TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Satanismul Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 ... 57
blashyrkh
membru

Inregistat: 23/11/07
nimic

Ultima modificare de blashyrkh (10/03/08 18:10)

23/01/08 22:07

cricrinel
membru

Inregistat: 23/09/07
merci pentru raspuns blashyrkh. cumva intuiam lucrurile dar acum ca raspunsul mi-a fost dat mai ales de cineva care e satanist mi-am intarit si mai mult parerea.
numa bine! :)

24/01/08 00:50

eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Daca cineva mi-ar fi spus ca prostiile astea le gasesc pe un forum crestin...ma inchinam!Faceti-va un bine si rugati-l pe Delmoniko sa revina, sa va explice el legatura dintre masonerie si - cum spuneai? - Luciferianism. Uau! Si i-am uitat pe anticii egipteni! Fara ei nu se poate! Cricrinel, intrea ba-l daca e satanist sau luciferianist. Sa nu faci vreo confuzie...si sa-l superi. La mine a venit un satanist care mi-a spus ca - de fapt - e luciferianist iar eu i-am demonstrat ca - de fapt - e crestin din primul secol.

24/01/08 14:20

blashyrkh
membru

nimic

Ultima modificare de blashyrkh (10/03/08 18:10)

24/01/08 14:28

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Si uite asa se aduna pe aici satanistii care nici ei nu stiu ce cred. Si mai zic de crestinism ca e asa si pe dincolo. Lucifer (sau Satan) sa va mai inteleaga! :D

24/01/08 14:47

blashyrkh
membru

nimic

Ultima modificare de blashyrkh (10/03/08 18:11)

24/01/08 15:07

+Archangel+
Moderator

Pai eu te cred ca tu stii foarte bine ce crezi. Dar daca iau oricare doi satanisti nu cred ca am mari sanse ca aceia doi sa fie de acord in ceea ce cred.

Ma refeream la faptul ca satanismul e mai fragmentat decat crestinismul!

24/01/08 17:28

blashyrkh
membru

nimic

Ultima modificare de blashyrkh (10/03/08 18:11)

24/01/08 19:21

eudemonistul
+

Ei, Arch, cu satanistii astia e lucrare mare! Fiecare e propriul partid. Sau religie. Daca vrei.

24/01/08 20:28

+Archangel+
Moderator

blashyrkh a scris:

nu suntem oi

Asa e! Sunteti capre (Matei 25:33) ;)

24/01/08 21:40

blashyrkh
membru

nimic

Ultima modificare de blashyrkh (10/03/08 18:12)

24/01/08 21:52

eudemonistul
+

Ei,Arch...s-a demonstrat stiintific ca e mai rentabila cresterea caprelor decat a oilor.Chiar crezi ca in omniscienta sa, Dumnezeu nu stia asta? Ma indoiesc! Asa ca...

25/01/08 10:00

+Archangel+
Moderator

Ehh, eude, pai daca Dumnezeu stia treaba asta de ce nu L-a numit pe Isus Iedul lui Dumnezeu in loc de Mielul lui Dumnezeu? Sau, demonstrat stiintific, Isus nu prea e rentabil? ;)

25/01/08 12:23

eudemonistul
+

Nu eu am spus-o.Arch, pe bune, sti ca expresia Mielul lui Dumnezeu a fost intalnita prima oara la summerieni cu mai bine de 3000ani inainte de Iisus?Au considerat ei ca jertfa umana poate fi inlocuita cu succes de jertfirea mielului.Pot sa te rog ceva? Schimba si tu poza, ca parca sunt pe BSR. Numai aia sunt in crize hemoragice. Ii bantuie epistaxisul, fragilitatea vasculara...

