TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Satanismul Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 34 35 36 37 38 39 40 ... 57
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Da? Si evangheliile lui Luca, Marcu si Matei cand au fost "scrise"?Cand e vorba despre cea a lui Matei, imi permit sa intreb si...de cine?

Ultima modificare de eudemonistul (24/07/07 20:04)

24/07/07 19:43

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Permite-ti sa intrebi la alt subiect.

Multumesc.

24/07/07 20:50

Christine S.
membru

Inregistat: 16/07/07
April, vad ca esti Admin si inteleg ca iti doresti sa se mentina ordinea pe forumul tau. E bine ca te implici, si te felicit pentru asta, dar cred ca esti putin cam dur/a. Discutia este interesanta si deocamdata nu se intrece limita bunului simt. E adevarat ca Eude si +Archangel+ sunt off-topic, dar nu cred ca e cazul sa te superi sau sa intrerupi discutia din aceasta cauza, atat timp cat se dezbat idei si userii au ce invata din asta.
Acum, eu doar mi-am spus parerea, nu vreau sa supar pe nimeni. Doar ca am intrat pe forumul vostru mai mult pentru aceste topicuri.

P.S. Mda, scuzati postarea off-topic.

25/07/07 03:09

eudemonistul
+

april e suparata pe mine ancestral. Tu esti noua pe-aici dar daca vei cerceta, vei vedea ca atunci cand nu-mi poate raspunde...ma baneaza.Practic.Dac-as omora o musca, isi va aminti ca e animista si ma va bana.Daca ar citi reviste de psihologie (iar un admin. ar trebui obligat s-o faca) ar vedea cat de mult contribuie offtopicurile la cultura internautilor dar...de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Si nici nu te baneaza!
PS. Ar trebui sa recunosti, april, ca de cate ori nu am postat eu si Dellmoniko topicurile tale au luat vacanta.Scripta...manent!

Ultima modificare de eudemonistul (25/07/07 07:15)

25/07/07 07:13

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Nu e vorba ca ati postat voi, ci e vorba despre ce ati postat voi si cum. E o mica mare diferenta.

Daca as fi lasat toate mesajele voastre pe forum s-ar fi vazut mai bine asa zisa contributie la cultura noastra.

Asa ca eu zic sa te potolesti, eudemonistule. Ai fost banat provizoriu. Te puteam bana definitiv. Asta nu mai comentezi ? Ca ai, inca, dreptul la replica ?

Forumul este mare si exista multe subiecte unde se pot purta discutiile de aici. Si daca nu exista inca, pot fi propuse. Nu cred ca-s dura daca va atentionez ca sunteti off-topic.

25/07/07 08:06

eudemonistul
+

Vezi? Nici macar nu te-a interesat ce-am scris. Citeste ce spune Dr. Cristian Andrei despre offtopicurile de pe forumuri si vei vedea cat de mult dezvolta intelectual discutiile colaterale. Tu ce faci pe un forum crestin? Ameninti. Nu cumva e un oarecare fariseism in atitudinea ta?Eu, probabil si Dellmoniko, n-am venit aici sa jignim sau sa mintim.Am venit pentru a descoperi un mod de gandire Nu am postat decat idei provenind din tezaurul gandirii umane care nu gandeam ca pot irita pe cineva. Adu-ti aminte de Rivarol:"ideile nu se impusca!"Prin atitudinea pe care o adopti...cam asta faci.Eu asta am tinut sa-ti spun. Acum poti face cum crezi.

25/07/07 08:28

Delmoniko
Exclus

Inregistat: 16/05/07
Cel mai apropiat apostol,culmea ironiei,este chiar Iuda!
Care l-a ajutat pe Iisus sa scape de corpul uman!
Cititi si judecati singuri!
Nu mai puneti intrebari pana nu ati verificat in prealabal!

Biblia nu constituie izvor de intelepciune pt cei care cred ca este suficienta!
Evanghelii au fost cu sutele!
Cititi Evanghelia Adevarului spre ex!
Sunt la fel de reale si de legitime ca oricare alta!Doar ca Irineu,un besmetic habotnic care spunea despre Iisus ca gresise calea,a hotarat sa aleaga numai pe evanghellile "cuminti",simple si lipsite de orice invatatura cu adevarat simbolica!

Cititi manuscrisele de la Marea Moarta,cele de la Nag Hammadi,citit despre setianism,despre cultul lui Isis si Mithra,despre gnosticism si alte curente "arse pe rug" de episcopi crestini disperati de erziologie,cititi istoria crestinismului!

CITITI!
Incetati sa fiti ignoranti!
Nu vreti sa cunoasteti?Preferati sa fiti mintiti si sa traiti in intr-o imbecilitate notorie?
A fost ultimul meu indemn spre ridicarea voastra din mocirla superficiala in care va zbateti!
Ridicati valul!

26/07/07 13:17

Dana
membru

Inregistat: 04/01/07

Delmoniko a scris:

sa traiti in intr-o imbecilitate notorie?
A fost ultimul meu indemn spre ridicarea voastra din mocirla superficiala in care va zbateti!

Auzi, tu care nu esti in aceasta mocirla superficiala! Fa-ti un bine si nu te mai chinui cu imecilitatea noastra notorie.

