TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Predestinare sau liber-arbitru?/Raiul si iadul Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14
Claudiu
membru

Inregistat: 30/12/10

+Archangel+ a scris:

In caz ca nu stiai toti oamenii (cu nesemnificative exceptii) au murit iar cei de acum vor muri.

Cum de esti asa sigur ca vor muri toti? Nu crezi ca pot fi in viata azi aceia care vor primi atingerea finala a nemuririi fara sa gustea moartea fizica dupa cum spune Biblia ca se va intampla cu unii?

14/03/11 14:04

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Ideea pe care vroiam sa o scot in evidenta era alta. Aceea ca Dumnezeu ia viata tuturor oamenilor. Si da, sunt cativa care nu vor gusta moartea. Dar astia sunt exceptia nu regula. Daca noi luam viata cuiva suntem criminali dar daca Dumnezeu o face nu poate fi numit asa deoarece are tot dreptul sa o ia din moment ce El a dat-o.

14/03/11 14:20

Claudiu
membru

OLD TRAIAN a scris:

Mai Claudiu, noi nu l-am vazut pe Domnul Iisus; cu atat mai putin pe Tatal.
Avem insa in Cuvantul lui Dumnezeu invatatura despre Dumnezeu.
In dragostea Sa Dumnezeu a pregatit raiul pentru orice credincios.

Cu asta poti fi de acord?

Isus se referea la faptul ca TATAL este la fel ca El in caracter deoarece a stiut gandurile lui Filip cand acesta i-a pus intrebarea. Si apostolul se gandea la acele episoade violente descrise de scriitorii VT si nu reusea sa le explice prin prisma caracterului NONVIOLENT al lui Dumnezeu descoperit prin Hristos. Practic Isus ii spunea lui Filip ca Tatal este exact ca si El in caracter, nonviolent.

Nu sunt de acord ca raiul a fost facut pentru orice credincios ptr. ca as cadea subtil intr-un calvinism moderat.

Dumnezeu a pregatit raiul pentru toti, ca multora nu le place(a) atmosfera de acolo si nu isi doresc sa fie acolo, aceasta este altceva.

La fel si cu aspectul obiectiv al mantuirii, nu sunt de acord nici cu calvinismul nici cu arminianismul (doar deschiderea de cont pentru toti 'dupa unii', dar nu si transferul in acesta a "banutilor").

Daca conform Bibliei Dumnezeu i-a salvat pe toti oamenii "in Hristos" SI ACEASTA DIN SI PRINTR-O DRAGOSTE ETERNA NECONDITIONATA cum dar cred unii ca El vine ulterior si spune: " Copile deoarece nu ai acceptat darul meu am sa te transfer intr-un loc unde vei suferi cat voi trai eu?"

Nici macar noi, oamenii pacatosi( cel putin o parte dintre noi) nu actionam asa (facandu-i sa sufere pe aceia care ne resping darurile) cand ni se refuza anumite cadouri.

Marturisesc ca acest exemplu al acestui motiv " in contul lor au mantuirea dar nu si in experienta lor personala" imi apartine fiind original asa ca sa stiti ca voi cere drepturi de autor daca il folositi. :) Glumeam cu dreptul de autor.

+Archangel+ a scris:

Ideea pe care vroiam sa o scot in evidenta era alta. Aceea ca Dumnezeu ia viata tuturor oamenilor. Si da, sunt cativa care nu vor gusta moartea. Dar astia sunt exceptia nu regula. Daca noi luam viata cuiva suntem criminali dar daca Dumnezeu o face nu poate fi numit asa deoarece are tot dreptul sa o ia din moment ce El a dat-o.

Si asa influentezi pe parinti sa zica ca daca ei au dat nastere copiilor este dreptul lor sa le-o si ia desi statul stim ca intr-adevar condamna astfel de crime deoarece sunt dezgustatoare, este o violare a libertatii enorma, a libertatii copiilor de a-si trai viata asa cum doresc ei si de a suporta si consecintele actiunilor lor.

Principiul este cam acelasi, parintii daca cred asa cum zici mai sus despre Dumnezeu ca ia viata oamenilor ptr. ca El a dat-o, pot ajunge la concluzia ca si ei isi pot ucide copiii deoarece ei le-au dat viata.

Consider aceasta parere cum ca Dumnezeu este mai presus de Legea Lui morala ca fiind paguboasa, distructiva si neavenita in univers.

