreasca decat sa arda". Sunt unii care pot sa stea necasatoriti, dar pentru altii e chiar imposibil.

Ce facem in astfel de situatii? Cu el nu mai poate sta pentru ca a parasit-o, dar ar vrea si ea sa fie un om normal, cu sot si copii si toate binecuvantarile ce rezulta dintr-o casnicie. Si daca ar fi barbat, la fel. L-a parasit sotia pentru altul, dar mai ales pentru un barbat e foarte greu sa ramana singur.

04/08/09 22:30

maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09
Stiu ca la adventisti este ingaduit divortul in cazul in care unul soti este violent si in cazul in care a avut loc adulterul. Nu stiu exact argumentatia biblica , dar  exista.(persoana care face astfel de lucruri- batai , adulter... este considerata moarta spiritual, sper sa nu  gresesc, corectati-ma)

Sa nu uitam ca intr-o familie in care au loc astfel de lucruri primele victime sunt copii.

Ultima modificare de maria_t (14/08/09 00:41)

04/08/09 23:14

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

maria_t a scris:

(persoana care face astfel de lucruri- batai , adulter... este considerata moarta spiritual, sper sa nu  gresesc, corectati-ma)

Si ce legatura se vrea a avea aceasta fraza cu divortul?

04/08/09 23:20

maria_t
membru

irlanda a scris:

maria_t a scris:

(persoana care face astfel de lucruri- batai , adulter... este considerata moarta spiritual, sper sa nu  gresesc, corectati-ma)

Si ce legatura se vrea a avea aceasta fraza cu divortul?

Consulta un pastor adventist si poate el iti va explica mai bine.Esti liber sa divortezi de o persoana moarta(spiritual).

Ultima modificare de maria_t (04/08/09 23:28)

04/08/09 23:26

irlanda
membru

maria_t a scris:

Esti liber sa divortezi de o persoana moarta(spiritual).

Unde scrie asta in Biblie?

Ultima modificare de irlanda (04/08/09 23:33)

04/08/09 23:31

maria_t
membru

irlanda a scris:

maria_t a scris:

Unde scrie asta in Biblie?

Deja ti-am dat destule indicii, daca iar cauti cearta, cauta alta persoana.

Ultima modificare de maria_t (04/08/09 23:33)

04/08/09 23:33

irlanda
membru

Nu mi-ai dat niciun indiciu.

Nu cauta cearta, dar consider ca ai facut o afirmatie grava si nefondata biblic:

maria_t a scris:

De aceea iti cer sa o justifici.

p.s: nu mai lua de bun tot ce se scrie pe internet pe diverse bloguri.incearca sa ai propria-ti parere pe care s-o confrunti dupa aceea cu Biblia.

Ultima modificare de irlanda (04/08/09 23:38)

04/08/09 23:35

maria_t
membru

am specificat de la inceput(si am auzit explicatii pro-divort -in cazuri exceptionale-si pe la RVS)  : Stiu ca la adventisti este ingaduit divortul .....

..si nunumai, am mai spus-o pe undeva, cunosc si in bisericile penticostale  cazuri in care pastorii penti au oficiat casatoria unor persoane care mai fusesera casatorite (deci divortate ulterior), deci sa inteleg, indirect, atata timp cat sunt date binecuvantari asupra persoanelor care au mai fost casatorite, ca undeva exista o interpretare facuta de cei cu studii teologice mai temeinice (fata de ale mele), cum ca sunt de acord cu divorturile(in situatii exceptionale).

...sau : am o prietena(sora) care a mai fost casatorita (ortodox) de 2 ori. Ea si actual sot s-au pocait intre timp, sa inteleg ca traiesc in curvie?

....sau: acum vreo 2 ani, o sora din biserica noastra a fost omorata de sotul ei (a fost decapitata pur si simplu, fiind de fata si nepotelul ei de 4 ani....)

Dumnezeu ne-a chemat sa traim in pace si buna intelegere(mai ales ca sot si sotie).

Ultima modificare de maria_t (05/08/09 00:32)

05/08/09 00:25

irlanda
membru

maria_t a scris:

am specificat de la inceput(si am auzit explicatii pro-divort -in cazuri exceptionale-si pe la RVS)  : Stiu ca la adventisti este ingaduit divortul .....

