|
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
Andreea a scris:
Unii sunt căldicei,buni pentru iad.Alţii însă îşi dau silinţa.Vorbesc cu vecinii,dau sfaturi înţelepte din Biblie celor mai tineri.
Ce înţelegi tu,Bairstow,prin prozelitism?  |
De unde sti ca unii sunt caldicei?Esti Dumnezeu? Intr-o tara crestina nu poti sa il predici pe Iisus tu un nou venit.Iti dai seama cat sectantii ti-ar bate in fiecare zi la usa?Poti sa ii spui la un satean sa nu mai pacatuiasca nu-i sa predici tu un nou Iisus .
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
04/09/08 23:54
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Trebuie sa-i spui unui satean CINE si de ce a spus sa nu mai pacatuiasca. Altfel nu-i tii decat o lectie de morala. Si ce faci daca te intreaba ce a mai spus Acela? Si daca te intreaba DE CE sa nu mai faca anumite lucruri? Cum ii explici omului? CA de auzit or auzit toti de D-zeu si Isus, dar putini stiu si ideea principala despre El.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
05/09/08 08:17
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
asta ai preluat-o din Time Changer... foarte bun filmul....
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
05/09/08 08:48
|
|
Sword
membru
|
|
Culeg si eu de pe unde pot 
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
05/09/08 09:34
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
Bairstow mi se par mult prea directe acuzele tale si nu sunt de acord cu tine. noi avem in fiecare an Marsul pentru Isus si multe evanghelizari. eu personal am fost la fiecare dintre ele si nu consider gresit ceea ce fac. Isus a zis:"Duceti-va si faceti ucenici si...invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit." cum vrei sa implinim Cuvantul Lui? stand in camaruta noastra fara sa ne intereseze macar putin ca cei din jurul nostru nu Il cunosc pe Dumnezeu? atunci cand El este prezent in inima ta, chiar daca te leaga cineva tot nu poti sa nu vorbesti despre El. cand alegem sa traim numai pentru El nimeni si nimic nu ne va impiedica sa le spunem celorlalti despre bucuria noastra. poti sa-mi spui ce vrei, dar nimeni si nimic nu ma va putea indeparta de El si nu ma va putea determina sa tac. Il iubesc si vreau sa fac voia Lui, vreau sa le spun celorlalti despre El, despre Cel care le poate da viata vesnica. impotriviri au fost si vor fi mereu, dar important este ca noi sa alegem sa privim mereu inainte si sa ne dorim sa facem ceva pentru El.
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
05/09/08 11:59
|
|
Sword
membru
|
|
tamarta4jc a scris:
cum vrei sa implinim Cuvantul Lui? stand in camaruta noastra fara sa ne intereseze macar putin ca cei din jurul nostru nu Il cunosc pe Dumnezeu? |
Problema ii ca Bairstow crede ca toti romanii il cunosc pe D-zeu. Nu intelege ca una-i sa auzi de D-zeu si alta-i sa-L cunosti personal, si sa traiesti IN El: "Ioan 17:21 ....toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine şi Eu în Tine; ca şi ei să fie una în noi...."
Ultima modificare de Sword (05/09/08 13:07)
|
|
05/09/08 13:06
|
|
tamarta
membru
|
|
mda..probabil..eu n-am de unde sti ce crede el.am lipsit de pe forum si nu m-am apucat sa ma interesez de fiecare in parte. eu am spus ceea ce credeam ca trebuie spus si imi sustin afirmatiile. e o mare diferenta dintre a auzi ca exista cineva si de a cunoaste acea persoana. si mai ales daca este vorba de Dumnezeu, diferenta este si mai mare. nu poti vorbi despre cineva doar din auzite si sa mai si pretinzi ca il cunosti. trebuie sa te intalnesti personal cu acea persoana pentru a te putea convine ca exista sau nu..asa e si cu Dumnezeu. e nevoie de cunoastere persoanala. nu ne ajuta cu nimic daca stim..."si dracii cred si se infrioara" si daca vede cineva unul dintre ei in Rai sa-mi spuna si mie.