26/07/07 13:45

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Delmo, ia zi tu care-i adevaru! Cine a fost Isus si ce a vrut El de fapt? Si cine suntem noi, oamenii, de unde venim si unde ne ducem si ce cautam aici pe pamantul asta mizer tanjind dupa un paradis pe care niciodata nu l-am cunoscut! De ce toti dorim sa facem binele si, totusi, lumea este cufundata in ura si violenta? Ce este, de fapt, moartea? Si de ce ne este frica de ea? Si ce este nasterea de plangem cu atat amar cand aparem pe acest pamant infect ca si cum am sti unde venim?

Zici ca ai citit! Raspunde-mi!!! Si cine sunt cei pe care i-ai citit si de unde stiu acele lucruri? De ce ar fi mai credibil cineva decat altcineva? Ce inseamna a minti? Si ce este, de fapt, adevarul? Realitatea exista oare?

26/07/07 19:09

Christine S.
membru

+Archangel+, nu prea imi dau seama de ce parte esti. Ehh, presupun ca nici nu conteaza. O sa incerc sa raspund (si) eu la cateva din intrebarile pe care le-ai pus.

1) Cine a fost Isus si ce a vrut El de fapt?
---
Sa fim seriosi, cred ca daca intrebi 10 persoane, toate 10 iti vor oferi raspunsuri diferite. (Nu diferite in totalitate, dar nici identice). Gandeste-te ca fiecare om spera in adancul sufletului sa stie el cel mai bine, sau sa fie el cel care are dreptate. Deci, intrebarea nu e valabila, nu? Iar daca vrei un raspuns corect/adevarat, nu stiu, poate nu a vrut nimic. Te-ai gandit cum ar fi daca intr-o zi vei scrie o carte, iar acea carte va fi prost inteleasa de cititori? Cam asa se intampla de fiecare data. Poate asa a fost si in cazul lui Iisus (nu vorbim de carti, ala era un exemplu).

2) Si cine suntem noi, oamenii, de unde venim si unde ne ducem si ce cautam aici pe pamantul asta mizer tanjind dupa un paradis pe care niciodata nu l-am cunoscut!
---
Nu, zau, e chiar asa de dureros? Accepta si gata. Te-ai nascut, suporta. La urma urmei, fie ca va place sa auziti asta, fie ca nu, totul se intampla cu un scop (si nu intotdeauna unul bun).

3) De ce toti dorim sa facem binele si, totusi, lumea este cufundata in ura si violenta?
---
Raspunsul e chiar in intrebare, nu? Toti vrem sa facem bine... Doar ca fiecare om vede altfel "binele".

4) Ce este, de fapt, moartea?
---
M-am tot gandit, ani de zile, ce e aia. Inca nu mi-am format o parere proprie, si nici nu cred ca voi reusi vreodata. Asteapta, toti aflam pana la urma.

5) Si de ce ne este frica de ea?
---
Pentru ca nu stim ce este. Spune-mi tu, cine nu se teme macar putin de necunoscut? Chiar nu stim ce ne asteapta dincolo de moarte. Daca vom inceta sa existam? (Poate de aici si credinta in Rai, Iad si Purgatoriu - cel din urma numai la catolici. E greu sa acceptam ca s-ar putea sa disparem odata cu moartea trupului). In plus, unii se mai gandesc si la cei pe care ii lasa in urma.

6) Si ce este nasterea de plangem cu atat amar cand aparem pe acest pamant infect ca si cum am sti unde venim?
---
Am auzit la un moment dat (cred ca la proful de religie) o teorie legata de asta. Nu mai stiu exact cum s-a exprimat sau care era ideea de baza, stiu insa ca avea legatura cu nasterea. Parca zicea ca pana sa ne nastem stim exact ce suntem, care ne este rolul, care este adevarul, scopul si, nu in ultimul rand, ce ne asteapta in viata. Insa, atunci cand ne nastem, trecem prin proces de "alterare" a memoriei... Insa nu mai stiu de ce... In fine, pana una alta, cred ca acest lucru ar putea fi adevarat. (Am zis "cred ca ar putea fi...", nu "cred ca este"!)

7) De ce ar fi mai credibil cineva decat altcineva?
---
Si daca toti au dreptate, pentru ca de fapt, nici unul nu are? Te-ai gandit la asta? Daca adevarul este ceva la care nimeni nu s-a gandit?

8) Realitatea exista oare?
---
Nup. Sau, ma rog, depinde ce intelege fiecare prin realitate. Esti sigur ca eu vad lumea asa cum o vezi tu? Sau, ca sa ma exprim mai clar, esti sigur ca o frunza arata la fel pentru pentru doi oameni?
Daca tu nu vezi fantome, nu inseamna ca nu exista, si nici faptul ca le vezi nu demonstreaza existenta lor. Sper ca intelegi ce vreau sa zic.

Acum, eu nu sunt sigura ca tu chiar iti doreai niste raspunsuri la acele intrebari. Ca sa nu mai spun ca te-ai cam inflacarat (fara motiv). Ia-o mai usor. Ma indoiesc ca asa vei reusi sa iti impui punctele de vedere. Lumea te va vedea ca pe o persoana care se grabeste sa isi sustina opinia punand intrebari in loc sa ofere argumente. Si atunci? Cati crezi tu ca te vor lua in serios? Iti spun eu ca nu prea multi.

