|
|
|
emma_mada
membru
Inregistat: 20/10/10
|
|
jezzy a scris:
Scrie petitii, cere audienta la presedinte |
Si presedintele le va raspunde neintarziat... Nu a avut el simtul raspunderii de a iesi sa vorbeasca poporului care l-a ales, dupa atatea zile de protest, cand chiar oameni nevinovati au fost tratati fara pic de omenie, as putea spune, de catre jandarmi si s-ar deranja sa raspunda petitiilor...
jezzy a scris:
sau isi alege reprezentanti care sa poarte dicutii normale si omenesti cu cine trebuie... |
Si ce facem in cazul in care acest "cine trebuie"nu exista? Nu s-a mai incercat asta de atatea ori si nimeni nu i-a bagat in seama?
jezzy a scris:
Nu stiu, probabil sunt multe metode. |
Poate, dar nu stiu cate dintre ele au si rezultat...
jezzy a scris:
Bine, bine, o sa zici ca la noi nu il baga nimeni in seama.Poate, dar asta nu inseamna ca de cate ori nu-mi convine ceva imi iau bata si ies pe strada si tip si blochez drumuri. |
Cum spunea si Archangel, a iesi in strada nu inseamna a da cu bata! Si oamenii au cam rabdat destul pana acum, nu au iesit la orice fleac ("de cate ori nu le-a convenit ceva"). Ce nu inteleg eu, este de ce l-au mai ales si la al doilea mandat, dupa ce a fost la putere 4 ani de zile...
P.s.: Insomnia mea se datoreaza temei la sociologie. 
Ultima modificare de emma_mada (24/01/12 00:43)
_______________________________________ "Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18
|
|
24/01/12 00:41
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Arch a scris:
Avand in vedere protestele antiguvernamentale din ultima saptamana as vrea sa va intreb care ar trebui sa fie pozitia unui crestin fata de acestea atat din punct de vedere biblic dar si uman/social. Este corect ca un crestin sa protesteze fata de conducerea tarii sale indiferent de motiv? |
Nu este corect. Un crestin trebuie sa fie supus autoritatilor.
"Oricine sa fie supus stapanirilor celor mai inalte; caci nu este stapanire care sa nu vina de la Dumnezeu. Si stapanirile care sunt, au fost randuite de Dumnezeu." (Rom.13:1)
"Fiti supusi oricarei stapaniri omenesti, pentru Domnul: atat imparatului, ca inalt stapanitor" (1Pet.2:13)
Singurul motiv cand ai voie sa nu te supui, este atunci cand autoritatile se interpun in legatura ta cu Dumnezeu.
Arch a scris:
Sau, dimpotriva, este datoria unui crestin sa protesteze fata de orice forma de abuz institutional? |
Nici vorba.
Arch a scris:
Sau, ultima varianta, nu trebuie sa reactionam fata de nimic ci doar sa ne rugam? |
Trebuie sa reactionezi in primul rand sa primesti lumina pentru ce sa te rogi.
Nu sa casti gura pe la televizor si ochii pe internet si ziare si influentat de acestea sa te rogi nu dupa cum ar vrea Domnul de ex: sa te apuci sa-i spui Domnului sa-l dea jos pe Basescu...si in locul lui sa vina insusi El, ca sa nu ne mai fure nimeni, sa nu ne mai minta nimeni si eventual, pe timp de criza mondiala in Romania cainii sa umble cu gogosile in coada...
Rugati-va pentru pacea Ierusalimului! (Ps.122:6)
"Urmariti binele cetatii in care v-am dus in robie si rugati-va Domnului pentru ea, pentru ca fericirea voastra atarna de fericirea ei!" (Ier.29:7)
"Va indemn, dar, inainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii,
pentru imparati si pentru toti cei ce sunt inaltati in dregatorii, ca sa putem duce astfel o viata pasnica si linistita, cu toata evlavia si cu toata cinstea."(1Timotei 2:1, 2)
Deci, treaba cu protestele, nu-i treaba unui credincios. E treaba opozitiei sa puna mana pe ciolan.
Arch a scris:
Ca un rezumat, un crestin ar trebui sa se abtina de la a protesta impotriva puterii oricat de odioasa ar fi ea si oricate drepturi civile ar incalca. |
Dupa Biblie, da. Ma intreb cate revolutii si proteste a initiat Pavel fata de odioasa, chiar odioasa, putere romana?
Arch a scris:
Asta e vesnica noastra problema. Niciodata nu am fost uniti, niciodata nu am fost un popor. Nu putem sa fim de acord nici macar in punctele in care suntem de acord. |
Daca oferi poporului o alternativa/o solutie mai buna decat Basescu si Boc, ai putea vorbi de acord si unitate. Da' din mment ce prostimea iese in strada nejudecand cu mintea, ci cu stomacul, nu cere acord si unitate la asa ceva.
Arch a scris:
Pentru cei care au iesit in strada chiar nu se mai poate altfel. |
S-o crezi tu. Nu amaratii sint acum in strada...unu' se vaiata ca i-a luat Basescu din penisa de o suta de milioane
Arch a scris:
Din ce-au furat. Ca este din belsug. |
Si sa vezi Poanta, Antonescu, Mazariche sau Iliescu&co ce n-or sa mai fure...or sa se pocaiasc cu totii...si ce bine o s-o ducem cu ei..nici n-o sa mai vrem sa vina Domnul....
emmea_mada a scris:
Ce nu inteleg eu, este de ce l-au mai ales si la al doilea mandat, dupa ce a fost la putere 4 ani de zile... |
Si pe cine trebuia sa alegem? Eu l-am ales si l-as mai alege o data daca ar mai avea un mandat. Nu-i niciunul mai bun, sau mai capabil ca Basescu, la ora actuala.
|
|
25/01/12 00:11
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Dintre cei pe locuri eligibile, da. Nu mai sunt.
Despre gioana a spus basescu ca e slab. Ai lui au luat act si l-au dat jos. Partidul lor s-a dovedit ca e slab, si a facut alianta cu liberalii.
Acuma si usl se dovedeste a fi o organizatie slaba. Nu mai are parghii si vrea sa scoata oamenii in strada. De ce nu stau in parlament la dezbateri? Si sa fie contra, daca considera ca legile nu-s bune. Dar ei, cu lasitate parasesc (sau vor sa paraseasca) parlamentul. De ce nu stau acolo si sa prezinte solutii alternative? De ce? Pentru ca nu solutii vor, si nici nu au; ei vor ciolan.
