TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Predestinare sau liber-arbitru?/Raiul si iadul Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 14
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Am tot discutat la acest topic despre predestinare si liberul arbitru, dar nu prea am discutat despre locurile unde ne vom petrece eternitatea, ca rezultat al predestinarii si/sau liberului arbitru.

Ce este viata de dupa moarte si unde o putem "trai" ? Care sunt alternativele ? Raiul si iadul ? Unii cred ca exista ambele, altii resping iadul, altii pe amandoua.

As propune, bazandu-ne in primul rand pe Biblie, dar nu numai, sa discutam despre rai si iad.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

10/03/07 11:38

   
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05
In Biblie nu scrie ca sufletul este nemuritor. Nephesh termenul folosit in gen 2:7 pentru suflet apare in vechiul testament de 754 ori dar niciodata nu spune ca ar fi nemuritor. Ruwach corespondentul cuvantului spirit apare de 378 de ori fara ca macar o singura data sa apara cu atributul de nemuritor.

Nemurirea este un atribut divin. Singura fiinta nemuritoare este D-zeu.

"1 Tim;6:16 "singurul care are nemurirea, care locuieşte într-o lumină, de care nu poţi să te apropii, pe care nici un om nu L-a văzut, nici nu-L poate vedea, şi care are cinstea şi puterea veşnică! Amin."

Sufletul nu este nemuritor

"Ps.49:14. Sunt duşi ca o turmă în locuinţa morţilor, îi paşte moartea, şi în curând oamenii fără prihană îi calcă în picioare: li se duce frumuseţea, şi locuinţa morţilor le este locaşul.(15) Dar mie Dumnezeu îmi va scăpa sufletul din locuinţa morţilor, căci mă va lua sub ocrotirea Lui. –"

"Ps. 78:50 "si nu le-a scapat sufletul de la moarte, Ps.89:48 "este vreunul care sa poata trai si sa nu vada moartea", Ez.18:4 Sufletul care păcătuieşte, acela va muri."

" Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în locuinţa morţilor, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici ştiinţă, nici înţelepciune! "

"Ps.16:9. De aceea inima mi se bucură, sufletul mi se înveseleşte, şi trupul mi se odihneşte în linişte.10. Căci nu vei lăsa sufletul meu în locuinţa morţilor, nu vei îngădui ca preaiubitul Tău să vadă putrezirea.11. ÃŽmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse, şi desfătări veşnice în dreapta Ta."

Geneza 2:7 " Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.

Romani 6:23 " Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru."

2 Tesaloniceni 1:9 " Ei vor avea ca pedeapsă o pierzare veşnică, de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui,"

Singura fiinta care detine atributul nemuririi este D-zeu. Omul detine un suflet muritor. Cei care au trait alaturi de D-zeu beneficiaza de invierea promisa (daca sufletul nu ar fi muritor atunci invierea nu ar avea sens), cei care nu l-au cunoscut pe D-zeu o sa aiba parte de o moarte "eterna". Biblia e foarte explicita: Sufletul care a pacatuit moare.

Neoplatonismul a influentat in mod categoric pe unii din autorii Noului Testament, scrierile lui Platon  (Republica-"mitul lui Er Pamfilianul" si Phaidon) au inaugurat si adus la constiinta umanitatii ideea unui suflet nemuritor. Aceasta idee nu apare in prima parte a Biblie. Din punctul meu de vedere "Iadul" nu exista, exista doar  Locuinta mortilor (Sheol).

Ultima modificare de Shilo (13/03/07 10:34)


13/03/07 10:31

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Ca de obicei, Shilo, iară o iei pe arătură cu filozofiile lumii acestea care te-au prins şi cu care încerci să-i abureşti şi pe alţii. N-am cum să ţi-o spun mai frumos şi de mult nu mai există între noi amabilităţi, aşa că nu mă agit cu amabilităţi, că oricum tu tot mi-ai răspunde pe  tonul care-l folosesc eu acuma. Dacă mai mă învredniceşti cu vreun răspuns.

  April a propus un topic despre ce ne aşteaptă după moarte şi tu imediat te-ai grăbit să vii cu gnosticism şi cu acuze la adresa autorilor şi inspiraţiei divine a Noului Testament.

  ÃŽn primul rând că nimeni nici măcar nu a apucat să vorbească despre nemurirea sufletului, că ai şi sărit la contre, şi în al doilea rând atâta timp cât nu defineşti termenii în care vrei să porţi o polemică poţi să tot vorbeşti tu despre ceva când altcineva înţelege altceva.
(A-popos, April, poate ar fi bine să zici şi tu ce ai înţelege prin "viaţă după moarte". Ca să nu fie dubii. Că uite ce iese...)

  Nu ai definit nemurirea sau moartea, dar te-ai apucat să bagi sufletul într-o categorie sau alta. Pe de-o parte spui că sufletul e muritor iar pe de altă parte zici că Dumnezeu poate să-l ţină în viaţă. deci nu se înţelege clar nici ce vrei tu să spui. Ce logică e asta? Atâta timp cât un suflet poate fi ţinut etern în viaţă, indiferent cum, nu este el nemuritor?

  Mai bine defineşte ce vrei să spui înainte de a mai formula opinii dinastea "docte" care ar putea să-i influenţeze pe unii sau pe alţii să te crediteze cu calitatea de izvor de adevăruri numai pentru că eşti o enciclopedie ambulantă. Enciclopediile conţin şi multe gunoaie.

P.S. Pentru administratori/moderatori: Uneori mai trebuie să se murdărească cineva să apuce gunoiul şi să-l pună unde trebuie să stea. Mărturisesc deci că sunt necurat. Fie sunt ideile mele gunoiul, fie ale lui. Nu mai are importanţă. Vă rog daţi-mi o banare pentru că l-am jignit pe Shilo. Că la stilul de om care e precis o să se apuce să bage iarăşi şopârle că sunteţi părtinitori cu mine, sau mai rău, o să se apuce să-mi răspundă şi mai dihai, şi o să fiţi nevoiţi să vă luaţi iarăşi de el.

Ultima modificare de Filip. (13/03/07 12:55)


13/03/07 12:35

Site web  
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05

Filip. a scris:

Ca de obicei, Shilo, iară o iei pe arătură cu filozofiile lumii acestea care te-au prins şi cu care încerci să-i abureşti şi pe alţii.

Ca de obicei, frustrarea te face sa schitezi  portretul adversarului in loc sa combatati argumentele lui. Nu esti obligat sa-mi citesti mesajele, nu trebuie sa te stresezi sa-mi raspunzi intodeauna in stilul tau aberant, prolix, halucinant si inconfundabil.

  April a propus un topic despre ce ne aşteaptă după moarte şi tu imediat te-ai grăbit să vii cu gnosticism şi cu acuze la adresa autorilor şi inspiraţiei divine a Noului Testament.