Acum, ca sa revin putin la subiectul initial al topicului...

Eude (mda, poti sa zici ca n-am ceva cu tine? Oricum, nu e de rau, te intreb pentru ca esti diferit de restul lumii ... de aici, si am cam vazut parerile lor.) Tu crezi ca aceasta lume este duala, iar oamenii te catalogheaza drept satanist (poate esti, nu stiu care sunt credintele lor). Si iata si intrebarea: crezi in diavol sau intr-o alta fata/latura a lui Dumnezeu? Si as vrea sa mi se raspunda si din punctul de vedere al unui satanist (repet: nu sunt convinsa ca tu ai credintele unuia).

27/07/07 09:29

eudemonistul
+

Raspunsul este doar pentru Cristine S.
Indienii, care gandesc cosmic, spun ca nu poti sta cinstit in fata lui Dumnezeu decat daca esti in stare sa dai mana cu diavolul.Asta spune totul.Nu sunt satanist dar ii respect si ii ajut pentru ca nu se cantoneaza in dogme si au o dorinta fantastica de cunoastere.Da, cred in ceea ce eu numesc "dualism consubstantial manifest", o teologie care isi are radacini (ceea ce satanismului lipseste)in ancestralul gandirii religioase umane.Daca Dumnezeu a facut omul dupa chipul si asemanarea sa, fii convinsa ca si lumea a facut-o la fel; dar lumea este DUALA, deci si Dumnezeu este dual si-atunci credinta mea are explicatii mult mai plauzibile decat povestile despre pedepse eterne.Despre ceea ce cred eu se poate scrie o noua Biblie.Nu e locul aici.La punctul 6 al postarii tale, vreau sa-ti spun ca raspunsul e dat de stiinta si e foarte simplu" pruncul trait in lichidul amiotic este eliberat in noua lume. Umplerea cu aer a plamanilor este extrem de dureroasa. De aici plansul.Mai mult,copiii sunt ajutati sa primeasca aerul in plamani, lund primele palme pe spate din viata lor, pt. ca altfel mor sufocati. Cat despre detinerea adevarului...sfanta naivitate! Adevarul este cea mai perisabila notiune. O minciuna de ieri poate fi un adevar astazi si o minciuna maine.Exemple sunt cate vrei.
PS. Referitor la "catalogarea" mea...nu ma intereseaza ci ma amuza. Am fost satanist, crestin (chiar preot crestin), ateu si...pokemon. Un cameleonism de invidiat.Nu conteaza. Eu zic ca nu sunt decat un tip (nici mai bun, nici mai rau) care incearca sa-si foloseasca discernamantul care ne diferentiaza de restul lumii animale. Atat si nimic mai mult.

27/07/07 11:22

+Archangel+
Moderator

Christine, daca citesti postarile mai dinainte o sa vezi de care parte sunt! ;)

1. Daca nu a vrut nimic de ce a venit pe pamant? De ce a fost profetita venirea Lui? De ce a fost profetita lucrarea Lui? De ce a fost profetita moartea si invierea Lui? Toate astea numai pentru un mare nimic?

2. E foarte dureros. Sa faci ceva si sa nu ai habar de ce faci ceea ce faci! Sa fii cineva si sa nu ai habar cine esti! Daca tu poti sa traiesti asa atunci binecuvantata fii ignoranta!!! Si care e scopul de care vorbesti? Cine dirijeaza, de ce si catre ce?

3. Oare toti vrem sa facem binele? Si daca fiecare vede binele in alt fel de ce mai avem aceste notiuni care de fapt nu inseamna nimic? Si ce este constiinta? De ce exista aceasta musca care ne tot sacaie si ne mai da nopti nedormite pana intr-o zi cand o strivim in subconstient?

4. Sa nu fie prea tarziu! ;)

5. De ce este greu sa acceptam ca o sa diparem? Si de ce ne gandim la cei pe care ii lasam in urma? Oare nu avem implantate in noi niste programele cu toate chestiile astea? Daca da, cine le-a scris? Si cum de avem in noi sentimentul eternitatii?

6. Ce eram inainte de nastere? Sau, am existat inainte de nastere? Sufletul exista cu adevarat? Si ce este el?

7. Atunci putem sterge pe jos cu ratiunea. Pentru ca nimic nu se poate cunoaste despre nimic! Si, implicit, noi suntem un mare nimic!!!

8. Nu ma refeream la perceperea realitatii! Stiu ca o frunza poate arata diferit pentru doi indivizi... dar acea frunza exista?

Normal ca imi doresc raspunsuri la intrebari. Nu imi place sa vorbesc doar sa ma aud eu. Pentru ca sunt si eu curios ce gandesc cei care traiesc in relativism moral si spiritual si isi traiesc vietile vrand ca totul sa aiba sens dar actioneaza ca si cum nimic nu ar avea sens sau scop. Pur si simplu traiesc si respira... si gandesc, unii!

27/07/07 12:51

Christine S.
membru

In primul rand, imi cer scuze ca raspund abia acum.

