|
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Eudemonistule, diferenta dintre noi doi e ca eu am si dubii dar tu ai numai certitudini. Ce-ai sarit asa ars ca am privit problema si din alt unghi? De ce nu ar putea sa fie asa cum am zis eu? Adu argumente contra a ceea ce am zis eu si continuam dialogul. Nu e cazul sa ma iei cu bobocule, neicusorule!
Delmo, hai s-o luam catinel. Nu stiu daca ai vazut Romeo Must Die (apropo, misto filmu'). Acolo, la un moment dat, cand era bataia mai incinsa intr-un bar apare patronul cu cativa baietasi inarmati cu niste puscoace de toata frumusetea. Trage cateva rafale si zice: "Armele nu ucid oameni. Oamenii ucid oameni". Bine, dincolo de potriveala ca nuca in perete a acestei remarci profunde cu contextul tipul a zis o chestie foarte desteapta. Raul si binele nu au de a face cu planul material ci cu cel moral. Nu poti spune ca materia este rea. Nu are nici un sens. Trebuie sa o introduci intr-un context moral. Nu poti spune ca e o tragedie (rau) atunci cand erupe un vulcan. Tragedia (raul) apare numai in momentul cand sunt ucisi oameni sau distruse bunuri materiale a caror lipsa provoaca suferinta proprietarilor. Deci, materia este amorala!
Nu l-am facut pe Zoroastru adeptul lui Daniel (ar putea fi al lui Solomon... glumeam). Doar am expus niste ipoteze de lucru! Dovedeste-le false si le voi arunca la gunoi!
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
23/07/07 13:41
|
|
eudemonistul
+
Inregistat: 01/06/07
|
|
Daca as avea numai certitudini, nu as mai umbla pe net.N-am sarit ca ars, pentru ca reaspunsul tau denota lipsa de cunoastere. Mai citeste-i tu pe Averoes, Avicebron,Saadi sau chiar Al Doilea Isaia, minte luminata a sec. alVI-leaiHPana atunci ce dialog sa fac? Tu nu vezi ca tot intreb si lumea se fereste sa-mi raspunda? A dracului materia asta! Daca n-am fi fost noi, oamenii, crapa si nu stia ca e amorala!
|
|
23/07/07 14:33
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Hold your horses, farmer! Si ai grija la limbaj!!! Nu mai injura!
Bai, omule, daca ma vezi prost ca un bolovan de ce nu ma iluminezi? Daca doar vrei sa faci misto de noi cat de idioti suntem hai sa deschidem un subiect separat si acolo sa ne masuram muschii la mistouri. Si ce intelegi tu prin minte luminata? Adica de ce toti cei care au scris Biblia sunt niste inculti retardati si toti ceilalti sunt niste maestri ai neuronilor? Si care-i intrebarea aia la care tot astepti raspuns? Iti raspund eu doar mai scrie-o o data!
Da, ma, daca nu eram noi, oamenii, crapa materia si nu stia ca e amorala!!!
|
|
23/07/07 14:55
|
|
eudemonistul
+
|
|
Eu unul nu vad nicio injuratura. Tin sa-ti amintesc ca cei pe care i-am amintit mai sus au scris- intr-un fel sau altul - Biblia (Vechiul Testament) si nu vad cum nu ti-e frica de Dumnezeu sa-l faci retardat pe Isaiia. Cat despre intrebare - daca vrei sa raspunzi - e continuta in a9a postare din pag.38.
|
|
23/07/07 15:54
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Nu mai dracui!
Ma refeream la faptul ca tu crezi ca cei care au scris Biblia sunt niste plagiatori care au facut un amalgam din maretele invataturi ale inaintasilor lor!
