TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Despre pacat si mantuire/Marturisirea pacatelor Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11
Turcu Ovidiu
membru

Locatie: Arad, Romania
Inregistat: 16/06/09
Ce?

08/07/09 18:19

   
mikhael
membru

Locatie: sibiu, romania
Inregistat: 16/01/09

Turcu Ovidiu a scris:

Singurul pacat ce nu se poate ierta e necredinta in jertfa Lui, ceea ce presupune automat si nepocainta. Exact. Si de asta se faceau vinovati aia despre care zice Ioan ca "or iesit din mojlocul nostru." Si despre ei zice ca au pacatul care e de moarte.

Pacatul ala de moarte de care pomeneste Ioan e hula impotriva Duhului Sfant , ala e singurul pacat care nu se iarta: Matei 12:31,32 ; Marcu 3:29 ; Luca 12:10...
"Oricui va vorbi impotriva Fiului Omului i se va ierta dar oricui va hului impotriva Duhului Sfant nu i se va ierta"
Intr-adevar, unii din cei ce cad de la credinta fac asta:hulesc lucrarea Duhului Sfant, dar nu numai ei fac asta. O fac si oamenii din lume .

Ultima modificare de mikhael (08/07/09 18:47)


_______________________________________
Oare cand vine Domnul sa ne ia?

08/07/09 18:47

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Turcu Ovidiu a scris:

Orice ar fi zis David inaintea lui Natan,


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

08/07/09 18:48

   
mikhael
membru

Locatie: sibiu, romania
Inregistat: 16/01/09

Turcu Ovidiu a scris:

Conform practicii marturisirii pacatelor, pacatele de dupa convertire nu sunt iertate, ele fiind tinute in seama de catre Dumnezeu. (Chiar daca am vazut ce e cu 1 Ioan, lasam deoparte acum) Daca Dumnezeu tine in seama pacatele viitoare convertirii atunci intreb:
Cate din pacatele noastre au fost VIITOARE cand Isus a murit pentru ele?
De ce spune David:
Rom 4:6  Tot astfel, si David numeste fericit pe omul acela, pe care Dumnezeu, fara fapte, îl socoteste neprihanit.
Rom 4:7  „Ferice”, zice el, „de aceia ale caror fara de legi sînt iertate, si ale caror pacate sînt acoperite! (*nu zice de cele trecute)
Rom 4:8  Ferice de omul, caruia nu-i tine Domnul în seama pacatul!” (trebuia sa zica "pacatul trecut", dar aici se refera la pacat ca si intreg)
Se contrazice biblia? (Intreb chiar daca am vazut ce e cu 1 Ioan)


Hai sa ne lamurim:
Nu e vorba de momentul convertirii ci de momentul intoarcerii la Dumnezeu.Convertirea e momentul in care te hotarasti sa-l urmezi pe Isus . A facut-o si Petru si totusi dupa 3 ani petrecuti cu Domnul nu era intors la Dumnezeu, nu era regenerat din Dumnezeu, nu se hotarase sa intoarca definitiv spatele pacatului. Isus ii spune in Luca 22:32:
"Eu m-am rugat pentru tine si , ca sa nu se piarda credinta ta si dupa ce te vei Intoarce la Dumnezeu sa intaresti pe fratii tai"
Petru petrecuse 3 ani cu Domnul si nu era intors la Dumnezeu.. Mai trist e ca unii petrec 30..
Ce urmeaza stim: Petru protesteaza , spune ca toata inima lui e a Domnului dar faptele ce se petrec in continuare ii demonstreaza ca nu e asa..
Rezultatul a toate acestea e simplu: trebuie ca intoarcerea noastra la Dumnezeu sa fie completa .Trebuie ca toata inima noastra sa fie a LUI.
Si aici nu vorbesc de spiritualitatea falsa propagata in biserici: ca daca te duci toata ziua la biserica esti dedicat complet Domnului, ca daca te duci si lucrezi pentru Dumnezeu ceva (canti, predici, etc) ii dai LUi toata inima ... NU. Astea-s prostii.
Isus spune clar: "Cine ma iubeste va pazi poruncile mele". Asta inseamna sa fi intors la Dumnezeu..
Degeaba te duci si canti si incanti atmosfera intr-o adunare daca tu nu practici ceea ce spui. Degeaba predici cu mult patos si faci oamenii sa planga daca tu nu esti intors complet la Dumnezeu..
Exemple sunt multe..
Problema din intrebarea ta stii care e ? Ca oamenii din biserici se mint ca si Petru, ca sunt intorsi la Dumnezeu si nu sunt. Si se mira de ce pacatuiesc..Si Domnul demonstreaza: permite cate o incercare ca si lui Petru in care iti arata ca inca pacatuiesti de rupi locu.. Si iti spui lasa ca trece, uiti.. apoi vine alta incercare si iar pacatuiesti.. si tot asa , iti formezi o filozofie proprie , cum ca asa trebuie sa fie calea asta..
Dar de fapt nu te-ai intors la Dumnezeu si nici nu vrei sa recunosti asta.
Asta ar fi un portret clasic al "crestinului " de azi..