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
05/09/08 13:32
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
bairstow a scris:
Intr-o tara crestina nu poti sa il predici pe Iisus tu un nou venit.Iti dai seama cat sectantii ti-ar bate in fiecare zi la usa?Poti sa ii spui la un satean sa nu mai pacatuiasca nu-i sa predici tu un nou Iisus . |
un nou Isus?...daca va trebui sa-i predic un nou Isus atunci permite-mi sa spun ca acel satean nu e crestin sau religia din care face parte a deformat atat de mult Biblia incat sunt nevoit sa o iau de la 0. Ce fel de tara crestina e Romania?...eu nu cred ca 50%(foarte indulgent) din populatia romaniei sunt crestini practicanti si au habar de ce inseamna pocainta...dute in oltenia si vei vedea oameni stapaniti de duhuri...spiritism si vrajitorie...aceia nu au nevoie sa-L cunoasca pe adevaratul Isus?...cum poti spune oamenilor sa nu mai pacatuiasca fara sa le predici despre Isus?...e ca si cum ai vorbi despre marea unire fara sa spui numele lui Cuza Voda...sau vorbesti despre istoria bisericii de la inceputuri si nu spui nimic de Petru
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
05/09/08 22:19
|
|
Sword
membru
|
|
Isus oricum ii nou ptr. o multime de oameni ce s-or nascut in religia crestina (fiindca nu au devenit crestini). Sau as putea spune pe scurt: "Crestin nu te nasti...Crestin devii"
Ultima modificare de Sword (05/09/08 22:56)
|
|
05/09/08 22:55
|
|
the_stranger
membru
 Inregistat: 15/01/08
|
|
gabi_aron a scris:
..eu vizam altceva si pe langa intrebarea ta referitoare la Biblie as vrea sa pun si eu o intrebare celor foarte religiosi) : Ce faceti pentru cei din jur...pentru nemantuiti?...cum va consumati resursele agonisite in atata timp de conservare in biserica? |
Nu mă consider "foarte religioasă"...ci din contră,mai am mult de lucru la capitolul ăsta.În schimb încerc să mă fac utilă,şi să îi ajut pe cei din jurul meu care au nevoie de o încurajare, de un ajutor fizic,etc. Ce fac eu pt cei nemântuiţi?Mă rog.Rugăciunea mi-a schimbat viaţa,şi ştiu că El poate lucra şi în viaţa altor oameni.
Am auzit un lucru care mult timp mi-a stăruit în minte,chiar şi acum.Nu poţi să fii un misionar autentic,dacă nu eşti în stare să vesteşti Evanghelia în locul unde El te-a pus,în ţara ta.L-am rugat pe El să îmi dea înţelepciune să pot să fac acest lucru,mai ales prin comportamenul meu.Ştiu că de multe ori am dat-o în bara..dar s-a îndurat de mine şi m-a ajutat să îmi dau seama că El este cel care face orice lucru frumos la timpul lui.Şi vara asta am avut ocazia să văd cum Dumnezeu lucrează cum numai El ştie.În tabără o fată a recunoscut că are nevoie de iertarea Lui,şi am încercat să ţin legătura cu ea.M-am rugat pentru ea,şi sper ca Domnul Isus să devină Domn şi Mântuitor în viaţa ei.Apoi am avut ocazia să vorbesc cu un coleg din Biblie.Nu m-am aşteptat să discut cu el astfel de lucruri,dar ştiu că Dumnezeu este cel care a lucrat întru-un mod minunat...şi am certitudinea că Dumnezeu s-a bucurat pentru faptul că m-am pus la dispoziţia Lui.
Apoi am un grup de fete în clasă care nu sunt mântuite,dar încerc prin conversaţiile pe care le am cu ele să îl fac cunoscut pe El.Mai fac şi alte lucruri,dar le ţin pt mine.Ştiu doar atât.Când te laşi la dispoziţia Lui ţi se vor întâmpla lucruri neşteptat,şi te vei uimi chiar pe tine însuţi.Dar,cum spunea cineva,când te implici în ceva,e ca şi cum i-ai spune Diavolului. Hei, sunt aici.
Şi încă o dată,nu sunt perfectă şi nu mă cred mai bună decât alţii.Dar dacă cei care sunt buni,nu vor să se implice,Dumnezeu alege oameni slabi,gata să facă voia Lui,chiar dacă poate nu sunt pregătiţi pentru asta.
_______________________________________ Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....
|
|
08/09/08 16:02
|
|
abelusca
membru
Inregistat: 20/03/08
|
|
Strangere,povestea ta, eexact asa mi s-a intamplat si mie,de multe ori,fara sa stiu eu,Domnul sa folosit de mine pentru a impartasii Cuvantul Lui mai departe altora ,si mult a facut El!
