TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Zilele din urma/Anticristul Moderat de +Archangel+, Old Subiect inchis
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 12 13 14 15 16
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

Reynard a scris:

Singura institutie care corespunde tuturor detaliilor pe care ni le ofera profetia este Roma papala.


Daca vei urmari profetiile doar cu Biblia, fara carja pe care te sprijini, si vei renunta la orice idei preconcepute vei vedea ca teoria asta nu sta in picioare.

Iti dau un indiciu: ai vorbit despre fiare ca fiind imparatii(forte politice) si asa vorbeste si Biblia, dar de unde ai scos in aceasta succesiune a imparatiilor-o putere religioasa, nu mai inteleg. Adica stiu de unde ai luat ideea, pentru ca am studiat aceasta literatura, dar nu inteleg de ce nu studiezi cu mintea ta, si studiezi doar prin mintea unei femei care a scris acele carti din care te-ai informat.

sa nu ma intelegi gresit: n-am nimic cu nici o persoana, dar cred ca ar trebui sa consideri necesitatea intelegerii Bibliei, nu doar prin mintea altuia.

Daca nu au corespondent in sistemul roman nu le iei in calcul. Ori de le consideri 0 ori de nu le iei in calcul tot acolo ajungi.

Pai nu le consideri zero, iar daca nu le iei in calcul, de ce-s acolo? Sa iei numa ce-ti place?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (16/02/09 20:20)


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

16/02/09 20:18

   
Reynard
membru

Locatie: Frad
Inregistat: 16/02/09
Ce am citat mai jos nu e luat din cartile acelei femei ci bazat pe comentariul lui Uriah Smith:

