TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Biblia si cartile Bibliei/Afirmatii contradictorii in Biblie ? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
blackmetal
membru

Locatie: Satu Mare, Romania
Inregistat: 09/02/07
Urmatoarele extrase din Biblie subliniaza afirmatii contradictorii :

1.Afirmatia:
Iesirea 22:18 : "Pe vrajitori sa nu-i lasati sa traiasca!"
Porunca cu care se afla in conflict:
"Sa nu ucizi"
Pentru care porunca este incalcata aceasta, care este probabil si cea mai importanta? Pentru asta: "Eu sunt Domnul Dumnezeul tau(Care te-a scos din pamintul Egiptului si din casa robiei). Sa nu ai alti dumnezei inafara de Mine!

2.Afirmatia:
Deuteronomul 13:6,7,8,9,10 : "(6) De te va indemna in taina fratele tau, fiul tatalui tau, sau fiul mamei tale, sau fiul tau, sau fiica ta, sau femeia de la sanul tau, sau prietenul tau care este pentru tine ca sufletul tau, zicand: Haidem sa slujim altor dumnezei, pe care tu si parintii tai nu i-ati stiut, (7) Dumnezeilor acelor popoare, care locuiesc imprejurul tau, aproape sau departe de tine, de la un capat pana la celalalt al pamintului, (8) Sa nu te invoiesti cu ei, nici sa-i asculti; sa nu-i crute ochii tai, sa nu-ti fie mila de ei, nici sa-i ascunzi; (9) Ci ucide-i; mana ta sa fie inaintea tuturor asupra lor, ca sa-i ucida, si apoi sa urmeze mainile tot poporul. (10) Sa-i ucizi cu pietre pana la moarte, ca au incercat sa te abata de la Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamintul Egiptului si din casa robiei."
Porunca cu care se afla in conflict:
Sa nu ucizi! - si daca mai tine cineva mine tot ceva de aproapele tau din decalog? (ganditi-va bine ca acolo e ironia adevarata). Desigur Dumnezeu a incalcat cea mai importanta porunca din decalog pentru se se impune ca putere.

3.Afirmatia:
Iesirea 12:29,30 : " (29) Iar la miezul noptii a lovit Domnul pe toti intii-nascutii in pamintul Egiptului, de la intii-nascutul lui Faraon, care sedea pe tron, pina la intii-nascutul robului, care sta in inchisoare, si pe toti intii-nascutii dobitoacelor. (30) Si s-a sculat noaptea Faraon insusi, toate slugile lui si toti Egiptenii, si s-a facut bocet mare in toata tara Egiptului, caci nu era casa unde sa nu fie mort."
Porunca cu care se afla in conflict:
"Sa nu ucizi!" - nu era vorba in Crestinism, ca si in Satanism ca un copil este pur si ca nu poate fi ucis deoarece este PUR. Acum Dumnezeu, aparent pleaca de la credinta insuflata ucenicilor acestuia si devine crud, malefic si distrugator pentru a demonstra ca ... poate!

4.Afirmatia:
Iisus : Matei 10:34,35,36,37 : " (34) Nu socotiti ca am venit sa aduc pace pe pamanint; n-am venit sa aduc pace, ci sabie. (35) Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fiica de mama sa, pe nora de soacra sa. (36) Si dusmanii omului (vor fi) casnicii lui. (37) Cel ce iubeste pe tata ori pe mama mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine."
Porunca cu care se afla in conflict:
"Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamintul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va da tie." - Pe langa ca Iisus a mostenit genele tatalui sau in ceea ce priveste setea de razbunare, razboi si distrugere, Domnul (asta mai mic a cerurilor) iti cere sa fii lipsit de dragoste fata de parinti pentru a avea curajul necesar de a pleca, de a nu-ti mai vedea parintii niciodata (cei care au citit mai mult inteleg ce spunem aici). Mai bine nu spunea Iisus atat si termina totul printr-o propozitie simpla: "Reneaga-ti parintii si vei fi mintuit!"

