TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Satanismul Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 38 39 40 41 42 43 44 ... 57
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

blashyrkh a scris:

nu ma deranjeaza dak imi dai ceva sa citesc :D

Ok, hai sa-ti dau ceva sa citesti. :) Faptele Apostolilor 4:1 pana la versetul 12.  Crezi ceea ce spun versetele 10-12?

18/01/08 04:23

blashyrkh
membru

Inregistat: 23/11/07
nimic

Ultima modificare de blashyrkh (10/03/08 18:08)

18/01/08 14:03

Klaudiu
membru

Cred ca am vizionat primele 5 minute. Filmul pare a fi propaganda ateista. Ateism care, dupa cum stau lucrurile, este tot o religie ca oricare alta, cu apostolii ei, cu propaganda ei, aderentii ei.

Afirmatii facute in film:

- biblia tine de irationalitate (cineva scrie 1+1=2 insa altcineva ii mototoleste hartia si pune in schimb o biblie in locul ei)

- religia spune ca exista un om invizibil in ceruri care ar vedea tot ce facem si care ne va pedepsi chinuindu-ne in iad daca nu-i respectam poruncile.

- ca acest film spune adevarul.

Amuzant cum dupa atatea afirmatii false, filmul pretinde ca spune adevarul!

Da, ele sunt intr-adevar false. Biblia face exact invers, indeamna la ratiune (citat dintr-o traducere care uzeaza un limbaj ne-arhaic):

For since the creation of the world His invisible attributes, His eternal power and divine nature, have been clearly seen, being understood through what has been made, so that they [oamenii care vad creatia] are without excuse.

For even though they knew God, they did not honor Him as God or give thanks, but they became futile in their speculations, and their foolish heart was darkened.

Professing to be wise, they became fools - Ro 8:20-22

Apoi biblia nu afirma ca Dumnezeu ar fi un om invizibil in ceruri, nici ca ar chinui literalmente oameni intr-un foc pentru o eternitate.

Rationamentul ateistilor este ca, de vreme ce religiile acestei lumi au cauzat atata suferinta si atrocitati, Dumnezeu este o minciuna - pt ca aceste religii sunt cele care afirma ca el exista. Dumnezeu insa n-are nimic in comun cu religiile care se fac vinovate de sange, ci ii va pedepi pe cei vinovati la timpul oportun.

Intre timp, diavolului ii convine de minune ateismul. Cine nu crede ca Dumnezeu exista nici nu i se supune lui Dumnezeu, cum sa nu-i convina?

19/01/08 05:13

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Klaudiu a scris:

Intre timp, diavolului ii convine de minune ateismul. Cine nu crede ca Dumnezeu exista nici nu i se supune lui Dumnezeu, cum sa nu-i convina?

dar cine afirma existenta lui Dumnezeu, dar nu i se supune lui Dumnezeu, crezi ca nu-i este pe plac? Poate chiar mai mult... pentru ca seamana cu el su Satan.

19/01/08 09:29

blashyrkh
membru

nimic

Ultima modificare de blashyrkh (10/03/08 18:08)

19/01/08 14:13

Klaudiu
membru

Alice, nu-mi trebuie mai mult de cinci minute. Recunosc stilul, recunosc tipul de propaganda, recunosc minciunile. De ce mi-ar trebui doua ore ca sa mi se confirme banuiala?

Pot sa fac chiar un rezumat fara sa-l fi vazut tot: roadele religiei sunt ura si razboaiele; credinta e pentru creduli si prosti; nu exista Dumnezeu; daca am renunta la credinta in Dumnezeu, omenirea ar progresa imens.

Culmea e ca si Stalin, Ceausescu si Hitler au renuntat la Dumnezeu, si uite ce "progres" au adus cu ei...

19/01/08 16:25

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
blashyrkh cred ca actionezi impotriva propriilor tale interese cu documentarul asta!!! :D :D :D

In ce priveste prima parte Klaudiu are dreptate! E aceeasi Marie cu aceeasi palarie! Nimic nou sub soare! Logica dupa care a fost facuta e ceva de genu': Chevrolet Spark seamana cu Daewoo Matiz deci nu exista. Pueril!!! Daca vrei putem dezvolta partea asta dar e mult prea slaba pentru a merita vreo atentie!

Partea a doua: nu ma bag! E posibil sa fie o conspiratie in spatele 9/11!