Dar ce e mai evident e ca psdistii si-au invatat lectia, se pare si nu vor sa demisioneze din parlament. De ce? Cand l-au dat pe gioana afara au pierdut presidentia senatului, au lasat-o ei din mana; acuma nu se mai risca sa ramana si fara resturile de ciolan.
Dar ce? le pasa de tara celor din opozitie?
la prima campanie electorala a psd, (pe atunci fsn) sustinatorii lui iliescu au scris pe posterul cu iliescu: Un presedinte pentru linistea noastra, (nu stiu daca si-au dat seama ce scriu, sau asa le-a iesit), si si-au facut mendrele in liniste atata cat au fost la putere. Acuma e pericol mare ca o sa fie scosi la raport si au tinichele legate de coada.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
25/01/12 00:32
|
|
irlanda
membru
|
|
nenea Old a scris:
la prima campanie electorala a psd, (pe atunci fsn) sustinatorii lui iliescu au scris pe posterul cu iliescu: Un presedinte pentru linistea noastra, (nu stiu daca si-au dat seama ce scriu, sau asa le-a iesit), si si-au facut mendrele in liniste atata cat au fost la putere. Acuma e pericol mare ca o sa fie scosi la raport si au tinichele legate de coada. |
Pe Basescu, marlanii nesatui din opozitie, n-or sa reuseasca sa-l dea jos, chiar daca acum se folosessc de neajunsurile poporului pentru a-si atinge scopul, dar abea astept cand or sa cada ca mustele la raport.
|
|
25/01/12 00:45
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Arch a scris:
Avand in vedere protestele antiguvernamentale din ultima saptamana as vrea sa va intreb care ar trebui sa fie pozitia unui crestin fata de acestea atat din punct de vedere biblic dar si uman/social. Este corect ca un crestin sa protesteze fata de conducerea tarii sale indiferent de motiv? |
irlanda a scris:
Nu este corect. Un crestin trebuie sa fie supus autoritatilor. |
Poti sa protestezi in diferite moduri decente. Supus autoritatilor, parerea mea, inseamna in contextul dat sa nu incalci legea. Sa te duci intr-o multime(infuriata) care scandeaza si lucruri obscene, asta da nu se cade sa faca un crestin. [A se citi si Psihologia multimii.] Un crestin poate protesta dar pasnic: greva foamei, pancarte, chiar si lozinci fara atac la persoana.
E greu sa judeci cu capul, cand nevoia de hrana si siguranta nu este satisfacuta. Are A. Maslow niste explicatii interesante...
Parerea mea sincera ca in loc sa tinem partea unui politician sau a altuia, ar fi mai bine daca ne am ruga pentru situatia din tara. Asta chiar ar arata ca suntem diferiti.
Ultima modificare de MRU (25/01/12 08:02)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
25/01/12 08:00
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
irlanda a scris:
Nu este corect. Un crestin trebuie sa fie supus autoritatilor. |
A protesta nu inseamna nesupunere fata de autoritati. Protestul este un drept al oamenilor (chiar legiferat) in cadrul democratiei la fel de valabil si de legitim precum dreptul de a vota.
irlanda a scris:
Ma intreb cate revolutii si proteste a initiat Pavel fata de odioasa, chiar odioasa, putere romana? |
Inca o data, as vrea sa facem o distinctie clara intre revolutie (nesupunere) si protest (drept).
Pavel nu putea sa protesteze dintr-un motiv foarte simplu. In vremea aceea protestul era considerat nesupunere. In vremea de acum nu mai exista aceeasi echivalenta. Daca ar fi trait in zilele noastre Pavel ar fi protestat? Mi se pare o intrebare buna de dezbatut.
irlanda a scris:
Daca oferi poporului o alternativa/o solutie mai buna decat Basescu si Boc, ai putea vorbi de acord si unitate. |
In momentul de fata oricine/orice este o alternativa mai buna decat Basescu. Dar daca tot suntem la alternative eu il propun pe locotenentul Gheorghe Alexandru. Cui i se mai pare ca baiatul asta este o alternativa mai buna?
irlanda a scris:
Nu amaratii sint acum in strada... |
Da' cine e in strada? Femei si batrani dornici de tonfe in mufa de la jandarmi?
irlanda a scris:
Si sa vezi Poanta, Antonescu, Mazariche sau Iliescu&co ce n-or sa mai fure...or sa se pocaiasc cu totii...si ce bine o s-o ducem cu ei..nici n-o sa mai vrem sa vina Domnul.... |
Ma mir ca nu aduci in discutie si fanariotii, otomanii. Ultima oara cand am verificat nu Ponta, Antonescu sunt acum la conducere. Stiu ca astea sunt diversiuni pentru a-l pierde pe Basescu in multime si a-l absolvi astfel de vina. Dar ce se intampla acum depaseste chiar si guvernarea Nastase din 2004.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
25/01/12 09:44
|
|
jezzy
membru
 Inregistat: 13/03/06
|
|
Arch a scris:
Asta e vesnica noastra problema. Niciodata nu am fost uniti, |
Ba e cred ca tocmai unitatea e problema.Se iau unii dupa altii ca oile, fara sa se opreasca nici unul sa se intrebe:"Bai, ce facem aici?".Principiul "prosti, da'multi" inca ne bantuie, din nefericire...
irlanda a scris:
Daca oferi poporului o alternativa/o solutie mai buna decat Basescu si Boc, |
Eu nu cred ca problema sta numai de partea conducatorilor.Putem sa ii dam pe astia jos si punem altii, si ce?Chiar daca am avea cei mai capabili si responsabili guvernanti, tot n-ar putea sa faca ceva, atunci cand poporul e cum e.Nu degeaba se spune ca fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.Am avea mult mai mult de castigat si poate chiar s-ar schimba ceva, daca fiecare si-ar face treaba responsabil, acolo unde ii e locul, decat sa umble aiurea pe strazi.
Cand aud cum toata lumea ii acuza pe cei de la putere ca fura, imi vine rau.De ce sa nu recunoastem?Toata lumea fura, de la mic la mare, sa nu ne mai ascundem dupa deget.E drept ca, cu cat pozitia e mai mare si furtul e mai gras, dar asta n-are importanta.Fiecare minte, fura, insala atunci cand are ocazia, dar bineinteles trebuie sa dam vina pe cineva.Si cineva-ul ala nu trebuie sa fim noi in nici un caz.
