Cauta pe web site

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Fotografiatul in timpul inchinarii Moderat de +Archangel+  
Autor
Mesaje Pagini: 1
Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Nu stiu daca s-a mai vorbit despre subiectul asta pana acum, dar pentru mine este unul care ma irita foarte tare. Adica: Vine un frate american sau roman din alte parti in vizita la noi in adunare, sau mergem noi la ei. Incepe programul de rugaciune...TacPac!!! Blitzu-n fata. Ok... ne continuam rugaciunea si intram intr-o stare de meditatie la pacatele noastre si regretele incep sa-si faca datoria...TacPac!!! Blitzu-n ochi. Trecem si de asta ca doar suntem crestini si fratii vor o amintire cu noi. Incepe inchinarea prin muzica. Suntem intr-o stare de copleseala si bucurie sa-I cantam Domnului si-apoi..TacPac!!! Blitzu-n fata.
Probabil vi se pare cunoscuta chestiunea. Problema mea este: Ce facem? Suntem la vreun spectacol? La ce folosesc pozele din timpul rugaciunii si a inchinarii? Sa fie apoi vreun subiect de gluma despre fata cutarui frate sau sora, sau despre "sfintenia"cu care se inchina altcineva? Care-i rostul? Sau poate fratele american finanta adunarea din Romania si trebuie sa duca dovezi ale "cresterii bisericii"sa justifice banii? Exteriorul se poate calcula, dar interiorul cum il putem "prinde-n chip"? In afara ideii de teatru ma deranjeaza( sincer sa fiu) si din motivul "egoist" ca nu-mi place sa fiu intrerupt de la rugaciune si cu atat mai putin sa dau bine-n poza. Asa ca de multe ori ma opresc din rugaciune si ma uit tinta la fotografi cu privirea aia "Oare nu-ti sare obiectivul?" sa-nteleaga omu ca nu-i la circ. Sunt de principiul ca toate au vremea lor, si fotografiatu vremea lui. Poze de amintire se pot face si dupa program.
Ce parare aveti?

Ultima modificare de Sword (08/02/10 15:46)

08/02/10 15:45

OLD TRAIAN
membru

Inregistat: 18/01/08
Sa se puna taxa pe fotografiat!
Asa este la majoritatea manastirilor din Romania! Vrei sa fotografiezi lacasurile sau sfintii? Platesti, nene!

Cat despre deranjul la rugaciune, eu nu ma simt deranjat (atunci cand ma rog) ;), dar poate ar trebui blituri cu alt fel de lumina pe care sa n-o percepem, si bine-nteles aparate silentioase.(acuma, vorba fie, in bisericile Penticostale nu-i cazul de aparate silentioase pentru ca oricum nu se aud) Sper ca nu se simte cineva ofensat, pentru ca altfel retractez! ;)

Ultima modificare de OLD TRAIAN (08/02/10 16:16)

Evrei cap 10

08/02/10 16:16

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Pai de unde stii ca nu platesc? Si poate din greu! Pentru ca, de multe ori, pozele sunt trimise bisericilor care finanteaza biserica respectiva!

Eu, unul, sunt de acord cu pozatul oricand dar, din bun simt, ar trebui dezactivat blitzul (banuiesc ca e lumina ca doar n-or sta pe intuneric) si ar trebui folosita o camera a carei diafragma sa nu faca zgomot. Orice camera din gama consumer e potrivita pentru asa ceva ca banuiesc ca nu sunt trimise pozele la National Geographic.

08/02/10 16:53

Sword
membru

Stiu faze in care si predicatorul se vedea a fi deranjat de luminile blitului. Raman la aceeasi parere: Toate au vremea si locul lor. Nu cum am vazut alta data la inmormantari poze cu mortu din sicriu: "sa ma dau mai spre dreapta? Aaa...nu. Stai acolo putin mai jos ca intra si mortu in cadru" Asta era o alta faza in care mi se pare grosolanie, lipsa de respect si bun simt, si nu vad momentul chiar potrivit fotografierii. La fel si in biserica: "Ia frate! Prinde-ma si pe mine cum ma rog... stai asa, sa ma fac mai smerit..."

Ultima modificare de Sword (08/02/10 17:51)

08/02/10 17:50

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08
Daca pozele se fac la anumite evenimente, cum ar fi nunta, botez, binecuvantare, sau pentru ceva dovezi in vederea unei sponsorizari mi se pare foarte normal.

Dar daca sint facute din plictiseala sau sa ne dam importanti sau mai stiu eu ce, cred ca potrivit ar fi sa se puna un afis care sa interzica pozatul in timpul serivciului divin.

08/02/10 18:32

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
La noi e afis sa se opreasca telefoanele in timpul slujbei. Dar nimeni nu o face, unora le suna, in timpul corului sau predicii si e jentant si pt tine, care nu ai nici o vina. Sau se joaca sau fac  diverse.

Even the road to ruin, has it's toll gate

08/02/10 18:40

Site web  
irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08
La noi se da amenda de 50 RON cui ii suna telefonul in timpul slujbei. Si tot le suna...

08/02/10 18:42

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Dacă nu este botez, cununie sau binecuvântare, atunci eu, una, nu sunt de acord cu fotografiatul în timpul predicii sau a rugăciunii.

Chiar şi la evenimente, fotografiezi momentul respectiv, cuplul...etc... dar mi se pare lipsă de bun simţ ca, în timpul predicii, să faci diverse scheme prin biserică cu aparatul, astfel încât să derutezi predicatorul de nu mai ştie ce să spună.

Dacă sunt musafiri în biserică, veniţi de departe, sau dacă trebuie făcute foto pentru sponsori, atunci DUPĂ program trebuie făcute!!
După ce se termină programul se pot face fotografii cu miile, da' nu, frate, în timpul rugăciunii, că poţi deranja. Sunt care se roagă sincer, poate plâng că se simt cercetaţi de Duhul Sfânt. Mi se pare aiurea să apară unu' care vrea să imortalizeze momentu' şi să deranjeze pe fratele sau sora care se roagă.
Că fără să vrei nu te mai poţi concentra.

08/02/10 19:41

crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08
daca se fac la un eveniminent special cum ar fi botez,nunta,binecuvantare, (cateva poze dar nu tot timpul cu aparatul numa poze ca ii deranjant) atunci sunt deacord dar in rest nu ...

08/02/10 20:30

Sword
membru

Toate la timpul lor. Asta spuneam si eu. La sarbatori, sarbatoriri, etc.. Dar nu cand esti mai afundat in rugaciune. Se pot face afara cu grupul, sau in excursii sau oriunde. Sau macar dupa program. Dar in timpul inchinarii sau predicii chiar nu vad rostul, decat ca scuza ptr. plictiseala, sau ca remediu al plictiselii. Totusi biserica nu-i spectacol, nici balci. Iar inchinatorii nu sunt dansatori in vreun club, nici predicatorul nu-i star TV

Ultima modificare de Sword (08/02/10 23:11)

08/02/10 23:10

Pagini: 1    

Felicitari cu mesaj pentru mama, felicitari cu flori, felicitari de primavara
felicitari crestine de primavara felicitare online pentru ziua mamei felicitare cu mesaj pentru mama felicitari crestine cu flori felicitari de primavara felicitari crestine dragoste si prietenie felicitari crestine mesaj prieenie si dragoste

Mergeti la