5.Afirmatia:
Marcu 9:43,44,45,46,47,48 : " (43) Si de te sminteste mina ta, tai-o ca mai bine iti este sa intri ciung in viata, decit amandoua miinile avind sa te duci in gheena, in focul cel nestins, (44) Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge(45) Si de te sminteste piciorul tau, taie-l, ca mai bine iti este sa intri fara un picior in viata, decit avind amindoua picioarele sa fii asvirlit in gheena, in focul cel nestins, (46) Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge, (47) Si de te sminteste ochiul tau, scoate-l, ca mai bine iti este tie cu un singur ochi sa intri in imparatia lui Dumnezeu, decit, avind amindoi ochii, sa fii aruncat in gheena focului. (48) Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge."
Porunca cu care se afla in conflict:
Cu nici una direct. Ce e de tinut minte, este faptul ca Dumnezeu, i-a inspirat lui Marcu sa ne cum se practica automutilarea... de curiozitate cum se numeste un om(in cazul asta deitate) careia ii place sa priveasca sange, durere si altele?

6.Afirmatia:
Luca 14:26 : "Daca vine cineva la Mine si nu uraste pe tatal sau si pe mama si pe femeie si pe copii si pe frati si pe surori, chiar si sufletul sau insusi, nu poate fi ucenicul Meu."
Porunca cu care se afla in conflict:
"Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamintul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va da tie." - sa nu uitam ca din ceea ce ne spune Luca reiese ca mai marii Crestinismului atunci erau debusolatii, ca sa nu spunem mai rau, care tin neaparat sa transforme ura si dispretul intr-o maladie. Sa uitam de civilizatie, de oamenii din jurul nostru! Hai sa fim animale razbunatoare, pline de ura, in special pentru parinti!

7.Afirmatia:
Matei 19:29 : "Si oricine a lasat case sau frati, sau surori, sau tata, sau mama, sau femeie, sau copii, sau tarine, pentru numele Meu, inmultit va lua inapoi si va mosteni viata vesnica." continuare... Marcu 10:29 : "Iisus a raspuns: Adevarat graiesc voua: Nu este nimeni care si-a lasat casa, sau frati, sau surori, sau mama, sau tata, sau copii, sau tarine pentru Mine si pentru Evanghelie"
Porunca cu care se afla in conflict:
Nici una. Este interesant cum se completeaza unul pe altul acesti toi autori nu?

8.Afirmatia:
Iesirea 20:1,2,3,4,5 : " (1) Atunci a rostit Domnul inaintea lui Moise toate cuvintele acestea si a zis: (2) Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamintul Egiptului si din casa robiei. (3) Sa nu ai alti Dumnezei inafara de Mine! (4) Sa nu-ti faci chip cioplit si nici un fel de asemanare a nici unui lucrudin cite sint in cer, sus, si din cite sint pe pamant, jos, si din cite sint in apele de sub pamint! (5) Sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti, ca Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina parintilorce Ma urasc pe Mine, pina la al treilea si al patrulea neam,"
Porunca cu care intra in conflict:
E porunca, ce mai vreti? Doar ca noua ni s-a parut cam diferita de ceea ce vedeam in carticelele primite de la preotul de religie in generala (clasele I-VIII). Sfat prietenesc? Daca mai primiti ghiduri din astea spirituale, verificati cu ceea ce e in biblie.. sa nu va prostiti atata tot! Concluziile sunt de prisos. Asteptam mail cu adaugari. Eseu realizat de shaithan, modificat integral de Administratia B.S.R.org


23/03/07 16:28

   
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
He, he, blacky, dacă bine schematizez, ceea ce ai scris se poate grupa în 4 categorii. Hai să vedem. O să o scurtez:

1. (1-4) Uiţi ca şi in societate nu e legal să ucizi, dar e legală pedeapsa cu moartea (acolo unde e). Unul e actul voluntar, iar altul cel justiţiar. Deci pică ceea ce numeşti tu contradicţie.

Spui "ca si in Satanism că un copil este pur si că nu poate fi ucis deoarece este PUR.". Biblia afirma contrariul, adică faptul ca ne naştem cu o fire păcătoasă pe care o moştenim de la părinţi.

2. (5) Automutilare ? :D Chiar nu se vede ironia din spatele textului? Te poate face mâna, piciorul sau ochiul să păcătuieşti? Mâna e cea care decide să fure sau să ucidă? Absurd. E destul de clar pentru cine vrea să vadă că mintea trebuie să ţi-o desprinzi de păcat. Păcătuieşti nu pentru că decizi să o faci (asta fiind în firea umană) ci pentru că nu decizi să nu o faci.

