|
|
|
Reynard
membru
Inregistat: 16/02/09
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Reynard a scris:
Pedeapsa vesnica a iadului inseamna constrangere de a veni la Hristos. Implica o convertire fortata, manata de imprejurari. Poate spui ca nu e asa, ca e din dragoste dar in subconstient groaza de iad te impinge de la spate. |
Si oferta raiului in cazul asta e tot constrangere. Nu vii de frica pedepsei ca vii ademenit de stralucirea promisiunilor. Nu vii pentru ca asa ai vrea sa vii, ci pentru ca ai rasplatirea in fata. Adica pui calului vasul cu ovas in deal ca sa duca trasura pana sus! |
Biblic stau altfel lucrurile. Omul are 2 variante: cu Dumnezeu sau fara Dumnezeu. Viata vesnica cu Hristos sau moarte vesnica. Asta inseamna liber arbitru. Dar cand percepi pe Dumnezeu ca aratandu-ti o contraoferta ce implica chinuri si torturi pe termen nelimitat automat dispare sinceritatea si dragostea din relatia om-Dumnezeu.
Vin eu cu un contra exemplu. Un barbat si o femeie, casatoriti. variante: 1. Barbatul ii promite sotiei sale ca daca nu il ajuta la treburile casei o s-o bata toata viata. 2. Barbatul ii promite sotiei sale ca daca il ajuta o sa o iubeasca toata viata.
Care varianta implica dragoste sincera si reciproca?
Poate nu e cel mai bun exemplu, dar sper sa intelegi ce am vrut sa zic.
|
|
25/08/09 14:08
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
Reynard a scris:
Care varianta implica dragoste sincera si reciproca? |
Niciuna. Dragostea nu aşteaptă nimic în schimb.
|
|
25/08/09 14:11
|
|
Reynard
membru
|
|
zambezi a scris:
Reynard a scris:
Cred ca iadul a influentat si numarul impresionant de atei. |
OK. Poţi să zugrăveşti în câteva cuvinte cum ar arăta o lume în care fiecare face ceea ce vrea, dar în care toţi sunt egoişti? Probabil ar fi nebunie pură şi desăvârşită.
PS Numărul impresionant de atei este influenţat de ceea ce nu cunosc ei despre Dumnezeu. Dacă ai discutat cu unul, atunci probabil ai remarcat cât de puţin cunoaşte despre El şi cât de puţin doreşte să afle mai mult. |
Bun. Atunci incearca sa-ti raspunzi la urmatoarea intrebare: Oare de ce nu doreste ateul sa afle mai multe despre Dumnezeu? Oare nu din cauza ca Dumnezeu promovat de oameni difera de Dumnezeul Bibliei?
|
|
25/08/09 14:12
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Reynard a scris:
Vin eu cu un contra exemplu. Un barbat si o femeie, casatoriti. variante: 1. Barbatul ii promite sotiei sale ca daca nu il ajuta la treburile casei o s-o bata toata viata. 2. Barbatul ii promite sotiei sale ca daca il ajuta o sa o iubeasca toata viata.
Care varianta implica dragoste sincera si reciproca?
|
Nici unul. Pentru ca in cel mai fericit dintre cazurile tale(al doilea) conditioneaza oferirea dragostei.
Reynard a scris:
Bun. Atunci incearca sa-ti raspunzi la urmatoarea intrebare: Oare de ce nu doreste ateul sa afle mai multe despre Dumnezeu? Oare nu din cauza ca Dumnezeu promovat de oameni difera de Dumnezeul Bibliei? |
Nu , ci din cauza ca el(ateul ) nu crede ca Dumnezeu exista, si atunci de ce sa stie despre cineva care nu exista!
Ultima modificare de OLD TRAIAN (25/08/09 14:16)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
25/08/09 14:12
|
|
Reynard
membru
|
|
UnderZero a scris:
1. cine nu crede, nu crede! Nici macar in iad (vezi pilda cu saracul Lazar) 2. cine crede in Dumnezeu -> ori e cu EL, ori e impotriva Lui. Si nu poate fii cu El de frica -> 4. 3. teama de Domnul nu e rea ci este "inceputul intelepciunii" (nu! cea prost inteleasa, ci cea care presupune cunoasterea caracterului Domnului). 4. teama poate fii un impuls dar in nici un caz o constanta in relatia cu EL, asta daca doresti sincer sa Il cunosti. Cunoasterea Domnului presupune luare in considerare a tuturor calitatilor Lui. |
1.De parca iadul ar da sens credintei in Dumnezeu. 2. corect 3. corect 4. corect
Eu vorbeam de frica, nu de teama. E o diferenta.
