TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Predestinare sau liber-arbitru?/Raiul si iadul Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 14
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

Claudiu a scris:

Pai daca tu ai fi Dumnezeu (prin absurd), si ai crea un loc, iadul, unde aceia care nu te aleg sa traiesca in suferinta cat vei trai tu pentru ca te-au respins, ce ai crede despre tine insuti?

Nu stiu, probabil acelasi lucru pe care l-a crezut tatal care si-a impartit averea si i-a dat jumatate din ea fiului cel mai tanar care dorea sa plece de la el. Desi il astepta si isi facea griji pentru el nu s-a dus sa-l fereasca de dureri. I-a respectat liberul arbitru.

Claudiu a scris:

Dumnezeu nu condamna pe nimeni la viata vesnica prin faptul ca El creaza fiintele. [...] Daca spui ca El arunca in iad pe aceia care nu Il aleg este ca si cum i-ar fi condamnat la viata vesnica prin insasi crearea lor.

Fiintele sunt condamnate la viata vesnica tot asa cum si El este condamnat la viata vesnica.

Claudiu a scris:

Pai ce dreptate si libertate este aceasta, sa aduci la existenta fiinte si apoi sa le spui ca daca nu te aleg pe Tine au sa traiesca vesnic in suferinta?

Pai tocmai, asta e libertatea. Din ce imi dau seama tu ai gresita impresie ca Dumnezeu este Cel Care le produce suferinta celor din iad. Gresit. Suferinta celor din iad este tocmai lipsa prezentei lui Dumnezeu pe Care L-au respins.

Claudiu a scris:

Nu as vrea sa traiesc intr-un univers in care seful cel mare este un asemenea dumnezeu.

Nu-ti face probleme. Dumnezeu iti va respecta decizia.

Claudiu a scris:

Dumnezeul meu nu este acesta. Dumnezeul Bibliei nu este acesta.

Inseamna ca avem Dumnezei diferiti si Biblii diferite.

06/03/11 21:42

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Claudiu a scris:

Dumnezeu iubeste pe pacatosi pentru ca toti sunt copiii Lui.

Dumnezeu nu-i iubeste pe pacatosi ci in bunatatea Sa ii ingaduie. Dumnezeu ii iubeste pe cei care la randul lou il ibesc pe Dumnezeu.

Nu toti sint copiii Lui ci doar cei care aleg sa faca voia Sa.

Claudiu a scris:

Orice tata iubitor nu isi chinuie copiii daca acestia nu il iubesc si nu il asculta. Este ingrijorat ca ei isi fac rau singuri prin faptul ca iasa de sub protectia lui.

Orice tata iubitor pedepseste neascultarea copiilor, fara sa le dea lor socoteala ce forma va lua aceasta pedeapsa sau cat va dura.

Claudiu a scris:

Cand eu foloseam expresia "sa iasa din sistem fara nici o durere" ma refeream la un principiu universal valabil in guvernarea divina conform caruia nimeni nu este condamnat la viata vesnica prin creatia lui ci daca doreste, imediat dupa ce a fost creat se poate autodeconecta de la "Serverul vietii" si sa mearga in neant fara nici o durere.

Folosesti termeni a caror intelesuri iti sint straine. In guvernarea divina nu exista neant. Exiat rai sau iad. In guvernare divina exista o lege a neacceptarii pacatului, exista o lege a pedepsirii pacatului cu cea mai grozava si indreptatita severitate, manie si ura a lui Dumnezeu.

"Să ştiţi dar că Eu sunt Dumnezeu, şi că nu este alt dumnezeu afară de Mine; Eu dau viaţă şi Eu omor, Eu rănesc şi Eu tămăduiesc, şi nimeni nu poate scoate pe cineva din mâna Mea.
Căci Îmi ridic mâna spre cer şi zic: "Cât este de adevărat că trăiesc în veci, atât este de adevărat că atunci când voi ascuţi fulgerul sabiei Mele şi voi pune mâna să fac judecată, Mă voi răzbuna împotriva potrivnicilor Mei şi voi pedepsi pe cei ce Mă urăsc." (Deut. 32:39-41).

Claudiu a scris:

La pacatosii nepocaiti care au trait pe Terra se schimba datele problemei, ei deja au pacate personale ptr. care vor suferi consecintele mai devreme sau mai tarziu, consecinte care nu vor veni din mana Tatalui lor care ii iubeste.

Fals. Pacatosii neimpacati cu Dumnezeu vor avea de suferit consecinta iadului vesnic ca rezultat al pedepsei lui Dumnezeu care nu sufera pacatul si nedreptatea si care ii va face sa simta pana in stafundul fiintelor lor ce inseamna sa sfidezi Suverantitatea Sa Absoluta  si sa inteleaga  cate este de mareata acea Maiestate pe care au ignorat-o si au dispretuit-o.