"Sa observam acum cum se regasesc aceste detalii despre cornul cel mic in dreptul institutiei papale.
              1. Un corn mic, dar cu o infatisare mai mare decat celelalte coarne. Paradox, sau nonsens? Ori cornul este mai mic, ori este mai mare decat celelalte. Cu toate acestea, profetia afirma ambele lucruri despre aceasta putere. Lucrul acesta nu este intamplator, caci astazi suntem martorii acestui paradox in dreptul institutiei papale.
              Vaticanul este unul din cele mai mici state ale lumii. In Micul Dictionar Enciclopedic, editia 1986,  la pag.1839, sub titlul “ Vatican ”, citim:
              “Vatican, stat clerical al Bisericii Catolice, situat in vestul Romei, pe malul drept al Tibrului, pe colina cu acelasi nume; 0,44 km patrati, 1000 locuitori. Capitala- Vatican . Limbi oficiale- Latina si italiana…Dispune de o considerabila baza economica reprezentata de mari investitii in intreprinderi din Italia si din alte tari.”
              Daca mai adugam la acestea si alte amanunte: o armata formata din circa o suta de soldati din Garda Elvetiana, dar si un numar de credinciosi care se ridica la 1,07 miliarde, potrivit Anuarului pontifical al Bisericii Catolice din anul 2002, intelegem paradoxul: un stat atat de mic si totusi un imperiu spiritual atat de mare. Biblia nu greseste cand vorbeste despre aceasta putere politico-religioasa ca fiind un corn mic, dar cu o infatisare mai mare decat a celorlalte puteri europene.
              2. Cornul cel mic se deosebeste de inaintasii lui. Toate celelalte zece coarne, iesite din Imperiul Roman de Apus , au fost puteri politice.:
1. Regatul Vizigot ( in Spania ºi Galia), 2. Regatul Sueb ( în Gallaecia), 3. Regatul Vandal ( în Africa Romanã) 4. Regatul Burgund ( în Galia, pe Valea Ronului) 5. Regatul Alamanilor ( în Elveþia)              6. Regatul Franc ( în Galia ºi Belgia) 7. Regatul Ostrogot ( în Panonia ºi Italia) 8.Regatul lui Odoacru     ( în Italia ºi Sicilia) 9. Regatul Longobard ( pe malul Dunãrii) 10.Regatul Anglo-Saxon ( în Britania). Singur, acest corn mic a fost si este o putere dualista, politico-religioasa. Vaticanul este singurul stat- biserica si singura biserica-stat, avand reprezentanti diplomatici la O.N.U. si intretinand relatii diplomatice formale cu 174 de state suverane, cu Uniunea Europeana si Ordinul Cavalerilor de Malta, dar si o relatie speciala cu Federatia Rusa. Vaticanul este un stat eceziastic, in care pontiful roman este seful statului, dar si al bisericii.
              3. Cornul cel mic a iesit din mijlocul celor zece coarne. Detaliul se potriveste perfect Vaticanului, care s-a nascut in mijlocul regatelor europene, in Europa de Vest.
              4. Pentru a se ridica acest corn mic, au trebuit sa cada trei din cele zece coarne iesite din fiara a patra.  Studiul istoriei confirma si acest amanunt implinit in dreptul papalitatii. Cele trei coarne smulse din calea cornului cel mic au fost trei regate barbare care , desi primisera crestinismul, el era in forma sa ariana. Este vorba de heruli, vandali si ostrogoti. Aceste trei puteri ariene au stapanit asupra Romei, fiind o piedica in calea ascensiunii puterii episcopului de Roma. Insasi erezia ariana ( de la preotul Arie din Alexandria ), care nu recunostea divinitatea Domnului Christos, era protivnica credintei catolice. Papalitatea nu se putea dezvolta atata vreme cat Roma se afla sub stapanirea unor puteri ariene. Insa aceste puteri ariene au fost, rand pe rand, “smulse”.
              Herulii lui Odoacru, care-l detronasera pe ultimul imparat al Imperiului Roman de Apus- Romulus Augustulus-au fost alungati din Roma de catre ostrogotii lui Teodoric. Dar si acestia erau arieni, impiedicand dezvoltarea papalitatii.
              In anul 538 d.Cr., generalul Belizarie, trimis de imparatul Iustinian al Constantinopolului, i-a alungat pe ostrogotii din Roma, dupa ce, acelasi general, in anul 534 d.Cr., ii zdrobise pe vandalii lui Genzeric, si ei un pericol pentru episcopul Romei.
              In felul acesta, in anul 538, episcopul de Roma devine liber si, in noua sa clitate de papa, prin decretul lui Iustinian din anul 533, incepe ascensiunea politica si religioasa in vidul creat dupa prabusirea Imperiului Roman.
              Iata cat de exacta este profetia biblica, care afirmase ca acest corn mic se va dezvolta numai dupa “smulgerea “ a trei coarne din cele zece!
              5. Ochii de om, simbol al inteligentei, al vigilentei si al unui sistem de supraveghere bine pus la punct.  Doua aspecte sunt demne de retinut in aceasta privinta: 1. Infiintarea Ordinului Iezuit de catre Ignatiu de Loyola, pentru contracararea Reformei din secolul al 16-lea. Acest ordin are rolul de supraveghere ( ochi de om ) asupra respectarii doctrinei bisericii. 2. Sistemul spovedaniei prin care preotul putea “privi”in cele mai intime aspecte ale vietii credinciosilor. Acest sistem a ajutat papalitatea sa tina totul sub supraveghere si control in toata perioada Evului Mediu.
              6. Gura care vorbeste cu trufie, rostind hule.
              Lucius Ferraris, un teolog romano-catolic, afirma in lucrarea sa “Promta Bibliotheca”, lucrare la care Enciclopedia Catolica face referire ca la “o pretioasa mina de informatii”:
              “Papa este de o demnitate asa de mare si este asa de inaltat incat nu este un simplu om, ci este asemenea lui Dumnezeu, vicar al lui Dumnezeu.”
              “Numai singur papa merita sa fie numit “cel prea sfant”, pentru ca el singur e vicarul lui Christos si izvorul si fantana a toata sfintenia.”
              “El este de asemenea divinul monarh si imparatul suprem si regele regilor. De aceea papa este incoronat cu o intreita coroana in calitate de rege al cerului, al pamantului al locurilor mai jos decat pamantul.”
              “Adesea superioritatea si puterea pontifului roman nu se exercita numai asupra lucrurilor ceresti, a celor pamantesti sau a celor de sub pamant, dar chiar si asupra ingerilor, caci el este mai mare. Astfel ca, daca ar fi posibil ca ingerii sa apostazieze de la credinta sau sa gandeasca contrar ei, ei ar putea fi judecati si excomunicati de catre papa. Caci el este de o asa mare demnitate si putere incat formeaza unul si acelasi tribunal cu Christos. “