Ultima modificare de mikhael (08/07/09 19:19)


_______________________________________
Oare cand vine Domnul sa ne ia?

08/07/09 19:18

   
Turcu Ovidiu
membru

Locatie: Arad, Romania
Inregistat: 16/06/09
Mda, sunt si din astia care nu au treaba cu Crestinismul dar se dau Crestini. Dar sunt multi care sunt sinceri si aia sufera mai multa condamnare.

Col 2:13  Pe voi, cari erati morti în greoelile voastre si în firea voastra pamînteasca netaiata împrejur, Dumnezeu v'a adus la viata împreuna cu El, dupa ce ne-a iertat toate gresalele.

toate = toate
greselile (paraptōma) = pacate intentionate si neintentionate, cadere, ofensa - iertate in timpul trecut.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (12/07/09 22:02)


08/07/09 19:32

   
Turcu Ovidiu
membru

Locatie: Arad, Romania
Inregistat: 16/06/09
David a văzut generaţia noastră, omul pe care Dumnezeu l-a binecuvântat! Noi avem binecuvântarea în afara faptelor noastre! Dumnezeu nu ne ţine păcatele împotriva noastră!

Întrebare: Acest om păcătuieşte?
DA! Dacă nu păcătuieşte cum poate atunci Dumnezeu să îi ia în seamă păcatele?? Evident, acest om despre care vorbeşte David o mai dă în bară! Dar Dumnezeu NU ÎI IA ÎN SEAMĂ păcatele!
-    Motivul pentru această neimputare a păcatelor este că ISUS A LUAT TOATE păcatele, blestemul Legii simbolizat prin coroana de spini. Isus a luat fiecare lovitură a Legii pentru ca Legea să nu mai aibe nimic de cerut de la noi.
-    Motivul pentru care nu mai avem acele blesteme este că Isus a PLĂTIT pentru toate!

Dumnezeu nu a făcut un compromis şi nici nu a devenit mai moale. El este drept în a-L onora pe Fiul Lui, Isus! El ne-a acoperit cu sângele Lui!
Unii dintre noi mai doresc să “echilibreze lucrurile” spunând că nu putem să predicăm aşa ceva pentru că oamenii ar păcătui mai mult! Dar NU E DELOC AŞA, doar atunci când cunoaştem acest adevăr NU vom mai păcătui! Doar atunci când lumea crede că Dumnezeu le va imputa păcatele vor ajunge să păcătuiască şi mai mult pentru că se gândesc “dacă tot am ajuns până aici... merg până la capăt”!