Nu numai la adventisti este ingaduit divortul.
Si treaba cu "moartea spirituala", tot adventistii o sustin?
Si daca o sustin, ei sau altii, inseamna ca-i si biblica invatatura lor?
maria_t a scris:

deci sa inteleg, indirect, atata timp cat sunt date binecuvantari asupra persoanelor care au mai fost casatorite, ca undeva exista o interpretare facuta de cei cu studii teologice mai temeinice (fata de ale mele), cum ca sunt de acord cu divorturile(in situatii exceptionale).

Sa intelegi ca studiile teologice sau functiile bisericesti ale unora, nu inlocuiesc Biblia, si ca oricate studii teologice ar avea o persoana, daca nu respecta Biblia, sunt egale cu zero studiile lui.

Biblia nu da voie la divort decat in caz de curvie.

Ultima modificare de irlanda (05/08/09 01:00)

05/08/09 00:58

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Dorina a scris:

Ma gandesc la versetul care zice ca vaduvele tinere sa se casatoreasca si sa aiba copii. Aici nu e vorba de o vaduva, dar pericolul este acelasi. "sa nu va ispiteasca satana". si "mai bine sa se casatoreasca decat sa arda". Sunt unii care pot sa stea necasatoriti, dar pentru altii e chiar imposibil.

1 Corinteni 7:11
Daca este despartita, sa ramana nemaritata, sau sa se impace cu barbatul ei.
Nu stiu de unde au tras unii concluzia ca Pavel accepta recasatorirea celor despartiti. Versetul precizat mi se pare extrem de clar. In plus, Pavel revine cu precizari:
1 Corinteni 7:39 O femeie maritata este legata de lege cata vreme ii traieste barbatul; dar daca-i moare barbatul, este sloboda sa se marite cu cine vrea; numai in Domnul.

Dorina a scris:

Ce facem in astfel de situatii? Cu el nu mai poate sta pentru ca a parasit-o, dar ar vrea si ea sa fie un om normal, cu sot si copii si toate binecuvantarile ce rezulta dintr-o casnicie. Si daca ar fi barbat, la fel. L-a parasit sotia pentru altul, dar mai ales pentru un barbat e foarte greu sa ramana singur.

Pare foarte crud sa tai aripile cuiva si sa-i spui ca nu mai are dreptul la fericire. Dar chiar asa este?
Am citit statistici, ca unu din 5 barbati are disfunctii sexuale. Ce faci daca "nimeresti" un astfel de sot? Intentezi divort si continui cautarile?

Nu ajungem sa fim la fel ca lumea?!

Eu am inceput sa studiez problematica divortului si a recasatoriri de acum un an, cu gandul sa gasesc "portite de scapare". Dar eu inca nu le-am gasit. Nu cred ca Dumnezeu este prea crud, ci cred cu tarie ca Pavel are mare dreptate cand spune : "Iata dar ce cred eu ca este bine, avand in vedere stramtorarea de acum: este bine pentru fiecare sa ramana asa cum este." 1 Corinteni 7:25

Ultima modificare de MRU (05/08/09 07:33)

05/08/09 07:31

zambezi
membru

Inregistat: 19/09/07

Matei 19:4 Drept răspuns, El le-a zis: "Oare n-aţi citit că Ziditorul, de la început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască,
Matei 19:5 şi a zis: ,De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup?'
Matei 19:6 Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă."
Matei 19:7 "Pentru ce dar", I-au zis ei, "a poruncit Moise ca bărbatul să dea nevestei o carte de despărţire, şi s-o lase?"
Matei 19:8 Isus le-a răspuns: "Din pricina împietririi inimilor voastre a îngăduit Moise să vă lăsaţi nevestele; dar de la început n-a fost aşa.
Matei 19:9 Eu însă vă spun că oricine îşi lasă nevasta, afară de pricină de curvie, şi ia pe alta de nevastă, preacurveşte; şi cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat, preacurveşte."

Din versetele 4 și 5 deduc că Dumnezeu a stabilit căsătoria între bărbat și femeie ca pe ceva normal, după voia Lui.