Claudiu a scris:

Pentru ce imi rastalmacesti cuvintele?

Nu-ti rastalmacesc nimic. Tu insa rastalmacesti Biblia prin invataturi amagitoare care duc la adormirea constiintei omului pacatos care trebuie informat ca il asteapta un iad vesnic daca nu se pocaieste.

06/03/11 22:06

Claudiu
membru

Inregistat: 30/12/10
Ca nu avem amandoi aceleasi conceptii despre caracterul lui Dumnezeu este adevarat
insa avem aceeasi Biblie dar numai ca o intelegem diferit in anumite aspecte.

10/03/11 16:23

irlanda
membru

Exista o singura intelegere corecta a Bibliei si o singura conceptie adevarata despre caracterul lui Dumnezeu.

11/03/11 00:49

+Archangel+
Moderator

Asta asa e dar, din pacate, n-o are nimeni.

11/03/11 09:21

Claudiu
membru

+Archangel+ a scris:

Asta asa e dar, din pacate, n-o are nimeni.

Esti asa de sigur? Daca da, pe ce te bazezi?

11/03/11 11:53

+Archangel+
Moderator

Pe incapacitatea omului de a-L percepe pe Dumnezeu sub toate aspectele Sale.

11/03/11 12:31

Claudiu
membru

Sa punem punct discutiei aici incetand sa mai punem intrebari referitor la aceste aspecte?

Ultima modificare de Claudiu (12/03/11 18:54)

12/03/11 18:38

+Archangel+
Moderator

In niciun caz. Dar tocmai aceste intrebari (sau, mai bine zis, raspunsurile la acestea) dovedesc ca nu exista o intelegere universala a Bibliei.

12/03/11 21:21

Claudiu
membru

Oricum o intelegere corecta cu privire la caracterul nonviolent al lui Dumnezeu poate deveni realitate in viata tuturor.

Oricine poate intelege din Biblie ca El nu respecta nimic mai mult decat libertatea si demnitatea fiintelor pe care le-a creat. Acestea sunt adevaruri, aspecte importante care vor fi intelese in cele din urma de toti si fiecare se va decide daca le apreciaza si crede din inima sau nu.

Adevarul trebuie aprofundat prin a pune intrebari in primul rand lui Dumnezeu si apoi altora.

12/03/11 21:34

+Archangel+
Moderator

Claudiu a scris:

Oricum o intelegere corecta cu privire la caracterul nonviolent al lui Dumnezeu poate deveni realitate in viata tuturor.

Ar fi un paradox deoarece Dumnezeu nu are un caracter nonviolent. Vezi Vechiul Testament, blestemarea smochinului, alungarea vanzatorilor din Templu si Apocalipsa.

Cred ca ai vrut sa zici caracterul drept al lui Dumnezeu.

12/03/11 21:42

Claudiu
membru

+Archangel+ a scris:

Claudiu a scris:

Ar fi un paradox deoarece Dumnezeu nu are un caracter nonviolent. Vezi Vechiul Testament, blestemarea smochinului, alungarea vanzatorilor din Templu si Apocalipsa.

Cred ca ai vrut sa zici caracterul drept al lui Dumnezeu.

Nu, am vrut sa spun exact ceea ce am scris. Am vazut Vechiul Testament si celelalte exemple pe care le dai insa eu le inteleg altfel, prin prisma caracterului nonviolent al lui Dumnezeu descoperit prin Hristos la cruce.

12/03/11 21:50

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
"Sa stiti, dar, ca Eu sunt Dumnezeu si ca nu este alt dumnezeu afara de Mine; Eu dau viata si Eu omor, Eu ranesc si Eu tamaduiesc, si nimeni nu poate scoate pe cineva din mana Mea. " Deuteronom 32:39
Am putea intelege de aici ca Dumnezeu este pasnic, nu bruscheaza pe nimeni. E non violent.

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

12/03/11 22:10

Claudiu
membru

Hai sa-ti mai dau un astfel de verset pe care il poti folosi sa intelegi limbajul Bibliei.

1Cronici 10:14 ni se spunde despre Saul astfel: "N-a intrebat pe Domnul: de aceea Domnul l-a omorat, si imparatia a dat-o lui David, fiul lui Isai".