Multumesc mult pentru raspuns, Eude. Cat despre folosirea discernamantului, ai grija, nu toti percep cum trebuie treaba asta. Ce e diferit, e periculos pentru ei. Desi, cred ca ai observat deja acest lucru, nu e cazul sa iti tin tocmai eu lectii. :) Si asa, de curiozitate, tu chiar nu ai primit mesajul pe care ti l-am trimis mai demult, sau l-ai ignorat? (Recunosc ca nu ma exprimasem eu prea grozav...)

+Archangel+ spune-mi cum te cheama ca sa nu-ti mai zic mereu asa. Nu-mi place. Cat despre ideea de a citi 39 de pagini pline cu postari mai mult sau mai putin interesante despre subiecte mai mult sau mai putin interesante... nu stiu, ma mai gandesc. Acum revenind la discutia noastra:

1. Daca nu a vrut nimic de ce a venit pe pamant? De ce a fost profetita venirea Lui? De ce a fost profetita lucrarea Lui? De ce a fost profetita moartea si invierea Lui? Toate astea numai pentru un mare nimic?
---
Nu un mare nimic... Toate astea cu un scop pe care noi l-am perceput/inteles gresit. Concluzia: vina e la noi. In plus, sa nu uitam ca religia a fost (si poate mai este, dar nu ca inainte) un mijloc de manipulare. E suficient sa ii oferi unui om obisnuit, care nu este nici foarte inteligent, nici foarte citit, o explicatie cat de cat convingatoare si el te va crede. Sper ca intelegi unde bat.

2) E foarte dureros. Sa faci ceva si sa nu ai habar de ce faci ceea ce faci! Sa fii cineva si sa nu ai habar cine esti! Daca tu poti sa traiesti asa atunci binecuvantata fii ignoranta!!! Si care e scopul de care vorbesti? Cine dirijeaza, de ce si catre ce?
---
Nu pot sa traiesc asa cum descrii tu. Am avut o perioada cand aproape ca pierdusem simtul "realitatii" tot gandindu-ma la acele intrebari - cine suntem? ce suntem? pentru ce ne-am nascut? care e scopul? catre ce ne indreptam? Si poate mai sunt si altele... Intr-un final mi-am dat seama ca orice cale am alege, tot vom afla raspunsurile la un moment dat, cand trebuie sa le aflam. Asa ca nu-mi ramane decat sa astept si sa incerc sa aflu cat mai multe despre "realitatea" asta.
Cat despre scop, cine stie? Cred ca face parte din evolutia noastra. E ca un joc la care am acceptat de bunavoie sa participam pentru a putea merge mai departe. In aceeasi ordine de idei, amintesc si ca exista posibilitatea ca noi sa stim de cand ne-am nascut ce ne asteapta. Da, cred ca pentru toate exista un scop, dar trebuie doar sa-l vedem si sa-l respectam. Cred ca "Dumnezeu ii da omului cat poate duce"...

3) - Oare toti vrem sa facem binele? Si daca fiecare vede binele in alt fel de ce mai avem aceste notiuni care de fapt nu inseamna nimic?
---
Binele nostru este relativ, la fel ca si raul. Noi nu avem inca o baza stabila, nu stim sigur ce inseamna toate acestea. Oamenii inteleg ce vor. O bunica, de exemplu, ii tot spune ani de zile unui copil ca nu e bine sa atinga un anumit lucru (un bibelou, de exemplu). Sa zicem ca anii trec, iar copilul, clar, va dezvolta o teama fata de acel obiect si chiar daca va stii ca nu e nimic in neregula, tot se va simti ciudat cand va fi in apropierea lucrului respectiv, sau al unui lucru asemanator. Ce era rau in a atinge bibeloul ala? Faptul ca se putea sparge?
Fiecare om percepe altfel lucrurile si traieste dupa propriile reguli, principii. Ti-am spus. Ce mie mi se pare firesc, normal, altcuiva i se poate parea imoral, gresit, rau.
Iar, oamenii sunt tentati sa creada ca fac un bine daca ii dau unui cersetor cateva monede. Acum avem doua posibilitati:
a) cersetorul ar putea inca sa mai munceasca pt ca nu are un handicap fizic. Si atunci, cei care ii ofera bani il incurajeaza sa stea degeaba. Esti sigur ca ii fac un bine? Acel om nu mai evolueaza, ramane blocat la viata mizera pe care o duce. Si atunci, sigur ii facem un bine?
b) e vorba de un batranel bolnav care nu mai are unde sa locuiasca, drept urmare sta la colt de strada si cerseste. Nu i-ar fi mai bine daca am incerca sa-i gasim un adapost? In plus, prefer sa stiu ca un om e mort, decat sa stiu ca omul acela sufera. Desigur, acum toti cei care vor citi postarea asta se vor scandaliza si imi vor sari in cap, si ma vor certa si vor incerca sa-mi arate unde gresesc si ca ideile mele nu sunt bune. Din nou, fiecare percepe binele cum doreste si cum e invatat.
---
- Si ce este constiinta? De ce exista aceasta musca care ne tot sacaie si ne mai da nopti nedormite pana intr-o zi cand o strivim in subconstient?
---
Hmm, chiar tu ai spus-o, o strivim in inconstient. E randul meu sa intreb, pentru ca vreau sa iti cunosc parerea: de ce facem asta? ce poate declansa aceasta distrugere?