Din versetul 6 se observă că cei doi oameni care se căsătoresc vor deveni astfel un singur trup în ochii Săi. A fi un singur trup implică lipsă de respect a unui partener pentru celălalt? Cu siguranță nu. Lipsa de respect într-o căsnicie înseamnă despărțire, iar cel care se desparte (rupe legământul) este cel ce nu dă respectul cuvenit celuilalt.

Din versetul 9 deduc că lipsa de respect poate fi justificată doar printr-o pricină de curvie, altfel nu. Cu alte cuvinte poți să nu-i dai partenerului de viață respectul cuvenit, doar dacă ai dovada că a curvit în timpul căsniciei, deci că el este la originea despărțirii, altfel nu.

Un singur trup eu îl văd ca și o reprezentare a respectului reciproc. Când acest respect este rupt, despre cei doi nu se mai poate spune că sunt un singur trup. Cred că o căsnicie în care protagoniștii sunt 2 trupuri distincte și nu unul singur, nu este una valabilă pentru El, dar că poate fi valabilă pentru unii oameni.

Astfel, deduc că într-o despărțire poate fi un partener implicat voluntar și un altul care a fost obligat să se despartă și despre care mai cred că e liber să facă un nou legământ.

Cel mai bine, după părerea mea, ar fi ca cei doi să refacă acel "un singur trup" și nu să se grăbească să lege noi legăminte, deoarece nu legarea de noi legăminte garantează că ele nu se vor rupe din nou ci capacitatea de a reface ceva rupt. Nu vorbesc de cazurile patologice în care un dialog între cei doi nu mai este posibil.

Ultima modificare de zambezi (05/08/09 14:11)

05/08/09 11:35

maria_t
membru

irlanda a scris:

Biblia nu da voie la divort decat in caz de curvie.

Asta stiam si eu. Dar Biblia ingaduie ca persoana proaspat divortata sa se racasatoreasca?

Nu,spun majoritatea, atata timp ca sotul respectvei/lui traieste .

Ei(adventistii, ortodocsii si altii) argumenteaza in felul urmator: o persoana care este violenta, care curveste este o persona care nu Il cunoaste pe Hristos...deci mort dpdv spiritual (.Matei 8:22  „Vino după Mine”, i-a răspuns Isus, „şi lasă morţii să-şi îngroape morţii.”  ... sunt considerati morti, desi ei traiesc fizic)
deci atata timp cat sotul/sotia este moart/a(spiritual) ai dreptul sa te desparti de el/ea.

1Corinteni 7:10  Celor casatoriti, le poruncesc nu eu, ci Domnul, ca nevasta sa nu se desparta de barbat.

1Corinteni 7:12  Celorlalti le zic eu, nu Domnul: Daca un frate are o nevasta necredincioasa, si ea voieste sa traiasca inainte cu el, sa nu se desparta

(deci Pavel este cel care sfatuieste sa nu se desparta femeia credincioasa de sotul necredincios, aici NU DOMNUL PORUNCESTE SAU SFATUIESTE, ci apostolul PAVEL, aici nu avem o porunca de a nu ne desparti de sotii necredinciosi-curvari )

Matei 19:9  Eu, însă, vă spun că oricine îşi lasă nevasta, afară de pricină de curvie, şi ia pe alta de nevastă preacurveşte; şi cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurveşte.”

De aici ce intelegem? Daca iti lasi nevasta/barbatul si te casatoresti cu alta /altul din alte motive decat din cel de curvie , preacurvesti.
Daca iti lasi nevasta/barbatul din pricina de curvie si te recasatoresti(iei pe alta) ,nu preacurvesti.

Matei 5:32  Dar Eu vă spun că oricine îşi va lăsa nevasta, afară numai de pricină de curvie, îi dă prilej să preacurvească; şi cine va lua de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurveşte.

Cel care isi lasa nevasta(care nu a comis adulterul) ii da prilej sa preacurveasca  , consider ca acest verset este adrsat celor care isi cauta alte neveste din alte motive decat cele de curvie, nu este adresat fostelor neveste cinstite, curate care nu si-au inselat sotii.

"....şi cine va lua de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurveşte" adresat amatorilor de a se recasatori cu femei care au comis adulter.