3. (6-8) ÃŽn ceea ce pezinţi în continuare iar te legi (sau cei care au scris textul de mai sus) de ceva ce s-a citit superficial. Esenţa e să cunoşti priorităţile şi să nu-ţi pui nici măcar părinţii mai presus de Dumnezeu.
Porunca "cinsteşte-ţi părinţii" în textul original are sensul de a le aduce cinste prin ceea ce faci şi ceea ce eşti, nicidecum să îi elogiezi, sau să îi cinsteşti cu o bere, sau ce s-ar mai vrea a se înţelege prin expresia respectivă.

3. (punctul 8) Aici citezi doar jumătate de adevăr, laşi la o parte "Şi Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele." Ce ţi se pare mai impresionant, asprimea sau mila lui Dumnezeu? Dealtfel cea mai aspră pedeapsă menţionată în Biblie (în afară de cea veşnică) este că "...Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate...". Nu-i aşa că pare convenabil să fii lăsat să faci ce vrei? Pare doar.
OK, am scris destul, nu mai comentez, îi las şi pe alţii.


_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

24/03/07 18:51

Site web  
blackmetal
membru

Locatie: Satu Mare, Romania
Inregistat: 09/02/07
Mamaia nu stie ce aia simbolism sau metafora sau ironie.
Mamaia cand citeste Bibila pe WC sau inainte de culcare crede ce citeste, nu crede ce ar putea sa insemne.
Cand a fost facuta Biblia(adik cand se spune ca a fost facuta) nu era chestia cu "interpretarile".
De aici trag 2 concluzii:
1 - Bibilia a fost facuta in scopul de a controla oamenii. Ceva gen Codul Lui DaVinci
2 - Un roman, amplu, scris pt scopuri educationale in primele secole


29/03/07 17:59

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Ai citit-o, blackmetal ? Sau astepti sa ajungi...tataie ?

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

29/03/07 20:45

   
blackmetal
membru

Locatie: Satu Mare, Romania
Inregistat: 09/02/07
n`am citit`o shi n`o s`o citesc pt ca e prea lunga shi nu`mi place sa citesc de fel :)) daca iese film, ma uit :P

29/03/07 22:58

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

blackmetal a scris:

n`am citit`o shi n`o s`o citesc pt ca e prea lunga shi nu`mi place sa citesc de fel :)) daca iese film, ma uit :P

Atunci cum de ai curajul sa contrazici ceva ce de fapt nu cunosti ?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

30/03/07 00:07

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

blackmetal a scris:

Mamaia nu stie ce aia simbolism sau metafora sau ironie.
Mamaia cand citeste Bibila pe WC sau inainte de culcare crede ce citeste, nu crede ce ar putea sa insemne.

  Hm, de unde ştii tu ce gândeşte mamaia în general, şi pe budă în particular? Şi, de altfel, care mamaie?

  Biblia este destul de complicată ca să nu înţelegi anumite lucruri din ea, şi destul de simplă ca să înţelegi altele. ÃŽţi cer scuze în Numele Lui Dumnezeu că nu ţi-a cerut ţie părerea cum să o scrie, atunci când a scris-o. Poate atunci o scria mai bine, şi nu mai găseai atâtea cârcoteli pe marginea ei.
  E chiar penibil ce "contradicţii" ai putut băga la înaintare, punându-le pe seama unei presupuse prostii generale a masei omeneşti. Nu cumva ai ceva idei preconcepute asupra gradului de inteligenţă al cititorilor Bibliei?


blackmetal a scris:

De aici trag 2 concluzii:
1 - Bibilia a fost facuta in scopul de a controla oamenii. Ceva gen Codul Lui DaVinci
2 - Un roman, amplu, scris pt scopuri educationale in primele secole

Te superi dacă te numesc la faza asta "mamaie" conform conotaţiei peiorative pe care ai imprimat-o termenului? Numai o mamaie putea să tragă asemenea concluzii rapide şi totuşi "inteligente" pornind de la asemenea premise incomplete.

