|
|
|
monica
membru
Inregistat: 16/03/05
|
|
Jose luis de Jesus Miranda e intemeietorul unui nou cult in America. El pretinde ca este Dumnezeu, invata ca nu exista pacat, nici diavol, are tatuata cifra 666, considera ca rugaciunea e o pierdere de timp si alte asemenea aberatii care contrazic in mod clar invatura lui Isus. Aceasta miscare a inceput sa prinda proportii, existand grupuri in SUA, America Centrala, Australia. Parerea mea e ca avem de-a face cu un cult, deoarece: - liderul e o persoana carismatica care impune respect, dar si manipuleaza adeptii (adeptii ii platesc masinile si vila in care locuieste) - denunta toate bisericile - invatatura sa biblica e incompleta si nu-si argumenteaza ideile - se considera mai mare si mai important decat Domnul Isus, etc. Cateva resurse utile: Cum sa identific o secta? http://www.luminalumii.ro/files/articol ... &art=1
Site-ul sectei: http://www.growingingracespanish.com/
Materiale video despre aceasta secta puteti gasi: http://www.youtube.com/watch?v=zmC6LBpB ... mp;search=
"Hristosul" cultelor este : "Un alt Iisus", aducătorul "unei alte evanghelii" si dătătorul "unui alt Duh" ! -citat din articolul Cum sa identific o secta? de pe site-ul Lumina Lumii. Astept cu interes parerile voastre despre acest cult.
Ultima modificare de monica (01/03/07 15:35)
|
|
22/02/07 22:26
|
|
negru_iluminat
membru
Inregistat: 12/06/06
|
|
Parerea mea e ca avem de-a face cu un cult, deoarece: - liderul e o persoana carismatica care impune respect, dar si manipuleaza adeptii (adeptii ii platesc masinile si vila in care locuieste) - denunta toate bisericile - invatatura sa biblica e incompleta si nu-si argumenteaza ideile - se considera mai mare si mai important decat Domnul Isus, etc. |
Si care e diferenta intre astea si ce facea Iisus? Sunt chiar curios..
|
|
22/02/07 23:05
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
Isus se considera mai mare decat Domnul Isus? El era cel mai mare om de pe pamant, si totusi nu imi amintesc sa scrie in Biblie ca s-a falit cu asta. Nu cred ca realizezi ce inseamna sa renunti la slava cereasca si sa te nasti intr-o iesle. Oare nu e cel mai mare gest facut de cineva pentru a demonstra cat de mult s-a smerit, si asta doar din dragoste pentru noi, ca sa fim salvati?
Invatatura lui biblica e incompleta? A denuntat Isus biserica? El a murit pentru ca si noi, neamurile sa fim salvati. Poporul evreu ajunsese intr-o situatie in care jertfele, si slujbele la templu nu reprezentau decat un ritual. Ei nu mai constientizau gravitatea comiterii unui pacat;pur si simplu aduceau o jertfa si cu asta scapau, ori nu asta era dorinta Lui Dumnezeu. In Biblie scrie ca ascultarea pretuieste mai mult decat jertfele...
Ii plateau adeptatii masinile? Cand a fost nevoie sa plateasca darea la templu, banii au venit din gura unui peste(pe care l-au pescuit ucenicii). Erau banii problema?
Iar arunci cu afirmatii aiurea...
Ultima modificare de Seraphim (23/02/07 08:53)
|
|
23/02/07 08:50
|
|
negru_iluminat
membru
|
|
Isus s-a autointitulat fiul lui Dumnezeu. E cam acalasi lucru..
Da, a denuntat toate bisericile, si a numit-o pe asa ca singura adevarata. (si nu vad diferenta intre ce zici ca ajunsese religia atunci, si ce e acum . Poate si atunci existau unii care credeau cu adevarat..la fel cum ai zice ca sunt si acum crestini adevarati...desi majoritatea zic ca e suficient sa te spovedesti, ca sa fi iertat)
Cum si-a argumentat ideile? A zis "asa a grait domnul", sau mai rau, "asa va zic eu". Pai asta nu e un argument.
Si din cate imi amintesc eu parca adeptii ii mai dadeau mancare, apa, etc
Incercati sa fiti mai obiectivi
De unde stiti ca domnul Jose luis de Jesus Miranda nu este Mesia? La fel l-au batjocorit si pe Iiisus cand aparuse, nu? Si cu aceleasi argumente...chiar n-a progresat deloc omenirea? Tot acelasi mod de gandire?