Ultima modificare de maria_t (05/08/09 11:50)

05/08/09 11:47

irlanda
membru

maria_t a scris:

Ei(adventistii, ortodocsii si altii) argumenteaza in felul urmator: o persoana care este violenta, care curveste este o persona care nu Il cunoaste pe Hristos...deci mort dpdv spiritual (.Matei 8:22  „Vino după Mine”, i-a răspuns Isus, „şi lasă morţii să-şi îngroape morţii.”  ... sunt considerati morti, desi ei traiesc fizic)
deci atata timp cat sotul/sotia este moart/a(spiritual) ai dreptul sa te desparti de el/ea.

Ei, adventisti isi altii argumenteeaza cum vor, ca sa pice bine celor aflati in situatia respectiva, dar nu-i biblica argumnetatia lor.

Daca unul dintre parteneri nu-L cunoaste pe Hristos, inseamna ca celalat s-a injugat la un jug neportivit, si nu are decat sa-si poarte crucea.
Dar nicidecum cel credincios sa fie cel care intenteaza divortul, pe motiv ca cel necredincios este "mort spiritual".

Mort spiritual trebuia sa-l considere inainte sa se casatoreasca si sa n-o faca.

maria_t a scris:

Asta stiam si eu. Dar Biblia ingaduie ca persoana proaspat divortata sa se racasatoreasca?

Exista 13 pagini mari si late la acest subiect, pe care daca le-ai citi, poti gasi diverse raspunsuri la aceasta intrebare, si nu numai.

Ultima modificare de irlanda (05/08/09 17:08)

05/08/09 17:08

maria_t
membru

irlanda a scris:

Daca unul dintre parteneri nu-L cunoaste pe Hristos, inseamna ca celalat s-a injugat la un jug neportivit, si nu are decat sa-si poarte crucea.

Aici discut despre cazul in care cei doi erau deja casatoriti in momentul in care unul din parteneri L-a cunoscut pe Hristos.

irlanda a scris:

Dar nicidecum cel credincios sa fie cel care intenteaza divortul, pe motiv ca cel necredincios este "mort spiritual".

Nu neaparat.Daca el sotul/sotia crestin isi prinde sotia in cuvie, continua sa traiasca cu ea?
Sunt unii care vor continua, altii nu.

irlanda a scris:

Exista 13 pagini mari si late la acest subiect, pe care daca le-ai citi, poti gasi diverse raspunsuri la aceasta intrebare, si nu numai.

Pai am citit cateva , am "citit" pozitia lui Filip foarte transanta la momentul cand a scris-o si am fost surprinsa sa descopar pe blogul lui (care acum am vazut ca nu mai este) ca imbratisase si el teoria  adventistilor. (app, adventistii nu imi par ca inventeaza teorii doar de dragul unora)
Repet, nu cunosc toate argumentele lor, am spus doar cateva ideei, tocmai de aceea am spus sa discutii cu un pastor adventist si oricum ,nu cred ca si ei sunt de acord cu divorturile oricum, ci doar in cazuri speciale.

Ultima modificare de maria_t (06/08/09 09:52)

06/08/09 09:48

adriana
membru

Fiecare e liber sa scrie/sa gandeasca/sa faca/sa se razgandeasca cum vrea. Dar nimeni nu va raspunde in locul lui in fata lui Dumnezeu.
Nu are sens sa comentam pe nimeni in lipsa.

Adventistii au intr-adevar teorii bine argumentate logic cu privire la divort. Dar ei se conduc dupa lege, nu dupa Har. Oricum nu poti lua decizii cu privire la viata ta, pe baza teoriilor emise de x sau de y. Pentru ca Tu, doar Tu, vei da socoteala inaintea lui Dumnezeu.

Ma gandeam si la faza cu "persoana moarta spiritual". Intr-un fel e de ras, intr-un fel e de plans. Si cum facem testarea? Ca de prefacuti e plina lumea si nu doar ea. Pe cine chestionam sa aflam adevarul? vecinii? sotia? copii? colegii? Oare ce procent din Biserici ar trece testul?!

Imi aduc aminte ca in facultate ne povestea un prof despre un studiu. Fusesera chestionati mai multi barbati si femei cu privire la avort. Marea majoritate a barbatilor erau impotriva a avortului; procentul femeilor impotriva era mult mai mic. In situatia in care cuplurile s-a confruntat cu o sarcina "nedorita",procentul barbatilor pro-avort a devenit cel majoritar. Interesant, nu?