Ultima modificare de Claudiu (14/03/11 14:35)

14/03/11 14:25

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Claudiu a scris:

Si apostolul se gandea la acele episoade violente descrise de scriitorii VT si nu reusea sa le explice prin prisma caracterului NONVIOLENT al lui Dumnezeu descoperit prin Hristos. Practic Isus ii spunea lui Filip ca Tatal este exact ca si El in caracter, nonviolent.

De unde stii ca se gandea la asta, si unde ii spune Isus asta lui Filip?

Nu sunt de acord ca raiul a fost facut pentru orice credincios
Cu Biblia esti de acord. scuze ca te intreb, dar se pare ca la asta ajungem inevitabil.

Daca conform Bibliei Dumnezeu i-a salvat pe toti oamenii "in Hristos" SI ACEASTA DIN SI PRINTR-O DRAGOSTE ETERNA NECONDITIONATA cum dar cred unii ca El vine ulterior si spune: " Copile deoarece nu ai acceptat darul meu am sa te transfer intr-un loc unde vei suferi cat voi trai eu?"

Dar daca nu i-a salvat pe toti, atunci pot sa spuna?

14/03/11 14:35

Claudiu
membru

Dumnezeu a pregatit raiul pentru toti, ca multora nu le place(a) atmosfera de acolo si nu isi doresc sa fie acolo, aceasta este altceva.

14/03/11 15:13

Old
Moderator

Pai atmosfera de acolo cam n-au de unde s-o stie, si nu cred ca atmosfera le displace, ci disciplina spirituala de care e nevoie pana ajung acolo.

Dar nu ai rspuns la intrebarea pusa de mine.

OLD TRAIAN a scris:

De unde stii ca se gandea la asta, si unde ii spune Isus asta lui Filip?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (14/03/11 15:37)

14/03/11 15:28

Claudiu
membru

Oamenii isi formeaza caracterele prin alegerile lor inca de aici. Prin constiinta lor si/sau prin Biblie Dumnezeu le spune cum este in cer si atmosfera de acolo, adica una de dragoste neconditionata si eterna.

Iti intorc intrebarea: "De unde stii tu ca nu se gandea, scrie in Biblie ca nu se gandea la aceasta?

Ca se gandeau se poate deduce din insasi afirmatiile lui Isus care sunt prezentate mai jos dar ca nu se gandeau de unde se deduce?

Se pare ca unii nu au sesizat amanuntul acesta foarte important din Ioan 14:10,11 si anume ceea ce spune Isus in vers.11 "...Tatal este in Mine; credeti cel putin pentru lucrarile acestea.

Isus face trimitere la lucrarile Sale ca fiind lucrarile lui Dumnezeu (care locuia in El) pentru ca stia ca la aceasta comparatie intre El si Tatal (in sensul ca nu erau la fel in caracter) se gandeau ucenicii Sai mai ales Filip.

Daca esti sincer si ai o oarecare inteligenta (nu ma refer la OLD TRAIAN aici, este o "conditionalitate universala") nu poti sa nu vezi ca este asa cum zic.

Si aceasta explicatie expusa mai sus nu mi-a zis-o nimeni si este in premiera acum si aici.

14/03/11 16:07

+Archangel+
Moderator

Claudiu a scris:

Si asa influentezi pe parinti sa zica ca daca ei au dat nastere copiilor este dreptul lor sa le-o si ia desi statul stim ca intr-adevar condamna astfel de crime deoarece sunt dezgustatoare, este o violare a libertatii enorma, a libertatii copiilor de a-si trai viata asa cum doresc ei si de a suporta si consecintele actiunilor lor.

Este o mare diferenta intre a naste viata si a o crea. Daca nu este evident pentru tine atunci nu are rost sa pierd timpul explicand. Asupra copiilor avem drepturile pe care ni le-a dat Dumnezeu si anume de a-i educa. Parintii au obligatia divina de a restrange libertatea copiilor atunci cand acestia o iau pe cai gresite dar nu au permisiunea din partea lui Dumnezeu de a-i omori. Asta e treaba Lui.

Claudiu a scris:

Consider aceasta parere cum ca Dumnezeu este mai presus de Legea Lui morala ca fiind paguboasa, distructiva si neavenita in univers.

Avand in vedere analogia pe care ai facut-o mai sus am mari dubii ca intelegi corect Legea morala. Nu tot ce le este interzis oamenilor Ii este interzis si lui Dumnezeu.

14/03/11 16:13

Old
Moderator

Claudiu a scris:

Si aceasta explicatie expusa mai sus nu mi-a zis-o nimeni si este in premiera acum si aici.
Se vede. :)

Daca esti sincer si ai o oarecare inteligenta (nu ma refer la OLD TRAIAN aici, este o "conditionalitate universala") nu poti sa nu vezi ca este asa cum zic.