              “Papa este asemenea lui Dumnezeu pe pamant, singurul mai presus de cei credinciosi ai lui Christos, mai marele imparat peste imparati, avand plinatatea puterii, caruia i-a fost incredintat de Atotputernicul Dumnezeu nu numai imparatia pamantului, ci si a cerului… Papa are o asa mare autoritate si putere incat poate modifica , explica sau interpreta chiar si legile divine.” Promta Bibliotheca, art. Papa 2, vol. 4, pag. 26-29
              Aceasta ultima afirmatie citata este implinirea unui alt amanunt legat de cornul cel mic:
              7. Va schimba vremile si Legea. Cornul cel mic si-a lut grozava raspundere de a schimba chiar vesnica si sfanta Lege a lui Dumnezeu.
              Privind in Decalog, asa cum il gasim intr-un catehism catholic, observam cateva modificari de esenta: 1. Porunca a doua, care opreste inchinarea la “chipuri cioplite”( orice reprezentari ale Divinitatii)
nu exista.
            2. Prin desfiintarea poruncii a doua, toate celelalte porunci sunt decalate ( porunca a treia devine a doua, aporunca a patra devine a treia ,etc. )
            3. Porunca a zecea a fost impartita in doua, pentru a iesi numarul zece, fomand poruncile a noua si a zecea ).
              Cu privire la porunca a patra, legata de ziua sapamanala de odihna ( in catehismul catholic ea este porunca a treia ), se afirma urmatoarele, in Catehismul convertitului la religia catolica din 1910:
             “Intrebare: Care este ziua sabatului?
              Raspuns: Duminica este ziua sabatului.
              Intrebare: De ce pazim duminica si nu sambata?
              Raspuns: Pazim duminica in locul sambetei pentru ca Biserica Catolica , in conciliul din Laodiceea ( 336 d. Cr. ) a transferat solemnitatea de la sambata la duminica.”
              Cu privire la schimbarea zilei de odihna, Sinodul de la Laodiceea din anul 336 d. Cr., canonul 29, a hotarat:
              “Crestinii nu trebuie sa iudaizeze si sa nu lucreze sambata, ci sa lucreze in ziua aceea; dar ziua Domnului sa o onoreze in mod deosebit si, fiind crestini, ar trebui, daca este cu putinta, sa nu lucreze in ziua aceea. Daca ei insa tot vor fi aflati iudaizand, sa fie indepartati de la Christos.”
              8. Razboi sfintilor. Aceasta sintagma vorbeste despre persecutie. Papalitatea a fost o putere persecutoare inca de la inceputurile suprematiei ei. Dupa alungarea ostrogotilor din Roma ( anul 538 ), drumul papalitatii spre suprematie era pe deplin deschis. Doar dupa cateva decenii, papa Grigore 1          ( 590- 604 ) a decretat:
              “Puterile laice vor depune juramant ca vor extermina pe toti ereticii condamnati de biserica.”
              Aceasta a fost pozitia papalitatii fata de toti cei care au indraznit sa gandeasca si sa creada altfel decat dogmele impuse de ea. Din aceasta atitudine persecutoare ( “razboi sfintilor “) s-au nascut cruciadele contra valdenzilor, albigenzilor si catarilor.
              De aici a pornit planul diabolic al “Noptii sfantului Bartolomeu” ( 22 august 1572 ), in care, numai in Paris au fost ucisi peste 30.000 de hughenoti ( protestanti calvini ), din ordinal regelui Carol al 9-lea, impins de infernala sa mama, Caterina de Medici. Se estimeaza ca in intreaga Franta, in zilele ce au urmat acestei nopti de groaza, au cazut in jur de 500.000 victime, fie ucisi, fie stigmatizati pe viata.
              Din acelasi spirit de persecutie al papalitatii au fost trimisi la rug Ian Huss, Ieronim, Savonarola, Copernic, Giordano Bruno si multi altii, al caror numar il vom cunoaste doar in marea zi a judecatii divine.
              9. Perioada de suprematie de 1260 ani.
              In anul 533 d. Cr. Iustinian, imparatul Imperiului Roman de Rasarit, decreteaza ca episcopul de Roma e papa, adica cel mai egal dintre egali, suveran peste toate bisericile crestine. Exact peste 1260 ani, in 1793, Napoleon, generalul Revolutiei Franceze, decreteaza reducerea infuentei papale in Europa.
Decretul lui Iustinian nu s-a putut aplica decat in anul 538, cand generalul Belizarie ii izgoneste pe ostrogoti din Roma, lasand cale libera ascensiunii episcopului de Roma. In acelasi mod, decretul lui Napoleon din 1793 nu s-a putut aplica dact in 1798, cand generalul Berthier ocupa Vaticanul si il ia prizonier pe papa. Daca socotim timpul scurs intre 533 si 1793, constatam ca sunt exact 1260 ani. De asemenea, intre 538 si 1798 sunt tot 1260 ani, exact timpul prezis cu privire la suprematia conului cel mic.
              In 1790, in plina Revolutie Franceza, 30 episcopi romano-catolici au aparut in fata guvernului revolutionar al Frantei pentru a protesta impotriva legilor care urmareau sa elibereze clerul de sub jurisdictia papei. Iata ce spuneau ei:
              “Aveti de gand sa lasati libere toate religiile, cu exceptia aceleia care odata fusese suprema, care a fost sustinuta de evlavia parintilor nostri si de toate legile statului si care timp de 12 secole a fost religia nationala.”
              Obsevati cum chiar papaliatatea recunoaste perioada de suprematie prezisa in Biblie ( trei vremi si jumatate= trei ani si jumatate profetici= 1260 zile profetice= 1260 ani reali ).
              Concluzii: Daniel a primit viziunea din cap.7 in anul 553- 552 i. Cr. Cornul cel mic- o putere anticristica- urma sa apara dupa circa o mie de ani. Apoi profetia ne arata ce urma sa se intample in perioada de suprematie a acestei puteri, in cei 1260 ani.
              Cine poate spune ce se va intampla peste o suta de ani? Dar peste un an? Dar peste o ora? Nimeni. Doar Dumnezeu este singurul care poate descoperi ce va aduce viitorul ( Isaia 46, 9-10 ).Daca pana acum istoria confirma implinirea exacta a cuvantului profetic, de ce nu am avea incredere ca si ceea ce nu este inca implinit din profetia biblica se va implini la timpul hotarat de Dumnezeu?
              “Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece”- zice Domnul. "