|
|
25/08/09 14:16
|
|
zambezi
membru
|
|
Reynard a scris:
Bun. Atunci incearca sa-ti raspunzi la urmatoarea intrebare: Oare de ce nu doreste ateul sa afle mai multe despre Dumnezeu? Oare nu din cauza ca Dumnezeu promovat de oameni difera de Dumnezeul Bibliei? |
Îţi pot spune, dar mi-e teamă că ne îndepărtăm prea mult de subiect. Oricum sunt la mijloc foarte multe prejudecăţi şi după cum nu m-ai contrazis la afirmaţia mea că lumea fără Dumnezeu reprezintă nebunie pură şi desăvârşită, deduc că am dreptate.
|
|
25/08/09 14:17
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Reynard a scris:
Eu vorbeam de frica, nu de teama. E o diferenta. |
Care-i diferenta la care te gandesti?, pentru ca in limba romana nu este diferenta.
Dictionar: Dictionarul explicativ al limbii romane - DEX '98
TEÁMĂ s.f. Stare de nelinişte şi de tulburare provocată de un pericol care te ameninţă, de un rău care ţi se poate întâmpla; frică, teamăt. – Din teme (derivat regresiv).
Ultima modificare de OLD TRAIAN (25/08/09 14:23)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
25/08/09 14:20
|
|
Reynard
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Reynard a scris:
Eu vorbeam de frica, nu de teama. E o diferenta. |
Care-i diferenta la care te gandesti?, pentru ca in limba romana nu este diferenta. Dictionar: Dictionarul explicativ al limbii romane - DEX '98
TEÁMĂ s.f. Stare de nelinişte şi de tulburare provocată de un pericol care te ameninţă, de un rău care ţi se poate întâmpla; frică, teamăt. – Din teme (derivat regresiv). |
Teama in Biblie, teama de Dumnezeu are sens de apropiere cu respect, apropiere cu umilinta inaintea lui Dumnezeu ceea ce e diferit de frica.
|
|
25/08/09 14:23
|
|
Reynard
membru
|
|
zambezi a scris:
Reynard a scris:
Îţi pot spune, dar mi-e teamă că ne îndepărtăm prea mult de subiect. Oricum sunt la mijloc foarte multe prejudecăţi şi după cum nu m-ai contrazis la afirmaţia mea că lumea fără Dumnezeu reprezintă nebunie pură şi desăvârşită, deduc că am dreptate. |
Daca insisti, te contrazic acum O lume din care il scoti pe Dumenzeu pur si simplu nu poate sa existe. Dumnezeu e cel care o tine. Daca dispare Dumnezeu dispare si lumea.
|
|
25/08/09 14:26
|
|
zambezi
membru
|
|
Reynard a scris:
Daca dispare Dumnezeu dispare si lumea. |
Deci Hitler, Pol Pot, Stalin şi alţi atei ca ei, nu au existat? PS. O lume creată de El va ramâne până când tot El o va distruge.
|
|
25/08/09 14:35
|
|
Reynard
membru
|
|
zambezi a scris:
Reynard a scris:
Daca dispare Dumnezeu dispare si lumea. |
Deci Hitler, Pol Pot, Stalin şi alţi atei ca ei, nu au existat? |
Ehee..sa vezi lista cu "crestini" care in numele lui Dumnezeu au ars oameni de vii poate cat toti ateii astia la un loc. Eu am luat "lumea" ca fiind Pamantul. Ar mai putea exista Pamantul daca o secunda Dumnezeu l-ar neglija? Dumnezeu a fost prezent si in timpul acelor oameni mentionati de tine si le-a ingaduit faptele, dar a fost acolo.
Ultima modificare de Reynard (25/08/09 14:46)
|
|
25/08/09 14:43
|
|
zambezi
membru
|
|
Reynard a scris:
Ehee..sa vezi lista cu "crestini" care in numele lui Dumnezeu au ars oameni de vii poate cat toti ateii astia la un loc. |
Faptul că foloseşti ghilimele spune că nu te referi la cei ce-L iubesc pe Dumnezeu. Din acest punct de vedere nu sunt diferiţi de atei.
Reynard a scris:
Dumnezeu a fost prezent si in timpul acelor oameni mentionati de tine si le-a ingaduit faptele, dar a fost acolo. |
"Acolo" înseamnă inima lor? Bănuiesc că nu. Ei bine tot un astfel de loc este şi Iadul. Acolo locuieşte nebunia. Dacă un astfel de loc e unul de chin sau nu, rămâne de văzut.