Ultima modificare de Filip. (30/03/07 14:37)


30/03/07 14:32

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

april a scris:

Atunci cum de ai curajul sa contrazici ceva ce de fapt nu cunosti ?

Tipul făcea o glumă. Evident că a citit măcar fragmente din ea, măcar cele pe care le-a postat. Ideea probabil sugerată e că nu merită efortul. Dacă nu l-aş bănui că asta vrea de fapt să sugereze, i-aş oferi eu o căruţă de filme din Biblie. Dar, la fel, am şi eu prejudecata că nu merită efortul...


30/03/07 14:34

Site web  
blackmetal
membru

Locatie: Satu Mare, Romania
Inregistat: 09/02/07
Daca nu ai fost in stare sa-mi intelegi cuvintele, cu siguranta nu o sa fi in stare sa-mi explici de ce a zis Dumnezeu sa-ti tai o mana.
Oricat de satanista ar parea intreabarea mea totusi, imi explica cineva? Sau sunteti o mare adunatura de oameni care citesc ca robotii cele cateva zeci de sute de pagini ale bibliei si habar n-au sa explica 3 citate.

Babele se duc la Biserica. "Vai ce credincioase suntem". Oare ce ar zice daca le-as arata paragrafele de mai sus? Probabil ca daca le-as arata imprimate, nu m-ar crede. Daca le trantesc biblia in nas or ar zice "Nebanuite sunt caile domnului" sau "Pleaca copile cu Biblia asta de aici ca e falsificata".


03/04/07 16:22

   
Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07
blackmetal, eu iti sugerez sa nu mai iei versetele din context.  Daca tu nu poti sa faci diferenta intre ceea ce vrea sa spuna Dumnezeu cand da porunca sa nu ucizi si cand spune sa ucizi pe cel ce incalca o porunca, nu cred ca te mai poate lamuri cineva. 
Un alt lucru care tu nu il intelegi este de ce spune Domnul Isus ca a venti sa aduca ura intre parinti si copii, si asa mai departe.  Ce spui tu de tarile musulmane unde copiii care se pocaiesc sunt urati de parintii lor si dati sa fie chinuiti sau omoriti.  La fel si cu parintii.  Poate ar fi bine sa iti deschizi putin ochii inimii si sa lasi ca Duhul lui Dumnezeu sa iti vorbeasca prin Cuvantul Sau. 
Iti dau dreptate intr-un lucru:  Biblia este un roman.  Este un roman de dragoste adevarat prin care Dumnezeu iti arata cat de mult Domnul Isus si-a iubit "mireasa".  Atat de mult ca a venit sa isi dea viata pentru ea.  Si daca nu stiai, noi crestinii, suntem mireasa Lui.  Poate iti va fi greu sa intelegi ce inseamna afirmatia asta. 
Si daca explicatiile astea nu te-au lamurit, atunci uite inca una:  Dumnezeu are puterea sa faca ce vrea.  Cine esti tu ca sa-L tragi la raspundere?


_______________________________________
Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.

03/04/07 18:54

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Voi încerca să postez câteva traduceri ale unor articole care se găsesc pe internet la adresa
                       http://www.drdino.com/articles.php?cat=15.

  Cunoscătorii de limbă engleză pot citi acolo în original ce traduc eu aici.

  Menţionez că unele contradicţii sau formulări de mai jos sunt legate prin natura lor de traducerea Bibliei în limba engleză, aşa că ele s-ar putea să nu existe sau să pară ciudate în lumina traducerii în limba română.
   Ori de câte ori va fi posibil voi insera note adiţionale lămuritoare în acest sens.
   De asemenea, în spiritul unei traduceri cât mai fidele, am să păstrez formula originală a textului - cu eventuale greşeli şi repetări din ea, fără a-mi lăsa eu prea mult amprenta.

   (Pentru greşelile mele ortografice, vă rog să mă „urecheaţi” fără nici o jenă. Scopul final e să avem un text cât mai bun.)

Deci, pentru cei interesaţi... spor la citit!


20/04/07 13:05

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Traducerea primului articol o puteţi găsi aici: Contradicţii 1

20/04/07 13:06

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Continui seria din cele 4 articole traduse, care am spus că le voi posta aici.