4. Sa nu fie prea tarziu!
---
Daca nu traiesti degeaba nu va fi prea tarziu.

5. De ce este greu sa acceptam ca o sa diparem? Si de ce ne gandim la cei pe care ii lasam in urma? Oare nu avem implantate in noi niste programele cu toate chestiile astea? Daca da, cine le-a scris? Si cum de avem in noi sentimentul eternitatii?
---
E ca si cand ai intreba: noi cum am ajuns sa credem in Dumnezeu sau intr-o forta superioara noua? E chiar amuzant.
De ce e greu sa accept ca nu vom mai exista? Simplu. Incearca sa iti imaginezi ca nu mai gandesti. Incetezi sa gandesti, deci sa existi. Cum crezi ca e? Nu te sperie ideea?

6. Ce eram inainte de nastere? Sau, am existat inainte de nastere? Sufletul exista cu adevarat? Si ce este el?
---
Deci tu consideri ca esti facut numai din carne? Hm, ciudat. Cand eram mica si ai mei erau inca impreuna, tata obisnuia sa mai aduca uneori vanat. Intr-o seara a adus o caprioara, paremise. Ma uitam la mama cum taia carnea si nu-mi puteam imagina ca acel "lucru" se miscase, traise, simtise spaima... Cum poate carnea sa simta asta? Cand parea la fel ca o leguma, ca un obiect...
Nu stiu ce este sufletul. Poate ca intr-o buna zi te vor lamuri oameni intelepti si imi vei spune si mie.

7. Atunci putem sterge pe jos cu ratiunea. Pentru ca nimic nu se poate cunoaste despre nimic! Si, implicit, noi suntem un mare nimic!!!
---
Tu poti sa te consideri un mare nimic, pentru ca te cunosti. Eu nu stiu nimic despre tine, si nici nu ma consider un mare nimic (deocamdata). Stii pe cine consider "nimicuri"? Pe cei care merg cu mainile in buzunare pe strada, asculta manele pe telefon, fac zgomot in autobuz, au impresia ca li se datoreaza totul, insa n-au nici un scop in viata. Fiecare zi e la fel pentru ei, dar nu invata niciodata nimic. Nu se respecta nici pe ei, nu-i respecta nici pe altii. Lipsa de curiozitate e ceva ce nu pot sa inteleg. Cum poti sa mergi pe strada fara sa observi cu adevarat? Cum poti sa spui ca nu-ti pasa, ca nu vrei sa stii? ?am spus mai sus ca ne nastem ca sa evoluam. Ei bine, atunci hai sa evoluam cat traim. Unii, insa, se opresc prea devreme... Si mediul in care traiesc e de vina, dar si lipsa de ambitie si ignoranta. E pacat.

8. Nu ma refeream la perceperea realitatii! Stiu ca o frunza poate arata diferit pentru doi indivizi... dar acea frunza exista?
---
De ce sa nu existe?

Ma bucur sa aud ca vrei sa stii. Dar nu inteleg cum poate un om sa judece daca un alt om a actionat cum trebuie sau "ca si cum nimic nu ar avea sens sau scop". Din nou revin la asta: doi oameni pot rezolva la fel o problema? Pot doi oameni sa gandeasca si ca actioneze la fel? Un om cult si inteligent vede lucrurile la fel ca un taran dintr-un sat care poate nici nu apare pe harta? Nu tine totul de IQ, tine de experienta de viata si mai ales de mediul in care traim, de felul in care traim, de personalitatea noastra.

Ultima modificare de Christine S. (30/07/07 13:56)

30/07/07 13:53

filip
membru

Inregistat: 27/04/05

Christine S. a scris:

Un om cult si inteligent vede lucrurile la fel ca un taran dintr-un sat care poate nici nu apare pe harta? Nu tine totul de IQ, tine de experienta de viata si mai ales de mediul in care traim, de felul in care traim, de personalitatea noastra.

Un fermier în America îşi asista vaca la născut. Tocmai priponea de gard un dipozitiv de scos viţelul afară din burta vacii, pentru că din viţel ieşiseră mai întîi picioarele din spate. Un orăşean trecea cu maşina pe acolo şi cum nu mai asistase niciodată la ceea ce vedea întâmplându-se în ograda fermierului, s-a oprit şi a început să se uite cu interes la scena respectivă. Fermierul îl abordează:
- Aveţi ceva întrebări?
- Da, răspunde orăşeanul. Cum se numeşte dispozitivul acela pe care l-aţi legat de picioarele viţelului?
- Extrăgător de viţel, răspunde fermierul. Mai aveţi şi alte întrebări?
- Da, răpunde orăşeanul. Cât de repede alerga viţelul acela când a nimerit în burta vacii?...

.......

O femeie l-a întrebat odată pe Einstein:
- Cum sunteţi aşa de deştept, domnule!
- Nu mi-a fost niciodată ruşine să întreb când n-am ştiut ceva - a venit răspunsul...

.......

Sataniştii moderni fac adesea greşeala să considere elitismul cava intangibil pentru alţii, în afară de câţiva "iniţiaţi". Nu realizează că oricând oricine are ceva de învăţat de la oricine. Nimeni nu e mai breaz.

Satana însuşi a vrut primul să fie ca Dumnezeu, şi apoi i-a insuflat această idee şi lui Eva, în grădină: "veţi fi ca Cel Prea Înalt, dacă faceţi ceva contrar cu ceea ce a spus El".