_______________________________________ http://www.youtube.com/watch?v=eEZIVeE0xLY
|
|
19/09/08 19:00
|
|
tamarta
membru
|
|
Sunt total de acord cu tine the_stranger! greseala multora este ca ei considera ca este deajuns ceea ce fac, ca menirea lor e doar sa mearga la biserica, sa citeasca Scriptura si sa se roage, dar multi uita de marea trimitere: "Duceti-va si faceti ucenici...si invatatii sa pazeasca cev-am poruncit"(Matei28:19a,20a). El vrea sa lucreze prin noi, vrea sa schimbe vieti, dar nu o poate face daca noi ne impotrivim. El vrea ca noi sa fim dispusi sa ne lasam in bratul Lui, sa ne lasam condusi de El in fiecare clipa, sa facem ceea ce glasul Lui ne spune. desigur, pentru asta este nevoie ca, in primul rand, noi sa avem o relatie autentica cu El. nu putem sa le vorbim celorlalti despre El, sa le spunem despre bucuria mantuirii, despre frumusetea clipelor petrecute cu El, daca noi ne intalnim doar duminica cu El la biserica si uneori nici macar atunci. este nevoie ca noi sa avem un timp in fiecare zi in care sa stam de vorba cu El. astfel Ii putem cunoaste glasul si ne va fi mai usor atunci cand vom fi printre cei din lume sa auzim atunci cand El ne vorbeste. pentru cei care inca nu au fost in evanghelizari prin oras, pe strada, sau prin alte sate, va spun ca asta ne intareste in primul rand pe noi. pentru ca vedem cum lucreaza Dumnezeu atunci cand lasam totul in mana Sa, cand suntem dispusi sa ne lasam folositi de El.
Am fost inca de mica pe sate sau prin oras. Domnul mi-a vorbit si mi-a spus ca sunt chemata special pentru asta si Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a inzestrat cu ceea ce aveam nevoie pentru a putea duce planul Lui la bun sfarsit. Imi amintesc de prima evanghelizare la care am fost implicata singura, fara nici un alt ajutor(acum cativa ani).mi-era teama, pentru ca pana atunci am fost insotita de cate un lider. A fost Marsul pentru Isus atunci si am plecat ca sa impart pliante, carti..etc. Am simtit dintr-o data ca pasii mei parca incep sa se indrepte pe un alt drum decat cel pe care il aveam eu de urmat. am ajuns langa o fata de 19 ani si pur si simplu m-am oprit in dreptul ei. nu stiam ce se intampla.m-am rugat atunci in gand si apoi i-am dat un pliant si o carte. spre surprinderea mea, ea mi-a spus ca avea nevoie sa vorbeasca cu cineva, dar nu stia cu cine si se bucura ca m-a gasit pe mine. am ramas fara cuvinte.am stiut atunci ca mana Domnului a fost cea care mi-a indreptat pasii spre ea. acum ea este membra intr-o biserica penticostala, are botezul in apa de 3 ani si botezul cu Duhul Sfant de 2 ani jumate. vorbeste despre Dumnezeu cum n-am putut eu sa vorbesc niciodata. este un om de valoare, care cauta sa le spuna tuturor despre bucuria mantuirii ei.
..sau..mi s-a intamplat de multe ori sa fiu intrebata cate ceva si eu habar sa n-am ce sa le spun...in acele momente ma rugam in gand si deschideam Biblia si ramaneam uimita de faptul ca acolo era raspunsul la intrebarile lor. sau vorbeam de multe ori lucruri pe care nu le stiam, dar pur si simplu cuvintele veneau de la sine, sau mai bine spus, de la Dumnezeu. nu e meritul meu, nu vreau sa credeti asta. Dumnezeu a vorbit si printr-o magarita, de ce sa nu vorbeasca si prin mine, sau prin tine?
sunt multe alte experiente, dovezi ca Dumnezeu lucreaza daca noi suntem dispusi sa facem ceva pentru El..ar fi spre intarirea celor care inca nu indraznesc sa profite de orice ocazie ca sa le vorbeasca celorlalti despre El.
am observat ca se posteaza mai rar pe la astfel de subiecte..si..as vrea...daca nu cer prea mult.. ca cei care au avut astfel de experiente minunate sa ni le impartaseasca si noua. este spre zidirea noastra.
Ultima modificare de tamarta4jc (03/10/08 10:11)
|
|
03/10/08 10:07
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
La noi in oras am facut toate felurile de evanghelizari si ma tot gandesc oare ce o sa ii atraga pe oameni??ca nu se lipeste nimica de ei.Am facut sceneta la club,programe cu Andi-puiul de leu;evanghelizare pe strada cu brosuri,sau se improviza o scena unde se canta etc;filme;discutii de la om la om;intalniri de tineret la pizza;intalniri cu femeile la restaurant..si din 100 de femei cate au fost,o singura persoana si-a predat viata si acum s-a lasat.Biserica creste atat de greu..ne tot rugam..si o sa ne mai rugam.voi ce credeti??Ce metode sa mai luam?