Copile, Gnosticismul nu are nicio legatura cu cele afirmate de mine, eu am vorbit de neoplatonism, probabil pentru tine Gnosticismul si Neoplatonismul au aceeas culoare si substanta. N-am acuzat pe nimeni, am spus doar ca ideile despre existenta unui Suflet Nemuritor sunt la origine filozofice si au fost formulate de doi mari filosofi greci.

ÃŽn primul rând că nimeni nici măcar nu a apucat să vorbească despre nemurirea sufletului, că ai şi sărit la contre,

Eu nu am "sarit la contre", predilectia ta spre "sarit la contre, polemica" s-ar putea sa fie de natura patologica. Tu nu intelegi un fapt cat se poate de elementar: Nu vreau sa te contrazici cu mine si nici nu caut sa ma contrazic cu tine, fiecare are dreptul sa-si expuna coerent si logic punctul sau de vedere, daca nu te poti impaca cu acest lucru e problema ta personala si nu ma intereseaza.

şi în al doilea rând atâta timp cât nu defineşti termenii în care vrei să porţi o polemică poţi să tot vorbeşti tu despre ceva când altcineva înţelege altceva.

...eu nu vreau sa ma angrenezi in polemici inutile si absurde, in mesajul care te-a contraritat pe tine peste masura, eu nu am cautat altceva decat sa-mi expun propriul crez, daca tu nu poti accepta si alte idei, contrare celor sustinute de tine, e strict problema ta.

Nu ai definit nemurirea sau moartea, dar te-ai apucat să bagi sufletul într-o categorie sau alta.

Nu e nevoie sa definesc eu moartea si nemurirea, nici nu cred ca te-a interesat pe tine atat de mult "Moartea" si "Nemurirea" din moment ce mesajul tau nu este altceva decat o "vendeta" stupida,

Pe de-o parte spui că sufletul e muritor iar pe de altă parte zici că Dumnezeu poate să-l ţină în viaţă. deci nu se înţelege clar nici ce vrei tu să spui. Ce logică e asta? Atâta timp cât un suflet poate fi ţinut etern în viaţă, indiferent cum, nu este el nemuritor?

Nu citi printre randuri, eu am fost foarte explicit in cele afirmate, citeste Biblia si pe urma mai vb. Biblia spune cat se poate de limpede: Sufletul omului nu este nemuritor. Nemurirea este un atribut absolut divin, sufletul celui necredincios e condamnat la o disparitie etena, cel care a trait alaturi de D-zeu accede in imparatia lui D-zeu datorita faptului ca a fost re-creat de catre divinitate, sufletul lui muritor a fost inviat de catre D-zeu pentru ca in viata de aici a trait alaturi de El

Mai bine defineşte ce vrei să spui înainte de a mai formula opinii dinastea "docte" care ar putea să-i influenţeze pe unii sau pe alţii să te crediteze cu calitatea de izvor de adevăruri numai pentru că eşti o enciclopedie ambulantă. Enciclopediile conţin şi multe gunoaie.

Esti liber sa definesti tot ce doresti, eu n-am sa te contrazic si nici nu o sa-ti mai raspund, cat priveste partea cu "enciclopediile care contin si multe gunoaie" + "esti o enciclopedie ambulanta"  ....nu am ce sa comentez,


13/03/07 13:42

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

Shilo a scris:

sufletul celui necredincios e condamnat la o disparitie etena

Pe asta n-am găsit-o în Biblie.
Am găsit în schimb altceva:
Apocalipsa 20:
13. Marea a dat înapoi pe morţii care erau în ea; Moartea şi Locuinţa morţilor au dat înapoi pe morţii care erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui.
14. Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
15. Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul de foc.

Hopaaaa, păi stai, că parcă atunci când au fost băgaţi în locuinţa morţilor, oamenii au încetat să existe. Ce chestie, dom'le! Precis că îi recreează ca să-i anihileze iarăşi!

Apocalipsa 21:
8. Dar cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua."

Unde vor sta în anihilarea lor binecuvântată, după ce au nenorocit pe alţii. Păi aşa zău că se merită să-ţi trăieşti viaţa din plin!

Şi ce mişto, diavolul singur o va lua pe coajă!
Apocalipsa 20:
10. Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi proorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor. 

Iar ceilalţi, care vor fi în gheenă vor dispărea! Hm, atunci ce vor mai roade viermii pe vecie? Ce va arde pe vecie? A! Ştiu, Dumnezeu o să consume energie pe vecie ca să se distreze uitându-se cum are un foc şi cum se mişcă nişte viermi! Plus că bagă ceva ce nu o să existe în ceva ce o să existe. Dumnezeu chiar are habar ce face?

Marcu 9:
43. Dacă mâna ta te face să cazi în păcat, taie-o; este mai bine pentru tine să intri ciung în viaţă, decât să ai două mâini, şi să mergi în gheenă, în focul care nu se stinge,
44. unde viermele lor nu moare, şi focul nu se stinge.
45. Dacă piciorul tău te face să cazi în păcat, taie-l; este mai bine pentru tine să intri în viaţă şchiop, decât să ai două picioare, şi să fii aruncat în gheenă, în focul care nu se stinge,
46. unde viermele lor nu moare, şi focul nu se stinge.
47. Şi dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l; este mai bine pentru tine să intri în ÃŽmpărăţia lui Dumnezeu numai cu un ochi, decât să ai doi ochi şi să fii aruncat în focul gheenei,
48. unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge.


Shilo a scris:

cel care a trait alaturi de D-zeu accede in imparatia lui D-zeu datorita faptului ca a fost re-creat de catre divinitate

Isus a fost re-creat? (1 Ioan 3: [...]Dar ştim că atunci când Se va arăta El, vom fi ca El[...]) ÃŽnviere = re-creare? Uau! Ce proşti or fost ăştia care or scris Biblia! Că n-or ştiut să se exprime!

Dar ce vorbesc eu, ăştia care or scris îs neoplatonici, nu creştini insuflaţi de Duhul Sfânt. Păi atunci pot să le pun orice gogoriţe vreau în cârcă. Mai urmează partea cu Isus a venit pe pământ ca duh. Ştiu foarte bine ce vorbesc când m-am referit la gnosticim.


Shilo a scris:

Esti liber sa definesti tot ce doresti

Mulţumesc pentru o libertate care o aveam deja. Intenţia contează.


Shilo a scris:

eu n-am sa te contrazic si nici nu o sa-ti mai raspund

N-o să mai dorm la noapte...

Ultima modificare de Filip. (13/03/07 22:51)


13/03/07 22:49

Site web  
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05

Filip. a scris:

Pe asta n-am găsit-o în Biblie.

Incapacitatea ta nu e argument, faptul ca esti incapabil sa descoperi in Biblie versetele care spun cat se poate de limpede ca "Plata pacatului este moartea" e problema ta strict personala.