Partea a treia: si aici ma refer ca documentarul se intoarce impotriva ta! Sa-ti dau un citat:

Apocalipsa 13:7-9  Şi i s-a dat stăpânire peste orice seminţie, peste orice norod, peste orice limbă şi peste orice neam. Şi toţi locuitorii pământului i se vor închina, toţi aceia al căror nume n-a fost scris, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului, care a fost junghiat. Cine are urechi, să audă!
Apocalipsa 13:16,17  Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei.

Interesant cum aceasta Carte plina de minciuni si basme avertizeaza omenirea inca de acum 2.000 de ani asupra lucrurilor pe care le spune un documentar de acum 2 ani! ;)

Ar trebui cel putin sa-ti reconsideri pozitia!!! :)

20/01/08 00:17

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
delmo si eude au cam disparut din peisaj... or fi la biserica ... :)

21/01/08 14:39

cricrinel
membru

Inregistat: 23/09/07
multumesc pentru raspuns blashyrkh. daca vrei te rog sa-mi explici in mare cam care ar fi legaturile dintre satanismul traditional si masonerie sau la ce se refera ele mai exact. si o a doua intrebare: sunt satanisti traditionali care sunt si membri ai lojelor masonice sau viceversa?
p.s. pot sa raspunda si altii dar vreau un raspuns care sa prezinte clar pozitia voastra.
multumesc si numa bine! ;)

22/01/08 18:21

eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Cricri, masonilor trebuie sa le faca cineva curatenie in loje ( mai un praf sters, mai un spalat gresia...)dar asta o fac oamenii de serviciu, nu satanistii (fie ei si traditionali) sau crestinii. Asta-i legatura pe care o cauti dar te asigur ca munca nu are religie.
giany...n-am mai intrat pt. ca am fost ocupat. A trebuit sa platesc vasul de botez pe care l-ai spart in timpul ceremoniei care ti-a fost consacrata. Au aflat cat tin la tine si...asta e! Dar...vad ca m-am intors la timp.

22/01/08 20:33

cricrinel
membru

astept totusi si alte raspunsuri mai putin ironice daca vrea cineva sa mi le dea.

22/01/08 23:48

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

cricrinel a scris:

care ar fi legaturile dintre satanismul traditional si masonerie sau la ce se refera ele mai exact. si o a doua intrebare: sunt satanisti traditionali care sunt si membri ai lojelor masonice sau viceversa?
p.s. pot sa raspunda si altii dar vreau un raspuns care sa prezinte clar pozitia voastra.
multumesc si numa bine! ;)

Satanismul traditional, cum il numesti nu este organizatie unitara ca sa spui asa este si gata. sunt mai multe organizatii mai mari sau mai mici, si nu urmeaza o doctrina unitara.
Intr-un fel masoneria este mai recenta; in invelis.
Ce este comun celor doua?
Nici una dintre ele nu-si marturiseste originea, si nici una nu spune cu acuratete ce obiective are.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (23/01/08 09:56)

23/01/08 08:11

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Cricrinel, pentru a putea primi răspunsuri, te-aş ruga să precizezi în care dintre cele două situaţii de mai jos te afli:

1. Eşti un creştin care vrea doar să ştie şi el câteva lucruri despre masonerie şi satanism.

2. Eşti o persoană care doreşti să aprofundezi cunoştinţe despre aceste lucruri, pentru alte scopuri care-ţi cer profunzime.

Dacă te afli în primul caz, aici pe forum deja s-a discutat ceva despre organizaţii secrete. Poţi să dai o căutare cu cuvântul cheie "mason", spre exemplu, şi vei găsi câteva topicuri. Poţi începe prin a citi ce s-a scris deja, pentru că persoanele care au scris s-ar putea să nu dorească să se repete, şi de aceea nu îţi răspund. Dacă nu te descurci cu căutarea, te ajutăm mai concret cu linkuri.

Dacă te afli în al doilea caz, forumul de aici nu îşi propune să aprofundeze prea mult alte lucruri în afara problematicilor creştinismului. Cine doreşte alt gen de informaţii, cred că nu e cazul să-i spunem noi că se poate căuta pe net orice.