David era invidios pe NEPRIHĂNIREA noastră!
Când David a păcătuit faţă de Dumnezeu, în cazul lui Batşeba, a trebuit să plătească pentru păcatele lui. Fiul născut din adulter a murit. David nu a savurat această neprihănire!
Un om, care a trăit cu 430 de ani înainte de Muntele Sinai s-a bucurat de asta, el este Avraam. Deşi nu era neprihănit prin fapte, Avraam nu a trebuit să plătească pentru niciuna din greşelile lui. Dumnezeu nu l-a pedepsit pe Avraam pentru nicio nelegiuire pe care a făcut-o! Ba mai mult, Dumnezeu l-a numit prietenul Lui! Aceasta e o imagine a neprihănirii prin credinţă.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (16/07/09 12:14)


16/07/09 12:11

   
frMarian
membru

Locatie: Timisoara
Inregistat: 20/08/09
Nu este nımıc nou marturısırea pacatelor la reprezentantıı bıserıcıı. Acest lucru se ıntampla ın prımele secole ale crestınısmuluı.
La ınceput era admıs numaı o sıngura data marturısırea pacatelor apoı sa extıns la maı multe orı pana sa ajuns la forma actuala pe care o practıca bıserıcıle catolıcea sı ortodoxa.
Insa nu trebuıe sa ıntelegem gresıt aceasta marturısıre! Ea comporta maı multe cerınte: ınaınte de a merge la preot pentru a marturısı pacatele este nevoıe ca sa facem o cercetare a cugetuluı ın care sa descoperım ceea ce am facut rau apoı urmeaza caınta (adıca parerea de rau pentru pacatele savarsıte)apoı urmeaza hotararea de a nu maı pacatuı sı de a face tot posıbılul dea a fugı de ocazııle de pacat.
Decı cred ca marturısırea nu este un supermercatto ın care se cumpara usor ıertarea ınsa este nevoıe de caınta sı hotararea de a rupe orıce legatura cu raul...

Ultima modificare de frMarian (20/08/09 10:25)


_______________________________________
Deus meus et Omnıa!

20/08/09 10:20

   
mototey
membru

Locatie: Mutat: Suceava - România
Inregistat: 11/12/06
Marturisirea pacatelor... ma gandesc ca la noi la biserica atunci cand vine la rugaciune momentul de pocainta si umilinta in fata lui Dumnezeu, majoritatea rugaciunilor sunt: "Doamne, daca am pacatuit(sing.)..." sau "Doamne, daca am pacatuir(pl.)..."

Nu cumva gresim noi aici?
In primul rand trebuie sa nu uitam ca cu totii suntem pacatosi si ca avem nevoie de mantuire, iar mai apoi sa nu uitam ca pocainta este personala. Bineinteles ca se poate ruga si altul pentru mine, dar rugaciunea lui nu imi asigura mantuirea, ci doar imi da putere daca si eu doresc sa vin sincer cu pocainta inaintea lui Dumnezeu prin rugaciune.

In tabara in care am fost am experimentat marturisirea pacatelor. Marturisirea pacatelor in scris, confidential. Iar mai apoi ne-au fost expuse lucruri/principii prin care putem birui pacatul/ispita.

Rugaciunea pe care am facut-o dupa aceea mi-a daruit asa o pace sufleteasca si o bucurie launtrica foarte mare. Am simtit cum am fost eliberat de Dumnezeu. M-am bucurat sa vad ca acest lucru s-a intamplat in viata fiecarui tanar din acea incapere.

In noaptea aceea, dupa ce s-a intamplat acest lucru, am avut acel vis(ultim) prezentat la "Cum ne-a cercetat Dommul?"

Fie ca Dumnezeu sa ne ajute sa ne marturisim pacatele inaintea LUI cu multa sinceritate, iar daca avem nevoie de ajutor, in primul rand sa stim de la cine sa cerem, iar mai apoi sa cerem si ajutor/sprijin in rugaciune!


_______________________________________
Omul de care se foloseste Dumnezeu

30/08/09 08:57

Site web  
Reynard
membru

Locatie: Frad
Inregistat: 16/02/09

frMarian a scris:

Nu este nımıc nou marturısırea pacatelor la reprezentantıı bıserıcıı. Acest lucru se ıntampla ın prımele secole ale crestınısmuluı.
La ınceput era admıs numaı o sıngura data marturısırea pacatelor apoı sa extıns la maı multe orı pana sa ajuns la forma actuala pe care o practıca bıserıcıle catolıcea sı ortodoxa.
Insa nu trebuıe sa ıntelegem gresıt aceasta marturısıre! Ea comporta maı multe cerınte: ınaınte de a merge la preot pentru a marturısı pacatele este nevoıe ca sa facem o cercetare a cugetuluı ın care sa descoperım ceea ce am facut rau apoı urmeaza caınta (adıca parerea de rau pentru pacatele savarsıte)apoı urmeaza hotararea de a nu maı pacatuı sı de a face tot posıbılul dea a fugı de ocazııle de pacat.
Decı cred ca marturısırea nu este un supermercatto ın care se cumpara usor ıertarea ınsa este nevoıe de caınta sı hotararea de a rupe orıce legatura cu raul...