Ultima modificare de negru_iluminat (23/02/07 14:43)
|
|
23/02/07 14:29
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
Hey, citeste cata Biblia, poate te luminezi, faza cu proorocii mincinosi, gasesti tu ... apoi vi cu "Si de unde stiti ca nu e Mesia?.."
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
23/02/07 14:48
|
|
negru_iluminat
membru
|
|
Nici nu ma indoiam ca in Biblie o sa gasim "argumente" favorabile lui Iisus...
|
|
23/02/07 15:14
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
negru_iluminat a scris:
Isus s-a autointitulat fiul lui Dumnezeu. E cam acalasi lucru..
Da, a denuntat toate bisericile, si a numit-o pe asa ca singura adevarata. (si nu vad diferenta intre ce zici ca ajunsese religia atunci, si ce e acum . Poate si atunci existau unii care credeau cu adevarat..la fel cum ai zice ca sunt si acum crestini adevarati...desi majoritatea zic ca e suficient sa te spovedesti, ca sa fi iertat)
Cum si-a argumentat ideile? A zis "asa a grait domnul", sau mai rau, "asa va zic eu". Pai asta nu e un argument.
Si din cate imi amintesc eu parca adeptii ii mai dadeau mancare, apa, etc
Incercati sa fiti mai obiectivi
De unde stiti ca domnul Jose luis de Jesus Miranda nu este Mesia? La fel l-au batjocorit si pe Iiisus cand aparuse, nu? Si cu aceleasi argumente...chiar n-a progresat deloc omenirea? Tot acelasi mod de gandire? |
In biblie scire clar ca Isus nu va mai lua chip de om ci va venii pe norii slavei...Isus a implinit proorociile spuse in vechime si prin moartea si invierea si a demonstrat tuturor ca e Mesia deci e imposibil ca acest dement sa fie Mesia...prin ceea ce face acest om ne avertizeaza ca sunt "vremurile de pe urma"...si nu face altceva decat sa implineasca biblia.
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
23/02/07 15:43
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
monica a scris:
[...]Parerea mea e ca avem de-a face cu un cult, deoarece[...]Cum sa identific o secta?[...]Site-ul sectei[...]Astept cu interes parerile voastre despre acest cult. |
Nu vreau să mă leg în mod deosebit de ce scrie Monica. ÃŽn general am remarcat pe forum că punem nişte etichete pe care ni le-am putea tot pune unii altora la nesfârşit: ortodocşii -> neoprotestanţilor, neoprotestanţii între ei, ortodocşii şi neoprotestanţii -> "altor noi veniţi în club" etc.
Titlul general al topicului - curente şi erezii consider că este foarte bine ales. Negru_iluminat sau alţii au dreptate când pun la îndoială catalogările care s-au dat pe aici, şi pe bună dreptate îşi pun problema dacă nu avem prejudecăţi în abordarea noastră.
Eu consider că ar fi bine să fim atenţi la alegerea limbajului, să catalogăm ceea ce a fost pus acum sub lupă de la început ca "un curent de opinie", pe care mai apoi să-l analizăm în lumina Bibliei şi apoi să-l numim "erezie" dacă identificăm în acest curent elementele strânse sub eticheta de "erezie".
Atenţie însă, cuvântul erezie nu apare ca atare în Biblie, ci doar la plural şi doar în 2 Pet. 1:1. Ar fi bine să ne uităm acolo. Am urmărit şi definiţiile date în articolul sugerat de Monica, dar ele sunt nişte definiţii omeneşti care nu apar ca atare în Scriptură. Deci mai întâi ar fi bine să ne interesăm într-o discuţie dacă toţi suntem de acord cu ele, iar în caz contrar să rămânem doar la ceea ce apare în Scriptură (învăţături mincinoase / înşelătoare, partide etc.) pentru a nu risca să jignim prin catalogări. (Ca o paranteză - nici "sectă" nu veţi găsi în Biblie.)
Iar dacă cineva nu acceptă nici Scriptura ca autoritate într-o discuţie de acest gen, atunci evident că va putea pune totul la îndoială. Iar discuţiile cu acea persoană vor ajunge inevitabil la dovezi în sprijinul creştinismului sau a Bibliei, discuţii care se poartă pe la alte topicuri.