16/02/09 20:29

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

Reynard a scris:

Cornul cel mic nu poate fi o singura persoana ( Nero, Antioh Epifanul etc. ), deoarece perioada in care el trebuia sa lucreze este de 1260 ani, ceea ce nu este posibil in dreptul unui om.

Pai pentru un om nu este posibil. Dar nu scrie nicaieri ca ar fi vorba despre 1260 de ani ci despre o vreme, doua vremi si o jumatate de vreme care poate avea diverse interpretari. Dar Daniel face referire clar ca fiara este o imparatie iar coarnele sunt imparati (nu siruri de imparati). Ca un sir de imparati nu poate dobori trei alte siruri de imparati.

Hai sa nu complicam acolo unde nu este complicat si sa simplificam acolo unde nu este simplu doar de dragul de apara niste teorii.

Escatologia este un domeniu foarte delicat in care nu o data adventistii si-au rupt dintii.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

16/02/09 20:38

   
Reynard
membru

Locatie: Frad
Inregistat: 16/02/09

+Archangel+ a scris:


Reynard a scris:

Cornul cel mic nu poate fi o singura persoana ( Nero, Antioh Epifanul etc. ), deoarece perioada in care el trebuia sa lucreze este de 1260 ani, ceea ce nu este posibil in dreptul unui om.

Pai pentru un om nu este posibil. Dar nu scrie nicaieri ca ar fi vorba despre 1260 de ani ci despre o vreme, doua vremi si o jumatate de vreme care poate avea diverse interpretari. Dar Daniel face referire clar ca fiara este o imparatie iar coarnele sunt imparati (nu siruri de imparati). Ca un sir de imparati nu poate dobori trei alte siruri de imparati.

Hai sa nu complicam acolo unde nu este complicat si sa simplificam acolo unde nu este simplu doar de dragul de apara niste teorii.

Escatologia este un domeniu foarte delicat in care nu o data adventistii si-au rupt dintii.


Nu vreau sa complic cu nimic, chiar am vrut sa simplific prin ce am adus..

Cei 1260 de ani apar de 7 ori in Biblie sub diferite forme:
- o mie doua sute sase zeci de zile
- 42 de luni
- o vreme, doua vremi si o jumatate de vreme( Cuvantul din aramaica din care s-a tradus “vreme” este “idan”, care inseamna vreme, timp, an. Asadar putem intelege ca este vorba despre trei ani si jumatate.) Iar luna in timpul acela avea 30 de zile.

42 luni x 30 zile = 1260
o vreme, doua vremi si o jumatate de vreme = 1 an, 2 ani, jum de an = 3 ani si jum =42 luni x 30 = 1260

Pentru a putea descifra timpul real de care vorbeste profetia, trebuie sa tinem cont de principiul zi-an, conform cu cele scrise in Ezechiel 4, 6 si Numeri 14, 34. Conform acestui principiu de socotire a timpului profetic, o zi profetica inseamna un an real.


16/02/09 20:55

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Arch, zi-i te rog si cum sa citeze ;)

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

16/02/09 20:57

   
Reynard
membru

Locatie: Frad
Inregistat: 16/02/09
Vreau sa subliniez ceva. Apocalipsa 1:1 zice asa :"Descoperirea lui Isus Hristos, pe care I-a dat-o Dumnezeu, ca sa arate robilor Sai lucrurile care au sa se intample in curand." Profetiile nu ne-au fost date doar ca sa arate ce a facut Dumnezeu. Profetiile trebuie folosite si intelese ca sa ne intareasca in credinta, in ele trebuie sa il cautam pe Isus Hristos pentru ca El este centrul profetiilor. Putem sa cunoastem profetiile de la A la Z cu lux de amanunte dar asta nu ne va mantui. Si Satana le cunoaste perfect dar asta nu-i schimba cu nimic natura sa. Trebuie ne tintim privirea spre Isus, spre jerta Sa, spre planul Sau de mantuire pentru ca despre asta este vorba.