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
25/01/12 11:46
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
jezzy Nu ti se pare absurd ca din senin, cei care fura zeci/sute milioane de euro sa puna cotul si sa munceasca corect pentru zeci/sute... de lei ?
Ai si tu dreptate, eu intr-o singura privinta ma simt cu musca pe caciula :P si anume la "tot ce tine de electronica". La cate programe folosesc e imposibil sa nu fur, ar insemna sa lucrez 1000 de ani ca sa-mi permit sa cumpar programe de zeci/sute de mii de euro...asta doar ca sa pot studia ingineria, apoi, ramane de vazut daca o sa si lucrez. (sunt programe gratis pentru studenti dar nu toate ce le folosesc)
jezzy a scris:
Am avea mult mai mult de castigat si poate chiar s-ar schimba ceva, daca fiecare si-ar face treaba responsabil, acolo unde ii e locul, decat sa umble aiurea pe strazi. | Degeaba, daca fiecare "de sus" face oafaceri scandalos de profitabile cu "statul" (a se intelege prin stat "ceilalti colegi de haita").
Eu cred ca trebuie sa cerem ceea ce vrem, de la Dumnezeu in primul rand, apoi si de la oameni. Pentru ca in discutia aceasta e vorba despre cum sa ceri de la oameni, parerea mea e ca iesitul in strada e o solutia care da un randament foarte bun. Nu am iesit in strada niciodata si probabil nici nu o sa ies vreo data insa le dau dreptate celor ce protesteaza asa, numa sa fie civilizat.
Apropos de Pavel, eu cred ca in acest caz se poate aplica si versetul din 1Corinteni7:21 Ai fost chemat cand erai rob? Sa nu te nelinistesti de lucrul acesta; dar, daca poti sa ajungi slobod, foloseste-te.
Cum zicea Arch, cand ceri democratic unui regim democratic nu se poate considera ca esti nesupus.
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
25/01/12 12:41
|
|
Old
Moderator
|
|
iesitul in strada macar iti satisface setea de...democratie. 
cred ca bisericile evanghelice, daca s-ar uni, si sa fie un electorat disciplinat, atunci partidele politice i-ar cauta si am putea pune conditii. dar credinciosii nu stiu bine ce vor, si atunci, guvernantii, oricare ar fi ei, stiu bine ce vor.
Astfel, latratul cainilor nu se aude pe luna.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
25/01/12 13:01
|
|
feedback
Moderator
Inregistat: 28/04/08
|
|
Arch a scris:
din punct de vedere biblic cred ca nu este corect. din punct de vedere uman/ social, da.
jezzy a scris:
Mare dreptatea avea cineva care scria zilele astea ca "nu am timp sa ies in strada pentru ca sunt prea ocupata sa imi cresc si educ copilul si sa imi face treaba bine la munca". |
da, asta pt ca Are un loc de munca. dar multi nu il au, sau nu il mai au, si au si ei, nu un copil, ci poate mai multi copii de crescut...
jezzy a scris:
Oamenii responsabili si cu mintea la cap, nu ies in strada sa isi strige nemultumirile. Cu sau fara bata. |
nu cred ca va iesi in strada unul care nici n'are putere sa tipe, de foame ce ii este, cum nu cred ca va iesi cel cu "burta plina". ies oamenii de rand, aia multi (si nu prosti! ), care sint ingrijorati pt ziua de maine, pt viitorul copiilor lor, manati poate exact de acea responsabilitate pe care o negi acum.
jezzy a scris:
Cu ce nu sunt de acord e iesitul in strada ca forma de protest. |
nu esti de acord cu iesitul in strada ca forma de protest, sau pt ca aceste situatii pot degenera (deveni violente)?
jezzy a scris:
Se iau unii dupa altii ca oile, fara sa se opreasca nici unul sa se intrebe:"Bai, ce facem aici?". Principiul "prosti, da'multi" inca ne bantuie, din nefericire... |
se iau unii dupa altii, romanii, sau se iau unii dupa altii, europenii? ca proteste sint in mai multe tari.
oricum, parerea mea este ca nu basescu, sau guvernu', sint acum problema... problema e mult mai grava decat putem intrezari noi, si cred ca are de'a face cu "moneda unica", cu uniunea europeana si cerintele ei...
|
|
25/01/12 13:33
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
feedback a scris:
din punct de vedere biblic cred ca nu este corect. din punct de vedere uman/ social, da. |
Ai vrea sa detaliezi?
|
|
25/01/12 16:22
|
|
irlanda
membru
|
|
MRU a scris:
Poti sa protestezi in diferite moduri decente. Supus autoritatilor, parerea mea, inseamna in contextul dat sa nu incalci legea. |
Supus unei autoritati inseamna in primul rand sa recunosti si sa accepti acea autoritate.
Arch a scris:
A protesta nu inseamna nesupunere fata de autoritati. |
Ba chiar asta inseamna . Din moment ce nu mai vrei sa tii cont de acea autoritate si ti se pare tie ca nu-i buna, inseamna ca nu vrei sa i te mai supui.
Arch a scris:
Protestul este un drept al oamenilor (chiar legiferat) in cadrul democratiei la fel de valabil si de legitim precum dreptul de a vota. |
Protestul nu exista pentru cineva care-si spune credincios. Exista insa "razbunarea este a Domnului", "suferiti nedreptatea" etc.
Votul este o indatorire fata de care trebuie sa ne achitam fiecare in parte.
Arch a scris:
Inca o data, as vrea sa facem o distinctie clara intre revolutie (nesupunere) si protest (drept). |
Nu conteaza atat de mult diferenta cand amandoua inseamna si se nasc din nesupunere.
Arch a scris:
Pavel nu putea sa protesteze dintr-un motiv foarte simplu. In vremea aceea protestul era considerat nesupunere. In vremea de acum nu mai exista aceeasi echivalenta. |
Biblia are aceeasi echivalenta pentru orice vreme. Si in Biblie gasim sa traim in pace cu toti oameni, sa cautam pacea nu razmerita/protestul, sa-i iubim/acceptam pe cei care ne gresesc etc
Arch a scris:
Daca ar fi trait in zilele noastre Pavel ar fi protestat? Mi se pare o intrebare buna de dezbatut. |
Da, sigur ar fi protestat. Isi lua o pauza din slujba de apostol si o facea pe eroul national(ca Gheorghe ala...), zbierand cu "jos" si huo" asta in situatia in care pentru el, toate sint un gunoi, si a trai este Hristos, nu a protesta pentru o viata mai buna, si a muri este un castig...