Concluzia: e usor sa sustii, in general,un principiu fara sa fii nevoit sa-l aplici in viata ta.

06/08/09 10:35

maria_t
membru

MRU a scris:

Oricum nu poti lua decizii cu privire la viata ta, pe baza teoriilor emise de x sau de y. Pentru ca Tu, doar Tu, vei da socoteala inaintea lui Dumnezeu.

Corect.Dar nu poti tine slav/sclava o persoana doar pentru ca nu ai studiat toate "teoriile". Certati tot si luati doar ce este bun.
Chiar si Iosif Ton spune intr-un studiu despre casatorie ca a vazut familii binecuvintate de Dumnezeu, familii ai caror parteneri avusesera in spate un divort.Chiar si el parea depasit de situatie si de aceea a lasa ca Dumnezeu sa judece aceste lucuri.
Este usor sa vii sa fii transant cand nu esti intr-o situate limita.

MRU a scris:

Ma gandeam si la faza cu "persoana moarta spiritual". Intr-un fel e de ras, intr-un fel e de plans. Si cum facem testarea? Ca de prefacuti e plina lumea si nu doar ea. Pe cine chestionam sa aflam adevarul? vecinii? sotia? copii? colegii? Oare ce procent din Biserici ar trece testul?!

Pai eu ma gandeam ca dupa roade.Doar cel care traieste in anturajul unei persoane poate sa vada cel mai bine roadele.

MRU a scris:

Imi aduc aminte ca in facultate ne povestea un prof despre un studiu. Fusesera chestionati mai multi barbati si femei cu privire la avort. Marea majoritate a barbatilor erau impotriva a avortului; procentul femeilor impotriva era mult mai mic. In situatia in care cuplurile s-a confruntat cu o sarcina "nedorita",procentul barbatilor pro-avort a devenit cel majoritar. Interesant, nu?

Nu degeaba se spune ca barbatii sunt mai nesinceri.
Intr-o casnicie(si in afara ei) din care Dumnezu lipseste, barbatii sunt  mai vehementi in a stabilii numarul copiilor.

MRU a scris:

Concluzia: e usor sa sustii, in general,un principiu fara sa fii nevoit sa-l aplici in viata ta.

Nu te contrazic.

Ultima modificare de maria_t (06/08/09 11:00)

06/08/09 10:56

adriana
membru

maria_t a scris:

Dar nu poti tine sclav/sclava o persoana doar pentru ca nu ai studiat toate "teoriile". Certati tot si luati doar ce este bun.

Nu cred ca prin activitatea acestui forum cineva tine "sclav" pe cineva. Sa nu exageram. Nici Biserica nu te poate obliga la nimic. E chestie de alegere. E adevarat insa ca alegerea ta te poate exclude de la anumite grupuri de partasie.

Pastrati ce este bun, totusi nu cred ca este acealasi lucru cu "ceea ce ne convine".

maria_t a scris:

Chiar si Iosif Ton spune intr-un studiu despre casatorie ca a vazut familii binecuvintate de Dumnezeu, familii ai caror parteneri avusesera in spate un divort.Chiar si el parea depasit de situatie si de aceea a lasa ca Dumnezeu sa judece aceste lucuri.

Eu nu stiu la ce tip de divort se referea Iosif Ton, dar nu iau oricum de buna opinia cuiva indiferent cine ar fi.
maria_t a scris:

Este usor sa vii sa fii transant cand nu esti intr-o situate limita.

Asa este. Dar la fel de adevarat este ca atunci cand esti in situatii limita s-ar putea sa nu iei cele mai bune decizii. Iar Satana se poate folosi de vulnerabilitatea ta ca sa te impinga pe o cale rea.

Cunosc(personal) in jur de zece persoane(femei) care se confrunta cu ganduri de divort, sunt separate sau divortate. Multe mi-au facut confesiuni. Stiu cat de mult au luptat si s-au straduit sa faca functionabil mariajul lor. Si stiu si cat de nepretuite se simt de partenerii lor. Nu imi sunt asa straine problemele persoanelor in situatii din acestea "limita".

06/08/09 11:29

Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Faptul ca sunt cupluri divortate care apoi au, fiecare, o relatie de casnicie superba cu altcineva, arata Harul lui Dumnezeu. El a luat situatia asta nasoala si a transformat-o intr-una buna pentru fiecare. Trecutul tau nu iti determina viitorul atunci cand cunosti Harul.