Dacă faptele unui om care îl urăşte pe Dumnezeu nu sunt bune, de ce un loc populat cu astfel de oameni ar putea fi considerat altfel decât unul de chin?
|
|
25/08/09 15:41
|
|
Reynard
membru
|
|
zambezi a scris:
Reynard a scris:
Ehee..sa vezi lista cu "crestini" care in numele lui Dumnezeu au ars oameni de vii poate cat toti ateii astia la un loc. |
Faptul că foloseşti ghilimele spune că nu te referi la cei ce-L iubesc pe Dumnezeu. |
Nu stiu daca L-au iubit s-au nu dar cert este ca au vrut Sa-i implineasca voia cum au inteles ei....
zambezi a scris:
Reynard a scris:
Dumnezeu a fost prezent si in timpul acelor oameni mentionati de tine si le-a ingaduit faptele, dar a fost acolo. |
"Acolo" înseamnă inima lor? Bănuiesc că nu. Ei bine tot un astfel de loc este şi Iadul. Acolo locuieşte nebunia. Dacă un astfel de loc e unul de chin sau nu, rămâne de văzut. |
Matei 5:45 El face sã rãsarã soarele Sãu peste cei rãi si peste cei buni, si dã ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti;
De ce ? Pentru ca Dumnezeu este dragoste si are grija de toti. Dar la sfarsit cei alesi merg la El, ceilalti mor, pier. Nu exista loc care sa fie de sine statator, fara ca prezenta lui Dumnezeu sa-L tina. Ideea ca Dumnezeu e Zeus si vrea sa vada sange si oameni chinuiti pt ca nu L-au ascultat nu e sanatoasa si nici biblica. Iadul si chinurile vesnice sunt un mit sustinut de majoritatea crestinilor dar nesustinut de Biblie
Ultima modificare de Reynard (26/08/09 09:21)
|
|
25/08/09 16:41
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Reynard a scris:
Pentru ca Dumnezeu este dragoste si are grija de toti. |
Dumnezeu este si Dreptate si Sfintenie si are grija numai de cei care, la randul lor, au si ei grija, de pretentiile Lui.
Reynard a scris:
Nu exista loc care sa fie de sine statator, fara ca prezenta lui Dumnezeu sa-L tina. |
In iad, nu exista "prezenta lui Dumnezeu". Si sunt convinsa ca asa cum Dumnezeu a creat iadul, il si poate nimici intr-o clipita dar n-o face, ca o dovada a respectului din partea lui Dumnezeu pentru alegerile omului. Dumnezeu nu obliga pe nimeni, care o viata intreaga L-a respins, sa traiasca o venicie cu El.
Reynard a scris:
Ideea ca Dumnezeu e Zeus si vrea sa vada sange si oameni chinuiti pt ca nu L-au ascultat |
Dumnezeu este un Dumnezeu Suveran inaintea caruia se va pleca orice genunchi, si inaintea caruia va sta orice om care va fi judecat in vederea rasplatirii pentru tot binele sau raul pe care l-a facut.
Si cu siguranta ca daca Dumnezeu a rabdat sa-si vada propriul si unicul Fiu chinuit si batut pana la sange, va rabda si sa-i vada pe oamenii care i-au dispretuit dragostea si sacrificiul, chiniuti si primindu-si rasplata.
Reynard a scris:
nu e sanatoasa si nici biblica |
E si una si alta. Acu' depinde ca Biblie citesti tu...
"Apoi va zice celor dela stanga Lui: "Duceti-va dela Mine, blestematilor, in focul cel vecinic, care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui!"(Matei 25:31)
"Acela Isi are lopata in mana, Isi va curati cu desavarsire aria, si Isi va strange graul in granar; dar pleava o va arde intr'un foc care nu se stinge."(Matei3:12)
" Multi din cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula: unii pentru viata vecinica, si altii pentru ocara si rusine vecinica."(Daniel12:2)
"43. Daca mana ta te face sa cazi in pacat, taie-o; este mai bine pentru tine sa intri ciung in viata, decat sa ai doua mani, si sa mergi in gheena, in focul care nu se stinge,
44. unde viermele lor nu moare, si focul nu se stinge.
45. Daca piciorul tau te face sa cazi in pacat, taie-l; este mai bine pentru tine sa intri in viata schiop, decat sa ai doua picioare, si sa fii aruncat in gheena, in focul care nu se stinge,
46. unde viermele lor nu moare, si focul nu se stinge.