Dacă o să vă mai coborâţi de acolo din "sferele înalte" poate o să-L pricepeţi şi pe Dumnezeu. El e acolo cu cei de jos, deocamdată. Dacă nu vreţi să vă coborâţi singuri de pe piedestal, vă vine vremea să vă coboare El. Şi atunci o să îngenunchiaţi în faţa Lui scrâşnind din dinţi, dar o să vedeţi atunci ce înseamnă cu adevărat putere.

Până atunci, iluziile care vi le pune în faţă Satana sunt numai bune pentru cei cu capul pe sus. Mângâiaţi-vă cu ideea că sunteţi propriul vostru dumnezeu, puţina vreme pe care o mai aveţi. Dar pentru toate câte le citiţi aici pe forum şi pentru toate batjocurile voastre, veţi da socoteală. Păcat că vă risipiţi aiurea talanţii pe care Dumnezeu i-a pus în voi. Însă Stăpânul talanţilor revine. Şi o să vă ceară socoteală de tot ce a pus în voi, iar voi aţi folosit uneltind împotriva Lui.

Ultima modificare de Filip. (30/07/07 14:19)

30/07/07 14:17

Site web  
eudemonistul
+

Pt. Cristine S: Nu, n-am primit niciun semn de la tine, chiar daca ti-am dat o adresa mail.
Cat despre folosirea discernamantului...zau...am tot dreptul sa rad.Sa exemplifici folosindu-te de Einstein cand tu pleci de la premisa ca in Cartea ta se afla Adevarul...imi lasa dreptul de a rade in hohote. Einstein n-a stiut niciodata Adevarul, asta fiind imboldul care l-a determinat sa-l caute.Daca n-ar fi fost asa...folosea extragatorul de vitei ca sa uimeasca orasenii.

30/07/07 14:52

Christine S.
membru

Nu am primit nici o adresa, Eude. De asta te-am si intrebat daca ai primit mesajul ala. Si chiar mi-as dori sa pot vorbi cu tine "intre patru ochi" (pe net)... Mda, poate gasesti o solutie? Te rog...

Filip, nu stiu daca postarea aceea imi era adresata si mie, dar daca da, iti spun ca nu sunt satanista. Desi, nu am nimic cu ei, fiecare isi alege religia. Gandeste-te ca nu avem dreptul sa spunem: "religia mea e (cea) mai buna". Daca te nasteai cu o alta religie probabil aparai acea credinta, si nu crestinismul. Aici gresiti cu totii. Eu sunt in stare sa accept crestini, satanisti, atei, etc. Nu judec omul dupa religie, ci dupa credinta in religia pe care o are (in cel mai rau caz). Dar de obicei ma multumesc sa ii judec dupa ce au in cap, dupa cum vorbesc, cum se poarta, cum sunt. Un satanist poate fi un prieten mai bun decat un crestin care se duce in fiecare duminica la Biserica si se roaga in fiecare seara. De ce spun asta? Crestinii judeca greselile, in timp de satanistii pot sa le treaca cu vederea si sa caute solutii. Si nu numai satanistii. Nu e bine sa exageram, sa ii tinem morala unui prieten care a gresit si acum are un necaz. Mai bine il ajutam si pe urma discutam sau il lasam sa invete singur din propriile greseli, daca din ale altora nu a fost in stare. Urasc cand cineva trage concluzii pripite, ba mai mult, ii "ameninta" pe ceilalti cu focurile Iadului pentru simplul fapt ca discuta si isi expun parerile. Ca sa nu mai spun ca m-a deranjat cand am vazut ca ii blamezi pe cei care inca mai gandesc. Din pacate, prostia e incurajata din ce in ce mai des.

P.S. Imi cer scuze fata de Admini pentru postarea total off-topic. Voi incerca sa nu se mai repete.

30/07/07 15:05

+Archangel+
Moderator

Subscriu intru totul la ceea ce a scris Filip!

Sincer, nu stiu ce intelegeti voi prin evolutie! Daca fiecare isi face propriile definitii atunci ce mai e evolutia? Un alt cuvant golit de sens. Hitler a evoluat in felul lui, manelistul cu chica si maieu a evoluat in felul lui. Pe ce baze putem judeca cine a evoluat si cine nu? Si daca, intr-adevar, trebuie sa evoluam! Evolutia presupune a ajunge de la A la B. Cine este A si cine este B?

Christine, te cam contrazici un picut! Pe de o parte astepti mai intai sa se produca evenimentele si apoi vezi tu ce faci la fata locului pe de alta bati moneda pe evolutie! Si de ce ii consideri nimicuri pe cei pe care i-ai enumerat mai sus? Pe ce baze ii judeci? Eu nu-mi permit sa emit astfel de judecati. Pentru ei, ca si pentru tine si pentru mine, a fost platit un pret mai mare decat Universul insusi: Isus Hristos. El a murit pentru ca ii iubeste si pe ei si pe noi. El nu face diferente si primeste pe oricine vrea sa vina la El si sa accepte darul Lui!

Cum poti sa judeci un om dupa credinta pe care o are? Nu credinta este cea care conteaza neaparat ci puterea obiectului credintei. Degeaba ma rog cu staruinta ficusului meu din sufragerie pentru ca nu voi obtine nimic.