06/08/09 12:40

maria_t
membru

MRU a scris:

maria_t a scris:

Dar nu poti tine sclav/sclava o persoana doar pentru ca nu ai studiat toate "teoriile".

Nu cred ca prin activitatea acestui forum cineva tine "sclav" pe cineva. .

Ce legatura are ce am spus eu ? Contextul era divortul, iar teoriile la care faceam referire erau teoriile legate de divort(nu strica sa studiem toate teoiile si sa luam doar ce este bun.)

Vorbeam despre sclavia impusa de unii soti sotiilor lor, tocmai pt ca stiu ca acestea nu au posibilitatea de a iesi din aceasta relatie.

Acest forum nu tine scalav pe nimeni .

M-am angajat mai mult in aceasta discuite tocmai pt ca sunt persoane care JUDECA persoanele recasatorite. Nu sunt pt divort de dragul de a divorta dar sunt total impotriva sclaviei impuse de catre unul din soti cu scopul de al umili, batjocori, degrada, dezonora,etc.

Atunci cand intrii intr-o casatorie (ambii soti fiind crestini), iar unul isi schimba cu 180 grade atitudinea comportamentul( si sunt cazuri) ,devine infidel si persista ani de zile oare este normal(intreb oare asa ceva a dorit Dumnezeu pentru "victima" sa ramana sclavul acelei persoane?)Acest lucru m-a facut sa devin deschisa la a asculta si la alte teorii ale altor crestini din alte confesiuni. Asta nu inteamna ce le si sustin 100%.

06/08/09 13:32

maria_t
membru

Turcu Ovidiu a scris:

Faptul ca sunt cupluri divortate care apoi au, fiecare, o relatie de casnicie superba cu altcineva, arata Harul lui Dumnezeu. El a luat situatia asta nasoala si a transformat-o intr-una buna pentru fiecare. Trecutul tau nu iti determina viitorul atunci cand cunosti Harul.

Da sunt multe cupluri. Ascultam la RVE(acum catva ani) cazul unei tinere care se casatorise.Primul sot fusese crestin. Nu mai stiu exact motivul despartirii(parca o parasise) .S-a recasatrorit cu un necrestin. Acesta s-a pocait, au auvut si copii, iar cel care spunea marturia la RvE era el(al doilea sot) nu ea.Primul copil pe care l-au avut(fetita) avea leucemie. Domnul L-a vindecat in mod miraculos in urma rugaciunii lui. In final am inteles ca au o casnicie foarte reusita, copii reusiti si declarau ca sunt fericiti impreuna, frecventeau biserica..deci.
Nu comentez, fiecare trage concluziile pe care le vrea.
La astfel de cazuri poate facea referire si Iosif Ton cand spunea ca sunt situatii pe care doar Dunezeu are dreptul sa le judece.

Mru, cand sunt treci prin situati care te depasesc si nu gasesti in biblie imediat raspunsul potrivit, nu te duci la pastorul bisericii sau alta persoana abilitata sa o consulti?

Pentru mine Iosif Ton este o astfel de persoana iar prin studiile lui gsasesc raspunsurile la multe intebari.

06/08/09 13:49

adriana
membru

maria_t a scris:

M-am angajat mai mult in aceasta discuite tocmai pt ca sunt persoane care JUDECA persoanele recasatorite. Nu sunt pt divort de dragul de a divorta dar sunt total impotriva sclaviei impuse de catre unul din soti cu scopul de al umili, batjocori, degrada, dezonora,etc.

Nu sunt judecate persoanele, ci se incearca a se vedea cat de etice sunt sau nu divortul si/sau recasatorirea, din perspectiva Bibliei. Nu trebuie luat ceva personal.

maria_t a scris:

Atunci cand intrii intr-o casatorie (ambii soti fiind crestini), iar unul isi schimba cu 180 grade atitudinea comportamentul( si sunt cazuri) ,devine infidel si persista ani de zile oare este normal(intreb oare asa ceva a dorit Dumnezeu pentru "victima" sa ramana sclavul acelei persoane?).