47. Si daca ochiul tau te face sa cazi in pacat, scoate-l; este mai bine pentru tine sa intri in Imparatia lui Dumnezeu numai cu un ochi, decat sa ai doi ochi si sa fii aruncat in focul gheenei,
48. unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge.
49. Pentruca fiecare om va fi sarat cu foc, si orice jertfa va fi sarata cu sare."(Marcu9:43-49)
"23.Pe cand era el in Locuinta mortilor, in chinuri, si-a ridicat ochii in sus, a vazut de departe pe Avraam, si pe Lazar in sanul lui,
24. si a strigat: "Parinte Avraame, fie-ti mila de mine, si trimete pe Lazar sa-si moaie varful degetului in apa, si sa-mi racoreasca limba; caci grozav sunt chinuit in vapaia aceasta."Luca(16-23,24)
"Ei vor avea ca pedeapsa o perzare vecinica, dela fata Domnului si dela slava puterii Lui,"(2Tesaloniceni 1:9)
"10. va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat in paharul maniei Lui; si va fi chinuit in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului.
11. Si fumul chinului lor se suie in sus in vecii vecilor. Si nici ziua, nici noaptea n'au odihna cei ce se inchina fiarei si icoanei ei, si oricine primeste semnul numelui ei!" Apocalipsa(14-10,11)
"Si diavolul, care-i insela, a fost aruncat in iazul de foc si de pucioasa, unde este fiara si proorocul mincinos. Si vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor." (Apocalipsa 20:10)
" Si acestia vor merge in pedeapsa vecinica, iar cei neprihaniti vor merge in viata vecinica."(Matei 25:46)
Reynard a scris:
Iadul si chinurile vesnice sunt un mit sustinut de majoritatea crestinilor dar nesustinut de Biblie |
Iadul este o realitate sustinuta de Bilbie, asa cum este si Raiul.
|
|
25/08/09 23:34
|
|
Reynard
membru
|
|
irlanda a scris:
In iad, nu exista "prezenta lui Dumnezeu" |
Atunci, imi pare rau sa te anunt dar Iadul nu exista.Daca prezenta lui Dumnezeu n-ar veghea si ultima si cea mai mica stea din univers, aceasta n-ar putea sa continue sa existe.
irlanda a scris:
Reynard a scris:
Pentru ca Dumnezeu este dragoste si are grija de toti. |
Dumnezeu este si Dreptate si Sfintenie si are grija numai de cei care, la randul lor, au si ei grija, de pretentiile Lui. |
Mai reciteste de vreo cateva ori Ioan 3,16: Fiindcã atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, cã a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sã nu piarã, ci sã aibã viaþa vesnicã.
irlanda a scris:
Si cu siguranta ca daca Dumnezeu a rabdat sa-si vada propriul si unicul Fiu chinuit si batut pana la sange, va rabda si sa-i vada pe oamenii care i-au dispretuit dragostea si sacrificiul, chiniuti si primindu-si rasplata. |
Sigur nu e omul cel care hraneste acest mit din dorinta de a vedea pe cei care au facut atatea orori, crime si toate nenorocirile ca sunt chinuiti vesnic pentru ce au facut si pune pe seama lui Dumnezeu toate astea? Cerul nu e Coreea de Nord, iadul nu e Hadesul grecesc.
irlanda a scris:
Dumnezeu nu obliga pe nimeni, care o viata intreaga L-a respins, sa traiasca o venicie cu El. |
Dar ii obliga sa sufere la infinit pentru ca n-au facut-o nu?
Vezi ca din lista de texte biblice ai uitat Iuda 1:6-7 care explica foarte simplu ce inseamna acel foc vesnic ca sa nu puna crestinul imaginatia prea mult la lucru.
Am convingerea ca atunci cand va eradica raul din univers si va omori oamenii, Dumnezeu va fi trist atunci pentru ca isi va aduce aminte ca din dragoste pentru oamenii pe care acum ii omoara, Fiul Sau si-a dat viata ca ei sa fie salvati, dar au refuzat. Dar El este drept si spune ca plata pacatului este moartea. vesnica.
Iadul e un virus pentru minte. Si se protejeaza prin: Daca incerc sa ma indoiesc de existenta chinului vesnic sigur acolo ajung.
Ultima modificare de Reynard (26/08/09 09:52)
|
|
26/08/09 09:51
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Dovada biblica a faptului ca iadul nu exista ai putea, te rog?
Ca scrie in versetul acela "pieri" - asta e dovada? Biblia nu se contrazice pe sine! Nu poti anula atatea versete pentru ca sa iti sustii ideile personale, parerea mea (in general, vorbesc). Trebuie sa aduci totul la unison, daca vrei sa te apropii ca si crestin, de adevar. Asadar?