Hopaaaa, păi stai, că parcă atunci când au fost băgaţi în locuinţa morţilor, oamenii au încetat să existe. Ce chestie, dom'le! Precis că îi recreează ca să-i anihileze iarăşi!

Ce spui tu nu are nicio legatura cu cele afirmate de mine, totusi avansand putin pe logica invocata de tine se naste o noua intrebare: S-ar putea ca un Dumnezeu compatimitor sa tortureze vesnic?

Unde vor sta în anihilarea lor binecuvântată, după ce au nenorocit pe alţii. Păi aşa zău că se merită să-ţi trăieşti viaţa din plin!

Tu crezi ca D-zeu este un tortionar de suflete ? E cat se poate de "divin" ca un suflet pacatos pentru o existenta finita, limitata la 50-80 de ani, sa plateasca o vesnicie intr-o tortura eterna, unde ii simetria intre fapta si pedeapsa ? In Biblie se spune ca D-zeu va distruge pacatul, ori prin iad nu face decat sa-l eternizeze.

10. Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi proorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor.

Care este adevărul despre iad? Ce ne învaţă Biblia? Mulţi sunt surprinşi să afle că
Biblia vorbeşte de trei iaduri – dar nu în sensul în care este crezut în general. Să vedem dece este atâta confuzie despre iad. ÃŽn limbile originale, Ebraică şi Greacă, în care a fost scrisă Biblia, sunt patru cuvinte traduse „iad.” Cele patru cuvinte dau înţelesuri complet diferite. Cuvântul Ebraic sheol, folosit în Vechiul Testament, are aceeaşi semnificaţie ca şi hades, unul din cuvintele greceşti traduse ca „iad” în Noul Testament. Dicţionarul Biblic Anchor [Anchor Bible Dictionary] explică semnificaţia ambelor cuvinte: „Cuvântul grec hades…este uneori, dar greşit, tradus ca „iad” în Noul Testament. Se referă la locul morţilor. Concepţia Ebraică veche a locului morţilor, este chemată cel mai des Sheol …este de obicei tradusă ca Hades, şi termenul grec a fost folosit natural şi obişnuit de Evreii scriind în Greacă” (1992, vol.3, p. 14, „Hades, Iad”)-Amândouă, sheol şi hades se referă la mormânt. O comparaţie a Vechiului Testament cu Noul Testament scripturi confirmă aceasta. Psalmul 16:10 zice: „Căci nu vei lăsa sufletul meu în locuinţa morţilor (Sheol), nu vei îngădui ca prea iubitul Tău să vadă putrezirea.” ÃŽn Faptele Apostolilor 2:27 apostolul Petru citează versul acesta şi arată că este în referinţă cu Hristos. Aici cuvântul grec hades este substituit cu cuvântul ebraic sheol. Unde s-a dus Hristos când a murit? El s-a dus în mormânt. Corpul Lui a fost pus întro criptă aparţinând lui Iosif din Arimatea. Cele două pasagii, din Psalm şi Faptele Apostolilor, ne spun că Isus nu a putrezit în mormânt pentru că Dumnezeu L-a înviat. Majoritatea scripturilor care vorbesc de iad vorbesc simplu despre mormânt, locul unde fiecare, bun sau rău, se duce la moarte. Cuvântul ebraic sheol este folosit în Vechiul Testament de 65 ori. ÃŽn versiunea King James este tradus ca „mormânt” 31 de ori, ca „iad” de 31 de ori, şi ca „gaură” de trei ori.
Cuvântul grec hades este folosit de 11 de ori în Noul Testament. În traducerea King
James în toate situaţiile cu excepţia uneia, termenul hades este tradus ca „iad.” Singura excepţie este în 1 Corinteni 15:55, unde este tradus ca „mormânt.” ÃŽn Noua Versiune King James, traducătorii au folosit cuvântul original grec hades în toate 11 situaţii.

43. Dacă mâna ta te face să cazi în păcat, taie-o; este mai bine pentru tine să intri ciung în viaţă, decât să ai două mâini, şi să mergi în gheenă, în focul care nu se stinge, 44. unde viermele lor nu moare, şi focul nu se stinge.
45. Dacă piciorul tău te face să cazi în păcat, taie-l; este mai bine pentru tine să intri în viaţă şchiop, decât să ai două picioare, şi să fii aruncat în gheenă, în focul care nu se stinge, 46. unde viermele lor nu moare, şi focul nu se stinge.
47. Şi dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l; este mai bine pentru tine să intri în ÃŽmpărăţia lui Dumnezeu numai cu un ochi, decât să ai doi ochi şi să fii aruncat în focul gheenei, 48. unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge.

ÃŽn Marcu 9:47-48 Isus s-a referit specific la Gehenna şi ce se întâmplă acolo. Dar,
fără o înţelegere istorică corectă, multă lume trage concluzii greşite. Observă cuvintele Lui: „Şi dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l; este mai bine pentru tine să intri în ÃŽmpărăţia lui Dumnezeu numai cu un ochi, decât să ai doi ochi şi să fii aruncat în focul gheenei, unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge.”
Orice locuitor al Ierusalemului ar fi priceput imediat ce a înţeles Isus, pentrucă gehenna -- valea Hinomului – era imediat‚ spre sud, în afara zidurilor oraşului. Fără această înţelegere, lumea are în mod obişnuit câteva păreri greşite despre versul acesta. Unii cred că „viermele” este o referinţă la remuşcările pe care cei condamnaţi le suferă în iad. „Viermele care nu moare” este interpretat aproape întotdeauna figurativ, ca însemnând durerile invidiei şi a regretului” . Mulţi cred că fraza „focul nu se stinge” este o referinţă la focurile veşnice care îi torturează pe cei condamnaţi. Această scriptură a fost interpretată mereu în afara contextului. Observă că fraza „viermele lor nu moare şi focul nu se stinge” este între ghilimele. Isus cita din Isaia 66:24. O înţelegere corectă a acestui vers începe acolo. Contextul din Isaia se referă la o epocă, zice Dumnezeu: „va veni orice făptură să se închine înaintea Mea” (versul 23). Este un timp când cei răi nu vor mai exista. Ce s-a întâmplat cu ei? Citim în versul 24 „Şi când vor ieşi, vor vedea trupurile moarte ale oamenilor cari s-au răzvrătit împotriva Mea; căci viermele lor nu va muri, şi focul lor nu se va stinge; şi vor fi o pricină de groază pentru orice făptură.” Observă că în versul acesta Isus a notat că corpurile afectate de viermi sunt moarte. Nu sunt oameni vii suferind în foc. Când Isus se va reîntoarce El se va lupta cu acei care I se opun (Apocalipsa 19:11-15). Cei care vor fi omorâţi în luptă nu vor fi îngropaţi, ci cadavrele lor vor fi lăsate pe pământ, unde păsările şi viermii le vor consuma carnea. Conform cu Cartea de cuvinte teologice ale Vechiului Testament [Theological Wordbook of the Old Testament], 1980) cuvântul Ebraic original tradus „vierme” în Isaia 66:24 şi Marcu 9:47-48, înseamnă „vierme, magot sau larve.”Nici Isaia, nici Hristos nu au vorbit despre viermi nemuritori. Viermii de care vorbiseră ei – magoţii – nu mor pentru că ei se transformă în muşte. Muştele atunci depun ouă care produc mai mulţi magoţi (larvele muştelor), perpetuând ciclul. Această informaţie de bază ne ajută să înţelegem mai bine cuvintele lui Hristos. ÃŽn timpul acela, când cadavrele animalelor şi ale criminalilor executaţi erau aruncate pe mormanele de gunoi arzând ale Gehennei, corpurile acelea vor fi distruse de magoţi, de focurile care ardeau continuu acolo sau de o combinaţie ale ambelor. Istoric, un corp care nu a fost îngropat, dar a fost supus arderii, a fost considerat ca fiind blestemat (Iosua 6:18; 7:.11, 25).
Ce a înţeles Isus în Marcu 9:48 când a zis: „…şi focul nu se stinge?”
Cu informaţiile precedente putem înţelege. Simplu El a înţeles că focul va arde până când corpurile celor răi vor fi fost consumate. Expresia aceasta, folosită de câteva ori în Scriptură, se referă la un foc care consumă totul (Ezekiel 20:47). Un foc de nestins este un foc care nu a fost încă stins. Arde de la sine până când consumă totul şi nu mai are materie combustibilă care să-l susţină.