Am cunoscut o sora acum cateva luni care inainte sa ma casatoresc mi-a spus "Casatoria este al doilea legamant important, dupa cel Cu Domnul. Casatoria este o lupta continua". Probabil m-am uitat cam crucis pentru ca a zambit si continuat " O lupta cu tine, nu cu sotul. Dar cu putere de la Domnul se poate." Cred ca de multa vreme nu mai vazusem o asemenea pace. In plus, era foarte frumoasa si distinsa, fara sa fie machiata sau sa poarte bijuterii. Initial m-am gandit ca e usor sa dai sfaturi, cand ai o casnicie fericita.

Apoi i-am aflat "povestea": fusese de nenumarate ori, inselata de sotul "crestin". Si trecuse prin mai multe tragedii. Mie, una mi-a fost si mai draga cand am aflat asta. Una e sa primesti sfaturi de la cineva care n-a trecut prin greu, una de la o persoana incercata.

Turcu Ovidiu a scris:

Ma tem ca nu pricep. Adica Dumnezeul da Harul pe sarite? cand la o casnicie cand la alta? sau te referi la persoanele care au divortat pe cand erau necrestine?

Ultima modificare de MRU (06/08/09 14:17)

06/08/09 13:56

irlanda
membru

Turcu Ovidiu a scris:

Faptul ca sunt cupluri divortate care apoi au, fiecare, o relatie de casnicie superba cu altcineva, arata Harul lui Dumnezeu.

Deci, divortati-va fratilor si surorilor ca sa se inmulteasca Harul.....

Turcu Oviu a scris:

El a luat situatia asta nasoala si a transformat-o intr-una buna pentru fiecare.

Vorbesti anapoda. Situatie buna pentru fiecare? Adica pentru cei doi parteneri divortati? Imposibil.

Turcu Ovidiu a scris:

Trecutul tau nu iti determina viitorul atunci cand cunosti Harul.

Domnul iarta pacatul sau greselile din trecut, dar pentru ca ne iubeste ne pedepseste pentru ele.

"Doamne, Dumnezeul nostru, Tu i-ai ascultat; ai fost pentru ei un Dumnezeu iertator, dar i-ai pedepsit pentru greselile lor." (Ps.99:8)

"Caci Domnul pedepseste pe cine-l iubeste, si bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeste." (Evr.12:6)

"Suferiti pedeapsa: Dumnezeu Se poarta cu voi ca si cu niste fii. Caci care este fiul pe care nu-l pedepseste tatal? (Evr.12:7)

Ultima modificare de irlanda (06/08/09 20:06)

06/08/09 19:59

maria_t
membru

MRU a scris:

Am cunoscut o sora acum cateva luni care inainte sa ma casatoresc mi-a spus "Casatoria este al doilea legamant important, dupa cel Cu Domnul. Casatoria este o lupta continua". Probabil m-am uitat cam crucis pentru ca a zambit si continuat " O lupta cu tine, nu cu sotul. Dar cu putere de la Domnul se poate." Cred ca de multa vreme nu mai vazusem o asemenea pace. In plus, era foarte frumoasa si distinsa, fara sa fie machiata sau sa poarte bijuterii. Initial m-am gandit ca e usor sa dai sfaturi, cand ai o casnicie fericita.

Apoi i-am aflat "povestea": fusese de nenumarate ori, inselata de sotul "crestin". Si trecuse prin mai multe tragedii. Mie, una mi-a fost si mai draga cand am aflat asta. Una e sa primesti sfaturi de la cineva care n-a trecut prin greu, una de la o persoana incercata.

Asa si este (si asta ar trebui sa inteleaga toti tinerii aflati inainte de a face acest pas important) .Casatoria este cel de-al doilea legamant important. Nu te casatoresti pt o perioada de timp(lunga sau scurta) ci trebuie sa stii ca faci acest pas pentru toata viata. Persoana pe care o alegi sa-ti fie alaturi nu este o solutie temporara(cum considera multi- o evadare din mediul in care a tait inainte de a se casatori) ci este tovarasul de viata,pana la moarte.
Tocmai de aceea trebuie sa fim foarte atenti. Unii isi sudiaza mult mai bine un obiect inainte de al cumpara decat viitorul sot si de aici apar multe tragedii.Alegerile de multe ori sunt facute pe considerente estetice, nu pe criterii crestine.
Multe tinere sunt atat de incantate ca "preferatii lor" le acorda atentie incat nu sta sa vada daca acestia sunt dedicati Domnului.