16/02/09 21:20

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Despre cum se citeaza: http://tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=1330 Iar daca postezi imediat dupa cineva si nu te referi strict la o parte din mesaj ci la tot mesajul atunci nu mai citezi deloc.


reynard a scris:

Pentru a putea descifra timpul real de care vorbeste profetia, trebuie sa tinem cont de principiul zi-an, conform cu cele scrise in Ezechiel 4, 6 si Numeri 14, 34. Conform acestui principiu de socotire a timpului profetic, o zi profetica inseamna un an real.

Principiul zi-an se aplica atunci cand e cazul. De exemplu in referintele expuse de tine Domnul vorbeste clar ca zilele reprezinta ani.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

17/02/09 11:22

   
Reynard
membru

Locatie: Frad
Inregistat: 16/02/09
Si cele 2300 de seri si dimineti si cele 70 de saptamani sunt tot ani. Biblia spune ca cele 70 de sapt au fost taiate din cele 2300 de zile iar ambele profetii au inceput in anul 457 i.C. cand Artaxerxes Longimanus a dat decretul pentru rezidirea Templului si a Ierusalimului.
A 69-a saptamana este importanta pentru ca ea a inceput odata cu botezul lui Isus Hristos. La jumatatea acelei saptamani Biblia spune ca "Unsul va fi starpit, dar nu pentru El insusi" adica atunci a avut loc crucificarea. Iar dupa 3 ani si jum de la crucificare cand s-au implinit cele 70 de saptamani (toamna anului 34D.C.) Stefan a fost omorat, Sinedriul iudeu a respins oficial Evanghelia lui Hristos iar apostolii si-au inceput lucrarea printre Neamuri.
Iar cele 2300 de seri si dimineti se incheie in anul 1844 ( "pana vor trece 2300 de zile, apoi Sfantul Locas va fi curatit) atunci cand Isus, Marele Preot aflat in Santuarul ceresc ( a carui copie sau imagine a fost construita pe pamant de catre Moise) a trecut din incaperea numita Sfanta in Sfanta Sfintelor unde si-a inceput lucrarea de mijlocire pentru si de curatire a pacatelor noastre o singura data pentru vesnicie, nu anual cum se facea pe pamant.


17/02/09 19:27

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Am citit mai multe interpretari ale saptamanilor lui Daniel dar inca nu pot spune ca sunt perfect de acord cu vreuna. Dar in ceea ce priveste trecerea lui Isus in Sfanta Sfintelor asta e doar o gaselnita (au fost mai multe dar asta a ramas) pentru a incerca sa se mai scoata dupa Marea Dezamagire.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

18/02/09 11:39

   
Reynard
membru

Locatie: Frad
Inregistat: 16/02/09

+Archangel+ a scris:

Am citit mai multe interpretari ale saptamanilor lui Daniel dar inca nu pot spune ca sunt perfect de acord cu vreuna. Dar in ceea ce priveste trecerea lui Isus in Sfanta Sfintelor asta e doar o gaselnita (au fost mai multe dar asta a ramas) pentru a incerca sa se mai scoata dupa Marea Dezamagire.


Acea mare dezamagire s-a bazat, dupa cunostintele mele, pe lipsa intelegerii textului: "Cît despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu ºtie nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatãl." din Marcu 13,32. Din studiu personal am ajuns la concluzia ca, "pana vor trece 2300 de zile, apoi Sfantul Locas va fi curatit" reprezentat de trecerea lui Isus din Sfanta in Sfanta Sfintelor si inceperea judecatii de cercetare in care fiecare om este examinat ori pentru viata vesnica ori pentru moarte vesnica, este atat biblic cat si logic.

P.S. - daca spui ca ai citit mai multe interpretari ale saptamanilor din Daniel trebuie sa fi ajuns la o varianta pe care sa o consideri cea mai plauzibila din punct de vedere biblic si istoric. Sa mi-o spui si mie.


18/02/09 12:00

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

Reynard a scris:

este atat biblic cat si logic.

Nu este nici biblic nici logic.

Evrei 9:
11 Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare si mai desavarsit, care nu este facut de maini, adica nu este din zidirea aceasta,
12 si a intrat, o data pentru totdeauna, in Locul Preasfant, nu cu sange de tapi si de vitei, ci cu insusi sangele Sau, dupa ce a capatat o rascumparare vesnica.

Si nu este nici logic pentru ca nu inteleg de ce I-ar lua 1844 de ani sa faca curatenie. Adica ce treaba are timpul nostru cu atemporalitatea Lui?