Isus a fost re-creat? (1 Ioan 3: [...]Dar ştim că atunci când Se va arăta El, vom fi ca El[...]) ÃŽnviere = re-creare? Uau! Ce proşti or fost ăştia care or scris Biblia! Că n-or ştiut să se exprime!

Cei care au scris Biblia au fost oameni destul de inteligenti din moment ce unele afirmatii facute de ei cristalizau curentele filozofice ale acelor vremuri, prosti nu pot sa fie decat cei care sunt incapabili sa inteleaga lucrurile elementare...., eu n-am spus ca Iisus a fost recreeat, sunt recreati (adusi la viata) doar cei care l-au cunoscut pe Iisus.

Dar ce vorbesc eu, ăştia care or scris îs neoplatonici, nu creştini insuflaţi de Duhul Sfânt. Păi atunci pot să le pun orice gogoriţe vreau în cârcă. Mai urmează partea cu Isus a venit pe pământ ca duh. Ştiu foarte bine ce vorbesc când m-am referit la gnosticim.

Las-o balta, esti pe langa rau de tot, gnosticismul si neoplatonismul nu au nimic de a face cu ce s-a discutat aici, studiaza si tu cu ce s-a ocupat gnosticismul si care a fost influenta pe care neoplatonismul a exerciat-o asupra crestinilor de la sfarsitul secolului I si inceputul secolului II-lea.

O curiozitate: Tu crezi ca sufletul omului este nemuritor ?

Ultima modificare de Shilo (14/03/07 09:49)


14/03/07 09:35

   
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07
Poate ar fi util sa clarificam mai intai ce inseamna moarte, daca este de mai multe feluri, si ce legatura are cu iadul - daca are vreuna.
  Deci, exista moartea fizica a trupului - cimitirele sunt martore.
  Apoi, exista "moartea a doua", am gasit doua locuri unde scrie aceasta:
"Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua." Apocalipsa 20:14

"Dar cât despre fricosi, necredinciosi, scârbosi, ucigasi, curvari, vrãjitori, închinãtorii la idoli si toti mincinosii, partea lor este în iazul, care arde cu foc si cu pucioasã, adicã moartea a doua”.  Apocalipsa 20:14

  Omul nu are scapare de prima moarte (fizica), dar poate scapa de moartea a doua, prin credinta in Isus - avem promisiunile Domnului Isus insusi, in Ioan 6:40 ne promite viata vesnica (scapare de moartea a doua) si inviere (din prima moarte, cea fizica); in Ioan 11:26 spune ca "nu va muri niciodata" si se refera la moartea a doua.

  Acum, daca moartea a doua inseamna iazul cu foc, stim din Apocalipsa 20:10 ce se intimpla, acolo: "Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor."

  Insa este interesant ca Dumnezeu nu vrea doar ca oamenii sa nu mearga in iad - care ca si rost, este un loc creat pentru cel rau, nu pentru oameni - ci gandul lui Dumnezeu este cu mult mai mult decat ca omul sa nu piara, pentru ca Domnul ne-a lasat scris:
"Cãci toti au pãcãtuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu." Romani 3:23, si nu ne-a scris ca toti au pacatuit si vor merge in iad. Grija si dorinta Domnului este sa avem slava Lui. Cati oameni vor intelege acest gand al Domnului, daca ii intrebi: Omule, iti dai seama ca tu nu ai slava, nu ai slava lui Dumnezeu?
  Sper ca nu am fost off, dar am avut pe inima sa spun ca gandul Domnului este cu mult mai mult decat sa nu pierim in iad.

Ultima modificare de CatalinD (14/03/07 11:05)


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

14/03/07 11:03

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

Shilo a scris:

faptul ca esti incapabil sa descoperi in Biblie versetele care spun cat se poate de limpede ca "Plata pacatului este moartea" e problema ta strict personala.

De ce am tot perorat eu pe definirea termenilor? Uite că acuma se vede. N-am spus nicăieri că nu găsesc versetele care zici tu că nu le găsesc. Alea sunt acolo. Am spus că nu găsesc argumentele care să susţină ideile tale cu trecere în ne-existenţă, sau anihilare. Asta e problema. De aceea am şi cerut să se definească moartea. Acum pricepi?

se naste o noua intrebare: S-ar putea ca un Dumnezeu compatimitor sa tortureze vesnic?

Versetul cu diavolul care va fi "muncit" veşnic răspunde întrebării tale? Dumnezeu este aşa cum este: plin de dragoste, dar şi drept judecător, şi singurul capapil de a administra o pedeapsă corect. Dacă aşa se prezintă, aşa e. Dacă nu ar fi aşa, ce nevoie ar mai fi fost de sacrificiul lui Isus? Ce inimă a avut Dumnezeu să-şi omoare propriul Său Fiu?

E cat se poate de "divin" ca un suflet pacatos pentru o existenta finita, limitata la 50-80 de ani, sa plateasca o vesnicie intr-o tortura eterna, unde ii simetria intre fapta si pedeapsa ? In Biblie se spune ca D-zeu va distruge pacatul, ori prin iad nu face decat sa-l eternizeze.

Dacă crezi că ceea ce pedepseşte etern ţine numai de păcatele împotriva semenilor... ai avea dreptate. Ce-ţi spune însă respingerea lui Isus? Ce să facă Dumnezeu cu cei care aleg să-L respingă pe El? Să-i ţină în braţe? Dacă 50-60 de ani nu-L iubesc, să-i constrângă să stea în prezenţa Lui o eternitate până îi învaţă să-L iubească? Să le spele creierul? Să-i anihileze? Ţi se pare mai corect aşa?
Indiferent ce ţi se pare ţie, ce este scris în Biblie prevalează, din punctul meu de vedere.