Cum va fii sfarsitul Diavolului si a celor de partea lui - doar Domnul stie in detaliu. Si da...daca nu esti cu EL, esti cu celalalt -> nu exista zona neutra. Si asta nu pentru ca nu vreau eu, ci pentru ca nu se poate altfel, dupa Biblie. Exemplu: "Deuteronom 30:19 Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata, ca sa traiesti, tu si samanta ta..." -> citatul e legat de VT, dar practic asta se intampla si in Noul Legamant, la un alt nivel, evident.
Ultima modificare de UnderZero (26/08/09 10:17)
|
|
26/08/09 10:14
|
|
irlanda
membru
|
|
Reynard a scris:
Atunci, imi pare rau sa te anunt dar Iadul nu exista.Daca prezenta lui Dumnezeu n-ar veghea si ultima si cea mai mica stea din univers, aceasta n-ar putea sa continue sa existe. |
Folosesti niste cuvinte ale carui sensuri nu le cunosti sau nu le intelegi. Spui despre "prezenta lui Dumnezeu" in iad, ori acolo cel mai mare chin al oamenilor care si-au ales iadul ca si vesnicie, tocmai asta este: lipsa prezentei lui Dumnezeu. Cei din iad, nu-L vor mai vedea, nu-L vor mai auzi sau nu-L vor mai simti Niciodata.
Dumnezeu nu poate sta in prezenta pacatului, si faptul ca El are toata puterea asupra iadului, si-l ingaduie, nu inseamna ca prezenta Lui este acolo.
Reynard a scris:
Mai reciteste de vreo cateva ori Ioan 3,16: Fiindcã atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, cã a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sã nu piarã, ci sã aibã viaþa vesnicã. |
Nu ma mir ca nu poti intelege versetele atat de clare cu privire la realitatea iadului, daca tu nu intelegi nici macar versetul de aur, care conditioneaza clar viata vesnica, de credinta in Domnul Isus.
Asadar, Dumnezeu este Dragoste si poarta de grija numai celor ce cred in El.
Reynard a scris:
Sigur nu e omul cel care hraneste acest mit din dorinta de a vedea pe cei care au facut atatea orori, crime si toate nenorocirile ca sunt chinuiti vesnic pentru ce au facut si pune pe seama lui Dumnezeu toate astea? |
Nu-i mai tot da cu mitul, mit este povestea cum ca Dumnezeu este atat de bun, incat face pres jertfa Fiului Sau inaintea oricarui om care si-a trait viata in pacat. Sa nu-L subestimam pe Dumnezeu.
Bilia este cea care hraneste aceasta realitate a iadului, nu omul.
Reynard a scris:
Dar ii obliga sa sufere la infinit pentru ca n-au facut-o nu? |
Nu-i obliga El, se obliga singuri prin faptul ca au ales sa-L ignore pe Dumnezeu. Si-o fac cu mana lor.
Reynard a scris:
Vezi ca din lista de texte biblice ai uitat Iuda 1:6-7 care explica foarte simplu ce inseamna acel foc vesnic ca sa nu puna crestinul imaginatia prea mult la lucru. |
Exact, e forte simplu, focul vesnic este iadul.
Reynard a scris:
Am convingerea ca atunci cand va eradica raul din univers si va omori oamenii, Dumnezeu va fi trist atunci pentru ca isi va aduce aminte ca din dragoste pentru oamenii pe care acum ii omoara, Fiul Sau si-a dat viata ca ei sa fie salvati, dar au refuzat. Dar El este drept si spune ca plata pacatului este moartea. vesnica. |
Eu nu cred ca Dumnezeu va fi trist, pentru ca odata cu eradicarea raului din univers, va inceta si jignirea si batjocura pe care cei care fac raul o aduc lui Dumnezeu.
Reynard a scris:
Iadul e un virus pentru minte. Si se protejeaza prin: Daca incerc sa ma indoiesc de existenta chinului vesnic sigur acolo ajung. |
Daca incerci sa te indoiesti de Dumnezeu, si de ce spune Biblia, sigur vei ajunge acolo.
|
|
26/08/09 11:51
|
|
Reynard
membru
|
|
Sa vedem si cum e cu partea biblica a problemei: 1. 2 tesaloniceni 1:9 Ei vor avea ca pedeapsã o pierzare vesnicã, de la fata Domnului si de la slava puterii Lui,
vedem ca nu chin vesnic ci pierzare vesnica de la fata Domnului...