   Acest al doilea articol e şi mai lung decât primul.
   ÃŽn acest nou articol sunt reluate unele din contradicţiile deja citate. Hovind le-a postat însă la el pe site aşa cum sunt, pentru că ele provin de fapt dintr-o scrisoare de la un prieten de-al său. Prin urmare voi respecta şi eu felul în care a scris autorul original şi felul în care a preluat Hovind scrisele sale.

  Spor la citit!

  Traducerea celui de-al doilea articol o puteţi găsi aici: Contradicţii 2


22/04/07 23:26

Site web  
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07

blackmetal a scris:

Urmatoarele extrase din Biblie subliniaza afirmatii contradictorii :

1.Afirmatia:
Iesirea 22:18 : "Pe vrajitori sa nu-i lasati sa traiasca!"
Porunca cu care se afla in conflict:
"Sa nu ucizi"
Pentru care porunca este incalcata aceasta, care este probabil si cea mai importanta? Pentru asta: "Eu sunt Domnul Dumnezeul tau(Care te-a scos din pamintul Egiptului si din casa robiei). Sa nu ai alti dumnezei inafara de Mine!


Nu e chiar aşa.

Un om care afirmă despre el că este vrăjitor şi nu dovedeşte acest lucru, nu e luat în seamă. Şi astfel dovedeşte că este vrăjitor printr-o faptă abominabilă. Ca să vadă toţi ”puterea lui”, înfricoşătoare. Cum altfel?
Un vrăjitor este de fapt un om care lucrează cu forţele opuse lui Dumnezeu, care omoară sau ajută moral la omorârea de oameni, copii, animale, ajută la destrămarea unor familii, cultivă deznădejdea, ura, minciuna şi alte fapte nu tocmai pe placul lui Dumnezeu. Astfel porunca "Pe vrajitori sa nu-i lasati sa traiasca!" nu intră deloc în conflict cu "Sa nu ucizi". Mai degrabă este o poruncă în acord cu ”ochi pentru ochi”.

Şi în continuare, tot ceea ce mai afirmi poţi să o priveşti din punctul de vedere conform căruia orice abatere de la orice poruncă a Lui Dumnezeu înseamnă un rău comis împotriva unui om de lângă tine. Sau altfel spus, în momentul în care încalci o poruncă a lui Dumnezeu, o persoană de lângă tine (adult sau copil) are de suferit.

Ultima modificare de zambezi (30/10/07 16:38)


30/10/07 16:37

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07

Abaddon a scris:


[...]
9.    Ci ucide-i; mâna ta să fie înaintea tuturor asupra lor, ca să-i ucidă, şi apoi să urmeze mâinile a tot poporul.
10.    Să-i ucizi cu pietre până la moarte, că au încercat să te abată de la Domnul Dumnezeul tău, Care te-a scos din pământul Egiptului şi din casa robiei. 
[...]
Nu este nicio indoiala ca atunci cand a spus asta, Dumnezeu a fost dezagreabil, gelos, increzut, nemilos, rasist si intolerant fata de alte inclinatii spirituale ale oamenilor.
Astfel, El isi indeamna supusii la acte de geoncid.


Omul este o fiinta limitata. El nu poate prevedea toate consecintele faptelor sale. Din cauza aceasta Dumnezeu a stabilit foarte clar limitele in care omul sa-si desfasoare activitatile.

Altfel spus, toate actiunile omului care se desfasoara in afara limitelor trasate de Dumnezeu pentru om au ca si consecinta aducerea de suferinta asupra celor din jurul omului.

Daca incalci o porunca a Lui Dumnezeu aduci nefericirea in viata cuiva. Altceva nu poate urma. Simplu. 

Daca stai sa analizezi ce a urmat despartirii de Dumnezeu, atunci vei intelege ca Dumnezeu a spus ceea ce a spus dintr-un singur motiv: iubirea omului. Nu rasism, nu ura, nu intoleranta, nu lipsa de mila sau alte aberatii. Ci pur si simplu iubire. Atat.

Ultima modificare de zambezi (25/11/07 13:49)


25/11/07 13:48

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Am început aici să prezint nişte răspunsuri date de alţii celor care cred că găsesc contradicţii în Biblie.