23/01/08 08:21

Site web  
blashyrkh
membru

nimic

Ultima modificare de blashyrkh (10/03/08 18:09)

23/01/08 14:29

cricrinel
membru

Am citit tot topicul despre masonerie si de asemeni si pe  asta despre satanism, deci sa zicem ca stiu cateva lucruri si despre una si despre alta sau cel putin nu-s chiar pe dinafara. Totusi am pus o intrebare pe pagina anterioara la care mi s-a raspuns afirmativ si as vrea daca se poate acum sa mi se explice putin lucrurile. De asemeni as vrea sa mi se raspunda si la intrebarea daca sunt  satanisti care apartin lojelor masonice.
Si ca sa-i raspund si lui Filip la intrebare sunt din prima categorie doar ca vreau sa stiu mai multe lucruri nu numai cateva despre aceste subiecte. ;)

Ultima modificare de cricrinel (23/01/08 14:32)

23/01/08 14:30

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
OK. Mersi şi eu pentru lămuriri. Păi... acuma dacă cunoşti nivelul de aprofundare de aici, probabil că-ţi rămâne să dezbaţi împreună cu blashyrkh, având în vedere că ea este cea care a făcut afirmaţia respectivă.

În ce mă priveşte discuţia e binevenit a fi purtată şi aici, dacă se păstrează în sfera satanismului.

Ca o opinie personală la subiectul în discuţie, există peste tot, inclusiv în masonerie, amestecuri de  religii, credinţe, filozofii etc.

Desigur, unii creştini contestă calitatea de creştini a altora care se pretind şi creştini şi masoni.

Nu cunosc cum e în cazul satanismului, dar aş putea să presupun că e aproximativ la fel.

Părerea multor creştini de aici este că şi masoneria, şi satanismul, sunt de sorginte demonică, deşi au atât elemente comune, cât şi elemente diferite.

23/01/08 14:46

Site web  
+Archangel+
Moderator

Pai, bine mai blashyrkh, ne dai documentarul ala si ne lasi cu ochii in soare? Cand comentam si noi pe marginea lui? Eu am facut-o deja! Astept contra-atacuri puternice! ;) Sau a inghetat totul in Blashyrkh? :)

23/01/08 15:08

blashyrkh
membru

nimic

23/01/08 19:13

evilkind
membru

Inregistat: 30/10/07
e cam trasa de par. poate o sa iti zic si cum. apropo... care album de la Immortal iti place? :D

23/01/08 19:39

+Archangel+
Moderator

Stiu ca in Blashyrkh e totul inghetat dar nu ca a ajuns la zero absolut! :D

Pai si atunci la ce ne-ai mai dat documentarul?! Ai facut doar conversatie? Si nu inteleg de ce ni l-ai dat daca tu crezi ca a existat Isus! Si care poveste este prea perfecta?

23/01/08 20:01

blashyrkh
membru

nimic

23/01/08 20:55

cricrinel
membru

Din cate stiu eu esenta crestinismului sta tocmai in invierea Domnului Isus si sincer pana la documentarul asta nu am mai auzit ca si despre alte zeitati antice sa se spuna ca au inviat. Cat despre obiceuri si sarbatori despre care se aminteste acolo e adevarat ca foarte multe au fost imprumutate de la pagani cu diverse scopuri.

23/01/08 21:02

+Archangel+
Moderator

Ce am inteles eu din documentarul ala e ca toate aceste povesti au fost construite pe baza astronomiei. Acum as vrea sa stiu si eu cum de am avut 3 secole de represalii sangeroase asupra crestinilor doar pentru ca se inchinau soarelui? Si daca Isus nu a fost cine a spus ca este de ce au fost gata sa moara ucenicii Lui pentru o minciuna?

Un alt aspect. Iconografia a aparut dupa sincretismul religios al lui Constantin asa ca e foarte posibil sa regasesti multe asemanari intre reprezentarile asa-zis crestine si elemente pagane!

23/01/08 21:15

blashyrkh
membru

nimic

Ultima modificare de blashyrkh (10/03/08 18:10)

23/01/08 21:30

+Archangel+
Moderator

Si ce putere li se oferea? Aceea de a fi martiri? De a se lasa batuti si ucisi? As vrea sa fiu si eu orbit de aceasta putere!

Vezi altfel lucrurile pentru ca le vezi denaturat. Tu vezi crestinismul incepand de la Constantin dar nu-l vezi si pe cel care incepe de la Isus. Daca te-ai saturat e ok. Putem sa nu mai discutam!

23/01/08 21:46

Pagini: 1 ... 38 39 40 41 42 43 44 ... 57    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la