Impertinenta intrebare, pentru cine a fost Pavel. Nu se merita sa-l coboram atat de jos.
Arch a scris:
In momentul de fata oricine/orice este o alternativa mai buna decat Basescu. |
Oricine si orice ar fi dus Romania in cel mai scurt timp intr-un faliment irecuperabil. Au existat inainte de Base alternative si doar si-au ghiftuit burdihanele si conturile si pe alocuri au mai omorat ceva oameni.
Ghinionul lui Base e ca s-a produs criza in vrema mandatului sau si astfel de toate efectele crizei il face lumea vinovat. Pana la urma el aprodus si criza...
Arch a scris:
Dar daca tot suntem la alternative eu il propun pe locotenentul Gheorghe Alexandru. Cui i se mai pare ca baiatul asta este o alternativa mai buna? |
Te credeam mai intelept.... Chiar ti-a luat piuitul pustiulica ala dezertor care numa' in armata nu trebuia sa fie? Sau faci misto cu o asa alternativa?
Arch a scris:
Da' cine e in strada? Femei si batrani dornici de tonfe in mufa de la jandarmi? |
Sint unii care n-au ce face acasa si altii platiti sa stea acolo. Pentru ca nu-mi explica cum sa exista un grup compact care sta pana la ora 24 si dimineata la 7 sint prezenti acolo. Omu' amarat e la munca...
Arch a scris:
Ma mir ca nu aduci in discutie si fanariotii, otomanii. |
Ma miram daca nu te mirai...
Arch a scris:
Ultima oara cand am verificat nu Ponta, Antonescu sunt acum la conducere. |
Pai nu sint, dar vor sa fie si vor sa te convinga pe tine si pe altii ca tine, ca ei sint mai buni in locul lui Base. Si trist ca multa lume proasta ar fi capabili sa le dea crezare...chiar daca s-a vazut cu ochiul liber aportul si intentiile lor pentru aceasta tara.
Arch a scris:
Stiu ca astea sunt diversiuni pentru a-l pierde pe Basescu in multime si a-l absolvi astfel de vina. |
Observ ca nu stii nimic decat ce ti se pune pe tava pe la televiziuni. Basescu n-are nevoie sa fie absolvit de vina pentru ca n-ar vina pentru situatia grea prin care trece Romania.
daniel a scris:
parerea mea e ca iesitul in strada e o solutia care da un randament foarte bun. Nu am iesit in strada niciodata si probabil nici nu o sa ies vreo data insa le dau dreptate celor ce protesteaza asa, numa sa fie civilizat. |
Nu da randament daca nu vii si cu o solutie/atlernativa.
daniel a scris:
Apropos de Pavel, eu cred ca in acest caz se poate aplica si versetul din 1Corinteni7:21 Ai fost chemat cand erai rob? Sa nu te nelinistesti de lucrul acesta; dar, daca poti sa ajungi slobod, foloseste-te. |
Adica versetul asta crezi tu ca-ti da liber la protest? De cand un rob avea posibilitatea sa protesteze ca sa fie liber? Asta era la latitudinea stapanului. Nu depindea de el. Si altecva reiese din versetele de dinainte si de dupa acesta. Adica sa fii multumitor de situtia materiala, sociala, maritala situatii care nu te vor impiedica daca vrei sa fii al Domnului.
daniel a scris:
Cum zicea Arch, cand ceri democratic unui regim democratic nu se poate considera ca esti nesupus. |
Baieti, daca vreti sa protestati si astfel sa nu va supuneti autoritatii pe care Domnul a dat-o lui Base, aveti liber la proteste, da' sa nu va numiti credinciosi.
Credinciosul nu trebuie sa aibe acelasi teren de lupta ca un necredincios. Acolo unde sa injura reprezentantul autoritatii, unde i se pregateste cosciug, spanzuratoare, unde este blestemat, hulit, batjocorit(asta au inteles unii ca inseamna democratia...)hop si credinciosul luand parte la nesupunere,cot la cot cu ei doar ca el isi sustine protestul "civilizat". Astfel de credinciosi sint cei care habar nu au ca rugaciunea este cea mai de temut arma si cea mai eficienta.
Terenul de lupta al credinciosului trebuie sa fie pe genunchi rugandu-se pentru binele celui care conduce tara. Nicidecum alaturandu-se protestelor si protestatarilor nesupunandu-se astfel autoritatilor pe care Domnul le-a ingaduit si nefacnd nicio deiferenta intre solutia unui necredincios care in cele din urma recurge la protest si iese in strada si el care face exact acelasi lucru cu diferenta ca el a citit in Biblie ca trebuie sa fie supus autoritatilor, dar trece peste asta ca doar foamea si disperarea e mare...
feed a scris:
oricum, parerea mea este ca nu basescu, sau guvernu', sint acum problema... problema e mult mai grava decat putem intrezari noi, si cred ca are de'a face cu "moneda unica", cu uniunea europeana si cerintele ei... |
Corect, da' lumea e prea incuiata sa priceapa asa substraturi.
|
|
25/01/12 19:52
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Tocmai postase-m ceva la "discutii diverse/comentarii" si vazand ce se dezbate aici, am considerat mai potrivit sa o mut in acest loc:
Personal, chiar cred ca sunt destui oameni in aceasta tara ce ar fi capabili sa conduca sub imboldul constiintei fata de popor. Din pacate, pana nu se inlatura intreaga clasa politica actuala care intretine sistemul politic corupt (o adevarata "caracatita" a Romaniei) si aservit intereselor personale egoiste (uneori lipsite chiar de scrupule), nu se va gasi loc pentru nici un om cinstit.
ultimul mohican a scris:
http://www.ziare.com/stiri/proteste/a-treia-zi-de-proteste-romania-cuprinsa-de-spiritul-revolutionar-live-1145094 ce spuneti copii? o noua revolutie? cat se vor amplifica trebile? cine are dreptate? |
Mult timp am criticat si am acuzat la fel ca orice roman pe cei care ne conduc. In acelasi timp am cautat si sa justific decadenta si coruptia celor mici (cei mai putin bogati ori chiar saraci) care ciupeau/furau fiecare la nivelul lor, facand o comparatie: "asemeni unui angrenaj de roti dintate, care sunt antrenate de roata motoare intr-un anume sens. Eu ultima rotita a angrenajului nu ma pot opune, pentru ca, incercand sa-mi schimb sensul inseamna, inevitabil, sa-mi rup dintii". Dupa un timp, recitind Vechiul Testament am inceput sa realizez cat de mult ma inselam... Inainte de a ne lamenta, sa nu uitam ca cei ce sunt la conducere, beneficiaza de aceasta pozitie cu ingaduinta lui Dumnezeu mai intai, si ca, din ce stiu eu (puteti sa ma corectati daca gresesc), Dumnezeu ii alege in functie de calitatea etico-morala a majoritatii poporului. Asta nu inseamna ca "vocea dreptatii" celui napastuit trebuie sa amuteasca, dar e bine sa meditam inainte de a arata cu degetul catre conducatori..., oare nu avem ce meritam? De aceea cred, mai inainte sa acuz trebuie sa ma intreb: am avut grija ca mai intai sa rastorn/schimb principiile nesanatoase care ma conduc pe mine? Apoi pot decide sa-mi ridic glasul inflacarat de o inima curata si icredintata ca Dumnezeu va hotara/actiona (prin noi sau altcumva) asa cum este mai bine pentru mine si poporul meu.