Traducerea celui de-al treilea articol o puteţi găsi aici: Contradicţii 3


27/02/08 22:13

Site web  
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
in Proverbe tot repeta sa cautam intelepciunea, sa o cerem de la Dumnezeu ca e de folos etc., si dupa aia Eclesiastul 1:17-18 zice ca:

"Mi-am pus inima să cunosc înţelepciunea, şi să cunosc prostia şi nebunia. Dar am înţeles că şi aceasta este goană după vânt. Căci unde este multă înţelepciune, este şi mult necaz, şi cine ştie multe, are şi multă durere."

Probabil ca nu e o contradictie, dar eu nu am inteles faza.


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

18/04/08 17:31

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Este vorba de doua intelepciuni(1 Corinteni 1:19-21). In Proverbe zicea ca inceputul intelepciunii este frica de Domnul (Proverbe 9:10a). In Eclesiast trateaza lucrurile dintr-o perspectiva mai lumeasca... as zice eu. Si are dreptate in ce zice. N-ai auzit expresia "Ignorance is bliss"?

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

18/04/08 17:40

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Un verset cheie pentru cei care citesc Eclesiastul, şi care îi va ajuta să înţeleagă mai bine frământările sale, este 1:13:

Mi-am pus inima să cercetez şi să adâncesc cu înţelepciune tot ce se întâmplă sub ceruri: iată o îndeletnicire plină de trudă, la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor.

Să avem mare grijă, căci dacă uităm de acest verset, putem ajunge la multe năstruşnicii. (Una este înţelepciunea omului de sub ceruri, şi alta este înţelepciunea lui Dumnezeu de deasupra cerurilor.)

Ceea ce vede omul "sub ceruri", în lumea aceasta fizică, este destul de puţin din ceea ce există. Mai există şi lumea "de dincolo de ceruri", pe care dacă o "privim", s-ar putea să ajungem la alte concluzii decât cele pe care le avem atunci când ne uităm numai la ceea ce văd ochii fizici.

Din moment ce credem în Dumnezeu, ar trebui să fim deja capabili să facem distincţie între concluziile fireşti, limitate de constrângerile spaţiului fizic, şi cele spirituale, limitate numai de Dumnezeu.

De altfel, la problema de faţă, câteva versete mai departe (în capitolul 2), după ce până acolo vorbeşte în aceiaşi termeni şi despre alte frământări pământeşti, Eclesiastul spune:

25. Cine, în adevăr, poate să mănânce şi să se bucure fără El?
26. Căci El dă omului plăcut Lui înţelepciune, ştiinţă şi bucurie; dar celui păcătos îi dă grija să strângă şi s-adune, ca să dea celui plăcut lui Dumnezeu! Şi aceasta este o deşertăciune şi goană după vânt.

Adică, înţelepciunea de la Dumnezeu este ceva de dorit, ceva bun, şi o dobândeşte cel plăcut Lui, pentru ca să se bucure împreună cu El.

Iar cine caută doar înţelepciune de dragul înţelepciunii, ca să se bucure doar de câte ştie el, va ajunge inevitabil la concluziile Eclesiastului, că a dobândit totul degeaba, fiindcă tot moare şi el într-un final, la fel ca unul care a trăit ca o legumă toată viaţa.

Mie mi se pare că până aici, în aceste două capitole (şi de fapt în toată cartea Eclesiastul), se pun în antiteză lucruri care sunt similare până la un punct, dar sunt despărţite de faptul că sunt închinate sau nu lui Dumnezeu.

Cele închinate lui Dumnezeu aduc bucurie (veşnică) în prezenţa Lui, celelalte aduc doar ceva ca dependenţa de un drog pe care, oricât l-ai lua, tot ajungi la un moment dat să nu te mai satisfacă.

Aşa că, această carte este plină mai degrabă de antiteze, decât de contradicţii.


18/04/08 19:18

Site web  
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
e faina explicatia...

_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

18/04/08 21:59

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
După moartea lui Solomon, împărăţia s-a cam destrămat.
Au stăpânit Roboam, fiul lui Solomon, peste Iuda şi Ieroboam, slujitorul, este Israel.

După moartea lui Roboam a venit fiul său, Abiam.

-În 1 Împăraţi15:2, scrie că "Mama sa se chema Maaca, fiica lui Abisalom."