Daca ai gresit fata de Dumnezeu, ceri iertare lui Dumnezeu. Daca ai gresit fata de preot, mi se pare corect sa-i ceri iertare. Dar marturisirea preotului pacatelor  facute impotriva lui Dumnezeu, n-are decat rol terapeutic. Dupaia tot lui Dumnezeu trebuie sa te rogi ca sa ti le ierte. In privinta pocaintei, de acord cu tine. Iertarea e un dar, un privilegiu, dar ca orice privilegiu implica responsabilitati.

Ultima modificare de Reynard (30/08/09 18:24)


30/08/09 18:20

   
frMarian
membru

Locatie: Timisoara
Inregistat: 20/08/09
Tot respectul............
Insa c red ca ceva va scapa dın vedere! Bıblıa este cea care ne vorbeste despre Dumnezeu....ınsa nu ne ofera prea multe ındıcıı cum anume se celebra de exemplu euharıstıa ın prımele secole....
In bıserıca de care apartıı cum se  celebreaza euharıstı sau frangerea paınıı???? Banuıesc ca exısta un anumıt rıtual!!  Sı acel rıtual cu sıguranta nu este specıfıcat ın  Scrıptura! Este o "ınventıe" a comunıtatıı!
La fel sı cu marturısırea pacatelor. Este adevarat am gresıt ın fata luı Dumnezeu am refuzat ıubırea luı ınsa El ıntotdeauna sa folosıt de persoane........ ca sa comunıce cu poporul ales. Daca aı cıtı bıblıa cu atentıe poate aı observat ca Moıse era ıntermedıarul dıntre poporul ales sı Dumnezeu..... sı sunt multe alte exemple ın Scrıptura.
Daca cıtestı faptele apostolılor sı scrısorıle sf paul cu atentıe potı  observa ca paul cand vorbeste despre Bıserıca (nu cea de pıatra) foloseste termenı care ıl caracterızeaza pe Isus.
Bıserıca nu este doar o ınstıtutıe !!!!!!!!!!
Bıserıca este mıreasa luı Crıstos ...este Crıstos ınsusı. De exemplu putem sa deducem ca Crıstos se ıdentıfıca cu bıserıca atuncı can ıı repproseaza luı paul : Saule saule pentru ce ma persecutı!
Crıstos nu a ramas fızıc cu noı ınsa a avut cateva persoane apropıate cum sunt apostolıı carora el lea ıncredınta sı lucrurı ca nu sunt specıfıcate ın evanghelıı sau ın scrıerıle apostolılor pentru ca ınteresul apostolılor era acela de a face un portret al luı Isus... de a schıta vıata sı ınvatatuıra Luı. Cum traıa prıma comunıtate dın Ierusalım nu este specıfıcat ın scrıptura ınsa avem tradıtıa orala (cum de aşltfel a fost sı scrıptura la ınceput) a crestınılo. avem scrıerıle ıstorıcılor aceluı tımp. Apoı cıtatul evanghelıc unde Crıstos ıı spune luı petru cea ce veı lega pe pamant va fı legat sı ın cerurı.... cuı se adreseaza sı ce vrea sa spuna???
Preotu este reprezentantul bıserıcıı. Tu gresestı ın fata luı Dumneyeu dar ın acelası tımp prın pacat tu "dezonorezı" trupul mıstıc al luı Crıstos! Ok  tu cerı ıertare personal luı Dumnezeu ınsa facı parte dıntro comunıtate eclezıala... ıar acea comunıtate este trupul mıstıc al luı Crıstos prın ıntermedıul comunıtatıı tu te ımpacı cu  Crıstos sı cu trupul sau mıstıc...
Scrıptura este "ındıcatorul" prıncıpal sı vıtal pentru vıata crestına ınsa pe langa ındıcatorul prıncıpal maı exısta sı altele maı mıcı care te ajuta sa ıntelegı maı bıne.