Reynard a scris:

P.S. - daca spui ca ai citit mai multe interpretari ale saptamanilor din Daniel trebuie sa fi ajuns la o varianta pe care sa o consideri cea mai plauzibila din punct de vedere biblic si istoric. Sa mi-o spui si mie.

As putea sa zic ca, la acest moment, le pun pe toate pe acelasi nivel. Nu m-am mai ocupat de acest subiect de multa vreme.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

18/02/09 13:31

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Si cu Anticristul cum ramane ?

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

18/02/09 16:27

   
Reynard
membru

Locatie: Frad
Inregistat: 16/02/09

+Archangel+ a scris:


Nu este nici biblic nici logic.

Evrei 9:
11 Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare si mai desavarsit, care nu este facut de maini, adica nu este din zidirea aceasta,
12 si a intrat, o data pentru totdeauna, in Locul Preasfant, nu cu sange de tapi si de vitei, ci cu insusi sangele Sau, dupa ce a capatat o rascumparare vesnica.


Daca citesti cu atentie vreo 2 posturi mai sus o sa vezi ca acelasi lucru am zis si eu. O data pentru vesnicie a intrat Isus in Locul Preasfant pentru a face curatirea.


+Archangel+ a scris:


Si nu este nici logic pentru ca nu inteleg de ce I-ar lua 1844 de ani sa faca curatenie. Adica ce treaba are timpul nostru cu atemporalitatea Lui?


"Cu doi ani mai înainte ca aceasta profetie sa-si gaseasca împlinirea, un membru laic al bisericii metodiste din Filadelfia, Josia Lich, a publicat o brosura în care se interpreta foarte detailat aceasta profetie si în care autorul ei a anuntat cu o siguranta si o îndrazneala neobisnuita ca la data de 11 august 1840 marea putere mondiala a Imperiului Otoman va fi înfrînta si scoasa de pe arena lumii. Desi aceasta putere a continuat înca zeci de ani sa joace rolul de stapîn al unor popoare mici din Balcani sau Asia Mica, totusi istoria a semnat la data amintita actul de deces al marelui Imperiu Otoman. " http://www.apocalipsa.ro/article.php?id=140
  O profetie implinita perfect bazata tot pe interpretarea de care am zis eu, zi-an.

Cei 2300 de ani au inceput odata cu darea decretului de rezidire a Ierusalimului (457i.C.). O sa ajungi in anul 1844d.C. cand a inceput lucrarea lui Isus ca Mare Preot. Am zis de atatea ori ca atunci a inceput nu atat a durat.


18/02/09 18:41

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

Reynard a scris:


Daca citesti cu atentie vreo 2 posturi mai sus o sa vezi ca acelasi lucru am zis si eu. O data pentru vesnicie a intrat Isus in Locul Preasfant pentru a face curatirea.

Cei 2300 de ani au inceput odata cu darea decretului de rezidire a Ierusalimului (457i.C.). O sa ajungi in anul 1844d.C. cand a inceput lucrarea lui Isus ca Mare Preot. Am zis de atatea ori ca atunci a inceput nu atat a durat.


Frate, daca iti aratam ca gresesti in interpretarile ce le revendici ca fiind ale tale, si iti aratam unde intelegi gresit, si daca Biblia iti rastoarna parerile, esti gata sa accepti ceea ce spune Biblia? Sau continui sa o faci sa spuna asa cum stii?

Am mai spus in alt post: urmareste Biblia fara sa ai creierul spalat!

Tu ai citat din cele cateva scrieri care pun anul 1844 anul in care Iisus incepe lucrarea de Mare Preot! Asta nu este sustinuta de Biblie, nu pentru ca socoteala ta nu ar da 2300 ani, ci pentru ca Biblia zice altceva despre preotia Mantuitorului.


Punctul cel mai insemnat al celor spuse este ca avem un Mare Preot, care S-a asezat la dreapta scaunului de domnie al Maririi, in ceruri, (Evr.8:1)


Era la timpul prezent inainte de '70, cand se crede ca a fost scrisa epistola catre evrei.
Nu zice vom avea, penntru ca sa aiba valabilitate  numai dupa mai bine de 1750 de ani!

Ai putea lua in serios Biblia?


Si ce altceva insemna Anticristul? POate fi unul "in locul" sau "impotriva" lui Hristos. Daca cineva ii tagaduieste preotia lui, de altfel unica, ce altceva face decat sa-i renege rolul?

Nu sunt cei care scriu sau sustin aceasta teza Anticristul, ci sunt dintre acei multi anticristi!