Raspuns: Isus! Numai ca nu cred ca s-a nascut pe 25 decembrie!
|
|
23/07/07 16:39
|
|
eudemonistul
+
|
|
Ei bine,nu este Iisus. Toate datele apartin zoroastrismului si erau cunoscute cu 600 ani inainte de nasterea lui Iisus.Asta nu poate fi contestat. Sincretismul nu inseamna plagiat, Mani l-a facut aproape genial. Si-apoi...acuz eu crestinismul pt. ca l-a inrolat si pe Platon?Sau ca mari teologi crestini nu s-au sfiit sa fie...gnostici? Chiar crezi ca exista un singur mare teolog crestin care sa nu pretuiasca Avesta? Asta e si motivul pentru care am pomenit de ea.Ne declaram crestini dar habar n-avem care ne sunt radacinile. Maimonide spunea ca daca Dumnezeu n-ar fi vrut sa rationam, nu ne-ar fi dat ratiunea.
|
|
23/07/07 17:21
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Ok, atunci cine e?
Problema e ca iudeii cunosteau treburile astea cu mai mult de 600 de ani iHr. Iarasi ajungem la cine a fost primul!
|
|
23/07/07 17:41
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Iarasi ajungeti la discutii off-topic .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
23/07/07 17:45
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Hai s-o dau mai cotita! Avesta poate fi considerata scriere satanica? Gata, am revenit la satanism! 
|
|
23/07/07 17:51
|
|
Delmoniko
Exclus
Inregistat: 16/05/07
|
|
Ultima intrebare e de-a dreptul bolnava! Eu zic ca biblia e satanista si comunista la fel ca insusi Pinochet! De ce? A interzis toate celelalte materiale contemporane ei!
In sec 2-3-4 dupa Hristos s-a dus un adevarat razboi moral impotriva oricaror documente sau secte care "influentau" crestinismul! Aici intra zoroastrismul,cultul lui Mithra f raspandit de soldati si functionari pe atunci(de la care crestinismul a copiat cina de taina si impartasirea).cultul lui Isis,si,nu in cele din urma gnostici si Ioan Botezatorul!
Daca vrei sa citesti cu adevarat biblia intereseaza-te de mandeeni! Iisus a fost un simplu muritor,adept al lui Ioan Botezatorul!
Nici nu ar fi ajuns in manualele de istorie daca n-ar fi fost bar Kochba si revolta sangeroasa! Evreii,popor destept,si-au dat seama ca razboaiele nu se castiga doar cu armele!
Apropo,iudaizantii(ca ebionitii) isi cer si acum drepturile,crestinismul e mozaism si atat! Atat trebuia sa ramana! Insa ironia sortii,a facut ca tocmai imperiul care ii dadea la fiare pe crestini sa declare acest surogat de religie unica acceptata(Constantin si Teodosiu in391 interzice celelalte culte)!
Daca amenintai integritatea crestinismului,amenintai Imperiul! Din pacate,nu si-au dat seama ca tot asta ii va distruge,ii va roade din interior,cum arata Gibbon in a sa Istorie!
Ce sa mai vorbim de gnostici,de Simon Magul,de Apoloniu,de Valentin,de Evanghelia dupa Petru,Toma,Iuda,Maria Magdalena,Ioan,Evaghelia adevarului si alte 30 texte apocrife de la Nag Hammadi!
Biblia si Iisus sunt doar o gluma milenara!Nu inteleg cum de nu aveti ochi sa-i deschideti!
Ultima modificare de Delmoniko (23/07/07 18:15)
_______________________________________ Ai pus mana pe o biblie si te crezi dumnezeu!
|
|
23/07/07 18:14
|
|
Dana
membru
Inregistat: 04/01/07
|
|
Delmoniko a scris:
Biblia si Iisus sunt doar o gluma milenara! |
Ce carte mai cunosti tu, care sa dainuiasca de-a lungul vremii? Sa fie combatuta la fel ca Biblia? Sa fie cunoscuta la fel ca Biblia? Si sa nu se fi pierdut in negura vremurilor , impotriva vicisitudinilor?