25/01/08 14:44

+Archangel+
Moderator

Nu ai spus-o dar o gandesti! ;)

Ca la sumerieni a fost intalnita prima data aceasta expresie nu stiam. Dar stiam ca Abel a fost primul care a jertfit miei deci cu si mai mult inainte de sumerieni. Te-am luat! :D Stai ca acum am citit un pic mai bine. Cum adica sumerienii au considerat ca pot inlocui jertfele? Pe ce baza? Ba inca si cu succes! Se pare ca si regele akkadian Kamurabi a considerat ca poate inlocui vechile zeitati sumeriene cu altele babiloniene. Si tot cu succes! Stii ce pateau evreii cand faceau asta? Hai ca ma distrez cu tine. :D

Eu inteleg ce vrei tu sa zici. Ca toate religiile sunt o apa si un pamant. Intrebare: Daca dumnezeul sumerienilor ar fi fost adevarat atunci de ce nu mai avem sumerieni? In schimb avem evrei chiar si dupa aproape 2000 de ani in care au fost raspanditi si prigoniti printre popoarele lumii. Ce popor a mai reusit sa-si pastreze identitatea nationala, inclusiv simbolurile, dupa o perioada atat de lunga in care n-a avut tara?

In ce ma priveste am o latenta maxima (asta ca sa nu-i zic lene) asa ca mai ai de asteptat pana schimb avatarul. Si nu confunda "hemoragia" mea cu masochismul si tenebrele celor de pe BSR. Ma simt jignit! :) In alta ordine de idei "hemoragia" nu este a mea. Cupleaza avatarul cu semnatura si ai sa-ti dai seama despre ce vorbesc! ;)

25/01/08 16:19

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
da-i ban !!!  :):):)

25/01/08 16:25

eudemonistul
+

Uau! M-a speriat seriful!Treaba ta, Arch! Imi placea mai mult cel vechi.In rest...cand summerienii vorbeau de spiritualitate, evreii nu stiau unde-i Ur-ul.Cat despre Hammurabi...a cam fost rege al Babilonului. Deh!In rest, ca sa-ti dea de gandit:Oannes, zeul civilizator al summerienilor avea coada, poate chiar amfibiu...Intr-o varianta a Talmudului vedem ca primii oameni au fost facuti de Dumnezeu cu coada...Ei?

25/01/08 20:21

+Archangel+
Moderator

Pai Hammurabi a fost intemeietorul Babilonului cucerind aproape toata Mesopotamia inclusiv pe sumerieni. Iar zeii sumerieni nu s-au suparat! Ba chiar au fost de acord sa dispara!

Evreii stiau unde-i Ur-ul! Avraam de acolo a plecat! :)

Sunt tare curios la care varianta a Talmudului te referi!

P.S. Na, ca-ti facui si hatarul!!! :D

25/01/08 23:21

eudemonistul
+

Ei,na! Sti bine ca nu mie mi l-ai facut! Nu, evrei nu stiau, pt. simplul motiv ca atunci cand summerienii creau spiritualitate,ei nu ajunsesera acolo.Cat despre Talmud, din cate stiu sunt doar doua variante.Afirmatia mea este preluata dim Maimonide.Multe popoare au fost de acord "sa dispara" dar si-au pus amprenta asupra viitorului.Incepe cu anticii egipteni, cu olemcii, mayashi. aztecii...Poate ca numai Divinitatea stie de ce au ales aceasta cale a disparitiei...

26/01/08 10:28

+Archangel+
Moderator

Eude, nu-mi zice ca esti reprezentantul unui grup larg de useri de pe tc carora nu le pria avatarul meu! :D

Avraam era sumerian!

Am cautat despre creatie in viziunea lui Maimonide dar nu am gasit nimic. Poate imi dai tu ceva sa-mi fac si eu o parere!

Eu nu cunosc niciun popor care a fost de acord sa dispara!

26/01/08 13:05

eudemonistul
+

Da-mi voie sa ma indoies. Terah, tatal lui Avraam era idolatru iar unul dintre zeii in care credea era Sin, deci...mai repede babilonian,nu?
Nu reprezint pe nimeni. Pur si simplu, avatarul vechi nu-mi placea.Ai ocazia sa constati ca nici pe ADS nu se practica.
Citatul este din W.Durant si atribuit lui Maimonide. Il voi cauta sa ti-l spun complet.

26/01/08 16:38

Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

blashyrkh a scris:

pentru ca iisus a stiut sa minta,

Simplul fapt cu tu afirmi ca Isus a mintit nu confera autenticitate acestei afirmatii. Deci, ce minciuni a spus Isus si care e dovada ca sunt minciuni?

"Povestea" nu e prea frumoasa ca sa fie adevarata. Scriitorii Noului Testament dezvaluie cu candoare greselile (majore) ale apostolilor.