Ultima modificare de OLD TRAIAN (02/03/09 17:01)


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

02/03/09 16:52

   
Reynard
membru

Locatie: Frad
Inregistat: 16/02/09
O pot lua in serios si chiar o iau. Faza e ca am tot repetat atata pana s-a pierdut ideea si am vrut sa zic ceva si a iesit altceva. Am discutat cu Archangel faptul ca in 1844 Isus Hristos ca Mare Preot a trecut din locasul Sfant in locasul Prea Sfant al Sanctuarului ceresc si atunci a inceput judecata de cercetare. Sunt total de acord cu Evrei 8:1 iar profetia spune clar ca din 457i.Hr. o sa treaca 2300 de ani apoi Sfantul Locas va fi curatit. Nu sunt un geniu cunosc de la A la Z dar caut si invat, ceea ce cred ca e datoria fiecarui dintre noi.

02/03/09 17:11

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

Reynard a scris:

O pot lua in serios si chiar o iau. Faza e ca am tot repetat atata pana s-a pierdut ideea si am vrut sa zic ceva si a iesit altceva. Am discutat cu Archangel faptul ca in 1844 Isus Hristos ca Mare Preot a trecut din locasul Sfant in locasul Prea Sfant al Sanctuarului ceresc si atunci a inceput judecata de cercetare. Sunt total de acord cu Evrei 8:1 iar profetia spune clar ca din 457i.Hr. o sa treaca 2300 de ani apoi Sfantul Locas va fi curatit. Nu sunt un geniu cunosc de la A la Z dar caut si invat, ceea ce cred ca e datoria fiecarui dintre noi.


Trecerea din Locul Sfant in Locul Prea Sfant(Sfanta Sfintelor) se facea in vederea ispasirii!
A se urmari in cartea Levitic.

Vezi, aici zici gresit.

Apoi iarasi Noul Testament: <<si a intrat, odata pentru totdeauna, in Locul prea sfant, nu cu sange de tapi si de vitei, ci cu insus sangele Sau, dupa ce a capatat o rascumparare vecinica.>> (Evr.9:12)

Deci e un fapt deja implinit la momentul scrierii epistolei.
Si nu doar epistola catre evrei vorbeste despre faptul implinit, dar adresanduse in special evreilor foloseste cuvantul preotiei. Eu cred (parere personala) ca prin aceasta epistola ii pregateste pe evreii crestini ca sa intampine fara disperare cucerirea Ierusalimului si daramarea Templului de catre romani.

Dar despre slujba aceasta numita  rascumparare vorbeste si Petru ca despre un fapt implinit.
<<...caci stiti ca nu cu lucruri peritoare, cu argint sau cu aur, ati fost rascumparati din felul desert de vietuire, pe care-l mosteniserati de la parintii vostri, ci cu sangele scump al lui Hristos, Mielul fara cusur si fara prihana. >>
(1Pet.1:18,19)

Ultima modificare de OLD TRAIAN (02/03/09 17:27)


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

02/03/09 17:26

   
EmyBkn
membru

Locatie: Spania
Inregistat: 02/03/09
In Daniel spune ca, anticristul (cornul mic) va iesi dintre cele 4 imperii rezultate in urma divizarii imperiului grecesc. Aceste imperii au fost: Generalul Casandro a ramas cu Macedonia si Grecia, generalul Lisimaco cu Tracia si Asia mica, generalul Ptolomeo cu Egiptul si generalul Seleuco cu Siria si de aici a iesit un corn mic cunoscut ca si Antioco Epifanes. Deci ce scrie in Daniel despre anticristul s-a implinit. Dar trebuie sa vina anticristul despre care scrie Apocalipsa.

02/03/09 17:32

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

EmyBkn a scris:

In Daniel spune ca, anticristul (cornul mic) va iesi dintre cele 4 imperii rezultate in urma divizarii imperiului grecesc. Aceste imperii au fost: Generalul Casandro a ramas cu Macedonia si Grecia, generalul Lisimaco cu Tracia si Asia mica, generalul Ptolomeo cu Egiptul si generalul Seleuco cu Siria si de aici a iesit un corn mic cunoscut ca si Antioco Epifanes. Deci ce scrie in Daniel despre anticristul s-a implinit. Dar trebuie sa vina anticristul despre care scrie Apocalipsa.


Crezi ca este o dubla implinire?
Eu cred ca Antioh Epifanul nu era un anticrist pentru ca inca nu aparuse Christ!


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

02/03/09 17:35

   
EmyBkn
membru

Locatie: Spania
Inregistat: 02/03/09
In paranteze am pus cornul mic si sunt multi care spun ca cornul mic reprezinta pe anticristul. Eu cred ca sunt profetii in Biblie ce au o dubla implinire.