Ultima modificare de Oblio (25/01/12 20:02)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
25/01/12 19:59
|
|
jezzy
membru
 Inregistat: 13/03/06
|
|
feedback a scris:
ies oamenii de rand, aia multi (si nu prosti! ), care sint ingrijorati pt ziua de maine, pt viitorul copiilor lor, manati poate exact de acea responsabilitate pe care o negi acum. |
Sunt ingrijorati pentru ca n-au in Cine sa isi puna speranta.Dar noi avem.Sau cel putin pretindem.
feedback a scris:
nu esti de acord cu iesitul in strada ca forma de protest, sau pt ca aceste situatii pot degenera (deveni violente)? |
Indiferent daca se ajunge la violenta sau nu, e acelasi lucru.Deci nu, nu mi se pare o solutie.
se iau unii dupa altii, romanii, sau se iau unii dupa altii, europenii? ca proteste sint in mai multe tari. |
Oamenii in general.
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
25/01/12 20:46
|
|
daniel
membru
|
|
irlanda a scris:
Nu da randament daca nu vii si cu o solutie/atlernativa. | Unii vin cu solutii insa ideea e ca atunci cand iesi in strada e ca si cum ai spune "asta nu imi place, va rog ganditi mai mult si faceti sa fie mai bine pentru mine".
Ca unii striga jos Basescu sau alte povesti gainaresti nici nu vreau sa comentez, in mare parte consider ca e tactica celorlalti de a prelua puterea sau lipsa de intelepciune a celor ce vorbesc fara sa gandeasca.
irlanda a scris:
Adica versetul asta crezi tu ca-ti da liber la protest? De cand un rob avea posibilitatea sa protesteze ca sa fie liber? Asta era la latitudinea stapanului. Nu depindea de el. | Pavel spune ca e in regula sa aspiri la mai mult, daca e posibil. Exact asa vad si protestul, pur si simplu ceri. Si daca n-ar fi cerut libertate nu ar fi primit, nici un sclav. Si daca desfranatii isi cer libertati noi de ce sa tacem? Ne-a dat Domnul si intelepciune, la fel cum ii cerem Lui ar trebui sa cerem de la orice om.
irlanda a scris:
Si altecva reiese din versetele de dinainte si de dupa acesta. Adica sa fii multumitor de situtia materiala, sociala, maritala situatii care nu te vor impiedica daca vrei sa fii al Domnului. | Corect, din versetele celelalte. Iar in acesta este adaugat "daca poti...foloseste-te".
irlanda a scris:
Credinciosul nu trebuie sa aibe acelasi teren de lupta ca un necredincios. Acolo unde sa injura reprezentantul autoritatii, unde i se pregateste cosciug, spanzuratoare, unde este blestemat, hulit, batjocorit(asta au inteles unii ca inseamna democratia...)hop si credinciosul luand parte la nesupunere,cot la cot cu ei doar ca el isi sustine protestul "civilizat". Astfel de credinciosi sint cei care habar nu au ca rugaciunea este cea mai de temut arma si cea mai eficienta. | In ce priveste "anturajul" ai dreptate, dar la fel cum stai la servici chiar daca seful sau colegul injura, poti sta si la protest. Vreau sa spun ca nu poti din cauza ca anturajul e negativ sa nu mergi in mijlocul lor si sa faci diferenta.
In ce priveste rugaciunea sunt de acord, prin ea iti sunt implinite dorintele (vizavi de "persoana" altora), iti este intarita relatia cu Dumnezeu, te intaresti pe tine. Adaug doar ca asta nu inseamna ca nu trebuie sa pretinzi ce crezi ca meriti direct de la persoana cealalta.
In ce priveste cei care il suduie pe Basescu, ma abtin de la comentarii, nici eu nu ii inteleg. Probabil o sa il votez tot pe el daca va candida la urmatoarele alegeri.
[@irlanda] Am ramas putin surpins sa vad ca exista o diferenta asa mare intre cum vezi supunerea fata de autoritati, si supunerea fata de sot. Mi se pare mie ca a cere autoritatiilor un trai mai bun ti se pare nesupunere ?
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
25/01/12 22:17
|
|
Old
Moderator
|
|
daniel a scris:
...Si daca desfranatii isi cer libertati noi de ce sa tacem? |
Care noi? Credinciosii? Libertate avem, (in Romania) , doar sa stim ce sa facem cu ea.
daniel a scris:
Ne-a dat Domnul si intelepciune, la fel cum ii cerem Lui ar trebui sa cerem de la orice om. |
Mie demosntratiile,. si mitingurile nu-mi indica modul cum noi ii cerem lui Dumnezeu; sau tu asa-i ceri lui Dumnezeu?
In ce priveste cei care il suduie pe Basescu, ma abtin de la comentarii, nici eu nu ii inteleg. |
Noa, pe astia io ii inteleg, dar nu-i inteleg pe sustinatorii lor.
Probabil o sa il votez tot pe el daca va candida la urmatoarele alegeri. |
Pe ce post daca ar candida?
Ultima modificare de Old (25/01/12 22:35)
|
|
25/01/12 22:35
|
|
daniel
membru
|
|
Old a scris:
Care noi? Credinciosii? Libertate avem, (in Romania) , doar sa stim ce sa facem cu ea. | Ideea era ca avem dreptul sa protestam si sa ne folosim de el.
Mie demosntratiile,. si mitingurile nu-mi indica modul cum noi ii cerem lui Dumnezeu; sau tu asa-i ceri lui Dumnezeu? | Nu o spiritualiza, lui Dumnezeu ii zici pe intelesul lui, omului ii zici pe intelesul lui.