2. Sa luam acum "focul vesnic". Daca focul este vesnic se concluzioneaza ca si chinul este vesnic. Dar Iuda face lumina in acest aspect:
"Sodoma si Gomora si cetãþile dimprejurul lor, care se dãduserã ca si ele la curvie si au poftit dupã trupul altuia, ne stau înainte ca o pildã, suferind pedeapsa unui foc vesnic."
Iuda ne ofera definitia biblica a expresiei "foc vesnic" pe care trebuie s-o folosim nu aia din DEX. Daca ar viza aspectul durativ, ar trebui sa vedem si in zilele noastre in preajma Marii Moarte macar fum daca nu cetatile in flacari. Dar acest foc vesnic arata ca efectele lui sunt vesnice in sensul ca nu mai gasesti nici macar o urma a acelor cetati.Totul a disparut.
3. Maleahi 4:1 "Cãci iatã, vine ziua, care va arde ca un cuptor! Toþi cei trufasi si toþi cei rãi, vor fi ca miristea; ziua care vine îi va arde, zice Domnul ostirilor, si nu le va lãsa nici rãdãcinã, nici ramurã."
Din comparatia data ne putem da seama ca acest cuptor nu va dura prea mult pentru ca miristea arde foarte repede, e vorba de minute. Nu le va lasa nici radacina nici ramura, vor fi complet eradicati.
4. Maleahi 4:3 "Si veþi cãlca în picioare pe cei rãi, cãci ei vor fi ca cenusa sub talpa picioarelor voastre în ziua pe care o pregãtesc Eu, zice Domnul oºtirilor."
Focul s-a terminat, a consumat ce avea de consumat, iadul s-a dus, pacatul a fost eradicat. Nu vor fi copii chinuiti psihologic la gandul ca in timp ce el trebuie sa se bucure si sa fie fericit, parintii lui se chinuie si ard in iad pentru cine stie ce pacate zi dupa zi, dupa zi, dupa zi....pentru totdeauna. Daca largesc ideea asta si o aplic la o scara mai larga de mostenitori ai cerului iese ceva monstruos. Oameni care stiu ca in paralel cu ei sunt cei pe care pe Pamant i-au iubit dar fiindca acestia l-au refuzat pe Hristos sunt chinuiti, torturati. Daca mai iau in calcul si pilda cu saracul Lazar in care se spune ca se si vede dintr-o parte in alta..pentru o vesnicie. Refuz sa cred ca asta e cerul promis de Hristos.
5. Apocalipsa 21:4 "El va sterge orice lacrimã din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu vor mai fi nici tînguire, nici tipãt, nici durere, pentru cã lucrurile dintîi au trecut."
O fagaduinta extraordinara. Dumnezeu promite ca tot raul din acel moment va disparea. Nu va mai fi niciun tipat, nicio suferinta, niciun chin, cei ce au ales calea cea larga au devenit cenusa iar din acel moment incepe o vesnicie a carei frumusete numai Dumnezeu o putea concepe.
|
|
26/08/09 21:56
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
1. Versetul vorbeste despre prezenta lor in fata Domnului, adica - deloc! Nu face referiri ca nu ar mai exista.
2. Normal ca nu e vorba de un foc al cetatilor propriu-zise, care sa lase fum, etc. Si nu inteleg de ce crezi ca autorul se refera la cetatile in sine ca au disparut. Oare cine ar fii contestat asta? Eu consider ca se refera la localnici pacatosi, pentru ca de cetati in sine ar fii absurd sa vorbeasca.
3. De ce ne-am gandi la miriste ca si comparatie pentru durata "arderii"? Si de unde stim ca e vorba de aceeasi semnificatie a focului? Judecata ii va arde, evident, dintr-odata si cu rapiditate, dar acolo nu li se precizeaza soarta mai departe, ci se vorbeste de o ANUME zi si cum va arata aceasta. Tot despre asta se vorbeste si la punctul 4.
5. Ceea ce se prezinta se refera la cei rascumparati, in mod evident -> intre ei nu va fii tanguire, lacrima, durere, etc.
Inteleg ce spui in legatura cu pilda cu Lazar, dar ea e consemnata. Nu o poti anula. La fel si versetele ce sustin existenta iadului. Ce crezi, atunci, ca a vrut Isus sa spuna cu pilda aceasta (din punctul de vedere analizat la acest topic, evident)? Ce "iei" din pilda, practic?