Nimeni nu te ameninta cu focurile Iadului! Doar te avertizeaza. Daca vrei sa intri cu masina intr-un stalp si cineva iti spune ca vei suferi mult nu inseamna ca te ameninta!

Si ce e prostia? Faptul ca nu ai citit biblioteci intregi, faptul ca asculti manele in autobuz? Sau faptul ca ai avut o viata sa te pregatesti pentru eternitate si in loc sa faci asta ai adunat nisip?

Si de ce nu am dreptul sa spun ca religia mea e cea mai buna? Ce anume din ea nu are sens?

Si, apropo, numele meu e Robert! Dar nu ma deranjeaza sa imi spui Archy!!! ;)

30/07/07 16:21

eudemonistul
+

Christine S, daca nici acum n-ai primit nimic intra pe ADS, Mesaj privat si-ti dau adresa.
Robert, ceea ce este trist rezida in faptul ca voi, 1,5 miliarde crestini ii condamnati a priori la focul iadului pe ceilalti 4,5 miliarde de oameni ceea ce...lasand laoparte corectitudinea, nu e nici democratic. Si... a propos de democratie. Traiti o contradictie fundamentala: doriti sa aveti beneficiile democratiei, sa va infruptati din ele dar propovaduiti Regatul lui Iisus. Doar o regalitate parlamentara ar insemna concilierea pozitiilor voastre.
A propos de ficus: cercetari de ultima ora au demonstrat ca plantele au constiinta; deci...te poti ruga lui in masura in care este dispus sa te asculte.

Ultima modificare de eudemonistul (30/07/07 17:22)

30/07/07 17:21

Christine S.
membru

Ok, iti spun Robert.

Prin evolutie ma refer la cunostinte in toate domeniile, sau in cat mai multe domenii. Ma refer la o cultura solida, la maniere si vocabular. Nu imi zice mie ca un rrom de pe strada care injura, scuipa, isi bate nevasta si copilul, se drogheaza sau se imbata (sau, Doamne fereste! amandoua) a evoluat din punct de vedere spiritual. Nu-mi spune ca cineva care are doar 8 clase e foarte evoluat. Cel mult sa aiba credinta si sa dispuna de acea inteligenta nativa (care, apropos, vad ca incepe sa lipseasca poporului roman). Nu poti judeca omul numai dupa cate facultati are, insa te rog frumos, nu-mi spune mie ca indivizii care fac mizerie in autobuz, asculta manele pe telefon, sunt nespalati, injura, impinga calatorii, etc. sunt oameni de admirat. Daca asta e idealul vostru, va compatimesc sincer.

Am spus, si, desi nu-mi place sa fac asta, repet: urasc ignoranta si prostia. Poti sa ma consideri rea, nebuna, satanista, proasta, cum vrei tu. Chiar nu ma intereseaza parerea cuiva care nu e in stare sa accepte ca exista si alte religii care ar putea la fel de bine sa fie cele adevarate. Apropos, poate gresesc, dar satanistii nu isi numesc religia/cultul "cea/cel adevarat". Nici nu ar avea cum fara sa se faca de ras. Gandeste-te ca satanismul este o religie opusa crestinismului.

Acum, sincer, nu inteleg de ce zici ca ma contrazic. Evolutia e una, iar "inspiratia de moment" e cu totul altceva.

Tu ma intrebi apoi pe ce baza ii judec pe cei enumerati mai sus. Chiar trebuie sa spun de 1000 de ori ca sa pricepeti ca urasc ignoranta si persoanele "narrow-minded"? Ei considera ca traiesc pentru ca mananca, beau, dorm, asculta muzica, mai ies pe strada sa injure si sa scuipe seminte, si uneori mai si... Nu continui ca ma baneaza Adminii. Cred ca ai prins ideea, nu? Ei se limiteaza la aceste mici "placeri", ca sa le zic asa. Oare nu ne nastem ca sa cunoastem cat mai multe lucruri? Nu ne nastem ca sa aflam, ca sa invatam, sa intelegem? Ne nastem numai ca sa mancam si sa dormim? si unii dintre noi sa mearga la munca zi de zi, 5 zile pe saptamana, poate chiar mai mult? Sau, poate vrei sa spui ca ne nastem numai ca sa ne inmultim, dar atunci la ce ne mai trebuie ratiunea de care vorbeai putin mai sus? Daca asta e scopul nostru, atunci am putea la fel de bine sa fim in continuare maimute. Vezi, nu are sens ceea ce vreti voi sa demonstrati. In plus, chiar sunt surprinsa sa te vad atat de inversunat, cand si tu ai o oarecare cultura (probabil stii chiar mai multe lucruri decat mine).

"Cum poti sa judeci un om dupa credinta pe care o are? Nu credinta este cea care conteaza neaparat ci puterea obiectului credintei. Degeaba ma rog cu staruinta ficusului meu din sufragerie pentru ca nu voi obtine nimic."

Fii atent la ce spui. Eu nu am zis niciodata ca judec oamenii dupa religia pe care o au, ba din contra. Tocmai aici e problema si de asta si purtam discutia de acum: voi pareti sa judecati astfel. Mai citeste o data, cu atentie, postarea mea de mai sus si vei vedea.