Ca tot ai amintit, citeam intr-o carte ca unii considera ca e ok sa zbiere, sa strige sau sa loveasca cu pumnul in masa cand se roaga. Ciudati sunt unii ! 
Noa, pe astia io ii inteleg, dar nu-i inteleg pe sustinatorii lor. | Ma refeream la felul de exprimare. Sustinatorii lor sunt avizi de putere/bani, e mai usor sa intelegi de ce fac ce fac.
Pe ce post daca ar candida? | Ma iei la misto ? Ca presedinte. Eu sunt pe principiul "alege pe care crezi ca e mai putin rau" )
|
|
25/01/12 23:18
|
|
irlanda
membru
|
|
daniel a scris:
Unii vin cu solutii insa ideea e ca atunci cand iesi in strada e ca si cum ai spune "asta nu imi place, va rog ganditi mai mult si faceti sa fie mai bine pentru mine". |
Nu vine nimeni cu solutii toata lumea cere si statul trebuie sa-i satisfaca pe toti. Si asta pe timp de criza.
daniel a scris:
Pavel spune ca e in regula sa aspiri la mai mult, daca e posibil. |
Sa nu fiti iubitori de bani. Multumiti-va cu ce aveti, caci El insusi a zis: "Nicidecum n-am sa te las, cu niciun chip nu te voi parasi." (Evr.13:5)
daniel a scris:
Ne-a dat Domnul si intelepciune, la fel cum ii cerem Lui ar trebui sa cerem de la orice om. |
Ce treaba are intelepciunea cu razvratirea? Unde scrie in Biblie s-o facem pe cersetorii si sa cerem la om?
"Nu va ingrijorati de nimic; ci, in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri." (Filip.4:6)
daniel a scris:
Iar in acesta este adaugat "daca poti...foloseste-te". |
"Daca poti...foloseste-te" nu-i similar cu "protesteaza, chiar daca nu poti".
daniel a scris:
In ce priveste "anturajul" ai dreptate, dar la fel cum stai la servici chiar daca seful sau colegul injura, poti sta si la protest. Vreau sa spun ca nu poti din cauza ca anturajul e negativ sa nu mergi in mijlocul lor si sa faci diferenta. |
La protest te unesti cu ei/iei parte cu ei. La servici nu ma unesc, n-am acelasi scop cu ala care suduie, nu ma unesc cu el. Plus ca la servici nu am de ales. Pe cand sa ma duc la protest in mijlocul unor defaimatori, pot alege sa ma duc sau nu. Si daca aleg sa ma duc nu mai am nicio scuza.
daniel a scris:
In ce priveste rugaciunea sunt de acord, prin ea iti sunt implinite dorintele (vizavi de "persoana" altora), iti este intarita relatia cu Dumnezeu, te intaresti pe tine. |
Biblia ne cere sa ne rugam pentru cei care conduc tara. Nu sa protestam impotriva lor.
daniel a scris:
Mi se pare mie ca a cere autoritatiilor un trai mai bun ti se pare nesupunere ? |
Da, a protesta impotriva autoritatilor, fie ca este indreptatit sau nu protestul tau, este o nesupunere. Daca vrei trai mai bun pune si te roaga nu te razvrati impotriva autoritatilor ca te faci vinovat de nesupunere si necredinta.
daniel a scris:
Ideea era ca avem dreptul sa protestam si sa ne folosim de el. |
Acest drept contravine cu Biblia.
Daca primesc o palma am dreptul sa ripostez cu un pumn. E dreptul meu de autoaparare si ma folosesc de el. Biblia spune cu totul altceva:
"Binecuvantati pe cei ce va blestema, rugati-va pentru cei ce se poarta rau cu voi. (Luc.6:28)
"Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc" (Mat.5:44)
daniel a scris:
Nu o spiritualiza, lui Dumnezeu ii zici pe intelesul lui, omului ii zici pe intelesul lui. |
Si cine dispune de omul la care te duci tu si-ti ceri dreptul pe intelesul acestuia? Nu Dumnezeu? Nu-i mai scurt drumul daca-i ceri direct lui Dumnezeu ce vrei de la omul respectiv?
"Blestemat sa fie omul care se increde in om, care se sprijina pe un muritor si isi abate inima de la Domnul!" (Ier.17:5)
daniel a scris:
Ma iei la misto ? Ca presedinte. Eu sunt pe principiul "alege pe care crezi ca e mai putin rau" ) |
Esti tu neinformat. Basescu nu mai poate candida la presedentie.
|
|
26/01/12 00:02
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
irlanda a scris:
Supus unei autoritati inseamna in primul rand sa recunosti si sa accepti acea autoritate. |
Si cine nu accepta acea autoritate? S-au oprit oamenii din a-si plati impozitele sau din a nu mai respecta legea? A inceput insurectie armata? Cat timp se respecta legea nu vad unde este nesupunerea. A, ca nu mai este slavit conducatorul iubit nu stiu daca este dovada de nesupunere sau dovada de om liber.
irlanda a scris:
Protestul nu exista pentru cineva care-si spune credincios. Exista insa "razbunarea este a Domnului", "suferiti nedreptatea" etc.
Votul este o indatorire fata de care trebuie sa ne achitam fiecare in parte. |
Pe ce baza faci aceste diferentieri? Biblica, democratica sau personala?
irlanda a scris:
Oricine si orice ar fi dus Romania in cel mai scurt timp intr-un faliment irecuperabil. Au existat inainte de Base alternative si doar si-au ghiftuit burdihanele si conturile si pe alocuri au mai omorat ceva oameni. |
Pai cam suntem acolo. Avem o datorie uriasa pentru care trebuie sa ne imprumutam pentru a plati doar dobanzile.