Si cine nu vede ca ar fi asa cum zici inseamna ca nu are nici macar acea "oarecare inteligenta"?

14/03/11 16:22

Claudiu
membru

+Archangel+ a scris:

Avand in vedere analogia pe care ai facut-o mai sus am mari dubii ca intelegi corect Legea morala. Nu tot ce le este interzis oamenilor Ii este interzis si lui Dumnezeu.

In primul rand ma refeream la copiii care sunt maturi, inteleg realitatea si pot face alegeri constiente in viata. Acestia vor culege ceea ce au semanat.

Oare chiar nu se stie ca multi parinti sunt auziti spunand copilului lor 'Eu te-am facut eu te omor'?

Eu dadeam acest exemplu intr-un mod aproape profan in sensul ca daca astfel de oameni ar auzi ce zici tu despre Dumnezeu aici (ca isi omoara copiii neascultatori de El) ar putea fi influentati sa faca la fel deoarece nu au intelegerea corecta despre caracterul lui Dumnezeu.

In esenta este cam acelasi lucru, unii pot ajunge la un astfel de rationament daca li se prezinta acest caracter violent al lui Dumnezeu care nu exista de fapt.

De ce El poate sa ucida (si ucide, conform cu ce zici tu) insa impune altora ca sa nu faca asa ceva? De ce El este deasupra acestei legi? Ai fi fericit sa traiesti intr-un univers in care Dumnezeu este deasupra legii Sale? Aceasta nu inseamna dictatura?

Pai daca El este deasupra Legii Lui inseamna ca poate si minti fapt care ne este recomandat sa nu-l facem in Exodul 20, in Decalog.

OLD TRAIAN a scris:

Si cine nu vede ca ar fi asa cum zici inseamna ca nu are nici macar acea "oarecare inteligenta"?

Fratioare acestea sunt armele tale cu care te aperi cand nu mai ai argumente sau cand esti convins de un lucru cu care nu esti de acord?

Ai pierdut din vedere cu ce a inceput acea conditionalitate " Daca esti sincer...". Aceia care sunt sinceri si au o oarecare inteligenta (cel putin) nu pot sa nu vada legatura dintre versetele de mai sus referitor la ceea ce spune Isus despre "lucrarile Tatalui care se faceau prin El".

Daca nu o vad inseamna ca nu a fost nimeni care sa le-o explice si ei nu au ajuns sa o inteleaga singuri. Toti ceilalti o pot vedea insa nu o recunosc, din mandrie sau alte motive diabolice.

Daca ai cu ce combate ceea ce spun eu nu te mai lua de detalii ca doar stii cine se spune ca este in detalii, ma gandesc.

Ultima modificare de Claudiu (14/03/11 16:52)

14/03/11 16:40

Old
Moderator

Claudiu a scris:

...
Daca ai cu ce combate ceea ce spun eu nu te mai lua de detalii ca doar stii cine se spune ca este in detalii, ma gandesc.

Nu stiu cine se spune si ce se spune, numai ca ar trebui sa ai grija cum te exprimi, pentru ca s-ar putea sa fie oameni si sinceri si inteligenti, si sa nu inteleaga lucrurile ca tine.

Prin intrebarea pusa voiam sa-ti sugerez sa ai grija la detalii, insa ai continuat sa-ti sustii ideea.
De data asta vreau sa-ti atrag atentia sa fii atent la detalii. Sper ca ai inteles.

14/03/11 17:05

Claudiu
membru

OLD TRAIAN a scris:

Nu stiu cine se spune si ce se spune, numai ca ar trebui sa ai grija cum te exprimi, pentru ca s-ar putea sa fie oameni si sinceri si inteligenti, si sa nu inteleaga lucrurile ca tine.

Cred ca sunt oameni sinceri si inteligenti care inca nu au inteles lucrurile ca si mine insa eu spuneam ca in momentul in care li se prezinta adevarul biblic si nu contrafaceri bine mestesugite, atunci ei renunta la mandrie si recunosc adevarul cand acesta vine ptr. ca sunt condusi de Duhul Adevarului.

Ei nu sar din subiect in subiect ptr. ca sa nu vada cum si cand au gresit.

14/03/11 17:41

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Claudiu a scris:

Nu este dreptul parintilor sa ia viata copiilor pentru ca ei nu fac altceva decat sa primeasca viata aceea de la Dumnezeu. Deci n-au niciun drept de viata sau moarte asupra copiilor lor.

