TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Satanismul Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 20 21 22 23 24 25 26 ... 57
Dana
membru

Inregistat: 04/01/07

eudemonistul a scris:

Eu am spus ca traim intr-o lume duala iar lumea (nuu puteti contesta) este facuta dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

Dezvolta te rog , ca nu prind ideea...

02/06/07 17:10

eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Zau...ce sa mai dezvolt? Chiar nu e clar?E vorba despre logica fie ea si cea formala.Ai doua afirmatii care o determina pe a treia.Silogismul. E la indemana oricui stapaneste calitatea umana primordiala: discernamantul.Sa nu-mi imputi iar lipsa de bun simt!

02/06/07 17:17

ni+ka
membru

Inregistat: 31/05/07
Vedeti ce se intampla cand va indepartati de la esenta invataturii celei drepte ( ortho doxa)?
Unul din voi consideră fericirea scopul vietii omenesti, cand de fapt nazuim la fericirea veşnică a a lumii de dincolo; altul considera ca mantuirea este personală.
Cine sunteti şi ce v-at facut!
Are rost sa discutam trinitatea divina, cand avem atatea manifestari treimici atat in noul cat şi in vechiul testament: la stejarul din Mamvri, la botezul domnului cand a vut loc hierofania in vazul lumii intregi? Ce sa mai vb de liturghia de astazi care este o manifestare treimica unica. In momentul epiclezei Fiul sub forma fertfei pe Sf Disc, Duhul care se coboara, Dumnezeu care le primeste: " Ale tale dintru ale tale, tie iti aducem de toate şi pentru toate..."
De ce Dumnezeu nu s-a aratat pregnant in forma trinitara poporului evreu? Ganditi-va ca atunci, ca si acum de altfel, oamenii puteau cadea in erezie. Cum poate Dumnezeu sa se manifeste in trei persoane? Sau cum sa ni inchinam unui Dumnezeu in trei persoane? Acestea erau doar cateva din intrebarile posibile puse de evrei. Daca se inchinau unui Dumnezeu in trei persoane, oare evreii nu se  asemanau cu paganii. Pentru a evita acest lucru , Dumnezeu , in iconomia sa divina, a ales ca poporul sa il recunoasca intr-o forma singulara.

02/06/07 17:18

eudemonistul
+

Deci Dumnezeu - in nemarginita lui bunatate - a vrut sa fereasca poporul evreu de erezie. Asta sa inteleg?????

02/06/07 17:31

ni+ka
membru

Poti intelege ceea ce vrei! Dar tu daca pui la indoiala planul lui Dumnezeu, nici nu ma mir ca ai o viziune duala asupra vietii. Asta inseamna ca si dracu i jumate bun si jumate rau, daca o luam dupa logica ta.

02/06/07 17:36

eudemonistul
+

De ce nu?Crestinii au spus ca "si Iadul e pavat cu bune intentii"sau "nu e dracul chiar atat de negru".Si...nu e logica mea.Vei gasi aceeasi logica in Avesta, cartea care a influentat decisiv mozaismul si crestinismul.

02/06/07 17:42

ni+ka
membru

Avesta neavesta, astea au fost scrise de oameni. Principiile bine rau lumina intuneric,  erau inainte de avesta şi inainte de nu mai stiu ce carti. Erau la Creatorul, iar daca prin revelatie omul a scris doar ceea ce l-a dus mintea fara sa asculte de Creator ia uite ce a iesit.

02/06/07 17:50

eudemonistul
+

Pai...sa ne intelegem: Zarathustra sustine ca Avesta este carte sfanta, dictata de Dumnezeu.Daca nu e asa... e belea curata, pentru ca ma intorc la Septuaginta si la Noul Testament si iar vreau sa-mi raspundeti la intrebari. se poate?

02/06/07 18:16

giany
membru

Inregistat: 18/05/07

eudemonistul a scris:

Eu as fi fericit daca ar fi eliminati prostii, indiferent de rasa.

nu pot sa te iert pt asa ceva...
daca exista altul mai destept ca tine...(asa ca sa intelegi si despre cine e vb : eu adicatelea)... ar trebui sa te elimin sau sa te educ si sa te ajut sa te dezvolti???
tot mi se reaminteste ca asta e un site crestin dar nu ma pot abtine fratilor...

florin

02/06/07 18:18

eudemonistul
+

Voi, cei care pretindeti ca-i apartineti lui Isus va ganditi numai la omor! Ciudat! Am spus "eliminati", nu "exterminati".Din putinele mele cunostinte, nu rezulta ca ar fi sinonime.Ma inclin in fata desteptaciunii tale!

02/06/07 18:27

giany
membru

eudemonistul a scris:

Voi, cei care pretindeti ca-i apartineti lui Isus va ganditi numai la omor! Ciudat! Am spus "eliminati", nu "exterminati".Din putinele mele cunostinte, nu rezulta ca ar fi sinonime.Ma inclin in fata desteptaciunii tale!