-În 2 Cronici13:2,  nu scrie ABIAM, ci ABIA. Iar "Mama sa se numea Micaia, fiica lui Uriel, din Ghibea."

Probabil că adevărul e undeva la mijloc, sau mai degrabă în 2 Cronic 11:20, unde scrie că Roboam "...a luat pe Maaca, fiica lui Absalom. Ea i-a dăruit pe Abia...."

Probabil că Abisalom-Absalom , o fi ceva diferenţe de traduceri. Dar cine e ...Micaia, fiica lui Uriel, din Ghibea??


Şi mai e una:

După Abiam, vine fiul său, ASA, a cărui mamă, conform 1Împăraţi15:10 şi 2Cronici15:16, poartă numele de Maaca, fiica lui Abisalom.

Care e adevărul??
Că eu am mers după trimiteri şi nu i-am dat de capăt.


24/04/08 08:59

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
pai cum sa dai de capat cand ai mers 2 metri! Du-te pana-n capat, ca sa dai de capat. Si apoi constati: Taine mari...! ;)

_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

24/04/08 10:19

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Cu această Maaca există o oarecare problemă.

Redau dintr-un alt articol, pe care l-am postat aici.

În tradiţia evreiască pe tron nu au stat împărătese. Aici, împărăteasa mamă - Maaca, îşi asumă un rol important când fiul ei, Abiam, moare după ce a domnit numai 3 ani. Pe cât se pare, ea îl adoptă pe unul dintre fii lui, Asa (1 Împ. 15:10), ca figură centrală, şi de fapt domneşte ea însăşi primii 10 ani (vezi 2 Cron. 14:2).

Din câte văd eu, în 2 Cron. 11, 20, se amintesc următorii copii ai lui Maaca: Abia, Atai, Ziza Şelomit. Deci nici poveste de Asa, care este amintit atât în 2 Cron. 15:16 (deci în aceaşi carte, astfel că Asa nu poate fi = Atai printr-o scriere diferită a numelor), cât şi în 1 Împ. 15:9, ca fiu al lui Maaca.

Ai amintit că Maaca era favorita lui Roboam. Eu unul nu m-aş mira să fi fost un scenariu clasic de complot, în care o femeie frumoasă, ambiţioasă, iubită de împărat, nu i-a dăruit totuşi un fiu. Şi să nu fi făcut un troc de genul Sara cu Agar. Troc care de altfel s-a repetat în istoria evreilor. Şi astfel să-şi fi păstrat poziţia de favorită, de regină. Poziţie pe care, din citatul de mai sus, vedem că o cam dorea.

Numele Uriel, în cartea Cronicilor, l-am găsit corespunzător unui levit, căpetenie, care slujea la Templu.. Dacă Abia a fost de fapt fiul fiicei unui levit, ar fi explicabil felul în care este descrisă lupta dintre el şi Ieroboam, din 2 Cronici 13, în care se pune accentul cu reverenţă pe rolul preoţimii. Episodul Abia din Cornici, pare o relatare din perspectiva unui cleric care, pe lângă că era familiar cu „al cui fiu era cu adevărat” Abia (lucru pe care şi vrea să-l înregistreze cu mândrie, să nu se uite cumva), este dispus să treacă cu vederea restul vieţii sale, faţă de care cartea Împăraţilor nu este aşa de îngăduitor (1 Împ. 15: 3,4).


24/04/08 10:39

Site web  
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
xx. Scuze, am văzut târziu!! ;) Şi mersi.

Ultima modificare de Magdy (24/04/08 10:46)


24/04/08 10:45

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

RainSong a scris:

Eu tot ma intreb o chestie :atunci cand i-a izgonit pe vanzatori din Templu ,Isus a facut-o cu duhul blandetii ?
Ioan 2:15 A făcut un bici de ştreanguri, şi i-a scos pe toţi afară din Templu, împreună cu oile şi boii; a vărsat banii schimbătorilor, şi le-a răsturnat mesele.
Versetul de mai sus imi zugraveste in minte o actiune violenta .
Sau in astfel de situatii nu se mai aplica faza cu "blandetea voastra sa fie cunoscuta de toti oamenii"? :rolleyes:


25/04/08 13:10

Site web  
Pagini:  1 2    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net