Dacă tu înţelegi din nou prin distrugerea păcatului - anihilare, iară pricepem lucruri diferite. Eu văd că va exista un loc în care va fi păstrat diavolul, moartea, locuinţa morţilor. Urmele Lui Isus rămân în mâinile Lui şi amintesc de păcat. Va exista în mintea celor care vin de pe pământ amintirea păcatului. Ce înseamnă de fapt a fi distrus?

Eu nu vreau să mă joc cu cuvintele.

Care este adevărul despre iad? Ce ne învaţă Biblia?

Aici ai dat  nişte explicaţii foarte limpezi.

De aceea ar fi bine să se precizeze ce înţelegem noi acum prin iad.

Eu personal nu mai fac de mult referire la Iad în sensul strict în care a fost definit de Biblie, tocmai datorită formelor sale populare pe care le are astăzi. Deci, cel puţin tin titlul topicului, eu prin Iad am înţeles în contextul discutat de noi locul veşnic destinat făpturilor care au ales să respingă intrarea în legământ cu Dumnezeu, respectiv prin Rai - locul veşnic în care vor sta cei care au intrat în legământ cu Dumnezeu. Din punct de vedere omenesc. Că în aceste locuri vor fi şi alte fiinţe spirituale - adică îngerii, asta nu mă priveşte în această discuţie.

El s-a dus în mormânt.

Fapte 2:31. despre învierea lui Hristos a prorocit şi a vorbit el, când a zis că sufletul lui nu va fi lăsat în Locuinţa morţilor, şi trupul lui nu va vedea putrezirea.
Aici se face distincţie între sufletul Lui Isus care a fost în Locuinţa morţilor şi nu a fost lăsat acolo, şi trupul Lui care a fost în mormânt şi nu a fost lăsat acolo. Nuanţe nuanţe...


Observă că fraza „viermele lor nu moare şi focul nu se stinge” este între ghilimele. Isus cita din Isaia 66:24. O înţelegere corectă a acestui vers începe acolo.

Ceea ce spui tu este posibil sau nu. ÃŽn primul rând că semnele de punctuaţie nu există în textele originale. Ele au fost introduse mai târziu. Deci, pentru mine punctuaţia în sine nu reprezintă un argument teologic.

ÃŽn al doilea rând Isus a făcut adesea referire la lucruri deja cunoscute pe care le-a extrapolat pentru "cine vrea să înţeleagă". Dacă te opreşti doar la sensul strict al cuvintelor, atunci te rog să le interpretezi cu adevărat strict. Adică: când va reveni Isus, el va reinstaura o gheenă în afara Ierusalimului, care va conţine viermi şi cadavre şi un foc care vor exista veşnic. Că altfel te acuz de alegere favoritistă a interpretării stricte a textului. Adică strictă până se mulează pe ideile tale, respectiv figurativă când nu se mai mulează pe ele.

ÃŽnsă dacă ai face această interpretare strictă, te loveşti de un inconvenient: Pământul, cu tot ce este pe el va arde. Prin urmare gheena nu va putea exista veşnic. Argumentaţia ta cade.


Ce a înţeles Isus în Marcu 9:48 când a zis: „…şi focul nu se stinge?”
Cu informaţiile precedente putem înţelege. Simplu El a înţeles că focul va arde până când corpurile celor răi vor fi fost consumate.

Recunoşti citatul din Isaia?
" 23. ÃŽn fiecare lună nouă şi în fiecare Sabat, va veni orice făptură să se închine înaintea Mea, - zice Domnul. -
24. "Şi când vor ieşi, vor vedea trupurile moarte ale oamenilor care s-au răzvrătit împotriva Mea; căci viermele lor nu va muri, şi focul lor nu se va stinge; şi vor fi o pricină de groază pentru orice făptură.""

Dacă vezi tu aici un "până când..." atunci iară să mă acuzi că sunt incapabil să găsesc ceva în Biblie.

Şi tot acolo se vorbeşte de gheenă în contextul unui cer nou şi al uni pământ nou care vor exista veşnic. Deci - nu are cum să fie gheena pe care zici tu că ar fi avut-o Isus în minte.


sunt recreati (adusi la viata) doar cei care l-au cunoscut pe Iisus.

Vezi de ce ţin aşa de mult la definiţii? ÃŽntre a re-crea şi a re-aduce la viaţă este o mare mare diferenţă. De ce nu ai folosit de la început terminologia de "aduşi la viaţă"? Asta o cred şi eu. Când vorbeşti însă de a re-crea... vorbeşti de a re face un lucru care a fost complet anihilat înainte. Şi de fapt ce re-faci? Faci ceva complet diferit de ce a fost. Şi atunci de ce să pedepseşti ceva care ai creat proaspăt, şi care nu poate purta nici o vină pentru ceva care a existat înainte şi cu care seamănă.

Repet. Eu nu mă joc cu civintele, ci cer precizie, pentru că Satana poate specula orice nuanţă dacă nu este clar despre ce vorbim.

Las-o balta, esti pe langa rau de tot, gnosticismul si neoplatonismul nu au nimic de a face cu ce s-a discutat aici,

Eu pe tine te-am acuzat de gnosticism, în caz că nu ţi-ai dat seama. Şi asta nu numai pentru ce s-a discutat la acest topic.

Iar tu i-ai asociat pe autorii noului testament cu neoplatonicismul. Mi-l şi închipui pe Petru trăgând de năvod cu o mână, iar cu alta ţinând desfăşurat un sul scris de Platon... (Ţi l-am şi adus pe Petru ca argument (Ev. Marcu) pentru că ai spus că "unii autori" au fost influenţaţi. Ca să ai argumente şi de la altcineva, nu numai de la Ioan.)

O curiozitate: Tu crezi ca sufletul omului este nemuritor ?

Da.

Ultima modificare de Filip. (14/03/07 11:18)


14/03/07 11:09

Site web  
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05

O curiozitate: Tu crezi ca sufletul omului este nemuritor ?

Da.[Filip]

Biblia spune cu totul altceva.

1 Tim;6:16 "singurul care are nemurirea, care locuieşte într-o lumină, de care nu poţi să te apropii, pe care nici un om nu L-a văzut, nici nu-L poate vedea, şi care are cinstea şi puterea veşnică! Amin."

Pavel spune ca singurul care detine nemurirea este D-zeu. In Vechiul Testament nu exista nicio afirmatie care sa sustina ideea ca sufletul omului este nemuritor.

Romani 6:23 " Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru."

Raspuns mai clar ca asta nu cred sa existe. Moartea nu poate sa fie decat incetarea definitiva a existentei.

