TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Satanismul Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 40 41 42 43 44 45 46 ... 57
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Nu mi i-a prezentat nimeni pe fiii lui Avraam din afara casatoriei."Deci paici frecventa eude". Nu sesizez decat o greseala gramaticala.

31/01/08 17:52

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Ii gasesti in Biblie in Geneza cap. 25. Acolo i-am gasit si noi.
Chiar daca ar fi fost de fata Isaac fiul lui Avraam  sa ti-i prezinte, poate din politete, poate din modestie, nu ti-ar fi spus: Eu sunt fiul lui Avraam pe bune, iar ei sunt frati mei numai dinspre tata, ca au fost facuti din flori. Nu-ti spunea asa; poate zicea : ei sunt fratii mei. Oricum ai fi aflat ulterior, asa cum ai aflat acum, pentru ca Biblia nu ascunde lucrurile ce apar ca slabiciuni. Dar mai e ceva. Era o alta cultura in care din nefericire poligamia nu era condamnata ca azi.
Poate e un alt subiect.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (31/01/08 18:27)

31/01/08 18:19

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Avraam a avut 2 sotii, dar pe a doua, Chetura, a avut-o dupa moartea Sarei. Nu a fost poligam , decat daca puneti la socoteala episodul cu Agar. Asa ar putea fi considerat doar Ismael copil...nelegitim .

31/01/08 19:16

eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Hei! Usor cu pianul, Old Traian! Nu e vina mea ca n-ai inteles! Ma refeream la faptul ca nu mi l-a prezentat nimeni pe Midian care mi s-a adresat cu "Deci paici frecventa eude", facandu-ma sa cred ca am de-a face cu Shadowofmidian. Archangel stie despre ce vorbesc. Si nu te mai grabi sa introduci poligamia in acea epoca pt. ca daca ti-as cere o confirmare, nu prea ai avea de unde s-o scoti.Doua mari culturi care delimitau teritoriul bantuit de semiti - cea egipteana si apoi cea babiloniana - practicau monogamia.Agar nu a fost decat o sclava pe care Sara i-a bagat-o pe gat lui Avraam. Daca asta inseamna poligamie...atunci 90% dintre barbatii de astazi ( cel putin!) sunt poligami.

01/02/08 09:43

Old
Moderator

Oare care din aceste doua culturi l-a influentat pe Esau sa ia 2 neveste? (Gen.26, vers.34)

eudemonistul a scris:

Daca asta inseamna poligamie...atunci 90% dintre barbatii de astazi ( cel putin!) sunt poligami.

Daca este 90 sau mai putin, oricum este grav. Si daca nu este recunocuta ca poligamie, atunci e adulter, si e cu atat mai grav. Dar tema de aici este alta si nu le amestecam acum, dar putem vorbi despre asta la o tema adecvata, daca doresti, pentru ca erau mai mult decat 2 culturi care i-a influentat pe semiti.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (01/02/08 10:36)

01/02/08 09:54

deea
membru

Inregistat: 25/08/07
buna..m-am intors :) a trecut ceva timp..dar na..din cate am inceput sa citesc..devin din ce in ce mai nedumerita..adica..ok...intrebari si raspunsuri..dar ce rost are sa zici cuiva ca satan e mincinos sau ca dumnezeu nu a vrut ca oamenii sa afle adevarul?..de ce toti oamenii se chinuie atat de mult sa convinga pe altii ca ceea ce cred ei este corect?[da..inclusiv tu,Nocternus]..oricum discutiile astea n-o sa faca pe nimeni sa-si schimbe religia..fiecare are un punct de vedere bine conturat,si fiecare poate da argumente pe care alti 100 sa le respinga...sunt inutile discutiile despre satanism..nu ne intelegeti,asa cum nici noi nu va intelegem..fiecare crede in ce vrea,in ce simte...adica daca cineva imi zice mie ca o sa ajung in iad si o sa sufar,o sa ma intorc eu fuguta la dumnezeu?logic ca nu..asa cum voi nu l-ati parasi..