Si daca inainte au existat persoane care au omorat oameni de ce nu ii trage actuala putere la raspundere? Nu poate sau nu vrea? Dar oamenii care au murit cu zile pentru ca s-au inchis spitale? Pentru moartea lor cine este vinovat?
irlanda a scris:
Ghinionul lui Base e ca s-a produs criza in vrema mandatului sau si astfel de toate efectele crizei il face lumea vinovat. |
De fapt, e norocul lui. Pentru ca in spatele acestor vorbe mascheaza toate furturile grosolane din bugetul statului.
irlanda a scris:
Sint unii care n-au ce face acasa si altii platiti sa stea acolo. Pentru ca nu-mi explica cum sa exista un grup compact care sta pana la ora 24 si dimineata la 7 sint prezenti acolo. Omu' amarat e la munca... |
Explicatia este simpla. Oamenii aia n-au serviciu sau sunt pensionari. Omu' amarat care e la munca vine in piata dupa ora 16.
irlanda a scris:
Pai nu sint, dar vor sa fie si vor sa te convinga pe tine si pe altii ca tine, ca ei sint mai buni in locul lui Base. Si trist ca multa lume proasta ar fi capabili sa le dea crezare...chiar daca s-a vazut cu ochiul liber aportul si intentiile lor pentru aceasta tara. |
Pai ei vor sa ma convinga. Ideea e daca si reusesc. Dar nu inteleg de ce vorbim despre ei din moment ce nu ei sunt la conducere.
irlanda a scris:
Basescu n-are nevoie sa fie absolvit de vina pentru ca n-ar vina pentru situatia grea prin care trece Romania. |
Desigur, el nu a fost la putere in ultimii 20 de ani sub o forma sau alta. El vorbeste din calitatea lui de opozant.
irlanda a scris:
Baieti, daca vreti sa protestati si astfel sa nu va supuneti autoritatii pe care Domnul a dat-o lui Base, aveti liber la proteste, da' sa nu va numiti credinciosi. |
N-ai inteles-o deloc p-asta cu democratia. Imi place ca tu consideri ca votul este datoria noastra desi Biblia spune ca Domnul pune stapanirile deci nu prea ai ce sa cauti in ciorba asta dar, pe de alta parte, un alt mecanism al democratiei, si anume protestul, il asimilezi cu nesupunerea. Frumoasa masura dubla.
irlanda a scris:
Terenul de lupta al credinciosului trebuie sa fie pe genunchi rugandu-se pentru binele celui care conduce tara. |
Sunt tare curios cat de mult te-ai rugat pentru binele psd-istilor cand guvernau mana in mana cu Basescu.
|
|
26/01/12 09:59
|
|
feedback
Moderator
|
|
jezzy a scris:
Am scris deja cu cateva mesaje mai inainte ca nu consider ca e gresit daca un crestin protesteaza. |
jezzy a scris:
Sunt ingrijorati pentru ca n-au in Cine sa isi puna speranta. Dar noi avem. Sau cel putin pretindem. |
io continui sa nu inteleg 
pe de o parte spui ca nu e gresit ca un crestin sa protesteze, pe de alta parte spui ca crestinul are in Cine sa'si spuna speranta, deci, in consecinta, ar trebui sa nu fii/fim de acord cu niciun protest, si cu nicio forma de protest, nu doar cu iesitul in strada, nu? 
jezzy a scris:
Oamenii in general. |
oamenii sint oameni, nu ne putem depasi aceasta conditie, oricat de mult am vrea
Arch a scris:
Ai vrea sa detaliezi? |
nu e prea mult de detaliat, Arch, depinde la ce se raporteaza fiecare: daca te raportezi la Biblie, la legea divina, atunci trebuie sa dam ascultare parintilor nostri/ conducatorilor fara cracnire; daca te raportezi la aspectul uman/ social, la legile pamantesti, protestul este, asa cum spuneai, legal, este un drept.
Arch a scris:
A protesta nu inseamna nesupunere fata de autoritati. |
in mintea mea, "protest" si "supunere" sint doi termeni care se exclud reciproc: daca protestez, nu mai pot vorbi de supunere; daca ma supun, nu protestez.
|
|
26/01/12 11:39
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
feedback a scris:
in mintea mea, "protest" si "supunere" sint doi termeni care se exclud reciproc: daca protestez, nu mai pot vorbi de supunere; daca ma supun, nu protestez. |
De ce se exclud reciproc? Daca tu ii spui sotului tau ca nu-ti convine ceva la el sau din ce face el inseamna ca nu mai esti supusa?
Cand protestezi inseamna ca ceva nu iti convine si anunti acest lucru. Cand esti nesupus inseamna ca trebuie sa faci ceva si nu mai faci.
|
|
26/01/12 11:51
|
|
feedback
Moderator
|
|
+Archangel+ a scris:
De ce se exclud reciproc? Daca tu ii spui sotului tau ca nu-ti convine ceva la el sau din ce face el inseamna ca nu mai esti supusa?
Cand protestezi inseamna ca ceva nu iti convine si anunti acest lucru. Cand esti nesupus inseamna ca trebuie sa faci ceva si nu mai faci. |
de la Dex citire
PROTÉST ~e n. 1) Manifestare deschisă prin care o persoană își exprimă dezacordul față de o acțiune socotită ca fiind ilegitimă sau injustă. 2) (în relațiile internaționale) Atitudine oficială de dezacord a unui stat față de acțiunile injuste sau periculoase ale altui stat. /<lat. protestum, it. protesto
PROTÉST s.n. Act de protestare, opoziție; cerere, intervenție făcută contra unor încălcări, a unor acțiuni nedrepte etc. ♦ Notă de protest = comunicare scrisă către un guvern prin care se ia atitudine împotriva unor acte săvârșite de acest guvern contrar tratatelor sau normelor de drept internațional. [Pl. -te, -turi. / < it. protesto].
din definitia protestului inteleg ca opozitia (mea sau a altuia) are, sau trebuie sa aiba legatura cu ceva nedrept, injust. daca mie nu'mi convine ceva la sot, una- poate fi un moft al meu, important sau neimportant, a doua- i'o pot comunica bland si simplu, a treia- ceea ce nu'mi convine n'are a face cu ne/dreptatea si in/justitia.
nu stiu, imi poti pune cate intrebari vrei, poti sa'mi dai cate exemple vrei, da' io continui sa cred ca nu pot protesta si fi supusa in acelasi timp. ori e una, ori e alta.
|
|
26/01/12 12:19
|
|
daniel
membru
|
|
irlanda a scris:
Sa nu fiti iubitori de bani. Multumiti-va cu ce aveti, caci El insusi a zis: "Nicidecum n-am sa te las, cu niciun chip nu te voi parasi." (Evr.13:5) | De acord, eu sunt multumitor, insa daca voi ajunge in situatia sa zic "e mai bine sa merg in strainatate" voi lua primul avion.
irlanda a scris:
Ce treaba are intelepciunea cu razvratirea? Unde scrie in Biblie s-o facem pe cersetorii si sa cerem la om?