Claudiu a scris:

Principiul este cam acelasi, parintii daca cred asa cum zici mai sus despre Dumnezeu ca ia viata oamenilor ptr. ca El a dat-o, pot ajunge la concluzia ca si ei isi pot ucide copiii deoarece ei le-au dat viata.

Un parinte cat de nedus la biserica este el nu ajunge la o astfel de concluzie fara a fi convins ca e numai dreptul lui Dumnezeu sa ia viata cuiva si ca nu se poate pune pe acelasi picior de egalitate cu Dumnezeu.

15/03/11 00:29

+Archangel+
Moderator

Claudiu a scris:

Eu dadeam acest exemplu intr-un mod aproape profan in sensul ca daca astfel de oameni ar auzi ce zici tu despre Dumnezeu aici (ca isi omoara copiii neascultatori de El) ar putea fi influentati sa faca la fel deoarece nu au intelegerea corecta despre caracterul lui Dumnezeu.

Faci o mare confuzie intre a crea viata si a naste viata. Dupa cum spune si irlanda este o mare diferenta intre a fi proprietar si a fi administrator.

Dar, pe de alta parte, uite ce spune Legea lui Dumnezeu in Vechiul Testament:
Exodul 21:
15 Cine va lovi pe tatal sau sau pe mama sa sa fie pedepsit cu moartea.
17 Cine va blestema pe tatal sau sau pe mama sa, sa fie pedepsit cu moartea.

Este unul din putinele cazuri in care nu se aplica legea talionului.

Claudiu a scris:

Aceasta nu inseamna dictatura?

Ai avut vreo clipa impresia ca in Rai e democratie?

Claudiu a scris:

Pai daca El este deasupra Legii Lui inseamna ca poate si minti fapt care ne este recomandat sa nu-l facem in Exodul 20, in Decalog.

Nu, El nu poate minti dar ia uite aici:

1 Imparati 22:
20 Si Domnul a zis: "Cine va amagi pe Ahab, ca sa se suie la Ramot din Galaad si sa piara acolo?" Si au raspuns unul intr-un fel, altul intr-altul. 
21 Si un duh a venit si s-a infatisat inaintea Domnului si a zis: "Eu il voi amagi." 
22 Domnul i-a zis: "Cum?" "Voi iesi", a raspuns el, "si voi fi un duh de minciuna in gura tuturor prorocilor lui." Domnul a zis: "Il vei amagi si-ti vei ajunge tinta; iesi si fa asa!" 
23 Si acum, iata ca Domnul a pus un duh de minciuna in gura tuturor prorocilor tai care sunt de fata. Dar Domnul a hotarat lucruri rele impotriva ta."

15/03/11 10:40

Claudiu
membru

+Archangel+

Ce parere ai de 1Ioan 5,vers.10 si Apocalipsa 3, vers.21, cum le interpretezi?

Ultima modificare de Claudiu (16/03/11 13:05)

16/03/11 13:04

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
1 Ioan 5:10 este legat de 1 ioan 5:11, 12, 13

"...sa stiti ca voi care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vesnica" 1 Ioan 5:13

Deci au cei care cred, nu cei care nu cred.

Ultima modificare de emanuel (16/03/11 13:16)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

16/03/11 13:15

Claudiu
membru

emanuel a scris:

1 Ioan 5:10 este legat de 1 ioan 5:11, 12, 13

"...sa stiti ca voi care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vesnica" 1 Ioan 5:13

Deci au cei care cred, nu cei care nu cred.

Contextul discutiei era altul si anume daca Dumnezeu minte sau incurajeaza minciuna sau nu.
Conform acestui verset din 1Ioan 5:10 se spune ca acela care nu-L crede pe Dumnezeu Il face mincinos si aceasta se spune nu ca si cum nu ar fi o problema cu minciuna sau cu faptul ca-L faci pe El mincinos.

Sa avem grija ca mincinosul este altul, nu Dumnezeu. Ioan 8;44

16/03/11 13:25

emanuel
membru

Nu poti sa pui sa spui un text ce vrei, doar; ci si ce spune el. Contextul citat de tine nu vorbeste despr minciuna in general, ci spune cum putem merge in rai.

Pentru ce ai vrea sa spui poate trebuie sa-ti gasesti alt pasaj, si evident alt context.

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

16/03/11 13:56

+Archangel+
Moderator

Claudiu a scris:

Contextul discutiei era altul si anume daca Dumnezeu minte sau incurajeaza minciuna sau nu.

Dumnezeu nu poate minti si nici nu incurajeaza minciuna.

Acum sa revenim la rai si/sau iad, dupa preferinte.