Acest verset spune/foloseste acelasi limbaj ca si cel pe care l-ai dat mai sus.
Hai sa vedem insa care este adevarul referitor la acest episod.
In 1Cronici 10;4 ultima parte spune ca Saul si-a luat sabia si s-a aruncat in ea iar in 5 se spune ca tanarul care-l insotea vazandu-l mort s-a sinucis si el.

Deasemenea acelasi lucru ne spune si Samuel, la fel ca si cronicarul si aceasta in 1Samuel 31:4,5.

Pai cum l-a omorit Domnul pe Saul cand acesta s-a sinucis?
El si-a luat singur viata, nu l-a omorit nimeni.
Mai vrei si alte exemple? Sa stii ca mai am.

Acestea fiind spuse se poate vedea si ca acele versete care vorbesc despre eliminarea/disparitia celor rai si nepocaiti(in iazul de foc, iad) care vor fi in afara cetatii lui Dumnezeu Apocalipsa 21:8; 22:15 nu trebuie intelese ca fiind acte ale lui Dumnezeu ci realitati create de insasi mintea orbita, diabolica si intunecata a celor rai. 2Corinteni 4:3,4; Osea 13,9 ; Ier. 6,19
De ce tin unii atat de mult sa-L faca pe Dumnezeu responsabil de o suferinta vesnica a copiilor Sai rebeli care si-au folosit libertatea pe cate tot El le-a dat-o respingandu-L pe El?
Poate veti spune ca nu este El responsabil ptr. aceasta ci alegerea lor, insa prin faptul ca se spune ca El ar fi creat acel loc (iadul) unde oponentii Sai vor suferi mereu cat va trai El  astfel este incriminat tot El fiind astfel vinovat pentru acea suferinta vesnica ptr. ca El a lasat aceasta lege, conform intelegerii voastre.

Nu inteleg de ce tineti neaparat sa credeti in acest iad vesnic ca durata?

Ultima modificare de Claudiu (13/03/11 23:37)

13/03/11 20:14

irlanda
membru

Claudiu a scris:

Si daca nu-si lua singur viata, nu murea?

13/03/11 23:29

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

Claudiu a scris:

Hai sa-ti mai dau un astfel de verset pe care il poti folosi sa intelegi limbajul Bibliei.

1Cronici 10:14 ni se spunde despre Saul astfel: "N-a intrebat pe Domnul: de aceea Domnul l-a omorat, si imparatia a dat-o lui David, fiul lui Isai".

Hai sa vedem insa care este adevarul referitor la acest episod.
In 1Cronici 10;4 ultima parte spune ca Saul si-a luat sabia si s-a aruncat in ea iar in 5 se spune ca tanarul care-l insotea vazandu-l mort s-a sinucis si el.

Deasemenea acelasi lucru ne spune si Samuel, la fel ca si cronicarul si aceasta in 1Samuel 31:4,5.

Mai vrei si alte exemple? Sa stii ca mai am.

s-ar putea sa fie asa :

Saul s-a aruncat in sabie dar n-a murit imediat.
cel care-i ducea armele a crezut ca a murit si s-a aruncat si el in sabie.
a trecut un amalecit acolo si Saul l-a rugat sa-l omoare.
amalecitul l-a omorat pe Saul.

toata povestea a fost sub controlul lui Dumnezeu. Israel a fost invins si Saul murea oricum.

mie nu mi se pare ca se contrazice Biblia .

Claudiu a scris:

Poate veti spune ca nu este El responsabil ptr. aceasta ci alegerea lor, insa prin faptul ca se spune ca El ar fi creat acel loc (iadul) unde oponentii Sai vor suferi mereu cat va trai El  astfel este incriminat tot El fiind astfel vinovat pentru acea suferinta vesnica ptr. ca El a lasat aceasta lege, conform intelegerii voastre.

Nu inteleg de ce tineti neaparat sa credeti in acest iad vesnic ca durata?

L-a creat Dumnezeu ? E un loc in care Dumnezeu nu este prezent, un loc fara Dumnezeu.

Credem pentru ca se vorbeste in multe locuri din Biblie despre el. Si mai bine sa credem si sa nu existe decat sa nu credem si sa existe ;). Nu vad ce am pierde daca am crede ca exista si nu ar exista, dar daca credem ca nu exista si exista putem pierde o vesnicie.

13/03/11 23:39

Claudiu
membru

Se pare ca tineti neaparat sa-L faceti pe Dumnezeu criminal in serie.
Am dat referinte din doua locuri in care se spune ca Saul s-a sinucis adevar care demoleaza minciuna amalecitului care a si murit din prostia lui pentru ca se gandea ca o sa fie rasplatit de David ptr. aceasta fapt pentru care i-a adus  bratara si cununa imparateasca a lui Saul.