Mai greu este pentru cei/cele care deja au ales un partener inainte de a-L cunoaste pe Hristos.

Divortul nu este o solutie. Este mai bine si sa rabzi, sa fi o Evanghelie vie pt sotul/sotia ta , rudele tale. Multe suflete L-au cunoscut pe Hristos prin cei care si-au ales sa fie un exemplu pt cei din jur, indurand si suferind umilintele partenerului necredincios.
Pana la incidentul cu sora decapitata de sotul ei eram total impotriva divortului, consideram ca esti protejat, nu imi imaginam ca se se ajunge si la astfel de martiraj.  Domnul stie de ce a ingaduit sa se intample si astfel de lucruri.

Ultima modificare de maria_t (06/08/09 22:47)

06/08/09 22:46

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06

Turcu Ovidiu a scris:

Faptul ca sunt cupluri divortate care apoi au, fiecare, o relatie de casnicie superba cu altcineva, arata Harul lui Dumnezeu.

Romani 5:20 Ba încă şi Legea a venit pentru ca să se înmulţească greşeala; dar unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult;
Romani 5:21 pentru ca, după cum păcatul a stăpânit dând moartea, tot aşa şi harul să stăpânească dând neprihănirea, ca să dea viaţa veşnică, prin Isus Hristos, Domnul nostru.

Domnul Isus a adus prin moartea Sa harul.A fost singura jertfă atotsuficientă pentru a împlini Legea.Nu sunt de acord cu divorţul,dar sunt sigură că Dumnezeu are planurile Sale pentru fiecare.

irlanda a scris:

Deci, divortati-va fratilor si surorilor ca sa se inmulteasca Harul.....

Hm.Mă gândesc că la pasajul ăsta făceai tu referire...

Romani 6:1 Ce vom zice dar? Să păcătuim mereu, ca să se înmulţească harul?
Romani 11:6 Şi dacă este prin har, atunci nu mai este prin fapte; altminteri, harul n-ar mai fi har. Şi dacă este prin fapte, nu mai este prin har; altminteri, fapta n-ar mai fi faptă.

Eu spun că este bine să ne uităm cu atenţie la text.Chiar crezi că cineva ar fi capabil să creadă aşa o chestie cum spui tu?Harul înseamnă un dar nemeritat.O persoană divorţată primeşte în dar un alt soţ.Şi asta fără merite.Oare nu merită Dumnezeu lăudat şi pentru asta?Nu crezi că El vrea ca toţii copii Săi să găsească fericirea? Spuneai că pe cine iubeşte Dumnezeu pedepseşte.Da.dar pedeapsa cred că poate fi însăşi suferinţa provocată de căsnicia sfârşită. ...

Ultima modificare de Andreea (06/08/09 23:12)

06/08/09 23:08

irlanda
membru

Andreea a scris:

Chiar crezi că cineva ar fi capabil să creadă aşa o chestie cum spui tu?

Tu ce-ai inteles din ce-am spus eu?
Nu trebuie facut din Har, un paravan al tuturor nelegiuirilor sau o plasa de salvare, in care cadem numai in picioare, indiferent de cum traim.

Andreea a scris:

O persoană divorţată primeşte în dar un alt soţ.Şi asta fără merite.Oare nu merită Dumnezeu lăudat şi pentru asta?

Pentru ca, in cazul unui divort, trebuie luate in calcul o mie si una de circumstante, eu zic sa nu te pripesti si sa atribui persoanei divortate Harul Domnului.

Andreea a scris:

Nu crezi că El vrea ca toţii copii Săi să găsească fericirea?

Categoric vrea, dar pentru a gasi fericirea, Dumnezeu ne traseaza niste directive, care daca nu-s urmate intocmai, duc la nefericire. Nefericire de care nu-I vinovat Domnul.

Andreea a scris:

Da.dar pedeapsa cred că poate fi însăşi suferinţa provocată de căsnicia sfârşită. ...

Daca exista o casnicie sfarsita, asta este pedeapsa la care s-au condamnat singuri cei in cauza.

Ultima modificare de irlanda (07/08/09 00:14)

07/08/09 00:09

Pagini: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 18    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la