16/03/11 16:04

Claudiu
membru

+Archangel+

Atunci pentru ce ai citat din 1Imparati 22?
Am crezut ca este o ironie fina ceea ce ai scris si de fapt crezi ca Dumnezeu nu numai ca ucide dar si minte.

Eu nu numai ca nu cred ca ar ucide sau minti ci nu cred nici ca El ar fi creat un loc unde cei care L-au respins vor suferi cat va trai El.

17/03/11 15:49

+Archangel+
Moderator

Din moment ce pentru tine nu e evident ca oamenii mor atunci te cred cand zici ca nu exista iad vesnic.

17/03/11 16:32

Claudiu
membru

+Archangel+ a scris:

Din moment ce pentru tine nu e evident ca oamenii mor atunci te cred cand zici ca nu exista iad vesnic.

Ai putea sa ma citezi de unde crezi ca am spus ce spui mai sus ca as fi spus? Iti spun eu, NU poti deoarece nu vei gasi o astfel de afirmatie a mea.

Eu te-am intrebat daca esti sigur ca toti oamenii vor muri de prima moarte.
Chiar tu ai recunoscut ca vor fi si exceptii (si nici nu ai putea sa negi ceea ce Biblia spune atat de clar la acest subiect fara sa te autodiscreditezi in fata tuturor), unii ("noi ce vom fi ramas vom fi schimbati...") vor fi schimbati la cea de-a doua venire a lui Hristos astfel incat nu vor muri deloc. Am dat si versete referitor la aceasta.

Daca mai faci astfel de afirmatii s-ar putea sa pierzi respectul celor ce te lauda.

Ultima modificare de Claudiu (19/03/11 10:08)

17/03/11 16:43

+Archangel+
Moderator

Claudiu a scris:

Ai putea sa ma citezi de unde crezi ca am spus ce spui mai sus ca as fi spus?

Pai e chiar deasupra mesajului meu:

Claudiu a scris:

Eu nu numai ca nu cred ca ar ucide sau minti ci nu cred nici ca El ar fi creat un loc unde cei care L-au respins vor suferi cat va trai El.

Claudiu a scris:

Iti spun eu, NU poti deoarece nu vei gasi o astfel de afirmatie a mea.

Cum sa fie mincinosul? :D

Claudiu a scris:

Daca mai faci astfel de afirmatii s-ar putea sa pierzi respectul celor ce te lauda.

Ce mai mori tu de grija respectului meu.

21/03/11 13:10

Claudiu
membru

+Archangel+

Ma faci mincionos degeaba, gratuit, la faza aceasta si sper sa nu o faci din rautate, ca fiind moderator si pretinzand ca esti crestin dai o marturie de care te vei rusina in ziua judecatii.

Eu te regasesc in sleahta impotrivitorilor adevarului din toate timpurile care atunci cand nu mai au argumente apeleaza la diverse tertipuri ptr. a-l discredita pe acela care le-a oferit o evidenta clara a faptului ca sunt gresiti.

Tu vrei sa spui mai sus ca ai vrea ca altii sa inteleaga ca eu am spus ca oamenii nu mor niciodata. Insa ceea ce eu am spus este ca nu Dumnezeu ii omoara pe cei care mor ci diavolul, el are putere asupra mortii, asta stie el sa ofere (impreuna cu bogatii si putere lumeasca inainte).
Aceasta nu reisese in mod  clar din Evrei 2:14 si Exod.12:23?
Dumnezeu este iubire neconditionata, Viata, El nu ia viata ci o daruieste, El nu face rau aproapelui, nu se manie,nici macar nu se gandeste la rau. 1Corinteni 13

Ultima modificare de Claudiu (23/03/11 19:02)

23/03/11 19:01

emanuel
membru

Claudiu a scris:

Ma faci mincionos degeaba, ...Eu te regasesc in sleahta impotrivitorilor adevarului...
Insa ceea ce eu am spus este ca nu Dumnezeu ii omoara pe cei care mor ci diavolul, el are putere asupra mortii, ...

Atunci cand cineva zice in contradictie cu Biblia, cine minte?

Biblia a scris:

Sa stiti, dar, ca Eu sunt Dumnezeu si ca nu este alt dumnezeu afara de Mine; Eu dau viata si Eu omor, Eu ranesc si Eu tamaduiesc, si nimeni nu poate scoate pe cineva din mana Mea. (Deut.32:39)

Domnul omoara si invie, El coboara in Locuinta mortilor si El scoate de acolo. (1Sam.2:6)

Ultima modificare de emanuel (23/03/11 19:46)

23/03/11 19:45

Pagini: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la