Acum daca vreti sa faceti astfel de speculatii crezand un mincinos mai mult decat Biblia eu nu va pot impune si obliga sa nu faceti aceasta.

Daca este ca voi inseamna ca in acele doua locuri unde spune ca Saul s-a sinucis sunt minciuni iar amalecitul spune adevarul.

Este posibil ca o persoana sa se arunce intr-o sabie si sa nu moara aproape instantaneu datorita afectarii inimii?

Sau credeti ca Dumnezeu nu l-a lasat pe Saul sa I-o ia inainte si a facut o minune sa nu moara imediat ca sa-l trimeata El pe amalecit sa-l omoare?

Oare chiar aici se poate ajunge cu denaturarea caracterului plin de iubire neconditinata a Creatorului nostru Cel care Isi iubeste chiar si copiii rebeli?

Ultima modificare de Claudiu (13/03/11 23:55)

13/03/11 23:53

april
admin forum

Claudiu a scris:

Este posibil ca o persoana sa se arunce intr-o sabie si sa nu moara aproape instantaneu datorita afectarii inimii?

Este. Sabie intra de obicei in burta, nu in inima.

Claudiu a scris:

Sau credeti ca Dumnezeu nu l-a lasat pe Saul sa I-o ia inainte si a facut o minune sa nu moara imediat ca sa-l trimeata El pe amalecit sa-l omoare?

Nu stiu cum a fost. Am zis ca "s-ar putea sa fie asa".

Claudiu a scris:

Oare chiar aici se poate ajunge cu denaturarea caracterului plin de iubire neconditinata a Creatorului nostru Cel care Isi iubeste chiar si copii rebeli?

nu mai exagera. Ia uite aici:

Geneza 38:7 Er, întâiul născut al lui Iuda, era rău înaintea Domnului; şi Domnul l-a omorât.

Cine L-a omorat pe Er ?

Geneza 38:9 Onan......
Geneza 38:10 Ce făcea el n-a plăcut Domnului, care l-a omorât şi pe el.

Cine L-a omorat pe Onan?

13/03/11 23:59

Claudiu
membru

april a scris:

Credem pentru ca se vorbeste in multe locuri din Biblie despre el. Si mai bine sa credem si sa nu existe decat sa nu credem si sa existe ;). Nu vad ce am pierde daca am crede ca exista si nu ar exista, dar daca credem ca nu exista si exista putem pierde o vesnicie.

Am sa-ti spun ce ati pierde (de ce va privati singuri) prin faptul ca ati crede mereu ca exista acel loc. De o intelegere corecta si capabila sa va ajute sa cresteti in cunostinta adevaratului caracter nonviolent al Creatorului vostru care va iubeste, intelegere care v-ar ajuta sa deveniti, curand si deodata, asemeni Lui in caracter.

14/03/11 00:00

irlanda
membru

Claudiu a scris:

Se pare ca pentru tine dreptatea lui Dumnezeu e una cu crima oricarui criminal in serie.

Claudiu a scris:

Daca este ca voi inseamna ca in acele doua locuri unde spune ca Saul s-a sinucis sunt minciuni iar amalecitul spune adevarul.

Nu sint minciuni arata doar cum a ales Saul sa stea inainte mortii hotarate de Dumnezeu.

Claudiu a scris:

De o intelegere corecta si capabila sa va ajute sa cresteti in cunostinta adevaratului caracter nonviolent al Creatorului vostru care va iubeste, intelegere care v-ar ajuta sa deveniti, curand si deodata, asemeni Lui in caracter.

Nonviolenta de care vorbesti ar face din Dumnezeul nostru un oarecare dumnezeu incapabil de dreptate, sfintenie si dragoste in acelasi timp.

Te sfatuiesc sa nu-ti mai folosesti atat de mult imaginatia cand vorbim de caracterul lui dumnezeu.

Ultima modificare de irlanda (14/03/11 00:12)

14/03/11 00:09

april
admin forum

Claudiu a scris:

Am sa-ti spun ce ati pierde (de ce va privati singuri) prin faptul ca ati crede mereu ca exista acel loc. De o intelegere corecta si capabila sa va ajute sa cresteti in cunostinta adevaratului caracter nonviolent al Creatorului vostru care va iubeste, intelegere care v-ar ajuta sa deveniti, curand si deodata, asemeni Lui in caracter.

Eu nu pierd nimic daca cred ca iadul exista, pt ca sunt copilul lui Dumnezeu si stiu ca mantuirea nu se poate pierde - deci ajung in rai, nu in iad.

Cat despre caracterul Creatorului nostru - Dumnezeu este dragoste, dar Dumnezeu este si sfant si nimic intinat nu se poate apropia de El - pedepseste pacatul cand si cum vrea El.