Ultima modificare de UnderZero (27/08/09 11:19)
|
|
27/08/09 11:18
|
|
gogol
membru
Inregistat: 22/07/09
|
|
Cred ca e evident pentru toti (mai putin pentru adventisti si martorii lui Iehova, catolici etc) ca doctrina inexistentei iadului este formata pe pure supozitii omenesti, nicidecum pe adevarul Sfintei Scripturi. Merg mai departe si afirm cu toata responsabilitatea ca aceasta invatatura este una demonica, avand rolul de a-l adormi pe omul pacatos in somnul indiferentei , din moment ce iadul oricum nu exista, si deci n-are de ce sa-si faca probleme. Ma intreb retoric, ce poate fi mai clar decat textul in care Domnul le spune celor din stanga Sa:"Apoi va zice celor de la stânga Lui: ,Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!, Matei 25-41"?? Sau 2 Tesaloniceni 1:9 " Ei vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica , dela fata Domnului si de la slava puterii Lui, cand va veni in ziua aceia". "Plata pacatului este moartea"! Foarte clar, pentru ca asa spune Biblia. Despre care moarte e vorba? Tocmai Matei 25:41 pe care l-am citat, ne spune negru pe alb, ca e vorba de moartea a 2-a, adica iazul de foc! E drept ca si moartea trupului este o consecinta a pacatului, dar pedeapsa finala (pe care si-o aleg singuri, prin ignorarea poruncii lui Dumnezeu catre toti oamenii pentru pocainta!!) este moartea a 2-a! Nicaieri in scriptura nu se vorbeste de eliminarea sufletului si alte bazaconii ridicate la rang de invataturii de unii!
Problema fiind atat de serioasa si solemna, si a veni cu ganduri usuratice gen "Dumnezeu nu are cum sa-i placa sa-l vada pe om chinuit pe vecie, pentru ceea ce a facut pentru 70 de ani", denota nu doar ignoranta in ceea ce priveste adevarurile Cuvantului lui Dumnezeu, dar mai mult de atat....rea credinta! Cand ii vezi pe unii cum jongleaza si se joaca cu termeni avocatesti, doar ca sa faca cumva sa-si demonstreze teoriile aberante, te apuca greata!
Ultima modificare de gogol (27/08/09 12:57)
|
|
27/08/09 12:45
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
gogol a scris:
Cred ca e evident pentru toti (mai putin pentru adventisti si martorii lui Iehova, catolici etc) ca doctrina inexistentei iadului este formata pe pure supozitii omenesti, nicidecum pe adevarul Sfintei Scripturi. |
Eu stiam ca si catolicii cred in existenta iadului, numai ca au si purgatoriul ca stare intermediara.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
27/08/09 14:11
|
|
gogol
membru
Inregistat: 22/07/09
|
|
Purgatoriu, cred domniile lor(pe ce se bazeaza nu stim , dar stim sigu ca nu pe Biblie!), este un loc de chin temporar, in care chipurile te "curatesti" de toate pacatele pe care le-ai facut cand erai in viata. Domnul Isus spune ca are putere pe pamant sa ierte pacatele, cand ai trecut dincolo ne mai existand nici o sansa. Cand Domnul le spune fariseilor "veti muri in pacatele voastre" se referea la situatia infioratoare cand pleci de pe pamant cu pacatele neiertate. Bogatul nemilostiv era cel mai bun credincios dincolo, dovedind chiar ca ar avea si reale calitati si intentii de evanghelist, dar asta nu schimba cu nimic situatia lui...
Ultima modificare de gogol (27/08/09 16:52)
|
|
27/08/09 16:51
|
|
irlanda
membru
|
|
Reynard a scris:
Sa vedem si cum e cu partea biblica a problemei: |
Partea biblica este prezentarea iadului vesnic ca pe o realitate.
Reynard a scris:
. 2 tesaloniceni 1:9 Ei vor avea ca pedeapsã o pierzare vesnicã, de la fata Domnului si de la slava puterii Lui, vedem ca nu chin vesnic ci pierzare vesnica de la fata Domnului... | "Si diavolul, care-i insela, a fost aruncat in iazul de foc si de pucioasa, unde este fiara si proorocul mincinos. Si vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor." (Apocalipsa 20:10)
Vedem ca chin vesnic, nu o exterminare vesnica.
" Si acestia vor merge in pedeapsa vecinica, iar cei neprihaniti vor merge in viata vecinica."(Matei 25:46)
Daca tot susti ca pedeapsa celor necredinciosi este doar pentru o anume perioada, pe baza versetului de mai sus, inseamna si ca viata vesnica a celor credinciosi este tot pentru o anume perioada, adica nu este vesnica. Daca cei mantuiti vor avea parte de Rai vesnic, tot asa, si cei nemantuiti vor avea parte de Iad vesnic, si versetul din Matei este o dovada clara ca iadul este un loc de chin vesnic.