Ultima modificare de deea (13/02/08 19:31)

13/02/08 19:31

Old
Moderator

nici nu trebuie sa te intorci la Dumnezeu de frica iadului.

Daca ceea ce-ti ofera El nu te 'ispiteste' sa te intorci, apoi de frica te-ai intoarce doar formal, asta daca esti fricoasa. Daca nu, nici atat.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (13/02/08 20:31)

13/02/08 20:30

Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

deea a scris:

buna..m-am intors :)

Bine ai revenit :)

ce rost are sa zici cuiva ca satan e mincinos sau ca dumnezeu nu a vrut ca oamenii sa afle adevarul?

Pai atunci ce rost mai are sa spui adevarul? Sau ce rost mai are sa spui orice? Cine vrea sa discute spune ceva, nu?

..de ce toti oamenii se chinuie atat de mult sa convinga pe altii ca ceea ce cred ei este corect?

Pentru ca daca eu stiu ca cineva este inselat, consider de datoria mea (si Dumnezeu considera la fel) sa-l informez pe respectivul ca este inselat, si ca se afla in tabara care promoveaza entropie.

oricum discutiile astea n-o sa faca pe nimeni sa-si schimbe religia..

Da-mi voie sa te contrazic. O multimea de oameni si-au schimbat religia si in urma discutiilor.

nu ne intelegeti,

Eu (ca sa nu vorbesc in numele majoritatii) va inteleg chiar foarte bine din ce spuneti.

asa cum nici noi nu va intelegem..

Ce nu intelegeti?

fiecare crede in ce vrea,in ce simte...

Da, insa daca eu ma opresc in fatza zebrei considerand ca vad rosu, iar tu zici, "ei, fiecare crede ce vrea, eu vad verde", si traversezi, te va calca masina.

adica daca cineva imi zice mie ca o sa ajung in iad si o sa sufar,o sa ma intorc eu fuguta la dumnezeu?logic ca nu..asa cum voi nu l-ati parasi..

Daca nu crezi in iad logic ca nu, desigur. Nici eu nu cred. Insa soarta ti-o faci cu propriile maini, si existenta/inexistenta vesnica a fiecaruia este in joc, inclusiv a ta. Depinde de ce anume alegi.

14/02/08 23:25

deea
membru

Inregistat: 25/08/07

asa cum nici noi nu va intelegem..

Ce nu intelegeti?

de ce credeti in ceva ce nu v-a dat nici o dovada ca exista..
si nu-mi zi ca ti-a intrat in suflet ca sa te ajute sa vezi ca exista si chestii asemanatoare ca asta poate fi si rodul mintii noastre la urma urmelor...
e ideea ca,eu cel putin, nu pot sa concep ca cineva poate sa creada ceva doar pentru ca asa i s-a zis,sau ca a citit o carte[biblia]
nu pot sa inteleg cum puteti sa va autoconvingeti atat de bine ca cineva chiar va iubeste de acolo de sus..
dar nu te chinui sa-mi explici ca trebuie sa-l descopar pe dumnezeu etc etc ca stiu frazele astea pe de rost la cat am stat pe forumul asta.

20/02/08 21:33

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
deea, nimeni de aici nu te va putea convinge ca Dumnezeu exista! Dar iti pot spune ce m-a facut pe mine sa cred in Dumnezeu si in Biblie.

Natura in care traim este foarte complexa si organizata dupa legi stricte. Asta imi spune mie ca cineva a creat toate aceste lucruri. Evolutionismul deja e de domeniul trecutului. A fost demolat chiar de stiinta.

Natura imi poate spune doar ca exista un Creator dar nu si care anume. Biblia, dintre toate cartile sfinte, este cea mai coerenta si lipsita de erori.

Pe baza acestor constatari eu am ales sa cred in Iehova. Decizia mea de a fi crestin nu e o decizie fundamentata stiintific.

Daca gasesti vreo eroare in judecata mea spune-mi!

20/02/08 22:07

Old
Moderator

deea a scris:

de ce credeti in ceva ce nu v-a dat nici o dovada ca exista...