_______________________________________ people come into your life for a reason, a season or a lifetime...
|
|
23/07/07 18:32
|
|
april
admin forum
|
|
Eu nici despre Satan n-as zice ca e o gluma milenara.
Delmoniko, n-o mai lua pe aratura. Ramai pe ogorul satanismului. Valabil si pentru ceilalti.
|
|
23/07/07 19:27
|
|
eudemonistul
+
|
|
Eu cunoc o carte care a dainuit mai mult si care n-a fost tocmai combatuta. Minti luminate si-au dat seama ca e mai bine sa fie integrata.Dar...nu mai are importanta. Am inteles. Cunoasterea nu va este straina, doar ca nu aveti voie s-o recunoasteti.Si Papa sustine ca e in interesul crestinilor ca unele lucruri sa le fie ascunse iar despre altele sa nu li se spuna adevarul. De ce m-as mai mira? Ceea ce face Dell e absolut inutil.
Ultima modificare de eudemonistul (23/07/07 19:48)
|
|
23/07/07 19:47
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Delmo, nu suntem la nunta sa scoti atatia porumbei!
Cum sa fie Isus adeptul lui Ioan Botezatorul?! Ioan a fost doar cel care a pregatit calea, cel care a strigat venirea lui Mesia despre Care chiar el zice ca nu este vrednic nici macar sa-I dezlege cureaua incaltamintei!
Sigur n-ar fi ajuns in manualele scolare fara bar Kochba! Nu prea stiu cum s-au descurcat miile de martiri care n-au stiut de bar Kochba si au stiut doar despre adeptul ala al lui Ioan pentru care si-au varsat sangele!
Crestinismul nu e mozaism. De fapt nici crestinism n-ar fi trebuit sa fie. Transformarea lui in religie a fost ceea ce l-a corupt. Crestinismul adevarat nu este o religie. Este o relatie personala cu Dumnezeul Cel Viu, Creatorul tuturor lucrurilor Care a coborat pe pamantul nostru nenorocit sa se jertfeasca pentru a putea avea acces la El
Eudemonistule, nu voi inghiti nimic pe nemestecate! Daca-mi dovedesti ca ai dreptate sunt al tau. Dar daca doar vrei sa te cred pentru ca asa spui tu... imi pare rau, nu sunt atat de naiv!
|
|
23/07/07 22:02
|
|
eudemonistul
+
|
|
Eu unul nu mai comentez si l-am sfatuit si pe Dell sa n-o mai faca. Se pare ca despre voi spunea Confucius (bine... nu-l veti crede pentru ca nu era crestin, saracul!):"Cum va puteti lauda voi ca ati crede in lucruri nevazute, cand nu sunteti in stare sa credeti in ceea ce vedeti?"Imi puteti spune si mie: cine il cunostea mai bine pe Iisus? Pavel? Matei? Marcu?Sau Iacov, fratele sau care i-a fost alaturi toata viata (cel putin cea cunoscuta)?
|
|
24/07/07 07:18
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Il cred pe Confucius pentru ca asta a zis si Isus!
Problema e alta: Isus ori a fost cel mai mare mincinos si nebun din istorie ori este ceea ce spune ca este!
O alta chestie ar mai fi cum privesti revelatia divina. Voi o priviti strict din punct de vedere uman. Niste indivizi si-au dat cu parerea despre cum ar fi dincolo (in cazul in care exista asa ceva). Noi insa credem ca exista un Dumnezeu capabil sa-si comunice gandurile catre creatia Sa si are posibilitatile pentru a le transmite si a le pastra. Pana la urma e o chestiune de credinta! 