Şi de fapt ce re-faci? Faci ceva complet diferit de ce a fost.

Fiinta care a fost recreata cu siguranta nu va mai pastra constiinta si nici memoriile cumulate de-a lungul vietii, chiar si in cazul trecerii in "Imparatia Cerurilor". Insusi actul in sine ar fi de neconceput ca un individ sa poata adera la ceva mult mai maret (infinit) pastrand constiinta dobandita in viata pe care o cunoastem cu totii.

Ce inimă a avut Dumnezeu să-şi omoare propriul Său Fiu?

Sa nu exageram, Iisus este "Fiul" datorita limbajului, Iisus a fost, cel putin asta sustine teologia crestina, si D-zeu. Ori pe cruce nu a stat Fiul ci a stat chiar D-zeu, crestinismul e singura religie din lume care in raport cu orice problematica a supravietuirii si a nemuririi, indrazneste sa proclame, ca facand parte din inima ritualului ei fondator, Moartea lui D-zeu insusi (1 Corinteni XI-26).

Versetul cu diavolul care va fi "muncit" veşnic răspunde întrebării tale?

Nu, intr-o asemenea logica nu se respecta simetria fapta-pedeapsa. Nu e moral si nici etic ca omul sa suporte aceeas pedeapsa pe care o suporta Diavolul, cum poate un om pentru un numar finit de ani sa plateasca la fel ca si Cel care a savarsit aproape o eternitate numai rau ? Daca D-zeu ne judeca la gramada, atunci probabil pentru El noi nu valoram mare lucru.

Dacă 50-60 de ani nu-L iubesc, să-i constrângă să stea în prezenţa Lui o eternitate până îi învaţă să-L iubească? Să le spele creierul? Să-i anihileze? Ţi se pare mai corect aşa?

Categoric, decat sa-i torturezi la nesfarsit atunci mai bine ii treci in ne-existenta. Repet, lucrul cel mai ingrozitor si contradictoriu pe care crestinismul il afirma se afla chiar in aceasta idee, cum poate un D-zeu care afirma despre El ca este "Dragostea" absoluta sa tortureze sufletele la infinit ? Poti sa distrugi pacatul eternizandu-l ?

Ce să facă Dumnezeu cu cei care aleg să-L respingă pe El?

In niciun caz nu trebuie sa-i tortureze pentru ca ei (cei care sunt finiti) au hotarat sa aleaga altfel decat a dorit Cel care e infinit.

Eu pe tine te-am acuzat de gnosticism, în caz că nu ţi-ai dat seama. Şi asta nu numai pentru ce s-a discutat la acest topic.

Iar tu i-ai asociat pe autorii noului testament cu neoplatonicismul. Mi-l şi închipui pe Petru trăgând de năvod cu o mână, iar cu alta ţinând desfăşurat un sul scris de Platon... (Ţi l-am şi adus pe Petru ca argument (Ev. Marcu) pentru că ai spus că "unii autori" au fost influenţaţi. Ca să ai argumente şi de la altcineva, nu numai de la Ioan.)

Cel mai mare neoplatonist este Pavel, nu intamplator a fost numit "intemeietorul crestinismului" (Fr. Nietzsche, M. Heidegger), doctrina despre Suflet a lui Platon radiaza in toata splendoarea in scrierile lui Pavel, poate ca intr-o buna zi cand o sa citesti Phaidon-Despre suflet o sa intelegi mai bine aceste lucruri. Pavel a fost primul care a scris, evangheliile apar dupa scrierile lui Pavel,  epistolele lui Pavel au exercitat o influenta destul de mare asupra celor care au scris evangheliile (asta in cazul in care chiar crezi ca Matei, Luca, Ioan si Marcu au fost cei care au scris evangheliile).

Ultima modificare de Shilo (14/03/07 12:07)


14/03/07 11:53

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

Shilo a scris:

Biblia spune cu totul altceva.

ÃŽmi pare rău, dar tu pui în gura Bibliei afirmaţii care nu există. Faptul că Biblia declară ceva clar pentru un lucru nu înseamnă că aceasta infirmă alte afirmaţii care nu apar explicit despre alt lucru.

Revin la nevoia de definire. Ce înseamnă nemurire în contextul amintit în Timotei despre Dumnezeu? Dacă te pierzi de context ce să înţeleg, că Moise care a stat cu Dumnezeu de vorbă faţă în faţă nu L-a văzut pe Dumnezeu? ÃŽţi dau acest exemplu cu referire clară la versetul citat de tine, ca să înţelegi că trebuie să priveşti la tot contextul şi la toate semnificaţiile. Sau iară interpretezi o bucată literar iar alta alegoric?

Un alt exemplu cu caracter general: apă nu înseamnă peste tot acelaşi lucru în Biblie, ci în funcţie de context poate să aibă diverse semnificaţii.

Aşa că... revin la ce am spus. Iei din context semnificaţiile literar atunci când îţi convin ţie. Nu le iei în contextul în care au fost spuse.

Pavel spune ca singurul care detine nemurirea este D-zeu. In Vechiul Testament nu exista nicio afirmatie care sa sustina ideea ca sufletul omului este nemuritor.

Ei na! Acuma Pavel nu mai e neoplatonic? Acuma ce scrie el e bun?
Na hai, din Pavel:
Coloseni 2. 13. Pe voi, care eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşelile.
Unde erau aceşti oameni morţi? ÃŽn Şeol? Poate în Hades! Sau, mai bine, în Gheenă!

A-propos, Noul Testament nu reprezintă Cuvântul lui Dumnezeu? Nu trebuie să mă iau după el?

Romani 6:23 " Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru."
Raspuns mai clar ca asta nu cred sa existe. Moartea nu poate sa fie decat incetarea definitiva a existentei.

Atâta timp cât formulările antitetice complete de aici sunt: "moarte" vs. "viaţă veşnică în Isus Hristos", nu ştiu de unde poţi tu să scoţi ideea de inexistenţă ca prezentă în acest verset?

Fiinta care a fost recreata cu siguranta nu va mai pastra constiinta si nici memoriile cumulate de-a lungul vietii, chiar si in cazul trecerii in "Imparatia Cerurilor". Insusi actul in sine ar fi de neconceput ca un individ sa poata adera la ceva mult mai maret (infinit) pastrand constiinta dobandita in viata pe care o cunoastem cu totii.

Deci ajungem la gnosticism până la urmă. Nu-s chiar aşa de prost pe cât par.

Ideea în sine a unui Dumnezeu care creează ceva complet nou după ce a anihilat ceva complet rău, creează ceva care nu va mai păstra nimic din ce a fost, este mai crudă decât ideea de pedeapsă veşnică. Pentru că ar însemna că Dumnezeu se joacă. Creează şi distruge lumi după bunul plac.