Ei vezi, intrebarea ta oarecum retorica ne spune ca trebuie sa credm in cineva care ne-a dat dovada ca exista. Si nu una...
Dar nu stiu care dovada este relevanta pentru tine. Arhanghel a spus ceva despre ordinea creatiei, pe care o recunoaste stiinta. Dar nu stiu daca tu crezi macar ce zice stiinta...!

dar nu te chinui sa-mi explici ca trebuie sa-l descopar pe dumnezeu etc etc ca stiu frazele astea pe de rost la cat am stat pe forumul asta.

Ce trebuie sa intelegem din aceasta afirmatie? Ca tie nu-ti pasa chiar daca cei care afirma anumite lucruri au dreptate? Sau nu crezi ca cei care-ti raspund au un temei ci se bazeaza doar pe ceva ereditar...?

Ce zici, daca credinta crestinilor se bazeaza pe realitate obiectiva, dovedita, esti gata sa te crestinezi?

21/02/08 06:20

greyrosu
membru

Inregistat: 06/03/08
buna.si eu sunt crestina si tare ma bucur ca pot in sfarsit sa gasesc si eu un satanist, si mai ales unul atat de coservator ca tine, ma bucur ca sustii un dialog civilizat si fara injurii, nici eu nu consider ca vre-unul de religia ta imi este inferior, ba dimpotriva...ceea ce vreau sa te rog sa imi argumentezi afirmatia :"Dumnezeu vroia ca toti sa-l urmeze si sa nu-i iasa din cuvant,astfel ingerii nu puteau avea vointa proprie,Lucifer nu a fost de acord cu asta,Dumnezeu a vazut asta ca pe un semn de revolta si a ordonat ca El si cei care il urmareau sa fie ucisi,astfel a inceput razboiul din Rai.".. si eu sunt de acord cu istoria...dar nu sunt de acord cu nedreptatea pe care o faceti voi Tatalui meu, si anume ca il considerati nedrept!!! daca cineva a murit ca eu sa traiesc, si acest cineva e Fiul Lui cum as putea sa cred ca Dumnezeu  e nedrept? ca nu lasa libertate de alegere?

06/03/08 16:44

greyrosu
membru

Inregistat: 06/03/08
am scris p-entru Moth.

06/03/08 16:47

+Archangel+
Moderator

Din nefericire pentru tine "baietii negri" nu mai activeaza demult pe-aici. Dar daca vrei neaparat sa ai o discutie cu unul din ei pot vorbi cu eudemonistul.

06/03/08 19:10

onlyviu
membru

Inregistat: 06/11/07

Moth a scris:

...

cred ca Biblia in capul tau e un ghiveci.ar trebui sa o citesti tu integral,nu sa iei versete din context.tot ceea ce spuneti se bate cap in cap.nu aveti nicio legatura unul cu altul.mi se pare ca aici e fiecare cu satanul lui.macar faceti bine si intelegeti-va,ca deveniti penibili.

08/03/08 02:27

blashyrkh
membru

Inregistat: 23/11/07
nimic

Ultima modificare de blashyrkh (10/03/08 18:13)

08/03/08 13:48

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

onlyviu a scris:

cred ca Biblia in capul tau e un ghiveci.ar trebui sa o citesti tu integral,nu sa iei versete din context.tot ceea ce spuneti se bate cap in cap.nu aveti nicio legatura unul cu altul.mi se pare ca aici e fiecare cu satanul lui.macar faceti bine si intelegeti-va,ca deveniti penibili.

Pentru cine este mesajul tau de fapt ?

08/03/08 14:55

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Onlyviu, te rog să fii atent cum utilizezi linkul de citare. Fii amabil şi dă-ţi un pic interesul să spicuieşti dintr-un citat exact propoziţiile la care vrei să răspunzi.

Am observat că şi aici, şi la rock vs. creştinism, citezi pur şi simplu un mesaj întreg, cu tot ce a fost citat şi în acel mesaj, făcând astfel citare dublă. Nu înţeleg de ce procedezi aşa.