Astfel, mama lui Ioan vrea sa puna o pila pentru fii ei rugandu-l pe Isus sa-i puna la dreapta si stanga lui cand el va fi rege in imparatia lui Dumnezeu. Ceilalti apostoli se enerveaza ca aud aceasta cerere. (Mat 20). Si desi Isus le zice ca toti sunt frati si nici unul nu este deasupra celuilalt, ei se cearta mai tarziu ca niste copii (de mai multe ori chiar) incercand sa stabileasca cine are intaietate intre ei (Lu 9:46; 22:24).

Petru ii spune lui Isus ca isi va da viata pentru el (Ioan 13:37). Insa cand Isus este arestat, apostolii il parasesc pe Isus (lasitate?, frica?) - Mat 26:56. Pavel il acuza pe Petru de ipocrizie mai tarziu cand acesta refuza sa manance la aceeasi masa cu crestinii ne-evrei atunci cand niste crestini evrei sunt prezenti -Gal 2.

Iata ca acesti scriitori nu "infrumuseteaza" realitatea, ci o prezinta asa cum e, oricat de rusinos ar fi.

iar ucenicii erau orbiti de puterea care li se oferea.

Acelasi lucru s-ar putea spune despre satanisti. Insa lucrurile nu stau astfel cu ucenicii lui Cristos. Foarte putine miracole sunt mentionate ca fiind facute de discipoli. Invatatura si viata lor religioasa nu gravitau in jurul acestor miracole. Iar "puterile" de la Dumnezeu cu ajutorul carora infaptuiau uneori miracole nu erau folosite in scop personal, ca sa fie orbiti de ele. Nu erau orbiti de putere de vreme ce erau persecutati la tot pasul si in primejdie de a-si pierde viata zilnic:

"    7Comoara aceasta o purtam in niste vase de lut [adica in trupurile lor de carne], pentru ca aceasta putere nemaipomenita sa fie de la Dumnezeu si nu dela noi.

8Sintem incoltiti in toate chipurile, dar nu la strimtoare; in grea cumpana, dar nu desnadajduiti;

9prigoniti, dar nu parasiti; trintiti jos, dar nu omoriti.

10Purtam intotdeauna cu noi, in trupul nostru, omorirea Domnului Isus, pentruca si viata lui Isus sa se arate in trupul nostru.

11Caci noi cei vii, totdeauna sintem dati la moarte din pricina lui Isus, pentruca si viata lui Isus sa se arate in trupul nostru muritor.

12Astfel ca, in noi lucreaza moartea, iar in voi viata." 2 Cor 4.

am vrut sa va arat doar asemanarile dintre crestinism si paganism.

Diferentele dintre crestinism si paganism sunt mai multe decat asemanarile. Deci daca admiti ca Isus a existat si a avut "puteri", ce anume e fals din Noul Testament?

27/01/08 21:55

Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

blashyrkh a scris:

bine mai klaudiu si cum iti poti forma o idee dak tu vizionezi doar 5 minute dintre care 3-4 e genericul..sa fim seriosi..asa iti pot spune ca am citit si eu din ce mi-ai dat u 2-3 cuvinte si zic ca nu e adevarat ce spune acolo.oricum..las-o balta!

N-o las balta :) Eu ti-am dat sa citesti ceva ce nu dureaza mai mult de 1 minut. Tu mi-ai dat doua ore.

Deci ai citit? Eu mi-am motivat parerea. Tu?

Ultima modificare de Klaudiu (28/01/08 00:53)

28/01/08 00:52

MIDIAN
membru

Inregistat: 31/01/08
Deci paici frecventa eude :)))

+Archangel+ a scris:

Avraam era sumerian!

Eu am luat numele fiului lui Avram si 2 ani nu mi-am dat seama de asta caci numele il am de mult. In plus sunt umbra fiului lui Avraam. Arch potzi sa imi spui cate ceva si despre Midian? Cine a fost el de fapt?

Ultima modificare de MIDIAN (31/01/08 01:04)

31/01/08 01:00

Site web  
+Archangel+
Moderator

In romana numele este Madian. Iti voi da un link care sper sa te ajute: http://www.bible-history.com/isbe/M/MID ... IDIANITES/

Daca nu raspunde cerintelor tale zi-mi si mai caut! ;)

31/01/08 11:59

Pagini: 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 ... 57    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la