De ce mai are rost să ÃŽşi piardă vremea cu a-Şi face Lui ÃŽnsuşi nişte demonstraţii, ca apoi să şteargă cu buretele tot tot tot şi să pornească altceva complet nou? Ce sens a avut moartea Lui Hristos, dacă oricum fiecare dintre cei care L-au ales vor fi re-creaţi dar nu vor fi ei înşişi, ci cu totul şi cu totul alte fiinţe?

Cât despre actul în sine care pentru tine este de neconceput... Biblia îmi spune altceva. Şi anume că el chiar se va întâmpla.


Sa nu exageram, Iisus este "Fiul" datorita limbajului, Iisus a fost, cel putin asta sustine teologia crestina, si D-zeu. Ori pe cruce nu a stat Fiul ci a stat chiar D-zeu,

Probabil Isus aiura când se raporta la Dumnezeu ca un Fiu, din moment ce ÃŽi spunea Tată. Chiar pe cruce.
Luca 23: 46. Isus a strigat cu glas tare: "Tată, în mâinile Tale ÃŽmi încredinţez duhul!" Şi când a zis aceste vorbe Şi-a dat duhul.Moartea lui D-zeu insusi (1 Corinteni XI-26).

Cuvântul folosit în Corinteni este Domnul. Acest Cuvânt este folosit în Noul Testament cel mai adesea cu referire la Domnul Isus. Nu pricep ce ai vrut când ai adus acest verset ca argumentaţie.


cum poate un om pentru un numar finit de ani sa plateasca la fel ca si Cel care a savarsit aproape o eternitate numai rau ?

Uouuouuou... numai puţin! De unde ai scos-o pe asta cu eternitatea?

Avem trei informaţii:
1. La început Dumnezeu a făcut cerul şi pământul. Deci nu are cum să fi fost creeat altceva înainte.
Geneza 1:1...
2. Satan a fost făcut într-o zi, deci după înfiinţarea zilei.
Ezechiel 28: 12. "Fiul omului, [...] ajunsesei la cea mai înaltă desăvârşire, erai plin de înţelepciune, şi desăvârşit în frumuseţe.
13. Stăteai în Eden, [...] pentru ziua când ai fost făcut.
14. Erai un heruvim ocrotitor, cu aripile întinse; te pusesem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, şi umblai prin mijlocul pietrelor scânteietoare.
15. Ai fost fără prihană în căile tale, din ziua, când ai fost făcut, până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine.
16. [...], heruvim ocrotitor, din mijlocul pietrelor scânteietoare.

3. Satana a fost făcut undeva înainte de luminători, deci înainte de ziua a 4-a.
Iov 38:7. atunci când stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie, şi când toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie


Daca D-zeu ne judeca la gramada, atunci probabil pentru El noi nu valoram mare lucru.

Nu înţeleg ce înseamnă "judecată la grămadă". Cum vrei să judeci, când îi judeci pe toţi oamenii? Poate vrei să te referi la condamnare la grămadă. Nici aici nu ai avea dreptate. Toţi deţinuţii merg la penitenciar, dar felul în care sunt trataţi acolo este diferit în funcţie de pedeapsa pe care trebuie să o ispăşească.

Există undeva prin N.T. o fază cu multe/puţine lovituri. Am mai amintit-o în alt context.

Categoric, decat sa-i torturezi la nesfarsit atunci mai bine ii treci in ne-existenta.

Asta nu-i pedeapsă. Şi nu e ceea ce va spune Dumneze că va face. El vorbeşte de moarte. Tu vorbeşti de inexistenţă. Sunteţi pe lungimi de undă diferite, atâta timp cât pentru El moartea reprezintă un chin veşnic, o despărţire veşnică de El.


Repet, lucrul cel mai ingrozitor si contradictoriu pe care crestinismul il afirma se afla chiar in aceasta idee, cum poate un D-zeu care afirma despre El ca este "Dragostea" absoluta sa tortureze sufletele la infinit ? Poti sa distrugi pacatul eternizandu-l?

Ce înţelegi prin a distruge? Păcatul va fi eliminat din viaţa celor care vor rămâne cu Dumnezeu în sensul că nu vor mai avea dorinţe păcătoase, dar vor avea amintirea lui şi exemplul celor care vor arde înaintea lui Dumnezeu necurmat, aşa cum se lasă să se înţeleagă şi în Isaia. Profetul dragostei Vechiului Testament, de altfel...

In niciun caz nu trebuie sa-i tortureze pentru ca ei (cei care sunt finiti) au hotarat sa aleaga altfel decat a dorit Cel care e infinit.

El este de altă părere. Mie nu-mi pasă, n-ai decât să-L convingi pe El. Până una alta eu pot să accept această idee de tortură, care e greu de spus în ce fel se va manifesta. Dar ea va exista.

Iar dacă Dumnezeu nu ar fi un Dumnezeu al dragostei, aş mai înţelege să priveşti pedeapsa pronunţată de El ca exagerată. Dar, la câte a făcut şi face El din dragoste... să continui să-L batjocoreşti mereu şi mereu... mi se pare chiar o nesimţire infinită. Care chiar merită o pedeapsă infinită.

Plus, nu uita, nenorocirile pe care le produc unii în vieţile altora pot avea consecinţe eterne. Dacă Isus, care a murit din dragoste, care a ferit o femeie de la a fi lapidată, a spus despre unii oameni că mai bine ar fi înecaţi în râu... asta spune mult despre respectivii oameni.

[...] (Fr. Nietzsche, M. Heidegger), doctrina despre Suflet a lui Platon radiaza in toata splendoarea in scrierile lui Pavel, poate ca intr-o buna zi cand o sa citesti Phaidon-[...]

Până una-alta doctrina lui Pavel radiază de Duhul Sfânt. Dacă platon sau alţii au avut păreri similare cu ale Duhului Sfânt înseamnă că Pavel a fost platonician?

Şi ce să spun, dacă zice nice sau haidegăr sau alţi fotbalişti ceva, apăi musai că e cum zic ei. Dacă pentru tine n-are valoare decât ce zice un om care a strâns nişte iscălituri pe o diplomă după câţiava ani de citit tot felul de lucruri, apăi şi oamenii aceia şi hârtiile lor vor arde. Ai ales cam greşit lucrurile în care îţi pui credinţa.


(asta in cazul in care chiar crezi ca Matei, Luca, Ioan si Marcu au fost cei care au scris evangheliile).

Tu nu crezi? De ce mai foloseşti Biblia ca argumentaţie dacă nu crezi în ea? Sau crezi din ea doar ce-ţi convine? Doar ce-ţi zice nice să crezi? ÃŽţi pierzi vremea prea mult căutând prin falsuri ca să îţi formezi imaginea despre adevăr, iar adevărul care se afirmă singur în faţa ta îl dai la o parte.

Ultima modificare de Filip. (14/03/07 15:05)


14/03/07 14:57

Site web  
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05
mesaj care trebuie sters.