|
|
27/03/09 10:39
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
x
Ultima modificare de giany (08/01/10 15:42)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
27/03/09 12:51
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
lorre a scris:
La noi in oras am facut toate felurile de evanghelizari si ma tot gandesc oare ce o sa ii atraga pe oameni??ca nu se lipeste nimica de ei.Am facut sceneta la club,programe cu Andi-puiul de leu;evanghelizare pe strada cu brosuri,sau se improviza o scena unde se canta etc;filme;discutii de la om la om;intalniri de tineret la pizza;intalniri cu femeile la restaurant..si din 100 de femei cate au fost,o singura persoana si-a predat viata si acum s-a lasat.Biserica creste atat de greu..ne tot rugam..si o sa ne mai rugam.voi ce credeti??Ce metode sa mai luam? |
Credinta e darul Lui Dumnezeu. Si de mine s-au rugat pocaitii cativa ani si nici n-am vrut sa aud de ei. L-a momentul potrivit, Dumnezeu m-a zdrobit dar si mi-a daruit credinta.Cred ca daca veneam mai devreme in biserica nu se intampla mare lucru. Am avut discutia asta cu un pastor la pitesti: Zicea el ca daca omul respectiv -tinta noastra - e in planul lui Dumnezeu apropiat se vede ca Dumnezeu lucreaza in viata lui, il atinge, il smereste.Daca nu e inca in plan e mai greu.. Cred ca toate au timpul lor si sa nu uitam ca nu noi aducem oameni la pocainta. Nu noi ii atingem pe oameni, ci Dumnezeu lucreaza in viata lor si la timpul potrivit le pune in fata alegerea Insa Dumnezeu, in intelepciunea si bunatatea LUI asteapta momentul oportun si face asta in clipa in care stie ca sunt cele mai multe sanse ca omul sa spuna "da".II da omului sanse majoritare, sa nu-L poata acuza nimeni pe Dumnezeu la judecata ca a fost pus in fata alegerii intr-un moment nepotrivit. Din pacate sunt multi care si atunci aleg "nu".
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
29/03/09 01:09
|
|
maryus
membru
Inregistat: 19/02/09
|
|
Sword a scris:
Problema ii ca Bairstow crede ca toti romanii il cunosc pe D-zeu. Nu intelege ca una-i sa auzi de D-zeu si alta-i sa-L cunosti personal, si sa traiesti IN El |
ehhh Bairstow crede foarte gresit.Si ii pot dovedii asta . Pot sa ii arat localitati in care unii oameni nici macar nu au vazut o Biblie si care stiu fel si fel de povesti despre Isus...(cum ar fii ca Dumnezeu l-a trimes pe ISUS in lume ca sa proslaveasca numele lui Dumnezeu, si Isus l-ar fii facut de rusine pe Dumnezeu si dinaia Dumnezeu l-a pedepsit rastignindu-l! asta mi-o spus un om in toata firea la aproape 30 de ani!) Eu zic ca in scumpa noastra Romanie este foaartee multa nevoie de evanghelizare de genul ca si martorii.Va spun sincer ca am mers si am stat cu oamenii de vorba si aproape o ora!Vorbind numai despre Dumnezeu!Si credeti ca nu-i nevoie de evanghelizare in Romania?...peste tot exista...numai sa vrem...si tinerii pot
_______________________________________ crede-ma ca te cred !!!
|
|
10/07/09 22:05
|
|
belinda2
membru
Inregistat: 29/07/09
|
|
Mai intai evanghelizeaza casa ta,biserica ta,orasul tau si apoi dute in lumea larga. De multe ori vei vedea ca nimeni nu este interesat de Dumnezeu,sau ca nimeni nu s-a predat...acesta e diavolul care ii tine la distanta..dar sa nu descurajam niciodata. Pentru ca daca plantam in inima oamenilor putin cu putin, atunci acea samanta va creste tot mai mult pana intr-o zi cand va inflori. Sa il lasam pe Dumnezeu sa ne conduca. Daca s-a intorc cineva la Domnul asta nu inseamna ca noi,pin puterile noastra am facut asta. Dumnezeu primeste pe copii Sai inapoi si ii iarta-nu noi!
|
|
29/07/09 09:12
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
giany a scris:
nu mai bagati voi pe DUMNEZEU cu lopata in sufletele oamenilor ... nici voi nu IL cunoasteti ... si daca nu IL cunosti cum IL preziti ... cum IL prezinti tu pe DUMNEZEU ??? ce imi poti spune tu mie despre DUMNEZEU ??? spune ceva interesant !!! |
Stii giany, in mare masura iti dau dreptate;). Imi aduc aminte de un intelept care a rostit o vorba ce nu o voi uita niciodata:D. El a spus asa: "Vorbeste-le oamenilor in fiecare zi, in fiecare clipa pe care o traiesti despre Dumnezeu, dar doar atunci cand e nevoie, foloseste-te de cuvinte".
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
09/11/09 13:06
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|