Eşti de destulă vreme aici pe forum. Nu ai observat deloc până acum că acest stil de citate este neavenit?

De data aceasta am corectat eu mesajul tău, pe care l-a remarcat şi April. Te rog însă pe viitor să stai un minut în plus atunci când citezi ceva, să faci o editare şi să laşi din citat numai ceea ce vrei să abordezi.

Mulţumesc.

08/03/08 16:30

Site web  
+Archangel+
Moderator

blashyrkh a scris:

ma mai uit si eu sa le explic cate ceva..dar nu ma mai stresez.

Sa ne explici cate ceva? :D Mai intai ai grija sa ocolesti strachinile gen documentarul pe care ni l-ai dat. ;)
Si ai dreptate, nu e bine sa fii stresata. ;)
Apropo, misto semnatura ta. E vreo urare de Halloween cumva? :D :D :D

Si daca o sa te uiti mai bine pe forum o sa vezi ca si midian a nimerit in plin niste strachini. :D

08/03/08 23:33

blashyrkh
membru

nimic

Ultima modificare de blashyrkh (10/03/08 18:14)

09/03/08 11:47

zambezi
membru

Inregistat: 19/09/07

blashyrkh a scris:

tu poate nu ti-ai dat seama ca ce facem noi aici, e o joaca de copii.

Da, copilaşi care se joacă cu focul, iar apoi fac pipi în pat. Mă întreb cine o să schimbe aşternuturile apoi, căci pe Satan nu mi-l pot închipui în această postură atât de ... umilă.

09/03/08 12:58

blashyrkh
membru

nimic

Ultima modificare de blashyrkh (10/03/08 18:14)

09/03/08 13:42

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07
Citind ce ati scris voi pe aici,am aflat lucruri de care inca nu-mi vine sa cred ca exista...acum inteleg un lucru: satan e mult mai inteligent de cat credeam...i-a reusit asa de bine sa pacaleasca atatia oameni...sincer m-am intristat asa de rau ca atatia tineri si nu numai ajung sa fie atat de orbiti de el...ma cutremur gandindu-ma la clia cand cei inselati vor auzi cuvintele lui satan: ,,am reusit sa va iau cu mine..veti petrece o vesnicie in chinuri..chiar ati crezut ca imi pasa de voi?" si cel mai greu lucru pt mine e sa stiu ca nu va mai fi cale de intoarcere atunci...totusi acum cat sunteti in viata mai aveti sanse...o sa ma rog pt voi!

09/03/08 14:49

+Archangel+
Moderator

blashyrkh a scris:

tu poate nu ti-ai dat seama ca ce facem noi aici, e o joaca de copii.

Mi-am dat seama, crede-ma. :D :D :D

blashyrkh a scris:

ne ocupam timpul liber cu voi si altii ,pentru a ne distra.

Va cam plictisiti in timpul vostru liber observ eu. Da' macar va distrati? Ca am vrea sa fie reciproca treaba. ;)

blashyrkh a scris:

pentru ca noi radem acum si vom rade la sfarsit.este minunat sa va simtim frica si lipsa de cunostinte...

Parca altfel trece viata cu un zambet pe buze, nu? Ne bucuram ca putem fi de folos. :)

blashyrkh a scris:

ala nu-si vede decat propriul interes.

Ar trebui sa ti-l vezi si tu. ;)

blashyrkh a scris:

mie nu-mi pasa dak imi dai ban,sau dak ma scoti de aici.

Sa te dau afara?! Neaaaah. Ar fi impotriva bunei mele dispozitii. La putine postari am ras cum rad la ale tale. Asa ca eu chiar te rog sa mai postezi. :)

09/03/08 15:24

zambezi
membru

Inregistat: 19/09/07

blashyrkh a scris:

poti fi cat de ironic vrei :p

tocmai, starea de spirit care mă cuprinde când citesc ideile sataniştilor nu poate genera ironie, ori şi cât aş vrea.

09/03/08 15:44

Pagini: 1 ... 40 41 42 43 44 45 46 ... 57    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la