_______________________________________
Deus meus et Omnıa!

30/08/09 21:58

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

frMarian a scris:

... Apoı cıtatul evanghelıc unde Crıstos ıı spune luı petru cea ce veı lega pe pamant va fı legat sı ın cerurı.... cuı se adreseaza sı ce vrea sa spuna???


Daca citesti si mai sus putin vei vedea ce vrea sa spuna:"Daca fratele tau a pacatuit impotriva ta..."


Preotu este reprezentantul bıserıcıı.

Nu al bisericii ci al unei comunitati locale; al unei biserici locale , daca vrei.


Tu gresestı ın fata luı Dumnezeu dar ın acelası tımp prın pacat tu "dezonorezı" trupul mıstıc al luı Crıstos!
Adica vrei sa spui biserica? O dezonorezi daca faci parte din ea si pacatuiesti; in caz contrar daca nu faci parte din biserica,ea nu este afectata.

Ok  tu cerı ıertare personal luı Dumnezeu ınsa facı parte dıntro comunıtate eclezıala... ıar acea comunıtate este trupul mıstıc al luı Crıstos prın ıntermedıul comunıtatıı tu te ımpacı cu  Crıstos sı cu trupul sau mıstıc...

Aici o cam scalzi putin.


Scrıptura este "ındıcatorul" prıncıpal sı vıtal pentru vıata crestına ınsa pe langa ındıcatorul prıncıpal maı exısta sı altele maı mıcı care te ajuta sa ıntelegı maı bıne.

Daca sunt in armonie cu Biblia e OK. In cazul in care sunt opuse, sau paralele, primeaza Biblia in mod categoric.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

06/09/09 22:22

   
gogol
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 22/07/09

OLD TRAIAN a scris:


frMarian a scris:

... Apoı cıtatul evanghelıc unde Crıstos ıı spune luı petru cea ce veı lega pe pamant va fı legat sı ın cerurı.... cuı se adreseaza sı ce vrea sa spuna???


Daca citesti si mai sus putin vei vedea ce vrea sa spuna:"Daca fratele tau a pacatuit impotriva ta..."


Preotu este reprezentantul bıserıcıı.

Nu al bisericii ci al unei comunitati locale; al unei biserici locale , daca vrei.


OLD TRAIAN tu esti preot? Dar tu frMarian?


21/09/09 17:56

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Cand am fost in misiune am intalnit doi misionari din olanda si ei erau mare practicanti de marturisirea pacatelor. Ei fiind cuplu; sot si sotie, se marturiseau unul catre altul. Pentru orice gand si orice pacat facea aceea lucru.

Era o mare doctrina si mi se parea normal dar exista partea a 2'a.

Deci marturisirea pacatelor este necesara daca nu ai simtit eliberarea de la Dumnezeu cand tu te-ai recunoscut inaintea Lui si ai venit cu cainta si dorinta de pocainta.
Marturisirea pacatelor este un proces unde te recunosti inaintea Lui Dumnezeu ca pacatos dar mai mult fata de oameni. Se zice cine isi marturiseste pacatele in public sau fata de om face de rusine pe diavolul.
Sa iti recunosti defecte,e pacatele, slabiciunele tale inseamna ca te smeresti si prin aceasta smerenie sa vada lumea slabiciunele tale; in asa fel sa se vada taria Lui Dumnezeu, care te iarta cu dragoste, te ridica, te intareste si te ajuta...

Marturisirea pacatelor e important, unoeri necesar dar mi se pare absurd sa fie un ritual rece. Nu omul te iarta ci Dumnezeu in NUmele Lui Isus.