Reynard a scris:
3. Maleahi 4:1 "Cãci iatã, vine ziua, care va arde ca un cuptor! Toþi cei trufasi si toþi cei rãi, vor fi ca miristea; ziua care vine îi va arde, zice Domnul ostirilor, si nu le va lãsa nici rãdãcinã, nici ramurã." Din comparatia data ne putem da seama ca acest cuptor nu va dura prea mult pentru ca miristea arde foarte repede, e vorba de minute. Nu le va lasa nici radacina nici ramura, vor fi complet eradicati. |
Focul vesnic, iazul de foc, cuptorul are atat conotatie fizica cat si spirituala. Acolo va fi aruncat omul nelegiuit impreuna cu celc 3 componente ale sale: trup, suflet si duh. Omul, cu natura sa spirituala, nu poate fi distrus complet de un foc. Deci, si de aici rezulta ca iadul este un chin vesnic.
Trupul, va simti orice necesitate sau dorinta umana la intensitate maxima, vor fi munciti de pasiuni care nu si le vor putea satisface, nu si le vor putea potoli. Vor simti orice disconfort, orice durere fara posibilitatea sa scape macar vreo secunda de chinul lor.
Sufletul, nu va mai gasi niciodata intelegere, ajutor, mila, va fi muncit de remuscari fata de care nu va avea nicio putere sa scape de ele.
Duhul, va fi pentru totdeauna despartit de Dumnezeu. Asta-i cel mai mare chin.
Reynard a scris:
Refuz sa cred ca asta e cerul promis de Hristos. |
Daca Dumnezeu ne-a promis un cer fara lacrimi, nu ne ramane decat sa-L credem pe cuvant. Este greu de inteles acest lucru gandindu-ne la iad, pentru ca nu suntem in posesia tuturor informatiilor cu privire la intreaga noastra stare cand vom ajung in cer.
Pentru a ne scapa sufeltele de la un chin vesnic, Dumnezeu in marea Sa indurare si bunatate si-a trimis Fiul pentru noi, ca noi sa nu platim in Iad pentru toata vesnicia tinand cont ca Dumnezeu este un Dumnezeu vesnic.
Mi se pare din cale afara de grotesc si jignitor, fata de o dovada de dragoste asa de desavarsita din partea lui Dumnezeu, tu, sa nu gasesti altceva mai bun de facut, decat sa stai si sa scornesti sau sa rastalmacesti Cuvantul vrand, in inconstienta ta, sa-L scoti pe Dumnezeu mai bun, mai milos, mai permisiv decat este si decat ni-L descrie Biblia.
Ultima modificare de irlanda (27/08/09 17:46)
|
|
27/08/09 17:43
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
http://www.proto-teologia.info/wiki/ind ... ?title=Iad
Sa vedem dar ce arata Biblia si invatatura primilor crestini si arata teologia moderna pe care o studiati si v-a orbit mintile.Cititi dar cu atentie si cu Biblia in mana adresa care am scris-o.
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
27/08/09 20:08
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Cu Biblia "in mana", uite ce am gasit: [Mi s-a parut mie sau materialul de la adresa postata de tine ignora acest pasaj?!]
Luca 16
23. Pe cand era el in Locuinta mortilor, in chinuri, si-a ridicat ochii in sus, a vazut de departe pe Avraam, si pe Lazar in sanul lui, 24. si a strigat: "Parinte Avraame, fie-ti mila de mine, si trimete pe Lazar sa-si moaie varful degetului in apa, si sa-mi racoreasca limba; caci grozav sunt chinuit in vapaia aceasta." 25. ,Fiule", i-a raspuns Avraam, "adu-ti aminte ca, in viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune, si Lazar si-a luat pe cele rele; acum aici, el este mangaiat, iar tu esti chinuit. 26. Pe langa toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar avea sa treaca de aici la voi, sau de acolo la noi, sa nu poata. 27. Bogatul a zis: "Rogu-te dar, parinte Avraame, sa trimeti pe Lazar in casa tatalui meu; 28. caci am cinci frati, si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin." 29. Avraam a raspuns: "Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei." 30. ,Nu, parinte Avraame", a zis el; "ci daca se va duce la ei cineva din morti, se vor pocai." 31. Si Avraam i-a raspuns: "Daca nu asculta pe Moise si pe prooroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti.""
Mie nu mi se pare nici pe departe "stare de inconstienta" in locuinta mortilor...
Ultima modificare de MRU (27/08/09 20:29)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
27/08/09 20:26
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|