|
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Pentru ca Dumnezeu nu poate exista intr-un univers material.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
09/02/09 19:35
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
+Archangel+ a scris:
Pentru ca Dumnezeu nu poate exista intr-un univers material. |
din asta am inteles :ori ca nu exista Dumnezeu ,ori universul nostru nu este material . Eu cred ca va fi tot aici ,pe undeva ,universu asta ii mare ..
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
09/02/09 20:47
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
+Archangel+ a scris:
Pentru ca Dumnezeu nu poate exista intr-un univers material. |
Dumnezeu exista pur si simplu. Poate ai vrut sa spui altceva.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
09/02/09 20:48
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
M-am exprimat gresit. Nu poate fi incorsetat intr-un univers material.
|
|
09/02/09 20:56
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
dar asta nu e explicatie plauzibila pentru "nu!" afirmat cu certitudine . mai ,in rai o sa fie animalute ,ce ziceti ? Eu fac analogia cu gradina edenului ..
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
09/02/09 21:02
|
|
april
admin forum
|
|
+Archangel+ a scris:
M-am exprimat gresit. Nu poate fi incorsetat intr-un univers material. |
Asta e altceva .
|
|
09/02/09 21:02
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
RainSong a scris:
mai ,in rai o sa fie animalute ,ce ziceti ? Eu fac analogia cu gradina edenului .. |
De ce sa nu fie? O sa fie si animaloace!  Dar se pare ca nu vor mai fi animale carnivore. Chiar si felinele vor fi vegetariene! 
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
09/02/09 21:17
|
|
KoJack
membru
Inregistat: 29/02/08
|
|
eu am speranta ca in Rai sunt animale ... ... cred ca ar fi fain ... 
_______________________________________ Semnat...
KJ.
|
|
10/02/09 19:54
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
RainSong a scris:
dar asta nu e explicatie plauzibila pentru "nu!" afirmat cu certitudine . mai ,in rai o sa fie animalute ,ce ziceti ? Eu fac analogia cu gradina edenului .. |
Nu este o explicatie plauzibila ci una logica. Creatorul intotdeauna este mai mare, dincolo, independent de creatia sa. Deci, Dumnezeu traieste in Rai (1) si Dumnezeu este mult mai mare decat universul material (2). Din 1 si 2 rezulta ca Raiul este mult mai mare decat universul material deci nu poate fi inclus (localizat) in el.
In Rai nu vor fi animalute. Cel putin nu cele care traiesc pe pamant deoarece ele nu au suflet nemuritor.
Geneza 2:7 Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu.
Geneza 2:19 Domnul Dumnezeu a facut din pamant toate fiarele campului si toate pasarile cerului
Omul este singura faptura careia Dumnezeu i-a dat suflare de viata de la El si care este numita "suflet viu". Animalele sunt doar tarana.
|
|
11/02/09 09:59
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Si cum ramane cu un cer si un pamant nou?
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
11/02/09 12:06
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Nu confunda Raiul cu Imparatia. Ca asa, unde l-a dus Isus pe talhar in Rai "azi"?
|
|
11/02/09 13:42
|
|
KoJack
membru
|
|
am gasit versetele care ar putea "dovedi" ca Cerurile sau Locul unde se afla Dumnezeu
Isaia 66:1 Aşa vorbeşte Domnul: ,Cerul este scaunul Meu de domnie, şi pământul este aşternutul picioarelor Mele! Ce casă aţi putea voi să-Mi zidiţi, şi ce loc Mi-aţi putea voi da ca locuinţă?
Si inca o dovada ca Dumnezeu se afla in acest Univers
Geneza 11:4-6 Si au mai zis: Haidem! să ne zidim o cetate şi un turn al cărui vârf să atingă cerul, şi să ne facem un nume, ca să nu fim împrăştiaţi pe toată faţa pământului.Domnul S-a pogorât să vadă cetatea şi turnul, pe care-l zideau fiii oamenilor.Şi Domnul a zis: Iată, ei sunt un singur popor, şi toţi au aceeaşi limbă; şi iată de ce s-au apucat; acum nimic nu i-ar împiedica să facă tot ce şi-au pus în gând.
Cred ca este destul ... 
KJ.
|
|
11/02/09 14:02
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Da, suficient. Stai jos. )
Pai atunci Yuri Gagarin a avut dreptate cand a zis: "Nu văd niciun Dumnezeu aici sus."
|
|
11/02/09 14:15
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
... poi JESUS ce e oare ??? si a fost jos ... pe pamant ... 