Dar deasemenea cred ca sunt multe lucruri scrise in Biblie ce s-au implinit, dar multi asteapta inca sa se implineasca.

http://www.beastfromtheeast.org/greekemp.gif
http://www.beastfromtheeast.org/persemp.gif
http://www.beastfromtheeast.org/babylemp.gif
http://www.beastfromtheeast.org/mapEWRomanEmpire.jpg
http://www.beastfromtheeast.org/Titles_ ... hrist.html


02/03/09 17:58

   
Reynard
membru

Locatie: Frad
Inregistat: 16/02/09

EmyBkn a scris:

In Daniel spune ca, anticristul (cornul mic) va iesi dintre cele 4 imperii rezultate in urma divizarii imperiului grecesc. Aceste imperii au fost: Generalul Casandro a ramas cu Macedonia si Grecia, generalul Lisimaco cu Tracia si Asia mica, generalul Ptolomeo cu Egiptul si generalul Seleuco cu Siria si de aici a iesit un corn mic cunoscut ca si Antioco Epifanes. Deci ce scrie in Daniel despre anticristul s-a implinit. Dar trebuie sa vina anticristul despre care scrie Apocalipsa.


Tu legi cornul mic de a 3-a fiara, pardosul. Cornul mic a aparut la fiara a 4-a.

Citeste http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 339#137339

In Daniel 7:25 spune ca "sfintii vor fi dati in mainile lui( cornului cel mic sau antihristului) timp de o vreme, doua vremi si o jumatate de vreme" ceea ce inseamna 1260 de ani. Iar Epifanes n-a trait atata.


OLD TRAIAN a scris:


Trecerea din Locul Sfant in Locul Prea Sfant(Sfanta Sfintelor) se facea in vederea ispasirii!
A se urmari in cartea Levitic.

Vezi, aici zici gresit.


Zic bine si zic exact ca tine . Este biblic ca trecerea in Sfanta Sfintelor se facea in vederea ispasirii. Asa s-a intamplat pe timpul lui Moise in Sanctuarul de pe pamant iar ritualurile de atunci erau o umbra, o imagine a lucrurilor viitoare. Asadar Isus Hristos a intrat in Locul Prea Sfant dar nu s-a folosit de animale pentru a curata Sanctuarul de pacate ci si-a folosit propria jertfa pentru ca noi sa putem fi mantuiti.


OLD TRAIAN a scris:


Deci e un fapt deja implinit la momentul scrierii epistolei.
Si nu doar epistola catre evrei vorbeste despre faptul implinit, dar adresanduse in special evreilor foloseste cuvantul preotiei. Eu cred (parere personala) ca prin aceasta epistola ii pregateste pe evreii crestini ca sa intampine fara disperare cucerirea Ierusalimului si daramarea Templului de catre romani.

Dar despre slujba aceasta numita  rascumparare vorbeste si Petru ca despre un fapt implinit.
<<...caci stiti ca nu cu lucruri peritoare, cu argint sau cu aur, ati fost rascumparati din felul desert de vietuire, pe care-l mosteniserati de la parintii vostri, ci cu sangele scump al lui Hristos, Mielul fara cusur si fara prihana. >>


Cred ca le pot numi profetii pentru ca lui Daniel, ingerul ii spune sa pecetluiasca acea vedenie pentru ca se refera la vremea sfarsitului iar vremea sfarsitului nu era pe timpul apostolilor. Asta facand abstractie de cele "2300 seri si dimineti" pe care, daca le calculezi te duc muult in viitor fata de timpul lui Daniel si al apostolilor.


02/03/09 18:26

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
V-as ruga sa nu mai aveti mesaje consecutive. V-am modificat eu ce era de modificat.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

03/03/09 10:11

   
KoJack
membru

Locatie: Avrig-Sibiu, Romania
Inregistat: 29/02/08
Am gasit un articol tare pe internet ...
Tony Blair vrea "guvernare mondiala"

ce parere aveti ... sa fie Tony Blair Anticristul???


_______________________________________
Semnat...

KJ.

09/03/09 14:05

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

KoJack a scris:

ce parere aveti ... sa fie Tony Blair Anticristul???

nu.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

09/03/09 18:29

   
mikhael
membru

Locatie: sibiu, romania
Inregistat: 16/01/09
Nici eu nu cred..si nu cred ca trebe sa ne mai uitam atat la ce face satana cat de mult trebe sa cercetam ce porti deschide Dumnezeu in noi dar si in afara noastra pentru vestirea si primirea evangheliei..

_______________________________________
Oare cand vine Domnul sa ne ia?

10/03/09 00:58

   
Reynard
membru

Locatie: Frad
Inregistat: 16/02/09
www.apocalipsa.ro

10/03/09 23:06

   
Pagini: 1 ... 12 13 14 15 16   Subiect inchisFelicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net