Ce vreau să zic este că trebuie să acceptăm o bază comună pentru discuţii şi un set de reguli pentru catalogare. Altfel, ne tot învârtim în cerc, fără a putea trage concluzii comune, ci doar grupate pe sub-mulţimi de crezuri.
Ca urmare eu propun Scriptura drept instrument de catalogare în discuţia aceasta, având în vedere că ea analizează un curent de opinie izvorât din creştinismul care a fost fundamentat de această carte. Dacă este cineva împotrivă îl rog să precizeze de ce, şi să vedem ce e de făcut, iar dacă nu, să mergem mai departe bazaţi pe Scriptură.
Ultima modificare de Filip. (23/02/07 16:22)
|
|
23/02/07 16:16
|
|
monica
membru
Inregistat: 16/03/05
|
|
Bineinteles, Filip, ca si in cazul meu Biblia e standardul si pe baza acestui standard vom discuta. Parerile voastre sunt binevenite, exprimarea lor mi se pare normala pe acest forum, chiar daca, uneori, nu ne coincid. Imi recunosc vina in privinta titlului, e cam exploziv, va rog sa ma scuzati.
Ultima modificare de monica (01/03/07 16:24)
|
|
01/03/07 15:41
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
OK, monica, propunerea Bibliei ca bază de discuţie era pentru cei care nu prea o acceptă ca autoritate, mai particular pentru negru-iluminat. ÃŽncercam ca cel puţin în acest caz al unui curent de opinie izvorât după câte am înţeles din creştinism, să îl determin să accepte ca manual de reguli cartea de bază a creştinismului. Pentru ceilalţi care mai postează pe aici, deci şi pentru tine, îmi este clar care este baza. 
Cât despre partea cu exprimarea, eu zic că e foarte bine dacă te gândeşti la ea. Aşa cum am scris, nu am dorit să "trag pe cineva de urechi", ci să atenţionez că suntem priviţi la microscop de cei care studiază creştinismul şi creştinii dinafară, iar prin atitudinea noastră de atenţie la detalii, arătăm de fapt că suntem preocupaţi în a nu jigni pe alţii, ci a prezenta adevărurile lui Hristos în dragoste şi cu scop constructiv. Iar dacă nu o facem în acest fel, măcar să declarăm acest lucru, ca să ştie şi interlocutorii cu cine au de-a face, nu să pozăm în sfinţi iar noi de fapt să fim doar nişte morminte văruite.
(P.S. Ce înseamnă "expliziv"? )
|
|
01/03/07 16:14
|
|
liloo
membru
Inregistat: 11/12/08
|
|
Da, e clar ca acela e un cult. eu am locuit pt destul timp in america centrala, si cunosc cazul de care ai vorbit. cea ce este trist e ca acest cult a reusit sa prostesca destui de multi oameni si sa zic asa ia "furat" din bisericile crestine la care ei asistau. Eu cred insa ca daca o persoana a fost intradevar mantuita, nu poate fi prostita usor, ba chiar de loc, asa ca pun evident la indoiala mantuirea ei.
Ultima modificare de liloo (11/12/08 21:33)
|
|
11/12/08 21:27
|
|
alx144000
membru
Inregistat: 26/02/09
|
|
Dumnezeu e Unul oameni buni,la fel si Iisus Hristos.Cat despre individul asta jose luis si cum l-o mai chema,stiti voi se spune ca diavolul va aparea in chip de om.Asa ca nu ma mira,cum nu m-ar mira nici daca ar veni acum cineva sa-mi spuna ca o sa arda in flacarile iadului,in chinuri! Cat despre ceea ce a zis negru_iluminat,n-am nimic de zis decat:marş in mm!;) Imi cer scuze fata de ceilalti ptr limbaj,dar nu m-am putut stapani.
|
|
26/02/09 17:17
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
alx144000 a scris:
Cat despre ceea ce a zis negru_iluminat,n-am nimic de zis decat:marş in mm! Imi cer scuze fata de ceilalti ptr limbaj,dar nu m-am putut stapani. |
mars unde ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
26/02/09 17:18
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
E o injuratura. Te rog sa iei masuri, nu are ce cauta aici.
|
|
26/02/09 18:57
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|