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
11/02/09 15:41
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
KoJack a scris:
Geneza 11:4-6 Si au mai zis: Haidem! să ne zidim o cetate şi un turn al cărui vârf să atingă cerul, şi să ne facem un nume, ca să nu fim împrăştiaţi pe toată faţa pământului.Domnul S-a pogorât să vadă cetatea şi turnul, pe care-l zideau fiii oamenilor.Şi Domnul a zis: Iată, ei sunt un singur popor, şi toţi au aceeaşi limbă; şi iată de ce s-au apucat; acum nimic nu i-ar împiedica să facă tot ce şi-au pus în gând.
|
eu nu as da pasajul acesta ca argument, ca e ciudat, e ceva dubios aici deoarece omul nu poate traii in afara spatiului atmosferic, si atunci raiul ar trebui sa fie undeva in jurul pamantului in spatiul care permite viata oamenilor. crezi asta?
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
11/02/09 17:37
|
|
april
admin forum
|
|
KoJack a scris:
Si inca o dovada ca Dumnezeu se afla in acest Univers
Cred ca este destul ...  |
Crezi ?
Daca ei credeau asta nu inseamna si ca e adevarat . Chiar crezi ca puteau ajunge la Dumnezeu asa?
|
|
11/02/09 18:08
|
|
KoJack
membru
|
|
gabi a scris:
eu nu as da pasajul acesta ca argument, ca e ciudat, e ceva dubios aici deoarece omul nu poate traii in afara spatiului atmosferic, si atunci raiul ar trebui sa fie undeva in jurul pamantului in spatiul care permite viata oamenilor. crezi asta? |
Dar in Rai vom avea alte trupuri ... :P
si april ... eu am mai scris inafara de versetele acelea inca un verset din Isaia 66:1
KoJack a scris:
Aşa vorbeşte Domnul: ,Cerul este scaunul Meu de domnie, şi pământul este aşternutul picioarelor Mele! Ce casă aţi putea voi să-Mi zidiţi, şi ce loc Mi-aţi putea voi da ca locuinţă? |
KJ.
|
|
11/02/09 20:45
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
+Archangel+ a scris:
Pai atunci Yuri Gagarin a avut dreptate cand a zis: "Nu văd niciun Dumnezeu aici sus." |
hmmm... el nu L-a vazut pe Dumnezeu pentru ca nu vroia sa Il vada... si oricum, daca L-ar fi vazut, nu s-ar mai fi intors viu pe pamant... 
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
11/02/09 21:23
|
|
gabi
membru
|
|
gabi a scris:
eu nu as da pasajul acesta ca argument, ca e ciudat, e ceva dubios aici deoarece omul nu poate traii in afara spatiului atmosferic, si atunci raiul ar trebui sa fie undeva in jurul pamantului in spatiul care permite viata oamenilor. crezi asta? |
KoJack a scris:
Dar in Rai vom avea alte trupuri ... :P
|
nu m-ai inteles, oamenii care construiau turnul erau cu altye trupuri?...sau li se schimbau trupurile cand ajungeau sa sparga atmosfera?
Ultima modificare de gabi (11/02/09 22:49)
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
11/02/09 22:13
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
[gabi, incearca sa citezi corect si comentariile la COMENTARII ]
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
11/02/09 22:27
|
|
Klaudiu
membru
 Inregistat: 23/06/07
|
|
+Archangel+ a scris:
Geneza 2:19 Domnul Dumnezeu a facut din pamant toate fiarele campului si toate pasarile cerului
Omul este singura faptura careia Dumnezeu i-a dat suflare de viata de la El si care este numita "suflet viu". Animalele sunt doar tarana. |
De fapt Geneza 2:19 spune un pic mai mult:
Domnul Dumnezeu a făcut din pămînt toate fiarele cîmpului şi toate păsările cerului; şi le -a adus la om, ca să vadă cum are să le numească; şi orice nume pe care-l dădea omul fiecărui suflet viu, acela-i era numele. - Vezi http://scripture4all.org/OnlineInterlin ... f/gen2.pdf pentru a vedea mai exact ce spune textul ebraic.
Da, nu numai oamenii sunt suflete vii, si animalele sunt Pentru alte versete care arata ca si animalele sunt suflete vezi Si animalele sunt suflete.
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
12/02/09 03:32
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Da, asa e, ai dreptate. Acum intrebarea care se pune e daca si ele vor fi inviate sau vor ramane moarte.
|
|
12/02/09 10:07
|
|
KoJack
membru
|
|
gabi a scris:
nu m-ai inteles, oamenii care construiau turnul erau cu altye trupuri?...sau li se schimbau trupurile cand ajungeau sa sparga atmosfera? |
numai la cuvintele de criticat stiti sa va uitati dar ai vazut ca mai era scris ceva mai sus???
Isaia 66:1 Aşa vorbeşte Domnul: ,Cerul este scaunul Meu de domnie, şi pământul este aşternutul picioarelor Mele! Ce casă aţi putea voi să-Mi zidiţi, şi ce loc Mi-aţi putea voi da ca locuinţă? |
KJ.
|
|
12/02/09 14:45
|
|
gabi
membru
|
|
pai nu criticam, ci iti combateam exemplu pueril  in Isaia e alta poveste nu se refera la pozitionarea raiului.
|
|
12/02/09 15:04
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|