"Nu va ingrijorati de nimic; ci, in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri." (Filip.4:6) | Ok, e incredintarea ta si o respect. Eu nu pot sa nu am pretentii si de la oamenii din jur, nu consider ca cei care iasa in strada sunt cersetori.
irlanda a scris:
"Daca poti...foloseste-te" nu-i similar cu "protesteaza, chiar daca nu poti". | Uite ca unii pot protesta.
irlanda a scris:
La protest te unesti cu ei/iei parte cu ei. La servici nu ma unesc, n-am acelasi scop cu ala care suduie, nu ma unesc cu el. Plus ca la servici nu am de ales. Pe cand sa ma duc la protest in mijlocul unor defaimatori, pot alege sa ma duc sau nu. Si daca aleg sa ma duc nu mai am nicio scuza. | La protest sustii aceleasi idei cu ceilalti insa nu injuri. Scopul tau si al colegilor e acelasi, toti mergeti sa lucrati. Si la servici ai de ales, daca suduie omul toata ziua ii zici, daca nu se poate iti cauti alt servici.
irlanda a scris:
Biblia ne cere sa ne rugam pentru cei care conduc tara. Nu sa protestam impotriva lor. | Protestam impotriva a ceea ce fac ei prost. Isus a facut acelasi lucru cand a rasturnat mesele vanzatorilor in Templu, cand le-a zis fariseilor ca sunt ipocriti, cand le-a zis oamenilor lucrurile rele ce le fac fariseii.
Ma gandeam intr-un timp ca pacatuiesc daca spun altora ceva rau despre o persoana care nu e de fata, si nu intelegeam de ce Isus nu a pacatuit cand a facut asta. Poate si in cazul autoritatilor se aplica acest principiu, spune ce te doare cu speranta de a se schimba ceva, iar daca nu rezolvi nimic, atrage atentia si altora sa se fereasca de ... .
irlanda a scris:
Da, a protesta impotriva autoritatilor, fie ca este indreptatit sau nu protestul tau, este o nesupunere. Daca vrei trai mai bun pune si te roaga nu te razvrati impotriva autoritatilor ca te faci vinovat de nesupunere si necredinta. | Si daca prin protest se intelege doar atat : imi doresc sa-mi mariti mariti leafa cu 100 lei, tot pacat consideri ca e?
Dau exemplul asta pentru ca nu stiu de ce asociezi "protest" cu ceva rau. Daca nu protestau proorocii, oamenii sfinti si integri, Isus, apostolii, altii dupa ei, poate in anu 200 era legala casatoria intre homosexuali etc.
irlanda a scris:
Acest drept contravine cu Biblia.
Daca primesc o palma am dreptul sa ripostez cu un pumn. E dreptul meu de autoaparare si ma folosesc de el. Biblia spune cu totul altceva:
"Binecuvantati pe cei ce va blestema, rugati-va pentru cei ce se poarta rau cu voi. (Luc.6:28)
"Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc" (Mat.5:44) | Am dat exemplul lui Isus mai sus, si la fel sunt multi altii care au protestat impotriva mai marilor lor. Deci, punand impreuna versetele citate de tine, si cele pe care sunt sigur ca le cunosti (in care Isus si apostolii pretind de la farisei mila, sfintenie, dragoste etc) nu pot decat sa raman cu incredintarea mea si anume ca Dumnezeu imi da dreptul sa cer mai mult de la oameni.
irlanda a scris:
Si cine dispune de omul la care te duci tu si-ti ceri dreptul pe intelesul acestuia? Nu Dumnezeu? Nu-i mai scurt drumul daca-i ceri direct lui Dumnezeu ce vrei de la omul respectiv?
"Blestemat sa fie omul care se increde in om, care se sprijina pe un muritor si isi abate inima de la Domnul!" (Ier.17:5) | Da. Si lui, hotului si talharului cine sa ii spuna cand greseste, doar Dumnezeu ? Eu nu am obligatia sa fac o diferenta in societate ?
irlanda a scris:
Esti tu neinformat. Basescu nu mai poate candida la presedentie. | Ai dreptate.
feedback a scris:
din definitia protestului inteleg ca opozitia (mea sau a altuia) are, sau trebuie sa aiba legatura cu ceva nedrept, injust. | Cel care considera ca "e nedrept, injust" sunt eu, dupa intelepciunea mea. Nu se poate sa fiu considerat nesupus pentru ca am alte idei decat ei.
feedback a scris:
nu stiu, imi poti pune cate intrebari vrei, poti sa'mi dai cate exemple vrei, da' io continui sa cred ca nu pot protesta si fi supusa in acelasi timp. ori e una, ori e alta. | Daca eu consider ca ei gresesc, nu inseamna ca sunt nesupus in caz ca le comunic ce cred. Gresesc doar cand nu implinesc legile date de ei.
Ultima modificare de daniel (26/01/12 12:29)
|
|
26/01/12 12:19
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
irlanda a scris:
Supus unei autoritati inseamna in primul rand sa recunosti si sa accepti acea autoritate. |
Si autoritatile sunt supuse greselii si e datoria noastra sa le atragem atentia cand gresesc. Depinde cum o faci. In Sua daca nu gresesc au fost destule proteste atunci cand autoritatile au legaliazat avortul. Au facut rau cei care au protestat?!
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
26/01/12 12:42
|
|
feedback
Moderator
|
|
daniel a scris:
Cel care considera ca "e nedrept, injust" sunt eu, dupa intelepciunea mea. Nu se poate sa fiu considerat nesupus pentru ca am alte idei decat ei. |
daniel a scris:
Daca eu consider ca ei gresesc, nu inseamna ca sunt nesupus in caz ca le comunic ce cred. Gresesc doar cand nu implinesc legile date de ei. |
corect.
a comunica e una, a protesta e alta. in comunicare poti spune absolut orice'ti trece prin cap, protestul, asa cum vedem definitia are 2 trasaturi principale si simultane: 1. o nedreptate/ ilegalitate/ injustitie si 2. implica o interventie, o opozitie energica.
uite, ca sa intelegi ce incerc sa spun, te rog sa citesti ce a spus Arch
"Cand esti nesupus inseamna ca trebuie sa faci ceva si nu mai faci."
in mod normal mergi la servici, la scoala. cand protestezi iesind in strada, nu mai esti la servici/ la scoala, deci nu mai faci ceea ce trebuie sa faci. n'ai cum sa fii si la servici/ la scoala, si in strada in acelasi timp.
intelegi? de asta spun, (si e convingerea mea, nu incerc altceva), nu ai cum sa protestezi si sa fii supus simultan, in acelasi timp.
|
|
26/01/12 12:55
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|