|
|
24/07/07 13:37
|
|
eudemonistul
+
|
|
M-am obisnuit sa nu mi se raspunda la intrebari iar eu sunt doar unul care vrea sa cunoasca.Sper ca nu e si Confucius un biet plastograf!Iisus? Sincer? Nu ma intereseaza daca a fost nebun sau mincinos.Eu unul n-as sustine asa ceva. Problema e ca - in primele comunitati crestine - el este numit "Logosul din Venus" iar asta s-a perpetuat pana in zilele noastre. N-ar fi rau sa urmariti si atitudinea lui Mahomed vis a vis de Iisus. E destul de inteleapta si nu sfideaza logica sau bunul simt. E chiar ciudat ca n-o face.
|
|
24/07/07 14:31
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Apostoii au fost cei care L-au cunoscut cel mai bine pentru ca au trait cu El zi de zi de cand Si-a inceput misiunea (exceptie Pavel)!
Atunci ce sustii despre Isus?
In care comunitati este numit asa? Apostolii niciodata nu I-au zis astfel.
Care este atitudinea lui Mahomed? Ca este doar un profet? Isus nu a vrut sa fie cunoscut ca un profet ci ca Mantuitorul lumii, Judecatorul viilor si mortilor, Singurul Fiu al lui Dumnezeu! Hai, zi ca nu trebuie sa-ti lipseasca niste tigle de pe casa sa sustii asa ceva!
|
|
24/07/07 15:10
|
|
eudemonistul
+
|
|
Imi pare rau, dar trebuia sa stii ca Iacov i-a stat permanent aproape lui Iisus si era unul dintre apostoli.Avand in vedere explicatia, pot intelege ca nimeni nu l-a cunoscut mai bine decat Iacov? Ceea ce ti-am spus apare in documente ale Institutului pentru Studiul Bibliei din Ierusalim. Mahomed nu respecta decat 3 femei. Una este Maria. Nu neaga ca Iisus ar fi fiul lui Dumnezeu dar neaga ca este Dumnezeu. Explicatia e simpla si logica:"Daca e fiul lui Dumnezeu, inseamna ca este creat, deci nu poate fi Dumnezeu caci acesta este increat."Are o exprimare extrem de ciudata despre rastignire:"Iisus n-a murit, li s-a parut numai" pe care ma mir ca voi, crestinii, nu incercati s-o lamuriti.
|
|
24/07/07 16:21
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Iacov a fost fratele lui Isus. Au crescut impreuna. Sa zicem ca L-ar fi cunoscut cel mai bine! Totusi, Pavel, care nu L-a vazut la fata, a fost arhitectul teologiei crestine. Dar... sa mergem pe varianta expusa de tine!
Problema negarii dumnezeirii lui Isus apare si la iehovisti. Asta e un alt subiect care e dezbatut la erezii antitrinitare. Sincer, nu prea ma intereseaza parerea lui Mahomed care vorbeste la 6 secole dupa rastignire. Adica, ce vrei sa zici? Ca soldatii romani erau niste cretini si nu stiau sa faca diferenta dintre un om mort si unul viu? Ca doar de-aia nu i-au zdrobit fluierele picioarelor pentru ca au vazut ca era mort. Si de unde stia Mohamed ca li s-a parut?
|
|
24/07/07 16:55
|
|
eudemonistul
+
|
|
Ei, in situatia asta poate imi explici si mie de ce Evanghelia lui Iacov a devenit "erezia ebionitilor".
|
|
24/07/07 16:57
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Pentru ca Evanghelia lui Iacov nu a fost scrisa de Iacov, fratele lui Isus!
|
|
24/07/07 17:26
|
|
eudemonistul
+
|
|
Sa fim seriosi! Cine a hotarat asta?
|
|
24/07/07 18:34
|
|
april
admin forum
|
|
Sa fim seriosi, mai baieti.
Ia mai cititi odata titlul subiectului, ca sa stiti unde va aflati sau ar trebui sa va aflati .
|
|
24/07/07 18:46
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Pentru ca Iacov (care a scris epistola canonica) a fost martirizat in anul 62 iar Evanghelia lui Iacov e scrisa pe undeva prin sec II.
|
|
24/07/07 18:52
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|