"Si ce e prostia? Faptul ca nu ai citit biblioteci intregi, faptul ca asculti manele in autobuz? Sau faptul ca ai avut o viata sa te pregatesti pentru eternitate si in loc sa faci asta ai adunat nisip?"

- Faptul ca asculti manele in autobuz cand altii se intorc de la munca foarte obositi tine mai mult de lipsa bunului simt... Dar, recunosc, pentru mine si lipsa unor maniere de baza e tot prostie. Un alt fel de prostie, e adevarat, dar pana la urma, tot pe acolo se incadreaza si asta.
- Daca citesti sau nu biblioteci intregi e alegerea ta si numai a ta. Nu poate fi nimeni obligat sa cerceteze daca nu ii place. Dar ti-am spus, respect si admir persoanele ambitioase, care nu pierd timpul aiurea, deranjandu-i pe altii. Pe cealalta parte, ii detest pe cei care ignora, care stau degeaba.
- Daca adun nisip, e problema mea. Din nou, (aproape) totul tine de noi, de asta si insist asupra subiectului "cultura vs. prostie". Explica-mi si mie, daca esti sanatos si ai posibilitatea (si putini oameni in zilele noastre nu au de ales si trebuie sa ramana pe un anumit nivel - iar pe ei nu ii judec), de ce sa te limitezi? Daca poti citi 10 carti, de ce sa citesti doar una sau nici macar una? DE CE? Nu reusesc sa inteleg de unde lipsa de interes a oamenilor.

30/07/07 17:36

+Archangel+
Moderator

Christine, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste dezvoltarea culturii, a manierelor si a bunului-simt. Le consider lucruri spre care toti ar trebui sa tindem. Dar, am impresia ca, de multe ori, construim casa incepand de la acoperis. Daca nu intelegem valoarea omului si ce este el si de ce este el toate lucrurile de care am vorbit nu fac nici cat o ceapa degerata. Pentru ce sa ma port cu maniere, pentru ce sa citesc stive de carti daca de toata cultura mea vor avea parte viermii in mormant? Multi au filosofia asta si atunci traiesc pentru a manca, a bea si... nici eu nu mai continui.

Secolul XX a fost secolul cunoasterii dar au murit mai multi oameni decat in toata istoria omenirii. Nu cunoasterea, nu manierele sunt esenta ci intelegerea identitatii noastre. Ce zici tu zici bine dar este doar invelisul si nu miezul!

Crezi ca elitismul va salva omenirea? Uita-te mai bine. Cele mai luminate minti sunt in slujba raului care incearca sa aduca pamantul sub o singura conducere. Cunoasterea e deosebit de periculoasa fara identitate. Un prost nu poate face prea mult rau dar o elita poate ditruge foarte mult. Un prost poate omori pe cineva si infunda puscaria dar Oppenheimer a ucis indirect sute de mii de oameni prin inventia sa:bomba atomica si a aruncat planeta in groaza denumita holocaustul nuclear. Kalasnikov a inventat cea mai buna arma care functioneaza in orice conditii si, la ora actuala, este cea mai vanduta pe piata neagra. Un prost nu poate produce atat rau!

In concluzie, cunoasterea poate fi un instrument de distrugere si manipulare! Si atunci, la ce bun ca ma port cu manusi daca in interiorul lor e numai sange?

30/07/07 18:34

eudemonistul
+

In timp ce voi - crestini fiind - alegeati confruntarea, eu anuntam pe un forum satanist ( si cred ca e primul forum care o face) moartea Patriarhului Teoctist. Spre surprinderea voastra o anuntam cu decenta, respect, compasiune. Voi? Aveti alte treburi mult mai importante! Sa fiti iubiti de Dumnezeu in aceeasi masura in care iubiti omul si respectati ideile altora!

30/07/07 18:58

+Archangel+
Moderator

Ok, ai o problema cu crestinii! Toti avem. Ce problema ai cu Dumnezeu?

30/07/07 20:56

eudemonistul
+

Eu? Probleme cu "crestinii"?Cine sunt eu  pentru a avea dreptul sa judec credinta cuiva? Eu,Robert, nu judec nici omul dar...o idee?! Cu Dumnezeu? Probleme? Eu? Mi-a dat o viata si o traiesc, caci d-aia mi-a dat-o. Nu mi-a spus sa-mi traiesc firca de a nu gresi fata de el ( amintiti-va parabola cu stapanul care a dat bani slugilor!) ci...viata si nu-l deranjez batand matanii si aducandu-l la exasperare cu rugaminti de iertare pentru ceea ce am facut sau n-am facut sau am vrut sa fac sau n-am vrut sa fac. Si-atunci? Sti ce spune lumea? Ca unde pun eu mana, pune si Dumnezeu mila.Nu e ciudat? Vad ca nu te intereseaza simplul fapt ca a murit un om care timp de 75 ani a slujit o idee.Eu unul sunt impresionat.

30/07/07 21:12

+Archangel+
Moderator

Vad ca nu te intereseaza simplul fapt ca a murit un Om Care a slujit o lume si o istorie intreaga! Si eu sunt impresionat.

30/07/07 21:27

eudemonistul
+

Atunci...sunt multumit!

30/07/07 22:01

Pagini: 1 ... 34 35 36 37 38 39 40 ... 57    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la