Am vazut lucruri groaznice cand aceasta doctrina a ajuns la culme, sau la maxim... pentru mine o un principiu bun daca il folosesti cu intelepciune dar mai mult de atat daca tu depinzi de un om sa ai o relatie cu Dumnezeu; e trist si esti pierdut.
AM vazut ca aceea persoana nu avea o relatie asa de personala, inauntrul ei cu Dumnezeu, cu Isus; fiindca dependea de un om.
Acolo in olanda si in germanie trebuie sa iti alegi un partner care iti marturisesti pacatele si doar asa se face... e absurd.

Marturisirea, cainta si toate acestea sunt personale... Dumnezeu lucra prin om dar daca tu ai ochii deschizi lucra prin tine personal; lucra cu tine direct.

Sa nu aducem doctrini si nu stiu ce... e frumos sa iti marturiseste pacatele fata de alti dar ai grija ca sa nu fie ca o lauda, mai mult sa nu depinzi de om mai mult decat Dumnezeu si mai mult... degeaba te marturisesti daca nu e cainta, sau pocainta care trebuie sa aduca rod.

Pavel cand s-a intalnit cu Isus pe drumul damascului... nu s-a marturisit la nu stiu cine ci Pavel s-a recunoscut Lui Isus.. dup aceea nu i-a fost rusine sa recunoasca Isus l-a iertat, l-a salvat... insa i-a fost rusine de pacat. Groaza... sa avem grija ce zicem.


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

22/09/09 13:56

   
FiicaDeRege
membru

Locatie: ascunsa in Dumnezeu
Inregistat: 03/11/08
De multe ori, dupa ce imi marturisesc pacatele, inaintea lui Dumnezeu, astept sa simt ceva: o eliberare, sau un sentiment ca toata vinovatia s-a dus. Banuiesc ca e tipic feminin. :D Desi stiu prin credinta ca am primit iertare, mai vine diavolul si zice: "daca te ierta Dumnezeu, trebuia sa simti ceva", si pune astfel la indoiala puterea sangelui lui Isus Hristos. Vi se intampla si voua?

_______________________________________
Inima mea este Templul Lui.

01/03/11 18:06

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

FiicaDeRege a scris:


De multe ori, dupa ce imi marturisesc pacatele, inaintea lui Dumnezeu, astept sa simt ceva: o eliberare, sau un sentiment ca toata vinovatia s-a dus. Banuiesc ca e tipic feminin.

Nici vorba sa fie tipic feminin. E tipic crestineste. Astepti sa simti ceva, o eliberare pentru ca pacatele sint o povara care ne apasa sufletele .


01/03/11 18:10

   
FiicaDeRege
membru

Locatie: ascunsa in Dumnezeu
Inregistat: 03/11/08
Si e obligatoriu sa simti? Adica, daca nu simti, nu ai fost iertat?

Ultima modificare de FiicaDeRege (01/03/11 18:12)


_______________________________________
Inima mea este Templul Lui.

01/03/11 18:11

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
E de preferat sa simti. Daca totusi nu simti, dar tu ai venit cu sinceritate inaintea Domnului, nu inseamna ca nu te-a iertat Domnul ci ca este nevoie sa te ierti si tu.

01/03/11 18:25

   
FiicaDeRege
membru

Locatie: ascunsa in Dumnezeu
Inregistat: 03/11/08
Heh...greu lucru asta cu iertatul pe mine insami. ;)

Totusi, eu cred ca exista situatii in care Dumnezeu ingaduie sa nu simti nimic, desi El te-a iertat, pt ca sa mergi prin credinta. Crezand ca El te-a iertat, faci urmatorul pas catre El. Evrei 11:6 - "Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută."


_______________________________________
Inima mea este Templul Lui.

01/03/11 18:28

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

FiicaDeRege a scris:


Totusi, eu cred ca exista situatii in care Dumnezeu ingaduie sa nu simti nimic, desi El te-a iertat, pt ca sa mergi prin credinta. Crezand ca El te-a iertat, faci urmatorul pas catre El. Evrei 11:6 - "Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută."

Cred ca bunatatea Domnului nu este asa de complicata sau  asa de greu de perceput, cel putin in privinta iertarii pacatelor noastre pe care ni le marturisim.

Mai cred Domnul ne poate testa credinta mai eficace in cu totul alte contexte/situatii.