14/03/11 00:16

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

Claudiu a scris:

Si care spune acelasi lucru cu o aplicatie clara.Da, Tu-i pui in locuri alunecoase si-i arunci in prapad. (Ps.73:18)
Adica cum? Prin inger, prin Cuvinte, prin dusmani, iar alte-ori prin mana lor insasi.
(nu pot sa spun daca Saul a inchis ochii sinucis, sau asa cum s-a spus a fost ucis de tanarul amalecit, la cererea lui saul; iau in calcul si faptul ca tanarul amalecit l-a gasit mort si a ticluit o minciuna sa poata intra in gratiile lui David, cum ca l-a scapat definitiv de dusmanul de moarte) oricare varianta o alegem, el a fost omorat de Dumnezeu; asa fara sa fie violent. El a spus, si a facut.

Uite, inca 2 exemple care arata ca Dumnezeu poate decide moartea cuiva:

Indata l-a lovit un inger al Domnului, pentru ca nu daduse slava lui Dumnezeu. Si a murit mancat de viermi.(Fapte 12:23)

"N-ai mintit pe oameni, ci pe Dumnezeu."
Anania, cand a auzit cuvintele acestea, a cazut jos si si-a dat sufletul.(Fapte 5:4-5) 

Sper ca n-o sa zici ca in primul exemplu este vinovat ingerul, iar in cel de-al doilea este vinovat ... ? ? Petru ? :rolleyes:

Claudiu a scris:

Se pare ca tineti neaparat sa-L faceti pe Dumnezeu criminal in serie...Oare chiar aici se poate ajunge cu denaturarea caracterului plin de iubire neconditinata a Creatorului nostru Cel care Isi iubeste chiar si copiii rebeli?

Caracterul plin de iubire a lui Dumnezeu este vazut explicit din oferta lui Dumnezeu;
Dar, dupa cum este scris: "Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc." (1Cor.2:9)

Asta e oferta lui Dumnezeu: raiul, dar este pentru cei ce-L iubesc. Si ma bucur ca nu baga-n rai si credinciosi si e credinciosi ca atunci ar fi in rai ca acum si aici; n-ar fi nevoie de alt rai.

Ultima modificare de emanuel (14/03/11 08:30)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

14/03/11 08:19

+Archangel+
Moderator

Claudiu a scris:

Nu inteleg de ce tineti neaparat sa credeti in acest iad vesnic ca durata?[/b]

Chiar am vrea sa nu credem daca ar fi dupa mintea noastra. Dar Biblia are prioritate fata de ce am vrea noi sa credem sau nu.

Claudiu a scris:

Nu noi tinem neaparat ci El tine sa se descrie astfel.

Deuteronom 32:39
Sa stiti, dar, ca Eu sunt Dumnezeu si ca nu este alt dumnezeu afara de Mine; Eu dau viata si Eu omor, Eu ranesc si Eu tamaduiesc, si nimeni nu poate scoate pe cineva din mana Mea.

In caz ca nu stiai toti oamenii (cu nesemnificative exceptii) au murit iar cei de acum vor muri.

14/03/11 12:46

Claudiu
membru

Trebuie avut grija ca este o lege universal valabila ca devenim precum Dumnezeul/dumnezeul  caruia ne inchinam. Conceptiile religioase pe care le avem despre Dumnezeu influenteaza viata si caracterul nostru in mod sigur (a se vedea comportamentul iudeilor care au actionat omorandu-l pe Dumnezeul caruia pretindeau ca-I slujesc deoarece aveau aceleasi conceptii gresite despre El  Ioan 8:54,55).

Isus spune ca diavolul " de la inceput este un ucigas si tatal minciunii". Ioan 8:44
El este dumnezeul criminal al acestui pamant. Unde spune Isus ca Tatal Sau este criminal?

El a spus ca Tatal Sau locuia in El, pe cine a ucis Tatal prin viata lui Isus?
Pe nimeni, ci doar a demonstrat ca adevaratul Sau caracter este nonviolent fata de oameni.

Iar cine a vazut pe Isus, L-a vazut pe Tatal. Pentru ce nu se crede acest lucru?

14/03/11 13:11

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Mai Claudiu, noi nu l-am vazut pe Domnul Iisus; cu atat mai putin pe Tatal.
Avem insa in Cuvantul lui Dumnezeu invatatura despre Dumnezeu.
In dragostea Sa Dumnezeu a pregatit raiul pentru orice credincios.

Cu asta poti fi de acord?

14/03/11 13:19

Pagini: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 14    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la