Ultima modificare de Shilo (14/03/07 18:47)


14/03/07 16:42

   
bathor
membru

Locatie: botosani,romania
Inregistat: 25/08/07
trebuie sa spun ca mor de ras...am cititi numia prima postare ji mam gandit sa spun ji eu ceva...imi place....sa vb dsp ceea ce spune in biblie...fff inteligent...ji unde e liberul arbitru?:-/...voi chiar nu va dati seama?tocmai ati dovedit ca dumnezeu ne obliga sa ne alaturam lui...daca ar fi aja bun cum ziceti voi near lasa sa alegem...dar nu...l;a fel ji cei care il "urmeaza"...ascultati biblia ji numia atat...inchidetiva mintile sa nu descoperiti adevarul...=))))))deci sunteti penali mah...=)))

25/08/07 12:47

   
deea
membru

Locatie: BT
Inregistat: 25/08/07
deci...ma scuzati da discutia asta e prea plictisitoare...gasesti pe un forum satanist discutii mai inteligente despre dumnezeu....insa nu inteleg o chestie...daca satan e rau...el vrea sai atraga pe oameni de partea lui...si dak oamenii is de partea lui inseamna ca shi ei is rai...iar daca is rai ajuns in iad....si unde ar fi problema pentru un satanist sau ceva de genu sa ajunga in iad daca acolo totul e ca el?de ce e o pedeapsa sa mergi undeva unde totul e ca shi tine?nu_i logic ca unui satanist o sa_i placa in iad iar satan o sa il rasplateasca pentru ce a facut pe pamant?

25/08/07 12:48

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Mergeti, dragilor, pe alte forumuri cu discutii nepenale. Drum bun!

Si daca de acum inainte mai scrieti asa, veti primi niste vacante .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

25/08/07 21:16

   
deea
membru

Locatie: BT
Inregistat: 25/08/07
da april :)) am primit...si stai calma....nu cred ca regreta cineva...si ati dovedit ca,credeti doar ce stiti fara sa acceptati alte pareri desi nu aveti dovezi pt ceea ce sustineti.pt ca orice as intreba pe forumul asta nu primesc nici un raspuns...destul de evident ca nu stiti despre ce vorbiti.

26/08/07 00:25

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Scuza-ne, dar felul in care ai scris pana acum nu a facut prea usoara citirea mesajelor tale. Odata ca ai scris incorect gramatical, a doua oara pentru ca stilul tau este agresiv si lipsit de respect. La asa mesaje nu ma mir ca nu ai primit raspunsuri.
Observ ca acum ai scris mai ingrijit. Sper ca ai invatat ceva din mini vacanta avuta.

Si sa revenim la subiect .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

26/08/07 01:19

   
bathor
membru

Locatie: botosani,romania
Inregistat: 25/08/07
bun...deci eu daca va cer dovezi voi dc imi dati doar vb goale?:-/

27/08/07 15:35

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

bathor a scris:

bun...deci eu daca va cer dovezi voi dc imi dati doar vb goale?:-/

Da-ne tu dovezi, si nu vorbe goale. Astept(am).


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

27/08/07 17:50

   
Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07

sytria a scris:

da april :)) am primit...si stai calma....nu cred ca regreta cineva...si ati dovedit ca,credeti doar ce stiti fara sa acceptati alte pareri desi nu aveti dovezi pt ceea ce sustineti.pt ca orice as intreba pe forumul asta nu primesc nici un raspuns...destul de evident ca nu stiti despre ce vorbiti.


Te asigur ca nici noi nu regretam.
Hmm, si tu ce crezi?  Nu tot ce stii?  Filosofia ta te cam incurca.  Vad ca nici tu nu accepti alte pareri care nu corespund cu ceea ce stii si crezi tu.

Raspunsuri ai tot primit dar nu au fost pe placul tau.  Dovada cea mai concludenta este inima schimbata pe care o am.  O gandire noua si curata care mi-am dorit-o de mult timp dar ma chinuiam de unul singur.  Dovada a altor mii si milioane de oameni care sufera pentru credinta lor in Isus Cristos, si nici chiar in fata torturii si a mortii nu dau inapoi. 

Tu ce dovezi vrei sa ne dai?


_______________________________________
Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.

28/08/07 03:43

   
deea
membru

Locatie: BT
Inregistat: 25/08/07
defapt nu am primit dovezi nici care sa-mi placa nici care sa nu...tuh vorbesti foarte frumos joseph...si si chiar sper ca nu sunt doar cuvinte:)

28/08/07 13:00

   
Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07
Ce ar folosi unui om sa arate frumos in cuvinte si sa nu traiasca ceea ce spune?  Uite ce zice Domnul Isus despre asta:

Matei 7-24-27

24 De aceea, pe orişicine aude aceste cuvinte ale Mele, şi le face, îl voi asemăna cu un om cu judecată, care şi-a zidit casa pe stâncă.
25 A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă.
26 Însă oricine aude aceste cuvinte ale Mele, şi nu le face, va fi asemănat cu un om nechibzuit, care şi-a zidit casa pe nisip.
27 A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile, şi au izbit în casa aceea: ea s-a prăbuşit, şi prăbuşirea i-a fost mare."

Nici unul dintre noi nu suntem perfecti, dar putem tinde spre perfectiune. 

Important nu este ceea ce zic sau fac altii, ci mai important e ceea ce faci tu, sytria.  Si tu poti avea parte de o transformare a inimii si a mintii daca o doresti.  Usor nu este si nici nu va fi, dar cu Domnul Isus vei birui.  Vei putea transforma, poate iadul de pe pamant in care te gasesti, intr-un rai chiar aici pe pamant in mijlocul greutatilor si problemelor.  Sa nu te astepti la o scapare de probleme, ci sa vezi ca prin probleme, Dumnezeu iti formeaza caracterul, te i-a de mana si te duce El spre Imparatia Sa vesnica.


_______________________________________
Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.

29/08/07 04:34

   
sytri
membru

Locatie: dincolo de zare...
Inregistat: 18/08/07
pentru inceput, va rog sa nu ma confundati cu "sytria"...     chiar devine enervanta asemanarea asta...
_______________________________________________________________________

probabil sunteti de acord ca orice om are un suflet...    sufletul e venit din "lumea de dincolo", adica din planul astral.         dupa ce corpul fizic moare, sufletul se duce in locul de care apartine, nu in functe de "faptele bune si faptele rele"...          plus ca termenii "bine" si "rau" sunt relativi...


_______________________________________
Azi???  ...doar o poarta spre maine

29/08/07 08:35

   
deea
membru

Locatie: BT
Inregistat: 25/08/07
dar nu ma gasesc in nici un iad pe pamant..

29/08/07 12:58

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Şi... ai nevoie de ajutor la faza asta? :D:D:D

29/08/07 14:05

Site web  
deea
membru

Locatie: BT
Inregistat: 25/08/07
daca tii tu neaparat :))

29/08/07 16:33

   
Pagini:  1 2 3 4 ... 14    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net