Cand te marturisesti Domnului si-ti pare rau de ce ai facut se produce o rana, o zdrobire fata de care Domnul nu cred ca pregeta sa ti-o lege si sa ti-o tamaduiasca prin pacea si iertarea pe care ti le ofera fara a astepta din partea ta altele.


01/03/11 18:37

   
simona
membru

Locatie: Ploiesti, Romania
Inregistat: 19/02/08
Cred ca pacatul provoaca defapt rani in sufletul nostru. Marturisirea pacatelor este primul pas inspre vindecare.

Si apoi, nu cred ca nimeni, daca se pune pe genunchi, n-o face cu sinceritate. Deci, nu falsitatea ar fi cauza pentru care nu te simti bine, dupa marturisire. Doar ca tocmai de aceea se cheama credinta, pentru ca nu se bazeaza pe sentimente. ;) Trebuie sa crezi ca El te iarta, indiferent de ce simti. Pentru ca 1 Ioan 1:9 Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire. "

Deci, FiicaDeRege, indiferent ce ai simti, daca tu ti-ai marturisit pacatul trebuie sa crezi, sa accepti ca Dumnezeu te-a iertat. Si intr-adevar, de cele mai multe ori, noi suntem vinovati ca ne simtim in continuare rau, pentru ca nu ne iertam. Cineva avea o vorba:"Nu te biciui mai mult decat a fost biciut Cristos." El a suferit deja-destul!!-pentru pacatele tale trecute, prezente si viitoare.


_______________________________________
"GOD IS ENOUGH"

01/03/11 18:56

   
FiicaDeRege
membru

Locatie: ascunsa in Dumnezeu
Inregistat: 03/11/08

irlanda a scris:

Cand te marturisesti Domnului si-ti pare rau de ce ai facut se produce o rana, o zdrobire fata de care Domnul nu cred ca pregeta sa ti-o lege si sa ti-o tamaduiasca prin pacea si iertarea pe care ti le ofera fara a astepta din partea ta altele.

Si ce ne facem atunci cand gresim in acelasi mod? Este un verset care zice ca cine isi marturiseste pacatele si se lasa de ele, propaseste. Dar sunt lucruri in care gresesc iar si iar. Si imi pare rau, incerc sa schimb, dar nu reusesc intotdeauna. Parca mi-i si frica sa ma mai rog pt iertare pt astfel de greseli. :(

@anomis, cred ca exista si ceva indoiala in inima mea ca Dumnezeu nu imi mai iarta anumite pacate.

Ultima modificare de FiicaDeRege (02/03/11 08:53)


_______________________________________
Inima mea este Templul Lui.

02/03/11 08:52

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Cam des ni se intampla. Ne rugam din nou pentru iertare, pentru ca e singura noastra solutie.(Teama noastra in cazul expus de tine este avantaj pentru diavolul care pandeste sa ne devoreze).
Si pe langa iertare, ii mai cerem lui Dumnezeu sa ne dea putere mai mare acolo unde falimentam usor.

Ultima modificare de emanuel (02/03/11 08:58)


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

02/03/11 08:57

   
FiicaDeRege
membru

Locatie: ascunsa in Dumnezeu
Inregistat: 03/11/08
Perfect de acord, emanuel. Am dus si duc batalii in privinta iertarii. ;)

Si...de ce credeti voi ca nu se mai practica atat de des in biserici maturisirea pacatelor inaintea unui om?


_______________________________________
Inima mea este Templul Lui.

02/03/11 09:11

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
(din pacate)
Cred ca e un bun ce adesea ne lipseste.

Ultima modificare de emanuel (02/03/11 09:52)


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

02/03/11 09:51

   
emma_mada
membru

Locatie: Craiova
Inregistat: 20/10/10

FiicaDeRege a scris:


Si...de ce credeti voi ca nu se mai practica atat de des in biserici maturisirea pacatelor inaintea unui om?


Pentru ca ne este rusine si pentru ca nu mai avem destula incredere in cei inaintea carora ne-am putea marturisi.


_______________________________________
"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

02/03/11 10:10

   
Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net