ELIMINÁT adj. v. anulat.
ANULÁT adj. 1. v. abrogat. 2. v. reziliat. 3. v. contramandat. 4. eliminat, înlăturat, scos, suprimat, şters, tăiat

tu cum intelegi "eliminat"-ul asta frate? la mafioti ce o fi insemnand??? la legiunile straine ce o fi insemnand???

unul ca tine nu se inclina niciodata pentru ca o spune tot cu superioritate si asta ...

Ultima modificare de giany_v (02/06/07 18:31)

02/06/07 18:30

eudemonistul
+

Te rog consulta DEX-ul.Cred ca exista si on-line.Sinonim este "a exclude"(dintr-o colectivitate). Dar...asta-i dezavantajul cand esti prea avansat.Unul ca mine se inclina intotdeauna in fata adevarului, pentru ca asa a fost crescut.Obisnuinta este a doua natura.

02/06/07 18:39

ni+ka
membru

Tu pentru cine traiesti, pentru Dumnezeu sau pentru om?

02/06/07 18:43

eudemonistul
+

"Fericiti oamenii carora Dumnezeu nu le tine in seama greselile".Apleaca-te asupra citatului si vei intelege. As mai vrea sa te gandesti saupra unui fapt:cu ce s-a obligat Avraam in fata lui Dumnezeu?

02/06/07 18:54

ni+ka
membru

Te-ai gandit la cauzele care conduc la acest lucru?

S-a obligat! Eu cred ca credinta exclude termenul "obligativitate"

02/06/07 19:05

Dana
membru

Inregistat: 04/01/07

eudemonistul a scris:

Voi, cei care pretindeti ca-i apartineti lui Isus va ganditi numai la omor!

Nu vorbi la plural...nu l-a desemnat nimeni pe giany_v purtatorul de cuvant al crestinilor.

02/06/07 19:18

eudemonistul
+

Cred ca pe aici bantuie obiceiul de a nu ti se raspunde la intrebari, pt. ca apoi sa fii acuzat de monolog.Chiar crede cineva ca am folosit termenul "obligat" doar asa...ca sa ma aflu-n treaba?

02/06/07 19:27

ni+ka
membru

Chiar daca ti-as raspunde, efortul meu ar ramane fara ecou. Asadar de ce sa ma chinui degeaba?

02/06/07 19:33

eudemonistul
+

Ai dreptate! Pentru multi ratiunea e un chin.Cred ca d-aia nu e liniste p-aici.Te rog, nu te mai chinui...devine obicei si...doare.

02/06/07 20:02

giany
membru

eudemonistul a scris:

Ai dreptate! Pentru multi ratiunea e un chin.Cred ca d-aia nu e liniste p-aici.Te rog, nu te mai chinui...devine obicei si...doare.

dar DUMNEZEU are oare liniste??? IL lasam noi in pace??? IL scutim noi de cele ce ne sunt necesare in cererile noastre ???

p.s. sa inteleg ca DUMNEZEU se chinuie cu noi???

nush cum fac dar nu inteleg nimic si intreb cu intrebari care afirma lucruri adevarate!!!

02/06/07 20:41

eudemonistul
+

Mai repede...noi ne chinuim cu el dar...e problema noastra.

02/06/07 21:08

giany
membru

eudemonistul a scris:

Mai repede...noi ne chinuim cu el dar...e problema noastra.

completare: noi IL chinuim pe EL nu "decat cu EL" si nu e numai problema noastra atata timp cat e si un EL in propozitie.

fii foarte atent ca greselile de exprimare dupa cate stiu eu vor fi judecate dupa fiecare cuvant de catre EL

02/06/07 21:37

Nocternus
membru

Inregistat: 21/04/07

giany_v a scris:

dar DUMNEZEU are oare liniste??? IL lasam noi in pace???

Pai sincer il cred...cu asa adepti.
Eu i-am facut eu serviciu si l-am lasat in pace, definitiv. Asta ca sa nu ne mai chinuim reciproc.
Va sugerez sa faceti acelasi lucru...nu vedeti ca nu are chef de voi ?

02/06/07 22:03

Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07
Si eu iti sugerez sa te razgandesti si sa te intorici la Dumnezeu cat mai este vremea, daca tot suntem la capitolul sfaturi ;)

02/06/07 22:30

Nocternus
membru

Inregistat: 21/04/07
Nu ma grabesc....nu am de ce...nici macar un singur motiv...
Ce sfat mai e si asta?..sa renunt la tot ce am obtinut in anii astia...pt ce ? pt un Dumnezeu care si-a uitat de mult sclavii.
E ca si cand dupa ce am urcat atatea trepte pe scara evolutiei, vi tu si imi spui "arunca-te de sus in cap".

Ultima modificare de Nocternus (02/06/07 22:37)

02/06/07 22:34

Pagini: 1 ... 20 21 22 23 24 25 26 ... 57    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la